|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
Dzień dobry.
Moje dziecko wstało o 5 Obudziła się, dałam jej jeść i myślałam że jak zwykle pójdzie spać, a ona zaczęła się uśmiechać. Wyszłam z pokoju w nadzieji że w ciszy uśnie, ale zaczęła gadać do siebie i jak za się zorientowała że nikt nie reaguje to zaczęła krzyczeć![]() Piję kawę właśnie i mam nadzieje że na mnie podziała, bo idziemy na 10 na śniadanie do moich rodziców, potem do babci na obiad i na koniec do kolegi TZ ![]() Cytat:
Cytat:
Zdrowiej. I jedź do T. jak się ktoś dziećmi zajmie ![]() Cytat:
Zuzia czasem robi papa do lustra jak się przegląda
|
|
#2522 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej!
W swieta jak to w swieta u nas cos sie musialo podziac. Szymek chory, ma okropna chrype i bezglos. Po swietach idziemy do laryngologa. Poza tym spitolil mi sie komputer i pisze z tel, wiec sorry za brak pl znakow. Wszystkim zyczymy zdrowych, spokojnych i radosnych swiat!!
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ewacia dla ciebie również dużo dużo zdrowia Śniadanko zjedzone, czas się ogarniać i do kościoła a potem obiadek i na gościnę. Miłego dnia
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Papużko ma wierna towarzyszko w niedoli czy ty również siedzisz sama w domu z Antosiem właśnie?
jak nie to skłam, że tak smutnooo mii.. ale! W czerwcu zobaczę siostrę której nie widziałam dwa lata i siostrzenice którą zobaczę po raz pierwszy
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
witam ponownie
a tż własnie pojechał z moim tata na ip do krosna bo wczoraj jak kuł ściany na budowie co mu do oka coś wpadło i niezaciekawie to wygląda tak więc chorowite te świeta.... i po co było robić tyle pyszności jak nic nie mogę zjeść---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- gdzie kupujecie tą księge dźwięków |
|
|
|
#2527 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale Ja doskonale wiem, żeby jej nie sadzac nie doczytałas dokładnie posadzilam ja u pediatry bo o to prosiła, ale się przewracala, na drugi dzień w domu Ja też spróbowałam posadzić to siedziała. A potem w wózku się już z płaskiego podciąga do siadu i siedzi i koniec. I teraz nie chce się kłaść tylko cały czas co ja podłoże to ta hops i już siedzi Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Dacie wiare ze ja dalej w pizamie?
Machalam Wam chyba o 7 i dalej w proszku jestem Malz z Zuzia juz wybyli. Milosz spi a ja planuje sie pomalowac.EWCIA ja lubue na aros.pl kupowac MOTYL usmialam sie z Natki |
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż w domu ale tak jakbym była sama z Igorem ![]() zjedliśmy śniadanie i poszedł sobie na kompa do góry i pewnie przesiedzi tam pół dnia (jak nie cały)Igor śpi... więc ja wizażuje jak się obudzi to dam mu obiadek i pójdziemy na spacer ![]() a tż niech se gnije przed kompem ![]() kurde znowu mam kupny problem ![]() Igor cały czas robił dość twarde i się męczył przy tym... od poniedziałku zaczęłam mu dawać kaszkę na 2 śniadanie (bobovita mleczna) i od piątku zaczął robić 2-3 kupy dziennie, są rzadkie, żółte i mega śmierdzące, takie kwaśne czy powinnam zmienić kaszkę na inną ? czy po prostu trzeba przeczekać aż się 'przyzwyczai?'ewentualnie może to wcale nie ma związku z jedzeniem tylko z ząbkowaniem ? (bo wychodzi mu ząb) gdyby to było od kaszki to chyba szybciej by nastąpił efekt ? a nie dopiero w pt ? nic już nie wiem
|
|
|
#2530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyjadą do Ciebie? ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to piona!
|
|
#2532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze ze nic jej sie nie stało jak spadła Wczoraj Wiktor był pierwszy raz w kościele bo na emigracji to tak ciężko z tym kościołem bo daleko od nas jest. Chyba mu się podobalo bo robił amen i śpiewał ![]() A i wczoraj wkoncu przyszła nowa spacerowka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2533 | ||
|
Zakorzenienie
|
My wróciliśmy z kościoła, ale trudno to nazwać wizytą w kościele, bo z Leo stale trzeba było chodzić po dworze
Ale fajnie było, nasz proboszcz hoduje jakieś daniele i sarny i Leoś je karmił trawką![]() Siostra Tża urodziłą córkę o piątej rano Leoś dostał od zajączka hulękulę (lol to lata po całym pokoju ), telefonik z chicco, bambosze w kształcie zająców![]() Cytat:
może wyślij chłopaków samych a ty się relaksuj, po co masz się męczyć?Cytat:
Tusia to skrót od Natalii? Byłam pewna że masz Martę-MarTUSIĘ
|
||
|
|
|
#2534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oglada sie wtedy w jedna i druga strone, patrzy na swiat z innej perspektywy jak dla mnie bomba ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Motyl ja pozyczylam kojec i kilka razy probowalam go wlozyc do niego i byl ryk, moze dlatego ze przez ta siateczke mniej widzi? no nie wiem sprobuje jeszcze raz a jak nie to oddam ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() Poziomkowa gratuluje nowej dzidzi w rodzinie
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
hejo
ale jestem obżarta troje moich dzieci śpi, a właściwie czworo, bo psina też chrapie. mam relaks ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My z tz tez chorzy-tz przywlokl wirusa. Lekarz mu powiedzial, ze dziecko sie raczej nie zarazi. Prędzej dorosły od dziecka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2537 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
I Lula Tobie też ![]() I widzę Lola, że zdecydowałas się jednak na nosidełko widzę. Tule czy inne jakieś? Teraz widzę, że często młody nie ma ochoty siedzieć w wózku,a na rękach to masakra. Choć jemu ta pozycja pasuje, bo chichocze ciągle i póki co namiętnie oglądam wzory ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
pozdrawiam Was z Zakopanego. Bylismy wczoraj na Krupowkach, dzis bylismy na Gubałowce, zjedlismy obiad i zmierzamy na hale ogladac owieczki. czytalam o ludziach jezdzacych po alkoholu. jak wiekszosc z was wie miedzy innymi badam takich kierowcow w celu przywrocenia prawa jazdy. nie chce mi sie nawet tego komentowac. historii poznalam tysiac. ja mam w zwiazku z tym.postanowienie. jesli kiedykolwiek bede widziec ze ktos wsiada do samochodu po alko. obojetbie kto to bedzie (obcy, rodzice, maz, przyjaciolka) zadzwonie od razu na policje. zero tolerancji. wiedza o czyms takim jest identyczna jakby wiedziec ze ktos idzie z odbezpieczonym karabinem przez miasto. niczym sie to.nie rozni. tylko ze jakby ktos zobaczyl czlowieka z karabinem to napewno by zadzwonil. a po alkoholu jest dziwne przyzwolenie spoleczne. a sytuacja nie rozni sie praktycznie niczym ![]() nephelin pytanie mam do ciebie. nie pytam zeby cie krytykowac ani nic. tylko z mojej wrodzonej ciekawosci. jakie argumenty albo jakie motywy kierowaly toba w kwestii chodzika?
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Helol swoiatecznie!
Bylismy na dwoch sniadankach i poszlismy na spacer 8 km tylko z 12 planowanych no nas deszcz zlapal i 3 km wracalismy w deszczu Filip moal folie wiec lozz my kurtki ja rozmontowalam jego parasolke na glowe ale spodnie skarpetki buty totalnie mokre.. Mam pytanko do mam tych starszych dzieci. Jak Wasze dzieci radza sobie z grudkami np w sloiczkach Hippa po 7 mcu? Dzis przecieralam przez sitko ziemniaczki z kurczakiem w pomidorach bo byly wielkie kawalki.. i dopiero wtedy zjadl.. sama tez staram sie robic grudki jak mu gotujwe ale on raczej lyka a nie memla czy gryzie. Brydzia my za gaz od wrzesnia ok 5 tys za duzy dom ogrzewanie woda kuchnia
|
|
#2540 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewacia - widziałam te księgi dźwięków w Smyku
Też przymierzam się do zakupu
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Papuga, mmy kięge dźwiękó jużawno i bardzo się podoba
jaka wyrodna matk, jm luię czasem odetchnąć ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- już widziałam, że Grorgulk opisała, a arosie mają dobre ceny Motyl, my kupujemy kojec czy coś w ten deseń, jak zacznie się ruszać to żeby chociaż spokjnie wyjśc o wc |
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja tak sobie pomyślałam, ze może dla ciebie dobrym rozwiązaniem byłby ten dmuchany kojec? zamortyzuje upadki, a też łątwo go zwinąć
![]() np.: http://allegro.pl/kojec-dmuchany-pla...144172423.html Edytowane przez Poziomkowa89 Czas edycji: 2014-04-20 o 17:34 |
|
|
|
#2543 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Cytat:
uwielbiam góry.Wikuś jest dzieckiem żywiołowym i z lezaka juz mi się wykrecal a potrzebowałam czegoś w czym na chwilę by mógł zostać sam. W łóżeczku czy kojcu jest wielki płacz więc po tym jak zaczął wstawać sam kupiłam chodzik- spędza w nim jak narazie maksymalnie 15-20 minut dziennie jak jestem z nim samą i muszę coś w domu zrobić lub wyjść z pokoju. Wiem ze ogolnie dzieci nie powinny z tego korzystać ale po konsultacji z moim znajomym lekarzem który twierdził że taki czas mu nie zaszkodzi i nie ma w rodzinie problemów z bioderkami itp to można malucha czasem do tego włożyć. Ale najwięcej czasu i tak spędza na podłodze grasujac po salonie to się rozpisalam ![]() Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak siedzisz z tylu i patrzysz.na wprpst to.widzosz.zaglowek ale jak skrecisz glowe w jedna lub druga strone to widzisz caaaly swiat ![]() ewacia zdrowia duzo. kuruj sie! a ciastami sie nie martw. mozesz zawsze podeslac wizazowym.ciotka. nie zmarnuja sie motyl ja mam kojec i pisalam ze na poczatku byl super. teraz wyje choc czasem posiedzi z 15minut moze jak.bedzie stal.to bedzie chcial w tym.siedziec bo.mozna chodzic dookola, sa takie chwytadelka i w ogole poza tym.czym dziecko wieksze to trudniej bedzie wyjsc do wcbo nie bedziepewnosci co zdazy zmajstrowac nie umiem ci doradzic
|
|
|
#2546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp odnośnie kojca, jeszcze chyba jakiś czas się wstrzymam. Jak potrzebuję coś na szybko zrobić to na szczęście mam łóżeczko turyst.,ale p dłuższej chwili Natce się tam nudzi, boję się,że kojec to byłyby pieniądze wyrzucone w błoto. No ale może za jakiśc czas mi się odwidzi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Objadłam się strasznie, te moje 1,5 kg zrzucone chyba powrócą z zawrotną prędkością:/
|
|
#2547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze trzeba bedzie jupic taki drewniany ![]() Cytat:
![]() jest spoko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
zaspaliśmy na śniadanie do moich rodziców i szybko karmienia ubieranie ja się malowałam i o 10:15 byliśmy u rodziców więc się uwinęliśmy w dodatku Miki pierwszy raz dostał prezent od zajączka mam zdjęcie do wrzucę do K. jak będę miała czas ![]() Motyl mi teraz Tusia się tylko z Natusią kojarzy przez Natalkę Motylową
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-20 o 19:39 |
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak są jakieś minimalne grudki to się od razu dławi no 5 tys to już dużo... nas węgiel wyszedł ok 3tys - no ale nie było mega mrozów, no i trzeba iść rozpalić w piecu potem chodzić dorzucać węgla... więc z gazem byłoby wygodniej... ale pewnie też w naszym przypadku dużo drożej ![]() ja dziś zrobiłam Igorowi zupki jeszcze musze zblendować i zamrozić marchewke a we wt na zakupy i będę walczyć z kolejnymi warzywami ![]() Papuga ale u nas właśnie jest odwrotnie... kaszka nie zatwardza ![]() ale gdyby to było od kaszki to by chyba już we wt-śr coś się działo ? a nie dopiero w piątek ? sama nie wiem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

Obudziła się, dałam jej jeść i myślałam że jak zwykle pójdzie spać, a ona zaczęła się uśmiechać. Wyszłam z pokoju w nadzieji że w ciszy uśnie, ale zaczęła gadać do siebie i jak za się zorientowała że nikt nie reaguje to zaczęła krzyczeć

przez caly ten tydzień Alicja wyla, darla się i ta 3 dniowka u nas jeszcze była więc masakra!
poza tym mały waryjat tak Sie spina, że jak ja ją próbuje (gdy siedzę na kanapie) wziąć na ręce to ona hop na nogi i stoi twardo!
cały czas goraczkuje i lewdo na nogach się trzymam ...w nocy mogłam kjoszule nocną dosłownie wykręcić taka była mokra

tak więc chorowite te świeta.... i po co było robić tyle pyszności jak nic nie mogę zjeść

dobrze że dywan shaggy zamortyzował upadek. Skończyło sie spanie na łóżku. Wyszłam z pokoju, obudziła sie i bach....

jeszcze musze zblendować i zamrozić marchewke