Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-19, 21:31   #2191
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Witam,

SPÓŹNIONE ALE SZCZERE ŻYCZENIA URODZIONOWE DLA ADIASA ROŚNIJ ZDROWO I SZCZĘŚLIWIE SŁONCECZKO STO LAT!!!

RÓWNIEŻ STO LAT DLA DZISIEJSZEGO JUBILATA MARCELA

Pani mocno tulę was biedny Michaś oby szybo się poprawiło .

Moderna a dlaczego nie ma komu jeść? ja nie wiem czy można mrozić ale spróbować można?

nie mogę się skupić na pisaniu

Kasiu śliczne fotki Miluś boski Fajne foto z mamusią Świetna wycieczka zazdraszczam pocichu no i wdech i wydech jutro będzie lepiej zgrzyty się zdarzają

Malpko Karol jest niemożliwy

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Bzinka co do witaminy D słyszłama że w okresie wiosenno letnim gdy dni są długie a my dużo przebywamy z dziećmi na dworze wtedy można odpuścić podawanie.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Nestelle ja już pisałam że moja cera wariuje i właśnie chodzę z wielkim wulkanem na czole nawet zamaskować go w żaden sposób nie idzie od porodu były małe sporadyczne ale więcej przebrawień a od kiedy zaczęłam miesiączkować to tylko twarz zakrywać

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

kwiatuszku łaczę się w bólu,

BYou Roszpunka urocza widać na artystkę wyrasta

Ależ dziś było pięknie pół dnia spędziłyśmy z Anielką na dworze najpiero o 12 wyruszyłyśmy do kościoła ze święconką w drodze powrotnej odważyłam zadzownić się do koleżanki z którą się kupę czasu nie widziałam już dawno chciałam się z nią spotkać ale tak głupio po 2 latach niz gruszki się zjawić no ale zadzwoniłam nie miała zbyt wiele czasu bo ogarniała na świeta więc nie wchodziłam ale posiedziałyśmy na ławce u niej przed blokiem i tak zeszła godzina jeszcze mnie odprowadziła i mam dzwonić jak mam czas i nawet to może być za pół roku i po 30 minutach rozmowy usłyszałam od niej: " przepraszam że Ci przerywam ale właśnie sobie zdałam sprawę jak mi Ciebie tutaj brakuje" aż się poryczałyśmy prawie, wróciłam do domu posiedziałysmy zjadłyśmy z Anielką i dalej na spacerek i znowu romyślałam ... szkoda że mała nie będzie chodzić do mojej podstawówki .... szkoda że nie mieszkamy z moim rodzicami ... itp. szkoda że jutro już wracamy
idę nadrobić dokładniej
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 21:46   #2192
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
To ja bym nie odpuściła. Niech przeliczą kasę we wpłatomacie. Nie zrobiłaś fotki?

Dzwoń, składaj reklamację. Wyślij maila. Działaj.
Zlozylam reklamacje, maja rozpatrzec w ciagu 14 dni....
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 21:55   #2193
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
[-B zajął się Roszpunką Pomalowała Go pisakiem po twarzy-a mi brakło czegoś ze sklepu i poleciał szybko-przychodzi i woła od progu:dzięki-sprzedawczyni popatrzyła sięna niego dziwnie i spytała czy bawił się z Córkądopiero wtedy sobie przypomniał, że jest wymalowany różowym mazakiem

Malpko szukam czerwonego dywanu dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Hej

Marcelku!
100 lat szczęścia, miłości i radości!

Dziewczyny! Smacznego jajca i mokrego dyngusa!

czy w ogóle któreś dziecko wypchnęło trójki w miarę bezproblemowo?
a! i miałam się spytać o czworki- to takie wielkie cholery? bo wydaje mi się, że u K. siostry widziałam to takie małe były (coś jak 1 i 2 na dole) a u nas to takie krowy wielkie i szerokie, że w paru miejscach się przebijają. aż mnie naszła myśl czy to nie 5

Przebrałam go i siedziałam na podłodze a on przy mnie stał i trzymał za fraki. chciało mi się siku więc go uprzyjmie pytam: czy moze mogłabym pójść zrobić siku? K. zaczął się rozglądać po pokoju. se myślę: o co mu chodzi? no i w końcu znalazł to czego szukał, schylił się i podał mi nocnik
dołączam i ja do ,życzeń Marcelku najlepszego

u nas czwórki też duże

nocnik ale powiem ci ze u nas podobnie (och Karol ) on skończył posiadówkę na nocniku ubrałam go i mówię "to teraz ja idę siku" a ten mi nocnik podstawił i klepie w niego ręką

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

a właśnie
Kasia cudna foto relacja i jaki MIluś szczęśliwy za kierownicą
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 23:14   #2194
Dragusia88
Zakorzenienie

jakoś piate przez dziesiąte nadrobiłam.

WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

idę spać dobranoc

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 23:23   #2195
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hej na wieczor ;-)

Co do mamy - juz mi przeszlo / no i moze po 3 dzieck tez taki Lachonik ze mnje bedzie

Dzisiejsza wycieczka tez fajowa - lancz na polanie z mega pieknym widokiem - zalaczam foto

ImageUploadedByWizaz Forum1397942488.446899.jpg

Oczywiscie Milus znowu byl grzeczny hihi.

No ale zeby nie bylo zem narzekala na brak kasy - chcac zrobic foro tele UPUSCILAM go na BETON i pekla mi szybka od wyswietlacza ehhh - jak nie urok to sraczka.

Na pocieszenie zrobilam sobie Rogaliki

Idem spac. Dobranoc.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 05:38   #2196
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

nadrobiłam na szybko i zaraz wstaję, bo muszę koszule poprasować, ogarnąć sie i trza jechać do t. na śniadanie

napiszę tylko 2 rzeczy:

Malpka Karolek akrobata w jakim wieku można iść do mam talent? głosowałabym na niego
coś w tym imieniu jest, że takie cudaki rosną

i drugie: wczoraj szliśmy poświęcić jajka i całą drogę kłóciliśmy się z tż taka fajna z nas rodzina a poszło o to, że strasznie wiało a ja nie chciałam jechać samochodem tylko iść piechotą (5-10 minut drogi) bo cieplutko było i się tz wielce oburzył, że się upieram i że zaraz cała święconka się rozwali taka awantura wyrosła z tego, że byłam gotowa zawrócić się w połowie drogi albo jego pogonić. kryzys wieku średniego czy co?

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2014-04-20 o 05:39
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 10:22   #2197
Moderna
Zakorzenienie

Wesolych swiat

Wszystkim cioteczkom bardzo dziekujemy za zyczenia urodzinowe (na tablecie mam utrudnione cytowanie, wiec wybaczcie, ze nie odnosze sie do pojedynczych postow )

Wczoraj o godzinie 15 dojechalismy do tesciowej, na kawe przyszla siostra i bratowa meza z corka, zjedlismy po kawalku torta, a Marcel byl atrakcja popoludnia, biegal w te i we wte,zabawiajac wszystkich troche mi smutno, ze reszta nie przyszla, chociaz na minutke -no ale mieli inne wazne plany (ogarnianie ogrodu i wedkowanie).

No i Marcel wroci do domu z worem prezentow - dostal jednego tshirta z krotkim i jednego z dlugim rekawem sorki,nie to ze sie zale, ale to tak apropo zamoznosci Niemcow
No ale moja mama sie postarala i nakupila ksiazeczek moze przyjedzie za tydzien w odwiedziny - choc ja sie dygam strasznie, jak sie zdecyduje - mialaby jechac sama samochodem 1000 km

To tyle z pamietniczka - jak zwykle nudy

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Panika jak Michas dzisiaj?

Kwiatuszku najgorsze sa takie klotnie bez powodu, mecza strasznie - u nas jak ja jestem pod presja czasu, albo zmeczona to tez sie czepiam o wszystko i tez klocimy sie o tak zwane nic, bo jedno chce A a drugie B
Milego sniadania wielkanocnego

Ja na pol glodno, bo M. chcial biegac po mieszkaniu, a tesciowa chciala zamkniete drzwi od kuchni, bo jej zimno - a ja musze miec przeciez malego na oku - no wiec nie mialam okazji dokonczyc sniadania- ale zaraz sobie cos zrobie w ogole to latam tylko za malym, bo rzeczy nie zabezpieczone, by czegos na siebie nie sciagnal, albo co gorsza zniszczyl

Bzinka przechlapane z tymi maskami, ale mniej wiecej wiem o czym piszesz - bo u Niemcow pozory sa bardzo wazne, przed szereg lepiej nie wyskakiwac, trzymac sie zasad . ja zawsze staralam sie byc po prostu soba, choc w jednej pracy niepotrzebnie sluchalam meza, choc na pewno mial racje - i staralam sie sprzedac swoja wartosc - niestety moje ambicje nie przelozyly sie na sukces, zostalam odebrana jako osoba, ktors ma zbyt za duzo wlasnego zdania, a trzeba sie bylo podporzadkowac.. Najlepiej czulam sie w pracy w duzej sieciowce, tam nie bylo czasu na plotki, na obgadywanie- dzieki temu atmosfera w pracy, chodzi o kolezenskosc, byla super ( w biurze baby mialy za duzo wolnego czasu, wiec knuly tylko miedzy soba, kto lepszy kto gorszy - bardzo sie ciesze, ze jednak tam nie zostalam.)

