Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 22:55   #2491
bzinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Despa dzięki za cynk o promo w Rossie.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

ja miałam ostatnio ten problem. konczył mi się lancome, z ktorego nie byłam do konca zadowolona. Od niechcenia wyciągnełam próbki, które kiedys tam dostałam w sephorze, miałam rózne, padlo na cliniqua refining solutions, co prawda kolor był jak zwykle za ciemny, ale sam podkład mnie pozytywnie zaskoczył. Poleciałam do sephory, babka dobrała mi kolor i teraz mam w koncu to co chciałam. Nawet tz, który nigdy nie zwraca uwagi na takie rzeczy, powiedział mi ze ładnie jestem pomalowana

Dziewczyny, napiszcie mi proszę jakie miałyście/macie wozki 2w1 i czy jestescie z nich zadowolone. Pytam, bo moja sąsiadka chce cos wybrać i sie mnie dzis pytała o moje mutsy, ale ja jej go nie polecam (Bzinka, Ty bys wybrała drugi raz?)
Dzięki za sugestie, swego czasu miałam rózne podkłady clinique ale tego nie znam. Chyba w weekend się wybiorę przetestować cos w końcu bo już jadę na oparach....

Trudne pytania zadajesz ja nie wiem tak do końca, co bym teraz wybrała, powiem tak - u mnie sprawdziły się duże pompowane koła i tez takiego wózka bym szukała ewentualnie z nowszej oferty producentów.

Padam na ryjek, ide spac. DObranoc wszystkim!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 22:59   #2492
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

jutro bedzie wysypka
zobaczymy

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-23 o 23:00
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 23:01   #2493
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
zobaczymy
:conf used:
to trzydniówka, tak? no to bedzie wysypka, bo tym sie charakteryzuje
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 23:02   #2494
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
:conf used:
to trzydniówka, tak? no to bedzie wysypka, bo tym sie charakteryzuje
tak najprawdopodobniej, nigdy nie miala, no zobaczymy jak jutro czy wysypie
Stary 2014-04-23, 23:03   #2495
jolanT
Zadomowienie

hej!

dla dzisiejszych solenizantów- 100 lat!
Nestelle- wszystkiego najjj!

my dzis po bilansie i szczepieniu..
Ewunia zniosła dośc dobrze całe stresy, troszke płaczu zagryzionego ciasteczkiem, plasterki na pocieszenie na szczęście- odpukać bez żadnej gorączki i innych maruderów
dzis ostatni dzień z dziadkiem i babcią
byliśmy na spacerku pooglądać strusie i zobaczyć tutejszy wiatrak..
niestety co cudowne szybko się kończy
babcia i dziadek to jednak skarb! i znowu ta tęsknota

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 23:03   #2496
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
bawi się, czyta, chowa, ale w między czasie wrzeszczy
Monika, a jak chodzi to stał się spokojniejszy (może dojść gdzie chce)?
i tak podziwiam

nie chodzi, raczkuje, ale nie jest spokojniejszy, wścieka się bo nie pozwalam się szufladami bawić, szafkami bo trzaska wszystkim, rąk nie zabiera, już ostatnio przyciął paluchy, bo nie zdążyłam dolecieć, ale był ryk, otwiera szafkę, wkłada głowe i zamyka ją, oczywiście z odpowiednią siłą, itp. generalnie żyje w świecie zakazów, choć mam wrażenie, że ja pozwalam mu na najwięcej i mimo wszystko nie widzę tylu potencjalnych zagrożeń co tż, a już napewno nie tyle co moi rodzice i t.
generalnie jakoś tak wszystko chce już i żeby było łatwo, inaczej złość.

Cytat:
Monika- ja tez jak czytam o zabawach Torresa to myslę, ze kolejny dwulatek z rocznika Małpkowego Karola czy Zosi BYou....
ufff
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 23:03   #2497
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Alliw- a tylko 2w1 ją interesuje? Ja mam Chicco Trio Enjoy 3w1 i chyba nie zamieniłabym go na żaden inny- składa się cudnie, lekka gondola, lekki stelaż, nie miałam problemu z wniesieniem,zniesieniem, spacerówka tez fajna - o owszem mogłaby miec sztywniejszy daszek, ale go polecam.
Ma małe kółka, wiec nie każdy tą opcje bierze pod uwagę, ale zimę przejeździłyśmy mimo kiepskiego odśnieżania osiedla i łażeniu momentami po zaspach i lodzie
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 23:07   #2498
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wścieka się bo nie pozwalam się szufladami bawić, szafkami bo trzaska wszystkim,
szafki najlepsza zabawa...
Stary 2014-04-23, 23:27   #2499
Tasia34
Wtajemniczenie

Demeter brzuch moze pobolewac, mi juz przeszlo, ale tez tak mialam, az sie wyprostowac nie moglam i wszysko jest ok A glupie mysli... no coz, kupa hormonow, zmeczenie, beda takie mysli

Alliw ja moge swoj polecic - Lonex Speedy Style - niedrogi, stabilny, na kazde podloze, super sie prowadzi, material sie nie brudzi, duuuuzy kosz. Nadal uzywamy spacerowki, teraz juz na zmiane z parasolka. Od sierpnia bedzie sluzyl Ani
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 23:31   #2500
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

To ja z Lozeczka sie witam wieczorowa pora ;-)

DESPA a mialam sie pyqc jak tam Oli po 1dniu testow...!!!

Co do zabaw - Milus kocha wszystko rzucac - im wiekszy Huk tym wieksza frajda. Ost odkryl szafki - dzis sie z niego z mam smialysmy - bo tak reke ulozy ze mu nachodzila na dwie szafki - i ciagnie biedak steka prezy sie, ubaw po pachy.

Co do Ciemiczka - nie wjem czy juz zarosniete - ale zapisze w kalendarU by styptac ske 7maja na wizycie.
Taaaa juz sobie ja wyobrazam- szczepienie bedzie eh chyba se wolne wezme na ten dzien

Ogolnie cis chcialam napisac
Ale. BROKUL z mozga i zapomnialam wiec Ide spac

Dobrej nocy

Kocham Cie Emilianku

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Edit

TASIA piekne Imie Ania

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 23:33   #2501
Amelie04
Zakorzenienie

jejj jak tak patrze na te wasze wozki to ta cena mnie powala. ja kupilam za 500zl nowy w sklepie i jestem zadowolona, pokonal rozne podloza, dobrze bujal, stabilny i nie rozlecial sie

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-23 o 23:35
Stary 2014-04-24, 00:20   #2502
Hally_berry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Aha
Tesciowa nocowała u nas na święta 3 dni i pomagała bardzo. No ale teraz pozostaje TŻ - całe szczescie wraca do domu ok. 13, 14.
Jak chłopaki będą chodzić to będzie trzeba i tak za nimi latać i ich przynosić pewnie
Do gina niestety dopiero 8 maja, ale zobaczymy czy nie pójde wczesniej jak brzuch bedzie pobolewał. Bo stresuje się tym, a stres też nie wskazany

A i co się okazało na świeta? Byłam w szoku - narzeczona brata w ciązy Mamy ok.1,5m roznicy. I jeszcze brat nas zrobił w konia bo ostatnio powiedział, że jak my będziemy mieli dziecko to oni też Więc my ok, trzymamy zakład, itp. A ona już wtedy była w ciazy, ale to ukrywali
Ona ma termin na listopad, ja na grudzień. Chyba bedzie fajnie Na pewno dziadki będa miały co robić W sumie na niedzielnym obiedzie będzie niezły sajgon
Napewno będzie fajnie....u mojego brata i u mnie mamy miesiąc i 2 dni różnicy i jest fajnie ...szkoda tylko, że moi rodzice tego nie dożyli ale wierzę i czuję, że opiekują się nami jeszcze bardziej tylko z innego miejsca na ziemi...niebie
Stary 2014-04-24, 06:03   #2503
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ja też chętnie zobaczę.
Byliśmy omówić wyniki badań - za mało żelaza Także mamy zapisany jakiś syrop. Poza tym mam więcej sama gotować. A ja sił już czasami nie mam jak mu zrobię pyszną zupkę z mięskiem (mnie smakuje ) a i tak ostatecznie trzeba dac słoiczek bo nie zje
Dziś kupiłam sok pomaranczowy, jutro będzie na śniadanko.
A badania z jakiego powodu robiliście?
Bo widzę że często tutaj na forum mają maluchy badania krwi/moczu. Filip nie miał w ogóle (tylko w szpitalu po urodzeniu)

Cytat:
u mnie A. raz odgryzla kawalek ceraty od śliniaka tez zdązyłam wyciagnac, bo juz przezuwala
Filip wczoraj wsadził szyszkę do buzi.

Cytat:

Dziewczyny, napiszcie mi proszę jakie miałyście/macie wozki 2w1 i czy jestescie z nich zadowolone. Pytam, bo moja sąsiadka chce cos wybrać i sie mnie dzis pytała o moje mutsy, ale ja jej go nie polecam (Bzinka, Ty bys wybrała drugi raz?)

I drugie pytanie - dziewczyny kp, kiedy macie pierwszą pobudke w nocy? I co dajecie na wieczorny posiłek (tzn przed kąpielą)?
Wózek miałam z tańszych Karex Twing i byłam bardzo zadowolona.

Co do posiłku to F. dostaje ok16:30 kanapkę/kaszę/jogurt naturalny z musli i owocami/warzywa a przed 18 240ml mleka i idzie spać
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 07:51   #2504
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

My dziś wybieramy się na bilans roczny

Nestelle wszystkiego najlepszego z okazji urodzin spóźnione ale szczere jak ty taka zakochana to jeszcze więcej miłości i słonecznych dni zadowolenia z dzieciaczków , męża no i Antosi

Trolla również życzenia dla Wiktorii sto lat!

alliw my mamy quinny moodd, i w dalszym ciągu to nasz jedyny wózek.

idę po małą bo mi tu krzyczy przez nianię tatatatatadaaaaa
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 07:57   #2505
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Hej

OLIWKA :kcuki: za bilans - sie przez chwile zastanawialam SKAND u CIEBIE NIANIA o tak wczesnej porze - potem doszlo do mnie ze ty o elektronicznej piszesz

Widocznie nie do konca sie obudzilam.

Krolewicz dzis znowu postanowil wstac o 5-45 yhmmm do 6.30 bujal sie sam, potem go wzielam na tulaski i jeszcze godzine udalo sie oko kimnac. Teraz pomaga babci sniadanke zrobic

Kocham Cie Emilianku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 07:58   #2506
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
idę po małą bo mi tu krzyczy przez nianię tatatatatadaaaaa
Przecież tatę woła
Filip z miesiąc temu mówił i mama i tata od kąd Tż wyjechał gada cały czas tata. Ani razu mama nie powiedział od tego momentu.
W ogóle jak mu pokazuję zdjęcia w albumie Tż-ta to takie piski i radości wyczynia, aż mi go szkoda. Pewnie też tęskni za tatusiem.
Stary 2014-04-24, 08:39   #2507
oliwka__
Zakorzenienie

Moje dziecko praktycznie cały czas ze mną siedzi a mama ani razu jeszcze nie powiedziała choć mówię: choć do mamy, mama zmieni pieluszkę, idziemy jeść obiadek z mamą itp. a ona ciągle tatatatatatatata i tak w kółko w kąpieli i wszędzie
Stary 2014-04-24, 08:40   #2508
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Monika- ja tez jak czytam o zabawach Torresa to myslę, ze kolejny dwulatek z rocznika Małpkowego Karola czy Zosi BYou....
tja. on musi mieć jakieś stacjonarne zajęcia skoro mniej mobilny niż Twoja chodząco-mówiąco-podająca rzeczy z lodówki trzylatka

Cytat:

chcę to zobaczyć
hehe, jak uda mi się nagrać, to Ci podeślę

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Przecież tatę woła
Oliwka, no właśnie

Cytat:
Pewnie też tęskni za tatusiem.
na pewno... mój ledwo 9 godzin wytrzymuje, a co taki czas
kiedy wraca?
Jakiś odzew na szukanie niani?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 08:42   #2509
BYou
MBZ♥

Despa pytałaś o zęby i zapomniałam Ci odpisać:/dwie czwórki i jedna trójka wyszły przy trzydniówce-ale w dziąsłach były jakieś 2 tygodnie wcześniej. Teraz czekają kolejne trójki.
I zgadzam się z tym co napisałaś o niegrzeczności-dla mnie takie pojęcie w tym wieku nie istnieje.
Co do zabawy to lubięobserwować jak Roszpunka się na czymś skupi: oojętnie czy to oglądanie książek czy układanie. ma minę mojego B

Oliwko, przecież Tatę woła
I podobnie jak Ty mam moodda i łatwo się z nim nie rozstanękocham go miłością wielką.

Monicca, a kiedy TŻ przyjedzie?
Ja daję Zosi pstrąga

Demeter

Jola przykro mi-zawsze te najlepsze dni tak szybko mijają

Anika, odezwij się!!!!!

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 08:47   #2510
oliwka__
Zakorzenienie

Właśnie tak piszecie o rybach i ja właściwie jak daję małej rybę to albo słoiczek albo łososia kupionego w lidlu nie mam dostępu do świeżych ryb a ostatnio na szybko robiłam obiad i tuaj na wsi w sklepie kupiłam jakąś mrożoną no nie wiem co to było bo się nie znam po prostu wzięłam tą najdroższą mała troszkę zjada ale wiecie jak smakują pomrożone filety z jakiś ryb. A puszkowe jadam i mała nie raz tak prosi nie dałam jej jeszcze ale się zastanawiam czy nie dać jej spróbować choć to chyba nienajlepszy pomysł.
Stary 2014-04-24, 09:06   #2511
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
W ogóle jak mu pokazuję zdjęcia w albumie Tż-ta to takie piski i radości wyczynia, aż mi go szkoda. Pewnie też tęskni za tatusiem.
ja wczoraj jechałam z J. samochodem i gadałam do niego coś, żeby nie marudził, jak zaczął się rozglądać mówię mu, że jedziemy inaczej, że z przodu, że nie tata prowadzi a on w ryk (obstawiam, że nie była to krytyka moich umiejętności jako kierowcy).

________

jeszcze w kwestii naszego nowego wózka, to jednak ogromna wygoda jak mogę wsadzić wózek do samochodu i pojechać gdzieś z J., nawet tak jak wczoraj, do lekarza, potem do tesco, nie muszę go mieć na rękach, próbować utrzymać wyrywającego się, itp.

Pani - pisałaś, że zazdrościsz nosideł ergonomicznych, nie możesz pożyczyć od kogoś i sprawdzić, czy Torres by w takim wytrzymał i ewentualnie kupić? Z tego co pamiętam Despa ma tulę, Bzinka bondolino przecież. Dla dzieci w wieku naszych to chyba prędzej tula, bo bondolino troszkę mniejsze jednak jest. Tylko gdybyś próbowała to w plenerze, J. w domu ani sekundy nie wysiedzi w nosidle i tak odkładam przyzwyczajanie go na nowo, bo na wakacje musi polubić.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Właśnie tak piszecie o rybach i ja właściwie jak daję małej rybę to albo słoiczek albo łososia kupionego w lidlu nie mam dostępu do świeżych ryb a ostatnio na szybko robiłam obiad i tuaj na wsi w sklepie kupiłam jakąś mrożoną no nie wiem co to było bo się nie znam po prostu wzięłam tą najdroższą mała troszkę zjada ale wiecie jak smakują pomrożone filety z jakiś ryb. A puszkowe jadam i mała nie raz tak prosi nie dałam jej jeszcze ale się zastanawiam czy nie dać jej spróbować choć to chyba nienajlepszy pomysł.
u nas też ryba = słoiczek lub łosoś z lidla

________

jak zrobić dziecku zupę rybną? mam ambitny plan gotować mu nad morzem
Stary 2014-04-24, 09:18   #2512
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Co do zabawy to lubięobserwować jak Roszpunka się na czymś skupi: oojętnie czy to oglądanie książek czy układanie. ma minę mojego B

Cytat:
Właśnie tak piszecie o rybach i ja właściwie jak daję małej rybę to albo słoiczek albo łososia kupionego w lidlu nie mam dostępu do świeżych ryb
u mnie to samo: najczęściej słoik, Lidl, ale też mam sklep ze świeżą rybą i tam nabywam dorsza.

Cytat:
Pani - pisałaś, że zazdrościsz nosideł ergonomicznych, nie możesz pożyczyć od kogoś i sprawdzić, czy Torres by w takim wytrzymał i ewentualnie kupić? Z tego co pamiętam Despa ma tulę, Bzinka bondolino przecież. Dla dzieci w wieku naszych to chyba prędzej tula, bo bondolino troszkę mniejsze jednak jest.
heh. dla mnie nosidlo to bardzo drażliwy temat (i kwestia moich kompulsywnych zakupów, emocji itp). JUŻ znam się na ergonomikach i gdybym mogła/chciała kupić to wiedziałabym jakie. no, ale nie kupię.
Jak mi się uda kiedyś mieć Olę/Stasia, to będzie miał - od małego - dobre nosidło (choć to nasze w pozycji brzuch do brzucha ładnie trzyma żabkę; tyle, że T. nie chciał nigdy tak w nim siedzieć i dlatego JA go nigdy w nim nie nosiłam).

Od 23 sierpnia T. w naszym był góra 4 razy.

Cytat:
jak zrobić dziecku zupę rybną?
robię tak samo jak na mięsku. tylko krócej rybę obgotowuję.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:19   #2513
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja daję Zosi pstrąga
Za 4 tygodnie

Cytat:
na pewno... mój ledwo 9 godzin wytrzymuje, a co taki czas
kiedy wraca?
Jakiś odzew na szukanie niani?
Za 4 tygodnie wraca.
Co do niani, to muszę szukać na gwałt, ze tak powiem, bo osoba która miała bawić dostała się na staż. Wracam za 3 tyg do pracy a ja zostałam bez niani.
Odezwało się 6 osób. Tylko jednej z chęcią bym powierzyła F. (ale ma się jeszcze zastanowić, bo będzie się bronić i musi sobie przemyśleć czy będzie na 100% dyspozycyjna, żeby nie robić mi problemu w razie czego)
dwóch osób nie znam ale mieszkają za daleko więc nie będzie im się opłacało przyjeżdżać, bo ja potrzebuję niani na średnio 4-5h, czasem nawet 3h, kilka razy w miesiącu 8h
pozostałe 3 osoby nawet nie biorę pod uwagę.
Także modlę się oby ta pierwsza jednak się zdecydowała

Cytat:
Ja daję Zosi pstrąga
Za 4 tygodnie.

Cytat:
F. dawałam do tej pory rybę tylko ze słoika. Ja sama nie jem ryb od kąd ość utkwiła mi w gardle i chodziłam z nią tydzień bo pediatra twierdził, że nic tam nie mam. Dopiero po tyg dał mi skierowanie do laryngologa i wyciągnął mi ość na 1cm, którą miałam wbitą w przełyk.
Także jak nieraz próbowałam jeść rybę, ugryzłam kęs i od razu stawała mi w gardle i szła do kosza.

Coś mi się post popierdzielił:/

Edytowane przez monicca1989
Czas edycji: 2014-04-24 o 09:53
Stary 2014-04-24, 09:22   #2514
Amelie04
Zakorzenienie

cześć smażymy własnie owsiane placuszki z bananem

despa - no i nie ma tej wysypki..
Stary 2014-04-24, 09:32   #2515
Villga
Zadomowienie

Alliw, ja mam x-landera i też polecam.

Demeter, kciuki, żeby brzuszek już nie bolał :-* I wierze Ci że jesteś zmęczona.
Mi sie okres spóźnial wtedy co Tobie. W sumie 10 dni, też robiłam test. Tyle, że u nas zartowalismy, że plemnik musiałby być jak Chuck Norris, żeby sie przez zasieki przedrzeć, bo awarii gumkowej nie było ;-) no i nie jestem. Troche mi ulzylo. A troche nie ;-)

Monika, Kinia tez ostatnio przyciela sobie paluszki. Podchodzi do szafki, sama sobie robi ti ti ti, nie nie nie a i tak otwiera i grzebie ;-)
A na końcu to jeszcze sie po pupie bije, że nie posłuchała heheh. Kiedyś ją tak złapałam i klepalam po pupie i tak sie jej spodobalo, że jak teraz mówię'o Ty lobuzie, zbijemy pupe' to sie sama klepie.
A jak powiem'ale grzeczna Kinia, cacy Kinia' to sie sama po glowie glaska ;-) Jeść też chce tylko sama. Zosia samosia samowystarczalna ;-)

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Monicca, 4 tyg.szybko zlecą ale jednak na pewno ciężko tak bez Tz... :-*
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:33   #2516
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
heh. dla mnie nosidlo to bardzo drażliwy temat (i kwestia moich kompulsywnych zakupów, emocji itp). JUŻ znam się na ergonomikach i gdybym mogła/chciała kupić to wiedziałabym jakie. no, ale nie kupię.
Jak mi się uda kiedyś mieć Olę/Stasia, to będzie miał - od małego - dobre nosidło (choć to nasze w pozycji brzuch do brzucha ładnie trzyma żabkę; tyle, że T. nie chciał nigdy tak w nim siedzieć i dlatego JA go nigdy w nim nie nosiłam).

Od 23 sierpnia T. w naszym był góra 4 razy.

robię tak samo jak na mięsku. tylko krócej rybę obgotowuję.
no tak, wiem.
ja w sumie w bondolino nosiłam tylko nad morzem, poza wyjazdem kilka razy się zdarzyło tylko.

Cytat:
despa - no i nie ma tej wysypki..
może to nie 3-dniówka? a może jeszcze wyjdzie? ma temperaturę?
Stary 2014-04-24, 09:35   #2517
Villga
Zadomowienie

Cytat:

Podobno nie zawsze da sie tę wysypke zaobserowac jak np.wystapi w nocy na krociutko. W ktoryms numerze 'Dziecka' tak wyczytalam.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 09:37   #2518
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

juz nie.. przez 3 dni miała..
Stary 2014-04-24, 09:44   #2519
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
t
u nas to samo...
więc kąpiel to "coś na K" ale kasza to też "coś na K", "cycek coś na C", hustawka to "coś na H" itp
tylko nie wiem co zrobić z myciem zębów zobaczy szczoteczkę np. w "Czereśniowej" lub "Jest tam kto?" i leci pod łazienkę

kurcze poucinałomi cytaty a wczoraj cały dzień czytałam i cytowałam
no nic cześć wam i nadrabiam dalej
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:01   #2520
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Podobno nie zawsze da sie tę wysypke zaobserowac jak np.wystapi w nocy na krociutko. W ktoryms numerze 'Dziecka' tak wyczytalam.
nie wiem, nie upieram sie, mozliwe, ze tak.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości