|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- teacherka fajny blog
|
|
#3062 | ||
|
Zakorzenienie
|
słodziutki
i ładnego ma pajacyka Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
6 i pół miesiąca
![]() Dziękuję za gratulacje w imieniu Emilki
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
poprzyjmowałam zaproszenia do znajomych, rychło w czas
![]() nie wszystkie kojarzę z imienia i nazwiska Papuga, wooow, z Twojej mamy rewelacyjna laska! ile ma lat tak z ciekawości?
|
|
|
|
#3065 | |||
|
Raczkowanie
|
Ja nie dostaje żadnych gazetek,wiec nie kojarzę promocji, a na promobaby nie wszystkie sa wymienione, wiec
a tu lipa, bo u nich nie ma kauflandu Cytat:
Cytat:
Super sa tez dzieła Twojej mamy. Zdolna rodzina Cytat:
A miałam Ci juz kiedys pisać, ze ja pisałam mgr o pozyskiwaniu środków unijnych przez jst, co prawda było to juz 6 lat temu, wiec inna perspektywa finansowa, ale moze cos by Ci sie przydało. Tylko muszę odpalić starego laptopa, bo chyba tam mam. Tyle sie meczylam, a teraz nawet nie wiem gdzie mam jakies kopie
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Tasssia, przykro mi z powodu wyjazdu
dziewczyny, co z Matall miała gdzieś wyjechać?Maharet też dawno nei było, ale tu podejrzewam, że do kraju przyjechali
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Maharet odeszła z wątku
a Matal nie wiem, ale m.in przez mnie chyba się nie udziela
|
#3068 |
|
Raczkowanie
|
Kojarzę, ze Matal miała do tesciow jechać, ale nie wiem czy teraz
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mały dziś jadł arbuza i to zdecydowanie numer 1 u niego aż się oblizywał aha i pokazuje nam się już druga dolna jedynka
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślisz, że to przez to? ![]() możłiwe, ale raczej blisko siebie mieszkają i podejrzewam, że aż tyle by nei chciała tam siedzieć ![]() Cytat:
![]() za ząbka---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- napaliłam się strasznie na to nosidło i będziemy mieli ![]() mieliśmy kupić ale teście sprezentują bna chrzciny |
||
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
Heja, poczytałam was ale nie nadaję się dzisiaj już na odpisywanie
, ale miałam dzień, jestem jak balon napompowany do granic wytrzymałości co ma za chwilę pęknąć , i daję słowo nadarła bym się najchętniej na kogoś, albo poszła pobiegać jak zawsze w takich chwilach ale pada, normalnie jakiś sądny dzień miałam dzisiaj , rano tż mnie "zeźlił" i teraz myślę że te bancki co je zebrał odemnie w nocy to były zupełnie zasłużone (tylko tak na zaś), mały tak mi dał dziś w kość że ledwo zywa jestem, wył bez przerwy i niemal cały dzień na rękach mi wisiał, kręgosłup to mi dosłownie w doopę włazi od noszenia tego 8 kilogramowego zwierzątka ,nawet spał na rękach, nie wiem co jest na rzeczy , narazie obserwuję, niby normalnie wszystko nawet obiad zjadł , tłumaczę sobie że może miał taki dzień marudy, a co do obiadu to nakarmiłam go , odstawiłam wszystkie naczynia do zlewu (2 talerze, 2 kubki , miseczka małego i 3 łyżki) i poszłam go przebrać bo pusię zrobił, a w tym czasie wpadła moja T przywitać się po świętach, i prosto do kuchni i taki tekst zapodała " o widzę że i u ciebie stoją naczynia długo, nie zmywasz na bieżąco" o my gad , ale jak od drzwi usłyszałam że drań, łajdak to aha .... zakumała , i tak przez dobre 3 godz siedziałyśmy na tarasie i wysłuchiwałam raz na temat jej mena a raz wyjącego ryczuna, ma szczęście że kocham ją , zrobiłam jej drinka, miałam tylko wino martini (ziołowe blee) i lód z miętą ale jej było wszystko jedno, wypiła sama prawie całą butelkę, , sama!! i jeszcze do domu musiałam ją z wyjcem odwozić( dobrze że do końca tyg. do pracy nie idzie, będzie miała czas się leczyć ), o dziwo mały w samochodzie się trochę uspokoił, co nieco powiedziałam mamie żeby się nie martwiła i wróciłam do domu. Ale jeszcze... ok.18 dałam małemu mus jabłkowy, bo już nie wiedziałam czym go zająć a jak go później wzięłam na ręce to on mnie i to tak że musiałam się przebierać, masakranormalnie dzień moich marzeń.... wybaczcie musiałam się wysypać........ Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-04-23 o 21:52 |
|
|
|
#3072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mama w tym roku skończy 39 lat a wygląda na 25![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
nie widziałam
dlatego ulotniłam się z klubu |
|
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tassia fajny kazik, ale miałaś pomysł tacherka gratuluję blogai jeszcze raz życzę najlepszości dla naszych wszystkich solenizantów
|
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Matall chciala przerwy od watku, mamy nadzieje ze wroci szybko
|
|
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
tacherka znalazłam link weszłam na twojego bloga i normalnie wytrzeszczu dostała
, pięknie---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- siedzę tak ,podczytuję wątek, ale jakoś zimno mi i głowa boli i gardło drapie, zmierzyłam sobie temp i 38.8, no i nie wiem co wziąć, jaką tabletkę i czy kp mogę, no jeszcze tylko tego mi brakowało ..... choroby żegnam się, dobrej nocki życzę Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-04-23 o 22:14 |
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Isabell ale miałaś dzień
współczuję
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
ja-ika, brawo dla Emilki za obroty! Zuch dziewczyna
![]() teacherko, super, że założyłas bloga, bede czerpać inspiracje I masz ten sam layout co mój blog tassia, czemu nie jedziecie do włoch na wakacje? Ja myślałam o Chorwacji w we wrześniu, ale teraz się zastanawiam, czy jest sens jechać taki kawał z Polą. Sama nie wiem Dziewczyny, piszecie o Enfamilu tutaj że dobre mleko. Czy on ma w skladzie jakieś syropy z kukurydzy dosładzacze i inne syfy? Bo ten Enfamil w USA ma, i jest mega syfski. Zastanawiam się skąd taka różnica. |
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I'm not hating, I'm just telling you Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2014-04-23 o 23:43 |
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie widze tych kukurydzianych syfów co tu. Dzięki.Też myślę, żeby oswoić Polę z mm jak skończy 7 miesięcy, tak na wszelki wypadek. Nie wiem jak zareaguje, nigdy jeszcze nie piła.. |
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pila? to super ze tak sie udalo napewno bedzie dobrze przy wprowadzaniu
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano jakoś tak sie udało. Mam szczęście jak to mowi moja koleżanka ze spacerów 'pola is really good sucker' (jakkolwiek to brzmi )Dzięki za kciuki. Tez mam nadzieje ze pójdzie sprawnie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrobię, nie ma szans.
Sto lat dla wszystkich za miesięcznice, dla Lenki na pół roczku. Jestem totalnie niewyspana, wymęczona i ogólnie. Korn mi pełza do tyłu i nie ma chwili spokoju. Latam za niem non stop.A w nocy popłakuje.
|
#3084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
sily mocy *****Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Misiu i Angelikada gratulacje, najlepszego na pol roczku ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Lola dzięki.
|
|
#3086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuję ![]() ![]() Cytat:
Arbuz? Wow! Cytat:
Zuzia dostałą tydzień temu nosidło z Womaru, odpływa na każdym spacerze!
|
|
#3087 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrówka! paracetamol na gorzączkę i ból a na gardło np. tantum verde. Cytat:
Najładniejsze kolory. Musze odkopać Twojego bloga Po inspiracje zapraszam na mojego pinteresta, tam to są cuda! Cytat:
Zuzka dostała ze 3 razy zaraz jak się urodziła, chciała wisieć na cycku non stop, a ja wykończona po cc... I potem raz, bo miałąm pustki ze stresu, jak jechaliśmy na ważne badanie. Udało mi się odciągnąć za to na drogę. Podejrzewam, że teraz by nei tknęła, tak samo jak odstawiła sie od butelki. Cytat:
Się zaczyna, u nas też, choć jeszcze głównie w miejscu świrowanie i w kółko. Wszystkeigo naj naj dla Korna i Lenki na pół roczku!!! Wszystkie nasze dzieci już weszły w drugie półrocze... Kiedy to zleciało????
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
CZy kiedyś wrócą te czasy ze bede wstawać przed moim dzieckiem???
Fajny z niego budzik, ale dźwięk mi się znudził.
|
|
#3089 | |
|
Raczkowanie
|
isabel co za dzien
przy kp możesz paracetamolja super, ze tak bezproblemowo idzie Wam kp. Ja próbowałam juz wprowadzić mm, ale Wiki nie chce. Mam nadzieje, ze Wam pójdzie sprawniej. Cytat:
![]() Ale miałam dziś sen, a właściwie to chyba kilka, bo juz nie kojarzę, czy to ciągiem mi sie śniło, czy pomiędzy karmieniami Najpierw z koleżanka z pracy, ktora tez jest na macierzyńskim musialysmy pisać jakies podania, potem znalazlysmy sie w salonie sukien ślubnych i pomagalysmy wybierać Endzi. Przyszedł projektant i przyniósł taki super koronkowy materiał do tego zlote i czerwone wstążki i powiedział, ze bedzie idealnie pasować ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Lenki i Kornela ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- ja o czym prowadzisz bloga ???
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Ja
z wakacjami nie wypaliło przez: -mój kregosłup -kolega ktory mial z nami ejchac zmienił prace wiec ma tylko tydzien urlopu - wsadizli mi w polowie wyjazdu zjazd w warszawie - mysle ze taki długi wyjazd to katorga dla Macka... obaiam sie ze nie wytrzymam z nim 24h w samochodzie. A co do snów to mnie sie sniło ze wystepowałam w konkursie kulinarnym. Finałowa konkurencja było ciasto. Skłądniki: herbatniki i banany ![]() Zakasowałam konkurencje bo ubiłam banana widelcem na mus i przełozyłam herbatniki. A wszyscy kroili w plasterki... ODbierając nagrode dziekowałam mojemu synowi, dzieki któremu odkryłam recepture na mus bananowy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

), oczywiście wieczorem, w nocy i rano nadal kp 
miała gdzieś wyjechać?

, ale miałam dzień, jestem jak balon napompowany do granic wytrzymałości co ma za chwilę pęknąć
, i daję słowo nadarła bym się najchętniej na kogoś, albo poszła pobiegać jak zawsze w takich chwilach ale pada,
co je zebrał odemnie w nocy to były zupełnie zasłużone (tylko tak na zaś), mały tak mi dał dziś w kość że ledwo zywa jestem, wył bez przerwy
, sama!! i jeszcze do domu musiałam ją z wyjcem odwozić( dobrze że do końca tyg. do pracy nie idzie, będzie miała czas się leczyć
i to tak że musiałam się przebierać, masakra