|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę
Dobry wieczór. Byłam dziś 1szy raz w szkole rodzenia, dziś akurat było o szczepieniach... Załamałam się cenami szczepień
nie wiedziałam, że to aż tak drogo wychodzi jak się nie chce iść torem na NFZ... Dali mi kilka toreb gazet, próbek, ulotek... nie mam siły nawet tego ogarnąć dziś Co do komórek macierzystych dali mi też jakieś ulotki, ze ponoć się warto teraz tym zainteresować bo jest promocja gdzieś tam (jak ktoś chce to sprawdzę) ale ja jeszcze nawet nie wiem o co z tym chodzi
|
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech ten lipiec przyjdzie wcześniej, bo się z brzuchem w drzwiach nie mieszczę
Dzień dobry!
Gdzie są te dni spania do 11 Gratuluję wszystkich wizyt! Z tymi pomiarami dziewczyny też jest różnie i nie ma co im tak wierzyć do końca. Wczoraj spotkałam koleżankę, która ma w tym momencie miesięcznego synka i mówiła że lekarze twierdzili z usg że taki duzy będzie i że duża główka itp a miał 3 kg i 54cm.... Jakie plany na dzisiaj? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się porannie , czas do szkoły więc przymusowa pobudka
Jessssu jak mi się nie chciało wstać Pogoda nie rozpieszcza bo tylko 8 stopni i mokro ![]() Fame mam plan się jeszcze położyć , a potem jadę po córę i do Lidla bo są fajne leginsy jeansowe tak na po ciąży sobie kupię a co tam motywację do schudnięcia trzeba mieć ![]() Miłego dnia Cytat:
![]() Rybka mi ginka sprawdza co wizytę bo mam rozwarcie szyjkę mam miękką ale długą i jest ok, mierzy 5,5 cm
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#4924 | |
|
Wtajemniczenie
|
I like it my zdecydowanie nie będziemy z usług banku komórek korzystać. Najwięcej macierzystych masz w tłuszczu. Wpadaj na soczek, to możesz z tżtem od strony praktycznej pogadać.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4925 |
|
Zadomowienie
|
Agnes u mnie 30 tydz. miałam Ci gratulowac dużego chłopaka, nie przejmuj się cukrzycą, w koncu to tylko pomiary, mogą się mylić
Rybko witamy w ojczyźnie Jeżeli lekarz mówi że dobra waga to napewno tak jest, ja nie wiem nawet jaka jest ksiazkowa waga na tym etapie ciąży, ale właśnie mój synio 10tyg temu był malutki na wiek ciąży teraz za to przegonil normy ważne ze wszystko ok, a że szyjka się skraca.. pilnuj się kochana i nie forsuj za bardzo a napewno wszystko będzie ok, jak uda mi się zerknąć w moje papiery szpitalne to zobaczę ile ma moja szyjka, bo nigdy się nie zastanawiałam ile cm, tylko gin mi mówił ze szyjka zamknięta i tyle mi wystarczalo ![]() Integra nie wiedziałam o limitach wagowych przy krwi pepowinowej, ale też stwierdziłam że to za droga impreza ![]() Fame ja mam w planach dzis wypoczynek chciałam tez wykorzystać ten czas tutaj na odespanie wszechczasów, ale przed 6 pobudka na pomiary i juz po spaniu Wczoraj wieczorem zalogowała się w szpitalu moja kumpela z podstawówki lekko przeterminowana, już się z nią ustawilam na zwiedzanie odremontowanego oddziału noworodkowego a jej rano wody odeszły. .. no beszczelna ale nic straconego pójdę na noworodki odwiedzić ją ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt Ja czekam na godzinę 8:00, żeby pójść oddać mocz Krwi dziś nie pobieram, nie mam siły
|
|
#4927 | |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja pomogę troszkę w wykańczaniu wątku
![]() Z małą siedzimy w domku ale bardzo lekko przeszła tą wiatrówkę, mamy to już za sobą w poniedziałek do przedszkola. Dobrze że nie przywlekła tego za 3 miesiące debesciara trzymaj się i szybkiego powrotu do domciu, chociaż zazwyczaj trzymają 3 dni chyba że to bogaty szpital i nie liczy na zwroty z NFZ dla mamusiek pokaźnych dzieciaczków, swoją drogą ciekawe ile ma moja, na połówkowym do tyłu o tydzień ale może nadrobiła jak u debesciary. Chociaż 3 kilo przy porodzie sn w zupełności mi wystarczy ![]() Cytat:
Asia jak zobaczyłam twoją rzodkiewę to od razu ślinotok i kurs do kuchni |
|
|
|
|
#4928 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Dziś pobudka o 6.30, zaraz uciekam na pobranie krwi i badanie moczu. Głodna jestem okrutnie, dobrze, że mam bliziutko do punktu pobrań ![]() Do później!!! |
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mnie tż wkurzył
właśnie oznajmił że mam mu napisać 3 referaty na sobotę wkurza mnie takie zostawianie na ostatnią chwilę a potem ja mu muszę ratować dupsko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-04-24 o 08:05 |
|
|
|
#4930 |
|
Raczkowanie
|
Cześć brzuchatki. Ja już po wypiciu glukozy... Straszne to było, przez pierwsze 10 min myślałam że dostanę jakiegoś ataku... Ale już się ogarnęłam... Oby wyniki dobre wyszły, bo nie przeżyje tego drugi raz... Jestem glodna
|
#4931 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
że co?? TY masz mu napisać?? hahahah ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
za dobry wynik - slodkich mam już mamy wystarczająco na tym wątku
|
|||||
|
|
|
#4932 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
8 godzin snu a ja niewyspana beszczelni sa faceciWysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#4933 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurcze wykopcie mnie sprzed interneta
nie chce mi sie do luxmedu jechać lenia parszywego po śniadaniu złapałam.Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to była taka rozmowa: TŻ: nic dzisiaj nie robisz, prawda? ![]() ja: no nic.. TŻ: to napiszesz mi referat (potem się okazało, że 3 )napisze mu ale ma mi dać stówkę no co! za darmo nic nie ma ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4936 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze godzina. Drugie pobranie za nami...zaraz tutaj padne z glodu
|
#4937 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry patent z referatem
Już wyszłam... Ładne słońce ale wiaterek niezły. Ja chcę już moją pufę....![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4938 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
ale od wczoraj wieczorem poszalałyście zaraz będę czytać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4940 |
|
Rozeznanie
|
debesciara jak pomiary są realne to kawał maleństwa się szykuje
trzymam kciuki za wcześniejsze wyjście do domu ![]() rybka witamy w pl u mnie w ostatnim wyniku z 24/25tc mam wpisane 4,5cm szyjkę wisienka koszt szczepień w 1 roku życia jest całkiem pokaźny jak chce się skorzystać z tych szczepionek skojarzonych, ja mam jeszcze cały czas dylemat co i jak, chociaż większość lekarzy poleca jednak te skojarzone... mamaya, co jest? coś z ciśnieniem u Ciebie? Fame nieźle się ustawił dawaj temat, jak wszystkie coś dorzucimy to będzie referat jak ta lala _________________________ Mam pytanie do Was, czy któraś z Was ma takie uczucie palącej skóry na żebrach? Mam takie wrażenie jakby mi ktoś wrzątkiem polewał, ale tylko z jednej strony i nie zawsze skóra w tym miejscu ani nie jest zaczerwieniona, ani wysuszona
|
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc wszystkim! Jestem suczką i jestem najwieksza
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
student od siedmiu boleści a co do żeber to ja nie mam czegoś takiego
|
|
|
|
|
#4943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczerze mówiąc chciałabym aby lekarz się pomylił ale czy na tym etapie mozna na to liczyc? Tym bardziej ze gdzies w 4 miesiacu gin sobie zapisal na karcie ciazowej skrot zeby porownac potem czy mu sie sprawdzilo, my wtedy nie chcielismy wiedziec, no i wczoraj mi to pokazal i zapisal wtedy chlopaka Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- jaka słodka ![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#4944 |
|
Rozeznanie
|
jaka słodzinka
Moja teściowa już by ją wzięła, uwielbia te psiaki. Zawsze mówi, że gdyby mieszkała na wsi to taka psina byłaby u niej albo i dwie, a że mieszka w mieście to ma bulwę Czytałam, że takie uczucie może być jak malec uciska na trzustkę, ale dopytam gina na wizycie, przyjemne to nie jest, a co najdziwniejsze jak dotknę tego miejsca to przechodzi
|
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy miałyście taką sytuację, że było Wam mega niedobrze od witamin dla kobiet w ciąży?
I to nie raz, a niemal za kazdym razem? |
|
|
|
#4946 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój waży 1560 a podobny etap ciazyCytat:
Ja po USG wszystko ok mały 1560 mam zdjęcie stopy identyczna jak TŻ tylko mniejsz ![]() Jutro wyniki krwi i moczu i wizyta Zobaczenia co gin powie..muszę jeszcze dodatkowe badania zrobić.. Jakiś pech ze stłuczkami mi wczoraj też blondynka na światłach w zderzak wjechała na szczęście niegroźnie..ehhhhhh |
||
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska, sunfire, nie robię dzisiaj krwi, bo po zeszłotygodniowej chorobie nie chce mi się tak męczyć
Z resztą po ostatnich trzech pobraniach za każdym razem okrutnie bolała mnie cały dzień głowa, więc nie uśmiecha mi się robić badań dzisiaj, kiedy pierwszy raz od prawie dwóch tygodni mogę normalnie oddychać przez nos I tak się wkurzyłam oddając mocz w przychodni, bo rejestratorka pyta czemu dziś bez morfo, więc mówię to, co napisałam właśnie powyżej a ona "no tak, źle pani wygląda, taka spuchnięta na buzi" Co śmieszne mam na twarzy krem BB, pomalowane rzęsy i białą kredkę na linii wodnej, więc wyglądam całkiem przyzwoicie, no ale... Humor mam już spiep*rzony
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Jagoda miala miec 5 kilogramow i mialam miec cesarke bo przeciez nie urodze. Wazyla 3. |
|
|
|
|
#4949 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
rybka witaj w kraju miłego dzionka! Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-04-24 o 09:49 |
|||
|
|
|
#4950 |
|
Wtajemniczenie
|
co do żeber to nie mam takiego uczucia, tabletki też nie bardzo coś mi robią. Siedzę sobie i czekam...
Mamaya co to jest linia wodna? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

nie wiedziałam, że to aż tak drogo wychodzi jak się nie chce iść torem na NFZ... Dali mi kilka toreb gazet, próbek, ulotek... nie mam siły nawet tego ogarnąć dziś
Co do komórek macierzystych dali mi też jakieś ulotki, ze ponoć się warto teraz tym zainteresować bo jest promocja gdzieś tam (jak ktoś chce to sprawdzę) ale ja jeszcze nawet nie wiem o co z tym chodzi

a co tam motywację do schudnięcia trzeba mieć 

Jeżeli lekarz mówi że dobra waga to napewno tak jest, ja nie wiem nawet jaka jest ksiazkowa waga na tym etapie ciąży, ale właśnie mój synio 10tyg temu był malutki na wiek ciąży teraz za to przegonil normy
ważne ze wszystko ok, a że szyjka się skraca.. pilnuj się kochana i nie forsuj za bardzo a napewno wszystko będzie ok, jak uda mi się zerknąć w moje papiery szpitalne to zobaczę ile ma moja szyjka, bo nigdy się nie zastanawiałam ile cm, tylko gin mi mówił ze szyjka zamknięta i tyle mi wystarczalo
ale nic straconego pójdę na noworodki odwiedzić ją 
i dopiero na położniczym za 3 tyg. się dowiem

mam wiecej odpoczywac i nie forsowac sie.
za dobry wynik - slodkich mam już mamy wystarczająco na tym wątku

lenia parszywego po śniadaniu złapałam.