Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 19:53   #1561
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

hej!! zaraz postaram sie nadrobic cały dzien

u mnei dzien pełen wrażen, mialam wizytę maly ma 2500g, ktg wyszło w porządku, za tydzien mam miec wynik posiewu na gbs, a z gorszych wiesci, musze sobie wstrzykiwac zastrzyki clexane w brzuch, bo wyszła mi zbyt duza gestosc krwi
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:55   #1562
chansons
Zadomowienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Hihihi, może skoro nie mam siły robić nic konstruktywnego to pójdę w poezję

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

chansons, taka jeszcze mała sprawa odnośnie "naszego" wózka (to co wczoraj mi pisałaś to raczej było porównanie classic i memo), bo odp. mi producent że "Główna róznica między jedną (2013) i drugą (2014) kolekcją dotyczy kolorystyki, dodatkowo w kolekcji 2014 wersja spacerowa posiada dodatkową wykładkę dla mniejszego dziecka"
więc chyba się zdecyduję na tą starszą wersję, zresztą tż stwierdził że nasze dziecko małe nie będzie
No widzisz, możliwe ja pisałam, że mogę coś pokręcić przepraszam za zamieszanie

kasian jesteś moim guru tytułowym

madziula jak już się przyzwyczaisz na dobre to pewnie Papryk wyjdzie na jednym parciu

MamoKtosia wierzę w Ciebie. Przypomniałaś mi też, że powinnam przymierzyć koszule, które kupiłam jakiś czas temu Jak nie wlezą, czeka mnie podobna przyjemność..
06.2011
05.2014

Edytowane przez chansons
Czas edycji: 2014-04-23 o 19:59
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:58   #1563
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Zmykam pod prysznic i do łóżka bo coś mi się ból pleców mocno uaktywnił

dobranoc

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:04   #1564
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Jest niestabilne bo tylko leży na łóżeczku,
Jak mawz łóżeczko przy ścianie to Ci się nie przesunie jak się oprzesz, ja miałam wolnostojące.
.
te przewijaki mają pod spodem montowane "nóżki" które blokują przesunięcie się przewijaka.. gdy chcesz go na komode nózki demontujesz..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:05   #1565
mak polny
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
A ja idę w końcu zamówić jakąś koszule do porodu i karmienia musi mi się udać dziś - w końcu to nie jest takie trudne nie?
Powodzenia chciałam ci zarzucić linkiem, ale nie potrafię kopiować na tym sprzęcie w każdym razie z Esotiq
mak polny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:07   #1566
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Dziewczyny a orientujecie się, czy fotelik maxi cosi pebble można tak samo za pomocą adapterów do prawie każdego wózka wpiąć czy tylko cabrio fix ma taką opcję?

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:15   #1567
kasiab91
Zakorzenienie

Jestem, jestem.

Jutro idę do szpitala i raczej zostane do porodu, który nie zapowiada się szybko.

3majcie kciuki za nas

Odezwę się.

Buźka
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 20:15   #1568
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
to nie spada, bo trzyma się na kołkach/bolcach
sama to sprawdzalam :P
dokladnie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

Dziewczyny które ostatnio miały remonty,powiedzcie mi czy zostawiacie sobie jakieś panele w razie ,,w''
bo kurcze oddałam cała paczkę dziś tych co zostały z pokoju córki i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam że nic nie zostawiłam.
Ten co nam kładł mówił ze nie ma sensu,a znajomy zas że mogłam zostawic ;/
Gość w hurtowni mowił ze zawsze mozna dopasować i że wzory tak szybko nie znikaja ze składów tm bardziej że mam nowy wzór.
my zostawiamy zawsze. w salonie mielismy remont we wrzesniu i ostatnio tzet zmienial jednego.
Jak ma sie gdzie trzymac takie rzeczy to lepiej zostawiac.

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:16   #1569
madziarek1
Rozeznanie

Madziwnia ja miałam bez nóżek... Kupowałam w realu:/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:16   #1570
gosius91
Zakorzenienie

..ale produkujecie

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:23   #1571
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
No widzisz, możliwe ja pisałam, że mogę coś pokręcić przepraszam za zamieszanie.
ależ nic się nie stało
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Jestem, jestem.

Jutro idę do szpitala i raczej zostane do porodu, który nie zapowiada się szybko.
powodzenia w szpitalu i na szybkie rozkręcenie akcji

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:23   #1572
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Chanson no właśnie jak tak dobrze Papryk sie trzyma to może i długo wylazić będzie leniuch jeden :p

Kasiab to kciuki by jak najszybciej ruszyło, najlepiej dziś w nocy

Przypomnialo mi sie cos o wannie - tez tak macie w ciazy jak spuszczacie wode już widac dno wstajecie a tu wodospad leci?

MamaKtosia twój zapal jest porazający :p a torba spakowana?:p

Kasian mialam pisac ze podziwiam wybranie sie do rosmana z Georgem, mój zawsze w kolorówke uderza i w perfumy, mój poziom adrenaliny w rosmanie osiaga maksimum

Mialam jeszcze napisac ze generalnie to mi sie podoba teraz każdy dzien traktujemy jak ostatni w 3 paku, a tych dni coraz więcej
No i za brzuchem jednak nie zatesknie, co mnie niedawno jeszcze martwilo :p

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:24   #1573
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Macie rację z tym mierzeniem koszuli, też powinnam, ale zrobię jak będzie bliżej, mam nadzieję, że nie przeżyję załamki i się jednak wepchnę w nie jakoś

W ogóle wiecie co.. poprzymierzałam w domu te ciuchy co kupiłam sobie dzisiaj i stwierdzam, że wyglądam pokracznie, jutro wyślę męża żeby oddał koszulki i sweter i zostawiam tylko spodnie on mnie zabije, bo nienawidzi jak coś kupuję i potem oddaję, ale co tam.. takie prawo klienta, a tym bardziej klienta w ciąży

U nas leje deszcz, była burza, chwilowy brak prądu mąż w pracy, a ja chyba się zbieram i idę spać
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:38   #1574
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Ale mi sie podoba ta reklama 10lecia w Uni ale to moja branża ech dawna

Chyba ide spAc bo mi sie sentyment zalaczyl

Kasian wymyślasz pewno :p

Marianek i Rysiu
Stary 2014-04-23, 20:45   #1575
chansons
Zadomowienie

kasiab91

madziuuula eeee, podobno drugie dziecię krócej i tego się trzymaj
Uśmiałam się z Twoich rosmanowych przeżyć

kasian86 żeby tylko Ci się potem nie odmieniło, że jednak fajne Wtedy mąż rzeczywiście mógłby protestować

Też mykam z forum, dobranoc
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:45   #1576
JJJustynAAA
Zakorzenienie

KASIAB kciuki za to by w szpitalu jak najkrocej byc!

KASIAN to tz ma.z toba 3 swiaty

MADZIULA spot niezly... ale juz wielkie oburzenie ze wydano na niego az 7 mln zlotych... a taka bieda w pl...

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:46   #1577
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej!! zaraz postaram sie nadrobic cały dzien

u mnei dzien pełen wrażen, mialam wizytę maly ma 2500g, ktg wyszło w porządku, za tydzien mam miec wynik posiewu na gbs, a z gorszych wiesci, musze sobie wstrzykiwac zastrzyki clexane w brzuch, bo wyszła mi zbyt duza gestosc krwi
za wagę i wizytę!!!
A zastrzyków współczuję, no ale to dla Waszego zdrowia

Cytat:
Jestem, jestem.

3majcie kciuki za nas

Odezwę się.

Buźka

Oby akcja się rozkręciła jak najszybciej

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:00   #1578
martuszka0
Rozeznanie

Wróciłam dopiero do domu padam na pyszczek...

Po wizycie okej, młoda jest malutka, ale najważniejsze, że przybiera. Urodzi się pewnie ok 3 kg na razie nie widać, żeby coś się zaczęło, wszystko szczelne, macica jeszcze dość wysoko.... W sumie gin mówiła, że za tydzień mogłabym już rodzić... bo z moją cukrzycą to lepiej nie przenosić ciąży... 7 maja wizyta, no chyba że młoda postanowi wyjść do tego czasu to już się nie pojawię u gin w ogóle zbadała mnie większym wziernikiem i teraz mnie wszystko boli, do tego młoda ciągle mi napiera tam

lecę spać, Waszą produkcję nadrobię jutro, bo spanie mnie wzięło

Dobranoc
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 22:15   #1579
caroline_m
Raczkowanie

pakuję się w razie czego już na poród.. dlatego nie mam czasu i nie zaznaczam osób, którym odpisuję

wczoraj nie wspomniałam, że jedna niunia waży 2300, a druga 2156

biedna Carmena czy ona w końcu miała CC czy SN?

do mojego wózka pasowały i CabrioFix i Pebble, które wybraliśmy

co do koszuli do karmienia to kupiłam dzisiaj tunikę w biedronce koszulową (rozmiar L, mimo, że noszę S nawet w ciąży) i żałuję, że wcześniej jedną kupiłam taką typową koszulę rozpinaną bo ta z biedro bardziej mi się podoba, polecam Wam sobie zobaczyć, może też się zdecydujecie

co do torby to ja mam małą walizkę, bo myślę, że jest pakowniejsza od torby, a że pakuję się na krótki pobyt i w razie czego na porodówkę to jest wypchana po brzegi
-2 koszule do karmienia
-biustonosze
-majtki bawełniane
-majtki siateczkowe
-skarpetki
-leginsy
-dłuższe koszulki
-szlafroczek
-2x podpaski wielkie z belli
-1x podpaski "na noc" cienkie
-30szt. wkładek do biustonosza
-pampersy, tzn huggiesy, cała paczka
-nawilżane chusteczki
-niedrapki - 6 par
-kubek i nóż
-ręcznik
-klapki
-pantofle
-ładowarka do telefonu
-aparat
-poduszeczka dla mnie, bo te szpitalne są straszne
-kosmetyczka a w niej m.in.(szampon, odżywka, płyn do soczewek , żel pod prysznic, masło shea, szczoteczka, pasta, zmywacz, lakier do paznokci, próbki kremów, pilniczek, maszynki do golenia, płatki kosmetyczne)

chyba nie pominęłam zbyt wiele

a i ciuchy na wyjście

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 22:20   #1580
Lu7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Witam mamusie, ja chciałam sie tylko pochwalić... dziś odszedł mi czop i powiem szczerze ze juz nie moge doczekac się porodu. Poza tym wczoraj dopadła mnie okropna jelitówka w mojej miejscowosci jest epidemia jelitówki. Wymioty i biegunka nie dały mi spokoju. Dzis jest lepiej byłam równiez dzis na wizycie wszystko niby dobrze ale mam przyjsc jeszcze w poniedziałek i babeczka chyba bedzie chciała mnie wysłac do szpitala na badania typu ktg i jakies ogolne niezbyt mi sie to widzi :/ A tak w ogóle w tam tym tygodniu zrobily mi sie okropne hemoroidy nie moglam siedziec, chodzić okropny bol.
Czy ktoras z Was tez ma z tym problem? Jak sobie radzicie? ja narazie biore czopki ale czytałam duzo ze moga okropnie przeszkadzac przy porodzie... a pierwszego dnia jak mi wyszły az płakałam z bólu...

No to impreza na cześć czopa!!

a hemoroidów współczuję a jednocześnie cieszę się, że to jedyna przypadłość ciążowa która mnie ominęła

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie u stomatologa. wszystkie 32 zeby zdrowe. Uffff.... ciaza im nie zaszkodzila
super!!
i cicho zazdroszczę bo ja po porodzie będę spędzała dużo czasu u stomatologa... już mam co nieco zaleczone tylko na czas ciąży więc "po" dopiero się zacznie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
widziałam już kiedyś i stąd mój wybór materacyka lateksowego
który zresztą dziś dotarł !! zakupiłam ten polecany przez Was marki hevea dostaliśmy gratis klin atyrefluksowy

i tutaj pytanie do Was, czy można go używać już od początku czy to lepiej zostawić sobie jak malutki będzie miał już kilka miesięcy?
bo wszędzie opinie, że niemowlęta powinny tylko na płasko leżeć

swoją drogą pierwszy raz od kilku dni było trochę nadrabiania
widać, że święta się skończyły od razu bardziej gadatliwe się zrobiłyście

dziś mały bawi się w karatekę i to naprawdę bolesne - mam nadzieje, że zmęczy się dziś na tyle, że jutro będzie grzeczny jedziemy do Łodzi więc spokój na podróż się przyda

lecę zmęczyć czymś oczy i spać

Do jutra

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez caroline_m Pokaż wiadomość
pakuję się w razie czego już na poród.. dlatego nie mam czasu i nie zaznaczam osób, którym odpisuję

wczoraj nie wspomniałam, że jedna niunia waży 2300, a druga 2156

biedna Carmena czy ona w końcu miała CC czy SN?

do mojego wózka pasowały i CabrioFix i Pebble, które wybraliśmy

co do koszuli do karmienia to kupiłam dzisiaj tunikę w biedronce koszulową (rozmiar L, mimo, że noszę S nawet w ciąży) i żałuję, że wcześniej jedną kupiłam taką typową koszulę rozpinaną bo ta z biedro bardziej mi się podoba, polecam Wam sobie zobaczyć, może też się zdecydujecie

co do torby to ja mam małą walizkę, bo myślę, że jest pakowniejsza od torby, a że pakuję się na krótki pobyt i w razie czego na porodówkę to jest wypchana po brzegi
-2 koszule do karmienia
-biustonosze
-majtki bawełniane
-majtki siateczkowe
-skarpetki
-leginsy
-dłuższe koszulki
-szlafroczek
-2x podpaski wielkie z belli
-1x podpaski "na noc" cienkie
-30szt. wkładek do biustonosza
-pampersy, tzn huggiesy, cała paczka
-nawilżane chusteczki
-niedrapki - 6 par
-kubek i nóż
-ręcznik
-klapki
-pantofle
-ładowarka do telefonu
-aparat
-poduszeczka dla mnie, bo te szpitalne są straszne
-kosmetyczka a w niej m.in.(szampon, odżywka, płyn do soczewek , żel pod prysznic, masło shea, szczoteczka, pasta, zmywacz, lakier do paznokci, próbki kremów, pilniczek, maszynki do golenia, płatki kosmetyczne)

chyba nie pominęłam zbyt wiele

a i ciuchy na wyjście

a mogłabym poprosić zdjęcia tej koszuli z biedronki ?
Stary 2014-04-23, 22:22   #1581
mak polny
Rozeznanie

Cytat:
Jestem, jestem.

3majcie kciuki za nas

Odezwę się.

Buźka
oby poród cię zaskoczył i się szybko zaczął

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Macie rację z tym mierzeniem koszuli, też powinnam, ale zrobię jak będzie bliżej, mam nadzieję, że nie przeżyję załamki i się jednak wepchnę w nie jakoś

W ogóle wiecie co.. poprzymierzałam w domu te ciuchy co kupiłam sobie dzisiaj i stwierdzam, że wyglądam pokracznie, jutro wyślę męża żeby oddał koszulki i sweter i zostawiam tylko spodnie on mnie zabije, bo nienawidzi jak coś kupuję i potem oddaję, ale co tam.. takie prawo klienta, a tym bardziej klienta w ciąży

U nas leje deszcz, była burza, chwilowy brak prądu mąż w pracy, a ja chyba się zbieram i idę spać
Doskonale rozumiem zwroty

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Wróciłam dopiero do domu padam na pyszczek...

Po wizycie okej, młoda jest malutka, ale najważniejsze, że przybiera. Urodzi się pewnie ok 3 kg na razie nie widać, żeby coś się zaczęło, wszystko szczelne, macica jeszcze dość wysoko.... W sumie gin mówiła, że za tydzień mogłabym już rodzić... bo z moją cukrzycą to lepiej nie przenosić ciąży... 7 maja wizyta, no chyba że młoda postanowi wyjść do tego czasu to już się nie pojawię u gin w ogóle zbadała mnie większym wziernikiem i teraz mnie wszystko boli, do tego młoda ciągle mi napiera tam

lecę spać, Waszą produkcję nadrobię jutro, bo spanie mnie wzięło

Dobranoc
trzymam kciuki za ten poród za tydzień
mak polny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 22:30   #1582
caroline_m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość

a mogłabym poprosić zdjęcia tej koszuli z biedronki ?
nie zdążę, już zdjęcia zrobić ale to jest ta : http://www.biedronka.pl/pl/product,i...,tunika-damska

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Jestem, jestem.

3majcie kciuki za nas

Odezwę się.

Buźka
ja mam to samo, musi być dobrze
Stary 2014-04-23, 22:32   #1583
Lu7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caroline_m Pokaż wiadomość
nie zdążę, już zdjęcia zrobić ale to jest ta : http://www.biedronka.pl/pl/product,i...,tunika-damska

o super dziękuje bardzo, jutro ją sprawdzę
Stary 2014-04-24, 05:23   #1584
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Dziendobry

Dziewczyny kciuki za jak najkrótsze pobyty w szpitalu

Gratulacje nowych tc

Nie śpie od 4 mlode przylazło o 5 i nawet sobie człowiek we własnym łóżku nie odpocznie... zapowiada sie dłuuuugi dzien

Marianek i Rysiu
Stary 2014-04-24, 05:27   #1585
madziarek1
Rozeznanie

A ja się witam po lewatywie;p zaraz mnie biorą na kroplówke i zobaczymy co z tego wyniknie trzymajcie kciuki

madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 05:59   #1586
sylvuniaa84
Zadomowienie

Madziarek powodzenia !

Stary 2014-04-24, 06:02   #1587
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzień dobry
My już na nogach.
Pogoda nie zachęca do wystawienia nawet nosa z domu

madziarek
kciuki są

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 06:10   #1588
ulrika
Raczkowanie

Cytat:
J

3majcie kciuki za nas

Cytat:
A ja się witam po lewatywie;p zaraz mnie biorą na kroplówke i zobaczymy co z tego wyniknie trzymajcie kciuki

Witam się z rana, może kawusia???
Stary 2014-04-24, 06:17   #1589
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witam sie, my dzis o dziwo pospalysmy do 6.45 wiec jestem nawet wyspana

Trzymam mocno kciuki za potrzebujace

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 06:24   #1590
Zytus
Rozeznanie

Cytat:

No w koncu cos zaczyna sie dziac!
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości