|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
po pierwsze : wyśpij się... ja się nie wyspałam i zanim wzięli mnie na zabieg to byłam nieprzytomna :P6 h bez jedzenia, 4 h bez picia. zero biżuterii, zero lakierów na paznokciach. pojedziesz, zalogujesz się na oddziale, więc weź piżamkę, i szlafroczek, no bo mogą cię co trochę wołać a to na wenflon, a to na papierologię (dokumenty sobie pozabieraj, dowód) poczekasz w łóżeczku, potem każą ci się umyć dokładnie, więc weź sobie ręcznik, płyn, no i ciapki takie zeby byly tez pod prysznic, np japonki (ja akturat zapomnialam ); potem może dadzą ci taką "piżamkę" na salę specjalną, zabiorą cię na zabieg. uśpią dobranym sposobem - nawet nie bedziesz wiedziała kiedy . zabieg ze wszystkim to pół godzinki. potem wracasz, dalej senna więc pewnie pospisz jeszcze albo cię będzie łamać nic nie boli. rozejrzą się, pobiorą może malutki wycinek do badania i spadają ![]() wydaje mi się że jeśli jedzonko na "po" zabierzesz, to raczej coś lekkostrawnego w razie gdybyś miała nudności po narkozie. po kilku godzinach do domku. No i możesz po zabiegu plamić, ale to normalne, brzuszek boleć jak na miesiączkę. Ogólnie nie ma się czego obawiać, ale pamiętam jak opisywałaś swoje doświadczenia więc rozumiem że możesz przebierać nóżkami... daj znać jak będziesz miała ustalony termin, będę trzymać kciuki za Ciebie i Twoją odwagę buziaki
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-04-23 o 21:25 |
|
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
wika
![]() edytte coś długo się nie odzywasz?
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej chyba z tego powodu, że mój gin dał mi kopniaka do starania się o to dziecko a ja się już chyba ostatnio pogodziłam z tym, ze go nie będzie
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-04-23 o 21:45 |
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Wikuś nie ma czegi się bać - histero to był mój pierwszy pobyt w szpitalu i pierwsza narkoza więc też miałam cykora, ale było spoko - najgorszy dla mnie był urwany film (bo nigdy nie miałam, nawet po alkoholu
) i strzępki w pamięci a tak to ok. W sumie Hope napisała Ci wszystko. Ja w szpitalu byłam dzień wcześniej - już bez jedzenia - na drugi dzień miałam rano badanie (nie wiem ile trwało ) no i ja wychodziłam dzień po badaniu. Jedyne co mi na myśl przychodzi (oprócz tego co napisała Hope), że u mnie w szpitalu musiałam być ogolona na dole - pielęgniarka nawet sprawdzała czy dobrze to zrobiłam
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze. A życie zawsze przygotowuje niespodzianki, szczególnie gdy już sobie sami pewne sprawy poukładamy ![]() Berbie za wizytę, na pewno jest wszystko dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za wizyte.. ![]() Cytat:
skoro lekarz mowi, ze sie starac, to wie, co mowi.. Trzeba zaufac.. na pewno bedzie dobrze..A takich zabiegow, to ja w zyciu nie mialam.. Ja bylam dzis u gina po recepte.. Dostalam CLO.. Na endo nie dostalam jeszcze nic, poki co ma nadzieje, ze ruszy bez hormonow.. i od 11 dc znow monit.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3128 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko ja bym radzila tak przynajmniej 24h przed zeby podraznienia ewentualne zeszly. Ja zem za pozno zrobila I kurcze mialam takoe krostki w pachwinach, wstydliwie wygladaly ale zawsze swiezo po wychodza id bielizny. Takze wika golimy boberka zeby byl dobry widok na sytuacje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
wydają mi się bardzo dobre, sporo ich używamy. miałam jeszcze pomarańczowe, ciut gorsze niż zielone, ale dawały radę.
Cytat:
miałam tylko fun&fit, 1 i były jakieś takie sztywne, dawałam te, potem 2 razy pampersy byle jakoś je zużyć. teraz są nowe pieluchy w rossmannie, nie pamiętam nazwy, ale też całkiem całkiem. |
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
kucyku- na początku miałam chyba 3 rodzaje pampersów (pampersy, dady i bebydrem i na zmianę zakładałam - na przewijaczu miałam przygotowany plik przełożony warstwami- wtedy nawet jak dla dziecka jakiś pampes byłby średniokomfortowy to dziecko nie zdąży się odparzyć ani otrzeć bo za chwilę zakładasz inny, u nas taka metoda sprawdzała się przez pierwsze miiesiące, teraz jedziemy na zielonych pampach lub (głównie) dadach
mamy niestety problem z zaprzyjaźnieniem Kasi z nocniczkiem, jak miała roczek pięknie wołała "sisi" i chętnie siadała, ale spryciara szybko zorientowała się, że jak zawoła to ją z łóżeczka szybko wyjmiemy więc w ciągu 10 minut potrafiła wołać 3 razy, przestaliśmy reagować a ona przestała wołać, a teraz nie chce siadać ani na nocnik ani na wc (potrafi stać bez pampera obok nocnika i zrobić siju na podłogę a na nocnik nie usiądzie...) kucyku- polecam kolorowe flanelowe pieluszki- super jako cieniutki kocyk/podkład i w domu i na wyjście Cytat:
mamusie "uciekających maluchów" - ten etap "niemożliwości zmiany pieluszki" wbrew pozorom minie, mimo że dziecko zrobi się jeszcze bardziej mobilne
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CLO mam brac jedna tabletke na dobe.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
rena
|
#3133 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeraża mnie cała reszta ![]() a jakieś lewatywy itp, też się ma? ![]() Cytat:
boberek na bieżąco oporządzany Cytat:
Cytat:
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
stawiam ciacho, kawę, soki i drineczki
odebrałam dzisiaj świadectwo ukończenia podyplomówki (oficjalnie było do odbioru miesiąc temu, ale, że ja leżałam to się nie wybrałam i dzisiaj byliśmy )![]() :pije my:przy okazji zrobiliśmy małe zakupy wzbogacając się o brakujące drobiazgi do domu, padam bo cały dzień nam na to zszedł (a i tak największe i najważniejsze rzeczy postanowiliśmy zakupić na necie) kupiliśmy takie czarne mydelniczki+pojemnik na szczoteczki http://www.okazik.pl/warszawa/deal/z...i-svarowskiego standardowy srebrny kosz na śmieci i szczotkę do wc kosz na pranie i pojemniki na szpargały http://www.aletofajne.pl/pl/p/Kosz-n...owy-CURVER/261 http://www.aletofajne.pl/pl/p/Kosz-p...ER-6L-KREM/291 pudła na zabawki do Kasi http://pudlo.com.pl/galeria/?pojemni...rzy-kolory-okt niebieskie i zielone na 50l i czerwone i fioletowe mniejsze
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-04-23 o 23:36 |
|
|
|
#3135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To kupię zielone pampersy, dady i babydreamy i będę testować Dziękuję za rady Cytat:
![]() A zakupy bardzo fajne Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Zakupy bardzo fajne
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3137 |
|
Konto usunięte
|
zeberko gratulacje
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chciałam się jeszcze wstrzymać.. ale od listopada jestem bez owulacji... więc chyba nie mam już na co czekać..
a z moim PCOS, to mogę czekać w nieskończoność tak naprawdę.. ![]() Cytat:
ja się na podyplomówkę wybieram od października.. trzeba trochę rozruszać swoje zastałe szare komórki.. ![]() Akcesoria do łazienki super.. ![]() Udanego dnia, dziewczynki..
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
u Ciebie też
Cytat:
![]() super, że masz to za sobąa zakupy... są moje takie same stoją w mojej łazience ![]() zeberko jak się czujesz? w sobotę wizyta, tak? ciekawe co u Anitki? ![]() ja dziś kiepsko spałam, w sumie żadna nowość mały jakiś mało aktywny, ale nie panikuję, bo dziś i tak usg.
|
|
#3140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() akcesoria tez zwróciły moja uwagę, potrzebuję jasny fiolet/ciemny róż, ale ponieważ takich nie ma, to zastanawiam się nad białymi. Jak one w rzeczywistości się prezentują, bo zdjecie z neta zachęcające? To jest jakiś plastik? ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Cytat:
Kobiety mają ciężkie życie
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#3141 |
|
Konto usunięte
|
Zeberko
za odebranie dyplomu i zakupy. To dobrze, że ten etap minie, bo dzisiaj rano zaliczyłam już histerię przy zakładaniu pieluchy, a potem jeszcze gorszą przy wkładaniu do krzesełka do karmienia (to ostatnio u nas standard, Młody wstanie i za nic nie chce zgiąć nóżek). A co do pieluch, ja bym się tak bała robić, bo jakby jednak któreś odparzyły czy uczuliły, to potem ciężko znaleźć winowajcę. No ale wiadomo, ile mam ile dzieci, tyle sposobów. Wika dobrze, że lekarz ma plan i czuję, że Ty też się cieszysz i czujesz nową nadzieję |
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ciekawe jak Anitka sobie radzi?
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
poradźcie mi coś. robiłam sobie badania, m.in. tarczyca, niby wszystko w normie, ale zerknijcie "fachowym" okiem, zostawić jak jest czy robić coś?
tsh - 1,77 (norma 0,55-4) ft3 - 4,93 (3,5 - 6,5) ft4 - 13,54 (11,5 - 22,7) anty-tg - 1,09 (0 - 4,11) anty-tpo - 0,34 (0 - 5,61) |
|
|
|
#3144 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny już chyba wszystko Ci napisały. Ja wprawdzie miałam laparoskopię, ale te, które ze mną leżały (po histero), wychodziły do domu tego samego dnia, kilka godzin po zabiegu już jadły i piły. Ja naiwnie myślałam, że ze mną będzie tak samo ![]() Trzeba się wygolić, chociaż do histero to ja nie rozumiem po co ![]() Jeśli będziesz się bardzo bała, to lepiej zgłosić się poprzedniego dnia i na noc dostać tabletki. Ja bez tego chyba uciekłabym ze szpitala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, zapowiada się piękny dzień amojego Tż rozłożylo na dobre i dziś idzie do lekarza...
![]() Wika nic się nie martw Kochana! Laski Ci już wszystko wyjaśniły.... PS. ja nie byłam do końca wygolona ale tylko troszkę ![]() Meire trzymam a jak to CLO masz brać? w jakich dc?? jak już bieresz CLO to pow że chcesz zastrzyk na pęknięcie! Berbie, Jojla za wizyty!! Zeberka LUCYYYYY widzę Cię!! Co u Was??!! ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Monika wyniki masz super!
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam podobne po ciązy i mnie endo powiedziala ze swietne. Jakbys mogla napisac mi liste miejsc i cen Hippa to bede wdzieczna. Mnie moja pediatra doradzila pronan, bebilon albo enfamil. O hippie nic nie mowila. My na razie jestesmy na prenanie dla wczesniakow, a ze wage juz mamy sluszną , to czas przejsc na 1 Do swojego nadal dodaje saszetki ze wzmaczniaczem, zeby mi ladnie przybieraly. Zaraz Ci wysle na pw namiary do siebie na fb, to zobaczysz dziewczynki. My idziemy dzis do pediatry, bo Natalka ma juz od 3 tygodni katar (oczywiscie leczony pod okiem lekarza) i nie przechodzi. A jako, ze we wtorek stuknelo nam 8 tygodni, to czas sie zaszczepic.. Dzis padnie decyzja kiedy szczepimy. Zdecydowalam sie na 5w1 rota i pneumo, ale im wiecej czytam w necie o szczepieniach, tym mniej mam je w ogole ochote zaszczepic Byla rozmowa o pieluszkach. Moje wczesniacze dupki sa szczegolnie wrazliwe i my uzywamy pampersów bialych i zielonych. (0 a teraz 1) Nic zlego sie nie dzieje. Mialam dady 1, ale jak male zasikaly i dotknelam pieluszki to czulam wilgoc. W pamperach tego nie bylo. Dlatego ja na razie mam zamiar tylko ich uzywac. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Meire a wiesz, że clo to akurat źle wpływa na endometrium dlatego ja byłam teraz stymulowana gonalem... a na pęknięcie coś dostaniesz??
|
|
#3148 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za odebranie dyplomu i zakupy. To dobrze, że ten etap minie, bo dzisiaj rano zaliczyłam już histerię przy zakładaniu pieluchy, a potem jeszcze gorszą przy wkładaniu do krzesełka do karmienia (to ostatnio u nas standard, Młody wstanie i za nic nie chce zgiąć nóżek). [/QUOTE] hmmm u nas caly czas jest etap uciekania od pieluch, juz nawet bylo tak ze przysunelismy lozko do parapetu i zakladalismy Tosi pieluchy przy parapecie, a teraz znow jest pogon...zaznaczam ze zaczela 16 miesiac ![]() Perse z wkladaniem do krzeselka identyko - wiec nie jestes z tym problemem sama Cytat:
Dziewczyny doradcie ktore mleko wybrac hipp 3 czy Enfamil, niedlugo bedziemy robic prowokacje na bialko (jogurt, serek) jesli bedzie ok to przechodzimy z Bebilona Pepti (wogole to ostatnio zmienili i dodali DHA wiec co za tym idzie z ceny 19zl wzroslo do 35zl za piszke 400gr ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Wika nie dziwie Ci sie ze sie boisz - ja strasznie balam sie narkozy przed cc - moze tez dlatego ze wole miec kontrole nad swoim cialem a tak to w 100% poddajesz sie komus obcemu........Ale najwazniejsze ze dalej dzialasz i moze byc tylko lepiej ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Berbie jak Ci idzie szycie poscieli, kocykow? u mnie utknelo na teorii
|
|
|
#3149 |
|
Wtajemniczenie
|
Spokojnie, to chyba tylko przy operacjach na układzie pokarmowym
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podziwiam za to szycie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

no bo czemu nie

najbardziej chyba z tego powodu, że mój gin dał mi kopniaka do starania się o to dziecko a ja się już chyba ostatnio pogodziłam z tym, ze go nie będzie 

skoro lekarz mowi, ze sie starac, to wie, co mowi.. Trzeba zaufac.. 

przeraża mnie cała reszta 

:pije my: