|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Okropność... :(
nie umiem nawet opisać moich uczuc w ty momencie
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
płakać mi się chce jak widzę coś takiego...
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
i sie popłakałam.
dlaczego tacy ludzie istnieją?
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Nawet nie obejrze wszystkich tych zdjęć...okropność...i do czego zdolny jest człowiek ... ?
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Makabra.
![]() Ci..''ludzie'' powinni zamienić się teraz miejscami z tymi dziećmi.
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
...nie rozumiem tylko, czemu służyć ma ten wątek
|
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
no jak tak można w ogole
ludzie nie maja serc... Bóg jest ale sa tez źli ludzie... przeciez ich znalezli... wroca do zdrowia i miliony ludzi powie "dzięki Bogu"
My dr House Everybody lies! Świat się nam przygląda i nie życzy źle. A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś. Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam, gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam. http://verifash.blogspot.com |
|
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
![]() przeciez nie mozemy mowic ze nie ma Boga po kazdej tego typu sytuacji... Boga nie bylo w tych ludziach, ktorzy dopuscili sie tego czynu... i Bog czuwal nad tymi dzieciakami na szczesciea jesli nasuwa sie wam pytanie jak Bog mogl dopuscic do czegos takiego to powiem tyle... -na swiecie istnieje i dobro i zło, raczej nikt tego nie zmieni.
My dr House Everybody lies! Świat się nam przygląda i nie życzy źle. A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś. Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam, gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam. http://verifash.blogspot.com |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
![]() co za ludzie
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
czy w ogole kogos takiego mozna nazwac "człowiekiem"...;/ naprawde nie rozumiem takiego zachowania... przeciez to niczemu winne, chore dzieci.. ![]() musialy tyle wycierpiec...
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Ja mysle ze nie znajdziemy odpowiedzi na pytanie co kieruje ludzmi czyniacymi takie zlo, gdzie ich chocby szczatki wrazliwosci... wole nawet nie myslec o tym glebiej bo to jest zbyt przerazajace
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Ludzie ludziom zgotowali taki los.. żałosne jest to, ze ludzie zagubili człowieczeństwo szukajac okrucieństwa..
Ludzie widzac cos takiego wolaja "Gdzie jest Bog?!", ale co on moze na to poradzic? Pojawi sie i da po tylkach zlym lobuzom?! Ludzie sami wybieraja swoj los, swoje czyny, wiedza co jest dobre a co zle, wiec co tu mozna jeszcze poradzic skoro czlowiek wie ze robi zle krzywdzac innych ale robi to dalej? A jesli chodzi o to ze te dzieci urodzily sie tak bardzo chore, to tez nie sadze zeby byla to jakas Boska kara (bo co to bylby za Bog katujacy dzieci?) bo tak smao mozna spytac o to czemu rodza sie cieleta z dwiema glowami albo dlaczego istnieja wirusy zabijaajce ludzi. To sa prawa natury, zdarza sie ze czasem przyjdzie na swiat istota chora, ktora nieprawidlowo sie rozwinela z jakiegos powodu, ale tak bylo zawsze i tak tez bedzie, bo to jest natura. Jedyne co my mozemy zrobic, nie czekajac na jakies cuda, to ulzyc w cierpieniu takim ludziom, dac im cieplo i dom. W sredniowieczu myslono ze uposledzenie jest wynikiem obcowania matki chorego dziecka z diablem, i takie dzieci byly albo zabijane, albo pastwiono sie nad nimi cale zycie, bo "pochodzili od diabla", a w szczegolnosci tak glosil kosciol. Tak, wlasnie, do kosciola bylo zabronione wchodzic uposledzonym i chorym bo "bezczescili dom panski".. Nie patrzcie zle na tych ludzi w Bagdadzie, ktorzy tak urzadzili te dzieci, bo co oni biedacy moga poczac jesli przelozyli materializm i zlo nad ludzka krzywde, wspolczucie i milosc (?) takim to tylko wspolczuc bestialstwa i znieczulicy.
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Aż sie płakać chce...
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
O Jezu ...
Bez komentarza.
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Dajcie spokój z tym Bogiem, bo to nie oto chodzi, żeby na taki widok zstępował z nieba i karał winnych
Każdy zostanie osądzony z tego co robi. Co nie zmienia faktu, że dla tych zwyrodnialców kara powinna być surowa. |
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedy zobaczylam te zdjecia pierwszy raz w BBC odrazu przypomnialo mi sie co bylo kiedys za rzadow Nicolae Ceausescu w Rumuni.Po obaleniu jego rzadow swiatu ukazaly sie domy gdzie uposledzone dzieci mieszkaly gorzej niz zwierzeta.Do dzis pamietam kilka scen pokazanych w jakims filmie.Mozna sie cieszyc tylko z tego ,ze zostalo to odkryte i skoncza sie meki tych dzieci.Mialam lzy w oczach kiedy zobaczylam scene gdy zolnierz daje pic spragnionemu dziecku.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
nie zrozumiałyście, o co mi chodzi...
skoro Bóg istnieje, to dlaczego dopuszcza do takich krzywd? nie każę mu zstępować z nieba i rzucać gromami, ale dlaczego on nie troszczy się o swoje dzieci? |
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Tylko po kiego grzba wywlekać takie rozważania przy tego rodzaju tematach? Są ku temu specjalnie przeznaczone wątki. Za każdym razem kiedy dzieje się coś złego na tym świecie część Wizażanek zakłada temat, dołącza fotki, a później nadciąga fala westchnień do nieba "jak Bóg mógł do tego dopuścić?". Gdyby nic takiego się nie działo i na Ziemi było błogo i spokojnie to ludzie zaczęli by wołać, że nie ma dla odmiany szatana. To ludzi czyny doprowadzają do takich scen. A Bóg dał ludziom wolną rękę. Nie ingeruje bo to oznaczałoby, że tak naprawdę nas kontroluje. Sami mamy wybrać co jest dobre, a co złe. I każdy z tych wyborów zostanie rozliczony.Tyle.
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zdjęć, to widziałam je wczoraj. Okrucieństwo ponad pojęcie. Jednak, nie mogę się oprzeć wrażeniu, że to jedna wielka manipulacja. Bo przecież zdjęcia zrobione były 10 czerwca. Czemu więc czekali aż prawie 2 tygodnie, żeby pokazać taką sensację?
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Natknęłam się wczoraj w necie na ten fotoreportaż i rozpłakałam się...
![]() Było mi wstyd za to, że też jestem człowiekiem.
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Serce mi się kraja...Nie rozumiem dlaczego ludzie są tak całkowicie pozbawieni empatii i współczucia?????????????? ???????
Przecież słowo ''człowiek'' miało brzmieć tak dumnie a tym czasem widzę ze ludzie zamieniają sięw zwierzynę z najgorszą premedytacją czynu....Trace wiare w ludzi w expresowym tepie... A co do Boga...no cóż...tu również moja wiara jest wystawiona na ciezką próbe....
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Racja....Mimo tego widok tych maleństw rozwalił mnie... |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Konto usunięte
|
Niestety przyjdzie mi sie zgodzić z Szczypta Chili
Zauważam tę przypadłość bieżąca tragedia= wątek i mnóstwo 'łez' Przykro mi,ale świat jest zły, Człowiek jest zły. Ja to wiem nie od dziś i wczoraj i dziwi mnie czasami ,że inni tego nie wiedzą. Żal mi tych dzieciaków w sposób nie do opisania . Ale kolejny wpis typu''ola boga człowiek to bestia'zaakcentowany odpowiedznią buźką Rozczulimy sie do ..kolejnej tragedii,kolejnego wpisu . Albo szczytu współczucia i empatii....świeczuszki internetowej[*] ![]() W międzyczasie zapytamy o odpowiedni odcień szminki życie.... |
|
|
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
EOT z mojej strony. |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
Dzieci są już w innym sierocińcu-czyste,najedzone,ubrane i bezpieczne(mam nadzieję).
Na twarzyczkach niektórych dzieci pojawił się uśmiech,co widać na tych zdjęciach-inne dalej pewnie są przerażone i niepewne. I ja się zgadzam,że człowiek to bestia i są miejsca,których Bóg nie lubi i tam nie zagląda. To jest tylko jedno miejsce z którego wyrwano dzieci ale zostało ich na pewno jeszcze mnóstwo i pewnie nie wszystkie miejsca się odnajdzie i uratuje przebywające tam dzieci...Niestety http://wiadomosci.onet.pl/52622,21,0,pokaz.html |
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Ale nie z mojej
![]() Otóż właścicielka wątku nadała mu taki a nie inny charakter rozpoczynając go takim a nie innym postem. Jeżeli chcesz porozmawiać o wierze, czy też o ateiźmie znajdź wątek, który o tym traktuje. Tam możesz sobie pisać ile dusza zapragnie o tym jak takie sceny przyprawiają cię o refleksje o istnieniu, a włąsciwie nieistnieniu Boga. Tutaj podobne wypowiedzi prowokują następne tegoż rodzaju, wątek schodzi na inny tor...Bezsens. O zasadności twoich refleksji nie będę się wypowiadać, nie tu.
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
no cóż... myślałam, ze wątek ten służy również refleksji i przemyśleniom, którymi potem mogę podzielić się z innymi Wizażankami, ale najwidoczniej trzeba tylko wypisywać głupie świeczuszki i smutne minki... dziękuję, ze mnie uświadomiłaś.
|
|
|
|
|
#60 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli jedyną twoją refleksją dotyczącą tego tematu jest zdanie: Cytat:
To jak dla mnie nie jest to wiele głębsza wypowiedź niż "głupie świeczuszki i smutne minki" Jak już powiedziałam, nie czuje by to wiara był tematem tego wątku. Raczej fakt ludzkiego okrucieństwa i tego, co się na świecie dzieje. A o już nie sprawka Boga...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

nie umiem nawet opisać moich uczuc w ty momencie

Każdy zostanie osądzony z tego co robi.