|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś będzie w h&m ?
Bo miałabym prośbę
|
#3123 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i jak ci z tym, nie żal było ? Cytat:
![]() za pisanie, powodzonka![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Doradźcie jaka kaszę dla półroczniaka wybrać, tylko bez glutenu jeszcze, może być z domieszką mm , co dawałyście ? mały samego mm nie chce pić!!!! ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- a może kleik....? Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3124 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszło nosidło,jupiiii.I teraz zagadka,jak wkładać w to dziecko i założyć na siebie?Pomoże któraś?Nosidło womar eco 2.
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#3125 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ciężkiego dnia współczuję i życzę zdrówkaA ile masz lat, jeśli mogę spytać? Jak nie chcesz, to nie odpowiadaj ![]() Cytat:
Cytat:
za postępy Jasia. A co do rozszerzania diety, to u mnie też kiepsko. Ola co chwilę wysypaqna od nowa i mało co udaje mi się wprowadzić. Czasem mam wrażenie, że robimy krok do przodu i 2 do tyłuCytat:
Cytat:
Coś mi pokasowało, za dużo chciałąm pocytować i teraz mało co pamiętam: Boja - ja bym ujęła pracę w bibliografii, ale dałabym odnośnik do strony www: czyli normalnie autor, tytuł, inne dane (nie wiem, jaki masz styl bibliografii, więc sobie dopasuj), a na końcu adres www i u mnie się w nawiasach podawało datę, kiedy weszłaś na tę stronę, bo niby internet się zmienia, np: www.sssssss.pl (25 marca 2014) Tassia - współczuję, że z wakacjami nie wypaliło. Ja tak miałam w ciąży przez bóle brzucha nie mogliśmy nigdzie pojechać i byłam zdołowana trochę. Zresztą w tym roku też raczej nigdzie nie pojedziemy, chyba że do sanatorium, bo tż dostał z zusu skierowanie na sierpień i jak pojedzie, to może my z Olą też na jakiś tydzień ![]() Teacherka - super pomysł z blogiem i ogólnie przepiękne są te Twoje dzieła Ktoś pisał o dyni - ja już 2 razy próbowałam wprowadzić, pierwszy raz były ewidentne problemy brzuszkowe, a teraz wyspypka, także nie wiem Co do leżenia dziecia na podłodze, to ja też miałam opory, bo mi samej jest np. zimno na panelach w samych skarpetkach bez kapci , ale już się przekonałam i nie wyobrażam sobie trzymać Oli na łóżku. A że czasem się gdzieś puknie, to chyba nieuniknione. Nogami też wierzga, piętami w podłogę wali i nie wygląda jakby ją to bolało
|
|
#3126 |
|
Zadomowienie
|
ooo widziałam że gadałyście na temat butków
ja przy starszaku miałam takie skórzane , z twardym zapiętkniem (ponoć to konieczne), i były takie dziurkowane po bokach więc przewiewne i zakładałam dopiero jak zaczął stawiać pierwsze kroczki, a wcześniej skarpety antypoślizgowe nosił i jeszcze .... ja tez małego kładę na podłogę na kocyk, bo kojca nie mam, (zastanawiam się czy kupić) ale muszę go pilnować bo turla się i wychodzi poza ten kocyk i liże parkiet a wiadomo na podłodze to mogą być mechy, kurz choć odkurzam prawie codziennie i co 2-3 na mokro, i tak się zastanawiam czy taki kojec by rozwiązał problem i pyt. do dziewczyn które mają kojec czy wasze dzieci chętnie tam przebywały, bawiły się,? |
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego wszystkiego się nie przywitałam
Ola dzisiaj znowu ma dzień wyja, niech już wyjdą te zęby, bo osiwieje. Widać, że się biedna męczy, a ja nie bardzo mogę pomóc. W święta u moich rodziców było całkiem fajnie, ale jednak u nas w domu Ola lepiej śpi, spokojniejsza jest, nie mówiąc o tym, że spaliśmy w 3 w jednym pokoju i było ciężko. Już się odzwyczaiłam od słyszenia każdego westchnięcia mojej córki i trochę niewyspana chodziłam. W czwartek przed świętami byłą u nas rehanbilitantka obejrzeć Olę. Miała przyjść tylko raz, bo 100 za wizytę, ale jeszcze się z nią umówiłam na dziś i pewnie kilka razy, bo fajna babka. obejrzała Olę i stwierdziła słabe napięcie mięśni brzucha. Kazała robić ćwiczenia, ale trudne są, więc nawet nie będę opisywać. W każdym razie ćwiczymy, bo przecież i tak się z Olą bujam po podłodze pół dnia, więc niech to chociaż będzie z pożytkiem ![]() A poza tym mamy problem z rozszerzaniem diety. Nie mogę Oli żadnego mięsa wprowadzić, a skończyła kilka dni temu 7 miesięcy. Robiłam 2 podejście do królika i biedne moje bobo całe w suchych plackach czerwonych Chyba odczekam i spróbuję indyka albo cuś, ale strasznie to rozszerzanie diety frustrujące
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2014-04-24 o 10:59 |
|
|
|
#3128 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze Wam powiem, że moja córcia się robi coraz bardziej kochana, że czasem bym ją chciała schrupać. Nie myślałam, ze można kogoś tak kochać. A najbardziej mnie ostatnio rozczula jak wieczorem już właściwie śpi i się nagle przebudza i zaczyna płakać (często się to zdarza) i wtedy jak ją wezmę na ręce, to się od razu uspokaja, uśmiecha i zamyka oczka
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- ha i jeszcze Misia - dałaś radę z tym parkingiem po angielsku, czy co to było?
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2014-04-24 o 10:59 |
|
|
|
#3130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do kaszki to ja właśnie też dawałam ryżową, i problem był, pusi (tak starszak mówi) brak, nawet pół porcji dawałam, zastanawiałam się właśnie nad kleikiem, ale jeszcze was się radzę, a możesz powiedzieć jak robisz tą kaszkę z jabłuszkiem to może i ja spróbuję |
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kontakt z matal. miewa sie dobrze
pozdrawiam z orbitreka. maciej jest ze mna i slodko sobie spi a mnie troche ruchu nie zaszkodzi bo zdziadzialam przez ostatni tydzien
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
No to trochę Ci jeszcze do 39 brakuje
ja w tym roku 31, ale to widać po nicku
|
#3133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raczej chodziło mi o podkreślenie faktu, że mama papugi taka młodziutka
|
|
|
|
|
#3136 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za rehabilitację, a co do diety to powoli, po troszku i cierpliwie my tak robimyCytat:
echee właśnie wstał |
||
|
|
|
#3137 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
U nas pada
Byłam z Leo w markecie i zmokłam w drodze powrotnej, ale spoko miałam tylko jakieś 20kroków do domu![]() Pola chciała na obiad rosół więc będę gotować, obiecałam że odbierzemy ją ze szkoły i ruszymy na zakupy ale pogoda płata figle ![]() Leo dostał od mojego ojca hajs na święta więc chcę mu kupić jakieś modne ciuszki, kubek niekapek(wezmę chyba ten z aventu) i ten gryzaczek do podawania owoców ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za postępydziękuję dużo lepiej, chyba się czymś zatrułam, ale już przeszło. Cytat:
Kurcze, poznikały mi wcześniejsze cytaty, bo jak rano chciałam odpisac, to komp złapał zawiechę |
||||||
|
|
|
#3138 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
a co do mm to samego mały nie chce pić, dlatego dawałam z kaszką |
||
|
|
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja będę, ale nie dziś. Muszę katanę jeansową wymienić
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi jeszcze się TŻ przydał żeby mi wyregulować wszystko żeby mi było wygodnie.
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pewnie spędzę ten dzień tylko z Małym
|
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
Eee no to możemy już pić dziś
![]() Ja w tym roku 23 A czuję się czasem jakbym miała 40, a czasem znów jak 15
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Nieoczekiwanie Tassiu jestem w tej sytuacji co ty, chyba jednak na tę Chorwację nie wybędę... Nasi znajomi (którzy jeszcze tydzień temu oburzali się,że rozważaliśmy jednak wyjazd do Bibione i pytaliśmy ich o zdanie, no ale oni nie chcieli) jednak nie pojadą, bo nagle rodzice postanowili przepisać im działkę i mają koszty notariusza i postawić płot, nie wydolą finansowo
|
#3145 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje że wszystko jest oki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moje dziecko przestraszylo się chyba ze powiedziałam ze ojciec wstaje w nocy bo ja chce się wyspac a mój tż ma wolne tomoze wstać polulac dac butle a ja śpie! aleee już się popsulo i tej nocy znowu masakra..no cóż...życie chociaż nie powiem ze tamte dwie noce strasznie mi się podobaly...ehhh...Dzień dobry moja mała pewnie jeszcze tylko chwilke pokima później ide się ogarniać umyc wlosy cos porobić zje mleko i wybywamy na dwór może dzisiaj się uda i pogoda dopisze ![]() ![]() wszystkiego naj również dla Kornelcia ![]() ide dalej nadrabiać
|
|
#3146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie dajr siku marchewkowego ale lyzeczke mam zafarbowana wiec mam takie do deserkow i takie do marchewki tego sie nie da wymyc ![]() Cytat:
a ja mysle ze sie najada moj syn tez tak ma i probowalam po karmieniu podac mm i nie cjce poza tym on jak mu nie leci to histerie robi przy cycu po prostu jak sa mega pelen to slychac bo mu leci szybko i nie wyrabia a jak leci wolno to nie slyszysz a kaszka jaglana nie zatwardza polecam Cytat:
ja mam i maciej tam.laduje jak musze zmyc podloge czy ugotowac obiaf a yakto i tak biega po calym.domu. po kafelkach i w ogole moze ze.mnie.ignorantka ale od brudu sie nie umiera ![]() szcegolnie ze jak sie myje regularnie to tam grzyba raczej nie ma
|
|
|
#3147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Lenki i Kornela!
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() :pr osi:![]()
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
na silowni
![]() Cytat:
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
ejjjjj czy to babsko sie ode mnie odczepi??
a jeszcze zachwile mowi do niej"widze ze bys chciala pić, a mamusia Ci nie chce dac pic a Ty musisz duzo pić"
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
hehehe
![]() ![]() ![]() a ty dlaczego nie jedziesz, bo nie widziałam,żebyś pisała?Może w K.? ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
jak ty możesz to wytrzymać?Mówiłaś jej coś?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Wszystkiego najlepszego za kolejne skończone miesiące! 

, ale miałam dzień, jestem jak balon napompowany do granic wytrzymałości co ma za chwilę pęknąć
, i daję słowo nadarła bym się najchętniej na kogoś, albo poszła pobiegać jak zawsze w takich chwilach ale pada,
co je zebrał odemnie w nocy to były zupełnie zasłużone (tylko tak na zaś), mały tak mi dał dziś w kość że ledwo zywa jestem, wył bez przerwy
, narazie obserwuję, niby normalnie wszystko nawet obiad zjadł , tłumaczę sobie że może miał taki dzień marudy, a co do obiadu to nakarmiłam go , odstawiłam wszystkie naczynia do zlewu (2 talerze, 2 kubki , miseczka małego i 3 łyżki) i poszłam go przebrać bo pusię zrobił, a w tym czasie wpadła moja T przywitać się po świętach, i prosto do kuchni i taki tekst zapodała " o widzę że i u ciebie stoją naczynia długo, nie zmywasz na bieżąco" o my gad
, ale jak od drzwi usłyszałam że drań, łajdak to aha .... zakumała
, sama!! i jeszcze do domu musiałam ją z wyjcem odwozić( dobrze że do końca tyg. do pracy nie idzie, będzie miała czas się leczyć
i to tak że musiałam się przebierać, masakra
niewiele starsza ode mnie
2 dni dawałam marchewkę i moje dziecko wysypało na policzkach
za postępy Jasia. A co do rozszerzania diety, to u mnie też kiepsko. Ola co chwilę wysypaqna od nowa i mało co udaje mi się wprowadzić. Czasem mam wrażenie, że robimy krok do przodu i 2 do tyłu
, ale już się przekonałam i nie wyobrażam sobie trzymać Oli na łóżku. A że czasem się gdzieś puknie, to chyba nieuniknione. Nogami też wierzga, piętami w podłogę wali i nie wygląda jakby ją to bolało 

Byłam z Leo w markecie i zmokłam w drodze powrotnej, ale spoko miałam tylko jakieś 20kroków do domu