|
|
#61 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
Cytat:
W dodatku dr wpisał wagę małego do karty ciąży (pierwszy raz) i mocno podkreślił... ![]() Majkela nie mogę tej karuzeli znaleźć. Znalazłam taką za 200, a jestem przekonana że tamta 280zl kosztowała. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#62 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoje i Maleństwa dobre samopoczucie i zdrowie są najważniejsze przecież![]() Położna na SR radziła nam przygotować sobie weki z rosołem żeby partnerzy przynosili je podgrzane do szpitala. Mówiła wprost: jedzenie w szpitalu jest podłe a kobieta po porodzie potrzebuje naprawdę wartościowego pożywienia aby się zregenerować. Rosołki są do tego idealne i podobno rozbudzają laktację postaram się przygotować sobie jakieś słoiczki, bo w sprawie gotowania na tżeta liczyć nie mogę chyba, że zalecana byłaby jajecznicapiękny mi się marzy kołyska |
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
NecroKitty u nas w szpitalu też koszmarne jedzenie. Raz przynieśli ubite ziemniaki z jakąś zagęszczoną wodą (że niby sos) do tego jajko gotowane
Berenika powodzenia dla koleżanki oby wszystko dobrze było. To chyba już standard w tych szpitalach że ciężko się cokolwiek dowiedzieć na swój temat. A ja oczywiście musiałam się zdenerwować z rana. Mąż na siłe chciał żebym jechała z nim 30 km po kamień dekoracyjny do ogrodu i z tatą jakieś papiery załatwiać po urzędach. Tłumacze mu że nie chce jechać, żeby jechali bezemnie bo boli mnie brzuch a ten swoje że mam jechać i koniec. Jak bym ubezwasnowolniona była i sama nie mogłą decyzji podjąć. Do tego ma pretensje że mnie brzuch boli z mojej winy bo wczoraj za dużo robiłam a sam mnie co chwile gonił- przynieś to, idź po tamto, chodź tu i tak w kółko. Koniec końców trzasnełam za nim drzwiami i pojechali bezmnie. A i dopadło mnie to co większość z Was- poranne skurcze łydek. Już 3 noc z rzędu krzyczałam z bólu. Mimo tego że od początku ciąży biorę regularnie magnez
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#65 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co się z zębem dzieje?Kciuki za psiaka i usg Cytat:
![]() Wkładki mam Campol i nuk Cytat:
Ambitne plany na weekend macie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień wizytę i wózek Jak mi się strasznie nudzi w tym łóżku |
|||||
|
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Psiak odebrany,dostał narkozę i czekałam az zasnie,potem zostawiłam go na 1,5 godzz... teraz dochodzi do siebie po zabiegu.. jest ospały i słaby,mam nadzieje ze do wieczora sie zbierze i dojdzie do siebie. Ja własnie jade na USG
|
|
#67 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A noga dalej mnie boli bo ostatnim skurczu.... Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
|
#68 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam wkładki Avent, mam też parę próbek Canpola i jeszcze jakiejś innej firmy więc sprawdzę, które będą mi pasować ![]() Cytat:
Znajomy rodziców jest dyrektorem ekonomicznym (czy jak się to nazywa) w niemieckim szpitalu i nawet mówił, żebym przyjechała do niego rodzić i jak opowiadał jak tam jest to po prostu nie wierzyłam... Ale tyle kilometrów robić przed porodem, później wracać i tam bez konkretnej znajomości języka się wcale nie widzę Zostaje mi nasz poczciwy oddział w szpitalu ![]() A kosz jest przecudny Cytat:
przekazuje najważniejsze rzeczy i nie zawraca głowy informacjami, z których osoby nieznające się mogłyby wyciągać dziwne wnioski Później dziewczyny się stresują, że ta ma to, a ta tyle, a tej się tyle zmniejszyło... Lekarz wie ile może się zmniejszać, ile to jeszcze jest bezpiecznie bo to na pewno zależy od wielu czynników Mój też nie zdradza takich szczegółów, raz tylko go specjalnie o tą szyjkę zapytałam bo się martwiłam to mi wtedy powiedział ile ma cm, a później już nie pytałam i nie zamierzam ![]() Zazdroszczę Wam ogrodów i możliwości leniuchowania na huśtawkach ależ bym sobie gdzieś tak poleżała w słoneczku...
|
|||
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak nieskromnie powiem, ze poszłam spać o 21 ![]() kurna, mam dziś tyle energii, coś bym porobiła, tylko pogoda mnie dobija, pada od 10 rano |
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, robię sobie koszyk w gemini, możecie mi powiedzieć który krem do pupy zamawiałyście? Bo patrzę na linomag ale nie wiem jaki to ma być
|
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
witam sie w nowym watku
NecroKitty musisz sie trzymac mysli,ze jestes w szpitalu w slusznej sprawie.Wkoncu to chodzi o zdrowko Twojego Malenstwa A jak u Aldrin? Pradip wzory szukam sobie przez grafike w google,udzielalam sie tez wczesniej na wizazu w dziale haftu i tam Dziewczyny sie wymieniaja wzorami,a najwieksza mozliwoscia jest strona "chomikuj" wpiszesz haft krzyzykowy... A u nas,swieta minely jak za wsze za szybko,milo i fajnie.Pogoda byla super,nacieszylam sie rodzinka i powrot do rzeczywistosci. Wydaje mi sie,ze Mala znow sie obrocila,bo tak dawala mi po pipce w poniedzialek,ze i ogolnie z innych stron czuje teraz ruchy.Ogolnie czujemy sie dobrze. Sylwia za wizyte.
|
#73 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#74 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pater, trzymaj mocniej, bo coś mi nie idzie ![]() Ogarnęła mnie straszna wściekłość! Nie wiem, trochę przytłacza mnie ta ilość rzeczy dla Małego ![]() i tęsknię za naszym mieszkaniem normalnie ryczeć mi się chce |
||
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie też nie wiem jaki zamówić, w SR mówili żeby kupić Bepanthen różowy, bo będzie na pupę i na sutki, więc ja chyba taki kupię.
|
|
|
|
#76 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy jak będzie się sprawdzał.Pater, bo najtrudniejszy jest właśnie ten pierwszy krok - znalezienie sobie jakiegoś zajęcia. Jak już znajdzie się jakieś zajęcie to czas mija błyskawicznie i ma się jakąś satysfakcję z dnia. Oczywiście, mądrze się a sama dziś się snuje w piżamie bez celu po chacie i humor mam taki, że hoho
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to dostaliście jakieś służbowe mieszkanie, czy po prostu wynajmujecie, bo może warto się rozejrzeć za jakimś innym? I kiedy wracacie na swoje? |
|
|
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo wzięłam w rossmanie to: http://www.rossnet.pl/Produkt/Bepant...926,promocja14 |
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#80 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tam będę rodzić, ale tylko dlatego, że siostra oddziałowa to koleżanka mojej mamy, i przy pierwszym porodzie miałam tam super opiekę, normalnie jak VIP jakiś Co chwila ktoś przychodził i pytał mnie jak się czuję, czy czegoś mi nie potrzeba, itd. ![]() Cytat:
![]() Co do Aldrin to na majowo - czerwcowym doczytałam, że: Cytat:
|
|||
|
|
|
#81 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do tego chyba znowu sobie ucho przewiałam, a to już będzie 2 raz w ciągu miesiąca ;/ Któraś pytała o wkładki laktacyjne - coś mi się kojarzy, że były polecane te Johnsona Mój koszyk w gemini już ze 3 razy aktualizowałam...ale obiecuję sobie, że po weekendzie majowym choćby się waliło to zrobię zamówienie..chociaż znając życie wyskoczy milion innych wydatków, rachunków itd |
|
|
|
|
#83 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://marqltd.bazarek.pl/opis/26144...l?from=bazarek Ale ten Twój też się na pewno przyda
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zwlekałam z zakupami w gemini, miałam załadowany koszyk, wystarczyło tylko złożyć zamówienie i mi po jakimś czasie przepadło ![]() no to znaczy, ze nie będe tego pić, jakieś przeznaczenie czy co |
|
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Hehehe to znaczy, że będziesz musiała się przejść do apteki
![]() A od kiedy pijecie te cuda? Na co to w ogóle pomaga? |
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczny
Cytat:
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ziololek.pl/produkt/9 |
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co innego picie glutka z siemienia, to poleca, ale ochronnie na błonę śluzowa żołądka, a nie tyle co na lepszy "poślizg" przy porodzie
|
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do wkladek laktacyjnych bratowa odradzala mi belle bo mowila ze przeciekaja
Ramona Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
ojeny witam sie poswiatecznie w 32tc
troche mnie nie bylo a tu nowy watek i tyyyyle do nadrobienia po swietach jestem wykonczona i dzis caly dzien leze bo w nocy mnie dopadly skurcze chyba strasznie ciezko mi juz naprawde.. i po cichu mam nadzieje ze to juz niebawem chociaz strasznie sie boje jutro mam usg i zobaczymy co tam sie dzieje ![]() a dla was gratki za nowe tygodnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

za 35 tc!!

Codziennie z obiadkami latają no ale to przecież wszystko dla wnusi 
chyba, że zalecana byłaby jajecznica
13.07.2013 

ale wszystko w porządku, wody płodowe w normie, Wiktoria główką w dół dalej, szyjka trzyma. Szkoda, że mój lekarz nigdy nie mówi ile dokładnie ma szyjka, mogłabym "śledzić" czy coś już minimalnie rusza itp 

za wizyte.

zobaczymy jak będzie się sprawdzał.
jutro mam usg i zobaczymy co tam sie dzieje