|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
łooo rany julek, alez si dzieje.....
Moderna Monia Sto lat dla Ewci i Wojtka
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i oby pogoda dopisala, jak zapowiadaja ![]() ja dzis wzielam Marcelka na spacer na nozkach - niestety pomiedzy burzami, wiec bylo mokro - po spacerze obowiazkowo kapiel, bo oboje wrocilismy mokrzy i brudni ![]() I jak to jest, ze co postawie dziecko na nozki, to on biegnie w druga strone
|
|
#2223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj u moich rodziców wszystko było po kolei i... szybko, a potem "hulanki", a tu odwrotnie. mąż powinien wiedzieć, zwłaszcza, że J. je o konkretnych godzinach (chyba, że prześpi) i jak o danej porze nie dostanie to marudzi. Cytat:
ja pozwoliłam J. raczkować po trawie i szyszkach pozdzierał buty, na spodniach pełno mchu, ręce czarne, tż kazał mu zdjąć buty w samochodzie
|
||
|
|
|
#2224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
noszzzzzz, uroczy po całości....Cytat:
, kurde, dobrze przeczytałam? chodziło o durne chusteczki? super gościnna... jeżżżżu, jak mi działa na uzębienie taka akcja... dotąd była raz. jak się powtórzy, to nie ręczę za siebie... ale dlaczego J. nie mógł zjeść słoika u t.? nic się nie nadawało do podania maluchowi? chłop dziś chciał położyć T. o innej porze. dla niego to nic (a w zasadzie spokoj) a ja i dziecko mielibyśmy się bujać w nocy/rano... super są te pomysły z gwałtowną zmianą nawyków (i niczym nie uzasadnioną...) ![]() ![]()
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubię żadnych zmian w rytmie J. wszystko kończy się marudzeniem, płaczem, wściekaniem się, wariowaniem. jeśli nie ma wystarczająco mocnego i koniecznego argumentu w kwestii zmiany nie tykam rytmu dnia. |
|
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() My juz w domu. Padam na ryjek. Wpadłam tylko złozyć życzenia Ewuniu, Wojciechu, 100 lat dla Was w zdrowiu i szczęściu
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, to jedne z najgorszych świąt..
Nie cytuje, bo nie mam sily ani czasu, ale z tego co pamietam to Moderna i moni_ka.g u nas A. z tżta strony nie dostaje ŻADNYCH prezentow ani na swięta ani na roczek ( starsza wnuczka dostaje..) niestety uwazana jest za gorszą... Jeśli chodzi o kłótnie to my kłocimy sie od porodu prawie codziennie, tż srednio co miesiac chce sie wyprowadzac... Moje dziecko mialo dzis 38,9 w odbycie po podaniu paracetamolu, dzień masakra caly czas plakala jak bylismy u rodzicow tżta, chcialam jechac do domu ale on upieral ze nie, a dziecko chore ledwo sie trzyma Wczoraj u nas w kosciele byly chrzczone 4 Alicje az ksiadz sie zaśmiał...Jedna optymistyczna wieść: A. nabiera odwagi do chodzenia chociaz wciaz preferuje meble i zaczęła duzo mowic i pokazywac ![]() Biedna sie męczy z ta goraczka, nic jej nie zbija, zaraz podam ibuprofen ![]() Na dodatek pić nie chce , nawet przez sen i tym samym mało siusia... Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-21 o 22:53 |
|
|
|
#2228 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Moderna;46114831]
Ewuniu, Wojtusiu rośnijcie zdrowo ! Wszystkiego NAJlepszego w dniu urodzin ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- ehh.. moj maz to wymysla rozne zadziwiajace historie wymyslil, ze jak ja nic dla rodziny nie robie, czytaj nie urzadzam przyjec urodzinowych, to i oni dla mnie nic nie zrobia - czytaj nie przyjda na urodziny mojego dziecka ahh szkoda klawiatury ![]() troche lzej, ale i tak nadal jestesmy blizej niz dalej do rozwodu ![]() a mi ulzylo, bo tez jej cos powiedzialam, ze sie wtraca niepotrzebnie - za kazdym razem, jak wychodzilam z pokoju to byly rozmowy na moj temat. Chce Wam sie to w ogole czytac, co ja tu za herezje wypisuje? ![]() Zaczelo sie juz rano, pies piszczal pod drzwiami, a maz jako, ze spac nie mogl to obudzil mnie i przy okazji synka, zebym wstala i pogonila swojego psa (wiecie, ja nie mam prawa pospac dluzej niz do 7 chyba, bo moj maz ciezko pracuje caly tydzien (tesciowa go popiera) - szkoda, ze mnie nikt nie wesprze, gdy od ponad roku nie przespalam calej nocy (musze placic "rachunek" za to, ze maz cierpi na bezsennosc i ma problemy ze snem).Rano tesciowa po raz setny tez mi przypomniala, ze chodze na bosaka i zlapie na pewno zapalenie pecherza - powtarza mi to za kazdym razem jak tam jestesmy (teraz w ciagu trzech dni slyszalam to trzy razy) - zwrocilam uwage, ze mi to ciagle powtarza i nie moge juz tego sluchac - jestem zdrowa i tak se lubie chodzic bez skarpetek - to sie obrazila, bo przeciez pierwszy raz mi to mowi ![]() No a pozniej dolala oliwy.. Odkryla przestepstwo roku! - otoz wieczorem wzielam sobie z lazienki JEJ pudelko chusteczek (mam katar i nie znalazlam innych), i bardzo mi to wypomniala, zaznaczajac, ze to jej rzeczy i dlaczego sobie je po prostu zabralam - przez weekend zostalam kryminalistka ..No a jak chcwile pozniej poszlam przebrac malego i wracam i slysze zza drzwi, ze znowu o mnie rozmawiaja to wybuchnelam - i jej wygarnelam, ze sie wtraca, ze nie mam ochoty na rady dotyczace mojego zycia seksualnego itp. ... aaaaa! Dlaczego to wzsytsko takie beznadziejnie skomplikowane? ![]() I tak czytam Wasze posty, i widze, ze nie tylko u nas atmosfera nie ten teges ![]() [QUOTE] Kochana, może Twoja t. tak martwi się o Twoje zdrowie, żebyś przypadkiem się nie rozchorowała i nie musiała Tobie pomagać przy dziecku ??? Moja t. często mi powtarzała: karm J. jak najdłużej i jak najdłużej się nią opiekuj czytaj siedź w domu i nie wracaj do pracy ...odnoszę wrażenie, że dla niej to wygodne rozwiązanie bo w takiej sytuacji nie będzie musiała burzyć swoje harmonogramu dnia a dodam, że pracuje raz w tygodniu i mieszkamy całkiej blisko i nie będzie musiała opiekować się codziennie wnuczką cały czas powtarza oczywiście, że to jej ukochana wnuczka ale prawdę powiedziawszy to za wiele się sama nie wychyliła z pomocą przy niej -gdybym nie jeżdziła do nich i nie przesiadywała całych dni to by do teraz babci się bałaprzyznaję szczerze, że pewne zachowanie t. przed narodzinami J. mi nie przeszkadzały a nawepno nie przejmowała się nimi tak jak obecnie, drażnią mnie te jej pouczenia, mądrości - moja t. należy do osób, które non stop się same chwalą jaka to ona pomocna dla wszystkich, opiekuńcza jaka zaradna, zapracowana, zajęta, zmęczona ...w stylu gdyby nie ona ..... ostatnio jak był poruszany w rodzinie tż temat wnuczków to t. się odezwała, że późno te wnuki...dodam, że ma 61 lat i jest bardzo sprawną osobą, nie usiedzi na dupie tylko cały czas sobie robotę wymyśla w domku, ogrodzie, w piwnicy itp - ja t odebrałam oczywiście jako znak, że ona to do opieki się już nie nadaje raczej tylko na końcu jeżyka miałam, że jej córka 30-letnia jeszce potomstwa nie ma a syn po 40-tce myśli o drugim dziecku przyzwyczaliła się, że ja z tż, radzimy sobie zawsze sami i nie zawracamy głowy komuś i takie wygodnictwo się zrobiło ...oczywiście tylko w kierunku mojego tż. bo jego rodzeństwo młodsze i starsze było bardziej faworyzowane prawie pod każdym względem ![]() wracając do relacji z tż to u nas ostatni też nieciekawie było, w święta nawet u t. wybuchałam delikatnie przy wszsytkich bo ile można głupot słuchać co oczywiście nie sposobało się mojemu tż - głupio powinno się zrobić wyłącznie t. bo do niej piłam wypominając jej jedną opinię ![]() później w domu udało nam się na spokojnie porozmawiać i idzie ku lepszemu na szczęście ze zdaniem i opiniami innych nie mam zamiaru się liczyć ani im podporządkowywać i słuchać - never ever ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
![]() rodzina tż zawsze stanie po jego stronie - oczywiście są wyjątki od normy ale z reguły tak jest ....ja swojemu ostatnio powiedziałam, że choćby nie wiem jaka była wspaniała do jego rodziny to i tak będą tylko synową, osobą z poza rodziny, za którą napewno się nie wstawią w jakiś podbramkowych sytuacjach ...dodam, że jestem bardzo wyrozumiałą osobą dla jego caaaałej rodziny bo spotkało mnie wiele niedobrego z ich strony czytaj t. i szwagierki a pomimo tego potrafię się bardzo dobrze zachować w stosunku do nich a gdybym chciała, to mogłabym się uprzeć i nie utrzymywać normalnych relacji - nie jestem mściwa ale czasami opłaca się być taką sunią za przeproszeniem bo wtedy inni nie starają się wejść nam na głowę z tych przyjemniejszych tematów to moja J. od kilku dni też jest coraz bardziej odważna w samodzielnych chodzeniu, staniu tylko nie opanowała się wstawania po upadku na podłogę, musi mieć coś do podtrzymania się i wtedy szybciutko wstaje ...w święta u rodziny tż. przeszła spory kawałek sama obracając się raz w jednym raz w drugim kierunku ...super to wygląda jak taki mały tuptuś pomyka chwiejąc się od czasu do czasu upadając oczywiście też na pupcię lub kolanka zdrówka dla córeczki życzę i dużo cierpliwości dla Ciebie
|
|
#2229 |
|
Zadomowienie
|
Hej
wczoraj był bardzo wyczerpujący dzień (pogrzeb mojego ulubionego wujka) i dziś trochę dłużej mi się pospało, więc już nie zdążę nadrobić wpadłam tylko złożyć życzenia Tomusiu! Wszystkiego najlepszego! Rośnij zdrowo!
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla TomeczkaNESTELLE ....!!!! ŁE ARR JU ...???? AMELIA - by to nie bylo nic powaznego z Alicja. A rodzina sie nie przejmuj Moj dziadek nawet na chrzcinach nie mogl sie opanowac i zaczol mi mowic JAK TO 3 lata temu UDALO mi sie tak ladnie schudnac ( prawie 25kg przy bardzo bardzo stresujacej sytuacji zyciowej ) a teraz to BRZYDKO WYGLADAM, moj ojciecdodl ze PEWNIE JUZ MI SIE NIE UDA SCHUDNAC i bede taka gruba, - to im powiedzialam ze to nie ich dupy sa karmione i noszene i niech sie odpinkola, bo mam juz po dziurki w nosie walkiwania ciagle tego samego tematu mojej wagi Wiec wiecie nie tylko Tesciowe sa wredne ![]() Aaa i zapomnialamMODERNA Milus wstal o 1.30 i o 7.15 - za drugim razem usrany po pachy :-/ az trza bylo go umyc pod woda Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ech.. dziś już 39,6 w odbycie. co to moze byc ?
nie ma zadnych objawow jak nie przejdzie do poludnia ide do lekarza, narazie nurofen zbil ale tylko odrobinke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ojoj
|
||
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Amelie - moze 3-dniowka? Idz z nia do lekarza.
Teksty masakra. Ja wczoraj uslyszalam od ciotki tz pytanie czy karmie J. (delikatnie mowiac nie cierpie takich pytan). Nie, glodze go, co zreszta po nim widac. Wazy tylko 11 kg ![]() Ciezki tydzien przed nami, bo sporo do ogarniecia, J. znowu ma jakies krostki na plecach, w nocy troche znikaja, w dzien wiecej i zaczerwienione wokol. Nie mam pojecia od czego. Nigdy nie mial wysypek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2233 | |||
|
Rozeznanie
|
Wesołego po świętach
Cytat:
Cytat:
ja jak się pokłocę z Tż to nie umiem z nim normalnie gadac już po paru minutach. We mnie to długo siedzi i potrzebuje dużo więcej czasu.Cytat:
Moderna wielkie i dla Ciebie. Masakara jakaś, a tekst z tymi chusteczkami rozwala na łopatki Kwiatuszku
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Tomcio, wszystkiego NAJlepszego kochanie! ![]() Cytat:
Pisalas niedawno, ze dajesz juz produkty mleczne, moze to jednak to? (mozna odstawic, jak wysypka zniknie to zrobic prowokacje i zobaczyc, czy znowu wyskoczy). A J. nie dostal na swieta czegos z orzechami? A moze jakies pryskane owoce (dla mnie najgorsze sa owoce poludniowe, dodatkowo zabezpieczane konserwantami i innymi srodkami antyplesniowymi itp.) ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Amelie ja bym pewnie podeszła do lekarza, skoro temperatura tak wysoka. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Czy mamy na forum meza mechanika samochodowego? ![]() Auto sie nam rozlecialo - i jestem ciekawa ile by wyniosly koszty naprawy w PL - nowa skrzynia biegow, nowe sprzeglo i klocki hamulcowe i tarcze - z przodu (seat ibiza rocznik 2008). Albo sprzedaz zepsutego z licznikiem 190.000 ![]() W Niemczech przy dobrych wiatrach nasze naprawione auto jest warte max. 4000€, zepsute max.1000€, naprawa 2000€.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-22 o 10:20 |
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj mechanik ![]() Mogę podpytac wieczorem
|
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby bylo lepiej ![]() Juhuuu, mechanik jest, podpytaj plizzz
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Amelie jak wysoka gorączka i po nurofenie, paracetamolu nie spada i tylko jest gorączka to może być 3-dniówka. U nas A. miała taką 3 dniówkę która trwała 6 dni i jedyny objaw wysoka gorączka po przeciwbólowych spadało do 38 jedynie po czopku już nie dla dzieci do 1 roku tylko tych następnych czopkach potrafiła zejśc do 37,5 ale i tak zaraz rosła i tak się wachała do 39,6 byłam u lekarza 3 dnia i dał antybiotyk bo zaczęło się coś z gardełkiem ale jeszcze trwało po 6 dniahc miała wysypkę podobno typową dla takiego 3-dniówki.
Nadrabiam jedząc śniadanko więc później będę więcej odpisywać DZIEŃ DOBRY KOCHANE |
|
|
|
#2238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my już któryś raz z kolei i tym razem nie ma kataru, kaszlu, tylko gorączka no i ząbki wychodzą, miejmy nadzieje, ze sie nie pogorszy. Dziewczyny pisałam wczesniej o zespole jelita drazliwego, ale zadna chyba tego nie ma, bo nie odpisala, mi znowu wrocilo wlasnie w swieta... cos zjem, zaraz wzdęcia, uczucie pełności, zbieranie na wymioty, dziś rano to samo i to za kazdym razem jak zjem cos smazonego lub ciezkiego, miałam juz diete lekkostrawna, teraz powoli wprowadzalam normalne posilki i znowu wrocilo... przez to wszystko caly czas chudne, bo moj organizm nie wchlania nic ( tak jakby mi wszystko tylko przelatywalo) tylko co zjem to od razu znajduje sie w lazience z ogromnym bolem jelit, oczywiscie nie za kazdym razem ale srednio co 3 dni, leki nie pomagaja, ja sie mecze ![]() wyniki mam dobre trzustka/ wątroba/ morfologia itd ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
mozna tak przez 3 dni dawac przeciwgorączkowe co 4/6 godz? Wszyscy mi mowia, ze ja truje dziecko no ale musze jej cos dac na zbicie... nurofen pomaga, paracetamol slabiutko
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-22 o 10:39 |
||
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi lekarz mowil, ze przy temperaturze powyzej 38,5 nalezy zbijac, ale wiem tez, ze przy niektorych infekcjach goraczka jest wskazana - ale to przy tak malym dziecku ciezko brac na siebie ryzyko - ja na pewno doraznie, zanim dojechalabym do lekarza przy wysokiej goraczce dalabym leki, chyba, ze lekarz zalecilby inaczej. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- zazdroszcze u nas tak pieknie nie jest ale na szczescie w miare cieplo..a maz zabral mi przez przypadek klucze do mieszkania i musimy kiblowac w domu, zanim przyjedzie - zrobi dzisiaj tylko pol dniowki, wiec byle do 13..
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leki, ktore nie pomagaly pozniej wyciszyla sie choroba przez zimę, teraz nawrót strasznie to męczące a my nie mozemy wyjsc a tez ładna pogoda
|
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna
prezentów nie komentuje bo brak słów, odnośnie tż i jego kwestii no nie mogę jakby mój mi tak powiedział tylko by spróbował jak można przecież to roczek DZIECKA nie dla Ciebie nie dla Niego dla waszego pierwszego dziecka cudnego Marcelka po prostu żenada. A zachowanie teściowej no ja Ci współczuję serdecznie, takie słowa za głupie husteczki to następnym razm może Cy wysokoczyć bo wziełaś dwie krople szamponu do włosów bo Ci zbrakło albo kromkę chleba sobie ukroiłaś Ciężki żywot masz tam z nimi no ale co się dziwić może jestem uprzedzona choć staram się nie być bo często gesto swego czasu siedziałam i taty w de bardzo lubię ten kraj i ludzi ale przykro jest że mimo iż są twoimi najbliższymy ty dla nich zawsze będziesz polakiem tym złym i kradnącym Moni_ka.g widzeę że też zgrzyty były niech komentarze zachowają dla siebie przecież nie wylgląda na zagłodzonego U nas nie ma żadnego harmonogramu dnia każdy dzień jest inny i dostsowany troszkę do mnie (żebym mogła posprzątać) troszkę do małej i tak jakoś czas leci. Drzemki to już ma tak różnie zależy i której wstanie czy jedna w ciągu dnia czy 2 spać też różnie no może to źle ale mi póki co nie przeszkadza a mała zadowolona. Zawsze ze sobą wożę słoiczek a jak nie mogę dać to daję cyca. Pani jak to tż odwołał święta? no jak? ja rozumiem ty ale on? to co do kościoła też nie szedł? Trzeba było się go spytać dlaczego bez t. ? to nie święta? a to w takim razie dla ciebie święta z t. to nie święta bo nie ma twoich rodziców no jak tak można kobieta się narobi a on fochy wali jak smarkacz bo bez mamusi ehh białej gorączki bym dostała To się porobiło z tymi tż. U nas święta są w porządku jak przed narodzinami dziecka sprawiedliwie po równo u jednych wigilia u drugich śniadanie. I podzielone czasowo by było sprawiedliwe i żadne nie miało pretensji choć od kiedy mieszkamy na swoim to te święta u tż rodziców mieszkamy w jednym domu wyglądają tak że idziemy tam na wigilię, śniadanie posiedizmy 2 godziny i idziemy do siebie tz tż idzie a ja siedzię teraz jak jest mała a jak jej nie było to szliśmy do siebie razem. więc generalnie wolę tą część świąt w którą jesteśmy u moich rodziców bo tam cały czas się razem siedzi A tż to nie przeszkadza za bardzo wie że musi odbębnić i tyle ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Moderna odnośnie naprawy samochodu ja tam nie mechanik i tż też ale powiem ci że jak skrzynia to nawet jak nie w de czy w pl to będzie duży koszt bo wiem że tż zawsze powtarzał mi bo uprałam się kiedyś na jakąś bmw a on że nie bo one są zajechane a jak się skrzyni abiegów posuje to będzie kosztować tyle że nie będzie się opłacać a jeszcze pewności się nie będzie mieć. Mój brat znowu kupił samochód i mu się silnik popsuł no i oczywiście nie doczytał że w tym roczniku samochodu który kupił jets wadliwy silnik no i teraz naprawia bo koszt regenracji starego jest taki sam jak koszt nowego silnika a jak kupi nowy to nie będzie miał pewności czy znowu coś tam się nie posuje a naprawi i będzie wiedział że posłuży przez pewien czas. ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- SPÓŹNIONE ŻYCZONKA DLA
EWUNI I WOJTUSIA ROŚNIJCIE ZDROWO MALUSZKI I IDZCIE RADOŚNIE PRZEZ ŻYCIE |
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to nie tak, ja tam mam duzo swobody, moge brac sobie, co tam chce, czy do jedzenia, czy slodycze, czy szampon itd ![]() ale maz mi powiedzial, ze to pudelko chusteczek stoi w tym jednym miejscu pewnie od 50 lat, i od 50 lat najpewniej ona rano bierze jedna, czysci okulary, czy oklepuje twarz czy co tam jeszzce, a tu zonk, bo ich nie bylo - ale mogla sie przeciez grzecznie zapytac, czy wzielam, bo ich szukala rano, to przeciez przeprosilabym i wyjasnila.. moze miala zly dzien, kto ja wie (a pisalam, ze ona ma juz 75 lat .. )no i tak jest najlepie, jak u Wasj, fajnie podzielone swieta, kazdy zadowolony ![]() (ale my oboje daleko od domu, to dlatego tak wszytsko popier.. )
|
|
#2243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas po świętach fantastycznie, chyba zakochałam się jeszcze raz w TŻcie Było idealnie![]() Serdeczne uściski i moc buziaków dla solenizantów (dzisiejszych i tych ostatnio obchodzących urodzinki)
Moderna - też by mi było przykro, że tak olali urodziny małego. Ale Ty masz nerwy kobieto Cytat:
Cytat:
Po obiedzie borę wózek![]() A. ma identycznie, w ogóle nie chce iść w tę stronę co ja chcę ![]() Amelie - przepraszam, że tak Ci wyjeżdżam, ale pamiętam Cię z wątku rozstaniowego. Długo już jesteście z Tżtem po ślubie Mam nadzieję, że małej szybko się polepszy, ale może lepiej pojedź z nią do lekarza? |
||
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna no nic nie robię z cerą bo teraz nie bardzo można ale spytałam się kosmetyczki jak byłam ostatnio tutaj dziewczyny pisały poczytałam w necie że przy karmieniu można mikrodermabrazję więc dziś idę może coś minimalnie minimalnie mi pomoże a na jesień do dermatologa i niech mi działa z buzią.
Nestelle dała byś mi namiary na swojego demrmatologa w Poznaniu? Ja tutaj mam takiego no powiedzmy jako takiego bałam się iść do niego jakiś czas temu ale właściciela instytutu do którego chodzę leczy się u niego i mimo wszytskich negatywnych opini na jego temat nie szłam ale ona powiedziała że chodzi do niego i posłuchałam się jej i miałam buźkę po 2 miesiącach jak dzidzuś ale pod koniec ciąży i teraz karmienie znowu się wszytsko pochrzaniło
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze auto zajechane, bo maz jezdzi codziennie 90 km do pracy tam i z powrotem. ja tez jestem jak za wymiana cesci to na nowe, a nie uzywane - toz to zadnej gwarancji nie ma, a tez nie kosztuje malo
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna a mąż jest niemcem?
|
|
|
|
#2247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehehe... no Marcel caly czas zawracal i biegl w przeciwnym kierunku, a ile on mial w tym frajdy, jak sie cieszyl.. polowe musialam go na rekach niesc ale i tak fajnie, bede czesciej tak wychodzic Cytat:
tez bym chciala, ale sie boje ![]() Napisz jak sie zdecydujesz, jak efekty
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-22 o 11:13 |
||
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Amelie mi wtedy jak mała była chora to lekarz polecił co 4 godziny nurofen i co 8 godzin dawkę nurofenu i dawkę paracetamolu
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooooo Cytat:
może to kara. karny-domowy- jeżyk ![]() ile w takim razie ma Twój mąż?????
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

noszzzzzz, uroczy po całości....
, kurde, dobrze przeczytałam? chodziło o durne chusteczki? super gościnna... 
az ksiadz sie zaśmiał...

i zlapie na pewno zapalenie pecherza - powtarza mi to za kazdym razem jak tam jestesmy (teraz w ciagu trzech dni slyszalam to trzy razy) - zwrocilam uwage, ze mi to ciagle powtarza i nie moge juz tego sluchac - jestem zdrowa i tak se lubie chodzic bez skarpetek - to sie obrazila, bo przeciez pierwszy raz mi to mowi
by to nie bylo nic powaznego z Alicja. 

no ale poczekał na nas
dla Ciebie. Masakara jakaś, a tekst z tymi chusteczkami rozwala na łopatki