|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 18 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#152 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
kurcze, kiedys to na komunię się rower dostalo, wieżę, czy ten komputer, rolki, no i łańcuszek, pierścionek, zegarek, biblie, albumy.. teraz cuda na kiju:P (a ja nigdy nie miałam roweru:/). Z ta książeczka oszczędnościowa super pomysł
no i pieniądze wtedy by nie ginęły (chociaz to od rodziców zależy..).Ja na 18 dostałam od taty 400zł na koncie oszczednosciowym wraz z ksiazeczka i 100dolarów (kiedys kupil i mi i bratu i w dniu 18 urodizn kazde z nas otrzymalo). Szkoda, ze jak wymienialam doalry to były po niskiej cenie:P. |
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dobra, ale myśle, że lepiej dać np. na zakończeniu studiów czy w wieku tych 24-25 lat, wtedy jesteśmy dojrzalsi niż 18 latkowi i nie wydamy (chyba też w sumie zależy) kasy na głupoty
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys rower to tez bylo ładnych pare stówek.. tylko kwestia zabawek/gier
zresztta! o czym mowimy jak plus zrobil reklame gdzie 2 blizniackzi wyrzucaja misie mowiac ze pluszkow nie potrzebuja maja lepsze rozrywki(/zabawki?) i wchodzi mama i pyta "dziewczyny gramy??" i plus do czegos tam dodaje PSa czy cos... no to sory czego moze dziecko chciec... :/
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
gorzej jakby dziecko w ogóle się nie hajtało
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
nie zapomne jak mój chrzestny powiedział, że da mi kase na nowe okulary jak dostane się do dobrego liceum. A moja mama na to; to co jak się nie dostanie to ma ślepa chodzić. Mój chrzestny stanął jak wryty
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
to zalezy ile sie ma ... jak ktos zarabia 1,5k to za te pare tysi kupi lapka itp...czyli jak na komunie
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
bo tak szczerze, co ty bys kupiła za to jakbyś miała 18 lat
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahahahahhahahah
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
jakbym miała prawo jazdy to samochód
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
mam dzisiaj równo 500 dni do ślubu
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak serio to w wieku 18 jeszcze fiu bździu w głowie. Ale nie wiem na urodziny można - 20, 25? Wiecie co... moją kasę zagarnęli rodzice na uzupełnienie dziury w budżecie po organizacji imprezy ![]() Ale mogliśmy wybrać na co chcemy kwotę przeznaczyć. Mój brat 4 lata wcześniej wybrał keybord, a ja tak kochałam się z bratem, że zażyczyłam sobie remontu pokoju na piętrze i nowych mebli. Także ja z komunii zrobiłam sobie pokój, taka poważna inwestycja! ![]() Joasia, ja swojemu chrześniakowi chyba też wolałabym dać prezent, bo kasa przepadnie... Ale rower pewnie zakupi chrzestny - tak to jest niestety przyjęte... No i pewno będę dawać równowartość roweru. Chyba, że chrzestny zakupi komputer, to ciocia rach ciach ciach po rower
|
|
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
tak patrzę sobie na kalendarz na pierwszej stronie i widzę że sama jestem 29.08
a wydawało mi się że byl ktoś jeszcze mógłby się ktoś z tą datą pojawić zawsze to raźniej
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;46137389]Joasia, ja swojemu chrześniakowi chyba też wolałabym dać prezent, bo kasa przepadnie... Ale rower pewnie zakupi chrzestny - tak to jest niestety przyjęte... No i pewno będę dawać równowartość roweru. Chyba, że chrzestny zakupi komputer, to ciocia rach ciach ciach po rower
[/QUOTE]Ja mojemu moge kupic rower bo chrzestnego moj siostrzeniec juz nie ma (siostra wziela jakiegos kolege ktory sie ulotnil i tyle z chrzestnego ;P) ale moj starszy siostrzeniec mial rok temu wypadek na rowerze, bo na osiedlu mieszkaja, nikogo nie sluchaja.. i wpadl pod auto, nic groznego ale pare dni spedzil w szpitalu.. wiec juz slysze lamenty babci ;P sama nie wiem.. po co ja sie zgodzilam zeby byc ta chrzestna ! :P A ja nie wiem na co poszly pieniadze z mojej komunii.. ale moi rodzice nigdy nie potrafili oszczedzac, moj tata nadal nie ptorafi :P mieli mega duzo kasy, bo tata byl gornikiemi zarabial swoje i na odprawe dostal tez mnostwo kasy i nic z tego nie ma :P tacy mONdrzy byli.. A ja za to dziekuje im ze zostawili mnie 10 lat temu z babcią, przysyłając co miesiąc kase na rachunki, zakupy, życie ogólnie i od tego 15 roku zycia bylam odpowiedzialna za dom i oszczedzanie :P i jestem teraz o tyle mądrzejsza :P |
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
może ktoś odszedł z forum i został wykreślony
|
|
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#171 |
|
Konto usunięte
|
No można by jeszcze kurs na prawo jazdy zrobić
![]() Wiecie co, ja mam 374 dni do ślubu. Niedawno to było rok i 4 miesiące, a za chwilę będzie już rok Przyjaciółka się wczoraj pytała, czy ogarniam duperele, typu kolor itd... A ja, że nie, że mam zamysł, ale jakoś mam to w nosie... Na koniec rozmowy podsumowała, że tak czy siak, zawsze się komuś coś nie będzie podobać Więc w sumie - walnę żółty z fioletem i też będzie
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym.odkladaniem dziecku to roznie bywa :p u mnie to teraz jest tak ze ma lokate na pol.roku i co pol roku mu ja aktyalizuje i wplacam jakies pieniadze.
Na wplacanie tysiecy nie ma co liczyc, bo w tej chwili mamy inny cel odkladania kasy, ale pareset zloty tam mu sie zawsze staram doplacic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#173 |
|
Wtajemniczenie
|
przegapiłam 1000 post
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;46137546]No można by jeszcze kurs na prawo jazdy zrobić
![]() [/QUOTE] niby tak, też zależy.... ja zrobiłam kurs przed 18, egzamin zdałam po urodzinach zaraz i potem też dostałam samochód, więc w sumie ja nie wiem na co miałabym wydawać taką kase... a jak się dostanie poźniej to i na wesele będzie
|
|
#175 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz na chrzcinach siostry prezenty były zróżnicowane i nikt do nikogo nie ma pretensji bo wiadomo, że każdy dał ile tylko mógł a ważne , że w ogóle ten prezent był. Rok temu kuzynka na weselu dostałą 4 puste koperty i jedną wypchaną gazetą NI wiem co ludzie w głowach mają....Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- myślę, ze do wszystkiego trzeba podejść z rozsądkiem i nie patrzeć na innych a na swoje możliwości. Bo taka postawa zastaw się a postaw się jest totalnie bez sensu
Edytowane przez beth007 Czas edycji: 2014-04-23 o 11:03 |
|||
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
muszę sie spakowac i jechać za niedługo, bo mam zajęcia jutro, a tak mi się nie chce
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
jak ludzie mogą tak robić i to niby swoim bliskim
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem.. u mnie nigdy na chrzest ani na komunie nie wystawia sie wielkich przyjec.. tylko dziadkowie, chrzestni i rodzenstwo rodzicow.. wiec nie znam tego ze strony wielkich przyjec z takiej okazji
i zawsze te spotkania byly w domu na ktore sie samemu przygotowuje jedzenie i ciasta, jak ja w tamtym roku robilam to na komunie siostrzenca ![]() A puste koperty to naprawdę jest już dość niefajne zachowanie.. bo wiadomo że robiąc jakąkolwiek imprezę wiem że nie wszystkich stać na koperty czy prezenty, i nie po to ich zapraszam.. Np wiekszosc rodziny TZ nie jest zamozna, a zapraszamy ich wszystkich, mam nadzieje ze pustych kopert nie bedzie, bo wole NIC niż cośt akiego hehe Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2014-04-23 o 11:07 |
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
P&P JA- Patrycja TŻ- Piotr Połączyła nas nasza wspólna pasja, a mianowicie uwielbienie do żużla. Kościół: Parafia Rzymsko-katolicka pod wezwaniem Opatrzności Bożej na Kamieniu
Sala: Sala weselna Malaga Zespół/ DJ: DJ Mario (umowa podpisana) Fotograf i Kamerzysta; foto i video Arka (umowa podpisana) Samochód: Camaro żółte Kosmetyczka: salon Bamboo, kosmetyczka / wizażystka / mistrzyni polski w makijażu Patrycja Dębska, Fryzjer: salon Bamboo, fryzjer Łukasz . Kolor przewodni na ślubie: kobaltowy i biały. Kwiaty: białoz kobaltowymi wstawkami z broszek Buty: kobaltowe Suknia: koronkowa prawdopodobnie dopasowana z pięknie wyciętym tyłem Obrączki: połączone żółte z białym złotem, płaskie, z diamencikami na mojej Plener: na stadionie żużlowym w podobnym klimacie do załączników + jakiś drugi plener Zaproszenia: Z naszym zdjęciem. Dla znajomych ze śmiesznymi zdjęciami naszymi (jak w załączniku) . Na ślub zawiadomienie albo coś podobnego.Wódka: Żubrówka Biała, 1 l na parę. Tort: w cenie sali piętrowy z kolorem przewodnim kobaltowym. troche poprzerabiana. Bo ciągle coś dodaje i zmieniam Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2014-04-23 o 11:08 |
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
moja komunia była w domu ale mama żałowała bo potem chyba sprzątania było na tydzień
a gości było dużo bo całe rodzeństwo mojego dziadka a jest ich w sumie 9 z żonami i jeszcze niektórzy z dziećmi jak mieli takie w wieku szkolnym, no dziadkowie, chrzestni, ogólnie no sama do tej pory się dziwię jak ludzie się pomieścili pamiętam, że przed komunią mój pokój był cały w blachach z ciastem i miałam taką super sukienkę na kole na przebranie, nie wiem co się z nią stało ale pamiętam że była piękna taka granatowa ach, ach
|
|
|
|
#180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko moja mama ma 9 rodzeństwa, tata ma 5 rodzeństwa. Także robi się tłum bo wszyscy po ślubie z małymi , niepełnoletnimi dziećmi . Nigdy nie zaprasza się znajomych, sąsiadów czy dalekie ciotki. Także w tym wypadku nie było mowy o imprezach w domu bo by miejsca nie było
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

bo odnosiłas sie do postu odnośnie zostawiania kasy z imprez i myślalam że o to Ci chodzi 
niepotrzebnie z nim ten temat poruszałam, zasiałam w nim ziarno watpliwości to teraz mam 

no i pieniądze wtedy by nie ginęły (chociaz to od rodziców zależy..).

mógłby się ktoś z tą datą pojawić zawsze to raźniej