|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
do bani z taką pogodą, w sb jak się zberałam to jak mi tż znosił wózek to zaczeło kropic, ale myśłe twarda jestem idziemy, przesiedzielismy z pół godziny na placu zabaw w domku i pod drzewkami takze w sumie nam bardzo nie kropiło ale wiało i zimno i nieprzyjemnie i w końcu odpuściłam, wróciliśmy do domu
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Stówka dla Mikołaja i Krzysia!!!! Dobrego chłopaki!!!! trudne to... piaskownica tyż spacza gust różem ![]() trzymam kciuki za przedszkole! przyznaj, przyznaj! "TYLKO BIEDRONKA NIE MA OGONKA!" gender study : praktyk ![]()
|
|
#2373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepszego chlopaki ![]() Cytat:
co do ost haha.jajeczko na miekko yhmmm ... takie oto sniadanie se dzis zaserwowalam |
||
|
|
|
#2374 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow udalo mi się zrobić wielocytuj na tel jeszcze tylko tablet musze rozpracowac. Cytat:
I nosidełko w uzyciu. Ja też wyciagnelam bondolino jak szlismy na kopiec Krakusa i Hania bardzo się do mnie tulila w nim. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
zanim doczytałam, to oniemiałam. spełniony sen mojej t.
![]() hehe ![]() byłam niejadkiem (sic!), ale u sąsiadów (rodzina wielodzietna) ZAWSZE jadłam z nimi chleb ze śmietaną i cukrem, ziemniaki ze zsiadłym mlekiem ![]() a w domu - szał! babcia biegająca za mną po podwórku z kanapeczkowymi "pociągami" z polędwiczką spod lady ![]() jeżżżżuuuuuu... faktycznie ![]() Cytat:
![]() Ale bycze zdjęcie wyszło popsułam układ strony
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2377 |
|
MBZ♥
|
[CENTER]Najlepsze życzenia Roczkowe dla EwuniMarssella, Wojtusia, Krzysia, Mikołajka,rośnijcie zdrowo na pociechę Rodziców
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Helol Dopoludniowa pora...poczytalam na telefonie to odpisuje pomalutku, wkurza mnie slownik w telefonie bo polskich znakow nie wstawia.
Panika biedronka wypas,tez musze nabyc bo szal ogarnal i moja,flatego jak na spacetze daje czadu to ppdchodze pod Biedre i msm chwile spokoju bo krxyczy do logo... Dziecko spi, dzis w nocy dala czadu wiec odsypia, czekam jak wstanie i smigamy na spacer,dopoki nie pada, trzeba na maksa wykorzystac ostatnie poltprej tygodnia przed powrotem do pracy. Wczoraj poszlam z mlodymi na szmaty i oczywiscie obkupione dwie, Oli tylko sprawdzala czy spodnie wyschly bo musiala,no musoala w nich isc d szkoly ... Zrobilam dzis zupe szczawiowa z mrozonki co prawda, chyba moge malej dac, jak myslicie?
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Despa nie mam pojęcia ale możesz spróbować no kiedyś musi spróbować
![]() Pani fota biedronkowa boska ![]() Kasiu oby dziś było lżej w pracy ![]() A ja nie mam inspiracji na dziś na obiad dla małej póki co wstawiłam warzywa na parę tz dynię, ziemniaki i szpinkak dalej mamy wstręt do kurzych jaj. Może jakąś rybę jej zrobię? tylko chyba nie mam ryby Ogólnie mam posprzątane ogórkowa od wczoraj więc chyba podłogę wymyję o 7 prasowałam. Mała poszła na drzemkę po idziemy na spacer. Słonko wychodzi więc chyba będzie pogoda bo u nas całą noc padało. |
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lece czytac M. dzsiiaj maruda, poszedl spac, obiad przygotowalam, tylko przekrecic kurki - zaraz sobie zrobie kawusie i postaram sie odpisac na posty
|
|
#2381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo dziś idę polować na świeży ![]() choć ja się trochę będę bać po ostatnich rewolucjach żołądkowych... BYou, toś się spisała! co u Was?
|
|
|
#2382 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój B waży 8.700 i ma 77 cm waga urodzeniowa nie potrojona ale wszystko przez brak żelaza trochę zaczął ruszać wagowo mini tyci ale zawsze coś. No i na długość bardzo urósł ![]() Cytat:
Natomiast prywatny reh mówi że być może tak będzie że najpierw będzie chodził dopiero wróci do raczkowania i siadania. I wszystko możliwe choć też fakt że wszystko u nas jest po prostu później bo widzę że próbuje coś kombinować nawet do wstawania tylko jakby boi się... A tak żelazo ja do zupki dawałam ale właśnie jak mi przez zęby nie chce jeść zup to się zastanawiałam jak mogę dać. Cytat:
tak opóźnić nie wiem może ok miesiąca, będziemy niebawem kontrolować żelazo to będę u pediatry to zapytam. Cytat:
Nie no Karol jest nie do" zdarcia" od początku silny chłopak . Cytat:
![]() dla Tomcia gaduła ci rośnie.Oo będzie rodzeństwo czyżby Cytat:
to tak na śmigus dyngus was polało Krzysio, Mikołajku dużo słonka i radości!!!! |
|||||||
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panika świetna ta biedronka! |
|
|
|
|
#2384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kochany Krzysiu, kochany Mikołajku! Wsztystkiego NAJlepszego
![]() Amelie zdrowka dla Alicji ![]() Cytat:
![]() u nas z czapka roznie, zalezy ile stopni i czy wiatr jest cieply czy zimny - ale my juz od dawna lecimy na cieniutkiej bawelnianej fajny patent na te pulpeciki wegetarianskie jak nie zapomne to zrobie ![]() Cytat:
![]() Ciesze sie, ze wyjazd sie udal.. i uzrodziny tez udane! ![]() oczywiscie, ze poczekam na zdjecie
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy ta waga w przychodni jest jakas dziwna, bo u mnie na wadze wazy 9kg wkurzylam sie..
|
|
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde juz pada, do dupy z taka pogoda...
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas tak pięknie, a my nie mozemy wyjsc
dostalam skierowanie na mocz z dopiskiem "cito!" myslicie ze jak laboratorium przyjmuje mocz i pobiera krew do 11, to z tym skierowaniem przyjma mi w dowolnej godzinie? lekarka powiedziala, ze powinni przyjac i zrobic od razu wynik ale kto ich tam wie , a ja sie tak trudze zeby jej ten mocz pobrac ;/ |
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2389 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez pogoda zmienna, slonce, za chwile deszcz.. Cytat:
(o preparatch zelazowych nie wspominal nic).Moze lekarz widzac dziecko mniej wiecej moze ocenic, czy ma niedobory kto ich tam wie..Cytat:
![]() fajnie, ze spedzacie dzien poza domem, na pewno i dla dziecka i dla Ciebie to same pozytywne zmiany uhhh to mieliscie podroz wspolczuje.. Cytat:
czy ja mam wrazenie, ze nasze cycowe tak bardziej w tyle z waga? Cytat:
moze atmosfera swiateczna jej sie udzielila i tak chetie jadla ![]() a moze po prostu bardziej doprawione, niz zazwyczaj ![]() ![]() Cytat:
wedzona ryba - jest traktowana tak jak w ciazy, czyli mozliwosc zarazenia sie listeria - oprocz tego wedzone rzeczy nie naleza do najzdrowszych. Ja ostatnio dalam dzeicku do sprobowania wedzonego lososia - ryzyko podjelam, gdyz byl z dobrego zrodla, ale to zawsze ryzyko - dziecku nic nie bylo, w dodatku mu smakowal ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
a dlugo spedzasz w trasie?U nas na szczescie wiekszosc trasy to autostrada, to szybko smignie, ale gdyby tak przyszlo jechac zwyklymi krajowkami to przechlapane by bylo.. auto kupilismy w 2008 roku, ze wzgledu na duze przebiegi kilometrowe dwa razy do roku przeglad auto (wysokie koszty), oprocz tego paliwo - na liczniku w niecale 6 lat 190 tysiecy ![]() no i sie rozkraczyl samochod, no ale i tak sporo wytrzymal bez napraw ![]() I chyba maz odda do naprawy jednak, bo nie mamy kasy na nowe ![]() pieknie! Cytat:
a z niejadkiem to zastanawiajace, serio ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2390 | |
|
Rozeznanie
|
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA KRZYSIA I MIKOŁAJKA!
![]() ![]() ![]() Amelie zależy od lab - jak jest na miejscu laboratorium to powinni przyjąć. U mnie w przychodni tylko pobierają krew i odsyłają gdzieś tam, więc do konkretnej godziny można zanieść, potem trzeba czekać do następnego dnia Cytat:
W ogóle to czego ona nie jadła :P Kiełbasę szamała (dostaliśmy od znajomych robioną przez nich własnoręcznie, chudą i drobno zmieloną ), nawet królika moja mama zrobiła I się w sumie nie dziwię że jadła, jak tyle różnych rzeczy... 2. właśnie się miałam pytać czemu nosisz przodem do świata? ![]() A biedrona cudna :P Tyle miałam odpowiadać na to, co pisałyście i zapomniałam... Pamiętam cudne fotki Kasi z wyjazdu ![]() I w ogóle z każdym dniem coraz bardziej kocham ta moją Szkrabencję, myślałam, że bardziej się nie da... a tu niespodzianka
|
|
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie mala od zawsze jest taka slabiutka drobniutka, niby ma w normie hemoglobine ale na tej dolnej granicy ledwo sie miesci, wiec dostala zelazo, ja ostatnio robilam wszystkie badania małej: alergeny, celiakie, wszystkie parametry potas, wapn, magnez, no przerozne, duzo mnie to wynioslo, ale teraz juz wiem, ze po prostu juz jest taka drobna i slaba z natury.---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2392 |
|
MBZ♥
|
Pani bo miałam poodpisywane i mi lapek odmówił posłuszeństwa
![]() My jeszcze mamy gości-święta udane, Zosia zadowolona-najlepszy moment to pójście ze święconką tak się cieszyła ze swojego koszyczkaPrzykro mi, że u Was tak się podziało TŻ bym zrobiła taką Wielkanoc z Bożym CIałem odrazu, że by zobaczył Wszystkich Świętych![]() Moderna, Ty mega cierpliwa i wybuchłaś to musiało być bardzo ciężko Trzymam kciuki za przyjazd Mamy ![]() Monika, rozumiem Twoje zdenerwowanie, tylko czy teraz teściowa nie będzie miała pretensji do Ciebie? Agatko, tak bym Ci chciała pomóc![]() A szczepienie bym odroczyła Despa, albo daję kisiel, budyń, jak zjadła mało obiadku to robię omleta, kanapki, serek ![]() Szczawiową dajęZosi ![]() OTJ cudnie czytać takie wpisy ![]() Oldzinx brawo ![]() Cathlyn. ojej
|
|
|
|
#2393 |
|
Rozeznanie
|
moderna
chyba atmosfera bo ten sam żur w domu nieruszony ![]() L sie obudzila jeszcze dosypia na mnie ![]() zaraz obiadek i spacer
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym w DE nie ma prywatnych laboratorium, i tak musialabym miec skierowanie od lekarza, a krew pobiera sie w danej przychodni (kazda przychodnia ma swoja pielgniarke, ktora to robi
|
|
#2395 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() 100 lat dla Krzysia i Mikołajka! Rośnijcie zdrowo chłopaki i Najlepsze życzenia urodzinowe dla naszej kochanej Nestelle! mam nadzieje że nic nie pokreciłam ![]() Cytat:
robisz party urodzinowe? ![]() Cytat:
łazi z nim po całej chacie ![]() ![]() Janek dziś zrobił siku do nocnika
|
||
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie siejcie paniki z wagą dzieciaczków skoro lekarz nic nie mówi to jest ok. Nasze dzieci już od 5 miesięcy nie przybierają gwałtowanie na wadze mają minimalne przyrosty do tego ciągle są w ruchu to nie mają jak rosnąć z wagą bo wszystko na bierząco zjadają niechodzą głodne to jest dobrze. Niektóre 4 latki ważą 13-14 kg i taką wagę mają niektóre roczniaki i jest dobrze więc 9 kg na roczniaka to dobra waga. Nie ma co porównywać bo to indywidualnie od każdego organizmu zależy przemiana materii i wiele innych czynników.
Amelie mała teraz przez 3 dni gorączkowała miała mały aptety ale nadrobi no ile ty byś chciała żeby dziecko ważyło? luzzz |
|
|
|
#2397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W DE sie nie swietuje z takimi smakolykami ![]() kochana Lila Cytat:
![]() hehehe
|
|
#2398 |
|
MBZ♥
|
Lukrecja, moja cierpliwość poszła się paść także radzę sobie inaczej
![]() A Ty czemu nie piszesz? ![]() Oliwka |
|
|
|
#2399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziękuję kochana tak też zrobię Cytat:
za siusiu
|
|||
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
ejj kusicie tym duplo
![]() a ktore zestawy najbardziej polecacie? Na pewno juz pisalyscie, ale duplo-temat bedzie wracal jak bumerang ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.

Hania od 7 u babci. 

praktyk 

dalej mamy wstręt do kurzych jaj. Może jakąś rybę jej zrobię? tylko chyba nie mam ryby 

i kciuki za postepy B.
zapomniałam przed wyjsciem zajrzeć na meteo.pl
ale dziś juz zabiera ją na jeździk) plakat- portret na płótnie, ciuszki i emelki od babci
wkurzylam sie..
(o preparatch zelazowych nie wspominal nic).
wspolczuje..