Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 19:21   #211
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
My mamy wesele w Domu Weselnym nie w Hotelu niestety... Parking wątpię żeby był monitorowany...
my też mamy w sali weselnej a nie hotelu - a na gorze jest apartament dla młodych.

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Jeśli macie sejf w pokoju to ok.
Jeśli nie to ja bym w pokoju nie zostawiała
My niestety nie mamy sejfu w pokoju, ale już wykombinowaliśmy kryjówkę :P

Co do zakazu sypania konfetti - dziewczyny rozumiem Was doskonale. Polecam bańki mydlane
czemu? ja sie nie obawiam, monitoring, wejście do pokoju tylko i wyłącznie za pomocą karty, nie klucza. siostra też tak miała zostawione i nic nie zginęło

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-23, 19:22   #212
Lusiija
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
NA szczęscie to Wam m się podobać a nie nam Już teraz zrozumiałam czemu te maluchy na winietkach i uważam, że skoro to ma pokazywać Wasze czy tżta zainetesowania i hobby to jest jak najbardziej ok
Dziękuję bardzo no nie dałoby się bez xD przeż to jak dziecko no zresztą ma go juz od roku wiec się przyzwyczaiłam. Stoi w garażu u rodziców wiec chce ze mną tam jeździć co tydzień lub dwa na weekendy. Przynajmniej mu się nie nudzi xD

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 108 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020

Edytowane przez Lusiija
Czas edycji: 2014-04-23 o 19:24
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:24   #213
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Szkoda ze się nie podoba zaproszenia też są z motywem malucha. W sumie motywem jest czekolada i czerwień ale musiał mieć tego malucha no musiał hehe

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 108 dni.
A kto powiedział, że się nie podoba? Fajny pomysł Jeśli nawiązuje to do waszego ślubnego transportu i pasji, to mi się podoba Nie wszystko musi być oklepane, tradycyjne i w kwiatuszki ślubne Ja będę miała pudełeczka dla gości zamykane jutowym sznurkiem a powinna być jakaś ładna wstążka a nie jest (jutowe sznurki, lniane materiały to moje klimaty, wiejsko...) Ważne, żeby każdy szczegół wesela odzwierciedlał Państwa Młodych Ja tam lubię takie pomysły, bo wiem, że ktoś ofiarował w tym cząstkę siebie
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 19:26   #214
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
A kto powiedział, że się nie podoba? Fajny pomysł Jeśli nawiązuje to do waszego ślubnego transportu i pasji, to mi się podoba Nie wszystko musi być oklepane, tradycyjne i w kwiatuszki ślubne Ja będę miała pudełeczka dla gości zamykane jutowym sznurkiem a powinna być jakaś ładna wstążka a nie jest (jutowe sznurki, lniane materiały to moje klimaty, wiejsko...) Ważne, żeby każdy szczegół wesela odzwierciedlał Państwa Młodych Ja tam lubię takie pomysły, bo wiem, że ktoś ofiarował w tym cząstkę siebie
Też nie lubię oklepanych rzeczy, dlatego też rodzice nie mają ze mną lekko bo odchodze jak się da od slaskiej tradycji

Stary 2014-04-23, 20:06   #215
sensuall
Zadomowienie

Udało mi się uśpić dziś tak szybko dziecko!

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

A hybrydę to kładzie się tylko na naturalną płytkę?
I jeszcze jedno pytanie. Mamy zamiar zaprosić 80 osób, podoba mi się pomysł z winietkami i choć na żadnym z wesel na którym byłam nie było problemu z miejscami (typu przepychanki kto gdzie ma usiąść) to zamierzam je wykorzystać. Chcę też zrobić plan kto gdzie ma usiąść na tablicy przed wejściem. Jak cos takiego się robi?
Stary 2014-04-23, 20:10   #216
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM20..

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Opium lipa straszna, to moze jakiejs Polki poszukaj na paznokcie? super ta sesja co wkleilas

Anka sto lat dla TZta! mysle, ze ze spinek bedzie zadowolony

Miss, Madzixx Powodzenia na przymiarkach

Sent from my iPhone using Tapatalk
Juz znalazlam, ide po Barcelonie!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:14   #217
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Powinna byc w załączniku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A do jakiej kiecki zakładasz te buty?
Stary 2014-04-23, 20:16   #218
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Cytat:

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

I jeszcze jedno pytanie. Mamy zamiar zaprosić 80 osób, podoba mi się pomysł z winietkami i choć na żadnym z wesel na którym byłam nie było problemu z miejscami (typu przepychanki kto gdzie ma usiąść) to zamierzam je wykorzystać. Chcę też zrobić plan kto gdzie ma usiąść na tablicy przed wejściem. Jak cos takiego się robi?
Generalnie hybryda to polaczenie lakieru do paznokci i żelu - wlasciwie to taki lakier o przedłużonej trwałości można go kłaść na naturalną płytkę, na żel budujacy lub na tipsy
Ja od około roku chodzę na żele i na ślub też zrobię

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
A do jakiej kiecki zakładasz te buty?
Do dlugiej sukni, w kształcie litery A z koronka na górze

Stary 2014-04-23, 20:27   #219
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Aleś Ty chudzinka Jedz tak jak jadłaś i nie stresuj się a wszystko będzie dobrze A masz suknię w domu czy jeszcze w salonie? Bo jak w salonie to powinni Ci zrobić jeszcze poprawki
Jem, jem jem, całe życie jem. Lekarka ciągle diagnozowała coś bliskiego anoreksji, a mama się śmiała, że mnie łatwiej odziać niż wyżywić, bo jem tyle co tata, a nieraz więcej. Staram się nie stresować, ale podświadomie chyba to ogólnie przeżywam jak mrówka okres Sprawy kościelne dawały mi się długo we znaki...
Sukienka już w domu (kupowałam i dopasowywałam ja w Stanach)
Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie: znalazłam w końcu czółenka w kolorze srebrnym obcas ok 9 cm (właśnie je zamówiłam mam nadzieję że rozmiar mi spasuje więc czekam na przesyłkę) tylko czy na pewno będą pasować do princeski śmietankowej??? Ja już sama nie wiem czy nie lepsze by były buty w kolorze sukni mam mega mętlik więc każde Wasze zdanie jest dla mnie na wagę złota
Moim zdaniem będą
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja też planuję hybrydy, choć nigdy jeszcze nie miałam Teraz od 2 tygodni tak na maxa dbam o paznokcie i mam nadzieję do ślubu mieć swoje piękne, długie i mocne naturalne
Ja w końcu też się zdecydowałam na hybrydy. Na ślub brata chyba przetestuję kolor lakieru jaki będę chciała na mój własny
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja wlasnie zaliczylam wpadke u manikurzystki. Tzn ona zaliczyla. Zaplacilam 35 euro ale nawet nie ma co pokazywac taka lipa. Powiem wam szczerze, ze to juz nie pierwszy raz gdzie widze, ze w PL jednak serwis tego typu uslug jest na b. duzym poziomie. Jednak Belgia jest za murzynami, z fryzjerami tez porazka. Mowie wam lipa.
A co zrobiła nie tak?
Ja mam takie samo wrażenie ze Stanami- wolę fryzjerów i kosmetyczki w Polsce! Tam jest dużo drożej, a jakość uznałabym za niższą. U żadnej kosmetyczki, i w żadnym SPA, nie słyszeli np. o peeling kawitacyjnym Nadal robią czyszczenie manualne tylko
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:27   #220
gornek
Zakorzenienie

Jeju dziewczyny, Wy juz za 3 dni bedzie slubowac, ja za 9 a mi sie wydaje, ze czegos zapomne
Jutro mam troche jeszcze do pozalatwiania w Warszawie, bo i na poczte musze leciec, bo 2 awizo czekaja, a do odbioru mam muszkę Tz i pudla na ciasta, pozniej lece na depilacje, musze gdzies wpasc do empiku po plyte Niemena, w piatek prasowanie, pakowanie i w sobote do rodzicow
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:40   #221
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Witam w nowej części.

Lecicie tak, że nie ogarniam.

Dzisiaj zmarł wujek, chociaż nikt się tego nie spodziewał, bo rozchorował się nagle. 2 pary (jego synowie z żonami), które miały być jest jasne, że nie przyjdą.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:43   #222
enzunio
BAN stały

Żyję, a was nie rozumiem JAK MOŻNA LUBIĆ DENTYSTĘ SADYSTĘ!? Nie przyjmuję tego do wiadomości...

Nastraszyłyście mnie z tymi włamaniami... A jakby tak wsadzić pudło z kopertami do pokoju babci i dziadka?? Prędzej ktoś wbije do naszego co nie?? Ale zmartwiłam się...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 20:49   #223
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Moim zdaniem będą
Bardzo się cieszę że tak jednomyślnie wszystkie sądzicie że będą oki

magdalenka_w_86 współczuje z powodu wujka
Stary 2014-04-23, 21:10   #224
Atomoowka
Wtajemniczenie

Pochwalę się,że dziś przyszły moje zamówienia czyli kokardki na klamki, tablice rej dla Nas i rodziców, naklejki na buty i kilka innych szpargałów.

Swoją drogą któraś pisała o zapowiedziach, dobrze że mi się przypomniało, że muszę jutro lecieć odebrać Nasze zapowiedzi. Już wygłoszone teraz tylko zanieść do "naszego" kościoła.

No i jutro mam zamiar farbować włosy.
W piątek jadę na próbną fryzurę po razy chyba setny już.

Cytat:
A miałam jeszcze zapytać... ile z Was będzie miało pudełka na koperty? Jak to w ogóle wygląda? To Swiadek/Swiadkowa trzyma przed kościołek /Urzędem te pudełko ? I co z nim poźniej się robi? może głupie pytanie ale zawsze się zastanawiałam co z tymi kopertami pełnymi kasy?
Ja mam i pudełko na koperty i taką zwykłą torebkę okolicznościową na prezenty jeszcze nie wiem co wybiorę. Życzenia u Nas składa się pod kościołem więc chyba zrobimy tak, że będzie torebkę ( jest ładna, pasuje do koloru przewodniego) trzymał świadek. A potem w aucie np wsadzimy torebkę do pudełka i na sali już schowamy do pokoju zamykanego z alkoholem, który jest tuż przy Naszym stole.

Cytat:
Zazdroszczę i to megaaa, ja uwielbiam Może jestem nienormalna ale nigdy nie biorę znieczulenia, dentysta działa na mnie jak na niektóre fryzjer czy kosmetyczka, relaksacyjnie. Mama mówiła, że mam tak od dziecka.
Ja może nie zazdroszczę, ale mam podobnie.
Bez znieczulenia nawet kanałówka robiona.

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Powinna byc w załączniku

świetny kolor, na PM2015 dziewczyna ma też taki kolor przewodni.

Cytat:
Oto projekt moich winetek, dziś poszły do druku. Co myślicie?
Składane na pół - tył biały.
Wiesz początkowo mi się nie spodobały, ale jak przeczytałam wytłumaczenie tzn że to motyw również z zaproszeń i że to pasja TŻ to super się sprawdzą.

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
jutro jadę na przymiarkę, na szczęście z lepszym nastawieniem dzięki wam
uciekam, spokojnego wieczoru
Trzymam kciuki za jutro.

Cytat:

Ile Twój maluszek ma?
Co do hybryd możesz je robić na swoje naturalne paznokcie, możesz też na żel czy tipsy.
Co do winietek kurde no robi się to bardzo prosto.
Albo kupujesz gotowe, albo wymyślasz jak chcesz żeby wyglądały np imię i nazwisko wsadzone w truskawkę, czy po prostu zwykła karteczka z danymi i w programie wpisujesz a potem drukujesz.
Plan stołów też łatwa sprawa, duży, twardy brystol.
No tym rozrysowujesz plan stołów , oznaczasz je numerkami czy nazwami i przy każdym stole przyklejasz karteczkę z danymi gościa.

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny, Wy juz za 3 dni bedzie slubowac, ja za 9 a mi sie wydaje, ze czegos zapomne
Jutro mam troche jeszcze do pozalatwiania w Warszawie, bo i na poczte musze leciec, bo 2 awizo czekaja, a do odbioru mam muszkę Tz i pudla na ciasta, pozniej lece na depilacje, musze gdzies wpasc do empiku po plyte Niemena, w piatek prasowanie, pakowanie i w sobote do rodzicow
Gornek masz jakieś wizażanki na ślubie?
Do mnie nie chcesz przyjść?

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Witam w nowej części.

Dzisiaj zmarł wujek, chociaż nikt się tego nie spodziewał, bo rozchorował się nagle. 2 pary (jego synowie z żonami), które miały być jest jasne, że nie przyjdą.
Przykro mi bardzo.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:21   #225
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Pochwalę się,że dziś przyszły moje zamówienia czyli kokardki na klamki, tablice rej dla Nas i rodziców, naklejki na buty i kilka innych szpargałów.
Foto foto najbardziej jestem ciekawa kokardek na klamki bo sama się do nich przymierzam i nie wiem czy zamawiać czy nie
Stary 2014-04-23, 21:24   #226
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Dziewczyny witam wszystkie po świętach oraz w nowym wątku dopiero wróciłam od TŻ Ze spraw ślubnych rozdaliśmy zaproszenia (aż 3 ) w jednym wypadku byłam baaardzo pozytywnie zaskoczona reakcją. Teściowa brata baaardzo się ucieszyła i zdziwiła, pierwszy raz widziałam że ktoś się naprawdę cieszy a nie na zasadzie " i tak wiedzieliśmy że nas zaprosicie".

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

A propos sytuacji z zapraszaniem - przygotowaliśmy grzecznościowe zapro dla teściowej siostry (to uosobienie wszystkich kawałów o złej teściowej). Nawet nie zajrzała do środka, od razu powiedziała, że jej nie będzie. Foszek poszedł o to, że nie zaprosiłam jej syna z małżonką i dziećmi (czyli osób ze mną niespokrewnionych, niespowinowaconych; żadnych tam bliskich, czy przyjaciół). Szkoda, że mój TŻ musi się naoglądać takich przypadków.
no chyba nie przecież to w ogóle nie rodzina..

Nie mogę się doczekać relacji ze ślubów

Cytat:
Witam w nowym wątku
Kupiłam dla dziadków w podziękowaniu anioły + dostaną kwiaty
Aniołki bardzo ładne ja nadal nie mam pomysłu ani dla rodziców ani dla dziadków

Trzymam kciuki za teścia żeby wszystko było dobrze
Cytat:
Jeśli to ma związek z waszymi zainteresowaniami to jak najbardziej jestem za
Stary 2014-04-23, 21:25   #227
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Nie było mnie dzień wchodzę, a tu kilka stron nowego wątku

1 randka : 17.06.2010
zaręczyny: 08.09.2013
ślub: 24.05.2014
wiosnaachtoty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:26   #228
ijaa
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku. Świetny tytuł.

Poprzedniego nie nadrobiłam, nie dam rady już więc jeśli ktoś, coś do mnie, to napiszcie proszę tutaj.

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
mała_czarna, ijaa, Kaigara, naturcja ale jestem podekscytowana Waszymi ślubami jeszcze tak niedawno było ponad rok a tu tylko 3 dni

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Bukiet świadkowej raczej przeszkadza niż pomaga. Dlatego też wybrałam korsarza, moja świadkowa się z tym nie spotkałam ale jak jej pokazałam zdjęcia to bardzo jej się idea wolnych rąk spodobała
Powiedziała że już nie chce bukietu
Popieram.
Moja świadkowa też będzie miała bransoletkę.
Wolne ręce u świadków to skarb.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Żyję, a was nie rozumiem JAK MOŻNA LUBIĆ DENTYSTĘ SADYSTĘ!? Nie przyjmuję tego do wiadomości...
Mam to samo. Nienawidzę dentysty!
Ale dla odmiany do ginekologa mogłabym chodzić na co dzień - nie robi to na mnie żadnego wrażenia.

Laski.. mam rozdwojenie jaźni.
Z jednej strony wiem, przecież wiem, że to zaraz, że to już.. a z drugiej kurde jakoś NADAL do mnie nie dociera, że to przecież po po jutrze.

Ogólnie rozpoczęliśmy właśnie dwutygodniowy urlop, więc rogale na gębach na około głowy.

Ze ślubnych sprawunków kilka spraw do przodu: uzupełniliśmy apteczkę, kupiłam łańcuszek do zawieszki i dałam 'komin' do zwężenia (będzie gotowy w piątek rano), kupiliśmy też kilka innych drobiazgów.
Jutro najważniejsze - bielizna dla TŻ i krawat dla świadka. Po południu oboje idziemy do fryzjera. Musimy też gdzieś w przelocie wydrukować tablice gości, bo TŻ miał takie urwanie jaj w pracy, że nie miał chwili by to zrobić, a wieczorkiem skończymy dekoracje - szklaneczki z kryształkami (miały być dzisiaj, ale.. nam się nie chce. ).
W piątek sprzątanie, narada ze świadkami, spotkanie na sali oraz pazurki.
Zostało ciut rzeczy, a my nadal jacyś tacy spokojni, opanowani, troche jakbyśmy to wszystko ogarniali, ale że to nie nas wszystko dotyczy - dziwne uczucie.

Przyjechał mój kuzyn z wysp - wczoraj już ploty były bo się spotkaliśmy przypadkiem pod domem. A dzisiaj byliśmy na kawie ze ze znajomymi którzy też przybyli z daleka na nasz ślub.
Cudownie jest spotykać co chwila te bliskie, znajome twarze i widzieć ich radość.

Idę po browara! W końcu urlop zaczęłam!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:30   #229
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:

Ja robię sobie sama hybrydy. Trzymają się 2 tyg tzn mi bo różnie bywa. Ściągane są acetonem bez pilowania jak w przypadku żelow. Żelowe też sobie robiłam ale są bardziej czasochłonne i szkoda paznokci. Ogólnie hybrydy podzielilabym na te 2 tyg sciagane acetonem i 3 tyg pilowane. Różnica to baza i top w jednej butelce lub dwóch

Na pewno polecam bardziej hybrydy dla osób które na codzień nic takiego na paznokciach nie nosza. Ja chyba zrobię żele bo dawno nie miałam a chce odczuć ta wyjątkowość chwili Znam też świetna panią która z żeli tworzy arvydziela wiec... xD

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Jem, jem jem, całe życie jem. Lekarka ciągle diagnozowała coś bliskiego anoreksji, a mama się śmiała, że mnie łatwiej odziać niż wyżywić, bo jem tyle co tata, a nieraz więcej. Staram się nie stresować, ale podświadomie chyba to ogólnie przeżywam jak mrówka okres Sprawy kościelne dawały mi się długo we znaki...
Sukienka już w domu (kupowałam i dopasowywałam ja w Stanach)

Moim zdaniem będą

Ja w końcu też się zdecydowałam na hybrydy. Na ślub brata chyba przetestuję kolor lakieru jaki będę chciała na mój własny

A co zrobiła nie tak?
Ja mam takie samo wrażenie ze Stanami- wolę fryzjerów i kosmetyczki w Polsce! Tam jest dużo drożej, a jakość uznałabym za niższą. U żadnej kosmetyczki, i w żadnym SPA, nie słyszeli np. o peeling kawitacyjnym Nadal robią czyszczenie manualne tylko
Nie martw się ja też jem a ważę i wyglądam krucho. Zawsze mowiono mi u lekarza ze za mało ale co im poradzimy nie?

Stary 2014-04-23, 21:31   #230
KasiaK_080290
Zadomowienie

wracam jak córka marnotrawna
2, 5 wątki mnie nie było, mam nadzieję, że się odnajdę z powrotem

(dokończyliśmy rozdawać zaproszenia i ogarnęłam duuuużą część pracy magisterskiej)

45 dni !

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:34   #231
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Ja robię sobie sama hybrydy. Trzymają się 2 tyg tzn mi bo różnie bywa. Ściągane są acetonem bez pilowania jak w przypadku żelow. Żelowe też sobie robiłam ale są bardziej czasochłonne i szkoda paznokci. Ogólnie hybrydy podzielilabym na te 2 tyg sciagane acetonem i 3 tyg pilowane. Różnica to baza i top w jednej butelce lub dwóch

Na pewno polecam bardziej hybrydy dla osób które na codzień nic takiego na paznokciach nie nosza. Ja chyba zrobię żele bo dawno nie miałam a chce odczuć ta wyjątkowość chwili Znam też świetna panią która z żeli tworzy arvydziela wiec... xD

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Nie martw się ja też jem a ważę i wyglądam krucho. Zawsze mowiono mi u lekarza ze za mało ale co im poradzimy nie?

O proszę a jak się takie hybrydy robi?
Stary 2014-04-23, 21:35   #232
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Przepraszam ale KONIECZNIE MUSICIE TEGO POSŁUCHAĆ!!!

https://www.youtube.com/watch?v=VijoeCtOCcA
Stary 2014-04-23, 21:35   #233
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Witam w nowej części.

Bardzo przykro mój dziadek też jest od dłuższego czasu chory po dwóch udarach i problemach z psychikom. Rozumiem ze to ból i sama przygotowuje się na najgorsze w każdej chwili lecz byłabym zła gdyby ktoś z rodziny nie przyszedł z tego powodu. Śmierć choć bolesna powinna przypominać o zbawieniu i powinnismy się według mnie cieszyć ze spotkał się z Bogiem. Ta myśl zawsze mi pomaga trzymaj się

Stary 2014-04-23, 21:37   #234
sensuall
Zadomowienie

Cytat:

Swoją drogą któraś pisała o zapowiedziach, dobrze że mi się przypomniało, że muszę jutro lecieć odebrać Nasze zapowiedzi. Już wygłoszone teraz tylko zanieść do "naszego" kościoła.

No i jutro mam zamiar farbować włosy.
W piątek jadę na próbną fryzurę po razy chyba setny już.

Ja mam i pudełko na koperty i taką zwykłą torebkę okolicznościową na prezenty jeszcze nie wiem co wybiorę. Życzenia u Nas składa się pod kościołem więc chyba zrobimy tak, że będzie torebkę ( jest ładna, pasuje do koloru przewodniego) trzymał świadek. A potem w aucie np wsadzimy torebkę do pudełka i na sali już schowamy do pokoju zamykanego z alkoholem, który jest tuż przy Naszym stole.

Ja może nie zazdroszczę, ale mam podobnie.
Bez znieczulenia nawet kanałówka robiona.

świetny kolor, na PM2015 dziewczyna ma też taki kolor przewodni.

Wiesz początkowo mi się nie spodobały, ale jak przeczytałam wytłumaczenie tzn że to motyw również z zaproszeń i że to pasja TŻ to super się sprawdzą.

Trzymam kciuki za jutro.

Ile Twój maluszek ma?
Co do hybryd możesz je robić na swoje naturalne paznokcie, możesz też na żel czy tipsy.
Co do winietek kurde no robi się to bardzo prosto.
Albo kupujesz gotowe, albo wymyślasz jak chcesz żeby wyglądały np imię i nazwisko wsadzone w truskawkę, czy po prostu zwykła karteczka z danymi i w programie wpisujesz a potem drukujesz.
Plan stołów też łatwa sprawa, duży, twardy brystol.
No tym rozrysowujesz plan stołów , oznaczasz je numerkami czy nazwami i przy każdym stole przyklejasz karteczkę z danymi gościa.

Gornek masz jakieś wizażanki na ślubie?
Do mnie nie chcesz przyjść?

Przykro mi bardzo.
Nasz Marcelek będzie miał teraz 18 miesięcy 3 dni po naszym ślubie kończy 2 latka.
Ja też poproszę o fyty tych kokard

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:

Tobył mój i moich znjomych hicior na wszystkich domówkach znamy na pamięć!

Edytowane przez sensuall
Czas edycji: 2014-04-23 o 21:41
sensuall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:41   #235
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
A miałam jeszcze zapytać... ile z Was będzie miało pudełka na koperty? Jak to w ogóle wygląda? To Swiadek/Swiadkowa trzyma przed kościołek /Urzędem te pudełko ? I co z nim poźniej się robi? może głupie pytanie ale zawsze się zastanawiałam co z tymi kopertami pełnymi kasy?
u mnie takie pudełka ładne sa w IKEA i akurat mieszcza sie koperty idealnie u mnie świadek młodego bedzie trzymal

a cop do bukietów, byłam świadkowa i mialam bukiet, nie mialam z nim zadnego problemu w niczym mi nie przeszkadzal

DENTYSTY NIENAWIDZĘ

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:42   #236
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
O proszę a jak się takie hybrydy robi?
Które?
Początkowo pielęgnacja skorki. Później lekko boczkiem piluje plytke. Nakładam baze taka przezroczysta raz i do lampy potem kolor i lampa drugi raz kolor i lampa potem np ja mam takie pieczątki co się odbijaja gdy smaruje się je lakierem i lampa na końcu top przezroczysty lampa przemyc clinerem i oliwka. Jedna rękę robie pół godziny ale to sobie nie jestem kosmetyczka tylko samoukiem wiec no
Czasami słyszałam niektóre lakiery przemywa się clinerem po każdej warstwie ale moje na pewno nie xD i tyle chyba

Stary 2014-04-23, 21:48   #237
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ze przy 3 dniach naszych kwietniówek to szmat czasu ale zostało Nam 17- naście dni do ślubu
no co Ty co to jest 17 dni? minie jak te 3!

Cytat:

wstyd się przyznać, ale zapomniałam o urodzinach Tż dzisiaj w dodatku o 30
haha dałaś czadu!!
powinnaś przygotować bibę albo choć torcika

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Witam w nowym watku

Wlasnie wybieglam z pracy i o 15:30 mam druga przymiarke ciekawe czy znowu mi lzy stana w oczach jak zaloze suknie dzis zobacze tez moje wdzianko do Kosciola, ktore miala uszyc krawcowa
A na 18:30 mamy tance uwielbiam te zabiegane przedslubne dni postaram sie zdac relacje z przymiarki wieczorem

daj znać jak na przymiarce!

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Żeby nie było idealnie z naszymi przygotowaniami do ślubu - wszystko jak dotąd było do ogarnięcia... oprócz księdza . Msza Św. ślubna jest dla nas bardzo ważna, choć nie liczymy na śpiewającego księdza (ale miło by było, jakby odprawił Mszę tak z serca, a nie od niechcenia i obowiązku). Już któryś z kolei znajomy ksiądz nie może w naszym terminie (rekolekcje, obowiązki duszpasterskie). I nie chcielibyśmy proboszcza, który zakrywa nieodpowiednio ubrane Panny Młode
szukajcie a znajdziecie!

Cytat:
Może pochwalę się swoją kiecką?
Co prawda nie będę mieć orginału tylko kieckę szytą na miarę ale mam nadzieję, że wyjdzie równie piękna. Przymiarkę mam w lipcu. Dopiero!!
śliczna kiecka

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość

Szukałam i szukałam i nie mogę znaleźć identycznych w necie. Ale podobne do poniższych, tylko bez diamenciku. Moje 3,5mm, a TŻ'a 4,5mm. Mam nadzieję, że odbierzemy je równo za 2 tygodnie i będę mogła się chwalić
kurcze zapowiadają się przepięknie!

Cytat:
Z moją @ to nigdy nic nie wiadomo, jest taka nieprzewidywalna, ciężko cokolwiek obliczyć [COLOR="Silver"]
ja mam niestety to samo po odstawieniu tabsów rok temu :/

Cytat:
Byliśmy z Tż spisać protokół no i okazało się że był chrzczony w innej parafii Ksiądz nie mógł znaleźć Go w księgach więc zadzwonił do rodziców i okazało się, że w innej. Na szczęście nie robił problemów - spisaliśmy protokół. Metrykę mamy dowieźć na dniach.
Daliśmy już zapowiedzi w tej parafii - będą wisiały przez 3 niedziele począwszy od 27 kwietnia Ze swoimi muszę pójść do innej (z uwagi na zmianę miejsca zamieszkania). Dostaliśmy karteczki do spowiedzi.
Dostałam namiary na pary które ślubują tego samego dnia - łącznie 4 Pierwszy ślub o godz. 14. Nasz ostatni Kościół może (ale nie musi) ubierać siostra zakonna. Niestety nie możemy mieć konfetti przed Kościołem
super, że protokół spisany a te zapowiedzi to pewnie miałaś dreszcze widząc je na papierze

Cytat:
a mi się podobają! skoro pasują do Waszej koncepcji - mega oryginalne

Cytat:
Witam w nowej części.

bardzo mi przykro

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:49   #238
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Przykro Trzymaj się tam Kochana

Cytat:

Niecierpiętego.

Moja sąsiadka, która miała ślub chyba z 3 lata temu to wałkowała to w kółko na całą głośność radia przez miesiąc. Same rozumiecie
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:53   #239
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:

Widziałam nawet jakiś teledysk ślubny z tą piosenką
Utukłabym kamerzystę za taki montaż Będziecie konsultować z kamerzystą jaką muzykę ma np. w teledysku wstawić lub na początku filmu?

Dziewczyny mam problem Z kolorem dekoracji na sali
Bukiet od dawna chciałam z różowych lilii i róż (załącznik) i w takich kolorach także chciałam kwiaty na stołach, ale ostatnio stwierdziłam, że chyba kolor różowy/liliowy/fiolet nie pasują do naszej sali I zastanawiam się czy nie zmienić na jakiś inny. Zdjęcie sali w załączniku. Poradzicie coś?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 468.jpg (34,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala.jpg (52,2 KB, 23 załadowań)
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 21:53   #240
gornek
Zakorzenienie

Atomoowka chetnie bym przyszla, niestety 10 maja bede jeszcze w podrozy poslubnej myslalam o tym na poczatku ale potem uswiadomilam sobie, ze nie dam rady, ja nie biore slubu w Wawie wiec u mnie nikogo nie bedzie, biore u siebie na wsi :p
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości