Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-18, 16:59   #4021
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Kiedyś nosiłam wkładki ale sie odzwyczaiłam i przed wyjściem z domu założyłam ale i tak się cofnęłam i ją ściągnęłam , Gin mi kiedyś mówiła żeby nie używać lepiej wkładek bo szybciej się łapie infekcję ...

a ha ja nosze i inc mi nie jest ale mam bezapachowe bo moze te zapachy moga podrazniac a takie moga byc dobre. Ja mysle lepiej zeby miec wkladnki niz podcierac sie bo tez tym mozemy sobie krzywde zrobic bo to tez rani takie podcieranie. ale kazdy ma swoj sposób i ok..
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:02   #4022
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

A pisałam Wam, że witam w 18 tc czyli w 5 miesiącu ? Fajnie

A teraz wiosenne kanapeczki - tatuś dogadza a i górskie powietrze dopisuje

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Kiedyś nosiłam wkładki ale sie odzwyczaiłam i przed wyjściem z domu założyłam ale i tak się cofnęłam i ją ściągnęłam , Gin mi kiedyś mówiła żeby nie używać lepiej wkładek bo szybciej się łapie infekcję ...
ja nosze wkładki cały czas od kilku lat bo ja mam problemy z upławami i nawet gin w pl nic na t nie zaradził wwiec aby nie miec mokro w gaciach to noszę i w nocy też mam może to i nie zdrowo dla pipki, ale trudno, infekcje też mam wachadłowo, raz są raz nie, ale nie wydaje mi sie ze to przez wkładkę, bo jak sie zmienia tez czesto to jest ok.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:03   #4023
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Śliczne skarby !!

Wiesz ja Ci powiem z tymi surowymi żółtkami to ja z początku się obawiałam a teraz wcinam jaja na miękko raz kiedyś,bo jednak w temp. 100C bakterie giną,bo są tylko na skorupkach
No niby tak, ale i tak mam obawy a poza tym nie lubię smaku surowego jajka
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:07   #4024
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
ja tak samo nienawidzilam jajek na miekko bo kiedy bylam dzieckiem to rodzina na odpuscie miala wlasnie jaja na miekko i mnie zmuszali bym jadla je. A teraz robie gotowane lub sadzone mpjemu bratu i od razu je polubilam i tez wcinam razem z bratem pychotka...
Ja dopiero w ciąży polubiłam a tak kiedyś to bleee...

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Ja pier*dole nosz mogłabym tu rzucać mięsem jak nigdy!
Niech to szlak wszystko trafi!!!! O godzinie 14 moja pralka pierdzielnęła, wylała hektolitry wody, zalała mi całą łazienkę, sąsiadce z dołu też zaczęło kapać Teściu rozebrał pralke, odsłonił zabudowę wanny bo tam jezioro było. No i pralka ma rozwalone łożysko i nigdzie takiego dostać nie można. Prałam ręczniki, nie skończyły się prać, więc mam miskę ręczników, w wanie leży 10 kolejnych ręczników, 3 prześcieradła Ratowałam się czym mogłam I co mam teraz zrobić z tym mokrym, śmierdzącym czymś? Bez pralki? Mam ręczni prać 15 ręczników i te prześcieradła? Jeszcze nie wiadomo czy pralka zacznie działać wogóle... Czy trzeba kupić nową... Koszmar jakiś
Ojj Ty to masz dziewczyno tych nerwów i stresów Jednak pralka jak się zepsuje to jest katastrofa

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A pisałam Wam, że witam w 18 tc czyli w 5 miesiącu ? Fajnie

A teraz wiosenne kanapeczki - tatuś dogadza a i górskie powietrze dopisuje
Omomomom Ale zrobiłaś mi ochoty na wiosenne kanapeczki i górskie powietrze

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
No niby tak, ale i tak mam obawy a poza tym nie lubię smaku surowego jajka
No nie martw się ja tak mam obawy o praktycznie każdą żywność typu zioła itp. bo się naczytałam,że wielu nie można. Choć i tak ze mną jest już lepiej... A ja kiedyś smaku surowego jajka nienawidziłam a teraz jak już podejrzewałam ciąże to wcinałam jak durna i wczoraj też,bo zachęciły mnie do tego białe jajka

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:08   #4025
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Niech to szlak wszystko trafi!!!! O godzinie 14 moja pralka pierdzielnęła, wylała hektolitry wody, zalała mi całą łazienkę, sąsiadce z dołu też zaczęło kapać Teściu rozebrał pralke, odsłonił zabudowę wanny bo tam jezioro było. No i pralka ma rozwalone łożysko i nigdzie takiego dostać nie można. Prałam ręczniki, nie skończyły się prać, więc mam miskę ręczników, w wanie leży 10 kolejnych ręczników, 3 prześcieradła Ratowałam się czym mogłam I co mam teraz zrobić z tym mokrym, śmierdzącym czymś? Bez pralki? Mam ręczni prać 15 ręczników i te prześcieradła? Jeszcze nie wiadomo czy pralka zacznie działać wogóle... Czy trzeba kupić nową... Koszmar jakiś
O matko,nie dziwię Ci się wcale bidulko A mój mężuś przypomniał sobie że po świętach przyjeżdża ekipa wylać posadzki na poddaszu i musi mi wywiercić dzisiaj kilka dziur w suficie na parterze, całe sprzątanie diabli wzieli, w domu aż biało od kurzu. Ale nie ma bata sam to będzie teraz sprzątał za karę
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:09   #4026
Latte88
Zakorzenienie

Monika a nie możesz do sąsiadki albo kogoś dać chociaż na odwirowanie?
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:10   #4027
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Meta zapraszam Dla każdej starczy i jeszcze zostanie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-18, 17:15   #4028
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Meta zapraszam Dla każdej starczy i jeszcze zostanie
Kanapeczki to nie problem ale górskiego klimatu sobie nie odmówię A w których górach przebywacie?

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-04-18, 17:18   #4029
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też coś kupiłam , ale dla siebie jakoś trzeba opić rozpoczęty 17 tc

Bavaria 0.00% i to w 3 różnych smakach

Wieczorkiem wypiję bo nadal czuję jeszcze śledzia w żołądku , a i ogólnie mam dziś takie skurcze w macicy i ślini się ta moja pussy jak szalona piecze mnie aż w pochwie od wiecznego podcierania :/ w Realu musiałam skoczyć do przymierzalni i się po podcierać chyba zacznę zapasowe majty nosić albo pieluchę dla dorosłych

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Widzę że kupiłaś jednak te jasne spodnie fajne co nie ? a co do rozmiarówki faktycznie mają zaniżoną bardzo bym powiedziała bo ja normalnie chodzę w rozmiarze 40-42 a spodnie kupiłam 46 ale to juz z mysla o przyszłości
A no
Ale tylko krótkie spodenki kupiłam większe bo te materiałowe normalnie 40 kupiłam.
Fajne, leciutkie, przewiewne, mam nadzieję, że w nogach nie przytyję

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Kanapeczki to nie problem ale górskiego klimatu sobie nie odmówię A w których górach przebywacie?
Sudety - Góry Sowie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-18, 17:35   #4030
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
A no
Ale tylko krótkie spodenki kupiłam większe bo te materiałowe normalnie 40 kupiłam.
Fajne, leciutkie, przewiewne, mam nadzieję, że w nogach nie przytyję

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Sudety - Góry Sowie
O to mam ponad 2 godziny drogi do Ciebie

I ja jem wiosenne kanapkunie Spróbowałam śledzie w śmietanie-bleeeeeeeee... Jednak nie każda kobieta w ciąży ma na nie ochotę, a mnie wręcz cofa od nich...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-04-18 o 17:50
Stary 2014-04-18, 17:59   #4031
elffirka
Rozeznanie

Kurcze od rana sprzątanie, niedawno skończyłam a Małż jeszcze coś tam ogarnia. Jutro On idzie do pracy a na mojej głowie wszystkie sałatki i ciasta... cały dzień w kuchni mnie czeka...
Dzisiaj Małz położył głowe na moim brzuchu i mówił do bejbika i co? dostał kopniaka w policzek hehe... Ale mu się podobało...
Piękne zakupy zrobiłyście dziewczyny...
A teraz leżę sobie pod kocykiem bo najadłam się pierogów ruskich i z kapustą ale oczywiście kupnych,bo pół dnia bym musiała robić. Ale w Biedronie są takie dobre w lodówkach nie mrożone.
A co do planowania ciąży to 5grudnia byłam u kardiologa i zapytałam o ciąże. Oczywiście zezwolił ale powiedział, że lepiej z cesarką. Wiec już nie uważaliśmy, a pod koniec grudnia już przeczuwałam że jestem w ciąży...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-18, 19:11   #4032
Aliszcze
Zakorzenienie

Wy tu o przygotowaniach do swiat a ja dzis caly dzien w lozku chora. W nocy spalam pod koldra i kocem, tak mi zimno bylo, a o 6 ranoobudzilam sie z masakrycznym bolem glowy i goraczka 37,8. Skonsultowalam z ginekolog, co moge brac, bol glowy ustapil,w miare dopiero 2 godziny temu, paracetamol zbil goraczke, spocilam sie jak swinia, ale wypocilam goraczke. A dzis w dodatku moje imieniny i non stop telefony z zyczeniami i gadac musialam z tym strasznym bolem glowy

Ale moj maz zrobil mi niespodzianke, kupil mnostwo slodyczy, typu wafelki, kinderki, ptasie mleczko, wszystko dla mnie chyba chce bym jak wieloryb wygladala

Przeczytalam wszystkie Wasze posty, widze, ze dziewczynek przybywa, gratulacje! Nie mam sil wiecej pisac, czuje sie megaoslabiona, takze ide spac. Dobranoc

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 19:34   #4033
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

I ja jem wiosenne kanapkunie Spróbowałam śledzie w śmietanie-bleeeeeeeee... Jednak nie każda kobieta w ciąży ma na nie ochotę, a mnie wręcz cofa od nich...
Tylko 2 ?

To na co czekasz

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-18, 20:02   #4034
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja przed ciążą nie lubiłam śledzi i w ciąży też są dla mnie blee
Także pod tym względem nic się nie zmieniło

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Wy tu o przygotowaniach do swiat a ja dzis caly dzien w lozku chora. W nocy spalam pod koldra i kocem, tak mi zimno bylo, a o 6 ranoobudzilam sie z masakrycznym bolem glowy i goraczka 37,8. Skonsultowalam z ginekolog, co moge brac, bol glowy ustapil,w miare dopiero 2 godziny temu, paracetamol zbil goraczke, spocilam sie jak swinia, ale wypocilam goraczke. A dzis w dodatku moje imieniny i non stop telefony z zyczeniami i gadac musialam z tym strasznym bolem glowy

Ale moj maz zrobil mi niespodzianke, kupil mnostwo slodyczy, typu wafelki, kinderki, ptasie mleczko, wszystko dla mnie chyba chce bym jak wieloryb wygladala

Przeczytalam wszystkie Wasze posty, widze, ze dziewczynek przybywa, gratulacje! Nie mam sil wiecej pisac, czuje sie megaoslabiona, takze ide spac. Dobranoc
Biedulka
Zdrówka życzę

Amelie super ubranka

Monia ty to masz pecha..

Ekaterina dobrze, że szczęśliwie dojechaliście

Ja lubię jajeczka na miękko i jajecznice i sadzone, żółtko musi pływać Ale białko musi być ścięte bo jak zobacze gdzieś gluta to już koniec z jedzeniem

Byliśmy dzisiaj oglądać szafy i ogólnie znaleźliśmy nową która nam się podoba tylko nie wiemy jaki kolor wybrać, jasny czy ciemniejszy.
Chcę też kupić komode do drugiego pokoju z tego samego zestawu bo nie droga i jak na mój gust całkiem fajna ale niestety nie starczy nam teraz pieniążków na wszystko wiec tak sobie pomyślałam, że poczekam jeszcze jeden miesiąc do ok 15 maja i wtedy po wypłacie coś się jeszcze odłoży

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 21:58   #4035
kasikkkkka
Zadomowienie

Dziewczynki jutro z samego rana wyjeżdżamy na święta, więc już dziś chciałam wam złożyć życzenia
zdrowych, spokojnych świąt Wielkanocnych,
pełnych nadziei oraz miłości,
pogodnego nastroju,
oraz najwspanialszych rodzinnych spotkań,
wśród rodziny i najbliższych przyjaciół
Stary 2014-04-18, 22:02   #4036
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
Dziewczynki jutro z samego rana wyjeżdżamy na święta, więc już dziś chciałam wam złożyć życzenia
pogodnego nastroju,
Kasiu dla ciebie i twojej rodziny również wszyskiego co najlepsze w te święta i dużo odpoczynku i dobrego humoru
Spokojnej drogi

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-18, 22:04   #4037
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Biedactwo ! Zdrowiej jak najszybciej I wszystkiego dobrego
Cytat:
Tylko 2 ?

To na co czekasz
Jak kiedyś będziesz jeszcze w Pl to już z dzidziusiem wpadnę na baby party

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą nie lubiłam śledzi i w ciąży też są dla mnie blee
Także pod tym względem nic się nie zmieniło

Byliśmy dzisiaj oglądać szafy i ogólnie znaleźliśmy nową która nam się podoba tylko nie wiemy jaki kolor wybrać, jasny czy ciemniejszy.
Chcę też kupić komode do drugiego pokoju z tego samego zestawu bo nie droga i jak na mój gust całkiem fajna ale niestety nie starczy nam teraz pieniążków na wszystko wiec tak sobie pomyślałam, że poczekam jeszcze jeden miesiąc do ok 15 maja i wtedy po wypłacie coś się jeszcze odłoży
Ta przed ciążą jakoś zjadłam kawałek albo jakiś mocno słony musiał być a teraz to aż nie mogę...
Faktycznie lepiej poczekaj z tym odłożeniem pieniędzy,wtedy aż tak nie odczujecie tego wydatku Pamiętaj,że na ciemniejszych meblach kurz łatwiej osiada i to jest wnerwiające
Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
pogodnego nastroju,
Nawzajem !!

Tak narzekam na Tż a on taki kochany dziś Z okazji zajączka oddał mi swoją paczkę,którą dostał z pracy i mamy z dzidziusiem całą torbę słodyczy dla siebie Jak to dobrze,że tatuś słodkiego nie lubi

Stary 2014-04-18, 22:12   #4038
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Teraz rady to pikuś, jak urodzi się dziecko to wtedy nastąpi wysyp "madrych" rad ja się już nauczyłam po prostu przytakiwać i robić swoje
Też stosowałam często tą metodę zwłaszcza jeśli chodzi o pielęgnację i wychowanie dziecka bo prób wyrzucenia z MOJEGO domu MOICH zwierząt będących CZŁONKAMI MOJEJ RODZINY nie puszczałam mimo uszu I teraz nikt już tego tematu nie porusza bo robię się bardziej agresywna niż wszystkie moje psy razem wzięte

Cytat:
Zawsze mnie rozbrajalo to jak ktos mowil ze ryba to nie mieso
A co niby? Warzywo? Owoc? dobra wiem ze sie czepiam ale swoja droga to zabawne hehe
Haha to prawda, ile to razy słyszałam: A nie jesz mięsa? To zrobię ci rybę

Cytat:
Ale np wegetarianie tez nie jedza miesa a ryby tak
No to oficjalnie uznaje ze fishe to warzywka
Nie wszyscy Ale ja nie jem np mięsa (rybiego też ) ale nie mogę się przekonać do butów nieskórzanych. Mam też skórzane torebki i kurtkę więc nie jestem prawdziwą wegetarianką a po prostu osobą nie jedzącą mięsa

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Nie wiem ale konia i królika tez bym nie zjadła miałam królika
Też tak miałam, jadłam drób, wieprzowinę czy wołowinę ale królika czy konia nigdy nawet powąchać nie chciałam. Dla mnie to po prostu nie są zwierzęta rzeźne

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie, czy zauważcie zmianę brzucha od rana do wieczora? Tzn czy zmienia się jego kształt?
Mi się kształt nie bardzo zmienia, za to wielkość bardzo. Rano mam duży, wieczorem ogromny

Cytat:
A czy tylko ja dziś ściśle poszcze w Wielki Piątek ?(choć super religijna nie jestem ) podchodzicie do tego poważnie czy nie skoro w ciąży się jest to chyba mala dyspena mogła by być? ... mam takie pyszne kabanoski w lodówce ...

Zjadłam chleb z paprykarzem
Patrząc od strony niejedzenia mięsa to tak, poszczę ale wszamałam dziś pół milki z gruszkami i chipsy więc postu jednak nie zachowuję

Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość
Muszę Wam pokazać moje dzisiejsze skarby
ale super zakupy

Cytat:
no no fajne łupy

Ja wczoraj w H&M też zaszalałam

Dla bejbika:
http://www.hm.com/pl/product/14998?a...rticle=14998-B
http://www.hm.com/pl/product/15000?a...rticle=15000-B
i dla mnie:
http://www.hm.com/pl/product/26468?article=26468-A - zanizona rozmiarówka , musiałam kupic 42
http://www.hm.com/pl/product/06188?article=06188-B - mała woda w piwnicy, ale nogawka jest podwinięta na mankiecik 1 cm jakos a ja sobie jeszcze 2-3 razy sama dowinęłam i jest ok
I tu też Chyba kupię mojej dzidzi zeberkę

Cytat:
Widzę że kupiłaś jednak te jasne spodnie fajne co nie ? a co do rozmiarówki faktycznie mają zaniżoną bardzo bym powiedziała bo ja normalnie chodzę w rozmiarze 40-42 a spodnie kupiłam 46 ale to juz z mysla o przyszłości
Rozmiarówkę z działu mama mają w H&M skopaną. Teraz kupiłam tam tylko 1 parę jeansów (o dziwo rozmiar 34 ) oraz dostałam bluzkę, ale w poprzedniej ciąży pamiętam kupiłam więcej i o ile na normalnych działach spokojnie wchodziłam w rozmiar S a nawet XS (chodzi o takie szersze bluzki i tuniki) to z działu mama musiałam mieć M

Gratuluję wszystkich udanych wizyt, widzę wysyp dziewczynek
Wczoraj was czytałam, pozaznaczałam sobie mnóstwo cytatów i co? Mój komp stwierdził że jest mu niezbędna aktualizacja i tak się aktualizował do dzisiejszego popołudnia I nie zostawił mi zaznaczonych cytatów. A nie mam siły wracać do tych postów. Jestem tak wykamana że powieki mi same opadają więc zaraz zmykam w objęcia morfeusza Chce mi się w sumie jeszcze trochę pogrzeszyć ale po dzisiejszych chipsach i śliwkach moje jelita ostro się odgazowują, więc daruję dziś tż życie i wątpliwe doznania zapachowe
Dobranoc
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 22:12   #4039
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
ja mam... i dziś jest jeszcze tylko jedna transza ok 16-17, ale chyba dziś się nie doczekasz z innego banku... :nie:

a co do postu to moja teściowa-katechetka :brzydal: zna się na tym bardzo dobrze i mówiła, że ludzi po 60-tym roku życia, małych dzieci i KOBIET W CIĄŻY żaden post nie obowiązuje... :jupi: więc możecie szaleć, ja mam zamiar gołąbka zaraz wszamać... :zarlok:

mam nowe :pazurki: żółciutkie jak kurczaczki i kaczuszki na wielkanoc... :D
też mam w wbk, ale nie wiem jak z przelewami mają.
o proszę, mogłam spytać dziś księdza przy spowiedzi, ale nie pomyślałam ;) ja i tak sobie robię post. nie ilościowy, bo już mam 4 posiłki za sobą i aktualnie piąty w trakcie(jeśli posiłkiem nazwać dojedzenie reszteczki obiadu i kilka łyżek jogurtu z owocami od tżta ).
paznokci nie malowałam, bo w gastronomii pracowałam. musiałabym malować na 2 dni i zmywać i tak w kółko. poza tym mam mięciutkie paznokcie, lakier mi odpryskuje z boku już po nocy, o ile przez dzień leżałam i pachniałam... :rolleyes: ale pomalowałam sobie raz niebieskim i aż mi lepiej było :P
Cytat:
Witam :D

Odrazu Was przepraszam, ale nie nadrobie - za dużo tego :brzydal:

chyba, że cos ciekawego mnie omineło to prosze odrazu streszczenie albo PW :D

Jestesmy już w pl, jechaliśmy 7 godzin a zawsze 5 :mdleje: takie korki w Pradze że poezja- jak nigdy :mur: ale z pęcherzem wszystko u mnie wporzadku - tyle ile musiałam trzymac mocz to masakra :D Oczywiście noc przechorowalam, 3 godziny spałam, emocje robily swoje, ale dzisiejsza noc już sielanka :D

Dopiero teraz mam chwilkę na forum - zawsze w pl brak czasu :D
o proszę. a ja myślałam, że w tym nienadrobionym już się witałaś. dobrze, że bezpiecznie dotarliście.
ps nienadrobionego nadal nie nadrobiłam :p:
Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
17t i 5 dzien nie wiem wlasnie teraz nic nie czuje, a to bylo jak rano lezalam w lozku bo predko dosc sie budze ale leze sobie zawsze no i lezalam na lewym boku no i nagle takie cos przez pare sekund az mis ie milo zrobilo. Ale teraz nic doslownie nie czuje moze dzidzia sie dopoiero rozkreca albo mi sie zdawalo sama juz nie wiem...

ja tak samo nienawidzilam jajek na miekko bo kiedy bylam dzieckiem to rodzina na odpuscie miala wlasnie jaja na miekko i mnie zmuszali bym jadla je. A teraz robie gotowane lub sadzone mpjemu bratu i od razu je polubilam i tez wcinam razem z bratem pychotka...
bo to jest tak, że na początku może się ruszać, w sensie odczuwalnie ruszać, co 2-4 dni nawet. spokojnie, jutro może znów fiknie :)
jajka uwielbiam na miękko, a tutaj się zawsze robiło ścięte żółtka do obiadu, aż przyszłam ja i sobie zrobiłam na miękko a reszcie na twardo i się okazało, że teść też woli miękko :brzydal:
Cytat:
Niech to szlak wszystko trafi!!!! O godzinie 14 moja pralka pierdzielnęła, wylała hektolitry wody, zalała mi całą łazienkę, sąsiadce z dołu też zaczęło kapać :( Teściu rozebrał pralke, odsłonił zabudowę wanny bo tam jezioro było. :( No i pralka ma rozwalone łożysko i nigdzie takiego dostać nie można. Prałam ręczniki, nie skończyły się prać, więc mam miskę ręczników, w wanie leży 10 kolejnych ręczników, 3 prześcieradła :( Ratowałam się czym mogłam :( I co mam teraz zrobić z tym mokrym, śmierdzącym czymś? Bez pralki? Mam ręczni prać 15 ręczników i te prześcieradła? Jeszcze nie wiadomo czy pralka zacznie działać wogóle... Czy trzeba kupić nową... Koszmar jakiś :(
się mi skojarzyło: dziś post, od mięsa wara! nawet rzucać nie wolno :brzydal: wybacz, takie mam głupie poczucie humoru. no nieciekawie z pralką. zwłaszcza że sąsiad zalany :nie: i kolejny wydatek... bu :(
Cytat:
Wy tu o przygotowaniach do swiat a ja dzis caly dzien w lozku chora. W nocy spalam pod koldra i kocem, tak mi zimno bylo, a o 6 ranoobudzilam sie z masakrycznym bolem glowy i goraczka 37,8. Skonsultowalam z ginekolog, co moge brac, bol glowy ustapil,w miare dopiero 2 godziny temu, paracetamol zbil goraczke, spocilam sie jak swinia, ale wypocilam goraczke. A dzis w dodatku moje imieniny i non stop telefony z zyczeniami i gadac musialam z tym strasznym bolem glowy:cool:

Ale moj maz zrobil mi niespodzianke, kupil mnostwo slodyczy, typu wafelki, kinderki, ptasie mleczko, wszystko dla mnie:D chyba chce bym jak wieloryb wygladala:brzydal:

Przeczytalam wszystkie Wasze posty, widze, ze dziewczynek przybywa, gratulacje! Nie mam sil wiecej pisac, czuje sie megaoslabiona, takze ide spac. Dobranoc:-)
spełnienia marzeń i zdrówka :roza:
też chcę tyle słodyczy :D

ja dziś sobie poszczę, ale też tak nie do końca. powstrzymałam się przed dziubaniem w owoce jak je kroiłam do galaretki :D więc jestem z siebie dumna. byłam u spowiedzi i nawet zdążyłam. przed wigilią szłam dwa razy, bo źle spamiętałam godziny i przyszłam do pustego kościoła :cojest: rzeżucha zasiana wczoraj wieczorem, to do poniedziałku coś tam wykiełkuje. na obiad była rybka, kurde różowe mięso ale nie łosoś, okazało się że z łuskami, to ładnie je zdrapywałam. z brokuła zrobiłam sos. ugotowałam warzywa do sałatki jarzynowej. powiesiłam wczorajsze pranie :brzydal: odwiedziłam swoją pracę w drodze z kościoła :rolleyes: pogrzałam się trochę na słonku. teraz jem śledzia w zalewie z pomidorami czy czymś, smaczne, a do tego zwędziłam dwa ziemniory w łupince i obieram i szamam z margaryną :oklaski:
tż wstał po nocce, powynosił szafki z gospodarczego robiąc miejsce na szafki z kuchni, piecyk, lodówkę itp. oj będzie zamieszanie ponad miesiąc...
jutro przyjedzie dziadek tżta a ojciec teściowej. już widzę jak teść się będzie zachowywał względem swojego teścia. czasem mam ochotę tak samo się zachowywać względem niego... ciekawe czy by mu było miło :mur:

był też temat ciąży czy planowana. myśmy odstawili zabezpieczenie na wakacjach w lipcu i robiliśmy przerwę w teoretycznie płodnych dniach na środku. no i w grudniu była jeszcze dłuższa przerwa niż zazwyczaj i byłam tak pewna że nie mogę być w ciąży, że naprawdę przeżyłam ogromny szok :cojest: mieliśmy też rózne plany na ten rok i jakoś tak "niepisanie" się dogadaliśmy, że tak czerwiec albo trochę póxniej się zaczniemy może już starać. no cóż ;) tż skwitował krótko: przynajmniej wiem, że te wszystkie gumki przez lata były potrzebne :brzydal: :D czy ja to powiedziałam? no w każdym razie się zastanawialiśmy czasem czy oboje będziemy mogli a jak nie, to że trochę szkoda było tej kasy na zabezpieczenie :hahaha:
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-18, 22:13   #4040
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Biedactwo ! Zdrowiej jak najszybciej I wszystkiego dobrego

Jak kiedyś będziesz jeszcze w Pl to już z dzidziusiem wpadnę na baby party

Ta przed ciążą jakoś zjadłam kawałek albo jakiś mocno słony musiał być a teraz to aż nie mogę...
Faktycznie lepiej poczekaj z tym odłożeniem pieniędzy,wtedy aż tak nie odczujecie tego wydatku Pamiętaj,że na ciemniejszych meblach kurz łatwiej osiada i to jest wnerwiające

Nawzajem !!

Tak narzekam na Tż a on taki kochany dziś Z okazji zajączka oddał mi swoją paczkę,którą dostał z pracy i mamy z dzidziusiem całą torbę słodyczy dla siebie Jak to dobrze,że tatuś słodkiego nie lubi
Podziel się trochę tym słodkim Chyba wraca mój nałóg, tylko nie to A może to dzidzia potrzebuje

Może mi podpowiecie na który kolor się zdecydować. Bo ja cholera nie wiem. Ale chyba bym stawiała na ten jasniejszy bo jakoś tak do wypoczynku będzie nam bardziej pasował.
Na jednym zdjęciu jest razem szafa ta duża i komoda a w dodatkowych dwóch załącznikach jest ten kolor ciemniejszy tego samego. (łóżka ani nic co jest dodatkowo na zdjęciach nie kupujemy tylko komode i szafe dużą)

DORADŹCIE :prosi:

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-18, 22:21   #4041
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Podziel się trochę tym słodkim Chyba wraca mój nałóg, tylko nie to A może to dzidzia potrzebuje

Może mi podpowiecie na który kolor się zdecydować. Bo ja cholera nie wiem. Ale chyba bym stawiała na ten jasniejszy bo jakoś tak do wypoczynku będzie nam bardziej pasował.
Na jednym zdjęciu jest razem szafa ta duża i komoda a w dodatkowych dwóch załącznikach jest ten kolor ciemniejszy tego samego. (łóżka ani nic co jest dodatkowo na zdjęciach nie kupujemy tylko komode i szafe dużą)

DORADŹCIE :prosi:
Spoczes,wyślę Ci Ja myślałam,że zostanie mi niechęć do słodyczy tak jak na początku ciąży ale jednak nie..
Pokaż zdjęcia,bo w załączniku nie ma. Albo ja nie widzę.

Stary 2014-04-18, 22:22   #4042
ZygaEffka
Zadomowienie

Tez nie widze fotków
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 22:26   #4043
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Spoczes,wyślę Ci Ja myślałam,że zostanie mi niechęć do słodyczy tak jak na początku ciąży ale jednak nie..
Pokaż zdjęcia,bo w załączniku nie ma. Albo ja nie widzę.
Cytat:
Tez nie widze fotków

Bo ja jestem durna i posta wysłałam ale nie dodałam załączników
Macie i patrzcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jasna szafa.jpg (72,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg komoda ciemna.jpg (33,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szafa ciemna.jpg (39,7 KB, 10 załadowań)

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-18, 22:32   #4044
ZygaEffka
Zadomowienie

Miss jaśniejsze mi sie bardziej podobają
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 22:33   #4045
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Mi się podobają obydwa zestawy,ale chyba jaśniejszy bardziej

Stary 2014-04-18, 22:37   #4046
Misstic
Wtajemniczenie

No ja własnie mam ten sam dylemat hehe
U mnie statystyka wygląda tak

jaśniejsze vs ciemniejsze
55% vs 45%

I cholera wie

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-18, 22:54   #4047
Antananariwa
Raczkowanie

Też bym brała jaśniejsze
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 22:59   #4048
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
Też bym brała jaśniejsze

Dzięki za opinię

A miałam pisać o tych skórzanych butach Dostałam kiedyś jedne takie z prawdziwej skórki i były tak rewelacyjne, że do dzisiaj je wręcz z czułością wspominam. Może nie były jakieś piękne ale mega wygodne, noga w nich oddychała, nie śmierdziały, były bardzo wytrzymałe i chodziłam w nich przez 4 sezony. Także dzisiaj gdyby nie to że cena butów skórzanych jest wysoka to z pewnością bym takie nosiła

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-19, 01:50   #4049
bezaczek7
Zakorzenienie

jaśniejsze. albo ciemniejsze ale środek komody z jaśniejszych
ja nie wiem czy miałam kiedykolwiek buty skórzane. chyba jedne agidasy, ale z ceny bym nie powiedziała że skórkowe. więc nie wiem

---------- Dopisano o 02:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

no to tego. wesołych świąt, smacznego niewzdymającego jajka suchego dyngusa i jeśli posiałyście rzeżuchę tak jak ja dopiero wczoraj, to żeby do poniedziałku wam pięknie i bujnie wyrosła

pewnie zajrzę po południu, ale to jeszcze zobaczymy. papa
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 06:12   #4050
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dzień doberek
Człowiek może pospać długo i się nie da o 6 już wstałam
Zajadam się moim serniczkiem i makowcem babci, ciekawa jestem czy przejdzie tak całkiem na słodko śniadanko, bo ja tam wole coś słonego jednak przegryźć W ciąży szaleję po prostu za takim czerwonym śledziem a'la łosoś, mmm Nie ma dnia żebym przynajmniej kanapki z nim nie zjadła, jest taki słony...

Życzę Wam spokojnych Świąt, lekkiego i bez skutków ubocznych obżarstwa, słodkiego lenistwa i dużo uśmiechu

Idę zerknąć co tam do koszyczka wrzucić na święcenie, oprócz mojego czerwonego śledzia
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości