Rossmann cz. XXII - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 12:57   #361
PPP90
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXII

Cytat:
Napisane przez Pakipsi Pokaż wiadomość
w którym Rossie?
na Górczewskiej.

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:58   #362
lexi221
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
52
Powiem Ci, że nigdy nie widziałam w Ross 51
Podobno 51 bywają ale trzeba mieć szczęście
Ja go na pewno nie posiadam
lexi221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:04   #363
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmmm Pokaż wiadomość
Dziekuje pięknie za odpowiedź a możesz mi jeszcze tylko podpowiedzieć czy wiesz, czy N1 różni sie znacznie od N2 bo szukam czegoś właśnie na lato i moze ten N2 byłby akurat na lato?
Kurcze, nie chce Cię wprowadzać w błąd, coś mi świta, że moja mama używała N2 i był dla mnie dużo, dużo za ciemny, ale musisz sama sprawdzić

Cytat:
Źle napisałam ;P róż numer 34
A ten róż ma widoczne złote drobinki? Bo na zdjęciach wydaje mi się taki chłodny, idealny dla typowej zimy, ale w recenzjach jest napisane, że drobinki tworzą złoty blask.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:08   #364
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
Napisane przez lexi221 Pokaż wiadomość
Podobno 51 bywają ale trzeba mieć szczęście
Ja go na pewno nie posiadam
Ja jeszcze nigdy w rossie nie widziałam nr 51, ani pare lat temu gdy tam pracowałam, ani teraz, a sprawdzam przy każdej promocji
Stary 2014-04-23, 13:12   #365
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
Ktoś widział?
Alterra, Granat Bio, emulsja oczyszczająca do twarzy, 125 ml
Załącznik 5659224
Ja nie widziałam niestety. Ale jutro będę się rozglądać jeszcze.
Stary 2014-04-23, 13:15   #366
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Po utlenieniu się daje bardziej pomarańczowy odcień. Ja kupiłam 52 i po pomalowaniu się dziś poleciałam po 51 ;P stwierdziłam, ze tamten będzie na lato ;P
a masz porównanie z jakims kolorem z revlonem colorstay bądź rimmel wake up?

Zakochana
BBlondyneczkAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:18   #367
201611210932
Konto usunięte

Dziewczyny, byłam dziś na szybko w rosmanie po cc z bourjois i korektor Maybelline dream lumi touch, ale zobaczyłam że korektor normalnie kosztuje 37 zł - czy u was też tyle kosztuje? nie wiem czy źle spojrzałam czy faktycznie taka jest jego cena regularna, na kwc orientacyjna cena to 25 zł więc sama nie wiem. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,44384,maybelline-dream-lumi-touch-highlighting-concealer-korektor-rozswietlajacy.html
Orientuje się któraś z was?
201611210932 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:22   #368
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isena Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam dziś na szybko w rosmanie po cc z bourjois i korektor Maybelline dream lumi touch, ale zobaczyłam że korektor normalnie kosztuje 37 zł - czy u was też tyle kosztuje? nie wiem czy źle spojrzałam czy faktycznie taka jest jego cena regularna, na kwc orientacyjna cena to 25 zł więc sama nie wiem. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,44384,maybelline-dream-lumi-touch-highlighting-concealer-korektor-rozswietlajacy.html
Orientuje się któraś z was?
nie wiem ale wystarczy podejść do czytnika i tam pokazuje ceny już po odliczeniu.

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:24   #369
201611210932
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
nie wiem ale wystarczy podejść do czytnika i tam pokazuje ceny już po odliczeniu.
ach no masz rację, nie pomyślałam o tym sprawdzę następnym razem.
201611210932 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:26   #370
Coffee24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
Ja lubię szminki Rimmel Lasting Finish by Kate Moss.
Właśnie myślałam czy by nie zaryzykować i nie dokupić jakiegoś odcienia, bo mam już w swoim zbiorze jedną i w zimie dała mi nieźle popalić, nie byłam w ogóle zadowolona, natomiast teraz wiosną spisuje się o wiele lepiej, więc możliwe, że kupię coś nowego, zwłaszcza, że kolorki całkiem fajne
Coffee24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:35   #371
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
U Was też takie braki w testerach True Match? Na tyle kolorów były może ze 4 testery

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale ja nigdy nie spotkałam sie z pełną gamą testerów

Cytat:

kręciłam się też koło bourjois cc - na szczęście były testery i jak porównałam kolory 51 i ten najjaśniejszy cc (nie pamietam numeracji) to ten cc jakiś strasznie nijako-różowawy to sobie odpuściłam. Chyba, że ktoś używa i HM 51 i tego cc i może je porównać jak to z tym kolorem jest?
ja odnisłam wrażenie że ten CC jest szary i w sumie nie wiem czy bym go w końcu wzieła czy nie, bo i tak najjaśniejszy był wykupiony

Cytat:
Wiem, że przewinęło się tu dużo informacji o podkładzie loreal true match, ale jakoś wcześniej ogóle się nim nie interesowałam, a dziś zapragnęłam go wypróbować, bo wszyscy tak chwalą. Niestety siedze w pracy i nie mam jak przegrzebać się przez dziesiątki stron… Może któraś z was mi podpowie, jaki kolor true match jest zbliżony do hm 51 albo affinifone 03 light sandbeigle? Cerę mam mieszaną w kierunku do tłustej.

A chetnie bym go dzis po pracy zgarnęła zanim wszystko rozgrabią

ps i poprawcie mnie prosze jeśli źle pamiętam - w to ciepły, c zimny, a n neutralny?
i czy któreś ciemnieją?
co do ciemnienia to powiem Ci ze co produkt to jest różnica, tzn mi na ręku i tak ciemniały wszystkie swatche po czasie, ale jakoś znosnie bez zmiany tonacji, ale moja siostra ma w1 kupiony w rossie i on ciemnieje idąc w pomarańczowe tony, więc nie wiem z czego wynika różnica.

dla mnei zaden nie jest zbliżony do 51, ale różne są skóry i opinie, tak jak nie którzy będą mówić że 150CS jest żółtawa a dla mnie to czysty beż jest. TM ryzykowałabym stwierdzenie, ze jest bardziej neutralny.

Cytat:
udało mi sie kupić to co chciałam na tej promocji u mnie pusto w R. a szafy bardzo dobrze zaopatrzone

PS. ktoś pisał że R. zawyżył ceny.. Owszem widziałam ale to nie zmienia faktu że ceny są odliczane od tych które były przed promocją. Mam nadzieje że zrozumiecie o co mi chodzi
Ja też dziś przy M. stokłosy co chciałam to kupiłam, ale ja też dużo nie chciałam-podkład Nearly Naked 120 i korektor Lumi Magique dokładali dzisiaj loreal i Maxfactor przy mnie, braki w Bourjois były jakby ktos sie wybierał.

Cytat:
Napisane przez BBlondyneczkAA Pokaż wiadomość
a masz porównanie z jakims kolorem z revlonem colorstay bądź rimmel wake up?
pytanie nie do mnie, ale porównując do CS 51 jest bardziej po stronie 150 niz 180, jeslli chodzi o ciemność, ale Buff jest bardziej neutralny. 52 wciąż jest jaśniejszy niż 180, jeśli przyjmując w skali ciemności/jasności 150 jako 0 a 180 jako 10 to 51 byłoby na 2 poziomie a 52 na 7.

a masz porównanie miezy revlonem a Wake me up, bo ja strasznie jestem napalona na ten podkąłd ale wydaje mi się że te testery musza być lewe, bo wszystkie kolory były świńsko różowe juz nawet nie neutralne jak przy Match prefection i nic jasnego

Edytowane przez Rotkohl
Czas edycji: 2014-04-23 o 13:41
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:37   #372
Coffee24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexi221 Pokaż wiadomość
Jaki róż z Bourjouis polecacie jestem blondynką o jasnej karnacji, nie chcę wyglądać jak ruska lalka
Zastanawia mnie czekoladka z B obawiam się że odcięń 52 będzie za ciemny a boję się że 51 nie będzie wcale? W ogóle polecacie ten bronzer a może jakiś inny?
51 też nigdy nie widziałam. Powiem Ci, że z początku ze swojej czekoladki nie byłam w ogóle zadowolona- chyba po prostu z każdym dniem wykonując makijaż opanowałam coraz bardziej technikę nakładania tego bronzera. Jako blondynka z jasną karnacją musisz po prostu być ostrożna i trzeba uważać, żeby nie przesadzić, bo owszem można tym bronzerem ładnie się "opalić" i delikatnie podkreślić policzki, jednak można też niestety bardzo łatwo zrobić sobie krzywdę i mieć pomarańczową buzię A i nie wiem czy ten bronzer taki jest, czy po prostu ja trafiłam na takie opakowanie, że jest jakoś dziwnie zaschnięty i z początku na pędzel się nie nabiera nic, bądź tylko śladowa ilość. Dlatego ja go skrobię delikatnie paznokciem żeby się troszkę skruszył i dopiero zbieram ten pyłek pędzlem (nie jest to przyjemne podczas robienia makijażu i zabiera troszkę czasu, no ale cóż, trzeba sobie jakoś radzić... )
Coffee24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:40   #373
agata0212
Raczkowanie

Kremy bb under20 niestety nie wchodzą w promocje. Ogólnie trzeba sprawdzać pod czytnikiem, sa ceny juz po promocji. Sprawdzałam inne bb ale większość różowa a bb z maybelline dodatkowo ma świecące drobinki :/ na spokojnie przyjrzałam sie produktom na następne promocje i na pewno kupie szminkę rimmla by kate moss i tusz Max factora 2000 calorie. U mnie strasznie mało lakierów w szafach (wibo i lovely) u was tez takie pustki?
agata0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:44   #374
olewa
Rozeznanie

Byłam w Rossie bo zachciało mi się HM nr. 51 i puder z Rimmel Stay Matte (uwielbiam ten puder!). Grzebałam w szafie Bourjois ale zostały same ciemne numerku - 56 i 55. Poprosiłam panią o poszukanie w szufladce to wykonała to z taką łaską, że nigdy w życiu nie widziałam, żeby ktoś wykonał coś z taką łaską! Rzuciła okiem i odpowiedziała, że nie ma 51..
Ale popróbuję jutro w moim mieście, zobaczymy!
olewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:51   #375
klatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olewa Pokaż wiadomość
Byłam w Rossie bo zachciało mi się HM nr. 51 i puder z Rimmel Stay Matte (uwielbiam ten puder!). Grzebałam w szafie Bourjois ale zostały same ciemne numerku - 56 i 55. Poprosiłam panią o poszukanie w szufladce to wykonała to z taką łaską, że nigdy w życiu nie widziałam, żeby ktoś wykonał coś z taką łaską! Rzuciła okiem i odpowiedziała, że nie ma 51..
U mnie też juz w ogóle nie było 51 ani 52 z HM ale wzięłam 52 HMS na lato.
Chciałam sypki puder Manhattan i tez go nie było..
Słabo.

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:54   #376
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXII

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
Ja też dziś przy M. stokłosy co chciałam to kupiłam, ale ja też dużo nie chciałam-podkład Nearly Naked 120
Mialas go kiedys? Tez sie na niego czaje.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2014-04-23 o 13:55
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:54   #377
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agata0212 Pokaż wiadomość
Kremy bb under20 niestety nie wchodzą w promocje. Ogólnie trzeba sprawdzać pod czytnikiem, sa ceny juz po promocji. Sprawdzałam inne bb ale większość różowa a bb z maybelline dodatkowo ma świecące drobinki :/ na spokojnie przyjrzałam sie produktom na następne promocje i na pewno kupie szminkę rimmla by kate moss i tusz Max factora 2000 calorie. U mnie strasznie mało lakierów w szafach (wibo i lovely) u was tez takie pustki?
Under20 mają mega jasny kolor ale za to konsystencje kremu nivea
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:55   #378
nkfn
Raczkowanie

Byłam wczoraj w trzech Rossmannach oddalonych od siebie o kilkaset metrów i był istny tłok.. Kupiłam m.in Bourjois HM itd. Dzisiaj pojechałam kilka km do R. który znajduje się w centrum handlowym ze względu na szafę Eveline () i myślałam, że tam będzie wszystko wymiecione.. myliłam się. Szafy pełne, kolory wszystkie. Cisza i spokój.

Do wczorajszych zakupów dołączył do mnie:
- uwielbiany korektor Art Scenic Eveline (04 light) - 6.59 zł
- podkład wypełniający zmarszczki (nie dla mnie, ale do połowy przetestuję ) 12.19 zł
- maseczka Rival - 0.99 zł

.. do rossmana wejdę dopiero 28, bo jestem spłukana.

Pinger
 Blogspot

/Nigdy nie pozwól, by strach przed działaniem wykluczył Cię z dalszej gry.

Edytowane przez nkfn
Czas edycji: 2014-04-23 o 13:56
nkfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 14:00   #379
olewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klatka Pokaż wiadomość
U mnie też juz w ogóle nie było 51 ani 52 z HM ale wzięłam 52 HMS na lato.
Chciałam sypki puder Manhattan i tez go nie było..
Słabo.
HMS u mnie był w każdym kolorze a samego HM nie. Posmarowałam się trochę 51 i wydaje się być idealny kolorem.
Pokładam nadzieję w Rosskach w moim mieście

A miałam nic nie kupować..
olewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 14:03   #380
Nomi_
Raczkowanie

Wie ktoś może czy BB Rival de Loop jest objęty promocją ?
Stary 2014-04-23, 14:05   #381
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olewa Pokaż wiadomość
Myslałam, że skoro akcja trwa kilka dni to rossmany będą lepiej zaopatrzone wiem, że wszystko jest do wyczerpania zapasów, ale 2-3 korektory z danego koloru ;/Absolutnie nie chce bronić pracującej tam pani, ale może ona do tej szuflady w poszukiwaniu tego koloru zaglądała dzis już 6 razy i wie, że nie znajdzie tam tego nr.

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 14:06   #382
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Mialas go kiedys? Tez sie na niego czaje.
niee ja nawet testera chyba w końcu w rękach nie miałam, ale patrzyłam na swatche porównawcze z 150 CS i wydaje mi sie ze to odcień idealny będzie, bo bardziej żóltawy. Recenzjami sie nie kieruje, bo CS jak dla mnie mocno kryjącym podkłądem nie jest i krycie ma identyczne jak HM a w opiniach jest że HM prawie wcale nie kryje a CS jest full cover, 25 zł to nie szkoda zaryzykować, a jak się nie sprawdzi to zawsze na all mogę puścić.

Cytat:
Napisane przez nkfn Pokaż wiadomość

.. do rossmana wejdę dopiero 28, bo jestem spłukana.
ja jeszcze tydzień po bo potestowałabym jakieś tanie pomadki, szczególnie kusi mnie długotrwała z Maybelline ale kolory mają straszne niestety bo jak juz coś ładnego to z perłą.
Stary 2014-04-23, 14:09   #383
agata0212
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Under20 mają mega jasny kolor ale za to konsystencje kremu nivea
Właśnie kolor mi odpowiada bo blada strasznie jestem
Mam teraz bb z bielendy ładny odcień ale moja skora średnio lubi tryglicerydy
Stary 2014-04-23, 14:10   #384
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Myslałam, że skoro akcja trwa kilka dni to rossmany będą lepiej zaopatrzone wiem, że wszystko jest do wyczerpania zapasów, ale 2-3 korektory z danego koloru ;/Absolutnie nie chce bronić pracującej tam pani, ale może ona do tej szuflady w poszukiwaniu tego koloru zaglądała dzis już 6 razy i wie, że nie znajdzie tam tego nr.

na stokłosach była dostawa napewno produktów do twarzy, bo babka szukała jakiejś pomadki i ekspedientka powiedziała, że teraz jest to promo na podkłądy itp, wiec dowieźli im tylko te produkty, a dostawe pomadek będą mieli prawdopodobnie później. Tylko dostawa dostawą, ale całego furgonu nie przywiozą a ludzie najjaśniejsze kolory łapią raz dwa.

z korektorów akurat był pełny wybór, ale podkłądy jasne szczególnie Revlon i Bourjois to juz nie do konca, za to np TM miał pełną gamę.
Stary 2014-04-23, 14:11   #385
agata0212
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nomi_ Pokaż wiadomość
Wie ktoś może czy BB Rival de Loop jest objęty promocją ?
Nie jestem pewna ale chyba nie. Trzeba sprawdzać pod czytnikiem
Stary 2014-04-23, 14:14   #386
sarraa
Zakorzenienie

kupiłam lirene magic, na połce 29,99, na czytniku i przy kasie 15,30
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 14:16   #387
Pakipsi
Wtajemniczenie

Cytat:
na Górczewskiej.
nie po drodze mi
Pakipsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 14:16   #388
cosmetix
Makeup challenge winner

Faktycznie najkorzystniej wychodzą podkłady i bazy spoza szaf. Nie podnieśli cen jak w przypadku Maybelline.

Poległam i kupiłam bazę DAX za 17,29 zł.
Będzie krótki odpoczynek od Ingrid.
Stary 2014-04-23, 14:17   #389
Pakipsi
Wtajemniczenie

jest gdzieś w centrum Wawy szafa Revlona?
Pakipsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 14:17   #390
j_ka
Rozeznanie

W moim Rossmannie zero zainteresowania promocją. Ja też nie skorzystałam. Poczekam na więcej opinii o bazie Wibo, może na nią się skuszę. Kupiłam antyperspirant Dove i AA, dla męża żel pod prysznic Playboy, bo jest na promocji za połowę ceny, dla psa cygaro z dziczyzny.
j_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości