Rossmann cz. XXII - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-22, 19:53   #151
alex24112
Zadomowienie

Dot.: Rossmann cz. XXII

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
z dostępnych w Rossie marek to rozświetlacz z Revlonu wydaje się dawać taki efekt
http://1.bp.blogspot.com/-aBnbAOFGN_...0/DSC_0199.jpg
ale nie jestem pewna czy w rossmanowskich szafach jest

jaki cień z inglota?

Revlona mam w hebe, więc tam zerknę na ten kosmetyk cień nr 393.

Walczę z pcos, nt i io. Walczę o siebie!

Edytowane przez alex24112
Czas edycji: 2014-04-22 o 19:55
alex24112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 19:54   #152
karolina_zb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CleoOo Pokaż wiadomość
ja używałam HM dzisiaj zakupiłam 123 więc jutro moge dopiero zdać relacje
Też dziś kupiłam 123 i Flower Perfection
Cytat:
Napisane przez Frezja_1 Pokaż wiadomość
Na moim rachunku cena promocyjna pudru Manhattanu Clearface została wbita ręcznie, dziwiłam się wcześniej dlaczego, ale po przeczytaniu wątku wszystko jest jasne.
Dobrze wiedzieć. Ja dziś miałam go w ręce i po sprawdzeniu ceny na czytniku odłożyłam.
karolina_zb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 19:56   #153
izqu
Raczkowanie

GG do izqu Send a message via Skype™ to izqu

Cytat:
Napisane przez nkfn Pokaż wiadomość
Weszłam do jednego rosska zaraz po 9 - cisza, spokój, mogłam sobie wszystko na spokojnie wybierać. Ekspedientki patrzyły na ręce niektórych klientek, by nie otwierały produktów (byłam zdziwiona bo takich "praktyk" u ekspedientek dawno nie widziałam ), oczywiście, gdy miałam jakieś pytania, to nie pomogła mi, ale to już inna kwestia.. W drugim rossku około 11 już kobiety się zlatywały i ogólnie panował lekki tłum.. w trzecim R. przed 14 to już w ogóle jakbym w mrowisko weszła.

Zakupiłam:
zwykłego burżujka Healthy mix nr. 53 (30.60 zł)
puder z manhattanu softcompact powder (11.69 zł)
bibułki matujące wibo (2.89 zł)
chusteczki nawilżające z alterry (2.49 zł)

..chciałam zakupić nowość Rimmela - bazę pod makijaż, ale nie nie.. testowałam go na dłoni i po chwili wyglądała jakbym delikatnie posypała się mąką.

Ale za to zdecydowałam się na silikonową bazę z Wibo, kosztowała jedynie 7.59 zł (testowała któraś z Was? Jak wrażenia? )
jak dla mnie ta baza to porażka ani nie wyrównuje, ani podkład się dłużej nie trzyma, tyle że lepiej się rozprowadza podkład (tak jak jedna z Was już pisała). Chyba że to moja cera, ale byłam szczerze zawiedziona
Stary 2014-04-22, 19:57   #154
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tisane15 Pokaż wiadomość
Właśnie się dziś zastanawiałam nad nim. I jak się sprawdził do suchej cery?
całkiem fajnie, mam właściwie suche tylko poliki, krycie wiadomo bardzo słabe, ale efekt bardzo naturalny, nakładałam też puder, bo ten bb nie daje matu na twarzy
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:01   #155
Alienika_
Raczkowanie

Hej,

Szukam i szukam i nie mogę nigdzie znaleźć, czy jest jeszcze w ogóle w Rossmannie Astor, Volume Diva Mascara?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rubiajacy.html

Ktokolwiek ją widział gdziekolwiek?
Stary 2014-04-22, 20:02   #156
Zuzanka3
Raczkowanie

Melduję się w nowej części naszego wątku.
Dopiero jutro wybieram się na pierwsze promocyjne zakupy mam nadzieję, że jakieś jasne kolory jeszcze ocaleją.
Zuzanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:02   #157
justilove
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tisane15 Pokaż wiadomość
Właśnie się dziś zastanawiałam nad nim. I jak się sprawdził do suchej cery?
Też się nad tym zastanawiam bo jest to bb dla cery tłustej, dodatkowo z kwasem salicylowym. Nie wysuszał?
justilove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:04   #158
BigBeautifulLulu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iselle Pokaż wiadomość
ja w moim Rossmannie rzuciłam się na polowanie a jednak niepotrzebnie bo aż takich tłumów nie było a z taką mocą capnęłam Revlon CS odc. 110 jakby już żadnych innych tam nie było dopiero potem się rozejrzałam i uspokoiłam
momentami przy szafach było nawet pusto całkiem bo kursowałam tam z godzinę po całym Ross pewnie dlatego że nigdzie nie było żadnego napisu że jest promocja -49%
na spokojnie kupiłam jeszcze bibułki Wibo, korektor Eveline Art. Scenic (miałam mały problem bo były testery ale miały powycierane numery) i bazę matującą Rimmel.. poza tym wszystkim dokupiłam jeszcze ze 100 innych klamotów
na -40% tłumy były takie że stało się w kolejce żeby podejść do szafy, no ale stary Ross był też ze 4 razy mniejszy

żałuję że nie wzięłam więcej bibułek Wibo - ktoś pisał że Purederm lepsze bo Wibo trzeba użyć kilka: ja mam Purederm i na 1 się nie kończy ;>
generalnie nie narzekam, panie z obsługi miłe chociaż nie korzystałam (współczuję im bo były oblegane przez wyfikowane 50-ki które myślą że są w Douglasie i będą miały każda osobistego makijażystę na zawołanie młodsze klientki tylko pytają gdzie co jest ale same sobie dobierają i nie wymyślają wszystkomających podkładów, róży itd.), a poza tym Ross otwarty od tygodnia więc wszystko jeszcze ładne nowe i pachnące

myślę jeszcze trochę nad BB z Rimmela ale posmarowałam się testerem Light i po 1. niemiłosiernie żółty i dość ciemny a po 2. wydał mi się jakiś taki ciężki - któraś go używała na twarz? mam już z Garniera i Maybelline do cery tłustej ale są kiepskie

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

aaa i jeszcze ważna rzecz - każdą cenę sprawdzałam na czytniku żeby się nie naciąć na coś co nie wchodzi w promocję, poza tym widok połowy ceny bardzo dobrze działa na samopoczucie

Ale pytasz o nową wersje Matte czy tą która już od dawna jest w ofercie? Jeśli o tą normalną w błyszczącej tubie, to nie polecam. Zasycha na twarzy i pęka nawet jak człowiek lekko się uśmiechnie. Szybko schodzi i mocno po nim się twarz błyszczy.
BigBeautifulLulu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:08   #159
Przenajswietsza
Raczkowanie

U mnie już o 10 (godzina otwarcia) było dużo osób.
Udało mi się kupić true match N1 - były 3 buteleczki, z jednej ktoś sobie zrobił tester, więc wzięłam 2 nieotwarte. Niestety nie kupiłam HM 51 była jedna buteleczka, ale też przerobiona na tester, mimo że jest tester tego koloru i jeszcze porównałam wagę i wychodzi na to, że ludzie przy testowaniu koloru zużyli ok. 1/3 podkładu. W szufladzie też go nie było.
Jeśli przez cały dzień były takie tłumy jak rano, to już pewnie są puste szafy
Stary 2014-04-22, 20:21   #160
_czarny_kot
Zakorzenienie

Kupiłam róż bourjois nr 34 (piękny róż) i korektor eveline art scenic 2 w 1 kolor ivory (najjaśniejszy). Ludzi pełno, szafy o dziwo też pełne.

Chciałam kupić CC z bourjois, skorzystałam z testera i byłam w szoku jaki on jest mega kryjący Szukam czegoś bardziej naturalnie wyglądającego, ten prezentował się bardziej jak podkład niż krem CC.

Zastanawiam się nad bb cream z maybelline, może jutro wezmę

A i nawet nie wiedziałam, że w moim rossie jest szafa revlona także pełen wybór, wszystkie "powszechne" szafy + revlon, eveline, bourjois, sally hansen

Edytowane przez _czarny_kot
Czas edycji: 2014-04-22 o 20:22
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:24   #161
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Specjalnie na czas promocji podnieśli ceny Mój ulubiony bieluśki podkład z Miss sporty zawsze był po 12 a dziś po 16 przeceniony na 8 Kupiłam też dwa róże i liliowy lakier (choć nie było promocji na niego ale śliczny był )

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:25   #162
charlotte89
Zakorzenienie

Przyszłam się pochwalić, że udało mi się kupić mój ukochany Photoready z Revlonu także raz jeszcze bardzo dziękuję za rady odnośnie Rossmannów z szafami tej marki Byłam na zakupach dopiero po pracy i bałam się, że kolory będą mocno przebrane, ale na szczęście trafiłam na dobrze zaopatrzony sklep Skusiłam się jeszcze na kilka rzeczy, w końcu -50% nie zdarza się zbyt często
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:27   #163
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Specjalnie na czas promocji podnieśli ceny Mój ulubiony bieluśki podkład z Miss sporty zawsze był po 12 a dziś po 16 przeceniony na 8 Kupiłam też dwa róże i liliowy lakier (choć nie było promocji na niego ale śliczny był )
Mi się wydawało, że zawsze kosztował koło 15- 16zł. Ale rozglądałam się za nim na ostatniej promocji, więc może faktycznie podnoszą ceny.
On jest bieluski? No to chyba bedzie zbyt jasny dla mnie.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:28   #164
wiosna494
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
testuję wersję matt 01 i jestem zadowolona, dość mocne krycie jak na bb, satynowe wykończenie, ale niestety przechodzi w glam po 4h matem bym tego nie nazwała
jednak dalej jest naturalny i wymaga bibułki lub przypudrowania

masz na myśli ten 4d w zielonym pudełeczku?

otóż ja z korektorem eveline biohyaluron 4d i podkładem under 20 odeszłam od kasy z niczym - pani stwierdziła, że -49% jest na produkty z szaf (nie mamy szafy eveline w swoim rosie)
trochę się wnerwiłam, ma ktoś regulamin tej akcji, bo nie mogę wyszperać a słowo "wszystkie" nie oznacza wszystkie wg rossa
u mnie cały Ross był wyklejony żółtymi kartkami, że promocja dotyczy tylko produktów, które znajdują się w szafach z kolorówką
wiosna494 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:32   #165
Iselle
Zadomowienie

GG do Iselle

tak, chodziło mi o ten nowy BB Rimmela w 2 kolorach
chyba tylko azjatycki BB da radę mojej cerze, pozostałe w mojej opinii nadają się tylko do suchej i normalnej
Iselle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:36   #166
karolina_zb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Przyszłam się pochwalić, że udało mi się kupić mój ukochany Photoready z Revlonu także raz jeszcze bardzo dziękuję za rady odnośnie Rossmannów z szafami tej marki Byłam na zakupach dopiero po pracy i bałam się, że kolory będą mocno przebrane, ale na szczęście trafiłam na dobrze zaopatrzony sklep Skusiłam się jeszcze na kilka rzeczy, w końcu -50% nie zdarza się zbyt często
Mogłabyś mi powiedzieć, czy widać na twarzy drobinki, które zawiera Photoready? Kusi mnie, bo używam CS i jestem zadowolona, ale boję się tych rozświetlających drobin...
karolina_zb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:39   #167
Iwona 25
Zakorzenienie

podniesione zostały ceny na Ryskiej marek takich jak Miss Sporty i Lovely, średnio o 1-3 zł, reszty nie sprawdzałam

NA MNIE NIE ZAROBIĄ OSZUŚCI
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:43   #168
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina_zb Pokaż wiadomość
Mogłabyś mi powiedzieć, czy widać na twarzy drobinki, które zawiera Photoready? Kusi mnie, bo używam CS i jestem zadowolona, ale boję się tych rozświetlających drobin...
Moim zdaniem na twarzy nie są one widoczne, dają raczej efekt delikatnego rozświetlenia Ja jestem w tym podkładzie absolutnie zakochana, twarz wygląda zdrowo, promiennie, a przy tym bardzo delikatnie. Mam porównanie do Color Stay i Photoready bije go na głowę Efekt jest dużo naturalniejszy, podkład lepiej stapia się z moją cerą, utrwalony pudrem wytrzymuje bez problemu do 10-12h. Jak dla mnie produkt porównywalny z podkładem Diora Nude
Stary 2014-04-22, 20:46   #169
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez emmmm Pokaż wiadomość
Wrzucę Wam, bo i tak i tak robiłam zdjecie, a może którejś się przyda - porównanie kolorów Bourjois HM nr 51 i Manhattan Easy Match nr 30 soft porcelain (HM to ten na dole)btw ten manhattan ma bardzo zbliżony kolor do MUA undress your skin porcelain, choć jest odrobinę jaśniejszy i bardziej wpadajacy w delikatny, ale nie świnkowy róż

Fajny ten Manhattan. Masz rację te różowości bardzo subtelne. Poza tym nie ciemnieje.

Potwierdzam, że podnieśli ceny regularne od 1 do 3 zł na parę produktów, nie zapamiętałam na jakie, ale na pewno kilka z Maybelline (na pewno pomadki) i Miss Sporty.

Szkoda przepłacać za CS w R., choć potestować kolory warto, Cena regularna w drogeriach internetowych 5-10 zł taniej niż w R. przy -49%, a teraz często zdarzają się darmowe dostawy.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-04-22 o 21:17
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:48   #170
Ocia27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiosna494 Pokaż wiadomość
u mnie cały Ross był wyklejony żółtymi kartkami, że promocja dotyczy tylko produktów, które znajdują się w szafach z kolorówką
A wcale że nie!!! Te podkłady, które nie są w szafach też są w promocji (AA, Lirene) tylko na czytniku pokazuje zwykłą cenę a dopiero jak w kasie kasjerka naciśnie enter to się odlicza te 49%.
Ocia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:48   #171
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem na twarzy nie są one widoczne, dają raczej efekt delikatnego rozświetlenia Ja jestem w tym podkładzie absolutnie zakochana, twarz wygląda zdrowo, promiennie, a przy tym bardzo delikatnie. Mam porównanie do Color Stay i Photoready bije go na głowę Efekt jest dużo naturalniejszy, podkład lepiej stapia się z moją cerą, utrwalony pudrem wytrzymuje bez problemu do 10-12h. Jak dla mnie produkt porównywalny z podkładem Diora Nude
a jak ten photoready się zmywa? bo przy cs twarz jest jakas taka sliska
Stary 2014-04-22, 20:49   #172
britnay
Zakorzenienie

dziewczyny, a co myślicie o rimmel wake up do suchej cery? Przeczytałam opinie na kwc, ale chciałam jeszcze was spytać.
britnay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:49   #173
wiosna494
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ocia27 Pokaż wiadomość
A wcale że nie!!! Te podkłady, które nie są w szafach też są w promocji (AA, Lirene) tylko na czytniku pokazuje zwykłą cenę a dopiero jak w kasie kasjerka naciśnie enter to się odlicza te 49%.
ok, nie musisz od razu krzyczeć napisałam tylko co zauważyłam, a nie na podstawie własnych doświadczeń to ciekawa informacja, bo wynika z tego, że tylko niektóre, które nie są w szafach są również w promocji
Stary 2014-04-22, 20:53   #174
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
dziewczyny, a co myślicie o rimmel wake up do suchej cery? Przeczytałam opinie na kwc, ale chciałam jeszcze was spytać.
uwielbiam ten podkład, gdyby nie to, że się ściera to nawet nie potrzebowałabym pudru, moja twarz nie jest typowo suchą, jest sucha sezonowo - zazwyczaj na policzkach, ale używałam go już i latem i zimą i jestem bardzo zadowolona, jeden z moich ulubiencow, no i pięknie rozswietla
Stary 2014-04-22, 20:55   #175
Martolek
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie za to przy pudrach/podkładach "spoza szaf" wisiały kartki mówiące o zniżce 49%

Martolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:56   #176
Ocia27
Raczkowanie

Cytat:
ok, nie musisz od razu krzyczeć napisałam tylko co zauważyłam, a nie na podstawie własnych doświadczeń to ciekawa informacja, bo wynika z tego, że tylko niektóre, które nie są w szafach są również w promocji
Nie miałam zamiaru krzyczeć na Ciebie. Chodziło mi tylko o to, że babki w rossie zamiast sprawdzić coś klienta wprowadzają w błąd.
Ocia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 20:58   #177
wiosna494
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martolek Pokaż wiadomość
A u mnie za to przy pudrach/podkładach "spoza szaf" wisiały kartki mówiące o zniżce 49%
Cytat:
Napisane przez Ocia27 Pokaż wiadomość
Nie miałam zamiaru krzyczeć na Ciebie. Chodziło mi tylko o to, że babki w rossie zamiast sprawdzić coś klienta wprowadzają w błąd.
ciekawa sprawa. ja i tak nie zacieram rąk na nic spoza szaf, więc ewentualne problemy z ceną przy kasie, o których ktoś wcześniej pisał, mnie nie dotyczą
Stary 2014-04-22, 20:58   #178
Ilsa Lund
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4613161 9]Mi się wydawało, że zawsze kosztował koło 15- 16zł. Ale rozglądałam się za nim na ostatniej promocji, więc może faktycznie podnoszą ceny.
On jest bieluski? No to chyba bedzie zbyt jasny dla mnie.[/QUOTE]
Że bieluśki to przesadzam ale ta seria ogólnie jest bardzo jasna a 101 Ivory który kupuję jest najjaśniejszy Do tego dobrze kryje.
misssporty.jpg
Ktoś pytał jak wygląda 110 Ivory z CS i miałam zarówno ten jak i 150 Buff; nie widziałam bardzo mocnej różnicy.
Clipboard01.jpg

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:00   #179
Martolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
Ja mam mieszaną i sprawdza się średnio, ale myślę, że dla suchej będzie właśnie idealny cera ma promienny wygląd no i ogólnie jest dosyć lekki

Martolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 21:06   #180
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
a jak ten photoready się zmywa? bo przy cs twarz jest jakas taka sliska
W jakim sensie? Dla mnie Photoready ma bardziej mokre wykończenie niż Color Stay, ale trzyma się twarzy zdecydowanie lepiej i wraz z upływem czasu znika dosyć równomiernie, czego nie mogłam powiedzieć o Color Stay
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości