Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 11:41   #4291
Marcella_
Raczkowanie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Musze wam się czymś pochwalić zaczęłam z nudów szyć poduszki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10250702_666426060089981_1893630263_n.jpg (75,0 KB, 32 załadowań)
Marcella_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:43   #4292
Marcella_
Raczkowanie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
I co ci powiedzial ?
Że nic niepokojącego nie zauważył i w takim razie to normalny ból. Wystraszyłam się bo w zeszłym roku miałam torbiel na jajniku i przed pęknięciem tak samo mnie bolało dlatego chciałam to spr
Stary 2014-04-23, 11:51   #4293
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
Że nic niepokojącego nie zauważył i w takim razie to normalny ból. Wystraszyłam się bo w zeszłym roku miałam torbiel na jajniku i przed pęknięciem tak samo mnie bolało dlatego chciałam to spr
ja też byłam u lekarza i powiedzial że rozciąga się wszystko i tyle.Zresztą to przez hormon relaksynę,rozciągają się więzadła...
Osobiście dla mnie jest to bardzo dokuczliwe

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:51   #4294
elffirka
Rozeznanie

A ja sobie własnie leżę i pachnę... Hehe... Pomalowałam pazurki i się nie ruszam żeby nie zniszczyć. Po świętach i szykowaniu wszystkiego musiałam je ściąć na krótko bo mi się rozdwoiły... Poza tym muszę coś posprzątać niedługo i do sklepu jechać... Potem obiad ale mięsko mam jeszcze ze świąt więc je tylko podpiekę...
Też mnie czasem ciągnie w pachwinach, a czasem tak chwilę boli jakby na okres albo jakby jajnik bolał...
A spać też nie mogę bo się wiercę. Jak kładę się na boku to mi brzuch przeszkadza, przez nogi mi też ciągle niewygodnie...
Maluch teraz mnie kopie, czasem mocno nawet... Najczęściej z prawej strony, chyba mu tak najwygodniej...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:53   #4295
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
A ja sobie własnie leżę i pachnę... Hehe... Pomalowałam pazurki i się nie ruszam żeby nie zniszczyć. Po świętach i szykowaniu wszystkiego musiałam je ściąć na krótko bo mi się rozdwoiły... Poza tym muszę coś posprzątać niedługo i do sklepu jechać... Potem obiad ale mięsko mam jeszcze ze świąt więc je tylko podpiekę...
Też mnie czasem ciągnie w pachwinach, a czasem tak chwilę boli jakby na okres albo jakby jajnik bolał...
A spać też nie mogę bo się wiercę. Jak kładę się na boku to mi brzuch przeszkadza, przez nogi mi też ciągle niewygodnie...
Maluch teraz mnie kopie, czasem mocno nawet... Najczęściej z prawej strony, chyba mu tak najwygodniej...
Należy Ci się odpoczywaj ja tez dzis relaksuje się po tej jelitówce . Co do dzidzi tez mi sie wierci najbardziej z prawej strony
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:56   #4296
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ja też byłam u lekarza i powiedzial że rozciąga się wszystko i tyle.Zresztą to przez hormon relaksynę,rozciągają się więzadła...
Osobiście dla mnie jest to bardzo dokuczliwe
Dla mnie tez jest to dokuczliwe szczególnie w nocy
Stary 2014-04-23, 11:57   #4297
elffirka
Rozeznanie

Widocznie naszym bejbikom tak najwygodniej...
Fajne te poduszeczki...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 12:09   #4298
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Hej
Ania a czemu dostałaś wezwanie do ZUSU? Byłjakis powód? Bo wiem ze kontoluja kobiety wciazy w domu, ale żeby do ZUSU na komisje wzywać?
Szczerze powodu nie znam. Napisali,że mam się stawić u ich lekarza w celu potwierdzenia,że jestem w ciąży oraz tego czy " słusznie " jestem na L4.

Myślę,że chodzi o to,że szefowa zmieniła mi wynagrodzenie na wyższe przez co ZUS też musi mi więcej płacić. Chcieli mi udowodnić,że mogę chodzić do pracy a nie siedzieć na zasiłku. Na szczęście pani dr orzekła inaczej i zasiłek nie zostanie mi zabrany, ale termin wypłaty wydłuży się z 29.04 na 8.05

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:20   #4299
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Szczerze powodu nie znam. Napisali,że mam się stawić u ich lekarza w celu potwierdzenia,że jestem w ciąży oraz tego czy " słusznie " jestem na L4.

Myślę,że chodzi o to,że szefowa zmieniła mi wynagrodzenie na wyższe przez co ZUS też musi mi więcej płacić. Chcieli mi udowodnić,że mogę chodzić do pracy a nie siedzieć na zasiłku. Na szczęście pani dr orzekła inaczej i zasiłek nie zostanie mi zabrany, ale termin wypłaty wydłuży się z 29.04 na 8.05
ZUS nie lubi wydawać swoich pieniedzy więc się czepia. U nas w firmie był przypadek, że dziewczyna została zatrudniona na umowę o pracę, wcale nie powiedziala, że jest w ciąży ( a nie było jeszcze wtedy widać ciąży). No i została zatrudniona, szybko przyniosła L-4 i poszła na L-4. Ale ZUS się wkurzył i oskarżył, że ta umowa o pracę to była tylko taka pozorna i ktoś (albo ta dziewczyna albo firma) muszą zwrócić kasę ZUSowi za wypłacone zasiłki. Niezla draka była. Nie wiem w sumie na czym się zakonczyło, bo to akurat nie moja pracownica była. Ale wiem, że ciężko było z ZUSem, nasi prawnicy z ZUSem zaczęli walczyć.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:30   #4300
Misstic
Wtajemniczenie

Ja wam powiem, że zus zawsze czepia się tych osób których nie powinien.
Powinni przejść się np. po budowach i zobaczyć ile tam ludzi robi na czarno i podatków nie płaci, bo takiemu pracodawcy jest lepiej. I mieli by tyle kasy że ho ho z tych kar które by wlepili. A nie czepiają się kobiet w ciaży. Ja czasami się nie dziwie, że babki robią takie przekręty, że np. nie powiedzą, że są w ciązy pracodawcy i tylko jak dostaną umowe to lecą na L4. Z czegoś muszą żyć. Nasze państwo nie zapewnia kobiecie ciężarnej a potem jej dziecku żadnych praktycznie dodatków, a jak są to takie że sobie w dupe można to włożyć bo starcza na paczkę pampersów i jedno mleko. A za co ma taka dziewucha wyżyć? to jeszcze dobrze, jak mąż zarabia albo rodzina pomaga ale niestety nie każdy ma takie szczęście..
Gdyby była polityka prorodzinna w naszym kraju i gdyby rzeczywiście wzięli się za karanie tych osób które robią chahmenty to by były i pieniądze dla państwa i zadowolenie rodziców.
No ale wtedy Polska NIE nazywała by się Polska

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:34   #4301
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
Musze wam się czymś pochwalić zaczęłam z nudów szyć poduszki
Fajne te poduchy, ja miałam uszyć swojemu smerfowi tildowego zajączka ale przez remont w domu nie mogę znaleźć swoich materiałów Masz jakiś wykrój? może też bym uszyła swojemu bąblowi bo fajne
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:40   #4302
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Byłam u lekarza
Brać luteinę 3x1 a te stwardnienia to jeżeli nie bolą i nie wywołują skurczu to może być skurcze BH lub dziecko powoduje ruchami i prawdopodobnie rozwija mi się kolka nerkowa...
A tak po za tym zero rozwarcia,szyjka długa i jest ok
I malucha serdunio chwilę słyszałam i chwilę widziałam... I kto mówi,że na nfz są 3 usg? Ja mam co wizytę i każda inna kobieta też u nas ma

W ogóle lekarz do mnie żartem mówi: A pani rodzi zaraz,że co 2 tyg. pani przychodzi? a ja mówię "a co w mordę mi nikt za to nie da" a on no pani nikt tu bić nie będzie,ale jak pani chce ja pani sanatorium załatwię (chodziło o nasz szpital) do końca ciąży to będzie pani pod stałą kontrolą

A wcześniej pokłóciłam się z facetem,który przyszedł UWAGA z 30-letnią córką w ciąży do lekarza.... Wieśniak jakich mało i myślałam,że go zabije...
Mówi do mnie" a pani teraz wchodzi po tej pacjentce" to mówię,że nie,że przede mną jeszcze jedna pani w ciąży,która stoi tu 3 godziny,bo nikt nie ustąpi jej miejsca( on siedział cały czas a miejsc mało) a on"nie ta pani nie stoi" a ona mówi,że zajęła sobie kolejkę i po pół godzinie wróciła a on do mnie"Jak pani nie wejdzie to córcia wchodzi" ja mówię,że wpychać się nikomu nie będę i w ogóle. I przyszła moja kolej a ta jego gruba locha wchodzi choć była za mną i mówię"Zaraz! to ja wchodzę w takim razie skoro tamta pani nie chce" a ta obruszona walnęła drzwiami jak nie wiem. Mówię wam. Brudas niesamowity i niechluj: spodnie dresowe poobcierane na kolanach,włosy tłuste ,25 tydzień ciąży i gruba i szeroka ale nie od ciąży,bo ona jest wszędzie gruba i tak głupia,że masakra.I w ogóle tak gruba jak Hagrid z Harrego Pottera(Nie przesadzam) pot lał się jak z knura od pach do brzucha i jeszcze mleko jej chyba wyciekało,bo w miejscu cycków a raczej jej wymion to były dwie wielkie plamy a ona sobie siedzi zadowolona a ojczulek najwięcej się tam znał,komentował wszystko i się wpierdzielał... Ludzie to aż nie mogli ze śmiechu i z wkurzenia,że kobiety w ciąży stoją a on siedzi sobie...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:41   #4303
Misstic
Wtajemniczenie

Słuchajcie a czy któraś wie jak to jest z wypłatami z zusu przy dłuższym zwolnieniu niż 30 dni?

Bo ja ogólnie zawsze dostawałam L4 na ok 28-30 dni po czym następowała wizyta u gina i następne zwolnienie. No i zus mi po 30 dniach wypłacał 1100zł. A teraz z racji tego że mój gin wyjeżdża dostałam zwolnienie na 35 dni i teraz moje pytanie czy zus mi wypłaci odrazu za te 35 dni l4 czy najpierw wypłaci mi za 30 dni a potem za kolejne 5 dni w następnym miesiącu czy w ogole mi za te 5 dni nie wypłaci tylko za jeden pełny miesiąc czyli te 1100zł i tyle?
Proszę podpowiedzcie jak to wygląda

Mecia najważniejsze, że jest dobrze i najwyraźniej tak musi być
A ten knur i knurowa to jakaś masakra
A jak pisałaś o jej wyglądzie to aż mi się niedobrze zrobiło jak sobie wyobraziłam bleeee

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Edytowane przez Misstic
Czas edycji: 2014-04-23 o 12:47
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:50   #4304
elffirka
Rozeznanie

A wiesz że ja jestem na l4 od stycznia bo u nas szkodliwe i zawsze wyplate dostaje 10. I moja firma przesyla mi w tym czasie fiszke. Ale mi firma potraca z wyplaty na ubezpieczenie grupowe wiec moze dlatego...
Stary 2014-04-23, 12:53   #4305
zazdrosnica0
Zadomowienie

dziewczyny boje się badania po 15 wyjeżdżamy już, choć badanie dopiero o 17, a ja dość że w nocy nie spałam to jeszcze od rana biegunka ze stresu chociaż tyle, że maleństwo od rana bardzo aktywne i boksuje mnie praktycznie cały czas
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:55   #4306
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Hej. Wiem że mało się udzielam a teraz przez tego zęba to juz praktycznie w ogóle :/ dzisiaj zaczęliśmy 22tc a jutro bede miala chirurgicznie usuwana tą ósemkę i strasznie się boję Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Moja dopiero 9 maja i będzie to usg polowkowe.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:59   #4307
Ana***
Zakorzenienie

zazdrosnica widziałam, widziałam te śliczne ubranka

justyna, dzanet cieszę się że wizyty udane

Metam
sprawdzić nie zaszkodzi a z tym tekstem" a w mordę..." padłam

Misstic też czuję niewiele pod pępkiem choć wczoraj jak byłam na boku to przy pachwinie stukało

ania nie dość że kobieta może być w ciąży zagrożonej (teoretycznie, skoro l4) to jeszcze stresują wizytami badała Cię też czy wywiad tylko?

--

Chyba mogę uznać że pierwsze stuknięcia ktosia poczułam w Wielką Sobotę a wczoraj kolejne i.... wczoraj wieczorem również mąż poczuł aż się popłakał
Baaardzo delikatne, jakbym była czymś zajęta to bym nawet nei zauważyła.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:07   #4308
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

A ja tylko chyba raz słyszałam swojego małego lub mala i teraz nic nie czuje widać zdawało mi się.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:09   #4309
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Metam

Misstic też czuję niewiele pod pępkiem choć wczoraj jak byłam na boku to przy pachwinie stukało

ania nie dość że kobieta może być w ciąży zagrożonej (teoretycznie, skoro l4) to jeszcze stresują wizytami badała Cię też czy wywiad tylko?

--

Chyba mogę uznać że pierwsze stuknięcia ktosia poczułam w Wielką Sobotę a wczoraj kolejne i.... wczoraj wieczorem również mąż poczuł aż się popłakał
Tylko wywiad, ale bardzo szczegółowy. Nawet przepytywała mnie z karty ciąży waga przed ile tyłam ile teraz itp

Uciekam na wizytę stres mam jak przed egzaminem

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:13   #4310
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Fajne te poduchy, ja miałam uszyć swojemu smerfowi tildowego zajączka ale przez remont w domu nie mogę znaleźć swoich materiałów Masz jakiś wykrój? może też bym uszyła swojemu bąblowi bo fajne
nie mam, rysuje sobie na materiale swój szablon :p
Stary 2014-04-23, 13:28   #4311
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Słuchajcie a czy któraś wie jak to jest z wypłatami z zusu przy dłuższym zwolnieniu niż 30 dni?

Bo ja ogólnie zawsze dostawałam L4 na ok 28-30 dni po czym następowała wizyta u gina i następne zwolnienie. No i zus mi po 30 dniach wypłacał 1100zł. A teraz z racji tego że mój gin wyjeżdża dostałam zwolnienie na 35 dni i teraz moje pytanie czy zus mi wypłaci odrazu za te 35 dni l4 czy najpierw wypłaci mi za 30 dni a potem za kolejne 5 dni w następnym miesiącu czy w ogole mi za te 5 dni nie wypłaci tylko za jeden pełny miesiąc czyli te 1100zł i tyle?
Proszę podpowiedzcie jak to wygląda
Ja już sie pogubiłam sie w tych wypłatach Zusu. Jestem na zwolnieniu od 24 stycznia, w styczniu, dostałam normalne wynagrodzenie od pracodawcy czyli ok 1350 zł, w lutym też jeszcze wypłacił mi pracodawca ok 1300 zł, a niecały tydzień poźniej na początku marca dostałam ok 800 zł z Zusu, teraz na początku kwietnia dostałam 1368 zł z Zusu, a zwolnienia ma zawsze na równo 4 tygodnie więc nie mam pojęcia jak oni to liczą.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:29   #4312
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Mecia najważniejsze, że jest dobrze i najwyraźniej tak musi być
A ten knur i knurowa to jakaś masakra
A jak pisałaś o jej wyglądzie to aż mi się niedobrze zrobiło jak sobie wyobraziłam bleeee
Tego nie da się opisać,to trzeba zobaczyć... Ja rozumiem w ciąży ale to wizyta u lekarza i jednak trzeba się jakoś schludnie ubrać a tym bardziej włosy umyć... A jej tatuś jeszcze,że ona mówi,że lekarz młody i przystojny i że jej tylko taki przystojny odpowiada a ja sobie myślę tak,nasz lekarz taki młody,sympatyczny i bardzooo przystojny to chyba będzie bał jej się zrobić badanie ginekologiczne czy tam przypadkiem jakiś gnom nie wyskoczy

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
dziewczyny boje się badania po 15 wyjeżdżamy już, choć badanie dopiero o 17, a ja dość że w nocy nie spałam to jeszcze od rana biegunka ze stresu chociaż tyle, że maleństwo od rana bardzo aktywne i boksuje mnie praktycznie cały czas
Będzie dobrze !! Napisz po wizycie od razu : )
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Metam

--

Nic nie mów,Tż przez to nie chce iść ze mną na wizytę,bo mówi,że jak ja się czasem odezwę to brak słów
Też już poczułam pierwsze stuknięcia takie wyraźniejsze Chyba święta to magiczny czas

A i jednak nie mam połówkowego 7 maja tylko 14... Bo powiedział,że to w ramach wizyty to usg i że skoro teraz byłam to bez sensu,żebym co 2 tyg. łaziła i przesuniemy na 14 maja... Idzie ktoś też ze mną wtedy ?

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-04-23, 13:30   #4313
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
A ja tylko chyba raz słyszałam swojego małego lub mala i teraz nic nie czuje widać zdawało mi się.
nie musiało Ci się zdawać. Na początku mozna nieregularnie czuć ruchy, dopiero potem każdego dnia

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:37   #4314
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Marcella_ Super te poduszeczki masz talent dziewczyno
Meta Ty to masz przeprawy u tych lekarzy ale super że wszystko w porządku, dobrze że poszłaś, uspokoiłaś się jak czytałam o tej lasce... czasami na prawde współczuję lekarzom że muszą sobie radzić z takimi niechlujami. Niektórzy się nie widzą, czy lustra w domu nie mają, czy się nie czują... bleee ja na prawdę bym nie mogła gdyby mi przyszło badać kogoś takiego...
Ana dzięki
perelka_np powodzenia z tym zębem... Już tyle wytrzymałaś, jutro już będzie po wszystkim
zazdrosnica0 udanej wizyty będzie dobrze
Miss ja nie pomogę, jestem pierwszy raz w życiu na dłuższym L4 i jeszcze nie minęło te 30pare dni. W sumie to tylko rz byłam na L4, 2tyg jak sobie złamałam kość śródstopia na wakacjach, hehe kaleka

Pomidorówka zrobiona, zabieramy się na konsumowanie
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:44   #4315
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzanet2108 Pokaż wiadomość
Marcella_ Super te poduszeczki masz talent dziewczyno
Meta Ty to masz przeprawy u tych lekarzy ale super że wszystko w porządku, dobrze że poszłaś, uspokoiłaś się jak czytałam o tej lasce... czasami na prawde współczuję lekarzom że muszą sobie radzić z takimi niechlujami. Niektórzy się nie widzą, czy lustra w domu nie mają, czy się nie czują... bleee ja na prawdę bym nie mogła gdyby mi przyszło badać kogoś takiego...
Ana dzięki
perelka_np powodzenia z tym zębem... Już tyle wytrzymałaś, jutro już będzie po wszystkim
zazdrosnica0 udanej wizyty będzie dobrze
Miss ja nie pomogę, jestem pierwszy raz w życiu na dłuższym L4 i jeszcze nie minęło te 30pare dni. W sumie to tylko rz byłam na L4, 2tyg jak sobie złamałam kość śródstopia na wakacjach, hehe kaleka

Pomidorówka zrobiona, zabieramy się na konsumowanie
I wiesz bardzo się cieszę,że się uspokoiłam Bo chociaż już mam spokój i nie będę się stresować
A lekarze szczególnie ginekolodzy są biedni Bo nie zawsze przyjdą fajne dupki,czyste,wygolone i zadbane

A ja sobie robię ziemniaczki,jaja z sosem koperkowym i ziemniaczki młode Noo i kapusta kiszona
Aaa no i jeszcze mam pierogi ruskie z prawdziwą śmietaną wiejską

Stary 2014-04-23, 13:48   #4316
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
nie musiało Ci się zdawać. Na początku mozna nieregularnie czuć ruchy, dopiero potem każdego dnia
chciałabym żeby juz było wyraźnie czuć a tu nic 18tydz fajnie dziewczyny macie czujecie swoje dzieci a ja tak bym chciała juz czuć
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:57   #4317
ZygaEffka
Zadomowienie

Meta hahah nie źle
Ja to bym chyba wyszła z siebie a mój tż to ogólnie by pozabijał wczoraj pojechał do przychodni bo się nie mógł od rana dodzwonić zeby mnie zarejestrować do internistki po tym jak w nocy rzygałam , zajechał i mówi " Dzień dobry , mamy piekny dzień ale poproszę księgę zażaleń " babka w jednej chwili chwyciła dwie słuchawki i obie odebrała od razu po czym mówi że nie mają księgi zażaleń ale jak tż chce to może napisać maila do kierowniczki przychodni a mój tż na to "żeby przeczytała maila tak jak wy odbieracie telefony?" w miedzy czasie zdążyłam mu powiedzieć że ma mnie jednak nie rejestrować bo gin mi napisała że wizyta u internisty nic nie da i że jestem bezpieczna w ciąży przy takiej grypie ale on i tak stwierdził że tam wjedzie i zrobi gnój

Co do twardnienia macicy też tak mam ale myślałam cały czas że to ruchy ;-) bo zazwyczaj najpierw mi stwardnieje a potem czuję takiego kopa w macice i wiecznie w tym samym miejscu wiec to chyba jednak ruchy , tez sie zapytam jutro mojej gin oto dziś mam jeszcze taka budyniowatą wydzielinę biała bez zapachową wiec to chyba tez normalne :p
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-23, 14:15   #4318
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Meta hahah nie źle
Ja to bym chyba wyszła z siebie a mój tż to ogólnie by pozabijał wczoraj pojechał do przychodni bo się nie mógł od rana dodzwonić zeby mnie zarejestrować do internistki po tym jak w nocy rzygałam , zajechał i mówi " Dzień dobry , mamy piekny dzień ale poproszę księgę zażaleń " babka w jednej chwili chwyciła dwie słuchawki i obie odebrała od razu po czym mówi że nie mają księgi zażaleń ale jak tż chce to może napisać maila do kierowniczki przychodni a mój tż na to "żeby przeczytała maila tak jak wy odbieracie telefony?" w miedzy czasie zdążyłam mu powiedzieć że ma mnie jednak nie rejestrować bo gin mi napisała że wizyta u internisty nic nie da i że jestem bezpieczna w ciąży przy takiej grypie ale on i tak stwierdził że tam wjedzie i zrobi gnój

Co do twardnienia macicy też tak mam ale myślałam cały czas że to ruchy ;-) bo zazwyczaj najpierw mi stwardnieje a potem czuję takiego kopa w macice i wiecznie w tym samym miejscu wiec to chyba jednak ruchy , tez sie zapytam jutro mojej gin oto dziś mam jeszcze taka budyniowatą wydzielinę biała bez zapachową wiec to chyba tez normalne :p
Dzisiaj na szczęście( a może i nieszczęście) Tż nie był ze mną,bo był w pracy ale zdałam mu relację przez telefon to podzielił moje zdanie ale i tak powiedział,że teraz wstydzi się ze mną iść,bo baba a się kłóci Ale on sam potrafi tak powiedzieć i dogadać i to bez różnicy czy przy lekarzu czy nie.
Ale Twój mąż to też agent hahha. Ale bądź co bądź-miał rację ;]

Stary 2014-04-23, 14:41   #4319
ZygaEffka
Zadomowienie

Wzięłam sobie prysznic i umyłam włochy od razu mi lepiej jakoś ;-) na obiad mam dziś barszcz z uszkami ale mój tż uwielbia to danie wiec mu serwuje je częściej niż tylko na wigilię :p
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-23, 15:01   #4320
elffirka
Rozeznanie

Ja też czasem mam budyniowatą wydzielinę ale też bez zapachu. Wiec moze to faktycznie tak jest...
A mam pytanie... Boli Was czasem wątroba? Mnie czasem tak chwilowo albo dłuższą chwilę kłuje a raz zwijałam się z bólu przez ok 2 godziny. Wtedy po tym długim bólu była u mojego gina i mi powiedział, że to wątroba...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości