|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę
Dzień dobry!
i po świętach! a mój maluch zupełnie na odwrót, szalał tak, że brzuch cały mi podskakiwał i się aż teściowie zdziwili, że tak widać jak się wierci chyba chciał się dziadkom pokazać piękna pogoda dzisiaj u nas, w sam raz na odpoczynek na balkonie z książką
|
|
|
|
#4712 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę
Dzien dobry, siedze sobie na izbie, szpital nie ma miejsc i czekam czy po wypisach cos sie zwolni, jestem meeeega glodna mąż musi zaraz wracać do domu jak mnie nie przyjmą to bede spala na dworcu
|
|
|
|
#4713 |
|
Raczkowanie
|
witam się po świetach
![]() cały czas Was czytam i tylko mi weny brakuje zeby się wbić w rozmowe ![]() U mnie świeta szybko mineły ale stwierdziłam ze szybko sie męcze i nawt godzinny spacer daj popalic ze musze sobie drzemeczke uciąc![]() Dziewczyny maleństwa sie nie ruszają bo jak Wy jestescie w ruchu to je kolyszecie i im dobrze a dopiero jak jestescie w spoczynku to one szaleja takze wszystko ok:0 no i trzeba pamietac ze one juz powoli maja malo miejsca![]() Dziewczyny jedne pytanie czy boli Was spojenie? np wieczorem kiedy spicie obrót z jedengo boku na drugi ? albo jak wstajecie z łozka na siku? czy to jest normalne?/ ![]() Z jednej strony ciesze sieze juz po swietach bo koniec żarcia, ale za niedługo majówka i sezon grilowy sie zacznieeeeee i jak tu sie pilnowac
|
|
|
|
#4714 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam i ja poświątecznie z nadprogramowym kilogramem mam nadzieję że to resztki świąt w jelitach
![]() Iris1988 kciuki za wizytę, u mnie za tydzień Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Co do grillowania to ja uwielbiam bo nawet będąc na diecie zawsze było co zjeść. Można filecika drobiowego i mnóstwo zieleniny do tego. Najgorsza chyba jest kiełbacha, ale jak jest mięsko to nawet na nią nie patrzę. |
||
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robaczek właśnie leżę i dzidzia kopie jak szalona a tak poza tym to kiedy zacznie się ten okres kiedy dziecko będzie mniej się ruszać? bo ja teraz przez te dwa tygodnie to czuję córcię najczęściej i najmocniej jak dotąd.. Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-04-22 o 10:06 |
|
|
|
|
#4716 |
|
Wtajemniczenie
|
Robaczek a co Ty na izbie robisz? Co się stało?
Ramirka, oj boli.... zwłaszcza przekręcanie z prawego na lewy bok. |
|
|
|
#4717 |
|
Zadomowienie
|
mamaya -co do kosmetyków to ja nigdy niebyłam przekonana do hippa i za pierwszym razem ich wcale nie miałam a teraz poczytałam więcej i najmniej szkodliwych składników ma właśnie hipp i kosmetyki z rosmanowskiej serii więc teraz takie kupuję
sudpcrem mam bo właśnie dostałam 10 małych pudełeczek ale przy synku stosowałam może z 5 razy robaczek - trzymam kciuki, żeby miejsce się znalazło ramirka - mnie spojenie tak boli, że mi się płakać czasem chce jak mam się w nocy przekręcić ... |
|
|
|
#4718 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
Poświątecznie ja sobie nie pojadłam ehh ale co zrobić..Robaczek mam nadzieję że cie przyjmą Co do spojena to odpukać mi nie dokucza pachwiny mnie za to nawalają![]() A dzidziuś u mnie też kręci się jak szalony ostatnio ![]() Pogoda jest ślczna Dusia a ty jak tam? |
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie.. pogoda śliczna a ja w domu leżę.. chyba zamówię sobie leżak na dwór.. w koncu jeszcze bite 2 miesiące leniuchowania a coraz ładniejsza pogoda..
patrzę na all znowu sukienki/spódnice bo oprócz wesela w czerwcu to za 2 tyg mamy komunię u chrześnicy |
|
|
|
#4720 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4721 |
|
Raczkowanie
|
Fame czytałam ze po 30 tc juz ma coraz mniej miejsca....bo szybko rosnie, nabiera masy. '
Ja juz dzis 30 tc ciazy zaczynam i czytam ze ma długosc 27 cm w pozycji skurczonej a 40 cm wyprostowany ![]() No to mnie uspokoiłyscie z tym spojeniem troche mnie to juz martwiło a wizyte mam dopiero po majówceRobaczek trzymaj sie tam i postaraj nie zamartwiac ![]() Co do seksu to mi to nawet nie w głowie, dobrze ze moj tz wyrozumiały ![]() Ja sie troche boję, ale pocieszam tż ze m-c przed porodem poszalejemy o ile lekarz pozwoli
|
|
|
|
#4722 |
|
Rozeznanie
|
a u mnie na odwrót, spojenie mi nie dokucza za to żebra tak mnie bolą, że szkoda mówić, ale co zrobić jak dzisiaj rano systematycznie przez godzinę były skutecznie okopywane. Jak tak to się wierci i kręci, a na usg udaje super grzeczne dzieciątko
|
|
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie śliczne Brzuchatki
Przygotowania do świąt pochłonęły mnie całkowicie, jedynie podczytywałam na telefonie, co piszecie, a i tak szło Wam to w zastraszająco szybkim tempie, więc nie nadążałam ![]() Wesołego po świętach, Dziewuszki!! ![]() Ja mam dzisiaj wizytę na 13:00 i aż się boję ważenia po tych świętach Oczywiście dopadło mnie jakieś zapalenie pęcherze - całe szczeście dzisiaj się będę mogła trochę wyżalić lekarzowi. Najważniejsze, że zobaczymy, co tam u Arcziego Miłego dnia, Słoneczka |
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poświątecznie
Wpadłam tylko na chwilę i podrzucam Wam filmik Rewelacja, może jeszcze nie widziałayście:http://www.edziecko.pl/nakrecone_matki/10,132868,14351921,_Co_ci aza_zmienila__Nadal_mam_n ieposprzatane_w_chacie_.h tml?fb_action_ids=1020098 8599415393&fb_action_type s=og.likes&fb_source=othe r_multiline&action_object _map={%221020098859941539 3%22%3A689511924396840}&a ction_type_map={%22102009 88599415393%22%3A%22og.li kes%22}&action_ref_map |
|
|
|
#4725 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki,
zaczyna się miły sezon wyjazdowo - majówkowy, a co za tym idzie słoneczko, mam nadzieję, będzie mocno przygrzewać. Jaki filtr kupić? Czy można się chociaż troszeńkę poopalać? Wiadomo - nie w godzinach, kiedy słońce najmocniej grzeje, ale do południa i po 16? Jakie są Wasze doświadczenia? Jak macie zamiar zabezpieczać skórę? Jakie filtry? |
|
|
|
#4726 |
|
Rozeznanie
|
Jestem już przyjeta, krew pobrali więc moge zjeść, bede miala wyznaczany profil glikemii.
Sex u nas bardzo rzadko, ale mezus to rozumie, też jest ciasno. Spojenie lonowe tak samo dokucza jak u was, głównie w pozycji leżącej, często ciągną mnie pachwiny, szczególnie gdy szybciej wstane. |
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinek, ja nie stosuję w ogóle filtrów. Mam ciemną karnację, opalam się bardzo szybko. Nie mam zamiaru wystawiać się specjalnie na słońce i na pewno będę chronić brzuch, ale twarz, ręce i nogi jak najbardziej będę opalać przy okazji spacerów
robaczek, trzymam kciuki Słonko
|
|
#4728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Karolinek, ja raczej nie szaleję ze słońcem ze względu na jasną karnację. Mam filtr 25 do twarzy na codzień w kremie i w podkładzie mam 20 tylko, że sporadycznie podkładu używam. Do ciała od lat mam filtry z la roche i jestem z nich zadowolona a co do samego opalania to czemu nie, byle z głową trzeba uważać żeby się nie przegrzać i raczej właśnie w tych godzinach co napisałaś jedyne co to przestrzegają, żeby brzucha nie wystawiać bezpośrednio na słońce.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4729 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś strasznie śpiąca jestem chociaż pogoda ślczna i cukier dobry
Robaczek daj znać jak ci profil glikemi wyszedł. Integra..mi nie może adresu znaleźć |
|
|
|
#4730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
straszą przebarwieniami i innymi cudami na kiju, więc trochę się zastanawiałam. Już się nie mogę doczekać promieni słoneczka na buźce. Całe szczęście, jeśli tylko lekarz pozwoli, na majówkę pojedziemy w góry ![]() Robaczek - ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Mamaya - czy to Ty pisałaś o jakimś kremie, którego używasz przy azs? Czy może któraś z Was miała styczność z tym choróbskiem? Tż wyskoczyły jakieś pęcherze z surowicą na rękach gdzie się nie zranił, tam wyskoczyły oczywiście w święta ni hu hu lekarza, więc ratowaliśmy się w aptece maścią z hydrokortyzonem. Zasuszają się, ale i tak Mężu ma skłonność do przesuszania skóry, zwłaszcza w pracy, bo nienawidzi rękawiczek na łapskach - gdzieś tam zahaczy o blachę, gdzieś się uciapka klejem i tak to jest, a potem - żonuś ratuj, a żonuś już nie wie ![]() Dermatolog w medicoverze za miesiąc... ![]() jakbyście miały jakieś rady, to piszcie |
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinek, ja nie mam AZS ani żadnych alergii, ale używam kremu, który stosuje się przy tej chorobie - Mediderm. Ja go używam jako kremu nawilżającego, ale on pomaga między innymi na łuszczycę i AZS.
|
|
#4732 |
|
Raczkowanie
|
Mamaya - aaaaa, no właśnie - coś mi się kojarzyło, ale nie do końca wiedziałam co -> takie odmóżdzenie ciążowe
![]() po wizycie popołudniu, zobaczymy, co uradzi lekarka ale chyba i tak zakupię ten krem, bo na pewno nikomu z nas nie zaszkodzi, a pewnie tylko może pomóc dzięki
|
|
|
|
#4733 |
|
Wtajemniczenie
|
Widać, że dziś słoneczko
to i mało się dzieje na forum. W czwartek ostatnia szkoła rodzenia i bardzo jestem z tego faktu zadowolona
|
|
|
|
#4734 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z Wami poświątecznie. Pogoda wymarzona po wczorajszym deszczu aż się żyć zachciało.
U nas sex jak krew z nosa, mi się ewidentnie nie chce, dobrze że tż znosi to jakoś. Czasem mi go szkoda. Powiem Wam coś o opalaniu. W obydwu poprzednich ciążach miałam na czole i policzkach brązowo-zielone plamy. Myślałam że to może zle zmyty makijaż utrwalił się na słońcu, a okazuje się że to tzw ostuda ciążowa. Przechodi po ciąży, nie pamiętam w jakim czasie, ale jest to bardzo nieestetyczne. I nie ważne czy jasna czy ciemna karnacja-koniecznie krem z filtrem trzeba kłaść na twarz. |
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na taki pomysł i rozlozyłam sobie fotel na ryby tżta
na ławce mi nie wygodnie siedzieć.A o to szczęśliwa mamusia |
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
I przy okazji jeden z moich kotów zwany ćwokiem
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
O jest! Nie chciał się zalaczyc
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4738 |
|
Raczkowanie
|
widac ze szczesliwa mama
slodkie takie malenstwa wczoraj ogladalam ten program porody i tak ryczałam ze nie moglam sie opanowac nie wiem co mi się stało, coraz częściej myśle o porodzie .......co to będzie, co to będzie .............boję sie!!!! |
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porodu boje się pod tym względem, że nie wiem co mnie czeka ale podobno kobieta gorzej boi się kolejnego porodu, bo już wie "czym to pachnie" ![]() DZIEWCZYNY! Wracać! kończymy dzisiaj wątek!!!
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie wiem dlaczego, ale jakoś jeszcze porodu się nie boję. Boję się karmienia piersią
Wiem, dziwna jestem, no ale cóż... ![]() U mnie dziś pogoda ładna, aczkolwiek strasznie duszno. Dzisiaj śniło mi się moje maleństwo, że miałam za mało ciuszków, więc chyba wznawiam zakupy Ostatnie dni w pracy i już na poważnie kompletuję wyprawkę i torbę do szpitala
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

a mój maluch zupełnie na odwrót, szalał tak, że brzuch cały mi podskakiwał i się aż teściowie zdziwili, że tak widać jak się wierci 
i nawt godzinny spacer daj popalic ze musze sobie drzemeczke uciąc

i jak tu sie pilnowac

ja sobie nie pojadłam ehh ale co zrobić..