|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXVI
Śliwienko dzięki
u nas na stronie też jest możliwość utworzenia CV. U nas nie ma żadnego ogłoszenia dla kobiet jakiej kolwiek pracy więc zaniosę sama do prywatnych przedszkoli obu, może by się udało. W jednym tym co pisałam jest spora rotacja, więc może chociaz na jakiś czas by się udało.
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
hej wam
![]() Bzyczko szkpda że sie Lila nie dostała u nas jutro wyniki z kwalifikacji) a CZY SIĘ DOStała to dopiero po 7 maja wię dowiemy:/Dziewczyny mają rację może by sprobowac właśnie tym sposoben bo ty w sumie ciagle sama z Lilą jestes jak mąz na wyjazdach ciągle:0 może się ugną ![]() u nas dużo się dzieje idziemy do przodu ![]() lece do k. ps. pozdrowienia od Katuni ![]()
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sie zakwalifikuje a wy nie podpiszecie umowy to sie nie dostala ![]() inna opcja - nie zakwalifikuje sie ale wpiszecie sie na liste rezerwowych (polecam od razu jak bedzie taka ewentualnosc) - ktos nie podpisze umowy - dzwonia do was wy podpisujecie i mloda sie dostanie ucaluj Katunie
|
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest bardzo mało wolnych miejsc a dużo chetnych ponoć:/ a nie usmiecha mi się wozić do centrum N. codziennie - i tak sąciągnąć ją z łóżka o 7.30 to codzinna walka:/ ponoć może być tak że kryteria spełni ale i tak się nei zakwalifikuje bo pierszeństwo maja np. 4 latki - jak bedzie za mało miejsc to w pierwszej kolejności przyjmą 4 -latki:/ Katunie ucałuje na pewno bo się bedziemy widzieć ![]() poronione to wszytsko -
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
U nas mimo kwalifikacji były dzieci które się nie dostały. Kwalifikacja nie była równoznaczna z tym że dziecko zostaje przyjęte czy nie...niestety
tylko czy spełnione zostały wymogi przy składaniu dokumentów. Napiszę odwołanie, spróbuję, co mi szkodzi dziękuję
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Bo najpierw trzeba się zakwalifikować czyli jak złożysz podanie dostać tyle punktów od ilu przyjmują. Samo przyjęcie dokumentów u nas nic nie daje. Dopiero jak przyjma i robi się tabela punktowa to te które uzyskają najwięcej są zakwalifikowane. Wywieszono listy z nazwiskami zakwalifikowanych i teraz rodzice podpisują umowy. Kilka sie wyruszy bo nie podpiszą umowy ale my sami juz z listy sobie nikogo wyrzucić nie możemy. I w maju zawiesza listy z przyjętymi.
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy u nas były dzieci które się nie zakwalifikowały.
U nas najpierw była lista dzieci zakwalifikowanych ale była informacja że to nic nie znaczy, że lista dzieci przyjętych będzie wywieszona po posiedzeniu komisji 20 kwietnia. To czyli co? Lilka była zakwalifikowana ale byłam poinformowana że to i tak nic nie znaczy i nikt mi o umowie nie mówił, dopiero po 20 miała być lista dzieci przyjętych.
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
czarna magia dla mnie!
(czarownice nie obrażając naszej magii, w której czuję się ekspertem ![]() )Witajcie
|
#4869 |
|
Zadomowienie
|
Bzyczka- badź dobrej myśli, bo jeszcze wszytsko moze się zdarzyć. Nie odpuszczaj tematu.
Ja to w ogóle miałam przedziwną historię ze żłobkiem. Tesciowa mi zachorowała, wieć szybko szukałam żłobka. Listy z dziećmi przyjętymi juz wisiały od 3 dni, a ja dopiero składałam podanie. Procedura była taka, że rodzice dzieci przyjętych musieli przyjść na wyznaczone zebranie i to oznacza zaklepanie miejsca. Pani dyrektor powiedziała mi, ze moge przyjść, ale Jakub był na 12 miejscu na liscie rezerwowej. Poszłam na zebranie i okazało się, że nie przyszedł nikt z listy rezerwowej, a jedna mama zrezygnowała, bo mogła być na rocznym urlopie macierzyńskim i chciała zostać z dzieckiem w domu do stycznia, a nie puszczać je do żłobka juz we wrześniu. Oczywiscie juz wtedy mówiłam Pani dyrektor, że tylko ja jestem z listy rezerwowej i ze liczę, że mnie przyjmą. Myślałam, że odbędzie się to od razu, bez czekania. trochę się zdziwiłam jak mi powiedziała, że ona musi listy przejrzec i ze da mi znać. wiecie trochę mnie to wkurzyło i nie liczyłam na przyjecie. Myślałam, że wciśnie jakiegoś swojego protegowanego, ale po tygodniu zadzwoniła, ze Jakub jest przyjęty. Mieliśmy ogromne szczęście. |
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
muszę napisać wniosek o wydanie uzasadnienia odmowy przyjęcia, do 7 dni od wywieszenia listy, oni maja 5 dni by mi odpisać i wtedy dopiero odwołanie od decyzji.
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale u nas wczoraj była burza...a raczej jeden grzmot...piorun uderzył w sąsiedni blok, spadły tynki, przepalił rure i woda zalała 2 mieszkania a nam spalił sie telewizor poza tym wczoraj miałam 3 jazde (cwiczyłam łuk) i powiem wam że zaczyna mi sie to podobać powoli ogarniam prowadzenie auta zaczynam rozumiec o co z tym wszystkim chodzi jutro jadę pierwszy raz na miasto! Ktosiu może lepiej nie wychodź jutro z domu ![]()
|
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My po połówkowym, jakby co to rozpisałam się w k.
|
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko superrrr!!!!
Powodzenia jutro! ![]() a strat w postaci telewizora współczuję Wróciłam właśnie od kosmetyczki, regulacja brwi: leżąc na kozetce, mówię Pani, że mam rzadkie brwi, ale długie i jeden włosek za dużo i robią mi się dziury, dlatego sama już unikam pęsety, bo zawsze się zagalopuję Pani "kosmetyczka" oczywiście mnie świetnie rozumie! Patrzę w lustro po regulacji i mówię "hmm, zrobiła mi Pani dziurę" Na co kosmetyczka: " no wie Pani wyrwałam mały włosek i tak wyszło, faktycznie ma Pani specyficzną budowę brwi, mogło być gorzej" !!!! Opadło mi wszystko co mogło! I tym samym mam delikatną dziurę w brwi - nie jest źle, ale jest. No szlag by to trafił!
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2014-04-24 o 15:54 |
|
|
|
#4874 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
trzymam kciuki za jutro.. Cytat:
![]() ![]() ja ide piatego zrobic pazury ;D
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam regulamin 3 razy
bo już myślałam że my ciała daliśmyChodziłam jak struta rano przez to że to ja coś zawaliłam, że to przeze mnie Lilka się nie dostała...ale jednak to nie moja wina..albo moja bo mamy tylko Lilkę, nie jestem samotną matką i wszyscy jesteśmy zdrowi Muszę napisać prośbę o wydanie uzasadnienia odmowy przyjęcia Lilki do przedszkola i po tym jak otrzymam odpowiedź mogę pisać odwołanie.
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak podpisza do jutra umowy to wtedy dostaja status przyjetych ;D
|
|
|
#4877 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia na jeździe!!! Cytat:
Cytat:
Pisz, pisz żeby Ci termin nie przepadł. Wróciłam z pożegnalnego drinka, kolega który siedział obok mnie odszedł, znalazł pracę bliżej domu, przy trójce dzieci czas dojazdu ma znaczenie Śmiesznie było, teraz szukamy kogoś żeby go zastąpił.Dla mnie weekend
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczko trzymam kciuki aby się udało
|
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
loooooo jaki tu ruch! jak na targu
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
tylko nie przepychać się tu
|
#4881 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie, że jazda Ci się spodobała, oby tak dalej ![]() Cytat:
A na zagęszczenie kup sobie Revitalash. Ta odżywka naprawdę działa. Ja sobie kupiłam na rzęsy i już pomału widać efekty Chociaż Tobie na rzęsy bym nie polecała, bo może podrażniać oczy, zresztą to chemia, więc mam nadzieję, że w przyszłości nie oślepnę. Ale tak jak mówi Iwka olejek rycynowy podobno też się sprawdza. Cytat:
Mam nadzieję, ze szybko znajdziecie nową osobę, godną zastęopstwa. Ja też rozpoczęłam wolne Do pracy mogę iść dopiero 5 maja, no ale mam nadzieję, że uda mi się 2go. Niestety to zależy od mojego zęba. Oczywiście w ndz świąteczną odkryłam, że robi mi się zgrubienie na dziąśle u góry między 7 a 6. 7ka leczona kanałowo, 6 plombowana. Żaden na szczęscie nie boli. No ale wylądowałam u dentysty od razu we wtorek. No i mam stan zapalny, jestem caly czas na antybiotykach od których żołądek mi wysiada i na kolejną wizyte jestem umówiona na wt. Prawdopodobnie czeka mnie resekcja wierzchołka korzenia tej przeleczonej kanałowo 7ki. Niestety końcówka jednego korzenia sięga bardzo wysoko (mam ją chyba przy mózgu) i jest nie do uchwycenia na RTG i być może tam się cos dzieje. Jestem załamana, bo za ostatnie leczenia tego zęba zapłaciłam prawie tysiaka, na razie dentysta będzie mi robił w ramach reklamacji, no ale zobaczymy do którego momentu. No i jak faktyznie beda usuwać mi cześć korzenia to nie wiadomo czy nie będę miała siniaków lub opuchlizny, bo jeżeli tak to 2.05 nie pójde do pracy. Wczoraj byłam z kumpelą na lodach i soczku, ależ przyjemnie chodziło się po starówce w tak piekną pogodę, aż do domu nie chciało się wracać
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
India ja miałam resekcję korzenia ale w jedynce robioną i może cię pocieszę
ale nie miałam ani opuchlizny ani siniaków. Wiadomo że u Ciebie może być inaczej ale nie musi ja dodatkowo miałam usuwane torbiele na tym korzeniu. Miałam kilka szwów na dziąśle ale w niczym one nie przeszkadzały. Jak puściło znieczulenie to nawet przeciwbóla nie brałam tylko zamulona byłam, bo to jednak mocniejsze znieczulenie i z 2 godziny zabieg trwał.
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczko mam nadzieję, że i u mnie tak będzie. Ale są obawy, bo taki trudny dostęp do tej części korzenia. Tak, wiem, że to ok. 2h - tak jestem zapisana
|
#4884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia - baw się dobrze, mam nadzieję, że wesele będzie udane
Cytat:
India - powodzenia życzę, nie przepadam za wizytą u dentystów, a co dopiero wywalić tysiaka i musieć chodzić do reklamacjiNim kogoś zatrudnią potrwa za 2-3 miesiące, bo to ogłoszenie, to rozmowa, prawie zawsze ktoś przychodzi z innej pracy więc wypowiedzenie. Niestety gość miał dość duży projekt i mamy problem. Muszę się zebrać i pójść na zakupy, idziemy do znajomych na kolację i oglądanie nowego mieszkania, chcę kupić im kartę upominkową do sklepu z artykułami gosp. domowego (myślałam o czymś rzeczowy, ale tak naprawdę to oni sporo mają więc myślę, że karta lepsza, przynajmniej kupią sobie co chcą), do tego chcę kupić jakiś krem do rąk, bo masakra jakie mam wysuszone, a te których używałam do tej pory nie działają
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
iwka neutrogena dziala cuda, przynamniej szwagier sobie ja chwali.
A jak nie to krem z dusza ilocia mocznika. i chyba z kosmetycznego sklepu swieca nawilzajaca bylaby dobra. tez mam suche i szorstkie az. czesto robie peelingi ostatnio. I wlansie taka swiece chce4 sobie kupic. Swieca smarowalam, jak chodzilam na tipsy, po zabiegu juz na wyjscie zapalala mi swieczke, i pozniej wmasowywalam sobie w dlonie, ale byly fajnie gladkie, i nie tluste jak po oliwce.
|
|
|
|
#4886 |
|
Wtajemniczenie
|
kliwia - neutrogenę przerobiłam, zostawia mi na skórze taki tłustawy film, nie mogę nic zrobić bez umycia rąk, a jak umyję nawilżanie znika.
Popatrzę na ten z mocznikiem Z zakupów wróciłam z niczym, bo zapomniałam że dziś świętują urodziny króla i połowa sklepów zamknięta. Na szczęście kupiłam prezent na wieczór, bo bym była ugotowana.O świecy nie słyszałam, idę googlać
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio kupiłam sobie krem do stóp z fusholl czy jak ta firma się nazywa (dla rossmana) do stóp! z łojem jelenia i używam go do rąk. Super jest a tani jak barszcz bo kosztuje 3,99 albo 4,99. A tez mam problem z dłońmi bo wiecznie popękane :/
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na d o z widziałam z mocznikiem , miałam z rossmana z ureą ale kicha
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Myszka u nas we wtorek walneło w kościół, cała elektryka ponoć popalona ( na wieży kościoła są nadajniki z internetu - tez ponoć popaliło)
iwka ja polecam mega tania maśc z wit A - dziala cuda - ja mam okropnie popękane ręce przez cały rok - do tego łuszczą mi się i pękają skórki wokół paznpkci - i ten krem pomaga i to bardzo tylko ja mało systematyczna jestem i rzadko smaruję a jak posmaruje to zaraz potem muszę coś zrobić i zmywam albo wycieram krem:/ to ten krem kosztuje ok. 3 lub 4 zł. https://www.google.pl/search?q=ma%C5...ml%3B500%3B500
|
|
#4890 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
Na pewno coś wybiorę. Maści z wit. A używam w domu, ale do pracy jej wziąć nie mogę bo jednak mega dlugo się wchłania i bym upaćkała klawiaturę. A krem tam mi się bardzo przydaje, nie wiem, może przez klimatyzacje i kontakt z papierem?
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

u nas na stronie też jest możliwość utworzenia CV. U nas nie ma żadnego ogłoszenia dla kobiet
jakiej kolwiek pracy więc zaniosę sama do prywatnych przedszkoli obu, może by się udało. W jednym tym co pisałam jest spora rotacja, więc może chociaz na jakiś czas by się udało.

u nas jutro wyniki z kwalifikacji) a CZY SIĘ DOStała to dopiero po 7 maja wię dowiemy:/
a jak sie zakwalifikuje a wy nie podpiszecie umowy to sie nie dostala