|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza cała gromadka kończy właśnie 4 latka * III-IV.2010r.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
sara, w zeszłym roku miałam lirene dla dzieci i używałam dla siebie i małej.
Mam jeszcze jedno zafoliowane opakowanie więc i w tym roku będę ją smarować i tym. Te kremy są niedrogie, fotostabilne, nie pachną i nie lepkie takie (ale jedno miałam w starszej wersji opakowania) i małe (do zostawiania jej w przedszkolnej szafce) jest też 30 do ciała tu cała gama dla siebie vichy matujący i/lub ziaja matująca ( w zeszłym roku ziaja wypuściła nową fotostabilną serię filtrów) miałam też próbki ziaji tonującej i też mi się podobała zdrówka dla twojej bandy
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj wolne w pracy. Piekę tort na kolejną turę urodzin.
Żmijka mi się chyba rozchoruje. Obudziła się w kiepskiej formie, płacz ze chce do tatusia, nie chce kaszleć ... Zaprowadziłam do przedszkola jako wyrodna matka
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!
chcę oddac w dobre ręce dziecko!!! od tego siedzenia w domu z niaja mam nerwicę a ona wcale sie nie słucha...dziś juz dostała kalpsiora.. ale to nie pomaga.. więc kara na tv i gry i kom.. itd.. ma tylko swojego boomboxa.. ![]() A teraz coś milszego... wczoraj o 19 pojechalismy do CH i do 22 nam zeszło .. ale mam płyny doprania chusteczki te w składzie dobre zakupiłam itd... SARA...http://www.srokao.pl/2012/04/filtry-...i-analiza.html poczytaj i wybierz co uważasz... niektóre niby dobre kremy zawierają filtry przenikające a o tym tu poczytasz http://www.srokao.pl/2011/05/szokuja...wiadomosc.html
|
|
|
#1535 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny!!
ja tylko na chwilke! chciałam wam życzyć spokojnych wesołych świat!! no i spóźnione życzenia dla wszystkich solenizantów! bo jak ostatnio wpadłam to nawet nie złożyłam życzeń;/ my się pakujemy i wyjeżdżamy w góry! mam nadzieję ze pogoda nam dopisze. bo u nas od rana słoneczko świeci! i tak wiosennie jest. a rodzice jechali już wczoraj i mówili że w górach śnieg leży. a zniknęłam na tak długo bo miałam trochę do roboty w ogrodzie. no i stresów związanych ze studiami. musiałam wybrać promotora i od razu temat pracy podać... na szczęście wszystko się udało! mam fajną promotorkę i temat o witaminie D! więc jak będę miała gotową ankietę to poproszę was o pomoc i wypełnienie a jeszcze nie odpisałam monce o tym przedszkolu... nie chce małej zapisywać na zmiane popołudniową do przedszkola. ale byliśmy ostatnio na dniach otwartych w prywatnym przedszkolu waldorfowskim. do mnie ta ich cała ideologia nie przemawia ale przedszkole otwarte w październiku sale duże, ładne, ogródek z warzywami przed każdą salą. gotują obiady sami. ogród ogromny z placem zabaw. no i nie jest tak źle cenowo. największy problem to dojazd! tzn to jest problem dla mnie bo nadal nie usiadłam za kółkiem;/ chciałam kale od września zapisać wiec mam jeszcze troche czasu żeby się przełamać... dobra uciekam pakować walizy (a raczej jedna ogromną!) do samochodu i jedziemy... |
|
|
|
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A my byliśmy dzisiaj znowu u lekarza , chyba rekord ,3 razy w tym tyg ale wolałam iść teraz niż później w święta miałambym gdzieś jeździć i szukać.Dostał jednak drugą butelkę antybiotyku ,jeszcze leki do inhalacji nebud i berodual.Pogoda się znowu popsuła
|
||
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj spokojnej i bezpiecznej podróży
![]() Liczę na najnowsze doniesienia i wskazania dot. wit. D Libra Wam tez zdrówka Wymęczony będzie Miko okropnie po tych chorobach i lekach ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- U nas piękne słońce świeci ale rano było -2 st. jak szłyśmy do przedszkola. Robię jeszcze muffinki. Co ciekawe miało ich wyjść ok 14 a ja mam 28
|
|
#1538 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
Ja na szybko bo nie mam czasu... Radosnych Swiąt Wielkanocnych!Smacznego jajeczka,mokrego dyngusa i miło spędzonego czasu w gronie rodzinnym .
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Iza - daj przepis na muffinki.
Libra i nie tylko - podajcie mi przepis na dobra, łatwą babkę piaskowa. ![]() U mnie obydwie kaszlą okropnie. Nie wiem co im jest. Wczoraj od kaszlu Nataszek zwymiotował, a dzisiaj rano Oliwka. A najlepsze jest to ze moja siostra rozmawiała rano z Tz a ten jej powiedział ze dziewczynki zdrowe. . Wiec ja zaraz za telefon i dzwonię do Tz z pytaniem czy on aby o tych naszych wspólnych dzieciach mówił. Moze ma jakieś inne dzieci. Bo moje dzieci chore. A moze ja im nie potrzebnie daje lekarstwa i do lekarza latam. Nie ma go ostatnio wcale w domu wiec chłop nie ma pojęcia. Wychodzi jak śpią wiem wraca albo i nie wraca na noc.
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj musiałam auto do mechanika odstawić, sam sobie winien, około 4 tyg temu tz złamał klamkę, mechanik wymienił, ale zepsuł centralny, i ta nowa klamka w 4 dni znowu lekko odłamana, lakier przez nią porysowany bo nierówna jakaś , a dzisiaj się zablokowała, kluczem próbowałam odkluczyć zamek to się odblokowała i słuchajcie z kluczykiem cały zamek wyciągnęłam no jak się nie wkurzyć.
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny slyszalyscie o zagłodzeniu 6 m- czego dziecka. Stosowali żywienie ekologiczne od 3 miesiąca życia. Co to moze być za żywienie.? Chyba nic bardziej eko od mleka matki być nie moze.
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Pop http://www.mojewypieki.com/przepis/urodzinowe-babeczki
tylko bez kakao. Pierwszy raz je robię. Następni. Niedawno roczne dziecko nigdzie nie zgłoszone prawie zagłodzone a teraz 6 m-cy Czymże ekologicznym można karmić 3-miesięczne niemowlę ![]() Madzia w tym problem że syropy u niej działają odwrotnie, czyli wzmagają kaszel. Madziwinia czym Michasia Cię tak wyprowadziła z równowagi że użyłaś takiego środka ? Linczować nie będę boś ciężarna ale wiesz co myślę na temat nawet klapsów ![]() Jest pełnia albo sie zbliża i dzieciaki odczuwają. Do tego ona też już ma pewnie dość siedzenia w domu. Potrzebujecie odpoczynku od siebie. Tak poważnie to uważaj na to jakie metody karania stosujesz. Wszystko może być odebrane przez Michasię inaczej niż Ty planujesz. Może to jednoznacznie wiązać z pojawianiem się dzidziusia.
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... i kiedys miałam podobne zdanie jak ty.. totalnie anty... Pomogło gdy zagroziłam że jej domek z kartonu pójdzie do pieca na rozpałke.. no ale to o co poprosiłam trwało tylko 2 godziny!!! mam nadzieję ze nic do wtorku juz jej nowego nie złapie i pójdzie w cholerę do przedszkola... bo sie obie wykanczamy![]() a gdy juz się pojawi Pola to zdaje sobie sprawe ze karanie jakiekolwiek musi byc 10 x przemyslane... chodź po jakims czasie i tak na bank bedzie okazywala zazdosc... no obym sie myliła... Michasia preznt dla siostry juz kupiła...:d... siostra tez jej prezencik "przyniesie" gdy w domku sie pojawi.. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Dziewczyny kupiłam" lepszy" zlewozmywak do kuchni.. niemieckiej firmy Franke.. ale juz żałuje... jak ja moge go doczyścić.. cilit nie działa.. mleczko tez nie..starsznie łapie brud prysniecia herbaty itp.... a niby powłoka jakas super!!!! buuuuuuuuuu wypróbuje wszystko???
Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2014-04-18 o 14:45 |
|
|
|
|
|
#1544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co się dziwisz chłopu jak widzi dzieci tylko jak śpią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
stal nierdzewna ale taka chropowata... buuu
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie z czego ? Ja też mam Frank i od początku mnie drażni ale już taki był jak się Tż wprowadzał. Na mój cif działa.Te metalowe są niefajne i każdą kroplę wody widać. Trzeba by je wycierać do sucha po każdym użyciu zwłaszcza jest woda jest zakamieniona.
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowka dla wszystkich chorowitkow .
Kurujcie sie bo smingus dyngus za pasem . MADZIWNIA moje to samo , szaleją , sto razy musze upominać .Jeszcze troche i po wolnym A cif bathroom sprey? Albo cif mleczko ? Albo takie specjalne pasty . MADZIA nie ma jak dobry mechanik Moj mały dostał zawiadomienie o rozpoczęciu szkoły, takze od wrzesnia idzie , juz nie moze sie doczekać |
|
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
madzia, ja tez mam stalowy chropowaty i na moim najlepiej działa cif mleczko, ale nie to w pryskaczu, tylko zwykły, mleczko. Wszystko mi dopiera. Ewentualnie możesz papki-soda + ocet, pogoogluj proporcje
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
chyba.. chyba bym musiała do sucha... buuuuu sobie ułatwiłam. ale te zwyklaki za 100 zł.. zwykłe to mleczko na błysk czysci a to cholerstwo zostawia slad..
Miska obudziła sie , zjadła spaghetti, prosze 10 razy ubierz rajty.. trzymam je w reku a ona podchodzi wyciera buzie.. SOSEM POMIDOROWYM brudzi rajtki i nawet nieswiadoma co zrobiła idzie dalej.... czasami się zastanawiam czy to specjalnie czy jakies "upośledzenie"!!!! kur...
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ja ostatnio bardzo zabiegana i sporo różnych spraw na głowie mam
Wpadam tylko życzyć wszystkim chorym zdrówka I.. Zdrowych wesołych i spokojnych Świąt Michał już dziś pojechał do babci, ja jutro pracuję do 16, tz nie wiem czy pracuje bo nie mogę się dodzwonić a dowiaduje się z dnia na dzień przeważnie czy idzie czy nie. We wt Misiek ma urodziny, w święta muszę wyrzeźbić mu tort - znów wóz strażacki - do przedszkola (ten na świętowanie w domu robi babcia) Mam w ten dzień wolne więc gdzieś go zabiorę po południu, choćby na lody. Na urodziny dostanie rower ![]()
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIWNIA jak nie świadomi co zrobiła ? Wzięła rajtki i nimi wytarla budzie , dobrze wiedziała , tym bardziej, ze ja prosiłam wcześniej, zeby je ubrała.
Kara , niech te rajtki weźmie i wypierze w rękach , a ty przy niej stoj i sie nie daj . Nie pozwalaj sobie na takie zachowanie , co ona nie wie ze rajtki sie ubiera na dupke i nogi ?? Wlasnie ze wie ! Moj mały tez czasem tego tupu akcje zrobi- o nie , bedzie kara. |
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Dzię przez 2 nh sprzatałą pokój... nic nie ruszyłąm.. tylko jej ciagle móiłąm co ma zrobic.. a zaznaczam wczoraj malowałą farbami plakatowymi, a potem jechalismy do CH ona do babci a o 22.30 dopiero ja odebralismy wiec nie miałą jak sprzatac dzis musiała... nawet kilka klocków lego padło ofiara, panele piłka do skakania i grzejnik.. nic jej nie pomogłam - tylko płukałam szmate po farbie.
![]() Dokupiłam wczoraj komode na ubrania dla Michaliny bo nie ma jak szuflady.. MULA.. BIAŁA wiem ze nie komplet ze Stuva ale tez fajnie wyglada bo nie stoi obok tamtych. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- aaaa zapomniałam .. pierwszy raz kupiłąm coś fajnego z akcji charytatywnych .. koszulke Darii TVN-owską.. fajne... ale.. mam r. M.. i to na brzuch ciazowy pasuje.. bo XL... była jak na słonia serio z 5xl
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ona sprzątala ten pokoj jako kara za rajtki czy poprostu sprzątala wczorajszy syf bo wczoraj nie było czasu.
Bo to dwie inne sprawy i nie masz co jej usprawiedliwiać , bo wysprzatalam sama pokoj . Musi sie nauczyć ,ze tak sie nie robi i tyle . To było chamskie . Mimo ze to tylko 4 latka zrobiła . |
|
|
|
|
#1554 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc dla mnie to oznacza że krem jest super I właśnie tą 50 tkę miałam Cytat:
![]() A sztuka jedna więcej już mi różnicy nie zrobi DZIŚ MIAŁAM 3 szt i jak w wojsku było grzecznie ![]() Cytat:
Ja tez mam komodę z malma ![]() Dzieciaki dziś już w domu . Koleżanki córa u nas była cały dzień , więc placyk był grany . Dobrze że pogoda fajna oby już tak zostało Wieczorem karate i dzieciarnia mi padła ![]() Olka juz się pyta kiedy inny pas będzie miała
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam zlew chropowaty ze stali i myję go płynem odkamieniaczem z W5 z lidla - polewam, lekko przetrę i spłukuję - zero śladów, kamienia, osadów - zlew jest cały czas jak nowy
Wesołych Świąt
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten piękny poranek,
Moje "zdrowe" dzieci kaszlą na przemian. Nataszka wczoraj wieczorem oczywiście zwymiotowala wiec o 1 w nocy postawiła wszystkich na nogi bo glodna. Oliwka kszle okropnie wiec zrobiliśmy jej rano inhalacje i jest lepiej. Nataszka kaszle trochę mniej. Mnie łep boli. I nic nie mamy przygotowane na święta. Jest po prostu pięknie. ![]() Wesołych i radosnych świat Wszystkim życzę.
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
PoP współczuję ogromnie , nei wyobrażam sobie dwójki maluchów chorych
![]() jajka ugotuj tam nic nie trzeba robić ![]() Wiecie z tym zlewem to dużo zależy od twardości wody bo u mnie woda twarda bardzo to jak wyczyszczę krany ,wypoleruję to wystarczy kilka kropek wody i już zostają jasne plamy ,ale używam w sumie tylko mleczka cifa ewentualnie ocet |
|
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
zdrowia dla chorasków
wesołych świąt
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych świat
Dla każdej z osobna I wszystkich razem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

.
.
.

Zaprowadziłam do przedszkola jako wyrodna matka

. Wiec ja zaraz za telefon i dzwonię do Tz z pytaniem czy on aby o tych naszych wspólnych dzieciach mówił. Moze ma jakieś inne dzieci. Bo moje dzieci chore. A moze ja im nie potrzebnie daje lekarstwa i do lekarza latam. Nie ma go ostatnio wcale w domu wiec chłop nie ma pojęcia. Wychodzi jak śpią wiem wraca albo i nie wraca na noc.
, a dzisiaj się zablokowała, kluczem próbowałam odkluczyć zamek to się odblokowała i słuchajcie z kluczykiem cały zamek wyciągnęłam