|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę
zrobię jutro jak dojdę do siebie.. nie wiem kto jest bardziej przejęty tą sytuacją.. ja, tż czy sunia
a taka podejrzana dzisiaj była od rana, bo zawsze rano biega stęskniona za nami po całym podwórku a dzisiaj przeleżała w budzie.. nawet do tż mówiłam, że trzeba będzie może pojechać z nią do weterynarza po świętach, bo taka jakaś "nie swoja" się wydawała.. |
|
|
|
#4682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę
Cytat:
nie zapomnę tego szok bo miała jakieś 10 miesięcy Jak zaczęła się szczenić to w ten dzień też była dziwna i nie dała do siebie podejść ach my to się mamy .
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Nie śpię od godziny Musiałam rozszczelnić okna, bo było duszno Miłego dnia
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Fame a nie dotykala cię psina po brzuchu hehe? pozazdroscila tobie i ma teraz swoje...
My jak psa przylapalismy na bzykanku to pojechaliśmy do weta, dał jej zastrzyk i niby po sprawie. W dniu porodu chodziła i dyszala - mój tata chciał ją zabrać do weterynarza, poszedł kończyć w piwnicy samochód, wraca a tam jeden szczeniak. Weterynarz który dawał zastrzyk nie mógł uwierzyć ze coś się urodziło... nasz pies w czasie cieczki miał mocne uczulenie na pysku, dopiero po paru latach odkryliśmy ze zastrzyki na zahamowanie @ sprawiły ze uczulenie nie wyskakiwalo i pies się nie męczył, a my jednocześnie mieliśmy spokój co do jieplanowanycb ciąż. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4685 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
jeszcze dzień spokoju i zaczyna się cykl badań. Taka ładna pogoda ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4686 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
dopiero wstalam :-P hihi mam juz dosc tego jedzenia...tesciowa co 5 minut pyta co chce zjesc...masakra. Fame czekamy na zdjecia:-D Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#4687 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko do tych z Was, które miały/mają złe wyniki badań moczu...
Czym wyleczyłyście bakterie i jaki to ma w ogóle wpływ na dziecko? Od początku marca mam złe wyniki, brałam dwa antybiotyki i dalej mam bakterie... Nie wiem czy już sobie nie odpuścić leczenia i nie zająć się tym jak urodzę. Bo od lekarzy słyszę że to dziecku nie zagraża tylko mi, a ja się dobrze czuję... Antybiotyki przecież większą szkodę maleństwu wyrządzają... Jak myślicie? Co radzicie?
|
#4688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Lany poniedziałek i zostałam oblana , a że nie mam szans uciekać więc się poddałam Miłego dnia brzuchatki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#4690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Długo bierzesz ten Bioracef? Poprawiły Ci się po nim wyniki? ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Najlepsze Asiu jest to że mój gin prowadzący w ogóle nie chciał tego leczyć bo jego zdaniem mam dobre wyniki Na szczęście w Luxmedzie nie mieli takich głupich pomysłów i szukają jakiegoś rozwiązania...
|
|
#4691 |
|
Wtajemniczenie
|
Enary biorę od piątku dostałam na 7 dni. Jutro jadę na badanie więc wieczorem coś ci będę w stanie powiedzieć. Hm... to dziwne z tym Twoim pęcherzem
trzymam kciuki coby Ci pomogli. No mój gin po weryfikacji zaleceń internisty potwierdził konieczność antybiotyku. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4692 |
|
Raczkowanie
|
Też mi właśnie zalecają konsultację z internistą. Ale musi mi w końcu wyjść ten wynik czytelnie.
Powodzenia jutro
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję antybiotyku i bakterii, js póki co mam tylko ta nietolerancję glukozy którą da się okiełznać.. mam nadzieję ze po porodzie wszystko minie i będę mogła zajadac wszystkim do woli - o ile dziecko mi na to pozwoli.
Zaraz zjadam obiadek i uciekam na spacer. Udanego dnia Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4694 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam ciagle wracajace infekcje, ale sa łagodne więc leczyłam furaginem, niestety po infekcji cos zostało na nerkach i dopiero teraz bede miala posiew, a bakterie chyba mogą być problemem przy porodzie, mogą przejść na dziecko, a i w ciąży mogą przejść do szyjki i zarazić dziecko
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie poniedzialkowo pogoda absolutnie genialna siedze na zewnatrz a tz grzebie cos w naszym kompaktowym ogrodku zrobimy wszystko zeby nie siedziec tyle przy stole haha
Rodzinka w pl tak ze nawet nie ma za bardzo z kim ![]() fame no ladnie zarazilas psine ciaza Zdrowka dziewczyny oby poszly precz te bakterie wszystkie |
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Enary, mnie za każdym razem wychodzą bakterie, ale posiewy mam jałowe, w związku z czym nie biorę żadnych antybiotyków.
Jesteś pewna, że pojemnik do posiewu masz zs każdym razem jałowy?
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mnie lekarka mowila ze wazne tez jest aby sie dokladnie umyc przed oddaniem tego srodkowego strumienia moczu i wytrzec najlepiej recznikiem papierowym. Moze sie zdazyc ze cos siedzi na wierzchu a mocz jest dobry.
|
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
agnes, ale posiew powinien być jałowy mimo wszystko
Ale posiew mam jałowy, co oznacza, że po prostu w pochwie a nie w cewce moczowej znajdują się bakterie
|
|
#4699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapalenie pęcherza w ciąży lepiej wyleczyć, lekarze zapisują na pewno jak najbardziej bezpieczne antybiotyki dla dzidziusia. A nieleczony pęcherz może spowodować kłopoty z nerkami. Integra dzięki Fame i jak psiaki? |
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak to u was jest teraz z seksem? bo u mnie coraz ciaśniej
ja nie wiem jak dziecko ma wyjść jak tam już nic nie może wejść hehe. Szukamy pozycji ale jest ciężko ... Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4701 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy od rodziny i leżę. Jeszcze tylko przepuerka się skończy i spaaaać
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Leżę na tapczanie i odpoczywam, bo chyba dopiero ze mnie zmeczenie świąteczne schodzi a niby głównie nic nie robiłam![]() Szczególnie mi jakoś wszystko w te święta smakowało i nieskromnie pisząc jestem z siebie dumna, bo to co zrobiłam było przepyszne i wszystkim smakowało. Moje dziecko odwaliło dzisiaj numer, ale to jutro, bo nie mam weny na pisanie
|
#4703 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Jak tam po świątecznych szaleństwach? Brzuchy trochę się powiększyły? Ja dzisiaj już jestem mega zmęczona, trochę się nabiegałam, teraz skończyłam ogarniać dom i muszę odpocząć pędzę tym samym do łóżeczka i odezwę się jutro. Dobrej nocki
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja mam dzisiaj zamiar lezec i pachniec tz mnie rozbieral z ubran bo ja nie moglam.. I do tego bałam się, bo nie czułam Izuni od dłuższego czasu i w sumie to nadal się tak nie rusza jak to ona potrafi...Co do psiaków to jest ich trzy i są słodziutkie Malwiska o czymTy piszesz? Co to jest ten "seks" ? Bambusiek mnie też wszystko pyszne powychodziło
|
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Fame, nie martw się
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-04-22 o 07:48 |
|
|
|
#4706 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, Fame nie stresuj się Jagoda wczoraj też marnie fikała. Ty padnięta to i ona cicho siedzi
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4707 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam się po świątecznej przerwie. Dziś zauważyłam, że moje buty niestety zrobiły się za małe (w ogóle to mam wrażenie, że już to pisałam. wszystko mi się w głowie miesza) Święta przebiegły spokojnie, chociaż oczywiście moja teściowa nie byłaby sobą gdyby mnie nie wyprowadziła z równowagi. |
||
|
|
|
#4708 | |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki
święta święta i po świętach:-P dzisiaj mam wizyte:-D lapia mnie skurcze w nogach i czasami jak gdzies ide jakby mnie kolka lapalaCytat:
Powiem Ci ze my stosujemy 2, w ktorych jest mi wygodnie na pieska i hmm nie wiem jak sie nazywa wiec Ci to zobrazuje:-P ja leze na skraju lozka a Tz na kolanach :-P coraz szybciej mam orgazm i czasami ja mam wrazenie ze jest sucho i jakbym zaczela sie obcierac a tak naprawde jest wilgotno. Nie wiem o co chodzi. Przez to ze jest troche niewygodnie jest mniej spontanicznie i rzadziej:-( trzeba korzystac teraz bo po porodzie to wogole do dupy bedzie przez jakis czas. Moim zdaniem jesli lekarz nie zabrania trzeba korzystac:-D A dzidzia wyjdzie nie martw sie:-P Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro i Wasze maluchy przez Święta były spokojniejsze to może faktycznie nie mam się czym martwić
poobserwuje jeszcze dzisiaj.Tż mi zarzucił dopiero, że się strasznie wiercę w nocy.. Chyba mu doczepię sztuczny brzuch to zobaczy
|
|
|
|
#4710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą dobre by były takie doczepiane brzuchy chociaż na tydzień ciekawa jestem jakby sobie dali rade
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

nie zapomnę tego
szok bo miała jakieś 10 miesięcy
Jak zaczęła się szczenić to w ten dzień też była dziwna i nie dała do siebie podejść
Musiałam rozszczelnić okna, bo było duszno
jeszcze dzień spokoju i zaczyna się cykl badań. Taka ładna pogoda 

zdrówka
trzymam kciuki coby Ci pomogli. No mój gin po weryfikacji zaleceń internisty potwierdził konieczność antybiotyku. 
poobserwuje jeszcze dzisiaj.