|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Despa dzięki za cynk o promo w Rossie.
Cytat:
Trudne pytania zadajesz ja nie wiem tak do końca, co bym teraz wybrała, powiem tak - u mnie sprawdziły się duże pompowane koła i tez takiego wózka bym szukała ewentualnie z nowszej oferty producentów.Padam na ryjek, ide spac. DObranoc wszystkim!
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-23 o 23:00 |
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
![]() :conf used:![]() ![]() to trzydniówka, tak? no to bedzie wysypka, bo tym sie charakteryzuje
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
hej!
dla dzisiejszych solenizantów- 100 lat! Nestelle- wszystkiego najjj! my dzis po bilansie i szczepieniu.. Ewunia zniosła dośc dobrze całe stresy, troszke płaczu zagryzionego ciasteczkiem, plasterki na pocieszenie na szczęście- odpukać bez żadnej gorączki i innych maruderów dzis ostatni dzień z dziadkiem i babcią byliśmy na spacerku pooglądać strusie i zobaczyć tutejszy wiatrak.. niestety co cudowne szybko się kończy ![]() babcia i dziadek to jednak skarb! i znowu ta tęsknota
|
|
|
|
#2496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chodzi, raczkuje, ale nie jest spokojniejszy, wścieka się bo nie pozwalam się szufladami bawić, szafkami bo trzaska wszystkim, rąk nie zabiera, już ostatnio przyciął paluchy, bo nie zdążyłam dolecieć, ale był ryk, otwiera szafkę, wkłada głowe i zamyka ją, oczywiście z odpowiednią siłą, itp. generalnie żyje w świecie zakazów, choć mam wrażenie, że ja pozwalam mu na najwięcej i mimo wszystko nie widzę tylu potencjalnych zagrożeń co tż, a już napewno nie tyle co moi rodzice i t. generalnie jakoś tak wszystko chce już i żeby było łatwo, inaczej złość. Cytat:
|
||
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Alliw- a tylko 2w1 ją interesuje? Ja mam Chicco Trio Enjoy 3w1 i chyba nie zamieniłabym go na żaden inny- składa się cudnie, lekka gondola, lekki stelaż, nie miałam problemu z wniesieniem,zniesieniem, spacerówka tez fajna - o owszem mogłaby miec sztywniejszy daszek, ale go polecam.
Ma małe kółka, wiec nie każdy tą opcje bierze pod uwagę, ale zimę przejeździłyśmy mimo kiepskiego odśnieżania osiedla i łażeniu momentami po zaspach i lodzie
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
Demeter
A glupie mysli... no coz, kupa hormonow, zmeczenie, beda takie mysli ![]() Alliw ja moge swoj polecic - Lonex Speedy Style - niedrogi, stabilny, na kazde podloze, super sie prowadzi, material sie nie brudzi, duuuuzy kosz. Nadal uzywamy spacerowki, teraz juz na zmiane z parasolka. Od sierpnia bedzie sluzyl Ani
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
To ja z Lozeczka sie witam wieczorowa pora ;-)
DESPA a mialam sie pyqc jak tam Oli po 1dniu testow...!!! Co do zabaw - Milus kocha wszystko rzucac - im wiekszy Huk tym wieksza frajda. Ost odkryl szafki - dzis sie z niego z mam smialysmy - bo tak reke ulozy ze mu nachodzila na dwie szafki - i ciagnie biedak steka prezy sie, ubaw po pachy. Co do Ciemiczka - nie wjem czy juz zarosniete - ale zapisze w kalendarU by styptac ske 7maja na wizycie. Taaaa juz sobie ja wyobrazam- szczepienie bedzie eh chyba se wolne wezme na ten dzien ![]() Ogolnie cis chcialam napisac Ale. BROKUL z mozga i zapomnialam wiec Ide spac Dobrej nocy Kocham Cie Emilianku ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Edit TASIA piekne Imie Ania Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
jejj jak tak patrze na te wasze wozki to ta cena mnie powala.
ja kupilam za 500zl nowy w sklepie i jestem zadowolona, pokonal rozne podloza, dobrze bujal, stabilny i nie rozlecial sie ![]()
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-23 o 23:35 |
|
|
|
#2502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo widzę że często tutaj na forum mają maluchy badania krwi/moczu. Filip nie miał w ogóle (tylko w szpitalu po urodzeniu) Cytat:
Cytat:
Co do posiłku to F. dostaje ok16:30 kanapkę/kaszę/jogurt naturalny z musli i owocami/warzywa a przed 18 240ml mleka i idzie spać |
|||
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
My dziś wybieramy się na bilans roczny ![]() Nestelle wszystkiego najlepszego z okazji urodzin spóźnione ale szczere ![]() Trolla również życzenia dla Wiktorii sto lat! alliw my mamy quinny moodd, i w dalszym ciągu to nasz jedyny wózek. idę po małą bo mi tu krzyczy przez nianię tatatatatadaaaaa |
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Hej
OLIWKA :kcuki: za bilans - sie przez chwile zastanawialam SKAND u CIEBIE NIANIA o tak wczesnej porze - potem doszlo do mnie ze ty o elektronicznej piszesz ![]() Widocznie nie do konca sie obudzilam. Krolewicz dzis znowu postanowil wstac o 5-45 yhmmm do 6.30 bujal sie sam, potem go wzielam na tulaski i jeszcze godzine udalo sie oko kimnac. Teraz pomaga babci sniadanke zrobic ![]() Kocham Cie Emilianku |
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież tatę woła
![]() Filip z miesiąc temu mówił i mama i tata od kąd Tż wyjechał gada cały czas tata. Ani razu mama nie powiedział od tego momentu. W ogóle jak mu pokazuję zdjęcia w albumie Tż-ta to takie piski i radości wyczynia, aż mi go szkoda. Pewnie też tęskni za tatusiem. |
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko praktycznie cały czas ze mną siedzi a mama ani razu jeszcze nie powiedziała choć mówię: choć do mamy, mama zmieni pieluszkę, idziemy jeść obiadek z mamą itp. a ona ciągle tatatatatatatata i tak w kółko w kąpieli i wszędzie
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, jak uda mi się nagrać, to Ci podeślę ![]() Oliwka, no właśnie na pewno... mój ledwo 9 godzin wytrzymuje, a co taki czas ![]() kiedy wraca? Jakiś odzew na szukanie niani?
|
|
|
#2509 |
|
MBZ♥
|
Despa pytałaś o zęby i zapomniałam Ci odpisać:/dwie czwórki i jedna trójka wyszły przy trzydniówce-ale w dziąsłach były jakieś 2 tygodnie wcześniej. Teraz czekają kolejne trójki.
I zgadzam się z tym co napisałaś o niegrzeczności-dla mnie takie pojęcie w tym wieku nie istnieje. Co do zabawy to lubięobserwować jak Roszpunka się na czymś skupi: oojętnie czy to oglądanie książek czy układanie. ma minę mojego B ![]() Oliwko, przecież Tatę woła ![]() I podobnie jak Ty mam moodda i łatwo się z nim nie rozstanę kocham go miłością wielką.Monicca, a kiedy TŻ przyjedzie? Ja daję Zosi pstrąga ![]() Demeter ![]() Jola ![]() Anika, odezwij się!!!!! |
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie tak piszecie o rybach i ja właściwie jak daję małej rybę to albo słoiczek albo łososia kupionego w lidlu nie mam dostępu do świeżych ryb a ostatnio na szybko robiłam obiad i tuaj na wsi w sklepie kupiłam jakąś mrożoną no nie wiem co to było bo się nie znam po prostu wzięłam tą najdroższą mała troszkę zjada ale wiecie jak smakują pomrożone filety z jakiś ryb. A puszkowe jadam i mała nie raz tak prosi nie dałam jej jeszcze ale się zastanawiam czy nie dać jej spróbować choć to chyba nienajlepszy pomysł.
|
|
|
|
#2511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
________ jeszcze w kwestii naszego nowego wózka, to jednak ogromna wygoda jak mogę wsadzić wózek do samochodu i pojechać gdzieś z J., nawet tak jak wczoraj, do lekarza, potem do tesco, nie muszę go mieć na rękach, próbować utrzymać wyrywającego się, itp. Pani - pisałaś, że zazdrościsz nosideł ergonomicznych, nie możesz pożyczyć od kogoś i sprawdzić, czy Torres by w takim wytrzymał i ewentualnie kupić? Z tego co pamiętam Despa ma tulę, Bzinka bondolino przecież. Dla dzieci w wieku naszych to chyba prędzej tula, bo bondolino troszkę mniejsze jednak jest. Tylko gdybyś próbowała to w plenerze, J. w domu ani sekundy nie wysiedzi w nosidle i tak odkładam przyzwyczajanie go na nowo, bo na wakacje musi polubić. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() ________ jak zrobić dziecku zupę rybną? mam ambitny plan gotować mu nad morzem
|
||
|
|
|
#2512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak mi się uda kiedyś mieć Olę/Stasia, to będzie miał - od małego - dobre nosidło (choć to nasze w pozycji brzuch do brzucha ładnie trzyma żabkę; tyle, że T. nie chciał nigdy tak w nim siedzieć i dlatego JA go nigdy w nim nie nosiłam). Od 23 sierpnia T. w naszym był góra 4 razy. robię tak samo jak na mięsku. tylko krócej rybę obgotowuję.
|
|
|
#2513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Za 4 tygodnie
Cytat:
Co do niani, to muszę szukać na gwałt, ze tak powiem, bo osoba która miała bawić dostała się na staż. Wracam za 3 tyg do pracy a ja zostałam bez niani. Odezwało się 6 osób. Tylko jednej z chęcią bym powierzyła F. (ale ma się jeszcze zastanowić, bo będzie się bronić i musi sobie przemyśleć czy będzie na 100% dyspozycyjna, żeby nie robić mi problemu w razie czego) dwóch osób nie znam ale mieszkają za daleko więc nie będzie im się opłacało przyjeżdżać, bo ja potrzebuję niani na średnio 4-5h, czasem nawet 3h, kilka razy w miesiącu 8h pozostałe 3 osoby nawet nie biorę pod uwagę. Także modlę się oby ta pierwsza jednak się zdecydowała ![]() Za 4 tygodnie. Cytat:
Także jak nieraz próbowałam jeść rybę, ugryzłam kęs i od razu stawała mi w gardle i szła do kosza. Coś mi się post popierdzielił:/ Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2014-04-24 o 09:53 |
||
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
smażymy własnie owsiane placuszki z bananem ![]() despa - no i nie ma tej wysypki.. |
|
|
|
#2515 |
|
Zadomowienie
|
Alliw, ja mam x-landera i też polecam.
Demeter, kciuki, żeby brzuszek już nie bolał :-* I wierze Ci że jesteś zmęczona. Mi sie okres spóźnial wtedy co Tobie. W sumie 10 dni, też robiłam test. Tyle, że u nas zartowalismy, że plemnik musiałby być jak Chuck Norris, żeby sie przez zasieki przedrzeć, bo awarii gumkowej nie było ;-) no i nie jestem. Troche mi ulzylo. A troche nie ;-) Monika, Kinia tez ostatnio przyciela sobie paluszki. Podchodzi do szafki, sama sobie robi ti ti ti, nie nie nie a i tak otwiera i grzebie ;-) A na końcu to jeszcze sie po pupie bije, że nie posłuchała heheh. Kiedyś ją tak złapałam i klepalam po pupie i tak sie jej spodobalo, że jak teraz mówię'o Ty lobuzie, zbijemy pupe' to sie sama klepie. A jak powiem'ale grzeczna Kinia, cacy Kinia' to sie sama po glowie glaska ;-) Jeść też chce tylko sama. Zosia samosia samowystarczalna ;-) ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Monicca, 4 tyg.szybko zlecą ale jednak na pewno ciężko tak bez Tz... :-* |
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w sumie w bondolino nosiłam tylko nad morzem, poza wyjazdem kilka razy się zdarzyło tylko. może to nie 3-dniówka? a może jeszcze wyjdzie? ma temperaturę? |
|
|
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze poucinałomi cytaty a wczoraj cały dzień czytałam i cytowałam ![]() no nic cześć wam i nadrabiam dalej
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

ja nie wiem tak do końca, co bym teraz wybrała, powiem tak - u mnie sprawdziły się duże pompowane koła i tez takiego wózka bym szukała ewentualnie z nowszej oferty producentów.

na szczęście- odpukać bez żadnej gorączki i innych maruderów

ja kupilam za 500zl nowy w sklepie i jestem zadowolona, pokonal rozne podloza, dobrze bujal, stabilny i nie rozlecial sie 

Także mamy zapisany jakiś syrop. Poza tym mam więcej sama gotować. A ja sił już czasami nie mam jak mu zrobię pyszną zupkę z mięskiem (mnie smakuje
tez zdązyłam wyciagnac, bo juz przezuwala

05.07.2008