Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 10:28   #3121
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
zdrówka
dzięki, miałam nawet zamysł wybrać się do lekarza ale wstydzę rozebrać się do badania bo mi ten siniak jeszcze nie zszedł co to go sobie przed świętami podczas mojej "wywrotki" nabiłam
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:30   #3122
misia332
Zakorzenienie

Dziewczyny czy któraś będzie w h&m ?

Bo miałabym prośbę

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:40   #3123
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Zdrówka!
Ja powoli wracam do żywych...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jak dobrze u was lepiej

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!nie karmimy się już w nocy od bardzo dawna
i jak ci z tym, nie żal było ?
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Ja również przyłączam się do życzeń dla Waszych/Naszych maluszków Wszystkiego najlepszego za kolejne skończone miesiące!

Dziś pracowity dzień - w końcu postanowiłam, że muszę zacząć pisać 1 rozdział pracy magisterskiej, bo 14 maja muszę go oddać Trzymajcie kciuki, żeby mnie olśniło! (Nawiasem mówiąc mam jeszcze do napisania dwie większe "pracki" na zaliczenie...)
za pisanie, powodzonka

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Doradźcie
jaka kaszę dla półroczniaka wybrać, tylko bez glutenu jeszcze, może być z domieszką mm , co dawałyście ?
mały samego mm nie chce pić!!!!

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

a może kleik....?

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
i jeszcze zapomniałam. Idę dziś z telefonem do serwisu, bo nie wygasza się ekran przez to zamoczenie. Chyba jakieś zwarcie się zrobiło. Telefon kupiłam w grudniu, także jest jeszcze na gwarancji, ale zalania ona nie obejmuje Także proszę, trzymajcie kciukasy, żeby udało się naprawić i żeby nie kosztowało to więcej jak 100 zł

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
CZy kiedyś wrócą te czasy ze bede wstawać przed moim dzieckiem???

Fajny z niego budzik, ale dźwięk mi się znudził.
i u mnie ....no...no... kiedy...kiedy..... ?????
Stary 2014-04-24, 10:48   #3124
dodinha
Wtajemniczenie

Przyszło nosidło,jupiiii.I teraz zagadka,jak wkładać w to dziecko i założyć na siebie?Pomoże któraś?Nosidło womar eco 2.

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-24, 10:49   #3125
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Stąd moje pytanie - póki co podawałam mu Bebiko ale wszyscy mi mówią, że lepiej podawać jakieś mleczko z lepszym składem. Generalnie znajomi polecają Enfamil ale co by tu nie mówić - jego cena powala... Porównywałam sobie mm i wg mnie Hipp też ma całkiem fajny skład a cena już dużo bardziej przystępna. Któraś karmiła dziecię tym mleczkiem?Jak wrażenia? A może jeszcze na jakieś mm zwrócić uwagę?
Każde mleko jest dobre, o ile dziecko je dobrze toleruje. jesli Julek nie ma problemów po bebiko, to ja bym nie kombinowała
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
Heja, poczytałam was ale nie nadaję się dzisiaj już na odpisywanie, ale miałam dzień, jestem jak balon napompowany do granic wytrzymałości co ma za chwilę pęknąć , i daję słowo nadarła bym się najchętniej na kogoś, albo poszła pobiegać jak zawsze w takich chwilach ale pada,
normalnie jakiś sądny dzień miałam dzisiaj , rano tż mnie "zeźlił" i teraz myślę że te bancki co je zebrał odemnie w nocy to były zupełnie zasłużone (tylko tak na zaś), mały tak mi dał dziś w kość że ledwo zywa jestem, wył bez przerwy i niemal cały dzień na rękach mi wisiał, kręgosłup to mi dosłownie w doopę włazi od noszenia tego 8 kilogramowego zwierzątka ,nawet spał na rękach, nie wiem co jest na rzeczy , narazie obserwuję, niby normalnie wszystko nawet obiad zjadł , tłumaczę sobie że może miał taki dzień marudy, a co do obiadu to nakarmiłam go , odstawiłam wszystkie naczynia do zlewu (2 talerze, 2 kubki , miseczka małego i 3 łyżki) i poszłam go przebrać bo pusię zrobił, a w tym czasie wpadła moja T przywitać się po świętach, i prosto do kuchni i taki tekst zapodała " o widzę że i u ciebie stoją naczynia długo, nie zmywasz na bieżąco" o my gad co i do czego, przemilczałam bo szkoda gadać ( swoją drogą to zawsze w kuchni mam czysto, przynajmniej się staram żeby tak było , i nie nawidzę!! jak ktoś mi tam zagląda), ale to jeszcze nie koniec ledwie minęła godzina wpadła moja młodsz. sis zapłakana, myślę sobie what happend? matko coś z rodzicami czy jak , ale jak od drzwi usłyszałam że drań, łajdak to aha .... zakumała, i tak przez dobre 3 godz siedziałyśmy na tarasie i wysłuchiwałam raz na temat jej mena a raz wyjącego ryczuna, ma szczęście że kocham ją , bo inaczej bym nie zdzierżyła , zrobiłam jej drinka, miałam tylko wino martini (ziołowe blee) i lód z miętą ale jej było wszystko jedno, wypiła sama prawie całą butelkę,, sama!! i jeszcze do domu musiałam ją z wyjcem odwozić( dobrze że do końca tyg. do pracy nie idzie, będzie miała czas się leczyć), o dziwo mały w samochodzie się trochę uspokoił, co nieco powiedziałam mamie żeby się nie martwiła i wróciłam do domu. Ale jeszcze... ok.18 dałam małemu mus jabłkowy, bo już nie wiedziałam czym go zająć a jak go później wzięłam na ręce to on mnie i to tak że musiałam się przebierać, masakra

normalnie dzień moich marzeń...., oby nigdy więcej!
wybaczcie musiałam się wysypać........
Isabel I love you! Normalnie uwielbiam Twój styl pisania A ciężkiego dnia współczuję i życzę zdrówka

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

niewiele starsza ode mnie
:
A ile masz lat, jeśli mogę spytać? Jak nie chcesz, to nie odpowiadaj
Cytat:
Miłosz wstał dziś z wysypką na buzi. Nie wiem od czego, bo wczoraj nic nowego nie dostał. Przedwczoraj była cukinia, ale wczoraj dla odmiany nie tknął obiadku z nią Dopiero po 1,5 doby mogło go wysypać po cukinii?? Dobrze, że zamroziłam ten trzeci słoiczek, bo dziś mu nie podam.
A podawał ktoś kalarepę?? Z czym to połączyć?
Mogło spokojnie wysypać po 1,5 doby, nawet po 2. Olę wysypało po bananie dopiero na 3 dzień

Cytat:
hej

u nas rozszerzanie diety kiepsko się zaczyna 2 dni dawałam marchewkę i moje dziecko wysypało na policzkach
on niemalże bez przerwy wysypany... w takim tempie to ja nie wiem kiedy my do czegoś dojdziemy w tej diecie
:
za postępy Jasia. A co do rozszerzania diety, to u mnie też kiepsko. Ola co chwilę wysypaqna od nowa i mało co udaje mi się wprowadzić. Czasem mam wrażenie, że robimy krok do przodu i 2 do tyłu
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry noc taka sobie ale niestety zęby go męczą i zasypia tylko po żelu. Dziewczyny które karmią mm zdarza wam się karmić w nocy?
Ja zawsze karmię w nocy raz. Chyba ze 3 razy było tylko tak, że Ola przespałą noc bez jedzenia. Sporadycznie za to zdarza mi się karmić 2 razy jak bardzo źle śpi i dużo płacze
Cytat:
jakiś czas podawałam mu przed spaniem kaszę (ale go strasznie zatwardza, zrezygnowałam więc) to dłużej spał bez przerwy 2-3 h, i wtedy go karmiłam na pierwszej pobudce to słyszałam jadł (z kp miałam 4-5 h przerwy to się mleko zrobiło w cyc.) , później za 1.5h pobudka i do rana bez końca wycie i ssanie
A jaką kaszkę podawałaś? Chyba kleik kukurydziany nie powoduje zaparć. Możesz spróbowa,ć zagęszczać. Ja daję ryżową cały czas, która niby jest zapierająca, ale po kilku dniach się chyba brzuszek Oli przyzwyczaił. Zresztą zawsze daję do kaszki jabłuszko

Coś mi pokasowało, za dużo chciałąm pocytować i teraz mało co pamiętam:

Boja - ja bym ujęła pracę w bibliografii, ale dałabym odnośnik do strony www: czyli normalnie autor, tytuł, inne dane (nie wiem, jaki masz styl bibliografii, więc sobie dopasuj), a na końcu adres www i u mnie się w nawiasach podawało datę, kiedy weszłaś na tę stronę, bo niby internet się zmienia, np: www.sssssss.pl (25 marca 2014)

Tassia - współczuję, że z wakacjami nie wypaliło. Ja tak miałam w ciąży przez bóle brzucha nie mogliśmy nigdzie pojechać i byłam zdołowana trochę. Zresztą w tym roku też raczej nigdzie nie pojedziemy, chyba że do sanatorium, bo tż dostał z zusu skierowanie na sierpień i jak pojedzie, to może my z Olą też na jakiś tydzień

Teacherka - super pomysł z blogiem i ogólnie przepiękne są te Twoje dzieła

Ktoś pisał o dyni - ja już 2 razy próbowałam wprowadzić, pierwszy raz były ewidentne problemy brzuszkowe, a teraz wyspypka, także nie wiem

Co do leżenia dziecia na podłodze, to ja też miałam opory, bo mi samej jest np. zimno na panelach w samych skarpetkach bez kapci , ale już się przekonałam i nie wyobrażam sobie trzymać Oli na łóżku. A że czasem się gdzieś puknie, to chyba nieuniknione. Nogami też wierzga, piętami w podłogę wali i nie wygląda jakby ją to bolało

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:49   #3126
Isabell12
Zadomowienie

ooo widziałam że gadałyście na temat butków
ja przy starszaku miałam takie skórzane , z twardym zapiętkniem (ponoć to konieczne), i były takie dziurkowane po bokach więc przewiewne i zakładałam dopiero jak zaczął stawiać pierwsze kroczki, a wcześniej skarpety antypoślizgowe nosił

i jeszcze .... ja tez małego kładę na podłogę na kocyk, bo kojca nie mam, (zastanawiam się czy kupić) ale muszę go pilnować bo turla się i wychodzi poza ten kocyk i liże parkiet a wiadomo na podłodze to mogą być mechy, kurz choć odkurzam prawie codziennie i co 2-3 na mokro, i tak się zastanawiam czy taki kojec by rozwiązał problem i pyt. do dziewczyn które mają kojec czy wasze dzieci chętnie tam przebywały, bawiły się,?
Stary 2014-04-24, 10:53   #3127
papalinka83
Zakorzenienie

Z tego wszystkiego się nie przywitałam

Ola dzisiaj znowu ma dzień wyja, niech już wyjdą te zęby, bo osiwieje. Widać, że się biedna męczy, a ja nie bardzo mogę pomóc. W święta u moich rodziców było całkiem fajnie, ale jednak u nas w domu Ola lepiej śpi, spokojniejsza jest, nie mówiąc o tym, że spaliśmy w 3 w jednym pokoju i było ciężko. Już się odzwyczaiłam od słyszenia każdego westchnięcia mojej córki i trochę niewyspana chodziłam.

W czwartek przed świętami byłą u nas rehanbilitantka obejrzeć Olę. Miała przyjść tylko raz, bo 100 za wizytę, ale jeszcze się z nią umówiłam na dziś i pewnie kilka razy, bo fajna babka. obejrzała Olę i stwierdziła słabe napięcie mięśni brzucha. Kazała robić ćwiczenia, ale trudne są, więc nawet nie będę opisywać. W każdym razie ćwiczymy, bo przecież i tak się z Olą bujam po podłodze pół dnia, więc niech to chociaż będzie z pożytkiem

A poza tym mamy problem z rozszerzaniem diety. Nie mogę Oli żadnego mięsa wprowadzić, a skończyła kilka dni temu 7 miesięcy. Robiłam 2 podejście do królika i biedne moje bobo całe w suchych plackach czerwonych Chyba odczekam i spróbuję indyka albo cuś, ale strasznie to rozszerzanie diety frustrujące

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-04-24 o 10:59
Stary 2014-04-24, 10:54   #3128
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Przyszło nosidło,jupiiii.I teraz zagadka,jak wkładać w to dziecko i założyć na siebie?Pomoże któraś?Nosidło womar eco 2.

na youtubie jest dużo filmików instruktażowych, np. http://www.youtube.com/watch?v=mUELMPTsb-w

Cytat:
[/COLOR]Doradźcie
jaka kaszę dla półroczniaka wybrać, tylko bez glutenu jeszcze, może być z domieszką mm , co dawałyście ?
mały samego mm nie chce pić!!!!
ja daję kaszkę jaglaną albo kleik ryżowy, ale nie na mm tylko na wodzie i z owocami

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

A ile masz lat, jeśli mogę spytać? Jak nie chcesz, to nie odpowiadaj
30

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 10:55   #3129
papalinka83
Zakorzenienie

I jeszcze Wam powiem, że moja córcia się robi coraz bardziej kochana, że czasem bym ją chciała schrupać. Nie myślałam, ze można kogoś tak kochać. A najbardziej mnie ostatnio rozczula jak wieczorem już właściwie śpi i się nagle przebudza i zaczyna płakać (często się to zdarza) i wtedy jak ją wezmę na ręce, to się od razu uspokaja, uśmiecha i zamyka oczka to się uzewnętrzniłam

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

ha i jeszcze Misia - dałaś radę z tym parkingiem po angielsku, czy co to było?

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-04-24 o 10:59
Stary 2014-04-24, 10:58   #3130
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Isabel I love you! Normalnie uwielbiam Twój styl pisania A ciężkiego dnia współczuję i życzę zdrówka

A jaką kaszkę podawałaś? Chyba kleik kukurydziany nie powoduje zaparć. Możesz spróbowa,ć zagęszczać. Ja daję ryżową cały czas, która niby jest zapierająca, ale po kilku dniach się chyba brzuszek Oli przyzwyczaił. Zresztą zawsze daję do kaszki jabłuszko
a no zawsze lepiej śmiać się niż płakać, a mi wczoraj było bliżej do tego drugiego
a co do kaszki to ja właśnie też dawałam ryżową, i problem był, pusi (tak starszak mówi) brak, nawet pół porcji dawałam, zastanawiałam się właśnie nad kleikiem, ale jeszcze was się radzę,
a możesz powiedzieć jak robisz tą kaszkę z jabłuszkiem to może i ja spróbuję
Stary 2014-04-24, 11:00   #3131
tassia
Zakorzenienie

ja mam kontakt z matal. miewa sie dobrze

pozdrawiam z orbitreka. maciej jest ze mna i slodko sobie spi a mnie troche ruchu nie zaszkodzi bo zdziadzialam przez ostatni tydzien

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:00   #3132
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

30
No to trochę Ci jeszcze do 39 brakuje ja w tym roku 31, ale to widać po nicku

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-04-24, 11:01   #3133
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
na youtubie jest dużo filmików instruktażowych, np. http://www.youtube.com/watch?v=mUELMPTsb-w

ja daję kaszkę jaglaną albo kleik ryżowy, ale nie na mm tylko na wodzie i z owocami

30
Dzięki

Stary 2014-04-24, 11:03   #3134
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
a no zawsze lepiej śmiać się niż płakać, a mi wczoraj było bliżej do tego drugiego
a co do kaszki to ja właśnie też dawałam ryżową, i problem był, pusi (tak starszak mówi) brak, nawet pół porcji dawałam, zastanawiałam się właśnie nad kleikiem, ale jeszcze was się radzę,
a możesz powiedzieć jak robisz tą kaszkę z jabłuszkiem to może i ja spróbuję
Robię 120 mm, ale nie zawsze wszystko zużywam, do miseczki wsypuję 2 łyżki czubate kaszki holle ryżowej (dodaję lyżeczkę pszennej, bo zaczęłąm eskpozycję), dolewam mleka i mieszam, ąż będzie miało dobrą konsystencję (Ola je bardzo gęste, rzadszego nie chce) i na koniec wrzucam cały mały słoiczek jabłuszka. Wychodzi duża micha, ale Ola bardzo lubi i zjada wszystko z reguły. Zamniast ryżowej weź kukurydzianą może, ona raczej rozluźnia kupkę

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-04-24, 11:03   #3135
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
trochę brakuje raczej chodziło mi o podkreślenie faktu, że mama papugi taka młodziutka

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:05   #3136
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Z tego wszystkiego się nie przywitałam

Ola dzisiaj znowu ma dzień wyja, niech już wyjdą te zęby, bo osiwieje. Widać, że się biedna męczy, a ja nie bardzo mogę pomóc. W święta u moich rodziców było całkiem fajnie, ale jednak u nas w domu Ola lepiej śpi, spokojniejsza jest, nie mówiąc o tym, że spaliśmy w 3 w jednym pokoju i było ciężko. Już się odzwyczaiłam od słyszenia każdego westchnięcia mojej córki i trochę niewyspana chodziłam.

W czwartek przed świętami byłą u nas rehanbilitantka obejrzeć Olę. Miała przyjść tylko raz, bo 100 za wizytę, ale jeszcze się z nią umówiłam na dziś i pewnie kilka razy, bo fajna babka. obejrzała Olę i stwierdziła słabe napięcie mięśni brzucha. Kazała robić ćwiczenia, ale trudne są, więc nawet nie będę opisywać. W każdym razie ćwiczymy, bo przecież i tak się z Olą bujam po podłodze pół dnia, więc niech to chociaż będzie z pożytkiem

A poza tym mamy problem z rozszerzaniem diety. Nie mogę Oli żadnego mięsa wprowadzić, a skończyła kilka dni temu 7 miesięcy. Robiłam 2 podejście do królika i biedne moje bobo całe w suchych plackach czerwonych Chyba odczekam i spróbuję indyka albo cuś, ale strasznie to rozszerzanie diety frustrujące
ooooby dzień wyja był dzisiaj i tylko dzisiaj , za rehabilitację, a co do diety to powoli, po troszku i cierpliwie my tak robimy
Cytat:
I jeszcze Wam powiem, że moja córcia się robi coraz bardziej kochana, że czasem bym ją chciała schrupać. Nie myślałam, ze można kogoś tak kochać. A najbardziej mnie ostatnio rozczula jak wieczorem już właściwie śpi i się nagle przebudza i zaczyna płakać (często się to zdarza) i wtedy jak ją wezmę na ręce, to się od razu uspokaja, uśmiecha i zamyka oczka to się uzewnętrzniłam [COLOR="Silver"]
nooo ja swojego też bym "zjadła" taki kochany i uwielbiam jak łapie mnie za szyjkę i się przytula

echee właśnie wstał
Stary 2014-04-24, 11:08   #3137
Poziomkowa89
Zakorzenienie

U nas pada Byłam z Leo w markecie i zmokłam w drodze powrotnej, ale spoko miałam tylko jakieś 20kroków do domu
Pola chciała na obiad rosół więc będę gotować, obiecałam że odbierzemy ją ze szkoły i ruszymy na zakupy ale pogoda płata figle
Leo dostał od mojego ojca hajs na święta więc chcę mu kupić jakieś modne ciuszki, kubek niekapek(wezmę chyba ten z aventu) i ten gryzaczek do podawania owoców

Cytat:
A co do snów to mnie sie sniło ze wystepowałam w konkursie kulinarnym.
Finałowa konkurencja było ciasto. Skłądniki: herbatniki i banany
Zakasowałam konkurencje bo ubiłam banana widelcem na mus i przełozyłam herbatniki. A wszyscy kroili w plasterki...
ODbierając nagrode dziekowałam mojemu synowi, dzieki któremu odkryłam recepture na mus bananowy

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
i jeszcze zapomniałam. Idę dziś z telefonem do serwisu, bo nie wygasza się ekran przez to zamoczenie. Chyba jakieś zwarcie się zrobiło. Telefon kupiłam w grudniu, także jest jeszcze na gwarancji, ale zalania ona nie obejmuje Także proszę, trzymajcie kciukasy, żeby udało się naprawić i żeby nie kosztowało to więcej jak 100 zł
powiesz, że wpadł do klopa?

Cytat:
ja-ika dzięki, jak postanowię tak na stałe podawać mm to kupie na gemini, ale potrzebuję na dziś No nie wiem, może kupię jeszcze saszetkę, a potem zobaczę jak mi idzie odciąganie i czy coś to daje w kwestii najadania się?
Myślę że lepiej szaszetki bo puszki chyba nie zużyjesz w 3tyg?

Cytat:
hej, hej
jestem chora , mam totalny bezgłos, nie mogę nic powiedzieć, taką mam chrypkę
ojej zdrowia

Cytat:
ale z pozytywówmój synek coraz szybciej pełza, cały czas kombinuje co z tym raczkowaniem i próbuje się przekręcać z plecków na brzuszek (póki co przez jedną stronę). leży na boczku i z całych sił chce na brzuszek ale nie wiem czy za mały zamach robi czy co ze mu jeszcze nie wychodzi

zdrówka jak sie dzisiaj czujesz?
za postępy
dziękuję dużo lepiej, chyba się czymś zatrułam, ale już przeszło.

Cytat:
no u mnie podobnie, czasami tak ciągnie że aż sutki bolą, a piersi mam takie mięciutkie i myślę sobie ze nic tam nie mam, i najważniejsze nie słyszę zeby przełykał, bo jak go karmię np. w dzień po dłuższej przerwie to słyszę jak ssie i przełyka, a w nocy nie, ..... boshe dziecko głodzę dopiero do mnie dociera
jakiś czas podawałam mu przed spaniem kaszę (ale go strasznie zatwardza, zrezygnowałam więc) to dłużej spał bez przerwy 2-3 h, i wtedy go karmiłam na pierwszej pobudce to słyszałam jadł (z kp miałam 4-5 h przerwy to się mleko zrobiło w cyc.) , później za 1.5h pobudka i do rana bez końca wycie i ssanie
może spróbuj z mm na noc?

Kurcze, poznikały mi wcześniejsze cytaty, bo jak rano chciałam odpisac, to komp złapał zawiechę
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:11   #3138
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Robię 120 mm, ale nie zawsze wszystko zużywam, do miseczki wsypuję 2 łyżki czubate kaszki holle ryżowej (dodaję lyżeczkę pszennej, bo zaczęłąm eskpozycję), dolewam mleka i mieszam, ąż będzie miało dobrą konsystencję (Ola je bardzo gęste, rzadszego nie chce) i na koniec wrzucam cały mały słoiczek jabłuszka. Wychodzi duża micha, ale Ola bardzo lubi i zjada wszystko z reguły. Zamniast ryżowej weź kukurydzianą może, ona raczej rozluźnia kupkę
dzięki, spróbuję napewno może nawet dzisiaj, bo już dłuzszą przerwę mieliśmy od kaszki, jeszcze raz dzięki

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
U nas pada Byłam z Leo w markecie i zmokłam w drodze powrotnej, ale spoko miałam tylko jakieś 20kroków do domu
Pola chciała na obiad rosół więc będę gotować, obiecałam że odbierzemy ją ze szkoły i ruszymy na zakupy ale pogoda płata figle
Leo dostał od mojego ojca hajs na święta więc chcę mu kupić jakieś modne ciuszki, kubek niekapek(wezmę chyba ten z aventu) i ten gryzaczek do podawania owoców
może spróbuj z mm na noc?
u mnie też dzisiaj rosołek,
a co do mm to samego mały nie chce pić, dlatego dawałam z kaszką
Stary 2014-04-24, 11:11   #3139
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś będzie w h&m ?

Bo miałabym prośbę
Ja będę, ale nie dziś. Muszę katanę jeansową wymienić

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:12   #3140
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość

Zapinasz pas na biodra, bierzesz Mała, wkładasz jej nogi w te paski na nogi, ubierasz szelki na ramiona i zapinasz z tylu ten pasek koło karku. Pewnie beznadziejnie wytłumaczyłam mi jeszcze się TŻ przydał żeby mi wyregulować wszystko żeby mi było wygodnie.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:13   #3141
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

pozdrawiam z orbitreka. maciej jest ze mna i slodko sobie spi a mnie troche ruchu nie zaszkodzi bo zdziadzialam przez ostatni tydzien
a gdzie ćwiczysz?
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:13   #3142
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jutro 22 i pewnie spędzę ten dzień tylko z Małym

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:14   #3143
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A ja jutro 22 i pewnie spędzę ten dzień tylko z Małym
Eee no to możemy już pić dziś
Ja w tym roku 23 A czuję się czasem jakbym miała 40, a czasem znów jak 15

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:16   #3144
butterfly20
Zakorzenienie

Nieoczekiwanie Tassiu jestem w tej sytuacji co ty, chyba jednak na tę Chorwację nie wybędę...

Nasi znajomi (którzy jeszcze tydzień temu oburzali się,że rozważaliśmy jednak wyjazd do Bibione i pytaliśmy ich o zdanie, no ale oni nie chcieli) jednak nie pojadą, bo nagle rodzice postanowili przepisać im działkę i mają koszty notariusza i postawić płot, nie wydolą finansowo

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:17   #3145
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
nie ma sie czym chwalic
ale zrobilam Mackowi zabawke. jako ze interesuja go torebki, zamki, sprzaczki, guziki to mu uszylam worek na zabawki.
u gory rozpina sie zoltym zamkiem i sa zabawki

poznajcie kazka
Załącznik 5659036

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
super
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Fajowy Kazek, Tassiu. a nie boisz się dawać Maćkowi guziki? bo ja jestem boidoopa.

Dziękujemy za wszystkie życzonka

I przepraszam, ale musze, muszę Wam pokazać:

poszewka na jasia uszyta przez moją mamę
i woreczek na słodkości i małe zabaweczki uszyty przeze mnie na prezent dla córeczki koleżanki, miłośniczki Minnie
jak zawsxze przepiękne
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Doradzcie...
Igor mi spadl z lozka. Dal sie w znaki wczorajszy dzien. Wzielam go na karmienie i zasnelam. Obudzilo mnie gdy spadl. Rozplakal sie wzielam na rece i sie uspokoil. Smial sie i ogolnie wszystko normalnie.
Tylko ja plakalam :/ nie wiem jak moglam dopuscic do tego. Beznadziejna jestem
Nie wiem mamy jechac na pogotowie ? Albo do pediatry ? Czy czekac i obserwowac ?
Najgorsze ze tz w pracy do 14 i nie mam samochodu. A jak sie dowie to mi nogi powyrywa :p

Boze ale jestem na siebie zla !
Aha dodam ze nie widze zadnego guza ani nic :/ ni wiem jak sie uderzyl bo sie obudzilam jak juz byl na ziemi. Lezal na plecach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Fo
ojej mam nadzieje że wszystko jest oki
Cytat:
kasiunia co do kp to dziwna sytuacja bardzooo

3 dni dostawal praktycznie tylko mm. przystawialam go troche, zeby cos tam jeszcze mojego mleczka miał; ale pusto było wiec pociumkal chwile i musialam butle robic.
w nocy udawało sie go na samym cycku prawie za kazdym razem przeciagnac.

i mineły 3 dni; wieczorem dostal mm, a mnie po godzinie cycki bola jakby mialy eksplodowac.
wiec chyc za laktator i 210ml
i znow jestesmy kp... ale nie rozumiem jakim cudem nie bylo nic i nagle takie ilosci.. w kazdym razie ciesze sie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Jak Wy to robicie?

Ja nie przesadzając wstaje w nocy z 30? razy do Filipa.
Albo nie zdąże zasnąć bo znów pobudka.

Super

Współczuje przeżyć
Ja mam strasznie wysokie łóżko.
ja miałam dwie dobre noce naprawdę dobre! w swietamoje dziecko przestraszylo się chyba ze powiedziałam ze ojciec wstaje w nocy bo ja chce się wyspac a mój tż ma wolne tomoze wstać polulac dac butle a ja śpie! wiec jednej nocy spala od 24 do 1 jednak ja wstałam bo on nie chciał ruszyc dupy polulalam i spala do 7! a drugiej spala od 23 do 6.30 to już ja wstałam bo cyca trzebabylo dac aleee już się popsulo i tej nocy znowu masakra..no cóż...życie chociaż nie powiem ze tamte dwie noce strasznie mi się podobaly...ehhh...

Dzień dobry

moja mała pewnie jeszcze tylko chwilke pokima później ide się ogarniać umyc wlosy cos porobić zje mleko i wybywamy na dwór może dzisiaj się uda i pogoda dopisze

moja malutka konczy dzisiaj pól roczku

wszystkiego naj również dla Kornelcia

ide dalej nadrabiać
Stary 2014-04-24, 11:18   #3146
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

dziewczyny kp przy przechodzeniu na mm podaje się od razu 2 ?

i drugie pytanie czym domywacie smoczki z butelek ? nie musze mówić jak wygląda po soku marchewkowym to samo jest z białym ustnikiem z niekapka

i przypomnijcie jakie chrupki dajecie dziecią jaka firma i gdzie kupujecie
od razu 2
ja nie dajr siku marchewkowego ale lyzeczke mam zafarbowana wiec mam takie do deserkow i takie do marchewki
tego sie nie da wymyc

Cytat:
no u mnie podobnie, czasami tak ciągnie że aż sutki bolą, a piersi mam takie mięciutkie i myślę sobie ze nic tam nie mam, i najważniejsze nie słyszę zeby przełykał, bo jak go karmię np. w dzień po dłuższej przerwie to słyszę jak ssie i przełyka, a w nocy nie, ..... boshe dziecko głodzę dopiero do mnie dociera

a ja mysle ze sie najada
moj syn tez tak ma i probowalam po karmieniu podac mm i nie cjce
poza tym on jak mu nie leci to histerie robi przy cycu
po prostu jak sa mega pelen to slychac bo mu leci szybko i nie wyrabia a jak leci wolno to nie slyszysz

a kaszka jaglana nie zatwardza polecam

Cytat:
ooo widziałam że gadałyście na temat butków
ja przy starszaku miałam takie skórzane , z twardym zapiętkniem (ponoć to konieczne), i były takie dziurkowane po bokach więc przewiewne i zakładałam dopiero jak zaczął stawiać pierwsze kroczki, a wcześniej skarpety antypoślizgowe nosił

i jeszcze .... ja tez małego kładę na podłogę na kocyk, bo kojca nie mam, (zastanawiam się czy kupić) ale muszę go pilnować bo turla się i wychodzi poza ten kocyk i liże parkiet a wiadomo na podłodze to mogą być mechy, kurz choć odkurzam prawie codziennie i co 2-3 na mokro, i tak się zastanawiam czy taki kojec by rozwiązał problem i pyt. do dziewczyn które mają kojec czy wasze dzieci chętnie tam przebywały, bawiły się,?
kojec nie rozwiaze ci tego problemu
ja mam i maciej tam.laduje jak musze zmyc podloge czy ugotowac obiaf a yakto i tak biega po calym.domu. po kafelkach i w ogole
moze ze.mnie.ignorantka ale od brudu sie nie umiera
szcegolnie ze jak sie myje regularnie to tam grzyba raczej nie ma

[/RIGHT]
Stary 2014-04-24, 11:21   #3147
butterfly20
Zakorzenienie

Sto lat dla Lenki i Kornela!

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
I jeszcze Wam powiem, że moja córcia się robi coraz bardziej kochana, że czasem bym ją chciała schrupać. Nie myślałam, ze można kogoś tak kochać. A najbardziej mnie ostatnio rozczula jak wieczorem już właściwie śpi i się nagle przebudza i zaczyna płakać (często się to zdarza) i wtedy jak ją wezmę na ręce, to się od razu uspokaja, uśmiecha i zamyka oczka to się uzewnętrzniłam

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

ha i jeszcze Misia - dałaś radę z tym parkingiem po angielsku, czy co to było?
nooo, to jest słodkie

Cytat:

a kiedy tu powróci?:pr osi:

Stary 2014-04-24, 11:23   #3148
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
a gdzie ćwiczysz?
na silowni

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Nieoczekiwanie Tassiu jestem w tej sytuacji co ty, chyba jednak na tę Chorwację nie wybędę...

Nasi znajomi (którzy jeszcze tydzień temu oburzali się,że rozważaliśmy jednak wyjazd do Bibione i pytaliśmy ich o zdanie, no ale oni nie chcieli) jednak nie pojadą, bo nagle rodzice postanowili przepisać im działkę i mają koszty notariusza i postawić płot, nie wydolą finansowo
nie pozostaje nam.nic inego jak jechac razem

[/RIGHT]
Stary 2014-04-24, 11:23   #3149
czaszka_
Zakorzenienie

ejjjjj czy to babsko sie ode mnie odczepi?? znowu byla ciotka tżta teraz i przyszla z kocem jakims bo mowi "jezu jak ja widze jak wy lekko ubieracie Julke to przynioslam Wam koc"(ona twierdzi ze dziecko musi zyc w cieple i ze niemowle sie nigdy nie przegrzeje), ze nim mamy przykrywac Julke(to juz drugi koc przyniosla.....) i Julka byla na huśtawce a ta zeby wylaczyc muzyke bo Julce bębenki pękają ze to malutkie dziecko....potem mała zajęczała a ta "widzisz widzisz już ją uszka bolą....a moze jej zimno???) ja pierd....... a jeszcze zachwile mowi do niej"widze ze bys chciala pić, a mamusia Ci nie chce dac pic a Ty musisz duzo pić" no normalnie walnięta baba

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:25   #3150
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
na silowni

nie pozostaje nam.nic inego jak jechac razem
hehehe

a ty dlaczego nie jedziesz, bo nie widziałam,żebyś pisała?Może w K.?

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ejjjjj czy to babsko sie ode mnie odczepi?? znowu byla ciotka tżta teraz i przyszla z kocem jakims bo mowi "jezu jak ja widze jak wy lekko ubieracie Julke to przynioslam Wam koc"(ona twierdzi ze dziecko musi zyc w cieple i ze niemowle sie nigdy nie przegrzeje), ze nim mamy przykrywac Julke(to juz drugi koc przyniosla.....) i Julka byla na huśtawce a ta zeby wylaczyc muzyke bo Julce bębenki pękają ze to malutkie dziecko....potem mała zajęczała a ta "widzisz widzisz już ją uszka bolą....a moze jej zimno???) ja pierd....... a jeszcze zachwile mowi do niej"widze ze bys chciala pić, a mamusia Ci nie chce dac pic a Ty musisz duzo pić" no normalnie walnięta baba

jak ty możesz to wytrzymać?Mówiłaś jej coś?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości