|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 108 dni.
|
|
#152 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
![]() :brzyda l: mam nadzieję, że przez te kilka miesięcy jeszcze się coś chociaż troszkę zmieni i będzie ok ale i tak się stresuję :/
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 108 dni.
|
|
#154 |
|
BAN stały
|
Paula nie wiem, ale od pół roku trwa remont na zewnątrz, kładzenie kostki na podjeździe itp., nawet ja byłam "zatrudniona" w weekend jak przyjechałam w odwiedziny do malowania tarasu
![]() Za godzinę mam dentystę, borowankoooooo
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za tak duży odzew i za doradę jesteście the best
Anesthesia nie przepadam za złotem więc nic nie będę miała w tym kolorze, tylko srebro (no może oprócz pierścionka zaręczynowego ale on jest łączony białe i żółte złoto) Żeby nie wyglądać jak pół kurcze mam nadzieję że będzie to spoko wyglądało ![]() enzunio trzymaj się tam u dentysty
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już nie wiem jak to ze mną będzie
Mam za swoje, bo się chwaliłam, że ja mam tabletki i jakby co to przesunę. Okazało się, że z tż podjęliśmy decyzję, że tabletki odkładam przed ślubem, dziś biorę ostatnią. Jakie będę miała cykle to nie wiem. Chcemy od połowy lipca już się nie zabezpieczać. Nie wierze w cuda, więc nie podchodzę do tego w ten sposób, że będę już w ciąży. Musiałabym zaciążyć w pierwszym cyklu.
|
#157 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym watku!
Corn ja mam uczulenie na uszy i kolczyki z Etsy Najlepsze jest to, że w zimie spokojnie mogę nosić sztuczne kolczyki, a jak się robi ciepło to uszy zaczynają swędzieć. Jedyne co mi przychodzi do głowy to pomalowanie częsci dotykających uszu lakierem bezbarwnym, i tak też uczynię Waniliova współczuję... dobrze że to nie dzień ślubu, jednak choroba nie wybiera.. Cytat:
Kasia1201 - ja będę miała hybrydy na swoich Moge polecić wam dobry suplement diety, baaaardzo pomógł mi na paznokcie! Często pękały mi zaraz po wyjściu za ciałko a teraz mam długie i nic się z nimi nie dzieje ![]() Kishlaczkowa gratki! Jaki wzór obrączek zamówiliście? sensuall witaj z powrotem! Mam nadzieję że już wszyscy zdrowi ![]() Cytat:
Docik zdrówka dla teścia! Co do bukietu dla świadkowej - moja będzie miała, na weselu nie będzie przeszkadzał bo zostawimy go w kościele. N początku chciałam 3 bukiety: dla mnie, swiadkowej i do kościoła, ale doszłam do wniosku że to zbędny wydatek i będą 2. Natomiast jeśli chodzi o ślub, to jest to tylko kilka momentów - ja świadkowałam 2 razy i nie przypominam sobie jakichś problemów z bukietami ![]() Elrosa śliczne winietki! ![]() Iliy ślcizne buty, na pewno będą pasowały ![]() Cytat:
![]() Madzixx czekam na relację z foteczkami Ja już wiem że będzie pięknie! Cytat:
My 01. 05. rozdamy znajomym pierwsze zaproszenia!
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę i to megaaa, ja uwielbiam
Może jestem nienormalna ale nigdy nie biorę znieczulenia, dentysta działa na mnie jak na niektóre fryzjer czy kosmetyczka, relaksacyjnie. Mama mówiła, że mam tak od dziecka.
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
iliy Wydaje mi się, że będzie idealnie pasować
Żeby nie było idealnie z naszymi przygotowaniami do ślubu - wszystko jak dotąd było do ogarnięcia... oprócz księdza . Msza Św. ślubna jest dla nas bardzo ważna, choć nie liczymy na śpiewającego księdza (ale miło by było, jakby odprawił Mszę tak z serca, a nie od niechcenia i obowiązku). Już któryś z kolei znajomy ksiądz nie może w naszym terminie (rekolekcje, obowiązki duszpasterskie). I nie chcielibyśmy proboszcza, który zakrywa nieodpowiednio ubrane Panny Młode
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-04-23 o 16:27 |
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
Lemon_Drop dziękuję
cornflower_girl dziękuję A w którym kościele macie ślub? W zeszłym roku w sierpniu byłam na ślubie kolegi który brał ślub w przecudnym drewnianym starym kościółku na takiej górce w Wieliczce chyba Św. Sebastiana ??? Ksiądz był fajny, super kazanie i cała oprawa bardzo podobała się wszystkim gościom i moim zdaniem nie mają czego żałować bo miejsce naprawdę piękne
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
My myśleliśmy nad bukietem małym takim jak ja będę miała dla świadkowej. I własnie zastanawiałam się o z nim zrobi gdy będzie obu rąk potrzebować. I ten pomysł z kwiatkiem na rękę wydaje się być super! Bedę musiała to przemyśleć
![]() Może pochwalę się swoją kiecką? ![]() https://www.google.pl/search?q=afrod...ml%3B529%3B878 Co prawda nie będę mieć orginału tylko kieckę szytą na miarę ale mam nadzieję, że wyjdzie równie piękna. Przymiarkę mam w lipcu. Dopiero!!
|
|
|
|
#162 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam za to jutro... Trzymaj się Piękna Moja! ![]() Szukałam i szukałam i nie mogę znaleźć identycznych w necie. Ale podobne do poniższych, tylko bez diamenciku. Moje 3,5mm, a TŻ'a 4,5mm. Mam nadzieję, że odbierzemy je równo za 2 tygodnie i będę mogła się chwalić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- CO?! Zazdroszczę! Ja od dziecka to uciekam przed dentystą i teraz, jako osoba dorosła, idę z bólem brzucha na fotel.
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
A własnie dziewczyny jak wiele z Was wybiera obrączki soczewkowe? Mam nadzieję, że odpowiednio to nazwałam
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie zaliczylam wpadke u manikurzystki. Tzn ona zaliczyla. Zaplacilam 35 euro ale nawet nie ma co pokazywac taka lipa. Powiem wam szczerze, ze to juz nie pierwszy raz gdzie widze, ze w PL jednak serwis tego typu uslug jest na b. duzym poziomie. Jednak Belgia jest za murzynami, z fryzjerami tez porazka. Mowie wam lipa.
Moje druhny beda mialy male bukieciki. Ja tez mialam nie miec okresu na slub ale mi sie wszystko poprzestawialo i chyba bede miala. Tabletki odstawilam we wrzesniu ale chyba na ten czas wezme ze dwa opakowania. Ide do gina tak i tak niedlugo bo mi kazal wiec on cos poradzi. Trudno sie mowi, raz moze mi sie nic nie stanie. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- My mamy soczewkowe. Sa super wygodne. |
|
|
|
#165 | |
|
Zadomowienie
|
Z moją @ to nigdy nic nie wiadomo, jest taka nieprzewidywalna, ciężko cokolwiek obliczyć
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
A soczewkowe są droższe o zwykłych ? |
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
illiy Ślub mamy w parafii TŻ-ta w Niepołomicach (chciało się ładny kościół i nie płacić licencji, to się ma
). A ten kościółek kojarzę, jest piękny. Super, że koledze udało się zarówno z księdzem, jak i oprawą ![]() Lemon Świadkowa da Ci zostawić ten bukiet ? Myślałam trochę o podobnym rozwiązaniu, jeszcze muszę przemyśleć ![]() Rodziców też bierzemy, mam nadzieję, że im się spodoba A o lakierze bym nie pomyślała, proste, a jakże genialne ![]() sensuall Piękna sukienka, trzymam kciuki żeby wyszła lepiej niż pierwowzór Moja obrączka będzie soczewkowa - jest droższa, niż gdyby miała być zwykła, bo musi być grubsza i zużywa się trochę więcej złota. Dla mnie wygodniejsza niż zwykła, ale np. TŻ-towi lepiej się nosi zwykłą. Kishlaczkowa Świetny wzór obrączek, bardzo podobają mi się wąskie ![]() Co do świadkowania - wygodniej Ci było z korsarzem? Opium Żartujesz, że tak kiepsko z manicurzystkami. Masz jakieś inne miejsce tego typu na oku na ślubne paznokcie?
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Kishlaczkowa piękne obrączki
![]() sensuall suknia śliczna docik10 ja też należę do osób co dentysty się nie boją, ale żeby to uwielbiać hehe to raczej nie za bardzo jesteś szalona "lubieM to"
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
A miałam jeszcze zapytać... ile z Was będzie miało pudełka na koperty? Jak to w ogóle wygląda? To Swiadek/Swiadkowa trzyma przed kościołek /Urzędem te pudełko ? I co z nim poźniej się robi? może głupie pytanie ale zawsze się zastanawiałam co z tymi kopertami pełnymi kasy?
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej to mnie dziwi że ktoś nie był u dentysty np 10 lat, bo się boi. nie ma sie co oszukiwać, albo strach , zepsute zęby i smród z kopary, albo zdrowe i zadbane i zawsze sie lubie tym szczycić, że jestem na tyle odważna że żaden dentysta mi nie straszny
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za pochwałę sukni
|
|
|
|
#171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#173 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od tego czasu biorę znieczulenie za każdą najmniejszą dziurką.---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#174 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ładna kiecka z muślinu?Cytat:
![]() enzunio super to radio(?) weselne ![]() Kishlaczkowa bardzo ładne obrączki, takie subtelne i eleganckie
Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2014-04-23 o 17:25 |
||||
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SOczewka jest drozsza bo jest zuzyte wiecej zlota, obraczka jest ciezsza. Szukam innych miejsc, ale bez polecenia jest ciezko. Chce wyprobowac hybryde rowniez, ale jakos nikt nie wie gdzie isc. Masakra mowie, wam, do tego higiena...a raczej brak. |
|
|
|
|
#176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w każdym razie to będzie taki ,,lejący się " materiał, bardzo delikatny. Kiecka będzie na małym kółku wyjmowanym. Kółko do tańca na pewno wyjmę.
|
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Powaznie, a w PL chodze do salonu w galerii handlowej i jest super. Jak mieszkalam w Amsterdamie to bylo to samo, podobno w Niemczech rowniez nie jest za wesolo. Standardy mamy w PL wysokie. Ja do tej pory nie znalazlam dobrego fryzjera tutaj. A mialam juz bardzo kiepskie doswiadczenia z kilkoma. Jeden jest ledwie do przyjecia.
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde sama sobie pomaluje chyba bo szkoda moich nerwow.
|
|
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Dieki za odpowiedzi odnoście obrączek. My na targach takie soczewkowe przymierzaliśmy i zwykłe i zdecydowaliśmy że kupimy te pierwsze bo faktycznie o wiele wygodniejsze. Kupujemy jakoś w wakacje pewnie obrączki. Ale o to jaka jest r óznica w cenie nie zapytałam
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Ni wiem jaka roznica bo mysmy od razu chcieli z soczewka. Zadzwon do jakiegokowliek salonu, powiedza Ci.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

Niby mi nie wypada w dzień ślubu (powinnam być wtedy jakieś 1,5 tygodnia po), ale i tak się boję... Hormonów też nie chcę brać, więc chyba pozostaje mi się pomodlić o to, żebym była już po 
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Mam za swoje, bo się chwaliłam, że ja mam tabletki i jakby co to przesunę. Okazało się, że z tż podjęliśmy decyzję, że tabletki odkładam przed ślubem, dziś biorę ostatnią. Jakie będę miała cykle to nie wiem. Chcemy od połowy lipca już się nie zabezpieczać. Nie wierze w cuda, więc nie podchodzę do tego w ten sposób, że będę już w ciąży. Musiałabym zaciążyć w pierwszym cyklu.
Najlepsze jest to, że w zimie spokojnie mogę nosić sztuczne kolczyki, a jak się robi ciepło to uszy zaczynają swędzieć. Jedyne co mi przychodzi do głowy to pomalowanie częsci dotykających uszu lakierem bezbarwnym, i tak też uczynię
Ja już wiem że będzie pięknie! 

Może jestem nienormalna ale nigdy nie biorę znieczulenia, dentysta działa na mnie jak na niektóre fryzjer czy kosmetyczka, relaksacyjnie. Mama mówiła, że mam tak od dziecka.

). A ten kościółek kojarzę, jest piękny. Super, że koledze udało się zarówno z księdzem, jak i oprawą