|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę
Cytat:
mi tez zalezy na tym aby nie byl duzy po zlozeniu no i musze gp umiec sama obslugiwac bo Tz wekendowo bedzie tylko spacerowal. Wazne u Nas tez sa kola bo mieszkac bedziemy na wsi. Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#4862 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę
No właśnie... gabaryty wózka
my zanim się zorientowaliśmy xa już był wybrany i teraz tż musi się pozbyć ze swojej czerwonej strzały sprzętu grającego, bo ni hu hu stelaż, gondola i tuba nie dadzą rady, a mamy TYLKO 3drzwiowego golfa auto było naszym pierwszym dzieckiem - takie wycyckane, wyremontowane 20letnie cacuszko, a tu nagle spada z piedestału i Młody teraz najważniejszy
|
|
|
|
#4863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Facetów bolą takie rzeczy ![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#4864 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4865 |
|
Zadomowienie
|
witam poświątecznie
![]() święta udały nam się na 300%, nawet pogoda dopisała, co tutaj jest rzadkością - szok rodzice wczoraj odjechali, TŻ do pracy, a ja w mękach wracam do rzeczywistości, buuuu na pocieszenie Was nadrobię, tak chociaż trochę![]() co u nas, hmmmmm ..... tak w skrócie to: brzuszek podrósł i nie da się już ukryć że w ciąży jestem mogę już go dumnie podkreślać outfitami opychałam się jak szalona, a waga stoi w miejscu, mam dokładnie 6.8 kg na plusie, czyli tyle ile przed świętami zaraz jeszcze poszukam centymetru i się zmierzę i pochwalę![]() mama przywiozła mi torbę do szpitala pełną świetnych ciuszków dla małej, generalnie wszystkie już ciut większe i nie ma wśród nich ani jednej różowej sztuki, w prezencie mamy też rożek w sówki kupiła też kocyki, flanelowe pieluszki, prześcieradełka, czapeczki .... szał w sumie brakuje mi już tylko wanienki i przewijaka, i jednorazowych pieluch, i mogę rodzić nie chcem![]() a propos wózków, bo widzę że rozważacie powyżej, to zastanawiam się czy trzeba kupić jakąś pościel do wózka? chyba nie, prawda? muszę spiąć poślady i dokończyć kompletowanie wyprawki, bo mam poczucie że w każdej chwili mogę urodzić a poniekąd jestem jeszcze w lesie![]() idę nadrabiać, ale muszę się oszczędzać, więc zapodam tylko 3 ostatnie strony
Edytowane przez Eydrith Czas edycji: 2014-04-23 o 16:30 |
|
|
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
Debeściara widzę że dzielimy wspólny los tylko ja się wczoraj źle poczułam w domu
![]() No i nie wiem ile będę się kisić w szpitalu mam nadzieje że mały nie będzie chciał za wcześnie wyjść |
|
|
|
#4867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przestanie boleć w momencie zobaczenia syna ![]() Ja przebrałam ciuszki od szwagierki i mam już całkiem pokaźną kolekcję. Niektóre mają nawet metki, bo jej córka była dość duża i po prostu nie zdążyła wszystkiego założyć Za moment podskoczę do h&m żeby obejrzeć upatrzone sukienki. Jeśli chodzi o wózki, to my jesteśmy zdecydowani na Tako Marine. Z fotelikiem mieścimy się w 2 tys. akurat. Wózek jest idealny dla nas, oglądalismy mnóstwo innych, ale ten najbardziej nam odpowiada. Wysoki, duża gondola, stabilny, prosty w obsłudze no i bardzo nam się wizualnie podoba Dziewczyny, będziecie kupować nosidełka dla swoich bobasów? Ja zamierzam nosić Małą w chuście, wydaje mi się to bardzo naturalne i wygodne, zarówno dla mnie jak i dla malucha
|
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda nie jestem akurat fanką takich tuningowanych samochodów, ale fakt faktem mogę spędzać całe dnie za kółkiem lub na motocyklu ![]() Domi, ja też stawiam na chustę Jestem absolutną przeciwniczką nosidełek
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-04-23 o 16:37 |
|
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4870 |
|
Rozeznanie
|
Siedze i czekam na wizyte jedna pani przede mna. Dziewuchy ale mam stresa... do tej pory nie chcielismy wiedziec co bedziemy miec ale po paru rozmowach zmienilismy zdanie
Tz chce chlopca ja dziewczynke nie wiem jak zareaguje jak mi lekarz powie![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę. Daj koniecznie znac poWysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4874 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście zdrowie to priorytet
ale milo byloby gdyby marzenia sie spelnily Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#4875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój tata nam go sprzedał, a teraz żałuje, bo by się pobujał czasami naszym pierdzioszkiem
|
|
|
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
Ja chciałam córę a teraz martwię o synka byle udało się choć jeszcze miesiąc odwlec poród
![]()
|
|
|
|
#4877 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciekawy czy mały będzie lubił jeździć ![]() Cytat:
trzymam kciuki żeby było widać
|
||
|
|
|
#4878 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie się dowiedziałam, że w maju nie ma u mnie szkoły rodzenia przy szpitalu, tylko dopiero 2 czerwca się zaczyna... Najwyżej im tam urodzę
![]() Iris1988 - daj znać po Dusia_tcv - będzie dobrze |
|
|
|
#4879 |
|
Zadomowienie
|
to jestem mniej więcej na bieżąco
![]() Fame - dzieci mają dzieci mamaya, no faktycznie brzuszysko jak do porodu niektóre babska są naprawdę złośliwe, bo ciężko to uznać nawet za dowcip maleńki brzuszek masz, fajowyviki pokaźny brzuszek, elegancki nie wkręcaj sobie z tą Łucją, zadręczysz się kobieto i like it zazdraszczam wyprawy oj też chętnie bym się gdzieś wybrała - trzymam kciuki żeby pogoda Wam dopisała co do banku, osobiście nie mam zamiaru korzystaćrobaczek przykro mi z powodu cukrzycy joanna, dupka na fotel i odpoczywaj pasierb naspraszał, to niech teraz skacze naokoło gości, oszczedzaj się kobietoagnes synek faktycznie duży, super a patrzyłaś na centylach? zaraz z ciekawości oblukam![]() debeściara thx God że nic Wam się nie stało dawaj nam znać co i jakmalwiska dzięki, jesteś kochana i w telegraficznym skrócie: na tytuł - zagłosowałam spojenie - nie boli seks - wrócił do sypialni za pierwszym razem TŻ podejrzliwie paczył czy to na pewno janosidełka - chyba nie są zdrowe, a chusta mi się nie uśmiecha bo ja straszny kurdupelek ... także w tej kwestii jeszcze nie wiem
|
|
#4880 |
|
Rozeznanie
|
Juz po wizycie
26 tydzien- Dzidzia zdrowa waży 919 gramów jak bylam w 3 miesiacu to lekarz sobie zapisał plec i sprawdzilo mu sie...nawet sie nie skapnelam gdzie w karcie to nabazgral ![]() Rośnie mi pod serduchem chłopczyk. Wiecie ze cos tak czulam ze chce dziewczynke a bedzie chlopak. Ehh i co ja zrobie z tymi kartonami ciuchów po siostrze przeciez chlopaka na różowo nie ubiore? Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#4881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ważne, że zdrowiutki ![]() Ja też tak miałam - oglądałam sukienki, a trzeba było się przerzucić na dresy i body z autkami
|
|
|
|
|
#4882 |
|
Rozeznanie
|
Czekam na TZ napewno bedzie skakac pod sufit
ma juz plan nauczyc go jezdzic na motorze grac w pilke i majsterkowac :-P takze bede miec druga zlota raczke:-P tylko martwi mnie to ze powiedzial ze jak bedzie chlopak to odpuszczamy kolejne dziecko a jak dziewczynka to od razu syna robi:-D i bede w mniejszosciPan doktor pozwolil na seks dla emerytów musze zorientowac sie co z szkola rodzenia u mnie zaswiadczenie mam ze moge uczestniczyc![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
eydrith patrzylam w centylach jest poza norma jesli chodzo o 31 tydzien ale nie wiem jak sie do tego odniesc bo dziec na ostatnich 4 usg wychodzi na starszego o 2 tyg niz wynika to z om. Pytalam lekarzato mowi ze wszystko jest dobrze wiec nie wiem.
iris gratuluje synka
|
|
|
|
#4884 |
|
Rozeznanie
|
Iris gratuluję synka!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie martw się, lekarz na pewno by alarmował jakby coś było nie takIris gratuluje chłopczyka mnie w ogóle moja mama zabiła tekstem że kiedyś różowe ubranka były dla chłopczyków, a niebieskie dla dziewczynek nie wiedziałam, jakoś tak dziwnie ale jakby iść tym tropem to nie masz się co martwić o garderobę
|
|
|
#4886 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znac jak sie tam czujesz Cytat:
![]() No ale skoro wszystko dobrze i synus rosnie to tylko gratulowac! Cytat:
Cytat:
ale okazuje sie ze 2 odejda na pewno bo jednego chca znajomi a drugiego ciotka.Cytat:
gratulacje!---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- A tak w ogole to przesadzilam dzisiaj wiem, ze mnie skrzyczycie, ale się przyznam..Mało co nie zemdlałam w biedronce na zakupach, bo dźwignęlam mleko... zgrzewkę mleka
|
|||||
|
|
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
Iris gratuluje synia. Moj pierwszy to tez synio.
Wiesz jakby nie patrzyc synio mamusi córusia tatusia . Mój TŻ sie wypiera ale jak dzidzia sie pojawi to pewnie sie zakocha w niej zwłaszcza że chciał córke hehe ![]() Z tym różowym i niebieskim dla odmiennych płci potwierdze mi rodzicielka tez tak mówiła. Jeszcze półtora godziny pracy a potem prawie godzina na powrót ranyyyy. A jutro od 9 do 16. (czyt. od 8 do 17 niby swidnik blisko lublina a tak popaprana komunikacja) Debesciara współczuje przeżyć. Ale mam nadzieje ze koniec końców wszystko ok. Fame ja rozumem też nie grzesze w tych kwestiach ale "bacik" się nalezy.
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2014-04-23 o 18:31 |
|
|
|
#4888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kumpela ma termin na "juz!" bedzie chlopak to najwyzej bede od niej brac ciuchy:-P ale ciekawie wygladalby chlopak w różowej kiecce :-D Jak tylko bede miec okazje ide na lumpki:-P dobrze ze najmniejsze rzeczy mam w miare uniwersalne Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
Fame ile kartonów jest w zgrzewce mleka?
12? oj będzie bacik
|
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
fame no nie szarzuj tak bo to sie zle moze skonczyc bylo rozwalic zgrzewke i dzwignac na sztuki!!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

my zanim się zorientowaliśmy xa już był wybrany i teraz tż musi się pozbyć ze swojej czerwonej strzały sprzętu grającego, bo ni hu hu stelaż, gondola i tuba nie dadzą rady, a mamy TYLKO 3drzwiowego golfa
na pocieszenie Was nadrobię, tak chociaż trochę
opychałam się jak szalona, a waga stoi w miejscu, mam dokładnie 6.8 kg na plusie, czyli tyle ile przed świętami
zaraz jeszcze poszukam centymetru i się zmierzę i pochwalę
kupiła też kocyki, flanelowe pieluszki, prześcieradełka, czapeczki .... szał
chyba nie, prawda?
muszę spiąć poślady i dokończyć kompletowanie wyprawki, bo mam poczucie że w każdej chwili mogę urodzić

za wizytę. Daj koniecznie znac po
dzieci mają dzieci
nie wkręcaj sobie z tą Łucją, zadręczysz się kobieto
oj też chętnie bym się gdzieś wybrała - trzymam kciuki żeby pogoda Wam dopisała
dawaj nam znać co i jak
nie wiedziałam, jakoś tak dziwnie
Ogólnie ze mną wszystko ok, miałam zapiete pasy, poduszka nawet nie wybuchła.. nie uderzylam się w nic, moj gin mnie zbadał i powiedział ze wszystko jest ok, czuje ruchy normalnie, ale gin powiedział ze po wypadkach w każdej chwili może się sytuacja zmienić... :/ opieralam się ale stwierdziłam w końcu że byłoby to nieodpowiedzialne żeby olać tą sytuację... No i oto jestem w szpitalu (