Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-19, 17:01   #4651
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
No tak dwa, ale chodziło mi o okazję, że raz w życiu zdarza się taka okazja tzn własny ślub. Mam nadzieję,że jasno napisała.
Jasno mi chodziło o to, że akurat Ysia za rok ma kościelny i wtedy wystapi w innej

Co do perfum to ja prawdopodobnie uzyję Acqua di gioia :lova:
Stary 2014-04-19, 17:02   #4652
mysza_myszowska
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Dziewczyny może to głupie pytanie, ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi.
26.04 będą równe 3 miesiące do ślubu. Chcemy po weekendzie majowym iść do księdza, nauki mamy zrobione, ale jeszcze nie mamy poradni. Spiszemy protokół czy musimy najpierw zaliczyć całą poradnię?
My spisaliśmy protokół jakiś miesiąc temu, a w poradni byliśmy dopiero w zeszłym tygodniu, tak że luz niczym sie nie przejmuj, nam ksiądz powiedział, żebysmy po prostu przynieśli kartki z zaświadczeniem z poradni na 2 tygodnie przed ślubem, jak już będziemy dopełniac formalności.

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 17:07   #4653
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
My spisaliśmy protokół jakiś miesiąc temu, a w poradni byliśmy dopiero w zeszłym tygodniu, tak że luz niczym sie nie przejmuj, nam ksiądz powiedział, żebysmy po prostu przynieśli kartki z zaświadczeniem z poradni na 2 tygodnie przed ślubem, jak już będziemy dopełniac formalności.
ufff no to dobrze, przeglądałam stronę mojej parafii i w wymienionych dokumentach jakie należy przynieść na spisanie protokołu jest zaświadczenie o ukończonym kursie przedmałżeńskim i zaczęłam się zastanawiać czy poradnia też już musi być

czytałam gdzieś, chyba na wizażu, żeby nie lecieć do USC równo 3 miesiące przed bo potem ksiądz ma mniej czasu na oddanie wszystkiego, jak to jest?
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 17:15   #4654
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Mhm

Ja dziś mało nie pobilabym matki Tż.. pff Jestem tak wściekła że rozważam nie zapraszanie jej na ślub......

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 112 dni.
co sie stało ? my Ci pomożemy jakby co

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Hej. Ja tylko na chwilę, dziewczyny, czytałyście?? http://kobieta.onet.pl/nie-dostalam-...zeczonym/p9nbv
hehe, na szczęście mnie to nie dotyczy

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-19, 17:18   #4655
milka777
Raczkowanie

Cytat:

czytałam gdzieś, chyba na wizażu, żeby nie lecieć do USC równo 3 miesiące przed bo potem ksiądz ma mniej czasu na oddanie wszystkiego, jak to jest?
Witam po dłuuugim niepisaniu. Czytam jednak Was codziennie, ale czasem nie mam co pisać. Co do pytania pomogę, bo się znam trochę. Ksiądz ma 5 albo 7 dni od ślubu na zawiezienie dokumentów do Urzędu więc jeśli np ktoś ma ślub 19 lipca jak ja to niech odbierze dokumenty z urzędu nie 19 kwietnia, a z conajmniej 5 dni później, by były ważne kiedyks je do urzędu będzie dostarczał...
milka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 17:20   #4656
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
O tym akurat nie słyszałam.. ale wydaje mi się, że ważne jest żeby zaświadczenie nie straciło wazności przed dniem ślubu i podpisaniem papierów. A potem to już chyba zależy od księdza, kiedy wszystko załatwi.. Gdyby było tak jak mówisz, to pewnie byłaby informacja, że zaświadczenie jest wazne 3 miesiace przed ślubem i np. miesiąc po.. Tak mi się wydaje

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
Stary 2014-04-19, 17:23   #4657
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez milka777 Pokaż wiadomość
Witam po dłuuugim niepisaniu. Czytam jednak Was codziennie, ale czasem nie mam co pisać. Co do pytania pomogę, bo się znam trochę. Ksiądz ma 5 albo 7 dni od ślubu na zawiezienie dokumentów do Urzędu więc jeśli np ktoś ma ślub 19 lipca jak ja to niech odbierze dokumenty z urzędu nie 19 kwietnia, a z conajmniej 5 dni później, by były ważne kiedyks je do urzędu będzie dostarczał...
czyli jaką datę proponujesz jak mam ślub 26.07?
Stary 2014-04-19, 17:26   #4658
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
pewnie ok 10.05 już będzie spoko

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
Stary 2014-04-19, 17:28   #4659
milka777
Raczkowanie

Cytat:
ooo, tydzien po mnie ja bym wyciągnęła zaraz po majowym weekendzie
Stary 2014-04-19, 17:32   #4660
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez milka777 Pokaż wiadomość
ooo, tydzien po mnie ja bym wyciągnęła zaraz po majowym weekendzie
też taka moja pierwsza myśl była, czemu księża o tym nie mówią, ja się go 5 razy pytałam kiedy i z czym mam przyjść....a aktu chrztu też się to tyczy czy mogę już 29.04 lecieć?
Stary 2014-04-19, 18:46   #4661
milka777
Raczkowanie

Cytat:
też taka moja pierwsza myśl była, czemu księża o tym nie mówią, ja się go 5 razy pytałam kiedy i z czym mam przyjść....a aktu chrztu też się to tyczy czy mogę już 29.04 lecieć?
Akt chrztu możesz spokojnei odebrać 29 tak jak chcesz. To się tyczy tylko urzędowych dokumentów
Stary 2014-04-19, 18:52   #4662
enzunio
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny może to głupie pytanie, ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi.
26.04 będą równe 3 miesiące do ślubu. Chcemy po weekendzie majowym iść do księdza, nauki mamy zrobione, ale jeszcze nie mamy poradni. Spiszemy protokół czy musimy najpierw zaliczyć całą poradnię?
Nie musicie mieć poradni, nam ksiądz po spisaniu chciał dac skierowanie do poradni, ale powiedzieliśmy, że na własną rękę już zrobiliśmy

EDIT: A w USC byliśmy w zeszłym tyg. 1,5 m-ca przed slubem

Wesołych Świąt dziewczyny, ostatnie panieńskie święta

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-04-19 o 18:54
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 18:54   #4663
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
nawet chciałam rano Wam tu ten artykuł wkleic, ale stwierdziłam, że nie bede na świąta psuć Wam humoru
Nic dziwnego w tym nie widzę. Jeśli te kobiety ukrywaly mieszkanie z kimś to spowiedź nie jest ważna i krzywdę robią tylko sobie. Ja nie byłam w spowiedzi już 6 lat i nawet proszona o zostanie chrzesna i ze spowiedź się załatwi nie zgodzilam się.

Ta co chodzi dla rodziny tez ma nie po kolei.. widać nic to dla niej nie znaczy...

Kościół jest jaki jest i księza nie dają rozgrzeszenia gdy się wspólnie mieszka. Nie traktuje tego za karę po prostu spowiedź przedslubna będzie miała dla mnie ogromne znaczenie emocjonalne.

No i uważam że takie stawianie sprawy nie jest głębokie. Co mi da pójscie do komunii z grzechem zatajenia? Zresztą nie potrzebuje comiesięcznych spowiedzi aby próbować się poprawić i chcieć żyć zgodnie z nauką Kościoła.

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 112 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 19:01   #4664
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Nic dziwnego w tym nie widzę. Jeśli te kobiety ukrywaly mieszkanie z kimś to spowiedź nie jest ważna i krzywdę robią tylko sobie. Ja nie byłam w spowiedzi już 6 lat i nawet proszona o zostanie chrzesna i ze spowiedź się załatwi nie zgodzilam się.

Ta co chodzi dla rodziny tez ma nie po kolei.. widać nic to dla niej nie znaczy...

Kościół jest jaki jest i księza nie dają rozgrzeszenia gdy się wspólnie mieszka. Nie traktuje tego za karę po prostu spowiedź przedslubna będzie miała dla mnie ogromne znaczenie emocjonalne.

No i uważam że takie stawianie sprawy nie jest głębokie. Co mi da pójscie do komunii z grzechem zatajenia? Zresztą nie potrzebuje comiesięcznych spowiedzi aby próbować się poprawić i chcieć żyć zgodnie z nauką Kościoła.

mi 2 razy ksiądz dał rozgrzeszenie, następna będzie jak wyprowadze sie od TŻa w wakacje, wtedy pójdziemy do spowiedzi, zanim jeszcze na przedślubną pójdziemy

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 19:10   #4665
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
co sie stało ? my Ci pomożemy jakby co

hehe, na szczęście mnie to nie dotyczy
Sprawę załatwił TŻ..
Moja mama po prostu uważa że według zwyczaju za ślub płaca rodzice panny młodej jako ze wydają ja.. Nie utrzymuje kontaktu z Moja przyjaciółka gdy powiedziała mi ze jak tak mogę i chyba nie jestem za dojrzała i przecież nie stać mnie na ślub bo studiuje a już się pcham w małżeństwo.. i w sumie że będę żałować itp.

Mama Tżta uniosla się ze zapłaci za swoich gości bo byłoby jej głupio.

Dziś przyszlismy do niej po czym powiedziała że ślubu nie będzie bo młodszy brat Tza ma złe oceny i ona tego nie widzi. Ze tż nie interesuje się bracmi i ma pomagać bo inaczej nie dostanie nic. A ma przyjsc sam jeśli chce o czymś gadać... Tak więc wyszłam. Nie potrzebuje jej pieniędzy możemy przecież nazbierać sami tylko po co obiecywala heh.

To trudna sprawa jeśli ktoś płaci sam za swój ślub. My jesteśmy w dość dziwnej sytuacji. Długo by pisać.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Ona w ogóle jest chwiejna emocjonalnie stawia wszystko na ostrzu noża i potrafi płakać i narzekać o byle co. Ciężko... heh

Stary 2014-04-19, 19:13   #4666
madzixx88
Zakorzenienie

Dziewczyny, pytałyście o te kwasy byłam 3 razy w odstępach ok 10 dniowych i za każdym razem kosmetyczka kładła mi inną mieszankę, pierwsze dwa nie pamiętam dokładnie który z którym ale na pewno był glikolowy, pirogronowy, retinol i mlekowy a ostatni miałam migdałowy i azelainowy
efekty super przed nimi byłam na peelingu kawitacyjnym i mikrodermabrazji
buzie mam gładziutką, bez jednego zaskórnika, nawet pod słońce, pory zmniejszone, ogólna poprawa kolorytu i generalnie odstawiłam podkład
pilnuję się z czekoladą, ostrym jedzeniem, żeby nic mi nie wyskoczyło do ślubu
kiedy zacząć-myślę, że najbezpieczniej ok 3 miesiące przed, wtedy jest czas i na mikro i na kwasy

Ysia-pięknie Ci w tej sukience, ale jednak w Twojej ślubnej zrobisz wrażenie WOW i raz w życiu sie nam to należy a niektórym farciarom dwa

Elrosa-super te sukienki Twojej siostry

Anesthesia-ale nawalili z zapro

Alucior-my jak spisywaliśmy protokół to nie mieliśmy jeszcze zrobionych nauk i poradni a ksiądz tylko zapytał kiedy mamy i że doniesiemy na tym ostatnim spotkaniu przed ślubem

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2014-04-19 o 19:16
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 19:14   #4667
Szczeperka
Wtajemniczenie

Dziewczyny nadrobiłam po łebkach i nie odniosę się do każdego tematu. Przepraszam

Co do spowiedzi przedślubnej - trochę się jej boję bo 2 lata mieszkamy razem z Tż (ale zameldowani nie jesteśmy razem, bo wynajmujemy mieszkanko). A przy spisywaniu protokołu podaliśmy swoje dowody (dwa różne adresy zamieszkania) i ksiądz dał nam kartkę na 2 spowiedzi. Nie mieliśmy pytania czy mieszkamy razem bo ksiądz jak zobaczył różne adresy zameldowania nawet nie zaczął tematu. My też się nie wyrywaliśmy

Jutro będziemy to odkręcać Ale podobno nieświadomie się nie liczy

Cytat:
Sprawę załatwił TŻ..
Moja mama po prostu uważa że według zwyczaju za ślub płaca rodzice panny młodej jako ze wydają ja.. Nie utrzymuje kontaktu z Moja przyjaciółka gdy powiedziała mi ze jak tak mogę i chyba nie jestem za dojrzała i przecież nie stać mnie na ślub bo studiuje a już się pcham w małżeństwo.. i w sumie że będę żałować itp.

Dziś przyszlismy do niej po czym powiedziała że ślubu nie będzie bo młodszy brat Tza ma złe oceny i ona tego nie widzi. Ze tż nie interesuje się bracmi i ma pomagać bo inaczej nie dostanie nic. A ma przyjsc sam jeśli chce o czymś gadać... Tak więc wyszłam. Nie potrzebuje jej pieniędzy możemy przecież nazbierać sami tylko po co obiecywala heh.

To trudna sprawa jeśli ktoś płaci sam za swój ślub. My jesteśmy w dość dziwnej sytuacji. Długo by pisać.

My też sami płacimy za ślub i uwierz da się

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 19:25   #4668
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytałyście o te kwasy byłam 3 razy w odstępach ok 10 dniowych i za każdym razem kosmetyczka kładła mi inną mieszankę, pierwsze dwa nie pamiętam dokładnie który z którym ale na pewno był glikolowy, pirogronowy, retinol i mlekowy a ostatni miałam migdałowy i azelainowy
buzie mam gładziutką, bez jednego zaskórnika, nawet pod słońce, pory zmniejszone, ogólna poprawa kolorytu i generalnie odstawiłam podkład
kiedy zacząć-myślę, że najbezpieczniej ok 3 miesiące przed, wtedy jest czas i na mikro i na kwasy

Ysia-pięknie Ci w tej sukience, ale jednak w Twojej ślubnej zrobisz wrażenie WOW i raz w życiu sie nam to należy a niektórym farciarom dwa

Elrosa-super te sukienki Twojej siostry

Anesthesia-ale nawalili z zapro
Ile zapłaciłas za całość jeśli mogę spytac?

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadrobiłam po łebkach i nie odniosę się do każdego tematu. Przepraszam

Co do spowiedzi przedślubnej - trochę się jej boję bo 2 lata mieszkamy razem z Tż (ale zameldowani nie jesteśmy razem, bo wynajmujemy mieszkanko). A przy spisywaniu protokołu podaliśmy swoje dowody (dwa różne adresy zamieszkania) i ksiądz dał nam kartkę na 2 spowiedzi. Nie mieliśmy pytania czy mieszkamy razem bo ksiądz jak zobaczył różne adresy zameldowania nawet nie zaczął tematu. My też się nie wyrywaliśmy

Jutro będziemy to odkręcać Ale podobno nieświadomie się nie liczy

My też sami płacimy za ślub i uwierz da się
Tak myślałam wlasnie. Nie czuję się przecież w żaden sposób lepsza czy gorsza u mnie tak po prostu jest. Ale to nie o tym miałam pisać.....

Stary 2014-04-19, 19:25   #4669
mysza_myszowska
Raczkowanie

Dziewczyny, a co kupujecie dla rodziców w podziekowaniu?

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
Stary 2014-04-19, 19:27   #4670
201605100
Konto usunięte

dziękuję za odpowiedzi, co ja bym bez Was robiła
Stary 2014-04-19, 19:36   #4671
myboyismine
Zakorzenienie

Hej widzę 30 stron do nadrabiania albo mi się sni w każdym razie nadrobie jak będę miała kompa

A tak życzę wesołych Świąt

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 20:02   #4672
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co kupujecie dla rodziców w podziekowaniu?
prawdopodobnie romantyczny weekend w spa
Stary 2014-04-19, 20:24   #4673
enzunio
BAN stały

Dla ojców grawerowane spinki do krawatów ze srebra, a dla mam bransoletki srebrne z kruka z serduszkowym charmsem z grawerem
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 20:29   #4674
cude
Zadomowienie

alucior, ślubujemy tego samego dnia. Protokół spisujemy w majówkę. TŻ dokumenty bierze jego Mama i wysyła do nas po 26 kwietnia. Zaświadczenia z USC, poradni doniosę w lipcu jak po studiach wrócę do domu Przy spisywaniu protokołu na szczęście nie potrzebuje dokumentów z USC, bo nawet nie mamy kiedy ich teraz wybrać
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 20:33   #4675
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć dziewczyny! Na wstępie chcę złożyć Wam wszystkim życzenia! Życzę Wam aby te Święta były radosne, spokojne a wszelkie kalorie poszły w biust! Nasze śluby już tuż tuż!

Mocno trzymam kciuki za dziewczyny, którym został tydzień!
Stary 2014-04-19, 20:50   #4676
waaampirmona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Robiac makijaz zastanawialam się dzis, czy jednak nie zrobie sobie makijazu na slub sama bo kosmetyków mam od groma, raczej srednia półka (revlon, max factor, bourjois, yves rocher, avon, sephora, inglot), ale od czego są fixery bo przez profesjonalistki bylam malowana kilka razy i zawsze coś mi sie nie podobało i poprawiałam sobie po mojemu więc nie wiem czy to jest sens, tymbardziej, ze to lubie i wydaje mi sie, ze umiem
Nie zastanawiaj sie tylko maluj się sama. Ja też nigdy nie byłam zadowolona z makijażu który ktoś mi robił, a byłam malowana nawet przez te bardziej znane i polecane osoby, zawsze coś nie tak.
Sama jestem z zawodu wizażystką więc się nawet nie zastanawiam nad tym żeby kogoś brać, wiem że sama się pomaluję.
Skoro ty najlepiej się czujesz w makijażu robionym przez siebie i uważasz że ładnie ci to wychodzi to maluj się sama

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
waaampirmona twój TŻ jest kamerzystą? Mogę prosić o namiar jakiejś stronki na PW?

Co do zapraszania to my też będziemy uprzedzać 2 lata temu na wesele zapraszał nas mój kuzyn, dobrze że zauważyłam ich przez okno, to miałam 5 minut na pościelenie łóżka i jako takie ogarnięcie się i przebranie z piżamy. Była niedziela ok południa, a my z TŻ pobalowaliśmy wieczorem i mieliśmy plan na lenia

Kupiliśmy dziś ciasto z cukierni, którą bierzemy pod uwagę. Jutro będzie testowanie
Tak, ma firmę foto-video. Napiszę na PW i podam stronkę tylko proszę o chwilę cierpliwości bo ja tak piszę w międzyczasie porządków :P

Też uważam że powinno się powiadomić , nawet tego samego dnia godzinę wcześniej ale żeby wiedzieli że mogą się kogoś spodziewać.

Daj znać jak ci smakowało ciasto . Skąd kupiliście ?
My jeszcze nie mamy ani tortu ani ciast a do ślubu niecałe 3 miesiące. Zaraz po świętach musimy ogarnąć temat.

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Hej. Ja tylko na chwilę, dziewczyny, czytałyście?? http://kobieta.onet.pl/nie-dostalam-...zeczonym/p9nbv
Nam na naukach weekendowych ksiądz mówił że jeśli się mieszka razem to zmienia się tylko tyle że powinno się mieć tylko jedną spowiedź zamiast 2 . Tylko tą na 3 dni przed ślubem. Ale nie wiem z kim to się ustala czy to trzeba ze swoim księdzem przegadać czy jak.
Bo przypuszczam że to też zależy dużo od księdza.

Cytat:
ufff no to dobrze, przeglądałam stronę mojej parafii i w wymienionych dokumentach jakie należy przynieść na spisanie protokołu jest zaświadczenie o ukończonym kursie przedmałżeńskim i zaczęłam się zastanawiać czy poradnia też już musi być

Mi ksiądz powiedział że powinniśmy mieć podbite na naukacyh w tym miejscu: indywidualne spotkanie w poradni rodzinnej tam są 3 pieczątki i żeby mieć akt chrztu już przed spisaniem protokołu.
Choć możliwe że gdybyśmy tego nie mieli to by nam podał późniejszy termin, więc to też może zależeć od parafii.

Co do 3 miesięcy przed w USC to tez tak słyszałam żeby nie iść za wcześnie ale szczerze mówiąc nie pamiętam dokładnie tego co ksiądz mówił ^^

Cytat:
Sprawę załatwił TŻ..

Co do płacenia to ja uważam że rodzice powinni płacić jak już za gości ze swojej strony. Wtedy każdy czuje że jest ok. Wiesz niektórzy mają taką swoją dume.
Przyjaciółka to chyba jest zazdrosna
Ale to że teściowa powiedziała że ślubu nie będzie.. oj to by była awantura u mnie gdybym coś takiego usłyszała. Jak ja nie lubie takiego głupiego gadania i to jeszcze z byle powodu jak w Twoim wypadku

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Ooo. super info , czegoś takiego właśnie szukam ale boję się tych kwasów. Powiedz mi bardzo ci się zwiększył łojotok po pierwszych seriach ? Miałaś może więcej wyprysków w międzyczasie ?

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Ahh. jeszcze dodam jedną rzecz odnośnie depilacji bo widziałam że poruszałyście temat.
Jeśli macie jeszcze trochę czasu do ślubu to może warto się zastanowić nad laserem ?
Polecam depilację laserową laserem diodowym. nie ipl, ipl+rf i podobne, tylko diodowy.
Co prawda drożej bo mniejwięcej od 99 do 299zł w zależności od partii ale myślę że warto wydać kaskę. ja byłam dopiero na 1 serii i powiem tak. Na łydkach zniknęło około 90 % włosków, aż byłam w szoku. Niestety pachy trochę gorzej bo około 40-50% ale tam mam cieńsze włoski. Bikini tak samo jak pachy. Ogólnie w miejscach gdzie włoski grubsze i ciemniejsze laser działa na prawdę super tam gdzie cieńsze i jaśniejsze już gorzej. Ale fajna sprawa bo na zawsze <3 Na rękach mam włoski bardzo jasne więc nawet nie próbowałam ale jeśli któraś ma ciemniejsze to też na pewno można laser zrobić.

Edytowane przez waaampirmona
Czas edycji: 2014-04-19 o 21:00
waaampirmona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 21:15   #4677
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez waaampirmona Pokaż wiadomość
Nie zastanawiaj sie tylko maluj się sama. Ja też nigdy nie byłam zadowolona z makijażu który ktoś mi robił, a byłam malowana nawet przez te bardziej znane i polecane osoby, zawsze coś nie tak.
Sama jestem z zawodu wizażystką więc się nawet nie zastanawiam nad tym żeby kogoś brać, wiem że sama się pomaluję.
Skoro ty najlepiej się czujesz w makijażu robionym przez siebie i uważasz że ładnie ci to wychodzi to maluj się sama

Tak, ma firmę foto-video. Napiszę na PW i podam stronkę tylko proszę o chwilę cierpliwości bo ja tak piszę w międzyczasie porządków :P

Też uważam że powinno się powiadomić , nawet tego samego dnia godzinę wcześniej ale żeby wiedzieli że mogą się kogoś spodziewać.

My jeszcze nie mamy ani tortu ani ciast a do ślubu niecałe 3 miesiące. Zaraz po świętach musimy ogarnąć temat.

Nam na naukach weekendowych ksiądz mówił że jeśli się mieszka razem to zmienia się tylko tyle że powinno się mieć tylko jedną spowiedź zamiast 2 . Tylko tą na 3 dni przed ślubem. Ale nie wiem z kim to się ustala czy to trzeba ze swoim księdzem przegadać czy jak.
Bo przypuszczam że to też zależy dużo od księdza.

Mi ksiądz powiedział że powinniśmy mieć podbite na naukacyh w tym miejscu: indywidualne spotkanie w poradni rodzinnej tam są 3 pieczątki i żeby mieć akt chrztu już przed spisaniem protokołu.
Choć możliwe że gdybyśmy tego nie mieli to by nam podał późniejszy termin, więc to też może zależeć od parafii.

Co do 3 miesięcy przed w USC to tez tak słyszałam żeby nie iść za wcześnie ale szczerze mówiąc nie pamiętam dokładnie tego co ksiądz mówił ^^

Co do płacenia to ja uważam że rodzice powinni płacić jak już za gości ze swojej strony. Wtedy każdy czuje że jest ok. Wiesz niektórzy mają taką swoją dume.
Przyjaciółka to chyba jest zazdrosna
Ale to że teściowa powiedziała że ślubu nie będzie.. oj to by była awantura u mnie gdybym coś takiego usłyszała. Jak ja nie lubie takiego głupiego gadania i to jeszcze z byle powodu jak w Twoim wypadku

Ooo. super info , czegoś takiego właśnie szukam ale boję się tych kwasów. Powiedz mi bardzo ci się zwiększył łojotok po pierwszych seriach ? Miałaś może więcej wyprysków w międzyczasie ?

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Ahh. jeszcze dodam jedną rzecz odnośnie depilacji bo widziałam że poruszałyście temat.
Jeśli macie jeszcze trochę czasu do ślubu to może warto się zastanowić nad laserem ?
Polecam depilację laserową laserem diodowym. nie ipl, ipl+rf i podobne, tylko diodowy.
Co prawda drożej bo mniejwięcej od 99 do 299zł w zależności od partii ale myślę że warto wydać kaskę. ja byłam dopiero na 1 serii i powiem tak. Na łydkach zniknęło około 90 % włosków, aż byłam w szoku. Niestety pachy trochę gorzej bo około 40-50% ale tam mam cieńsze włoski. Bikini tak samo jak pachy. Ogólnie w miejscach gdzie włoski grubsze i ciemniejsze laser działa na prawdę super tam gdzie cieńsze i jaśniejsze już gorzej. Ale fajna sprawa bo na zawsze <3 Na rękach mam włoski bardzo jasne więc nawet nie próbowałam ale jeśli któraś ma ciemniejsze to też na pewno można laser zrobić.
Dziękuję za zrozumienie. Najbardziej mnie zabolalo że ma przyjsc sam... heh.
Pojechał tam potem i z nią pogadal. Zaprosił w poniedziałek do moich rodziców. No zobaczymy niech oni się denerwują... Moi rodzice oboje są aniołami teraz widzę jacy są cudowi

Stary 2014-04-19, 21:35   #4678
Lg_ago
Zadomowienie

Jesze tu Wam też chciałam życzyć Wesołych Świąt ! Spędzcie je w miłości i spokoju !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 22:08   #4679
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez waaampirmona Pokaż wiadomość

Dzięki! W takim razie czekam na wiadomość
Co do ciast to kupilismy w Leonowie pod Lublinem. Dam znać po świętach jak smakowało
Stary 2014-04-19, 22:17   #4680
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny mam szybkie dwa pytania:

- któraś z Was ale nie wiem która miała pieczątkę na zaproszenia z imionami i datą. Proszę o info gdzie taką pieczątkę zamówiłyście?

- czy któras z Was kupowała litery , które można powiesić za młodymi na sali weselnej, np. ze styroduru? Bo drewniane beda za ciężkie. Jest pare ofert na allegro ale nie wiem która godna polecenia.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości