|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VI
Wyspa strachu - 6/10 z Milla Jovovich, trzyma w napięciu, o parach które zwiedzają piękną wyspę (Hawaje) a na wyspie grasuje morderca. Zaskoczenie na koniec, w miarę ciekawy ale dla mnie dość przewidywalny.
Dla tych widoków - warto!!! Sam wątek, w miarę ciekawy. Filmweb: http://www.filmweb.pl/film/Wyspa+strachu-2009-430928
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2014-04-26 o 14:33 |
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Życie za życie - fajny, polecam, 8/10, muszę tylko na spokojnie przetrawić jeszcze raz zakończenie
![]() Czarny Czwartek. Janek Wiśniewski padł - wstyd się przyznać, dopiero dziś obejrzałam. Ciężko mi go ocenić, popadłam po nim w jakąś melancholię i bezsens |
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Hunter http://www.filmweb.pl/film/%C5%81owca-2011-595571
Piękny film,świetny klimat,muzyka i rewelacyjne zdjęcia Australii. Dosyć wolny,ale unosi sie nad tym filmem jakaś tajemnicza aura. Pierwszy raz od dawna coś mi się w końcu spodobało 8/10Snowpiercer arka przyszłości-Średnio,ciekawy pomysł,fajny klimat ale mimo wszystko, naprawdę średnio 5/10 |
|
|
|
#514 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#515 |
|
Holy Crap!
|
Martwe zło (2013)-- śmiem twierdzić, że to jest lepsza wersja. Pamiętam, że wiele osób ostro go krytykowało, ale ja nie przesadzałabym
. Nie oglądało się źle, momentami można było się przestraszyć. Młodzi aktorzy dawali radę. Dodatkowo książka była fajniejsza niż poprzednio, super ilustracje nadające klimat. 6/10
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#517 |
|
Holy Crap!
|
La Cara Oculta-- świetny film produkcji hiszpańskiej. Belen i Adrian są parą, on jest dyrygentem w filharmonii, ona artystką. Pewnego razu kobieta niespoziewanie znika z życia mężczyzny. Na pozór wydawałoby się, że zwyczajnie miała dość i odeszła. On długo nie zastanawając się zaczyna nową przygodę z kelnerką. Pierwsze 30-40 minut nie zaskakuje niczym, ale potem dostajemy wręcz bombę. Byłam i jestem nadal zaskoczona fabułą i zwrotami akcji, dawno nic mnie tak pozytywnie nie zdziwiło. Dodatkowym atutem filmu jest rola Clary Lago, polubiłam ją w 'Tylko Ciebie Chcę', tutaj równie dobrze i charakterystycznie grała. Polecam, 8/10
|
|
#518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#519 |
|
Konto usunięte
|
Medium 2010- dobrze się oglądało jednak czegoś mi w nim zabrakło
ale i tak daję 7/10, m.in za pierwszą scenę z tsunami
|
|
|
|
#520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#521 |
|
Holy Crap!
|
W takim razie będę musiała spojrzeć na El Cuerpo skoro podobał Wam się
|
|
#522 |
|
Raczkowanie
|
W weekend mam w planach obejrzenie http://www.filmweb.pl/film/Artysta+i...ka-2012-628370
Widziałyście może ?
|
|
|
|
#523 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj ogladalam Mr Nobody i Grawitacje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#524 |
|
Konto usunięte
|
Amerykańska zbrodnia - jak sobie przypomnę to udźwiękowienie to do dziś mam ciarki na plecach. Mocna historia, świetna realizacja (nie wiem, jak to nagrali, ale rzeczywiście cofamy się z rodziną wiele lat wstecz), do tego właśnie muzyka... Mocne 8/10
Lekcja marzeń - ależ to był piękny seans! Historia oparta na faktach - młody nauczyciel języka angielskiego pod koniec XIX wieku próbuje nauczyć młodych, niemieckich wychowanków języka przez naukę gry w piłkę nożną. Nauczyciel marzeń - Daniel Bruhl w roli Konrada Kocha - bardzo przekonujący i przystojny aktor. Świetne role dziecięce (ok, 'młodych chłopców' ). Film, który wzbudził we mnie wiele pozytywnych emocji i świetnie nastroił. Istnieją jednak istotne nieścisłości z faktami, wszak to jednak tylko fabuła OPARTA na faktach, a nie reportaż. Równie mocne 8/10, co wyżej.Coco Chanel (2009) - jestem pewna, że oglądałam ten film wcześniej, być może w kinie po premierze. Jakoś nic mnie nie zaskoczyło. Historia skupia się na perypetiach miłosno - egzystencjalnych Coco Chanel, właściwie kwestia tego, jak pracowała, co robiła, skąd jej sukces - zostały ograniczone do kilku scen. Gdybym oglądała ten film wiedząc, że to fikcja, na pewno byłabym zadowolona, choć film nie porwał. Mimo wszystko jednak reżyserowi nie udało się postawić pomnika Gabrielle, a nawet stanąć w konkury do tego. Niewątpliwie jest to film przyjemny dla oka i godny obejrzenia, ale nic nie wnoszący. Za to, że film jest w moim ulubionym klimacie i że grała świetna w roli Coco Chanell Audrey Tautou - 6/10 |
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
trzy metry nad niebem- 6,5/10 Końcówka popsuła mi całą radość. Była beznadziejna jak dla mnie. Za to pan ciacho
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#527 | |
|
Rozeznanie
|
Ale mnie zachęciłyście do tych filmów hiszpańskich
![]() Dziś koniecznie któryś obejrzę, tęskni mi się za dobrym thrillerem. Cytat:
|
|
|
|
|
#528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
również uważam że trochę przereklamowane |
|
|
|
|
#530 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
już ściągłam sobie. Będę w weekend oglądać
|
|
|
|
#532 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#533 |
|
damn good coffee
|
Sekretne życie Waltera Mitty - lekki, sympatyczny film, bardzo miło mi się oglądało. Subtelny humor, przepiękne (!) widoki. Spotkałam się z opiniami, że przypomina trochę Forresta Gumpa - wg mnie - wcale
. 7/10Witaj w klubie - wszystko już chyba zostało napisane, zasłużone Oscary. 8/10 Tożsamość (2003) - zaskoczyła mnie wysoka ocena na filmwebie, film bardzo średni, wynudziłam się. Trochę poplątany. 5/10 |
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#535 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Frankenweenie - 2012 r. - ocena 3/10 -> hmmm jak dla mnie nudna bajka, nie podobała mi się kompletnie i w dodatku jeszcze czarno biała... i te postacie jakieś takie dziwne z wyglądu. jak dla mnie bajka nieporozumienie i nie rozumiem zachwytu nad nią...
a oglądałam bo leciała na HBO 2 HD - i przez przypadek na nią trafiłam... szkoda :c bo mogłam poczytać książkę niż ją oglądać :p
|
|
|
|
#536 |
|
Holy Crap!
|
Evelyn-- historia młodej dziewczyny pochodzącej z Peru, która wyjeżdża do Hiszpanii by zarobić pieniądze dla rodziny. Zostaje zachęcona przez kuzynkę, której tam się udało. Na miejscu okazuje się, że obiecywana praca w kawiarni to jednak dom publiczny. Film ciekawy, tematyka trudna i nie obojętna. Mimo wszystko myślałam, że dostanę dawkę brutalności i okrucieństwa, ale reżyser dał nam obraz trochę inny niż oczekiwałam 6/10
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się miało ochotę na bajkę to faktycznie można się zawieść.Alien Abduction (2/10) - film kręcony "z ręki", lubię takie, zwiastun był ok, oceny nie najgorsze wiec włączyłam... drewno na drewnie drewnem pogania i kwestie obsady oraz aktorstwa mamy załatwioną za dużo pitu pitu za mało akcji, jedna czy dwie fajne sceny na cały film to za mało Gimme Shelter (8/10) - oparty na prawdziwej historii, niby nic nowego, a jednak przyciąga uwagę od samego początku Zostaje w pamięci, wiec polecam.Not Another Happy Ending (4/10) - ładny film, dosłownie. Fajne zdjęcia, ładne miejsca, wyględni aktorzy - miło sie patrzyło, ale to wszystko. Choć historyjka całkiem ok, to jednak film mnie nie oczarował - zabrakło mu czegoś.. Szkoda, bo potencjał był The 7:39 (7/10) - film/ serial składający sie z dwóch cześci/odcinków. Świetnie mi się go oglądało. Podobnie jak przy "Gimme..." twórcy nie pokazali nic nowego, ale przedstawili relacje bohaterów w taki sposób, że można wsiąknąć po uszy. Kilkoma scenami jestem wręcz oczarowana po dłuższym przemyśleniu stwierdziłam, że to jednak in plus. Polecam fanom melodramatów
|
|
|
|
|
#538 |
|
Rozeznanie
|
El Cuerpo -
no po prostu nigdy bym na to nie wpadła, NIE CZYTAĆ NIC PRZED OBEJRZENIEM choć miejscami podejrzewałam, że z policjantem jest coś nie halo, albo nawet snułam teorię, że kochanka współpracuje z Mayką, myślałam, że jednak skończy się na tym, że ona rzeczywiście żyje, tylko jest taka sprytna, ale na tą intrygę policjanta z córką nie wpadłam. ![]() Ogólnie atmosfera jest, dreszczyk czuć, niepokój jest, ale jak to w kostnicy film wciąga i trzyma do końca- 9/10
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
W sieci kłamstw (2008) z DiCaprio i Russellem Crowe. Był interesujący, ciekawił mnie cały czas mimo że trwał 2h. O wojnie, o tym co się dzieje w Iraku, ogólnie na Wschodzie, co robi CIA, o tym jak muzłumanie wysadzają się w powietrze, jak zabijają w imię Allaha. Jest też temat oczywiście zagadki, fabuła filmu ale na to mniej zwracałam uwagę, obserwowałam jak żyje się w TYCH krajach, a ja, bardzo, ale bardzo nie lubię muzłumaninów, tych ortodoksyjnych oczywiście. I tak, nie jestem tolerancyjna, boję się tego co robią na świecie, wręcz ich niezoszę. Zalewają świat i boję się tego że niedługo chrześcijanie będą mniejszością, tak jak są już w Niemczech, bo średnio rodzi się 8 muzłumaninów a 0,5 Niemców. Nie rozumiem ich świętej wojny i interpretacji religii.
Dla zagadki i wątku kryminalnego - warto obejrzeć. Ale też dla tego, zeby zobaczyć jak to wszystko tam wygląda. 5/10 Filmweb: http://www.filmweb.pl/film/W+sieci+k...tw-2008-298590 Cytat:
moje pomysly na rozwiazanie byly podobne
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2014-04-26 o 14:30 |
|
|
|
|
#540 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj po raz drugi obejrzałam "Połączenie" z 2013. Podtrzymuje swoje zdanie, że to bardzo dobry thriller, jednak fakt faktem, jak już ogląda się go nie po raz pierwszy to można zauważyć o wiele więcej niedopatrzeń.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

8/10
Denerwowały mnie tylko reklamy w telewizji a te były czesto
i nic na to nie poradze...
. Nie oglądało się źle, momentami można było się przestraszyć. Młodzi aktorzy dawali radę. Dodatkowo książka była fajniejsza niż poprzednio, super ilustracje nadające klimat. 6/10

). Film, który wzbudził we mnie wiele pozytywnych emocji i świetnie nastroił. Istnieją jednak istotne nieścisłości z faktami, wszak to jednak tylko fabuła OPARTA na faktach, a nie reportaż. Równie mocne 8/10, co wyżej.