|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
Cytat:
Hehe i ja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2702 | |||||
|
Rozeznanie
|
I już po świętach....
Rano na rehabilitację jedziemy i do neurologa, ciekawe co nam powie Idę zaraz spać, 1 raz od dawna o normalnej godzinie![]() Cytat:
i laptop, telefony i piloty.I jest płacz że nie pozwalamy i zabieramy. Musimy jej kupić z fp ten smartfonik albo pilot. Co bardziej polecacie?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Lilki. Ciekawe kiedy Zuzka tak zacznie![]() Cytat:
Rodzina o dziwo nic nie mówiła, jedynie to że fajnie że są takie foteliki i że dobrze że taki chcemy.
|
|
#2703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy wszystkim za życzenia z okazj półurodzin
![]() Pola zuch dziewczyna dzielnie zniosła. Popłakała przy wkłuciu (3 wkłucia - żółtaczka, pneumo i te pozostałe w jednym) ale później było ok. W domu też juz ok, pobawiła się ładnie a teraz kimia ![]() Waży 8200 i mierzy 68cm (83 i 84 percentyl). Także rośnie cały czas stabilnie. Poli, ale masz akrobatke! Ja byłam w kościele na święceniu więc myślę, że coś tam i na cycki skapło ![]() Cytat:
A takiego torta to sama bym wszamała ![]() To przybijam piątkę Pola też się częściej budzi od jakiś 2-3 tyg i to wyraźnie jest głodna. Choć dwie ostatnie noce była łaskawa dla mamy i licze po ciuchu że już tak zostanie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak już zaśnie to śpi normalnie... w tej 1 fazie snu tak 'wydziwia'
|
|
|
#2705 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
zgubilam kolczyki i nie wiem, które wziąć. takie jak mialam: http://allegro.pl/kolczyki-srebrne-c...090416550.html czy cos takiego: http://allegro.pl/kolczyki-srebrne-s...121283214.html
|
|
|
#2706 | |||
|
Zakorzenienie
|
dopiero teraz nadrobilam tamten tydzien
![]() widze ze male zwady byly wypowiem sie...i nie wiem czy dobrze ze do tego wracam ale nie kloccie sie dziewczyny wiadomo ze kazda z nas jest inna i do wszystkiego mamy inne podejscie wiec zawsze kazda bedzie miec inne zdanie i tak samo kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie.To jest forum kazdy tu moze wszystko pisac i liczyc sie tez trzeba z tym ze to co sie napisze moze zostac roznie odebrane i kazdy to moze skomentowac po swojemu ![]() a co do rozwoju dzieci to wiadomo ze moze byc niektorym przykro ale i Wasze dzieci niedlugo dojdą do tego samego etapu co inne.Ja tez na wiele rzeczy czekam ale strasznie mnie cieszy jak czytam co Wasze dzieci juz potrafią jakos tak emocjonalnie do tego podchodze ![]() i bardzo sie ciesze ze tu sie udzielam bo zawsze mozna na Was liczyc zawsze ktos pomoze jak jest problem, zawsze sie mozna duzo dowiedziec o rozwoju zywieniu pielegnacji zabawkach itd. Ale trzeba tez umiec odgrodzic forum a zycie normalnie wiec prosze nie bierzcie az tak wszystko do siebie i nie uciekajcie z forum Cytat:
napewno bedzie wszystko dobrze bede mocno trzymac kciukiCytat:
Cytat:
![]() ja mam ombre ale chyba nie wyglada juz fajnie i mysle nad czyms innym z reszta nie wiem czy to jakies ma znaczenie jak niedlugo bede lysapadłam
|
|
#2707 | |
|
Rozeznanie
|
hejo,
teraz mam chwilkę wiec nadrabiam. Od kilku dni Wikuś siada wstaje i na chwilkę nie mogę go spuścić z oka. Dziś byliśmy na spacerku bo była piękna pogoda więc też nie miałam jak do was zajrzeć. W załączniku z Wikusiem i ze strony producenta Chciałam inną ale została wyprzedana a inne z Mamas&Papas mi się nie podobały albo były kosmicznie drogie Brawa dla Lilci za raczkowanie ale faktycznie strasznie niespokojnie śpi- co noc tak się rzuca![]() Cytat:
|
|
#2708 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj byliśmy w zoo. Mieliśmy 2 rocznicę ślubu super było. W ogóle u nas taka pogoda w święta była że spędziliśmy 3 dni na tarasie. Nosy opalone fajne święta Pogoda nadal dopisuje więc nie wiem jak będzie z moją obecnością dziś ![]() Miłego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2709 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
|
|
#2710 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tych tortów to zazdroszcze!ten z ajerkoniakiem i chupkami musiał byc przepyszny!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękujemy za brawa odnosnie raczkowania ![]() Część z Was napisała ze Wasze dzieciaczki tak niespokojnie zachowują się przechodząc z jednej fazy snu do drugiej.Skoro moja Lila potrafi tak wywijac całą noc to czy mozliwe jest to ze ona do tej drugiej fazy w ogole nie przechodzi? Witam sie z rana
|
|||||
|
|
|
#2711 | |||
|
Zakorzenienie
|
U nas trwa intensywna kuracja.. Antkowi powoli przechodzi katar, odciągam mu tylko po nocy, za to ze mną nadal kiepsko, gardło przestało boleć ale męczy mnie karat choć i tak jest lepiej. Mam nadzieję że wykuruje się do soboty ![]() Dziewczyny wychodzicie na spacer jak maluch ma katar? My poszliśmy wczoraj, była ładna pogoda, wydaje mi się że nie zaszkodziło. Aha i jeszcze mam pytanie czy ktoś przyrządza kaszkę w ten sposób - gotuje manne na wodzie, do paru łyżek tej ugotowanej manny daję trochę mm i pół rozciapanego banana. Antoś obraził się na kaszki mleczno ryżowe.. a jak mu przyrządzę taką to zje. zamówiłam sobie ubranko na pocieszenie ;p - biała http://allegro.pl/sz-bluzka-baskinka...163127041.html brzoskwiniowa http://allegro.pl/sukienka-rozkloszo...113034794.html :P aha i jeszcze jedno ![]() odnośnie parasolki do wózka, ktoś już zamontował? Tassia, wiem że Ty kupowałaś. ja wczoraj zamontowałam i coś mi w niej nie pasi, jakaś duża jest i długa :/ ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
w życiu bym tyle nie dała..---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
![]() mój nawet jak nie śpi to nie podniesie tak pupci
Edytowane przez papuga_69 Czas edycji: 2014-04-22 o 07:58 |
|||
|
|
|
#2712 |
|
dryfuję słowami
|
Papuga, wychodzimy z katarem. Nie szkodzi,a wręcz pomaga jeśli to tylko katar bez gorączki. Na powietrzu zawsze lżej się oddycha też
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co ci poradzic Maciej tak zachowywuje sie jak usypia czyli juz troche spi ale jeszcze nie zasypia mocno. identycznie sie kreci ale to trwa max 15minut wiec wyglada jakby ona to na jawie robila albo jesf tak.jak dziewczyny mowia ze to przez emocje albo rosnie ci mala lunatyczka Cytat:
a co do pchacza to maciej ma kosiarke
|
|
|
#2714 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ps. wyprałam papużkę i nic jej nie jest
Edytowane przez papuga_69 Czas edycji: 2014-04-22 o 08:10 |
||||
|
|
|
#2715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
cześć!
![]() no nareszcie po świętach! wczoraj mieliśmy tak cudną pogodę że prawie cały dzień byliśmy poza domem super było! Policzanka od razu rzucił mi się w oczy twój filmik jak Lila śpi, kurcze mój mały potrafi się wiercić w nocy macha łapkami, nóżkami wszystko na śpiąco ale aż tak to się nie kręci, nie wiem co ci doradzić, |
|
|
|
#2717 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli chodzi o spacer z katarem to my wychodzimy.tez słyszałam ze dopoki nie ma gorączki to jest zalecany. Cytat:
|
||
|
|
|
#2718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas Swieta do dooopy, bo chorzy z tz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2719 | |
|
Zadomowienie
|
piękne te wasze widoczki zarówno gór - tassia, jak i ten z okna- inwersja, miło tak sobie popatrzeć, to takie relaksujące
ja-ika kciuki za szczepienieCytat:
dla Poli za pół roczku, i a szczepienie
Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-04-22 o 08:29 |
|
|
|
|
#2720 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dzięki, ale mamy dopiero w listopadzie
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Emilka w nocy budziła się 3 razy, w tym o 5:30 . Stwierdziłam, że to trochę za wcześnie, więc nakarmiłam ją, przewinęłam, położyłam do łóżeczka, dałam zabawki i jeszcze się położyłam. Wstaję o 7:15, a Emcia śpi
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez po chrzcinach. w niedzieler byly. prawie chrzestna sie na msze spoznila
bylo 3 dzieci i albo ryczal chlopczyk w wieku nati (cala msze0 albo natka (po chrzcie). pol mszy spala by sie ledwo co rozbudzic na lanie wody i juz wtedy byl ryk bo sie przestraszyla. pod koniec mszy juz wyszlam... w domu obiad - gdyby nie pomoc siostry i mamy to chyba bym nie dala rady bo a to karmienie a to lulanie... potem torty (dwa- bo syn mial jeszcze urodziny!) i ciasta i czesc ludzi pojechala a czesc zostala na noc wiec kolacja i prawie caly nastepny dzien mialam jeszcze gosci ![]() za to natka do dzis marudna bo nie dosc ze tyyyle ludzi to jeszcze jej zab akurat wyszedl (wiec mamy dwa zeby) i nocmi nie sypia dobrze... w czwartek jedziemy na wizyte poszpitalna. skora wczoraj miala sie gorzej ale to chyba przez nowa czapeczke ktora miala na chrzcie |
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2724 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dobre jesteście Cytat:
super że chrzest się udał, jak byłam wczoraj na mszy też bryły chrzty i od razu pomyslałam sobie o was ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- ja może dziś zamówię na all 85 zł z przesyłką 91 zł ![]() no to będzie na zaś ![]() KAŚKA ![]() dla stojącego maluszka---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
za drugiego zębulka![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- dzięks, fajowo było Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-04-22 o 09:02 |
||||
|
|
|
#2725 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Mieliśmy iść do neurologa, ale babka z przychodni zadzwoniła że lekarki dzisiaj nie ma No i 5.05 idziemy. A dzisiaj tylko na rehabilitacje.Cytat:
Cytat:
Ja tak Zuzi kaszki jeszcze nie robiłam, bo mam zapas gotowych, ale mam zamiar tak robić ![]() Ubranka super, bluzkę może odgapię jak będę miała kasę ![]()
|
|
#2726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ja z katarkiem bym wychodziła ciuchy super a parasolke mam do wozka i tez na poczatku sie dziwilam co ona taka duza ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
fajnie ze sie wszystko udalo :Pmoj z kolei byl caly dzien spiacy ale rano nie mogl drzemnac sie wiec smieje sie ze to ze stresu ![]() brawa za zabek ![]() za wizyte---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- cos jeszcze mialam zacytowac ale nie pametam ![]() fotki bede miala na dniach jakies wiec cos wybiore:P i wrzuce do K.
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
hej. Nie nadrabiam bo mam za dużo. A zaraz pewnie Korn wstanie.
U nas wszystko ok. rusałko i ja zdrówka dla dzieciaczków na pół roczku. poli Korn nawet jak mocno już śpi to macha nie raz ręką. ![]() za raczkowanie. Moje dziecko ogarnęło pełzanie w tył. Mamy ostatnio problemy brzuszkowe i Korn mi płacze nocami. Chodzimy jak zombie. Za tydzień lecimy do PL.
|
#2728 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej
![]() Meldujemy się po świętach. Wróciliśmy do domu i mam zamiar odpocząć W pierwszy dzień świąt robiliśmy urodziny Dawida, więc jeszcze w sobotę do ostatniej chwili było gotowanie, pieczenie, sprzątanie. W niedzielę goście od południa, a to oznacza, że podawałam, przynosiłam, odnosiłam i zmywałam Ale ogólnie było fajnie, Dawid bardzo zadowolony z prezentów, z częścią śpi, z częścią chciałby spać, ale się nie da W drugi dzień pojechaliśmy na trochę do t., dowiedzieliśmy się, ze brat bliźniak mojego męża zostanie tatusiem i to tyle pozytywów. Wybraliśmy się na spacer do pobliskiego, nieczynnego kamieniołomu i to była masakra, bo w drodze powrotnej niosłam Miłka na rękach i pchałam wózek, a mąż niósł Dawida na barana, ciągnął taki duży traktor na pedały i jeszcze miał hulajnogę na przyczepce ![]() Wieczorem wróciliśmy do siebie, Dawid nam padł w drodze i przespał już do rana, za to Miłosz budził się 4 razy choć poszedł spać 22.30. Ale ostatnio ma bardzo kiepskie noce, wstaje parę razy i co noc ok. 3 budzi i wtedy bardzo płacze, aż ciężko go uspokoić Czasem po posmarowaniu dziąseł jest lepiej, a czasem nic nie pomaga. Poprzedniej nocy po godzinie ryku wsadziłam go w końcu w nosidło i po dwóch rundkach wokół pokoju zasnął.Przeczytałam wszystko od deski do deski, ale nie dam rady się odnieść do wszystkiego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za pełzanieCytat:
super ![]() ![]() Cytat:
tylko mamie jak o coś spyta to tłumaczę, bo ona też robiła zupełnie inaczejrad tym razem żadnych nie dostałam, ale widziałam te dziwne spojrzenia jak poiłam młodego z doidy, a no i jak Miłosz zjadł całą kaszkę to t. skomentowała, że te słodkie kaszki to wszystkie dzieci lubią a dostał jaglaną z suszoną śliwką ze słoiczka...chociaż nie, jedna rada była, że jak to tak dziecko bez butów i powinnam jak najszybciej kupić, nawet znalazła jakieś na strychu, bo druga synowa u niej trzyma rzeczy po dzieciach i dała te buty dla Miłka ![]() Cytat:
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-22 o 09:28 |
||||||||
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buziaki dla Kornelka
|
|
#2730 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
czeeeeść
![]() Jestem obżarta i 1 kg in plus, idzie się zadźgać:P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() k laski:![]() Cytat:
A potem się dziwić,że wszędzie piszą,że Polacy źle karmią dzieci... Cytat:
ale co,kto?to mi nasuwa dziwne skojarzenia ![]() ![]() Cytat:
moja jak się przebudzi i układa się na brzuch to tak się wierci i dokładnie tak samo przesuwa się do góry i dopiero u samego wezgłowia łóżeczka zasypia. Na szczęście to zawsze chwilowe, całą noc bym nie mogła...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

super!

Idę zaraz spać, 1 raz od dawna o normalnej godzinie
i laptop, telefony i piloty.
dla Lilki. Ciekawe kiedy Zuzka tak zacznie

napewno bedzie wszystko dobrze bede mocno trzymac kciuki

Brawa dla Lilci za raczkowanie

tymi swietami,dobrze ze juz jutro zwykly dzien

k laski: