|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Żele przyszły!!!
-dwa cienie i jedna joanna ;D Będę więc ujarzmiac ![]() Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#4652 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
Cytat:
A ja zapomniałam wziąć do rodziców odzywki b/s i suszyłam naturalnie na samej ze spłukiwaniem .Na koniec zmoczyłam farmoną do wcierki i o dziwo włosy są fajne,drobniejszy skręt tylko takie lekkie bardzo,wolę jak sa bardziej dociążone.
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ostatnio bardzo bolą mnie cebulki włosów, nie spinam ich od lat zwykle są rozpuszczone luźno...
czasem tak się dzieje ale nie trwa to aż tak długo, ma może ktoś jakieś rady? ;( Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#4655 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hmm, nie spotkałam się z tym, ale myślę, że może, jak wszystko
A wcześniej ta maska bez dodania keratyny nie podrażniała?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że ma szansę się spisać, no ale to takie moje gadanie Cytat:
![]() Miałam wczoraj świąteczne BHD, Młody mi przeszkadzał, denerwowałam się, dałam za dużo wszystkiego, skleiło mi końce i wylądowałam w spiętych włosach ![]()
|
|||||
|
|
|
#4656 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś mam BHD ale z własnej winy bo ugniatałam tylko na odżywce
i tak będę cała mokra więc co za różnica ![]() Za chwilkę zbieram się do pracy. A jutro wyjeżdżam... i nadal zastanawiam się nad zabraniem olejku łopianowego ze sobą. Btw. ta Isana męska strasznie wysusza mi włosy- to jednak ten alkohol. Są suche i nie fajne w dotyku. Wezmę do plecaka na wyjazd a potem do kosza... Mokrego dyngusa dziewczyny! |
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4658 |
|
Rozeznanie
|
Moje włoski w święta też świętują i mają się naprawdę dobrze - chyba najlepiej od 3 miesięcy. W sobotę zafundowałam im maskę z dobrociami znalezionymi w kuchennych szafkach i dobrze im to zrobiło. Potem tylko odżywka b/s, tony gluta i kapeczka kremu bootsa. Oby tylko tak dalej.
|
|
|
|
#4659 |
|
Moderator
|
Moje kudły chyba wracają do łask. Myjałam w sobotę i diametralnie się zmieniły do dnia dzisiejszego, tak jakby unormowały. Skóra głowy jest sucha i troszkę takiego jakby łupieżu było widać, a głowa lekko swędziała - co mnie nie dziwi po tych moich codziennych myciach. Umyłam teraz szamponem dla dzieci, dałam bardzo lekką odżywkę na 10 minut i są fajne, chcą się kręcić. Porost też niezły, nie mierzę ale po pierwszym cięciu po miesiacu znowu miałam podcinane, a tył i grzywa są dłuższe. Myślę że rzadsze mycia to dobra sprawa + pielęgnacja minimum i będzie poprawa.
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie dzisiaj wyszło bardzo ładnie, pokręciło się i wytrzymało cały dzień. Za to w sobotę - porażka, synek marudził, przeszkadzał, w efekcie nałożyłam za dużo odżywki bs, za dużo żelu i miałam lekkie strączki, wreszcie włosy spięłam
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Już myślałam, że mnie ominie to mnie na wsi jakiejś zlali jak rowerem jechałam
![]() Na bolące włosy to nie wiem, mnie od częstego wiązania w koka wysoko bolą czasem więc rzadko to robię spinam tylko byle jak byle czym niżej i były świąteczne GHD
|
#4662 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja przychodzę do Was z żalami
Od jutro wracam na dobre jednak do pielęgnacji. Ostatnio olałam sobie na rzecz niefarbowania ale to jednak nie wszystko Takiego siana jak teraz dawno nie miałam. Istna wata. Nie przesadzam tym razem niestety. Jutro idę do Rosmanna po podstawowe kosmetyki i wracam na dobre tory. Zmuszę się też do olejowania, bo moich wytrawionych, spalonych włosów niczym innym widzę nie zakryję. Teraz jak nie farbuję to jeszcze bardziej to widać Przez święta wstydziłam się ich najnormalniej w świecie. Najlepsze, że moje loczki zawsze po wyschnięciu formowały się raz w lepsze raz w gorsze loki a teraz już nawet i tego nie chcą. Robi się pogniecione coś:/ Nie zetnę więcej, bo z miesiąc temu ścięłam ok 7 cm;/.
|
#4663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja również jestem podłamana. Człowiek wstaje wcześnie, zrywa się z rana 0 5, żeby ładnie wyglądać na święta, olejuje na noc, nakłada maskę, żel, robi plunking, pozostawia do naturalnego wyschnięcia i co? Włosy nadające się jedynie do spięcia w warkocz. Mam już tego dość. Nie widzę żadnych efektów jakiejkolwiek pielęgnacji. |
|
|
|
|
#4664 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Zapomniałam napisać,że wczoraj użyłam w końcu nowej odzywki i szamponu do włosów kręconych z wyciągiem z baobabu z yves rocher .Dla mnie super .Joanku,nie wiem co Ci doradzić,czasami tak miałam ale po tym jak miałam mocno spięte włosy... Jutro będę testowała maskę odżywczą z yves rocher. |
|
|
|
#4665 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Pokażę Ci fotkę jak wyglądały moje włosy gdy o nie nie dbałam, a takze fotkę niecały miesiac po dbaniu - myciu codziennie sls + porządna odżywa trzymana do 15 minut. Może zmotywuje to kogoś i czesałam je, nie olejowałam, nie stosowałam treściwych masek, jedynie odzywki. Z kopy siana zrobiły się całkiem przyjemne włoski. I to tlyko przy włączeniu do pielegnacji porządniejszych odżywek i dłuższego trzymania ich. Nie poddawać mi się tu. Naprawdę warto, może nie isć na całość od razu, ale powolutku urozmaicać pielęgnację
|
|
|
|
|
#4666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Maska mnie ciekawi, napisz, jak wrażenia ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4668 |
|
Rozeznanie
|
iwonsia01, nie łam się
Zwłaszcza że włoski naprawdę potrafią się odwdzięczyć To ja też Cię zmotywuję swoimi efektami pielęgnacji
|
|
|
|
#4669 |
|
Moderator
|
Dziękuję
co prawda teraz już nie ż tak bardzo i są krótkie, ale powoli sobie dbam ;DNawet kiedyś jak to z buzią moją było.. tłusta, pryszcze, łuszczenie się. Do mycia zaczęłam używać mydełka i oleju, oprócz tego stosuję jedynie 2x w tyg krem treściwy. I buzia super, mam trądzik ale mniej, koloryt lepszy, gładka, miękka. Peelingować musze tylko taką rękawicą czasem, robiłam raz mikrodermabrazję i poprawa jest przeogromna dzięki trzem produktom Z włoskami jest podobnie, u mnie niesamowicie pomogły domowe maseczki z miodem i odżywki z panthenolem, takie jak schauma. Czasem myję włosy tylko szamponem by dać im odpocząć i zobaczyć jak się miewają. Jeszcze zanim farbowałam używałam zwykłego szamponu i odżywkę kładizoną bs lub ds na chwilkę i włosom nie trzeba było więcej. Trzeba rozpracowac ich potrzeby, Ja kocham oglądać włosy w takich starych filmach, tam to kobiety miały włosy porządne ;D ogólnie naturalne blondynki, a tym bardziej farbowane mają włoski bardziej podatne na uszkodzenia i trzeba im więcej poświęcać, a jak odstawiłaś farbę to masz bunt, trzeba to przepękać po prostu i cierpliwie dbać
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! U mnie właśnie w sumie minął rok pielęgnacji
Jestem z siebie dumna - choć nie wszystkie tajniki jeszcze poznałam, ale moim zdaniem efekty są i to spore ![]() I tak jak Joanku wprowadziłam minimum - czyszczę teraz cały czas SLS, bo inaczej mam łupież (mimo SLS to też ale mniejszy) brak odżywki d/s. I nawet brak oleju przed nie spowodował efektu lwa dla porównania wrzucam zdjęcie z listopada 2012 - zaczęłam wtedy olejować Babydream raz na jakiś czas, później z lutego 2013 - wtedy zaczęłam wprowadzać już co tydzień oleje i mycie delikatnym szamponem i ostatnie dwa z soboty z lampą i bez To z lampą oddaje najlepiej mój kolor włosów ![]() Także powiem tyle - nie poddawać się
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Moje najulubieńsze z ulubionych włosy przyszły
|
|
|
|
#4672 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje włosy lubią wszystkie oleje chyba więc i ryżowy też się sprawdził ![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;46100933]Chyba nigdy kucyk nie będzie mi pasował. Zrobiłam tak na próbę- nigdzie w nim nie idę. I to jest taki oszukany, bo jak zbiorę wszystkie włosy w gumkę, to jest krótszy i jeszcze większy. Te na dole wsuwkami podpięte są. Jeszcze z boku jakoś wygląda, ale z tyłu nie bardzo. Nie mam pomysłu jak go zrobić "mniejszego".[/QUOTE] Według mnie wygląda fajnie z każdej strony i nie ma co marudzić. Widaomo że loczki nie zawsze układają się tak jak chcemy, ale nawet spięte byle jak wyglądją fajnie. Uważam że jest okej ![]() Cytat:
Dodali alkohol denat Masz rację w końcu komplementy to fajna i miła rzeczCytat:
Nie poddawaj się Cytat:
Co za różnica Cytat:
Widać różnicę jest pięknie
|
|
#4673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zwracałam wtedy w ogóle uwagi na jakieś proteiny czy emolienty, po prostu dorwałam pierwsze lepsze polecane odżywki) żel Isana, czasem odżywka Joaśka pokrzywa bs - tego tylko używałam. Moje włosy teraz: drugie zdj. Tak wyglądają zazwyczaj. Są tu po nocnym olejowaniu winogronem, rano rypacz, jakaś maska i żel Delia biały. Zdjęcie robione wieczorem, a włosy były już przetłuszczone, głównie skalp. Nawet przerzedzenia są widoczne przez ciągłe wypadanie tej sierści. Stosuję obecnie Biovax do włosów wypadających zamiennie z Aletrrą i Bingo Mleczna co 3 użycie jakiejś maski. Mam też w posiadaniu, ale rzadziej używam, Gliss Kurr Oil Nutritive i Bioetikę nawilżającą. Olejuję rzadziej 2, 3 razy w tygodniu. Obecnie również winogronem. Potem kapka Joaśki miód i cytryna, żel Delia czy Joaśka mrożąca. Kupiłam ostatnio żel z Lidla i jutro wypróbuję, bo mam problem z dobraniem odpowiedniego stylizatora. Włosy słabo się kręcą... Teraz dlatego zazwyczaj wiążę je w warkocz i zostawiam. Robi się wtedy w ciągu dnia jeden rulonik na końcu włosów i nic poza tym, zdj 3
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odzew
Faktycznie, fotki robią swoje i mobilizują do działania.Dziś idę na zakupy. Póki co z polecanych rzeczy mam tylko Garniera AiK i Pilomaxa maskę. Dziś kupię znów Pottersa do mycia, żel i Joaśkę b/s. W sumie tęsknie za nią No i chyba jakiś prosty szampon, bo moje włosy na czubku gdzie są już naturalsy szubko się przetłuszczają. Najbardziej tęsknie za regularnym skrętem Nad tym będę głównie pracować. Jaka jest cena żelu z Lidla i jest serio aż taki dobry, że opłaca mi się iść za nim pół miasta?
|
#4676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Albo może też ogólnie za dużo dobroci, z czasem nakłada się na włosy więcej dobroci, a wtedy często tracą skręt, spróbuj im zrobić takie minimum typu mycie, odżywka bs i stylizator i zobaczymy, jak będą się falować Iwonsia - żel z lidla jest super
|
|||
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tym momencie siedzę już z Biovaxem, ale pojutrze rzeczywiście spróbuję zafundować im jedynie minimum. Wypróbuję dziś też żel z Lidla. Zawsze z oczyszczaniem było raz na 2,3 tygodnie, ale teraz oczyszczam kiedy widzę taką potrzebę. Ostatnio częściej, bo włosy zaczęły mi się łatwo przetłuszczać. A może za ciężka maska? Dlatego taki oklap? Ogółem włosy mam cienkie i rzadkie... Edytowane przez Nieszka__ Czas edycji: 2014-04-22 o 11:21 |
|
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też najlepiej spisywał się żel z isany Teraz mam albo za słabe utrwalenie, albo strączki, jedynie żel z lidla daje radę i mrożąca joanna, ale w minimalnej ilości i na bardzoooo mokre włosy |
|
|
|
|
#4680 |
|
Zadomowienie
|
Co do bólu cebulek to chyba wina oleju, bo nie miałam czasu żeby umyć włosy po olejowaniu w tym świątecznym amoku... i pewnie po prostu było za ciężko, więc ciągnęły.
Mam dziś dziwny dzień, opiszę później, wypróbowałam żel joanny. Mi też czasem sił brak Magda. Doe.... ożesz... <3!!! Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

dziś już lepiej. olej bedzie raz w tygodniu na godzinę. Będę jechać na pielęgnacji minimum coś mi sie zdaje. Także na święta fruwające pióra i rogi z tyłu ^^
.Na koniec zmoczyłam farmoną do wcierki i o dziwo włosy są fajne,drobniejszy skręt tylko takie lekkie bardzo,wolę jak sa bardziej dociążone.

), łącznie ok 3 ml. Potem mycie facelle x2 , garnier AiK d/s, joaska miód i cytryna b/s, i męska isana. Pougniatać i spać. 

Od jutro wracam na dobre jednak do pielęgnacji. Ostatnio olałam sobie na rzecz niefarbowania ale to jednak nie wszystko
Albo może też ogólnie za dużo dobroci, z czasem nakłada się na włosy więcej dobroci, a wtedy często tracą skręt, spróbuj im zrobić takie minimum typu mycie, odżywka bs i stylizator i zobaczymy, jak będą się falować