Panika widze, ze i ty musialas przybrac maske bardzo mnie zaintrygowalas, co to za stanowisko, gdzie musialas byc zimna sucza

Monicca dzieki za odpowiedz w sprawie tortow, bede wiedziala na przyszlosc - tym razem porozdawalam, na szczescie byli chetni

JolanT jestescie jeszzce w PL czy juz z powrotem na obczyznie? Jak podroz?

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

To sobie dzisisj ponarzekalam

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-20 o 10:20
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 10:55   #2198
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Hej

nadrobiłam na szybko i zaraz wstaję, bo muszę koszule poprasować, ogarnąć sie i trza jechać do t. na śniadanie

napiszę tylko 2 rzeczy:

Malpka Karolek akrobata w jakim wieku można iść do mam talent? głosowałabym na niego
coś w tym imieniu jest, że takie cudaki rosną

i drugie: wczoraj szliśmy poświęcić jajka i całą drogę kłóciliśmy się z tż taka fajna z nas rodzina a poszło o to, że strasznie wiało a ja nie chciałam jechać samochodem tylko iść piechotą (5-10 minut drogi) bo cieplutko było i się tz wielce oburzył, że się upieram i że zaraz cała święconka się rozwali taka awantura wyrosła z tego, że byłam gotowa zawrócić się w połowie drogi albo jego pogonić. kryzys wieku średniego czy co?

na marne pocieszenie powiem Ci, że ja się żre od wczoraj z Tz. Wrócił wczoraj wcześniej z pracy to się ucieszyłam, że zdąży i pójdzie z nami ze święconką. A ten ja się o tym dowiedział to powiedział: kurde mogłem nie wracać wcześniej z pracy. Ehhh. Szlag mnie trafil na miejscu i się żremy od wczoraj o wszystko. O to, że Tz nie chce chodzić z nami na spaceru itd itp. Nawet dziś w nocy się kłóciliśmy :P

A ogólnie to wlazłam pożyczyć wszystkiego naj naj naj dla Marcelka. Marcelku kochany dużo zdrowia i radości z życia.

I Wam dziewczyny zdrowych i pogodnych świąt, w zdrowiu i zgodzie przede wszystkim.

Doczytałam, że mamy choruszki. Dla Was bardzo dużo zdrówka.

Mialam pocytowane ale oczywiście nic mi nie pocytowalo. Ale podczytywalam Was na telefonie i tam cytowalam ale na raty i jak widać nic z tego nie wyszło.

Moderna ale prezenty, kurcze. Masakra :/
Stary 2014-04-20, 10:59   #2199
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
No i Marcel wroci do domu z worem prezentow - dostal jednego tshirta z krotkim i jednego z dlugim rekawem sorki,nie to ze sie zale, ale to tak apropo zamoznosci Niemcow
No ale moja mama sie postarala i nakupila ksiazeczek moze przyjedzie za tydzien w odwiedziny - choc ja sie dygam strasznie, jak sie zdecyduje - mialaby jechac sama samochodem 1000 km
No to poszaleli z prezentami
Ja też się nie żalę ot takie przemyślenia... Kuzynka, która ma 2 dzieci i obydwoje to nasze chrześniaki zawsze dostają od nas porządne prezenty i czasem pieniądze między urodzinami itp. F. dostał od nich prezent za 10zł Nie to, ze ich nie stać czy coś bo obydwoje pracują i synkowi koleżanki np kupili prezent za ponad 100zł

monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 11:33   #2200
kasia86bgo
Zakorzenienie

Moderna & Monicca
- wooooow...!! Nie ni wiecie "podobno" licza sie checi hahha. Nienarzekajmy

Ja tez niby bez kasy a dzieciom przyjaciolki zrobilam Megasnego zajaczka / oczywiscie na moja kieszen. Kupilam bo koszulce z dlugim rekawem, dziewczyne lalake, chlopcu samochod plus kasiazka "nauczmy sie pisac" ( bo od wrzesnja idzie do szkoly ) plus takie rakiety z "koszyczkiem" do ktorych mozna lapac pilke na i oczywiscie Ciotka zaszala i kupila Mase slodyczy po duzym "rogu obwitosci". A co sie bede.
Emilianek od cioci dostal zabawki do kapieli 3w1 - nowy recznik po kapieli - hihi.

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-04-20, 12:14   #2201
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj szliśmy poświęcić jajka i całą drogę kłóciliśmy się z tż taka fajna z nas rodzina
heh... my dziś przed śniadaniem.
konkubent święta odwołał. no bo skoro nie z t., tutaj, to nie ma świąt.
durna się wczoraj tylko narobiłam, $ wydałam, a wystarczyło kupić pasztet w puszce, na jedno by wyszło...

Cytat:
no ale mieli inne wazne plany (ogarnianie ogrodu i wedkowanie).
jak to mąż skomentował?

Cytat:
No i Marcel wroci do domu z worem prezentow - dostal jednego tshirta z krotkim i jednego z dlugim rekawem
normalnie
i nie o prezenty nawet chodzi, ale o podejście. Toż to roczny słodziak...

Cytat:
Panika jak Michas dzisiaj?
lepiej. dużo lepiej

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Wrócił wczoraj wcześniej z pracy to się ucieszyłam, że zdąży i pójdzie z nami ze święconką. A ten ja się o tym dowiedział to powiedział: kurde mogłem nie wracać wcześniej z pracy. Ehhh.
co Ci faceci nasi mają w głowach?! tfu, w sercach? robić uniki od własnych dzieci?!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
A co sie bede.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 14:04   #2202
Tasia34
Wtajemniczenie

Czesc
Pisze w przerwie miedzy wielkim sniadaniem a ciastami Krzys tez jadl z nami, tlukl sie jajem (przepiorczym ), jadl kawaleczek lososia i schabiku
Potem dostal pierwszy prezent urodzinowy (rozbijamy 3 prezenty na 3 dni, zeby nie zwariowal ) - jezdzik. No i szalenstwo, lata z nim po calym mieszkaniu - na nim, obok niego, za nim Podoba sie
Teraz zasnal

A ja sie dzis zwazylam, i to po sniadaniu, i waze mniej, niz tydzien temu, a od poczatku ciazy "cale" 3 kilo mi przybylo A taki mam juz brzuch duzy, ciekawe

Wspolczuje z tymi TZ-tami... :tuli:
Moze to napiecie swiateczne..?
U nas bez klotni, jest naprawde cudnie. A ze swieconka sami bylismy, tzn z Babcia - ale ja wiem, ze TZ nie pojdzie, bo sie spopielenia boi
A awantury takie "o nic" sa najgorsze - zaczynaja sie od byle gowna,potem dochodzi druga rzecz, trzecia i kolejna i ciagnie sie takie cos godzinami... Ale chyba w kazdym zwiazku sa. Powodzenia z chlopami
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 14:35   #2203
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Moderna - kicha z prezentami. To Niemcy w ogole nie robia prezentow? Jakos nie chce mi sie wierzyc...
My tez mielismy sytuacje ze od nas ktos cos dostawal a oni wcale sie nie zrewanzowali od kiedy jest J. ani na urodziny. Podobnie bylo z inna nasza rodzina w kwestii prezentow slubnych ale coz...

Pani - jak odwolal swieta? Co sie dzieje z tymi chlopami?

My sie przed swietami klocilismy. Tz mial pracowac czw, pt, sb a tu zakupy sprzatanie, bylo co robic i co uslyszalam? Ze w sb to on by poszedl wczesniej do pracy i na dluzej, a rano pojechalby z rodzicami gdzies i w domu to by byl tyle zeby sie wykapac. Jak huknelam to nigdzie nie byl poza praca we wczesniej ustalonych godzinach ale i tak nie pomogl za wiele.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 16:19   #2204
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Helol

Moderna- coz, dobrze,ze Marcel ma madra mame, ktora mu wynagrodzi wszystko.

Pani, a moze Panik powinien swiatecznego bata na kuper dostac to mu sie poprawi? Wpasc z pasiorkiem?
Jak Michas?

Monia- u Was jak? Lepiej?

U nas poprawa,katar duzo mniejszy oczka juz tak nie lzawia, nie ma ryku wiec da sie zyc...co prawda nic sie nie przebilo
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 16:46   #2205
alliw
Zadomowienie

Hej

Po pierwsze: spoznione 100 lat dla Adasia i Marcelka

Po drugie: [COLOR="rgb(65, 105, 225)"]Wesolych Swiat![/COLOR]

Kasia, super rodzinna wyprawa
Pani, jak Michas?
Moderna, prezenty fiu fiu
Kwiatuszku, ten szampon dla mnie smierdzi okropnie nawet nie wczuwam sie czym Karol z nocnikiem
Malpka, Twoj Karol tez kabareciarz

My juz jutro wracamy, i dobrze moja mama na dluzsza mete jest nie do zniesienia...no i tz tez troche sie zremy. Ogolnie wyjazd udany, ale juz chce do domu
Stary 2014-04-20, 17:21   #2206
Moderna
Zakorzenienie

Panika jak maz skomentowal? Jejjj az szkoda komentowac ... w skrocie: powinnam dac przynjamniej tydzien wczesniej znac, a nie 3 dni przed (mielismy zostac przeciez w domu ), i sobie najwidoczniej nie zasluzylam..

Buuuuuuuu...

Prezentow tez az ciezko komentowac, bo szwagierka wreczajac prezent powiedziala, ze tak symbolicznie - mialo chyba nie byc nic.. A pod domem stoja cztery samochody.. Wiecej nie pisze, bo wyjdzie, ze sie zale, a tak nie jest..

Mam tylko nadzieje, ze jak M. bedzie wiekszy i zaczsnie rozumiec to nie wyjada z taka chamowa, bo bedzie dziecku przykro mamy naprawde mala rodzine bo tylko rodzina siostry, rodzina brata i babcia.. Tyle.. Poza M. najmlodsze dziecko ma 18 lat, wiec M. jest perelka.. No przynajmniej tak myslalam.

Kurcze, chyba jednak sie zale beznadziejna jestem to z nudow

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Alliw hehe..nie ma to jak w domu, co ?
Ja lubie nasza rodzine, ale na kilka godzin, a na kilka dni to dostaje kota w glowie i nie mysle o niczym innym, jak wyjazd do domu i zmywanie podlog

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Monia nie wiem kurcze,jak to jest - wiem tylko tyle, ze urodziny dla Niemcow sa bardzo wazne. W sprawie prezentow to mam jedynie poglad tutaj w rodzinie - i dorosli sobie nie daja, dzieci juz wieksze dostawaly zawsze pieniadze od nas..

Coraz bardziej mnie glupota wkreca, bo przeciez dostal prezent.. Nie wiem, dlaczego ja tak narzekam

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-20 o 17:09
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 20:58   #2207
jolanT
Zadomowienie

Moderna- juz wrocilysmy. Od piatku jestesmy w domu. Ewcia super w samolocie I w trasie!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-20, 22:49   #2208
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Monia- u Was jak? Lepiej?

U nas poprawa,katar duzo mniejszy oczka juz tak nie lzawia, nie ma ryku wiec da sie zyc...co prawda nic sie nie przebilo
J. już dobrze, tzn dłubie w dziąsłach, ale nie wściekał się dziś. tylko znowu ma kilka krostek na plecach

cieszę się z poprawy u Was.

Cytat:
Coraz bardziej mnie glupota wkreca, bo przeciez dostal prezent.. Nie wiem, dlaczego ja tak narzekam
ja Ci się wcale nie dziwię. wiadomo, że nie chodzi o nie wiadomo jakie prezenty, ale to jednak urodziny.
Stary 2014-04-21, 05:15   #2209
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej!

Wojtusiu! Ewuniu!
Wszystkiego najlepszego! Szczęścia, zdrowia, miłości, radości i spełnienia wszystkich marzeń!

Moderna no rzeczywiście prezenty szałowe dobrze, że Marcelek jeszcze nic nie rozumie
mam nadzieję, że nie chodziłaś dalej głodna. moja teściowa pod tym względem jest dobra, bo zawsze bierze małego i najpierw każe nam się najeść

achna marne pocieszenie ale zawsze jakieś też bym się wkurzyła na Twoim miejscu. w sumie mam wrażenie, że o podobne kwestie nam poszło. Obie chciałyśmy spędzić trochę czasu rodzinnie, w trójkę a u Ciebie tż w ogóle nie chciał z Wami iść a mój zamiast się przespacerować chciał szybko to załatwić jadąc samochodem. ehh te chłopy

Pani Ciebie też tulę oni (chłopy) może się czego nawdychali z powietrza i im odbija czy co?
najważniejsze, że Michasiowi lepiej

Tasia pokażesz w końcu brzuszek?

alliw heh jak to u nas mówią:wszędzie dobrze tam, gdzie nas nie ma

Monika, despa super, że jest poprawa. chyba na nas przeszło, bo ślina leje się strumieniami, maruda i łapki non stop w buzi

My po wizycie u t. wkurzyliśmy się z tż-tem (razem, nie na siebie )

a poza tym:
chlust chlust! śmigus dyngus ochlapałam Was

Stary 2014-04-21, 07:54   #2210
Agnjeska
Zadomowienie

Od nas też najlepsze życzenia dla solenizantow (;

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 10:27   #2211
Moderna
Zakorzenienie

Panika dobrze ze z Michasiem juz lepiej

ale zesmy sie dzis z mezem pozarli , wiory lecialy .. Nawet tesciowej sie dostalo dobrze ze jedziemy juz do domu.

Mokrego dyngusa !
U nas leje z nieba
Gesendet von meinem GT-I9001 mit Tapatalk 2
Stary 2014-04-21, 10:34   #2212
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:

my sie spieliśmy bo tż ze idziemy na 8 a ja ze chyba nie chodzi o to zeby na 8 tylko żeby rodzinnie a na 8 nie zdąze wszystkich wyszykować naszykowałam mu koszyczek i mowie ze jak chce niech idzie no ale poczekał na nas u nas takie sprzeczki są bardzo krótkie kilkuminutowe

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
durna się wczoraj tylko narobiłam, $ wydałam, a wystarczyło kupić pasztet w puszce, na jedno by wyszło...
:
jak odwołał a to nie mozecie we trójkę poświętowac/ ach te chłopy

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

My juz jutro wracamy, i dobrze moja mama na dluzsza mete jest nie do zniesienia...no i tz tez troche sie zremy. Ogolnie wyjazd udany, ale juz chce do domu
wszędzie dobrze ale u siebie najlepiej

Cytat:
Prezentow tez az ciezko komentowac, bo szwagierka wreczajac prezent powiedziala, ze tak symbolicznie - mialo chyba nie byc nic.. A pod domem stoja cztery samochody.. Wiecej nie pisze, bo wyjdzie, ze sie zale, a tak nie jest..
:
oj wiesz to nie chodzi o to że sie żalisz i wiem ze nie chodzi ci o prezenty le człowiekowi się przykro robi w końcu to najbliższi, mi się kiedyś tak przykro zrobiło jak młodsza sis nas odwiedziła jak sie Karol urodził i nie przyniosła nic nawet małej grzechotki, skarpetek, dziwna jestem? no wiecie nie chodzi o te prezenty ale o taki mały gest, a moze przesadzam

Cytat:

a poza tym:
chlust chlust! śmigus dyngus ochlapałam Was

to dobrze ze nie na siebie

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:

ale zesmy sie dzis z mezem pozarli , wiory lecialy .. Nawet tesciowej sie dostalo dobrze ze jedziemy juz do domu.
jojoj
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 11:09   #2213
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!

Przede wszystkim spóźnione życzenia dla Marcelka: rośnij zdrowy i szczęśliwy!

A dla Ewuni i Wojtusia wszystkiego co najpiekniejsze

party

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Potem dostal pierwszy prezent urodzinowy (rozbijamy 3 prezenty na 3 dni, zeby nie zwariowal ) - jezdzik. No i szalenstwo, lata z nim po calym mieszkaniu - na nim, obok niego, za nim Podoba sie
Super Czyli jest szansa, ze u nas też bedzie szał

Cytat:
Chyba musze wziasc rozwod z mama na kilka dni :-/ mega mi cisnienie dzis podniosla - ehhh wiedzialam ze pieknie byc nie moze
.
Oj szkoda
A wycieczka super!

Cytat:
Amelie04, płodziliśmy syna myśląc o dzieciach Fernando Torresa (Michał jest dzieckiem finału Euro 2012). święta prawda, jakkolwiek straszliwie to brzmi
http://www.bravo.pl/foty/torres-z-dz.../idu,425842/t/
A wiesz, że ja też nie wiedziałam

Cytat:
Wczoraj o godzinie 15 dojechalismy do tesciowej, na kawe przyszla siostra i bratowa meza z corka, zjedlismy po kawalku torta, a Marcel byl atrakcja popoludnia, biegal w te i we wte,zabawiajac wszystkich troche mi smutno, ze reszta nie przyszla, chociaz na minutke -no ale mieli inne wazne plany (ogarnianie ogrodu i wedkowanie).

No ale moja mama sie postarala i nakupila ksiazeczek
Ja rozumiem z tymi prezentami. Przykre, że tak wyszło

Cytat:

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Moderna- juz wrocilysmy. Od piatku jestesmy w domu. Ewcia super w samolocie I w trasie!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 11:32   #2214
pani22ka
Zakorzenienie

Ewuniu, Wojtuniu!
Sto lat!!!!!
Duzi rośnijcie!!!!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Pani - jak odwolal swieta?
po prostu.

Cytat:
co prawda nic sie nie przebilo
może jeszcze coś wyskoczy

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
moja mama na dluzsza mete jest nie do zniesienia...no i tz tez troche sie zremy. Ogolnie wyjazd udany, ale juz chce do domu
, cudne!

Cytat:
i sobie najwidoczniej nie zasluzylam..
Ty? może ON! ale na pewno nie Marsel!!!

Cytat:
wiec M. jest perelka..
JEST:eh em:

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

Cytat:

Cytat:

ale zesmy sie dzis z mezem pozarli , wiory lecialy .. Nawet tesciowej sie dostalo
i jak, i jak? lżej? a babus jak zareagował?

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

jak odwołał a to nie mozecie we trójkę poświętowac/
przecież w trójkę się nie da ()

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
A wiesz, że ja też nie wiedziałam
si, si... Euro-dzieć.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 14:04   #2215
Tasia34
Wtajemniczenie

Witam i woda chlustam :chlup:

Na poczatek potezne baty dla niektorych tz-tow No i kciukam za dogadanie sie
My po spacerze (tzn Krzys i ja, ale z tym, ze moj tz chodzi z nami raz na ruski rok, to sie dawno pogodzilam ). Pogoda piekna, ludzi od diabla, gondole plywaja, pawie rozkladaja ogony i wszystko kwitnie Na koniec Krzys zasnal, wnieslismy na spiocha i teraz spi w lozeczku A ja znowu jem

Kwiatuszku zrobie jakas fote brzuszka i wrzuce do fotoklubu, bo ta, co mam, juz przedawniona

Demeter na pewno sie spodob Rano obudzilo mnie "brrrr" z lozeczka i wcale nie marzl, tylko stal i pokazywal na jezdzik

Dzis dajemy stolik od Babci

Milej koncowki Swiat, dziewczyny!
Ania
Stary 2014-04-21, 15:44   #2216
Moderna
Zakorzenienie

Ewuniu, Wojtusiu rośnijcie zdrowo ! Wszystkiego NAJlepszego w dniu urodzin

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Ty? może ON! ale na pewno nie Marsel!!!

i jak, i jak? lżej? a babus jak zareagował?

przecież w trójkę się nie da ()
.
ehh.. moj maz to wymysla rozne zadziwiajace historie wymyslil, ze jak ja nic dla rodziny nie robie, czytaj nie urzadzam przyjec urodzinowych, to i oni dla mnie nic nie zrobia - czytaj nie przyjda na urodziny mojego dziecka
ahh szkoda klawiatury

troche lzej, ale i tak nadal jestesmy blizej niz dalej do rozwodu
a mi ulzylo, bo tez jej cos powiedzialam, ze sie wtraca niepotrzebnie - za kazdym razem, jak wychodzilam z pokoju to byly rozmowy na moj temat.

Chce Wam sie to w ogole czytac, co ja tu za herezje wypisuje?

Zaczelo sie juz rano, pies piszczal pod drzwiami, a maz jako, ze spac nie mogl to obudzil mnie i przy okazji synka, zebym wstala i pogonila swojego psa (wiecie, ja nie mam prawa pospac dluzej niz do 7 chyba, bo moj maz ciezko pracuje caly tydzien (tesciowa go popiera) - szkoda, ze mnie nikt nie wesprze, gdy od ponad roku nie przespalam calej nocy (musze placic "rachunek" za to, ze maz cierpi na bezsennosc i ma problemy ze snem).

Rano tesciowa po raz setny tez mi przypomniala, ze chodze na bosaka i zlapie na pewno zapalenie pecherza - powtarza mi to za kazdym razem jak tam jestesmy (teraz w ciagu trzech dni slyszalam to trzy razy) - zwrocilam uwage, ze mi to ciagle powtarza i nie moge juz tego sluchac - jestem zdrowa i tak se lubie chodzic bez skarpetek - to sie obrazila, bo przeciez pierwszy raz mi to mowi

No a pozniej dolala oliwy.. Odkryla przestepstwo roku! - otoz wieczorem wzielam sobie z lazienki JEJ pudelko chusteczek (mam katar i nie znalazlam innych), i bardzo mi to wypomniala, zaznaczajac, ze to jej rzeczy i dlaczego sobie je po prostu zabralam - przez weekend zostalam kryminalistka ..

No a jak chcwile pozniej poszlam przebrac malego i wracam i slysze zza drzwi, ze znowu o mnie rozmawiaja to wybuchnelam - i jej wygarnelam, ze sie wtraca, ze nie mam ochoty na rady dotyczace mojego zycia seksualnego itp. ... aaaaa!

Dlaczego to wzsytsko takie beznadziejnie skomplikowane?

I tak czytam Wasze posty, i widze, ze nie tylko u nas atmosfera nie ten teges

panika jak to we trojke to nie swieta? wedlug TZta, tak?

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Nestelle ja już pisałam że moja cera wariuje i właśnie chodzę z wielkim wulkanem na czole nawet zamaskować go w żaden sposób nie idzie od porodu były małe sporadyczne ale więcej przebrawień a od kiedy zaczęłam miesiączkować to tylko twarz zakrywać
a robisz cos na te przebarwienia?

mi powychodzily straszne wokol oczu
w ogole w ciagu ostatnich 2-3 lat strasznie mi sie skora postarzala..
Cytat:

Dzisiejsza wycieczka tez fajowa - lancz na polanie z mega pieknym widokiem - zalaczam foto
slicznie
Cytat:
Ja tez niby bez kasy a dzieciom przyjaciolki zrobilam Megasnego zajaczka / oczywiscie na moja kieszen. Kupilam bo koszulce z dlugim rekawem, dziewczyne lalake, chlopcu samochod plus kasiazka "nauczmy sie pisac" ( bo od wrzesnja idzie do szkoly ) plus takie rakiety z "koszyczkiem" do ktorych mozna lapac pilke na i oczywiscie Ciotka zaszala i kupila Mase slodyczy po duzym "rogu obwitosci". A co sie bede.
Emilianek od cioci dostal zabawki do kapieli 3w1 - nowy recznik po kapieli - hihi.
fajna jestes ciocia
Cytat:
My sie przed swietami klocilismy. Tz mial pracowac czw, pt, sb a tu zakupy sprzatanie, bylo co robic i co uslyszalam? Ze w sb to on by poszedl wczesniej do pracy i na dluzej, a rano pojechalby z rodzicami gdzies i w domu to by byl tyle zeby sie wykapac. Jak huknelam to nigdzie nie byl poza praca we wczesniej ustalonych godzinach ale i tak nie pomogl za wiele..
tylko dlaczego zawsze to trzeba huknac, zeby dotarlo
o co tu chodzi z tymi chlopami wrrr...
Cytat:
Moderna- coz, dobrze,ze Marcel ma madra mame, ktora mu wynagrodzi wszystko.

ufff... dobrze, ze juz lepiej, ale juz sporo przeszlyscie z tymi zebami..

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

a wogole to jestesmy juz w domu ze zlych wiadomosci - samochod sie sypie - dobrze, ze chociaz dojechalismy, bo rzezil juz cala droge uff....

a wy pewnie swietujecie

JolanT super, ze juz jestescie z powrotem i, ze Ewcia tak dobrze dala rade jak bedziesz miec chwilke czasu to napisz cos wiecej
Stary 2014-04-21, 17:02   #2217
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
eeh...

u nas kłótni ciąg dalszy. pojechaliśmy do teściów, tż się rozsiadł i zadowolony. obiadu dla J. nie mieliśmy bo planowaliśmy, że wracamy, karminy J. i jedziemy na spacer. 15 minut przed obiadem J. mówię, że wychodzimy, tż zdziwiony bo od prawie 2 godzin nie spojrzał na zegarek nawet, t. zdziwiona, bo jeszcze obiadu nie podała, J. od jakiegoś czasu marudny, głodny już. i poszliśmy. my głodni, J. głodny, w domu obiadu dla nas nie miałam bo myślałam, że u t. zjemy. wkurzyłam się na tż, że nie ustalił ile mamy czasu, nie spojrzał na zegarek, t. też nie pomyśli, że dziecko ma stałe pory posiłków, a po obiedzie jeszcze śpi, i w ogóle to jeszcze chciałaby się z nim bawić, mimo, że on głodny i zmęczony, ale co tam, przecież to zabawka i można włączyć tryb zabawy i po sprawie.
generalnie wyszłam zła i głodna. na mojego tż nic nie działa, żadne prośby, groźby
Stary 2014-04-21, 17:28   #2218
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
u nas kłótni ciąg dalszy. pojechaliśmy do teściów, tż się rozsiadł i zadowolony. obiadu dla J. nie mieliśmy bo planowaliśmy, że wracamy, karminy J. i jedziemy na spacer. 15 minut przed obiadem J. mówię, że wychodzimy, tż zdziwiony bo od prawie 2 godzin nie spojrzał na zegarek nawet, t. zdziwiona, bo jeszcze obiadu nie podała, J. od jakiegoś czasu marudny, głodny już. i poszliśmy. my głodni, J. głodny, w domu obiadu dla nas nie miałam bo myślałam, że u t. zjemy. wkurzyłam się na tż, że nie ustalił ile mamy czasu, nie spojrzał na zegarek, t. też nie pomyśli, że dziecko ma stałe pory posiłków, a po obiedzie jeszcze śpi, i w ogóle to jeszcze chciałaby się z nim bawić, mimo, że on głodny i zmęczony, ale co tam, przecież to zabawka i można włączyć tryb zabawy i po sprawie.
generalnie wyszłam zła i głodna. na mojego tż nic nie działa, żadne prośby, groźby
a na ktora godzine zostaliscie zaproszeni na obiad?
czy to byla niezapowiedziana wizyta?

dziwne to dla mnie, bo my sie zawsze umawiamy na konkretna godzine i jedzenie tez jest chwile pozniej ..

no ale maz powinien wiedziec, ze dziecko potrzebuje przeciez przynajmniej w miare regularnie jesc posilki
albo przynjamniej sluchac sie zony
Stary 2014-04-21, 17:40   #2219
Tasia34
Wtajemniczenie

Ewuni i Wojtusiowi - stooo laaat!!!
Ania
Stary 2014-04-21, 17:52   #2220
kasia86bgo
Zakorzenienie

Najlepsze zyczonka dla Ewuni i Wojtusia - rosnijcie zdrowi NajLepszego ....!!!!

U nas piekna pogoda - az mi sie wierzyc nie chce ze w Bergen mieszkam i tak do konca tygodnia ma byc slonko i po 20stopni. A to wierzcie mie MISTRZOSTWO SWIATA szkoda ze w tym tugodniu mam ujowe zmiany jak nie zamkniecie to popoludniowka :-/ ale chociaz mama z Milusiem bedzie sie mogla szwedac ile wlezie

Dzis znowu bylam na centrum ptaki pokarmione Milus sie wybiegal i oadl mi o 16-30 wstal 10 min temu - i ja do domu a mama go jeszcze zabrala na spacer ;-)

dla was moje kochane by ci tZ sie OGARNELI i byli grzeczniejsi

Kocham Cie Emilianku <3.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości