Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-22, 16:01   #2791
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Miłosz dziś pierwszy raz od kilku dni ładnie zjadł obiadek. U nas ładnie to jest 100g Zestaw był taki: marchew, cukinia, ziemniak, seler, oliwa.
I w ogóle z kp też lepiej, tzn. minęły mu fochy i choć te 5 razy w dzień je, tyle że po kilku dniach kiedy jadł mało i rzadko piersi sflaczały i chyba mało mleka mam, ale przystawiam i liczę na poprawę

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Kasiuni_a, wzięliśmy jednak to trzecie w ramach kompromisu, ja wolałam szare,a mąż zielono granatowe
Wiązane nosidełko nie dla mnie, zbyt wygodna jestem

Duo kiedy ta promocja w Ross? Dopiero w przeszłym tyg będzie wypłata...
już nie pamiętam jakie to trzecie było
dla mnie też wiązane odpada, nie po to chustę opchnęłam, żeby się znowu motać

promocja do 27 kwietnia

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
pisałam wam o tym że Igor robi tak często kupy ost... no więc stwierdziłam że od dziś przez kilka dni nie dam kaszki i sprawdze czy będzie lepiej do tego dałam mu probiotyk...
dziś już zrobił 4 i do tego ma 37st... wina zębów ?
nie wiem co mu mogę dać w takiej sytuacji ?
czy nic nie podawać tylko żeby dużo pił (co w naszej sytuacji jest masakrą, bo Igor nie chce NIC pić)
u nas jak był kiedyś taki okres, że po 7-8 robił na dzień to dawałam tylko probiotyk i często przystawiałam, pediatra twierdził że to jeszcze nie biegunka

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Dziewczyn, ktore posiadaja mezow Jak mowicie do swoich tesciow? Mamo, tato? Latwo wam bylo sie przelamac? nurtuje mnie to ostatnio
ja zwracam się do swoich teściów bezosobowo czasem jest ciężko, bo każde zdanie muszę najpierw przemyśleć żeby dobrze wyszło, no ale nie przejdzie mi przez gardło mamo, tato mąż za to tak się zwraca do moich rodziców

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 16:04   #2792
bajka1807
Zakorzenienie

pozniej ponadrabiam bo idziemy na spacerek, ale napisze tylko ze kupilam Amelce fotelik w ktorym poki co Blanka bedzie jezdzic, stanelo na axkidzie kidzofixie... stary mi glowe urwie bo 1600 zeta sama sie z tym zle czuje, najwyzej sobie roweru nowego nie kupie

pogoda piekna
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 16:26   #2793
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cześć
My dalej u rodziców, zmęczeni i przejedzeni po Świętach
Dziś wieczorem wracamy do domu.
Dość ostra wymiana zdań dziś była, ale to Wam opowiem już jutro

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 16:32   #2794
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie do Dziewczyn, ktore posiadaja mezow Jak mowicie do swoich tesciow? Mamo, tato? Latwo wam bylo sie przelamac? nurtuje mnie to ostatnio
eeee yyyy
jeszce 3miesiace temu mowilam pani
teraz mowie po imieniu ale tak dziwnie mi to wychodzi
bo zastapilam pani imieniem
"niech g. mi poda"
"przywiozlam g. ciasto" zamiast przywiozlam ci itp.

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
pozniej ponadrabiam bo idziemy na spacerek, ale napisze tylko ze kupilam Amelce fotelik w ktorym poki co Blanka bedzie jezdzic, stanelo na axkidzie kidzofixie... stary mi glowe urwie bo 1600 zeta sama sie z tym zle czuje, najwyzej sobie roweru nowego nie kupie

pogoda piekna
gratuluje zakupu. czemu na ten sie zdecydowalas?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 16:40   #2795
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
- 50% w rossku na pudry podklady roze i korektory
Do kiedy?

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Ja od początku mówiłam mamo, tato - jest to dla mnie normalne, przyszło samo. Ale znam przypadek, że dziewczyna mówi do teściów pan/pani, bo nie zapytała czy może mówić mama, a oni też nic jej na to nie mówią I odwrotnie - kuzynka TŻ powiedziała, że nigdy nie powie do teściów mamo/tato, bo rodziców ma tylko jednych

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:

pogoda piekna
Właśnie jak to jest z tymi fotelikami? Ja mam x-landerowski fotelik x-car 0-13kg, Majka spokojnie się w nim mieści po wyjęciu wkładki, jest ponoć do 24msc życia...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 16:53   #2796
tassia
Zakorzenienie

dzieki za porad obiadkowe
znow mam pytanie

gdzie kupic rampersy? widzial ktos gdzies.?
mega to wygodne jest w takie upaly

[/RIGHT]
Stary 2014-04-22, 17:14   #2797
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej, hej
Meldujemy się po świętach. Wróciliśmy do domu i mam zamiar odpocząć W pierwszy dzień świąt robiliśmy urodziny Dawida, więc jeszcze w sobotę do ostatniej chwili było gotowanie, pieczenie, sprzątanie. W niedzielę goście od południa, a to oznacza, że podawałam, przynosiłam, odnosiłam i zmywałam Ale ogólnie było fajnie, Dawid bardzo zadowolony z prezentów, z częścią śpi, z częścią chciałby spać, ale się nie da W drugi dzień pojechaliśmy na trochę do t., dowiedzieliśmy się, ze brat bliźniak mojego męża zostanie tatusiem i to tyle pozytywów. Wybraliśmy się na spacer do pobliskiego, nieczynnego kamieniołomu i to była masakra, bo w drodze powrotnej niosłam Miłka na rękach i pchałam wózek, a mąż niósł Dawida na barana, ciągnął taki duży traktor na pedały i jeszcze miał hulajnogę na przyczepce
Wieczorem wróciliśmy do siebie, Dawid nam padł w drodze i przespał już do rana, za to Miłosz budził się 4 razy choć poszedł spać 22.30. Ale ostatnio ma bardzo kiepskie noce, wstaje parę razy i co noc ok. 3 budzi i wtedy bardzo płacze, aż ciężko go uspokoić Czasem po posmarowaniu dziąseł jest lepiej, a czasem nic nie pomaga. Poprzedniej nocy po godzinie ryku wsadziłam go w końcu w nosidło i po dwóch rundkach wokół pokoju zasnął.
to niezły mieliscie trening z mężem, nie ma co

ewacia, dobrze, że zdrówko lepiej. dla Sebuli cebuli za postępy!

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
A slyszalyscie ze ksiezna Kate znowu zaciazyla ?
A tak wogole to ta zaglodzona polroczna Madzia to z mojej miejs cwosci, nie moge wyjsc z szoku... tacy bogaci ludzie, na poziomie, wielki dom, piekny ogrod, plac zabaw przed domem dla dzieci. Duza firme prowadza (swoja droga moj szwagier w niej pracowal, a firma w ktorej ja pracuje zamawia od nich duzo rzeczy) babcia pielegniarka! A tu taka tragedia ;( podobno dziewczynka miala skaze bialkowa a znachor kazal leczyc ja glodem ! Najgorsze to to ze juz jedno dziecko zmarlo przez tego znachora, a rodzice wycofali na niego oskarzenia. Tak idiota potrafi zbalamucic !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cóż Ci ludzie mają w głowach, żeby słuchać takich głupot? Straszne

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a ja nie staje na wadze i juz
ja też

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktora zna dobrze angielski ?
Bo rezerwowałam parking i nie wiem czy dobrze zrozumiałam
Ja coś tam rozumiem - nie mam wyjścia w tym dzikim kraju

Cytat:
powyżej 10 stopni nie zakładam nic pod spodenki
a ja się zastanawiam czy już ktoś z krótkim rękawem zabierał dzieciaczka na dwór? dziś u nas 22 stopnie, słoneczko świeci, ja w krótkim rękawie się zgrzałam, ale niosłam Miłka w nosidle, on w body z długim, spodniach i skarpetach i ciągle myślałam o tym, że mu gorąco, bo przecież i nosidło go grzeje i do mnie przytulony...
Ja noszę często w krótkim
A tak serio to krótki wkładam jak jest gdzieś 20+. Jak mniej to długie body raczej. Za to zawsze gołe stópki - Pola uwielbia je wietrzyć Oczywiście wszystko na oko, bo czasem jest i 26 ale pizga zimnym wiatrem.

Cytat:

a tak poza tym to pytanie mam

ma ktos pomysl jak zapakowac obiadek dziecku zeby zjadlo w plenerze ?
zaraz ide do sklepu kupic koc termoizolacyjny i jak bedzie taka pogoda panuje cale dnie spedzac w parku
tylko problem bo ok 14 mlodziez je obiad a nie oplaca mi sie do domu wracac bo za daleko
jak mozna podgrzac obiad w plenerze? lub jak zapakowac cieply obiad obiad ze soba.?tak zeby 4godziny wytrzymal?
Może weź w słoiczku po prostu, do tego termos z gorącą wodą i jakąś miseczkę? Nie powinno zająć dużo miejsca. Ja tak mleko zawsze podgrzewam na wycieczkach jak mam w butli.

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
My w sobotę byliśmy na tych obiedzie u Gesslerki. Gdy nie bon, to bym sie wkurzyła, ze muszę za to jedzenie płacić taka kasę. Lokal bardzo fajny, ładnie urządzony, kelnerzy niczego sobie ale jedzenie nie było rewelacje. Przydałaby sie jej rewolucja
Pózniej przyjechała moja mama, nawiozla jedzenia jak dla pułku wojska Ona uwielbia mieć mnóstwo żarcia, nie jest w stanie tego zjeść, wiec czesto sie psuje, ale jest niereformowalna w tej kwestii No i nas uraczyła taka ilością, ze pewnie tez w koszu cześć wyląduje...
Ja jak jestem w PL to w krk chodzimy do Geslera na obiad. Ma restauracja przy samym rynku. W porze lunchu standradowe menu (czyli tylko jedna potrawa nie ma wyboru) kosztuje (a przynajmniej w zeszłe wakacje tak było) 20 zł. W tym zupa, drugie danie, kompot do woli i deser. Wszystko pyszne jak od mamy

Cytat:
ja mówię ej Ty bezosobowo, bo mamę mam jedną, tate też i nie mogę się przełamać. A ta zawsze o sobie i o jej mężu do mnie mówi mama i tata i mnie to wkurza. Najchętniej bym im mówiłą po imieniu. Nie lubie tego dziwnego zwyczaju 'mamo/tato'.

Cytat:
znow mam pytanie

W cartersie jest dużo (przynajmniej dla dziewczynek). Mogę Ci zakupić ze dwie pary i przywieźć - maluśne to więc do mojej przeładowanej torby powinno się upchnąć

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

tassia :

http://www.carters.com/carters-baby-...s+and+Sunsuits

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 17:17   #2798
butterfly20
Zakorzenienie

Lula ja na początku mówiłam bezosobowo, teraz na ty. Miałam niby mówić Mamo,tato,ale przez gardło mi nie przechodzi, nie umiem...

Cytat:

pogoda piekna

no ale wiesz, bezpieczeństwo najwazniejsze. Przymierzałaś czy pasuje do auta?kurczaki ciężko będzie znaleźć taki, który będzie nam pasował do obu aut...:/

Cytat:
znow mam pytanie

no w większości sklepów sieciowych są z tego co widziałam. Chiociaż ja patrzyłam na dziewczęce.

Co ja to chciałam...

jutro Natka idzie do fryzjera
A poza tym to już ciągle mi staje przy kanapie:/ a co więcej, po mojej nodze próbuje się wspinać. Także chce stać na całego......
Jestem przerażona,że będzie zaraz jak u Inwersji

Dziewczyny, które mają smartfony z FP- wasze też tak cicho grają?Bo to chyba dlatego,że powinno się je trzymać przy uchu??

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

p w c&a są, choć urodą nie powalają http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni.../kolekcja/body

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 17:34   #2799
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Lula ja na początku mówiłam bezosobowo, teraz na ty. Miałam niby mówić Mamo,tato,ale przez gardło mi nie przechodzi, nie umiem...

no ale wiesz, bezpieczeństwo najwazniejsze. Przymierzałaś czy pasuje do auta?kurczaki ciężko będzie znaleźć taki, który będzie nam pasował do obu aut...:/

no w większości sklepów sieciowych są z tego co widziałam. Chiociaż ja patrzyłam na dziewczęce.

Co ja to chciałam...

jutro Natka idzie do fryzjera
A poza tym to już ciągle mi staje przy kanapie:/ a co więcej, po mojej nodze próbuje się wspinać. Także chce stać na całego......
Jestem przerażona,że będzie zaraz jak u Inwersji

Dziewczyny, które mają smartfony z FP- wasze też tak cicho grają?Bo to chyba dlatego,że powinno się je trzymać przy uchu??

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

p w c&a są, choć urodą nie powalają http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni.../kolekcja/body
Tak moj tez tak cicho gra,pisalam juz o tym tez.Na razie Helenka nie za bardzo sie nim interesuje
Stary 2014-04-22, 17:39   #2800
Madziuchna27
Zakorzenienie

Ale tu puchy!

Byliśmy na podwórku przez ponad 3,5 h Widzieliśmy miśki w zoo, z czego jeden postanowił popływać Potem byłam w pracy, to wszyscy się zachwycali Julkiem.

Cytat:
mamo, tato lub na ty - w sensie np. przynieś, podaj itd.

Cytat:
znow mam pytanie

pewnie będą w Smykach i innych 5 10 15

Mi kumpela mówiła, że u niej rampersy się nie sprawdziły

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 17:47   #2801
teacherka
Zakorzenienie

Zuzia kończy dziś pół roczku!!!!
(dopiero o 23:12 no aleeeeee)

Wszystkiego naj dla naszego bliźniaka - Jasia
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 17:56   #2802
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
ja staram się jak najbardziej unikać jakiej kolwiek formy, kilka razy przeszlo mi tato/ mamo chyba ani razu, jak gadam z TŻ czy z kimś innym to mówie Twój tata, Twoja mama, tata Artura, mama Artura ..
no bo heloł oni do mnie ani o mnie nie mówia córką bo mają córkę Kasie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
wysłałam tż na zakupy, był w Rossmanie i miał kupić pampy z chusteczkami za 1 zł, przy kasie mu pani powiedziała że takiej promocji nie ma i kupił same pampy, a w gazetce na pierwszej stronie jest jak wół... chyba maila naskrobię...
w aptece miał kupić Bebilon pepti, kupił z dha bo mu powiedziała farmaceutka że lepszy...
też mi się zdarzyło że obsługa w rossie nie miała info o promoncjach..

jak kupił DHA skoro jest na recepte? na zwykły też mieliście recepty? bo on niejest już od stycznia 2014 na recepte.. podejrzewam że skończył się już im zwykły dlatego dala taki..

Madziuchna
mi się wydaje że rampers to tylko na mega upał i to będzie podobnie jak body z kr rekawem.

Tassia
widziałam jakieś juz pojedyńcze w smykach, h&m pewnie lada moment będą się pojawiać

ja ; ) byłam w poniedziałek nad Zegrzem z TŻ i Fikiem 6 h i było bosko przypominam Ci że jesteśmy tam umówione na kawę.

Bajka wymęczyłaś bułę z fotelikiem my zostajemy przy Recaro .. TŻ się uparł on jest 9-36 ale Filip już dobrze w nim siedzi.. w sumie jutro kupimy i będzie czekał..

Agusiamaskotka ale jak waga jest do 13 kg to Fifi już by miał na styk.. nie sugeruj się że komuś starczyl na 2 lata... patrz czy Mai głowka nie wystaje i później na wage

Kaśka dla Mika za stanie.. szczerze też czytając nie zajarzyłam co miałaś na myślo
Stary 2014-04-22, 18:00   #2803
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje zakupu. czemu na ten sie zdecydowalas?

potrzebowalam fotelika na juz, a w sklepie mieli kidzofixa, duofixa i kidzona ktorego przede mna malzenstwo wykupilo. a britax/romer za maly. jest na isofixa, mozna go rowniez montowac 3 punktowym pasem, mozna go przodem i tylem do kierunku jazdy wozic no i jest spory jesli chodzi o wielkosc.

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Właśnie jak to jest z tymi fotelikami? Ja mam x-landerowski fotelik x-car 0-13kg, Majka spokojnie się w nim mieści po wyjęciu wkładki, jest ponoć do 24msc życia...
to ze jest do 24 miesiaca to bym nie wierzyla ma w nim jezdzic dopoki bedzie sie miescic i glowa nie bedzie wystawac a pozniej zmiana na wiekszy.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

ja tez mowie bezosobowo.

kupowalam w sklepie stacjonarnym, pasuje jak ulal i trzyma sie bardzo sztywno. axkidy ponoc pasuja do wiekszosci.

nasz smartfon tez jest cichy :/

a to B. w foteliku, zaglowek jeszcze mozna sporo wyciagnac i spokojnie by w nim dwa lata pojezdzila.
ogolnie jest zadowolona nie narzeka na jazde tylem i mowi ze bardziej jej sie podoba.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotelik.jpg (85,3 KB, 54 załadowań)
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-04-22, 18:11   #2804
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
no wlasnie są! (poza womar eco) doslownie przed chwilą przypadkiem odkryłam nosidełka pathi http://pathi.pl/pl/
aa i powiedz mężowi żeby rozgrzewał bary, bo laska robi je na zamówienie i w galerii ma też takie z moro
https://picasaweb.google.com/alciaa/...25955438414850

u mnie juz nie da rady skoro chce miec je za kilka dni, ale może któraś z Was się załapie

tu jakas ich recenzja:
http://www.piegowata-ewa.pl/2013/06/...wakacyjna.html
dziękuję

Edytowane przez passion80
Czas edycji: 2014-04-22 o 18:16
passion80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 18:12   #2805
mariiasia
Zadomowienie

witam się poświątecznie, obżarta i przeżarta

jutro idziemy do laryngologa po Szymek dalej ma chrypę, i to mam wrażenie coraz gorszą. choć ja już diagnozę postawiłam- refluks.

i muszę się Wam pochwalić swoją inteligencją- myślałam, że mi się komp zepsuł a się okazało, że wtyczka od monitora jest wypięta z zasilacza

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 18:13   #2806
Madziuchna27
Zakorzenienie

Baja, mnie te nogi przerażają Sami jeszcze nie zdecydowaliśmy, jaki kupimy...

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 18:17   #2807
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Wszystkiego dobrego dla Zuzinki i dla Jasia

Stary 2014-04-22, 18:21   #2808
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

Sto lat, sto lat! Zdrówka dla Zuzi

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

ja ; ) byłam w poniedziałek nad Zegrzem z TŻ i Fikiem 6 h i było bosko przypominam Ci że jesteśmy tam umówione na kawę.
No jaha, że jesteśmy Odwiedzam wujka w Wawie i wtedy idziemy! Nawet wziełabym nas na łódke pożeglować po zegrzu (wujek tam trzyma swoją), ale z maluchami to się boję..

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
i muszę się Wam pochwalić swoją inteligencją- myślałam, że mi się komp zepsuł a się okazało, że wtyczka od monitora jest wypięta z zasilacza
Zdarza się najlepszym
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 18:28   #2809
dodinha
Wtajemniczenie

Wszystkiego dobrego dla Zuzi i Jasia!!
Stary 2014-04-22, 18:29   #2810
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
na ty, bądź teściu, teściowa
teściowa na weselu powiedziałą, że mam nie mówić mamo na ty byłyśmy już wcześniej

kurde, ryzyko kupować nosidło na zamówienie, a jak nei będzie chciałą w tym siedzieć?
Stary 2014-04-22, 18:31   #2811
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla Zuzi
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 18:33   #2812
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
znow mam pytanie

mamy ze smyka i z cartersa

Karolson, można kupić pepti dha, tyle, że płąci się 100%
Stary 2014-04-22, 18:38   #2813
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
nie ma w tym nic przerazajacego Blanka w foteliku przodem do kierunku jazdy nogi tez na przednim fotelu opierala, wiec na jedno wychodzi. zreszta wychodze z zalozenia ze lepsze polamane nogi niz zlamany kark.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-04-22, 18:43   #2814
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
nie ma w tym nic przerazajacego Blanka w foteliku przodem do kierunku jazdy nogi tez na przednim fotelu opierala, wiec na jedno wychodzi. zreszta wychodze z zalozenia ze lepsze polamane nogi niz zlamany kark.
a ona może je swobodnie wyprostować?
Stary 2014-04-22, 18:46   #2815
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
a mi się bardzo podoba. I gdyby nie to, że dostaliśmy fotelik to też kupiłabym ten tyłem.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 19:30   #2816
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
wyprostowac zawsze moze ale musi je troche wyzej ulozyc. ale z automatu sobie inaczej radzi, albo trzyma jak na zdjeciu albo po turecku nogi krzyzuje sama z siebie.

Cytat:
a mi się bardzo podoba. I gdyby nie to, że dostaliśmy fotelik to też kupiłabym ten tyłem.

ide nadrabiac bo laski dzis szybko padly po dzisiejszych spacerach
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-04-22, 19:38   #2817
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

: jupi:

Cytat:
potrzebowalam fotelika na juz, a w sklepie mieli kidzofixa, duofixa i kidzona ktorego przede mna malzenstwo wykupilo. a britax/romer za maly. jest na isofixa, mozna go rowniez montowac 3 punktowym pasem, mozna go przodem i tylem do kierunku jazdy wozic no i jest spory jesli chodzi o wielkosc.

to ze jest do 24 miesiaca to bym nie wierzyla ma w nim jezdzic dopoki bedzie sie miescic i glowa nie bedzie wystawac a pozniej zmiana na wiekszy.

ja tez mowie bezosobowo.

kupowalam w sklepie stacjonarnym, pasuje jak ulal i trzyma sie bardzo sztywno. axkidy ponoc pasuja do wiekszosci.

a to B. w foteliku, zaglowek jeszcze mozna sporo wyciagnac i spokojnie by w nim dwa lata pojezdzila.
ogolnie jest zadowolona nie narzeka na jazde tylem i mowi ze bardziej jej sie podoba.
super wygląda, widzę,że dałaś tez jakąś folię na siedzenie, mąż mówił mi,że damy folię, jakiś pokrowiec-coś się wymyśli. No ale jeszcze się nie wgłębiałam w ten temat, jeszcze mamy troszkę czasu.

Blancia jest taka śliczna

Cytat:
nawet jeśli nie może tak na wprost to może je prostować do góry, siąść po turecku, podkurczyć. Możliwości jest sporo i któraś z Was tu wstawiała o tym artykuł. Dzieci sprytne i giętkie są, dadzą radę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-04-22 o 19:40
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 19:46   #2818
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu puchy!

Byliśmy na podwórku przez ponad 3,5 h Widzieliśmy miśki w zoo, z czego jeden postanowił popływać Potem byłam w pracy, to wszyscy się zachwycali Julkiem.

mamo, tato lub na ty - w sensie np. przynieś, podaj itd.

pewnie będą w Smykach i innych 5 10 15

Mi kumpela mówiła, że u niej rampersy się nie sprawdziły
dzis nigdzie rampersow nie znalazłam
a masz info co sie sprawdziło>??

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
witam się poświątecznie, obżarta i przeżarta

jutro idziemy do laryngologa po Szymek dalej ma chrypę, i to mam wrażenie coraz gorszą. choć ja już diagnozę postawiłam- refluks.

mariasia szykuj sie na sobote do krakowa:P

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

wzruszyłam się

[/RIGHT]
Stary 2014-04-22, 19:47   #2819
rusałka_1
Zakorzenienie

gorgulku tak mam cienkie i grube puzzle. bardziej podobaja mi sie te 16 milimetrów. po pierwsze lepiej izolują (tyle ze u mnie zawsze jest chłodno) i sa "solidniejsze" tzn. moge przekładac całe puzzle bez ich rozkładania, łatwo je przenosic i czyscić

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
dziewczyny mam kolejny filmik.na nim równiez nie widac twarzy wiec tez wrzuce na główną.Pamiętacie pewnie

jak nie raz wspominałam ze Lila niespokojnie sypia?Nagrałam krótki filmik aby Wam pokazac jak to mniej

więcj wygląda.Czy Wasze dzieci tez się tak zachowują w nocy?Czy wiecie co moze wpływac na ten jej

niespokojny sen?Ja juz jestem wykonczona..Lila potrafi tak całą noc..wierci się,pełza a nawet siada!a to

wszystko z zamkniętymi oczami więc mniemam ze przez sen..Dodam ze spi ze mną.Ma dla siebie całą

połowe.Góre obłozyłam poduchami zeby mi nie daj Bog w nocy wypadła.
wow! alez Lilka sie wierci. myslalam ze Jasiek spi niespokojnie, ale on "tylko" kopie nogami

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

hejka

my juz po chrzcie
Mlody spokojny choc niewyspany i musialam butle robic pod koniec mszy ;D
bylo super, 7 dzieci chrzczonych, moj najstarszy wszystko pieknie zorganizowane, zero balaganu

najpier poszlismy do rodziny tza gdzie objadlam sie pysznym tortem
moja T. przeszla sama siebie, zrobila tort bezowy (nie lubie bez ale ten byl REWELACYJNY) nasaczony alko,

dosc mocno wiec po jednym kawalku bylam wesola
plus dwa łyki wina i glowa mnie rozbolala

pozniej poszlismy do mnie,
tu z kolei moja mama zamowila torta,
czekoladowo adwokatowy z chrupkami :

Mlody dostal piekne pamiatki

teraz padam na pysk ;D

oglaszam koniec swiat, koniec obzarstwa, wracam do diety i cwiczen

--
super ze chrzciny udane, czekamy na zdjecia

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Pola zuch dziewczyna dzielnie zniosła. Popłakała przy wkłuciu (3 wkłucia - żółtaczka, pneumo i te

pozostałe w jednym) ale później było ok. W domu też juz ok, pobawiła się ładnie a teraz kimia
Waży 8200 i mierzy 68cm (83 i 84 percentyl). Także rośnie cały czas stabilnie.
za wage

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość

W załączniku z Wikusiem i ze strony producenta Chciałam inną ale została wyprzedana a inne z Mamas&Papas
super bryka bardzo fajne kolory

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja dopiero teraz zakumalam, o co kasce chodzilo :screwy:
U nas Swieta do dooopy, bo chorzy z tz

zdrówka a Adas zdrowy?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja tez po chrzcinach. w niedzieler byly. prawie chrzestna sie na msze spoznila

bylo 3 dzieci i albo ryczal chlopczyk w wieku nati (cala msze0 albo natka (po chrzcie). pol mszy spala by

sie ledwo co rozbudzic na lanie wody i juz wtedy byl ryk bo sie przestraszyla. pod koniec mszy juz

wyszlam...

w domu obiad - gdyby nie pomoc siostry i mamy to chyba bym nie dala rady bo a to karmienie a to lulanie...

potem torty (dwa- bo syn mial jeszcze urodziny!) i ciasta i czesc ludzi pojechala a czesc zostala na noc

wiec kolacja i prawie caly nastepny dzien mialam jeszcze gosci

za to natka do dzis marudna bo nie dosc ze tyyyle ludzi to jeszcze jej zab akurat wyszedl (wiec mamy dwa

zeby) i nocmi nie sypia dobrze...

w czwartek jedziemy na wizyte poszpitalna. skora wczoraj miala sie gorzej ale to chyba przez nowa

czapeczke ktora miala na chrzcie
super ze chrzciny udane
mam nadzieje ze to tylko chwilowe pogorszenie skóry

Cytat:
hej. Nie nadrabiam bo mam za dużo. A zaraz pewnie Korn wstanie.
U nas wszystko ok.

rusałko i ja zdrówka dla dzieciaczków na pół roczku.

poli Korn nawet jak mocno już śpi to macha nie raz ręką. za raczkowanie.

Moje dziecko ogarnęło pełzanie w tył.
Mamy ostatnio problemy brzuszkowe i Korn mi płacze nocami. Chodzimy jak zombie.
Za tydzień lecimy do PL.
dziekujemy
biedny Korn
za pełzanie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

gratulacje postępów raczkujących,siedzących i stojących
to i ja się pochwalę że sebuś zaczyna stawać na raczki i się kiwa wiec już jakiś postęp

Cytat:
Mam pytanie do Dziewczyn, ktore posiadaja mezow Jak mowicie do swoich tesciow?

Mamo, tato? Latwo wam bylo sie przelamac? nurtuje mnie to ostatnio
my jestesmy juz prawie 3 lata po ślubie i dopiero niedawno (po narodzinach Jasia) zaczełam sie zwracac do t. mamo. choc nadal jest to trudne.

Cytat:

dziekujemy

najlepszego dla Zuzinki

Cytat:
potrzebowalam fotelika na juz, a w sklepie mieli kidzofixa, duofixa i kidzona

ktorego przede mna malzenstwo wykupilo. a britax/romer za maly. jest na isofixa, mozna go rowniez montowac

3 punktowym pasem, mozna go przodem i tylem do kierunku jazdy wozic no i jest spory jesli chodzi o

wielkosc.

to ze jest do 24 miesiaca to bym nie wierzyla ma w nim jezdzic dopoki bedzie sie miescic i glowa nie

bedzie wystawac a pozniej zmiana na wiekszy.

ja tez mowie bezosobowo.

kupowalam w sklepie stacjonarnym, pasuje jak ulal i trzyma sie bardzo sztywno. axkidy ponoc pasuja do

wiekszosci.

jaka ona juz duza

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 19:47   #2820
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Miłosz dziś pierwszy raz od kilku dni ładnie zjadł obiadek. U nas ładnie to jest 100g Zestaw był taki: marchew, cukinia, ziemniak, seler, oliwa.
I w ogóle z kp też lepiej, tzn. minęły mu fochy i choć te 5 razy w dzień je, tyle że po kilku dniach kiedy jadł mało i rzadko piersi sflaczały i chyba mało mleka mam, ale przystawiam i liczę na poprawę

już nie pamiętam jakie to trzecie było
dla mnie też wiązane odpada, nie po to chustę opchnęłam, żeby się znowu motać

promocja do 27 kwietnia

u nas jak był kiedyś taki okres, że po 7-8 robił na dzień to dawałam tylko probiotyk i często przystawiałam, pediatra twierdził że to jeszcze nie biegunka

ja zwracam się do swoich teściów bezosobowo czasem jest ciężko, bo każde zdanie muszę najpierw przemyśleć żeby dobrze wyszło, no ale nie przejdzie mi przez gardło mamo, tato mąż za to tak się zwraca do moich rodziców

za smaczny obiadek. Myśle, ze jak bedzie wiecej jadł, to laktacja wróci na dawne tory.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja jak jestem w PL to w krk chodzimy do Geslera na obiad. Ma restauracja przy samym rynku. W porze lunchu standradowe menu (czyli tylko jedna potrawa nie ma wyboru) kosztuje (a przynajmniej w zeszłe wakacje tak było) 20 zł. W tym zupa, drugie danie, kompot do woli i deser. Wszystko pyszne jak od mamy

)

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

tassia :

http://www.carters.com/carters-baby-...s+and+Sunsuits

Za 20 zł to niezły zestaw. Muszę sie tam kiedys wybrac, jak bede w krk

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla Zuzi i Jasia

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Zaraz idę z Leo na spacer i wyląduję u koleżanki która jest w ciąży, więc pewnie będziemy dyskutować na bobasowe tematy

Też właśnie nie wiem jak go ubierać. Do południa miał krótki rękaw i na to sweterek rozpinany, bardzo cienki, nie był zgrzany a teraz założę cienką bluzę i na drogę powrotną wezmę bezrękawnik, bo trochę tam pewnie zabawimy...

Nie byłam nigdy u niej w knajpie ale widzę że nie warto, może faktycznie niech zrobią odcin jak sama siebie prostuje...

Nie powiedziałabym do nich mamo, tato. Mówię bezosobowo, co jest bardzo trudne mieszkając z nimi. Często nie wiem jak ubudować takie zdanie A jak do nich razem to na wy.

Tak jak ja
Jak tam po wizycie u koleżanki ?

Ja tez mowię bezosobowo, jakoś nie moge sie przekonać do mamo i tato. A Ciebie podziwiam, ze dajesz radę tak codziennie, bo czasem skonstruowanie zdania jest mega wyczynem

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości