Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-20, 08:47   #2521
kama1987
Rozeznanie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Dzień dobry.

Moje dziecko wstało o 5 Obudziła się, dałam jej jeść i myślałam że jak zwykle pójdzie spać, a ona zaczęła się uśmiechać. Wyszłam z pokoju w nadzieji że w ciszy uśnie, ale zaczęła gadać do siebie i jak za się zorientowała że nikt nie reaguje to zaczęła krzyczeć Wzięłam ją do nas do łóżka i się przespała jeszcze od 6.30 do 7
Piję kawę właśnie i mam nadzieje że na mnie podziała, bo idziemy na 10 na śniadanie do moich rodziców, potem do babci na obiad i na koniec do kolegi TZ

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Oj jak ja Cię rozumiem!!! Nawet nie wiesz przez caly ten tydzień Alicja wyla, darla się i ta 3 dniowka u nas jeszcze była więc masakra!

Wczoraj moje dziecko wreszcie zasnelo jak zdrowe dziecko czyli z rączkami do góry

Ale miałam pisać o stawianiu, bo też młoda stawiamy - bo w ten sposób ona się uspokaja, normalnie jest cicho poza tym mały waryjat tak Sie spina, że jak ja ją próbuje (gdy siedzę na kanapie) wziąć na ręce to ona hop na nogi i stoi twardo!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja czasem Zuzię też tak stawiam i też się spina. Ale u nas nam rehabilitantka już zwróciła uwagę na to spinanie, i podobno tak robi bo ma silniejsze napięcie w nóżkach.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
usmiałam sie z tej karteczki

witam w swiąteczny poranek
sa to moje najgorsze śweięta ever cały czas goraczkuje i lewdo na nogach się trzymam ...w nocy mogłam kjoszule nocną dosłownie wykręcić taka była mokra a teraz też gorączka i ból głowy...chyba daruję sobie kościół
btw jedziemy do t. na obiad.... myśle czy jechać czy nie ale tam przynajmniej będą sie dziećmi zajmować a t. bedzie gonić tz żeby mi dał leżeć i nosił sebcia i sie z nim bawił bedę was tam podczytywać o ile coś naskrobiecie

Zdrowiej. I jedź do T. jak się ktoś dziećmi zajmie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Natka właśnie robi "papa" do drzwi

Haha nie wiem, może nie zczaiła jak ją uczyłam,że macha do tatusia jak wychodzi i może ona myśli,że to się robi do drzwi?:ha haha:

Zuzia czasem robi papa do lustra jak się przegląda
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 08:53   #2522
mariiasia
Zadomowienie

Hej hej!
W swieta jak to w swieta u nas cos sie musialo podziac. Szymek chory, ma okropna chrype i bezglos. Po swietach idziemy do laryngologa.
Poza tym spitolil mi sie komputer i pisze z tel, wiec sorry za brak pl znakow.

Wszystkim zyczymy zdrowych, spokojnych i radosnych swiat!!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 08:54   #2523
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
Hej hej!
W swieta jak to w swieta u nas cos sie musialo podziac. Szymek chory, ma okropna chrype i bezglos. Po swietach idziemy do laryngologa.

zdrówka życzę

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 09:11   #2524
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej hej!

Zdrówka

Ewacia dla ciebie również dużo dużo zdrowia
Śniadanko zjedzone, czas się ogarniać i do kościoła a potem obiadek i na gościnę.
Miłego dnia

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 10:29   #2525
MsLullaby
Zakorzenienie

Papużko ma wierna towarzyszko w niedoli czy ty również siedzisz sama w domu z Antosiem właśnie? jak nie to skłam, że tak smutnooo mii.. ale! W czerwcu zobaczę siostrę której nie widziałam dwa lata i siostrzenice którą zobaczę po raz pierwszy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 10:52   #2526
ewacia85
Wtajemniczenie

witam ponownieja nadal w domu z dwójką dzieciaczków i fatalnym samopoczuciem ...zdecydowanie mam angine
a tż własnie pojechał z moim tata na ip do krosna bo wczoraj jak kuł ściany na budowie co mu do oka coś wpadło i niezaciekawie to wygląda tak więc chorowite te świeta.... i po co było robić tyle pyszności jak nic nie mogę zjeść chociaż waga poświąteczna nie będzie dołować

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wesołych Świąt Mamusie

Ewcia zdrowka
Jedz w taim razie i odpoczywaj

Pije kawe a Milosz bawi sie ksiega dzwiekow reszta spi
gdzie kupujecie tą księge dźwięków
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 11:35   #2527
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

Moja wstała o 7, ale skoro ja też musiałam to już siedzimy. Piję kawkę z turbanem na głowie, a Tusia się bawi

BTW która z Was kupuje kojec?Bo się ciągle zastanawiam czy u nas to niezbędny wydatek. przestrzeń salonu mamy otwartą, widzę go z każdego pomieszczenia, a boję się,że kupię i Natka będzie się w nim złościć.

no zdarza się nawet najlepszym my tak mieliśmy ze 2-3 razy.

Moj też miał pomysł iśc na piwko do kolegi, ale no way-święta są i mamy być razem. No ale, nie narzekał, opłaciło mu się

Kochana napiszę to co już wiele razy było pisane, ale tylko przypomnę-nie sadzaj jej lepiej. DO wszystkiego musi dojść sama i lepiej dziecku nie pomagać, bo obciążamy w ten sposób kręgosłup.

no rozumiem, ale oprócz tego,że są syte mają też du,żo innych właściwości i może warto podawać codziennie choć połowę porcji? http://niemowle-abc-rodziny.pl/news-...om,nId,1079761
a próbowałaś już z glutenem?

nie wiem co to za program "twoja twarz brzmi znajomo". O co kamam?

Kochana nie sądzę, to się po prostu zdarza

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Haha nie wiem, może nie zczaiła jak ją uczyłam,że macha do tatusia jak wychodzi i może ona myśli,że to się robi do drzwi?:ha haha:

ale Ja doskonale wiem, żeby jej nie sadzac nie doczytałas dokładnie posadzilam ja u pediatry bo o to prosiła, ale się przewracala, na drugi dzień w domu Ja też spróbowałam posadzić to siedziała. A potem w wózku się już z płaskiego podciąga do siadu i siedzi i koniec. I teraz nie chce się kłaść tylko cały czas co ja podłoże to ta hops i już siedzi

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Moje dziecko wstało o 5 Obudziła się, dałam jej jeść i myślałam że jak zwykle pójdzie spać, a ona zaczęła się uśmiechać. Wyszłam z pokoju w nadzieji że w ciszy uśnie, ale zaczęła gadać do siebie i jak za się zorientowała że nikt nie reaguje to zaczęła krzyczeć Wzięłam ją do nas do łóżka i się przespała jeszcze od 6.30 do 7
Piję kawę właśnie i mam nadzieje że na mnie podziała, bo idziemy na 10 na śniadanie do moich rodziców, potem do babci na obiad i na koniec do kolegi TZ

Ja czasem Zuzię też tak stawiam i też się spina. Ale u nas nam rehabilitantka już zwróciła uwagę na to spinanie, i podobno tak robi bo ma silniejsze napięcie w nóżkach.

Zdrowiej. I jedź do T. jak się ktoś dziećmi zajmie

Zuzia czasem robi papa do lustra jak się przegląda
O dobrze wiedzieć, idziemy za miesiąc do neurologa to się dowiem czy to to napięcie. Ale wątpię. bo ona już ma prawie 9 miesięcy więc może już próbować wstawać

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 11:41   #2528
gorgulek
Zakorzenienie

Dacie wiare ze ja dalej w pizamie?
Machalam Wam chyba o 7 i dalej w proszku jestem Malz z Zuzia juz wybyli. Milosz spi a ja planuje sie pomalowac.

EWCIA ja lubue na aros.pl kupowac

MOTYL usmialam sie z Natki
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 11:42   #2529
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Papużko ma wierna towarzyszko w niedoli czy ty również siedzisz sama w domu z Antosiem właśnie? jak nie to skłam, że tak smutnooo mii.. ale! W czerwcu zobaczę siostrę której nie widziałam dwa lata i siostrzenice którą zobaczę po raz pierwszy
ja CIę pocieszę tż w domu ale tak jakbym była sama z Igorem
zjedliśmy śniadanie i poszedł sobie na kompa do góry i pewnie przesiedzi tam pół dnia (jak nie cały)
Igor śpi... więc ja wizażuje jak się obudzi to dam mu obiadek i pójdziemy na spacer
a tż niech se gnije przed kompem

kurde znowu mam kupny problem
Igor cały czas robił dość twarde i się męczył przy tym... od poniedziałku zaczęłam mu dawać kaszkę na 2 śniadanie (bobovita mleczna) i od piątku zaczął robić 2-3 kupy dziennie, są rzadkie, żółte i mega śmierdzące, takie kwaśne
czy powinnam zmienić kaszkę na inną ? czy po prostu trzeba przeczekać aż się 'przyzwyczai?'
ewentualnie może to wcale nie ma związku z jedzeniem tylko z ząbkowaniem ? (bo wychodzi mu ząb)
gdyby to było od kaszki to chyba szybciej by nastąpił efekt ? a nie dopiero w pt ? nic już nie wiem

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 12:18   #2530
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nie muszę kłamać bo dokładnie właśnie tak jest!
przyjadą do Ciebie?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja CIę pocieszę tż w domu ale tak jakbym była sama z Igorem
zjedliśmy śniadanie i poszedł sobie na kompa do góry i pewnie przesiedzi tam pół dnia (jak nie cały)
Igor śpi... więc ja wizażuje jak się obudzi to dam mu obiadek i pójdziemy na spacer
a tż niech se gnije przed kompem

kurde znowu mam kupny problem
Igor cały czas robił dość twarde i się męczył przy tym... od poniedziałku zaczęłam mu dawać kaszkę na 2 śniadanie (bobovita mleczna) i od piątku zaczął robić 2-3 kupy dziennie, są rzadkie, żółte i mega śmierdzące, takie kwaśne
czy powinnam zmienić kaszkę na inną ? czy po prostu trzeba przeczekać aż się 'przyzwyczai?'
ewentualnie może to wcale nie ma związku z jedzeniem tylko z ząbkowaniem ? (bo wychodzi mu ząb)
gdyby to było od kaszki to chyba szybciej by nastąpił efekt ? a nie dopiero w pt ? nic już nie wiem
u nas kaszka niestety też zatwardza

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 12:34   #2531
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Nie muszę kłamać bo dokładnie właśnie tak jest!
przyjadą do Ciebie?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

u nas kaszka niestety też zatwardza
Nie, specjalnie lecę w czerwcu do Polski bo będą wtedy no to piona!

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-04-20, 13:07   #2532
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Hej plus okresu świątecznego - łatwo nadrobić minus - nuda bo nie ma co czytać niedogodzi

Wszystkiego NAJ dla dzisiejszych solenizantów

Z okazji świąt życzę Wam Kochani zdrowia, spokoju i radościOdpoczywajcie i cieszcze się sobą mokrego dyngusa!

A co u nas? Moja mała Mi się rozkręciła Pełza, kręci sie wokół własnej osi, obraca na brzuch/ plecy, podciąga sie na czym popadnie do siadu. Normalnie szał a tak sie martwiłam że jest w tyle. Już nie zostawie jej samej i bez pasów na łóżku, leżaczku, wózku.. Dzisiaj spadła nam z łóżka straszne to było. Myślałam że zawału dostane tak sie zestresowałam : okropnie płakała dobrze że dywan shaggy zamortyzował upadek. Skończyło sie spanie na łóżku. Wyszłam z pokoju, obudziła sie i bach....
Super że Majcia juz taka ruchliwa i mobilna dobrze ze nic jej sie nie stało jak spadła

Wczoraj Wiktor był pierwszy raz w kościele bo na emigracji to tak ciężko z tym kościołem bo daleko od nas jest. Chyba mu się podobalo bo robił amen i śpiewał

A i wczoraj wkoncu przyszła nowa spacerowka w końcu mi się podoba

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 13:17   #2533
Poziomkowa89
Zakorzenienie

My wróciliśmy z kościoła, ale trudno to nazwać wizytą w kościele, bo z Leo stale trzeba było chodzić po dworze Ale fajnie było, nasz proboszcz hoduje jakieś daniele i sarny i Leoś je karmił trawką

Siostra Tża urodziłą córkę o piątej rano W godzinę, bo w szpitalu byli o 4. Więc tściowa ma niezłą podnietkę Leoś dostał od zajączka hulękulę (lol to lata po całym pokoju), telefonik z chicco, bambosze w kształcie zająców hihi i body. Ja od tża słodycze i on ode mnie też, ale pokitrał je po całym ogrodzie i z Leo się naszukaliśmy tych prezentów

Cytat:
usmiałam sie z tej karteczki

witam w swiąteczny poranek
sa to moje najgorsze śweięta ever cały czas goraczkuje i lewdo na nogach się trzymam ...w nocy mogłam kjoszule nocną dosłownie wykręcić taka była mokra a teraz też gorączka i ból głowy...chyba daruję sobie kościół
btw jedziemy do t. na obiad.... myśle czy jechać czy nie ale tam przynajmniej będą sie dziećmi zajmować a t. bedzie gonić tz żeby mi dał leżeć i nosił sebcia i sie z nim bawił bedę was tam podczytywać o ile coś naskrobiecie
Oj współczuję, że cię rozłożyło na święta może wyślij chłopaków samych a ty się relaksuj, po co masz się męczyć?

Cytat:

Tusia to skrót od Natalii? Byłam pewna że masz Martę-MarTUSIĘ
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 14:46   #2534
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Wesołych Świąt

Mam pytanko do tych, które mają nosidełko. A mianowicie, czy dzieci mają tam w miarę dobre pole widzenia? Widzą dobrze poza noszacym, są w stanie obserwować otoczenie przy spacerach?
Może głupie pytanie, ale jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić,a dla mnie to ważne.

moj ma dobre oglada sie wtedy w jedna i druga strone, patrzy na swiat z innej perspektywy jak dla mnie bomba

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Hej hej!

zdrówka

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Motyl ja pozyczylam kojec i kilka razy probowalam go wlozyc do niego i byl ryk, moze dlatego ze przez ta siateczke mniej widzi? no nie wiem
sprobuje jeszcze raz a jak nie to oddam

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Super że Majcia juz taka ruchliwa i mobilna dobrze ze nic jej sie nie stało jak spadła

Wczoraj Wiktor był pierwszy raz w kościele bo na emigracji to tak ciężko z tym kościołem bo daleko od nas jest. Chyba mu się podobalo bo robił amen i śpiewał

A i wczoraj wkoncu przyszła nowa spacerowka w końcu mi się podoba

jaka spacerowke macie teraz?

Poziomkowa gratuluje nowej dzidzi w rodzinie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 15:23   #2535
logoasia
Zakorzenienie

hejo

ale jestem obżarta troje moich dzieci śpi, a właściwie czworo, bo psina też chrapie. mam relaks

Cytat:
witam ponownieja nadal w domu z dwójką dzieciaczków i fatalnym samopoczuciem ...zdecydowanie mam angine
a tż własnie pojechał z moim tata na ip do krosna bo wczoraj jak kuł ściany na budowie co mu do oka coś wpadło i niezaciekawie to wygląda tak więc chorowite te świeta.... i po co było robić tyle pyszności jak nic nie mogę zjeść chociaż waga poświąteczna nie będzie dołować

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

chorowitki moc energii dla was
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 15:37   #2536
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
moj ma dobre oglada sie wtedy w jedna i druga strone, patrzy na swiat z innej perspektywy jak dla mnie bomba

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

zdrówka

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Motyl ja pozyczylam kojec i kilka razy probowalam go wlozyc do niego i byl ryk, moze dlatego ze przez ta siateczke mniej widzi? no nie wiem

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Ja mam kojec, ale drewniany ze szczebelkami. U mnie się sprawdza. Adas potrafi sam się tam bawić, choć zalezy jaki ma humor
My z tz tez chorzy-tz przywlokl wirusa. Lekarz mu powiedzial, ze dziecko sie raczej nie zarazi. Prędzej dorosły od dziecka

Stary 2014-04-20, 16:13   #2537
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

zdrówka

Dzięki I Lula Tobie też

I widzę Lola, że zdecydowałas się jednak na nosidełko widzę. Tule czy inne jakieś?
Teraz widzę, że często młody nie ma ochoty siedzieć w wózku,a na rękach to masakra. Choć jemu ta pozycja pasuje, bo chichocze ciągle i póki co namiętnie oglądam wzory

Stary 2014-04-20, 16:15   #2538
tassia
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

pozdrawiam Was z Zakopanego. Bylismy wczoraj na Krupowkach, dzis bylismy na Gubałowce, zjedlismy obiad i zmierzamy na hale ogladac owieczki.

czytalam o ludziach jezdzacych po alkoholu. jak wiekszosc z was wie miedzy innymi badam takich kierowcow w celu przywrocenia prawa jazdy. nie chce mi sie nawet tego komentowac. historii poznalam tysiac.
ja mam w zwiazku z tym.postanowienie.
jesli kiedykolwiek bede widziec ze ktos wsiada do samochodu po alko. obojetbie kto to bedzie (obcy, rodzice, maz, przyjaciolka) zadzwonie od razu na policje.
zero tolerancji.
wiedza o czyms takim jest identyczna jakby wiedziec ze ktos idzie z odbezpieczonym karabinem przez miasto.
niczym sie to.nie rozni.
tylko ze jakby ktos zobaczyl czlowieka z karabinem to napewno by zadzwonil. a po alkoholu jest dziwne przyzwolenie spoleczne. a sytuacja nie rozni sie praktycznie niczym

nephelin pytanie mam do ciebie. nie pytam zeby cie krytykowac ani nic. tylko z mojej wrodzonej ciekawosci. jakie argumenty albo jakie motywy kierowaly toba w kwestii chodzika?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 16:44   #2539
karolson
Zakorzenienie

Helol swoiatecznie!

Bylismy na dwoch sniadankach i poszlismy na spacer 8 km tylko z 12 planowanych no nas deszcz zlapal i 3 km wracalismy w deszczu Filip moal folie wiec lozz my kurtki ja rozmontowalam jego parasolke na glowe ale spodnie skarpetki buty totalnie mokre..

Mam pytanko do mam tych starszych dzieci. Jak Wasze dzieci radza sobie z grudkami np w sloiczkach Hippa po 7 mcu? Dzis przecieralam przez sitko ziemniaczki z kurczakiem w pomidorach bo byly wielkie kawalki.. i dopiero wtedy zjadl.. sama tez staram sie robic grudki jak mu gotujwe ale on raczej lyka a nie memla czy gryzie.

Brydzia my za gaz od wrzesnia ok 5 tys za duzy dom ogrzewanie woda kuchnia
Stary 2014-04-20, 16:55   #2540
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Ewacia - widziałam te księgi dźwięków w Smyku Też przymierzam się do zakupu

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 17:03   #2541
passion80
Zakorzenienie

Papuga, mmy kięge dźwiękó jużawno i bardzo się podoba
jaka wyrodna matk, jm luię czasem odetchnąć

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:

już widziałam, że Grorgulk opisała, a arosie mają dobre ceny

Motyl, my kupujemy kojec czy coś w ten deseń, jak zacznie się ruszać to żeby chociaż spokjnie wyjśc o wc
Stary 2014-04-20, 17:29   #2542
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Inwersja tak sobie pomyślałam, ze może dla ciebie dobrym rozwiązaniem byłby ten dmuchany kojec? zamortyzuje upadki, a też łątwo go zwinąć
np.:
http://allegro.pl/kojec-dmuchany-pla...144172423.html

Edytowane przez Poziomkowa89
Czas edycji: 2014-04-20 o 17:34
Stary 2014-04-20, 18:04   #2543
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:

zdrówka

Mamy Joie litetrax- taka sama ma chyba lula
.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

pozdrawiam Was z Zakopanego. Bylismy wczoraj na Krupowkach, dzis bylismy na Gubałowce, zjedlismy obiad i zmierzamy na hale ogladac owieczki.

czytalam o ludziach jezdzacych po alkoholu. jak wiekszosc z was wie miedzy innymi badam takich kierowcow w celu przywrocenia prawa jazdy. nie chce mi sie nawet tego komentowac. historii poznalam tysiac.
ja mam w zwiazku z tym.postanowienie.
jesli kiedykolwiek bede widziec ze ktos wsiada do samochodu po alko. obojetbie kto to bedzie (obcy, rodzice, maz, przyjaciolka) zadzwonie od razu na policje.
zero tolerancji.
wiedza o czyms takim jest identyczna jakby wiedziec ze ktos idzie z odbezpieczonym karabinem przez miasto.
niczym sie to.nie rozni.
tylko ze jakby ktos zobaczyl czlowieka z karabinem to napewno by zadzwonil. a po alkoholu jest dziwne przyzwolenie spoleczne. a sytuacja nie rozni sie praktycznie niczym

nephelin pytanie mam do ciebie. nie pytam zeby cie krytykowac ani nic. tylko z mojej wrodzonej ciekawosci. jakie argumenty albo jakie motywy kierowaly toba w kwestii chodzika?
Zazdroszczę Zakopanego uwielbiam góry.
Wikuś jest dzieckiem żywiołowym i z lezaka juz mi się wykrecal a potrzebowałam czegoś w czym na chwilę by mógł zostać sam. W łóżeczku czy kojcu jest wielki płacz więc po tym jak zaczął wstawać sam kupiłam chodzik- spędza w nim jak narazie maksymalnie 15-20 minut dziennie jak jestem z nim samą i muszę coś w domu zrobić lub wyjść z pokoju. Wiem ze ogolnie dzieci nie powinny z tego korzystać ale po konsultacji z moim znajomym lekarzem który twierdził że taki czas mu nie zaszkodzi i nie ma w rodzinie problemów z bioderkami itp to można malucha czasem do tego włożyć.
Ale najwięcej czasu i tak spędza na podłodze grasujac po salonie to się rozpisalam
Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 18:18   #2544
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Mamy Joie litetrax- taka sama ma chyba lula
.

Zazdroszczę Zakopanego uwielbiam góry.
Wikuś jest dzieckiem żywiołowym i z lezaka juz mi się wykrecal a potrzebowałam czegoś w czym na chwilę by mógł zostać sam. W łóżeczku czy kojcu jest wielki płacz więc po tym jak zaczął wstawać sam kupiłam chodzik- spędza w nim jak narazie maksymalnie 15-20 minut dziennie jak jestem z nim samą i muszę coś w domu zrobić lub wyjść z pokoju. Wiem ze ogolnie dzieci nie powinny z tego korzystać ale po konsultacji z moim znajomym lekarzem który twierdził że taki czas mu nie zaszkodzi i nie ma w rodzinie problemów z bioderkami itp to można malucha czasem do tego włożyć.
Ale najwięcej czasu i tak spędza na podłodze grasujac po salonie to się rozpisalam
Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app
Tak też mam ten wózek

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-04-20, 18:24   #2545
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Wesołych Świąt

Mam pytanko do tych, które mają nosidełko. A mianowicie, czy dzieci mają tam w miarę dobre pole widzenia? Widzą dobrze poza noszacym, są w stanie obserwować otoczenie przy spacerach?
Może głupie pytanie, ale jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić,a dla mnie to ważne.

ja bym to.porownala do.jazdy autem
jak siedzisz z tylu i patrzysz.na wprpst to.widzosz.zaglowek
ale jak skrecisz glowe w jedna lub druga strone to widzisz caaaly swiat

ewacia zdrowia duzo. kuruj sie! a ciastami sie nie martw. mozesz zawsze podeslac wizazowym.ciotka. nie zmarnuja sie

motyl ja mam kojec i pisalam ze na poczatku byl super. teraz wyje choc czasem posiedzi z 15minut
moze jak.bedzie stal.to bedzie chcial w tym.siedziec bo.mozna chodzic dookola, sa takie chwytadelka i w ogole
poza tym.czym dziecko wieksze to trudniej bedzie wyjsc do wcbo nie bedziepewnosci co zdazy zmajstrowac
nie umiem ci doradzic

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 19:18   #2546
butterfly20
Zakorzenienie

Dzięki za odp odnośnie kojca, jeszcze chyba jakiś czas się wstrzymam. Jak potrzebuję coś na szybko zrobić to na szczęście mam łóżeczko turyst.,ale p dłuższej chwili Natce się tam nudzi, boję się,że kojec to byłyby pieniądze wyrzucone w błoto. No ale może za jakiśc czas mi się odwidzi

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
My wróciliśmy z kościoła, ale trudno to nazwać wizytą w kościele, bo z Leo stale trzeba było chodzić po dworze Ale fajnie było, nasz proboszcz hoduje jakieś daniele i sarny i Leoś je karmił trawką

Siostra Tża urodziłą córkę o piątej rano W godzinę, bo w szpitalu byli o 4. Więc tściowa ma niezłą podnietkę Leoś dostał od zajączka hulękulę (lol to lata po całym pokoju), telefonik z chicco, bambosze w kształcie zająców hihi i body. Ja od tża słodycze i on ode mnie też, ale pokitrał je po całym ogrodzie i z Leo się naszukaliśmy tych prezentów

Oj współczuję, że cię rozłożyło na święta może wyślij chłopaków samych a ty się relaksuj, po co masz się męczyć?

Tusia to skrót od Natalii? Byłam pewna że masz Martę-MarTUSIĘ
Tusia od NaTUSIA

Cytat:

zdrówka

aaaa to mi chodziło o te drewniane/plastikowe.

Objadłam się strasznie, te moje 1,5 kg zrzucone chyba powrócą z zawrotną prędkością:/

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 19:30   #2547
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja mam kojec, ale drewniany ze szczebelkami. U mnie się sprawdza. Adas potrafi sam się tam bawić, choć zalezy jaki ma humor
My z tz tez chorzy-tz przywlokl wirusa. Lekarz mu powiedzial, ze dziecko sie raczej nie zarazi. Prędzej dorosły od dziecka

wlasnie mam z siatecKi i slabo widac:/
moze trzeba bedzie jupic taki drewniany

Cytat:
Dzięki I Lula Tobie też

I widzę Lola, że zdecydowałas się jednak na nosidełko widzę. Tule czy inne jakieś?
Teraz widzę, że często młody nie ma ochoty siedzieć w wózku,a na rękach to masakra. Choć jemu ta pozycja pasuje, bo chichocze ciągle i póki co namiętnie oglądam wzory

mam nosidlo womar eco II
jest spoko

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 19:35   #2548
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Objadłam się strasznie, te moje 1,5 kg zrzucone chyba powrócą z zawrotną prędkością:/
Ja się już przesunęłam o jedną dziurkę w pasku od wczoraj

Co gorsza nie chce mi się pakowac walizek, dopiero je otworzyłam i leżą na środku pokoju a jutro wyjazd skoro świt
Stary 2014-04-20, 19:37   #2549
kaska87
Zakorzenienie

hejo
zaspaliśmy na śniadanie do moich rodziców zawsze Miki wstaje tak 8:00-8:30 a dzisiaj otwieram oko a tam 9:21 i szybko karmienia ubieranie ja się malowałam i o 10:15 byliśmy u rodziców więc się uwinęliśmy

w dodatku Miki pierwszy raz dostał prezent od zajączka mam zdjęcie do wrzucę do K. jak będę miała czas

Motyl mój mi ostatnio machał jak już był na zakręcie i mnie nie widział

mi teraz Tusia się tylko z Natusią kojarzy przez Natalkę Motylową

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-04-20 o 19:39
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 19:47   #2550
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Helol swoiatecznie!

Bylismy na dwoch sniadankach i poszlismy na spacer 8 km tylko z 12 planowanych no nas deszcz zlapal i 3 km wracalismy w deszczu Filip moal folie wiec lozz my kurtki ja rozmontowalam jego parasolke na glowe ale spodnie skarpetki buty totalnie mokre..

Mam pytanko do mam tych starszych dzieci. Jak Wasze dzieci radza sobie z grudkami np w sloiczkach Hippa po 7 mcu? Dzis przecieralam przez sitko ziemniaczki z kurczakiem w pomidorach bo byly wielkie kawalki.. i dopiero wtedy zjadl.. sama tez staram sie robic grudki jak mu gotujwe ale on raczej lyka a nie memla czy gryzie.

Brydzia my za gaz od wrzesnia ok 5 tys za duzy dom ogrzewanie woda kuchnia
Igorowi musze blendować na papkę jak są jakieś minimalne grudki to się od razu dławi

no 5 tys to już dużo... nas węgiel wyszedł ok 3tys - no ale nie było mega mrozów, no i trzeba iść rozpalić w piecu potem chodzić dorzucać węgla... więc z gazem byłoby wygodniej... ale pewnie też w naszym przypadku dużo drożej

ja dziś zrobiłam Igorowi zupki jeszcze musze zblendować i zamrozić marchewke a we wt na zakupy i będę walczyć z kolejnymi warzywami

Papuga ale u nas właśnie jest odwrotnie... kaszka nie zatwardza dzisiaj zrobił 3 razy
ale gdyby to było od kaszki to by chyba już we wt-śr coś się działo ? a nie dopiero w piątek ?
sama nie wiem

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości