![]() |
#2431 |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Że przegrzewam oczywiście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Jakby kto chciał w rossmannie pampersy 3, 82 sztuki są za 44,99zł z kartą rossnę - wychodzi 0,55zł za sztukę. do 29 kwietnia |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
Pokaze jak bede przy komputerze
![]() Tymon dziś w nocy spał ciągiem 7,5h a jeśli liczyć wieczorne spanko u taty w ramionach to 9h ![]() Jeszcze sie pochwalę, ze we śnie przekręcil się o 180 stopni wzgledem pozycji w jakiej go kładlismy do łóżeczka. Muszę podpatrzec jego technikę, bo nie mam pojęcia jak tego dokonal ;-)
Edytowane przez sand Czas edycji: 2014-04-24 o 07:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Gang Iren
|
Cytat:
17 stopni to jeszcze nie upał, też zależy czy wiatr jest, bo to się odczuwa chłodniej wtedy. U nas najwięcej było 15 st i Kacper miał: body z krótkim, cienka bluzeczka, bluza z kapturkiem na głowie, dżinsy, skarpetki i buciki.
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam Tymkowi na chrzciny taki komplet:
http://img07.allegroimg.pl/photos/or.../39/4144473920 http://img07.allegroimg.pl/photos/or.../41/4149374177 http://img07.allegroimg.pl/photos/or.../79/4150817927 i jeszcze kilka rzeczy: http://img07.allegroimg.pl/photos/or.../93/4147889320 http://img07.allegroimg.pl/photos/or.../09/4142720920 http://img07.allegroimg.pl/photos/or.../25/4159362554 - niebieskie http://img07.allegroimg.pl/photos/or.../50/4163695007 - beżowe http://img07.allegroimg.pl/photos/or.../64/4144506403 - pomarańczowe |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Raczkowanie
|
Halo
My po wizycie u Pani neurolog ![]() Podsumowanie wizyty, może którejś z Was się w wypadku jakiś wątpliwości przyda. W naszym przypadku trzęsienie się rączki i płochliwość to najprawdopodobniej emocje i niski poziom żelaza. W przyszłym tygodniu, kiedy Kai minie katar mam iść zrobić badanie krwi. Po wywiadzie jednak stwierdziła, że skoro od 6 mies. miałam ciążę podtrzymywaną fenoterolem a do tego dość mocną anemię to na 90% to jest to. Badania potwierdzą. Dostałyśmy na to syrop z magnezem i innymi mikroelementami. Natomiast jeżeli chodzi o małe ciemiączko, to faktycznie takie jest, ale należy pod uwagę brać przede wszystkim przyrost obwodu głowy, który u nas jest prawidłowy a także szwy czaszkowe. Należy zaprzestać również suplementacji wit.D o ile taka była. A tak poza tym to nasłuchałam się tyle pochwał, że po wizycie latałam nad chodnikiem. Kaja jest nadrozwinięta, zarówno psychicznie jak i motorycznie. Część umiejętności, które już posiada w tabelach datowane jest na 5, a nawet 6 mies. Pani Doktor zwróciła uwagę na to, jaka Mała jest kontaktowa, ciekawska i rozgadana. Generalnie po wizycie usłyszałam, że z przyjemnością ogląda się takich zaangażowanych rodziców i szczęśliwe i dobrze stymulowane dziecko. ![]() No, to miłego dnia ![]()
![]() |
#2437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My idziemy do neurologa w połowie maja. Oby ta asymetria minęła... Dziewczyny, byłam dziś (ponad 10 tygodni po porodzie) na krzywej cukrowej... miałam iść drugiego maja ale mąż mi dziś zapewnił warunki. Za pierwszym razem lepiej wchodzi ten roztwór, pewnie dlatego, że za drugim razem człowiek wie, czego się spodziewać... Na czczo zmierzyła mi też glukometrem, zobaczymy, czy wyjdzie to samo co z krwi. Poproszę o kciuki za dobre wyniki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2438 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() może bym małemu kupiła czapeczki, bo z tym mamy zawsze problem. Antoś ma 10 czapeczek z czego dobra jest tylko jedna z H&M, reszta jest tak płytka, że mu uszka wystają, za to szeroka i się przesuwa na oczy. A te co wkleiłaś wyglądają na foremne ![]() Cytat:
![]() Konsternacja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |||||
Raczkowanie
|
Witajcie. U mnie lepiej z nastrojem i paranoją. W ramach dbania o zdrowie psychiczne tylko raz zmierzyłam Adasiowi głowę i nakładam embargo na korzystanie z google i wyszukiwania co oznaczają różne rzeczy. A że już dawno nosiłam się z profilaktyczną wycieczką do neurologa, to umówiłam nas na poniedziałek. A sprawa główki mnie zmobilizowała. Wierze, że pani doktor zmierzy i wyjdzie, że wszystko ok. A okazuje się, że ja też byłam jako dziecko małogłowa.
Za to odważyłam się zważyć po świętach i nic mi nie przybyło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kacper miał dzisiaj szczepienie i był bardzo dzielny ![]()
![]() |
#2441 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie!
Wreszcie udało mi sie Was nadrobić. Gratuluje wszystkich ciuszkowych łupów, oraz pozytywnych wizyt u lekarzy. My właśnie wróciliśmy do domu ale niestety mój komputer umarł (padł ram) wiec póki nie kupię nowego będę musiała korzystać z telefonu, wiec z góry przepraszam za wszystkie błędy w pisowni. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super żer wszystko ok ![]() ja idę dziś....
![]() |
#2443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do czapek to u nas tak samo,Artur ma AŻ jedną pasującą a reszta ni w kij ni w oko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zakorzenienie
|
Caillouu - super, ze wizyta u neurologa udana i z Kają wszystko dobrze
Konsternacja - trzymam kciuki za wyniki krzywej ![]() Tridentina - kupowalam na allegro u uzytkownika mdline. Ja w ogole bardzo lubie ciuszki Pinokio ![]() ![]() Idaikot - haha niezly pomysl z tą kamerą ;-) ![]() ![]() My po spacerze. Byla akcja pt." Jestem juz duzy i spac pod budką nie bede. Chmurki sa juz nudne". Nie ma rady, trzeba bylo wyjac dziecko z wozka, pokazac co w tym parku sie dzieje. Rozejrzal sie porzadnie i zasnął ![]() Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Tymek ma w oku rzęsę i nie umiem jej wyjąć grr przesuwam gazikiem z solą fizj po powiece, zeby przesunąć ją do kącika ale skubana ciagle się przesuwa. Probuje wkropić parę kropel soli do oka zeby wypłynęła ale Tymek zaciska powieki i nie trafiam.. a teraz przysypia to juz nie bede teraz kombinowac Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się po długiej nieobecności i stare bywalczynie i te nowe (łooo sporo Was ![]() Jak to napisałaś to poczułam smak tego badziewia w ustach... serio aż mi się podniosło. NIGDY WIECEJ. Trzymam kciuki!
![]() |
#2447 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() konsternacja, asymetria zniknie. Ćwiczycie coś? Za wyniki gluko trzymamy mocno kciuki razem z Młodym. Caillouu, gdzie w końcu wylądowałaś u neurologa? Brawa dla Kai ![]() gosia, masz prześliczny awatar ![]() Potwierdzam słowa sand. Ciuszki z Pinokio są bardzo fajne. A jeśli chodzi o czapki, to my mamy kilka firmy Dolli. Naprawdę świetnie się je zakłada. Ale przymierzamy w sklepie, bo na oko już parę razy się nacięłam. U mnie 0,5 kg więcej po świętach. A był już cały kilogram mniej niż przed ciążą. Mały odobraził się na chustę i teraz kieszonkujemy. Mamy też zebrę z Lamaze. Zdecydowany zabawkowy hit ![]() I mam nowy obiektyw do aparatu. W końcu ruszyło ze zdjęciami Młodego. Jeśli mnie wpuścicie, to poproszę o znak jakiś w sprawie klubu ![]() Dziewczyny beznabiałowe, jakie pyszności robiłyście na święta? U mnie był sernik z kaszy jaglanej, pieczeń soczewicowa i zaszalałam trochę z soją (jogurt, majonez i pasta bezjajecznie jajeczna). Na szczęście rewolucji nie było. A dziś na obiad: http://matkaweganka.blogspot.com/201...-gryczana.html Pyszne!
'Love is a burning thing And it makes a fiery ring Bound by wild desire I fell into a ring of fire' Johnny Cash Edytowane przez kulla Czas edycji: 2014-04-24 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |||||
Raczkowanie
|
Konsternacja,Tridentina, Ida, Gosia, Magnusia, Celina,Sand, Kulla - ślicznie dziękujemy
![]() Ponieważ Szanowny Małżonek ma od dziś urlop byliśmy na wycieczce ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, Szanowny Małżonek ma wnet urodziny, w związku z czym chciałabym go wywieźć za miasto i zrobić mu jakiś piknik. Macie jakieś pomysły na fajne przekąski, które mogłabym przygotować dzień wcześniej? Póki co myślałam o jakiś zawijańcach z ciasta francuskiego, koreczkach, muffinkach, ale to u mnie oklepane. Potrzebuję inspiracji ![]() ![]() Koniecznie daj znać co neurolog powiedział ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Mam wrażenie, że Ty jakąś fajną kuchnię w domu prowadzisz (to Ty byłaś na BioBazarze w Kato, dobrze pamietam? ![]() ![]()
Edytowane przez Caillouu Czas edycji: 2014-04-24 o 16:21 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2450 |
Raczkowanie
|
Mieszkam podobnie jak ty w Chorzowie
![]() Jestem bardzo zadowolona. Wydaje się być kompetentna. Wywiad przeprowadziła dokładnie, nie nalegała na następną wizytę, wynik badań krwi mam wysłać smsem a ona oddzwoni z interpretacją, a do tego zbadała Małą pod kątem przeziębienia które ostatnio przeszła. Dla mnie bardzo na plus. A Ty jakie odniosłaś wrażenie?
![]() |
#2451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobne, my poszliśmy z obniżonym napięciem, badanie trwało długo, a Pani zauważyła coś co nawet my przegapiliśmy asymetrię źrenic... Usg głowy ok, teraz okulista. W ogóle maglowała go 30 min prawie i wywijała nim nieźle ![]()
![]() |
#2452 |
Raczkowanie
|
Z tym wywijaniem tez mnie zaskoczyła. Posadzila moją niespełna 4 miesięczna córkę po turecku, a ona z małą pomocą tak siedziala ;-) Nie wiedziałam, ze tak mozna, no ale sama próbować nie będę ;-)
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- I oczywiście kciuki za okuliste. Dobrze, ze usg w porzadku ;-)
![]() |
#2453 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za kciuki
![]() Cytat:
![]() A ta rzęsa mu przeszkadza? Bo jak nie to sama wypłynie... Cytat:
![]() Też muszę ograniczyć google i cały internet bo popadam w paranoję... I też się zastanawiam jak taki maluch przemieszcza się w łóżeczku. Kulla- ćwiczymy ale na razie poprawy brak a już za 3 tygodnie kontrola tej asymetrii. Nie wiem czy zniknie do tego czasu. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 |
Zadomowienie
|
Część sand super ubranka.
Camillouu brawo dla córki!! Mój syn też dziś miał drugie szczepienie plus pneumokoki. Płakał bardzo,ale po wyjściu z przychodni ok. Badanie wszystko ok , tylko mam skierowanie żeby mu zrobić morfologie bo się poci bardzo na główce jak je. Waży już 7320 i 74 cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Caillouu, przepisami z chęcią się podzielę ![]() ![]() ![]() Ja byłam na BioBazarze ![]() ![]()
'Love is a burning thing And it makes a fiery ring Bound by wild desire I fell into a ring of fire' Johnny Cash Edytowane przez kulla Czas edycji: 2014-04-24 o 18:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |||||
Rozeznanie
|
Hej,
ja zaczynam znowu weekend z uczelnią ![]() U Nas wszystko po staremu, Karol od tygodnia przesypia całe noce, je coraz więcej i zbliża się do 7 kg. Ja jestem trochę wyczerpana fizycznie, nawet często nie mam siły żeby go podnieść i odbić ![]() ![]() Cytat:
![]() No i ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My też mamy Zebre ale z bright stars, Karol ją lubi ale ulubieńcem jest maskotka Elmo, właśnie ją tuli we śnie i to wygląda przesłodko ![]() ![]() ![]() jaki? przypomnij też do jakiego aparatu Cytat:
Mój jest od Twojego starszy o 10 dni a waży niecałe 7 i mierzy około 62cm, nawet nie ubieram mu jeszcze ubranek na 68 więc albo Twój jest długi albo mój jest taki krótki :P
![]() |
#2457 |
Zadomowienie
|
Jak co drugi dzień był listonosz z wylicytowanymi spodenkach z Zary 2 szt 9,90 i w galerii kupiłam mu dziś kaszkiet i bluzkę
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() hmm mój synek też się poci na główce ale myślałam, że to od kontaktu z moim ciałem (główka w zgięciu łokcia). Czy to inaczej wygląda? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ubranka miodzio ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | ||
Zakorzenienie
|
Jedyne co to powiedziałam że Adaś tak główkę na jedną stronę przekrzywia jak leży i patrzy na coś. Neurolog powiedziała, że nie wyczuwa żednych nieprawidłowości ani kręczy ale dała skierowanie na USG mięścni szyjki i skierowanie na takie zajęcia rehabiltacyjne gdzie pokażą jak małego nosić itpaby korygowac tą główkę. W ogóle bardzo fajna ta lekarka- spędziłam tam 40 minut, wszystko zbadała, wyjasniła, sprawdziła, pogadała. Podejście do dzieci ma bardzo dobre- zabawiała małego, gadała do niego łaskotała go itp- fajnie. Jedyne jak go na brzuszku położyła to się rozdarł a że potem jeszcze na pleckach cos zbadała to się rozwył strasznie krzykiem przeraźliwym. Ledwo go uspokoiłam na rękach i jeszcze popłakiwał tak- uuu, uuu, tak żałośnie. Po wyjściu z gabinetu musiałam go nakarmić bo wszystko się przeciągnęło a on jeszcze taki załamany był. Bardzo mnie zaskoczyło że w placówce było pomieszczenie do karmienia i przewijania dzieci- taki pokój z przewijakiem, umywalką krzesełkiem do karmienia i fotelem- bardzo fajna sprawa, szkoda, że wszędzie takich nie ma. Teraz mały śpi ale powrzeszczał przy usypianiu trochę ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
super ciuszki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.