Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-22, 09:37   #1231
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez ulrika Pokaż wiadomość
Witam się po świętach

Uważam tę Wielkanoc za najlepszą do tej pory, wszyscy sadzili mi komplementy że promienieję w ciąży i pod koniec wyglądam znacznie lepiej niż na początku
Też mam takie odczucia. Moja mama powiedziała, że mam najładniejszy brzuch w całej ciąży i że bardzo dobrze wyglądam jak na 9 miesiąc Dzień wcześniej komplementowała mnie rodzina tż (tylko narzeczona brata tż pierwsze o co zapytała swoim "słodkim głosikiem" to "ile przytyłaś?"; powiedziałam, że wystarczająco) i było mi bardzo miło

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
No i zapomniałam się pochwalić, że nasza Niunia dostała prezent na święta od tż brata i jego żony
Ramona śliczny zestaw dla Zosi
Mi moja siostra w anglii kupiła zestaw body+rampers+czapka+spodn ie ze smerfami

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Witam sie urodzinowo i z tej okazji stawiam wszytskim po soku

Przy okazji dzis zaczelam 34 tydzien
za 34 tc i wszystkiego urodzinowego najlepszego
Niech Kacperek da Ci mnóstwo szczęścia i miłości no i wymarzonego porodu

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Kochana moja kruszynka stwierdziła, że po straszeniu matki w 35,36 tyg teraz sobie odpuści i będzie najgrzeczniejszym dzieckiem na świecie i z tej wielkiej miłości do matki będzie z nią związana pępowiną jeszcze trochę
Ja bym chciała dziś lub jutro bo do domu bym wyszła na weekend,a chciałabym kanonizację obejrzeć "na spokojnie"
Tak, wyjaśnij Oli, że mama potrzebuje kanonizację obejrzeć Na pewno zrozumie
Mój tż też ma świetny kontakt z dzieckiem, zagaduje do brzucha, żeby synek dał mu znać, że tam jest, a po chwili szturchnięcie
Ja oczywiście jestem daleka od takiej więzi z dzieckiem i tylko zazdraszczam lekko tż że już zakochany w dziecku, a ja dalej taka emocjonalnie lelawa jestem

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
Witam się poświątecznie Dziewczyny, boję się wejść na wagę...
To nie wchodź

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dzień dobry
No i chciałam powiedzieć, oficjalnie zaczynam dziś 40 tc
Kiedy to moje dziecko się opamięta i wyjdzie ?????
za tc
Franek wyjdzie, jak go natchnie ochota Najwidoczniej jest tak, jka agaaga pisała - bardzo dobrze mu w brzuszku, co jest prawdą, bo już nigdzie nigdy nie będzie mu tak dobrze Może on ma tego świadomość i będzie korzystał do oporu

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Witam się ze szpitala jestem po ktg i czekam z wynikiem na dectzje lekarza czy zostaje czy jadę do domu Nie za bqrdzi czuje żby coś sir miało dziać, ale kto to tam wie, heh
Ale czujesz się dobrze? Mają Ci dziś wywoływać poród czy to rutynowa wizyta na ktg??

Kasian, Lolitka dla Was także 100 lat

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 09:38   #1232
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość

a 40tc roooobi wrażenie. ciekawe czy 41tc też będziecie miały okazję sie pochwalić

wypluj te słowa kobieto

karolkya zdrówka przede wszystkim
za wymiary małej
a o lekarzu i recepcie przemilczę

idę w końcu na dwór!

Miłego dnia

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 09:38   #1233
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

ja ogólnie miałam mierzyć po 2 godz od posiłku ale dziewczyny tutaj mówiły że po godz się mierzy więc mierzyłam po godzinie no ale mówię zmierzę też parę razy po 2 i cukry mam wtedy dużo wyższe ale nadal w normie czy to normalne ?
np wczoraj zjadłam kawałek sernika, kawałek babki i po godz miałam 73 a po 2 już 104..
ale to nadal norma
wogóle, jeśli ty masz takie niskie cukry po takich rarytasach - to ty nie masz się o co zamartwiać
Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Witam się ze szpitala jestem po ktg i czekam z wynikiem na dectzje lekarza czy zostaje czy jadę do domu Nie za bqrdzi czuje żby coś sir miało dziać, ale kto to tam wie, heh
to co: kibicujemy
Cytat:
Może wiesz co na kaszel mogę wziąć???
ja piłam syrop z cebuli i czosnku, i pomagał, możesz też nawilżać gardło płukanką z szałwi

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 09:39   #1234
chansons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
:
mój też wymyślił sobie w sobotę czy byśmy na meczyk nie pojechali bo gra jego drużyna, więc go szybko na ziemię sprowadziłam: ty odkurzanie i ścieranie kurzu, ja piekę babeczki, potem razem wybieramy wózek (tzn. kolor bo model już jest)... jak się wyrobimy to pojedziemy... i ostatecznie pojechaliśmy na 30 ostatnich minut, ale i tak był szczęśliwy
I na jaki się w końcu zdecydowaliście?
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 09:43   #1235
asia27100
Zakorzenienie

tfu! tfu!

tak więc, dla naszych mamusiek:

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 09:43   #1236
chansons
Zadomowienie

justiwi to nie jest takie proste jak nie wejdę i będę jeść w podobnym tempie to po porodzie tż będzie mnie musiał oddać do zoo, bo tylko wybieg dla słoni mi będzie pasił rozmiarowo A tak to może się zmobilizuję, coby jeść zdrowo..?
06.2011
05.2014
Stary 2014-04-22, 09:44   #1237
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

W ogóle to dzień dobry Gdzie te moje maniery ja się pytam

Sylvunia ale "big mama" kojarzy mi się z mamuśką z taką"twardą ręką". która trzyma w domu porządek i nic i nikt jej nie podskoczy Tak więc córa ma szacunek do Ciebie

Chansons pewnie coś w tym jest Mój tż oznajmił mi wczoraj, że on po porodzie idzie na siłownię, żeby mi wieczorami przy dziecku nie przeszkadzać
Ponadto musi kupić cabriolet żeby na spacerach dziecko dotlenić

Lepiej żałować tego co się zrobilo

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-04-22 o 09:46
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-22, 09:48   #1238
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
ale to nadal norma
wogóle, jeśli ty masz takie niskie cukry po takich rarytasach - to ty nie masz się o co zamartwiać
no właśnie , więc ja się pytam gdzie ta moja cukrzyca

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 09:48   #1239
MamaKtosia
Zadomowienie

Mój brzuchol też opadł, fajnie bo nie ma zgagi i ucisk się zmienił więc mi tak nie cierpnie wszystko zmierzyłam też obwód 99 cm więc mniej niż z młodą - co jest dziwne bo i młody większy i wód więcej

niegrzeczna super ze z Igą lepiej!
karolkya zdorwiej

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
(tylko narzeczona brata tż pierwsze o co zapytała swoim "słodkim głosikiem" to "ile przytyłaś?"; powiedziałam, że wystarczająco)
podoba mi się ta odpowiedź
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 09:50   #1240
kasiab91
Zakorzenienie

carolyna - rodzę sama, ale tż wie co gdzie w torbach

madziarek - ródź tam, ródź bo dawno nic się nie działo

justiwi - nie no ja jej tłumaczę, że tu będzie miała ciekawiej, że tata bardzo się doczekać nie może no i że babcia z dziadkiem czekają na nią. A w majówkę poszlibysmy na jakiś mega spacer. Ale chyba muszę jakieś lepsze argumenty podawać

Wampirko - mi też brzuch opadł i dziwnie mi z tym bo cycochy zwisają a wcześniej tak jakby leżały sobie na brzuchu

Położyłam się ale co chwila telefon więc nie pospałam. Najpierw mąż czy czasami nie łażę za dużo i że mam leżeć później mama jak się czuję.

W sobotę po 6 rano do męża dzwoniła, o śniło jej się że rodzę i ona nic o tym nie wie... Myślała chyba że to sen na jawie
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 09:52   #1241
ulrika
Raczkowanie

Karolkya - ja też zdycham, jutro pójdę osłuchać oskrzela - bo zioram jak gruźlik, miałam jechać dzisiaj rano, ale mi się nie chciało po wyczerpujących świętach . Jak oskrzela i płuca będą czyste to prawdopodobnie kupię sobie syrop prenalen i chyba zacznę moje domowe sposoby wykorzystywać mimo rzekomej cukrzycy ciążowej, wejdzie w ruch miód z czosnkiem, masłem i mlekiem, trudno się mówi - coś za coś.

W ogóle super, że z córeczką okej

Cytat:
za zakaz
dla tż
mój też wymyślił sobie w sobotę czy byśmy na meczyk nie pojechali bo gra jego drużyna, więc go szybko na ziemię sprowadziłam: ty odkurzanie i ścieranie kurzu, ja piekę babeczki, potem razem wybieramy wózek (tzn. kolor bo model już jest)... jak się wyrobimy to pojedziemy... i ostatecznie pojechaliśmy na 30 ostatnich minut, ale i tak był szczęśliwy

za postawę, bo kobieta w ciąży to powinna być taką "egoistką"- piszę w cudzysłowie, bo wiadomo że troska skierowana jest na dziecko które nosi pod sercem
Ja właśnie ponad tydzień temu chyba się na meczu naszej drużyny piłki przeziębiłam, bo też chciałam przyjemność mężowi zrobić i teraz odczuwam tego skutki

Co do drugiej wypowiedzi myślę, że dla Boga ważne jest, że ktoś w ogóle przybędzie na mszę niż forma w jakiej podczas tej mszy uczestniczy, a jeżeli komuś z ludzi to przeszkadza to żaden z niego wierzący

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-22, 09:53   #1242
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:

Może wiesz co na kaszel mogę wziąć???
ok
Ja brałam syrop Prenalen. Bezpieczny ciąży.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 09:54   #1243
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

No i chciałam powiedzieć, oficjalnie zaczynam dziś 40 tc
Kiedy to moje dziecko się opamięta i wyjdzie ?????
gratulacje
miejmy nadzieję, ze ostatni tc
i doping
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość

z dobrych wieści - w piątek byliśmy na USG
Malutka wyprzedza TP o jeden dzień
Waży już 2235 g +/- 326g
przepływy pępowinowe w normie, wody też. Ogólnie wszystkie wymiary struktury ok. Tylko brzuszek w pierwszym pomiarze wyszedł szczupły, ale w drugim już ok. No i ma dość długą kość udową 68 mm Łożysko II stopień dojrzałości. I uwaga uwaga ułożenie podłużne główkowe
Pochwaliłabym się zdjęciami ale mam tylko wydruk.
Karolkya gratuluję udanej wizyty
co do zdjęć, śmiało wrzucaj, ja też wrzucam zdjecia wydruków, bo nie dostaję na płytce
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 09:59   #1244
ulrika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Ja brałam syrop Prenalen. Bezpieczny ciąży.
dzięki, właśnie brałam już z tego pastylki, to teraz spróbuję syropku, farmaceutka odradziła mi tantum verde
Stary 2014-04-22, 09:59   #1245
carolyna86
Zakorzenienie

Karolkya - dużo zdrówka

Cytat:
(...)tylko narzeczona brata tż pierwsze o co zapytała swoim "słodkim głosikiem" to "ile przytyłaś?"; powiedziałam, że wystarczająco
idealna odpowiedź
Cytat:
I na jaki się w końcu zdecydowaliście?
na fioletowy
ale zabij mnie: później znalazłam w necie kolekcję z 2013r. i tam ten fiolet jest dużo ładniejszy więc napisałam do producenta z zapytaniem czym wersja 2013 różni się od 2014, czy jest to jedynie kwestia kolorystyki... i czekam na odpowiedź
Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Mój brzuchol też opadł, fajnie bo nie ma zgagi i ucisk się zmienił więc mi tak nie cierpnie wszystko zmierzyłam też obwód 99 cm więc mniej niż z młodą - co jest dziwne bo i młody większy i wód więcej
a jak to poznać że brzuch opadł? Bo ja słyszałam że wtedy można sobie całą dłoń między brzuch a piersi włożyć... Czy to na tym polega?

Stary 2014-04-22, 09:59   #1246
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Karolkya - ja też zdycham, jutro pójdę osłuchać oskrzela - bo zioram jak gruźlik, miałam jechać dzisiaj rano, ale mi się nie chciało po wyczerpujących świętach . Jak oskrzela i płuca będą czyste to prawdopodobnie kupię sobie syrop prenalen i chyba zacznę moje domowe sposoby wykorzystywać mimo rzekomej cukrzycy ciążowej, wejdzie w ruch miód z czosnkiem, masłem i mlekiem, trudno się mówi - coś za coś.

W ogóle super, że z córeczką okej
No ja piję własnie też prenalen, drogie to dziadostwo 115 ml a każą pić po 15 ml 3 x dziennie no to sory starcza na max 3 dni a kosztuje 19 zł... nie ma to jak zdzierać na ciężarnych A skład: czarna porzeczka, malina i czosnek...
Stary 2014-04-22, 10:03   #1247
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Ale teraz modnisia z niej będzie
hehe Vampirka dzięki
dobrze, że nie wzięła jej tego różowego kompletu żyrafkowego, choć ja luuubie żyrafki
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
z dobrych wieści - w piątek byliśmy na USG
Malutka wyprzedza TP o jeden dzień
Waży już 2235 g +/- 326g
.

Cytat:
Ramona śliczny zestaw dla Zosi
Mi moja siostra w anglii kupiła zestaw body+rampers+czapka+spodn ie ze smerfami
dziekuję, smerfy ale to musi słodko wyglądać

Loli wszystkiego najlepszego
aby Leoś się zdrowo chował
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:03   #1248
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
a jak to poznać że brzuch opadł? Bo ja słyszałam że wtedy można sobie całą dłoń między brzuch a piersi włożyć... Czy to na tym polega?
No jest taka metoda diagnostyczna z tą dłonią. Ja poznaje głównie po tym, że nie mam zgagi, nie cierpną/drętwieją mi nogi - czyli środek ciężkości się przesunął bo nie ma ucisku w to samo miejsce co poprzednio, za to jest dużo mocniejszy nacisk na pęcherz więc koncypuje czy ubranie pieluchy nie będzie aby bardziej ekonomiczne no i jak siedzę to mój brzuch leży na kolanach
Ale nie przejmuj się tym opadaniem za bardzo, mi w pierwszej ciąży opadł w drodze na porodówkę dopiero
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:06   #1249
monijaaa
Zadomowienie

Wzielam sie za pranie i sprzatanie. Po tych swietach mam wiekszy balagan niz przed

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:06   #1250
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
W sobotę po 6 rano do męża dzwoniła, o śniło jej się że rodzę i ona nic o tym nie wie... Myślała chyba że to sen na jawie
no to mieliście miłą pobudkę

a mi się w Święta śniło że Monika83 rodziła - na szczęście trzyma się jeszcze w trzypaku (tak )
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Karolkya gratuluję udanej wizyty
co do zdjęć, śmiało wrzucaj, ja też wrzucam zdjecia wydruków, bo nie dostaję na płytce
ja robię podobnie: zdjęcie zdjęcia

Ktosia - dzięki za instrukcje ale rozbawiłaś mnie podsumowaniem

Stary 2014-04-22, 10:07   #1251
ulrika
Raczkowanie

Karolka bo przecież ciężarne to żyła złota masakra, ale i tak będę musiała kupić nie ma wyjścia...

kurcze w sumie miałam sobie aktywować kartę do apteki, którą dostałam poza kasą z ubezp. - po pobycie w szpitalu z ubezbieczenia zbiorowego teraz by się przydało jak znalazł - mam do wykorzystania na tej karcie 300zł na co chcę przez rok czy 2 lata, a lenia miałam i nie aktywowałam na infolinii yhh trzeba się za to wziąć
Stary 2014-04-22, 10:12   #1252
kasiab91
Zakorzenienie

A miałyście w święta dogadywania typu: jedz, jedz Twoje ostatnie takie pyszności póki co itp... No wczoraj to myślałam że zejdę z tego świata przez to. Już mi nie starczało argumentów do przekonania siostry męża że podczas kp można jeść wszystko w rozsądnych ilościach i najważniejsza jest obserwacja dziecka. Nie skutkowało i tak swoje. A najlepsze jest to ze sama mm syna karmiła. Nie rozumiem co Ci ludzie mają w głowach chcą nas chyba strasznie wystraszyć tym rodzicielstwem.

A no i była obraza że Ola do mnie podobna jak pokazałam zdjęcia buziaka I najlepsze było P to nie Twoje dziecko

Musiałam się wygadać
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-04-22, 10:13   #1253
chansons
Zadomowienie

karolkya za wizytę i wagę dzidzi

zdrówka życzę

Cytat:

na fioletowy
ale zabij mnie: później znalazłam w necie kolekcję z 2013r. i tam ten fiolet jest dużo ładniejszy więc napisałam do producenta z zapytaniem czym wersja 2013 różni się od 2014, czy jest to jedynie kwestia kolorystyki... i czekam na odpowiedź

wiesz co, głowy sobie uciąć nie dam, ale kolorystyka to raczej jest taka sama w obu kolekcjach. poza nowymi wzorami oczywiście. może to wina zdjęć w necie
A babka w sklepie tłumaczyła czym się różnią, ale też nie jestem pewna czy czegoś nie pokręcę:
-chyba w starej wersji nie ma w budce gondoli takiego siatkowanego wywietrznika, który pozawala na lepszy obieg powietrza w środku
- i chyba ten daszek jest jeden dla spacerówki i gondoli - trzeba go przepinać. W nowej wersji każdy wózek ma swój..
Więcej nie pamiętam
06.2011
05.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-22, 10:14   #1254
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze w sumie miałam sobie aktywować kartę do apteki, którą dostałam poza kasą z ubezp. - po pobycie w szpitalu z ubezbieczenia zbiorowego teraz by się przydało jak znalazł - mam do wykorzystania na tej karcie 300zł na co chcę przez rok czy 2 lata, a lenia miałam i nie aktywowałam na infolinii yhh trzeba się za to wziąć
fajna sprawa z tą kartą nie? ja też dostałam kartę 2 lata temu do wykorzystania było 200 zł i przydała się , raz dwa się rozeszło

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:16   #1255
karolkya
Wtajemniczenie

ulrika ciężarne, dzieci, chorzy i zmarli... czyli wszystko na czym nie oszczędzisz....

A oto moja Malutka i jej pomiary
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03965.jpg (60,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03966.jpg (72,7 KB, 20 załadowań)
Stary 2014-04-22, 10:18   #1256
chansons
Zadomowienie

Cytat:
A miałyście w święta dogadywania typu: jedz, jedz Twoje ostatnie takie pyszności póki co itp... No wczoraj to myślałam że zejdę z tego świata przez to. Już mi nie starczało argumentów do przekonania siostry męża że podczas kp można jeść wszystko w rozsądnych ilościach i najważniejsza jest obserwacja dziecka. Nie skutkowało i tak swoje. A najlepsze jest to ze sama mm syna karmiła. Nie rozumiem co Ci ludzie mają w głowach chcą nas chyba strasznie wystraszyć tym rodzicielstwem.

A no i była obraza że Ola do mnie podobna jak pokazałam zdjęcia buziaka I najlepsze było P to nie Twoje dziecko

Musiałam się wygadać
Oż, jak mnie wkurzają takie komentarze... Po porodzie to w ogóle będziemy tylko o sucharach i gotowanej marchewce nie wiem, czy ktoś lepiej się czuje, jak zasadzi takiego farmazona, czy po prostu nie myśli.

A co do drugiej części wypowiedzi to chyba nie skomentuję. Bo zdaje się, że na forach przeklinać nie wolno Mam nadzieję, że tż jakoś zareagował..?
06.2011
05.2014
Stary 2014-04-22, 10:18   #1257
ulrika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
fajna sprawa z tą kartą nie? ja też dostałam kartę 2 lata temu do wykorzystania było 200 zł i przydała się , raz dwa się rozeszło
suuuper - tylko trzeba to aktywować, a ja się z tym zbieram jak z pakowaniem torby do szpitala

Cytat:

Musiałam się wygadać
ale masz rodzinkę

u mnie nie było czegoś takiego, zresztą przez dietę cukrzycową jadłam lekkie jedzonko, w pierwszy dzień trochę ciasta zjadłam, ale w II już nie tknęłam słodkiego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-22, 10:21   #1258
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:

Musiałam się wygadać
O masakra... u mnie na szczęście nie było takich rozmów... poza tym że babcia wie wszystko najlepiej i ona już tyle dzieci wychowała itd... ale na to już nie zwracam uwagi... I tak będę potem robiła po swojemu wiec staram się olewać komentarze typu "jeszcze zobaczymy"
Stary 2014-04-22, 10:23   #1259
chansons
Zadomowienie

Żeby mi się tak chciało sprzątać, jak mi się nie chce................. Chociaż pranie wstawię, dla zachowania pozorów
06.2011
05.2014
Stary 2014-04-22, 10:26   #1260
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Oż, jak mnie wkurzają takie komentarze... Po porodzie to w ogóle będziemy tylko o sucharach i gotowanej marchewce nie wiem, czy ktoś lepiej się czuje, jak zasadzi takiego farmazona, czy po prostu nie myśli.

A co do drugiej części wypowiedzi to chyba nie skomentuję. Bo zdaje się, że na forach przeklinać nie wolno Mam nadzieję, że tż jakoś zareagował..?
Mąż powiedział że super, że będzie miał dwie Kasie w domku, 4 dołeczki i piękne pyzolki Wiadomo, że dzieci się zmieniają więc róznie być może. Co do jedzenia zdenerwowałam się tym, bo wiesz oni traktują mnie jak gówniarę która zupełnie nie wie co to macierzyństwo jak się dzieci wychowuje i pielęgnuje Ja mam 23 lata, ona miała 26lat jak urodziła i myślała że wie wszystko, teraz ma 40 i gubi się we wszystkim.
Cytat:
suuuper - tylko trzeba to aktywować, a ja się z tym zbieram jak z pakowaniem torby do szpitala

ale masz rodzinkę

u mnie nie było czegoś takiego, zresztą przez dietę cukrzycową jadłam lekkie jedzonko, w pierwszy dzień trochę ciasta zjadłam, ale w II już nie tknęłam słodkiego
To rodzina męża, moi są raczej pozytywnie nastawieni do wszystkiego a tu zawsze jakieś ale... Wanienka tez za mała a dziecko powinno się trzymać na ręku jak ze szpitala wychodzimy nie w żadnym foteliku. Idiotyzm

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Żeby mi się tak chciało sprzątać, jak mi się nie chce................. Chociaż pranie wstawię, dla zachowania pozorów
to ja wezmę z Ciebie przykład i wstawię pranie Bo jakoś przez te święta kosz zrobił się za mały
MAMA- 03.05.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości