Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 11:55   #361
basiczek24
Wtajemniczenie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Misia, dzięki jeszcze raz za info na PW

Ysia
, bukiet pewnie dostałaś od tajemniczego wielbiciela, albo Twój narzeczony Was śledził i Ci przyniósł kwiaty

Co do chrzestnych to ja mam siostrę od mamy i brata taty, mój chrzestnego ma brata od taty ale niestety chrzestna to jakaś koleżanka mamy tż jak już pisałam. Z trójką chrzestnych mamy bardzo dobry kontakt

Ijaa, miłego urlopowania. Tylko nie wciągnij się w nałóg alkoholowy i pamiętaj o ślubie

Opiumalfa, współczuję przebojów manicurzystką

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:58   #362
Lusiija
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
jej.... ale fajnieeee
ja mam odbiór sukni 5 dni wczesniej

Opiumalfa twoje paznokcie... wybacz, ale padłam

chromy
jak ty tam zkiecą wejdziesz? sami jedziecie czy razem ze świadkami?

Ysia
z baraniną czy kurczakiem? czy mieszany? na cienkim czy na grubym? jakie sosy, GADAJ!

Szczeperka FAJNE I TANIE

te ślubne sny są starszne
snilo mi sie, ze wzielam prysznic i juz mi amam kazala sukiene zakladac, bez bielizny! TŻ z rodzicami juz czekali, mama dala mi tusz i mowi ze tyle wystarczy, na co ja ze mam mokra glowe, to wziela zwiazala w kitke i wsadzila welon mowiac 'nie ebdzie widac', ojciec moj stal juz przy drzwiach, patrze na zegarek jestesmy spoznieni na wlsany slub 18:15!!!!! wiec wsyztsko szybko, nawet nie bylo blogoslawienstwa i fruu do kosciola. stoimy ojciec obok TŻ pobiegl pod oltarz, ide z ojcem i mowie ze nie mam bukietu a on wzial jakis wiechć sztuczny ze stolika przy zachrystii i mi wcisnal, jestesmy juz w polowie drogi do oltarza a mi sie ostro chce siku moj TŻ pod ołtarzem na mega kacu pokawalerskim i wciaz nie ogarnia co sie dzieje, ja paskudna i spostrzegam ze mam nie te sukienke co chcialam, ze ejst obrzydliwa do tego coraz bardziej chce mi sie sikuuu.... i
sie obudzilam i pognalam do lazienki.
jak dobrze ze to byl tylko sen
musze sie napic
Sami... ale rodzicom się nie podoba, że razem.. Dlatego nie wiem, czy nie poprosimy znajomego (ma czerwonego z lepszym silnikiem), aby zawiózł np mnie, no zobaczymy

Z sukienką się zmieszczę! Tż się śmieje, że jak nie to wyciągnie przednie siedzenie i będę siedziała na tylnim xD pewnie nie byłoby widać!
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 11:59   #363
madziara889
Zakorzenienie

Po większości salonów też sama chodziłam, bo nikt nie miał czasu. Tż chciał jechać ale nigdy nie pasowało. Wiem, żeby wybrać taką, która mi się podoba ale takie gadanie dobija Najpierw mama mnie pyta, chce zobaczyć, twierdzi, że mi ma się podobać, a potem dowala i wszystko widzi na nie. Nawet domyślam się jaki jest powód- nie noszę rozmiaru 38 więc wg niej we wszystkim mi źle Najgorsze jak już znajdę odpowiednią, będę chciała jechać przymierzyć i pewnie będę musiała jechać sama

Z pozytywnych rzeczy, to Tż się zaczął bardzo interesować ślubem. Codziennie pyta czy już znalazłam idealne zaproszenia, pyta o dekoracje, pytał kiedy zaczynamy zapraszać, stwierdził, że musi poszukać adresów do rodziny, która mieszka daleko. No normalnie chłopa mi w tej delegacji podmienili
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 12:06   #364
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Twoja mama ma taką naturę? Cieszy się, że wychodzisz za mąż?
Pewnie, że tak! Płaci mi przecież za ślub i gdyby nie jej propozycja to ślubu byśmy nie wzięli, bo dwóch studentów dziennych nie ma kasy xD

Ostatnio mi zarzuciła nawet, że nic się ślubem nie cieszę. Że to ona cieszy się bardziej ba! ma koszmary ślubne a ja nic. Cóż dla mnie droga do ślubu jeszcze daleka... kolokwia, egzaminy, których nie zdam na 100% w pierwszym terminie i wrześniowe miesięczne praktyki. W ogóle za dużo tego.

Mój Tż jeszcze broni licencjata w tym roku, ja egzaminy, potem we wrześniu prawdopodobnie przeprowadzka - jeszcze nie wiadomo gdzie, szukanie pracy przez TŻ, jeśli nie to zakładanie firmy, i zaoczne studia magisterskie plus szukanie noclegów w Krakowie. ehhh

A mama... bo bym zapomniała. Nie wiem no. Po prostu nigdy nie podoba mi się to co jej, dlatego raczej stara się nie wybierać nic dla mnie. Jej brożka do kwiaty Chyba nie poczuła, że przy takim wyborze potrzebne mi choć dobre słowo od niej. Cóż.

A też mi trochę smutno. Babka w salonie się mnie ostatnio pytała co ja tak zawsze wszystko sama załatwiam, że inne panny młode to zawsze z koleżankami przychodzą... <sciana>
Cóż ja mieszkam teraz tu gdzie studiuję więc koleżanek blisko nie mam.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Po większości salonów też sama chodziłam, bo nikt nie miał czasu. Tż chciał jechać ale nigdy nie pasowało. Wiem, żeby wybrać taką, która mi się podoba ale takie gadanie dobija Najpierw mama mnie pyta, chce zobaczyć, twierdzi, że mi ma się podobać, a potem dowala i wszystko widzi na nie. Nawet domyślam się jaki jest powód- nie noszę rozmiaru 38 więc wg niej we wszystkim mi źle Najgorsze jak już znajdę odpowiednią, będę chciała jechać przymierzyć i pewnie będę musiała jechać sama

Z pozytywnych rzeczy, to Tż się zaczął bardzo interesować ślubem. Codziennie pyta czy już znalazłam idealne zaproszenia, pyta o dekoracje, pytał kiedy zaczynamy zapraszać, stwierdził, że musi poszukać adresów do rodziny, która mieszka daleko. No normalnie chłopa mi w tej delegacji podmienili
Skąd ja to znam! Ja noszę 34, mama 52 więc według niej wszystko na mnie wisi hahahaha xD
Stary 2014-04-24, 12:10   #365
say-hello
Zakorzenienie

100 dni
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 12:10   #366
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
A też mi trochę smutno. Babka w salonie się mnie ostatnio pytała co ja tak zawsze wszystko sama załatwiam, że inne panny młode to zawsze z koleżankami przychodzą... <sciana>
Cóż ja mieszkam teraz tu gdzie studiuję więc koleżanek blisko nie mam.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Skąd ja to znam! Ja noszę 34, mama 52 więc według niej wszystko na mnie wisi hahahaha xD
Mnie babka tak samo ze zdziwieniem pytała czy sama mam zamiar mierzyć. Na dodatek byłą jeszcze jedna PMka i jej mama też bardzo się zdziwiła.

Dla mojej mamy jak ktoś nosi powyżej 38 to jest gruby i nie powinien wychodzić z domu. Nie każdy ma takie szczęście utrzymywać tyle lat stałą wagę i rozmiar.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 12:13   #367
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
100 dni
A ja 107! xD
Stary 2014-04-24, 12:13   #368
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
100 dni

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-24, 12:14   #369
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Mnie babka tak samo ze zdziwieniem pytała czy sama mam zamiar mierzyć. Na dodatek byłą jeszcze jedna PMka i jej mama też bardzo się zdziwiła.

Dla mojej mamy jak ktoś nosi powyżej 38 to jest gruby i nie powinien wychodzić z domu. Nie każdy ma takie szczęście utrzymywać tyle lat stałą wagę i rozmiar.
Pewnie, że tak. Moja mama była chudsza niż ja w moim wieku A teraz!?
Zresztą osobiście uważam, że 36/38 wyglądają bardziej kobieco
Stary 2014-04-24, 12:14   #370
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Hah! Nie martw się! Znajdziesz tą jedyną. Ja szukałam sukienki sama bo świadkowa (która i tak już nią nie jest) urodziła. Na drugi dzień łaziłam z teściową, która nic mi nie doradziła, bo mówiła, że za wcześnie i znajdę coś lepszego. (Teraz narzeka na TŻ, że ja sukienkę mam już od "roku" a on jeszcze nawet nie myśli). A gdy powiedziałam mamie, że wybrałam i aby zobaczyła to nawet się jej nie chciało podejść kawałek... Mówiła, że to mi ma się podobać. W sumie potem ze łzami ją tam zaciągnęłam a i tak powiedziała: "no taka skromna". Teraz sama już nie wiem czy dobrze zrobiłam. Mogłam pieprznąć tymi przesądami i chodzić z Tż'tem - on ma gust i zawsze wie w czym mi ładnie. Zakupy bez niego rzadko mam udane, a tak teraz nie miałabym wątpliwości...
Mam nadzieję że nie mamy tych samych narzeczonych Mój też ma świetny gust i też jeszcze nie ma garniaka, nie obawiam się jaki garnitur wybierze bo jak zwykle będzie przystojniacha i będzie świetnie wyglądał. Też trochę żałuję że nie wzięłam go na przymiarkę, bo suknia pewnie byłaby inna niż ta jaką mam. Noszę rozmiar 36, suknia szyta na 34 jestem bardzo szczupła więc suknie wzięłam hiszpankę z falbanami i nie wyglądam źle

Jestem mamą
Stary 2014-04-24, 12:16   #371
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
exist_ ojjjj może nie wszystko jest jeszcze stracone i ten wybrany ksiądz jednak da radę odprawić Waszą mszę - powodzenia już trzymam kciuki aby się udało
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

exist Strasznie mi przykro, rozumiem Cię. Mam nadzieję, że jednak uda mu się pojawić
Mamy dla niego zaproszenie... Jeszcze nie wysłane... I nie wiem, jest sens mimo wszystko wysyłać? Było osobiste, z prośbą o błogosławieństwo małżeństwa...
Chyba wyślemy, trudno, odmówi wtedy to już finalnie będę musiała się z tym pogodzić.
Stary 2014-04-24, 12:17   #372
cude
Zadomowienie

witam się w nowym wątku! Świetny tytuł, wątek przeleciałam...

sensuall, Pudełko na koperty? Nie planujemy, raczej torebkę prezentową. Al zobaczymy, jeśli wystarczy mi czasu, to coś przygotuję
obrączki mamy niesoczewkowe. Różnica cenowa - ok. 200 zł/sztukę.
Zawsze chciałam 3 mm, a wzięłam 5!
Gdzieś przeoczyłam Twoją suknię:\

Zapisałam się na makijaż - 50 zł, na 12.00. Mama zapisała 3 osoby do fryzjerki- od 8 do 11.00 Wybiorę się na 10. Ślub jest na 16, godzinowo jest ok? Teraz tak sobie myślę, że jeśli trzeba będzie gdzieś po ciś w sobotę pojechać, to trochę kiepsko może być i czy nic mi się nie rozwali do 16.00, a potem cała noc jeszcze...

Net mi się wiesza i nie mogę przejrzeć jeszcze 5 stron

Plan na rozdawanie zaproszeń: majówka - u mnie + kupimy wino, zobaczymy jak wyglądają noclegi, spiszemy protokół i może coś jeszcze się załatwi.
9-10 maja - TŻ. Policzył, że mamy do odwiedzenia 7 domów i 1.5 dnia w zupełności wystarczy Do jego bliższej rodziny możemy zajrzeć nawet późniejszym wieczorem i trochę uczcić to wydarzenie
A 12 lecimy na Komunię mojej ciotecznej sis.
Muszę lecieć w jakąś odległą część miasta, bo nie odebraliśmy paczki z paczkomatu i przenieśli ja do oddziału. A w paczce czekają: papier na winietki, pigmenty i koperty
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 12:18   #373
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że nie mamy tych samych narzeczonych Mój też ma świetny gust i też jeszcze nie ma garniaka, nie obawiam się jaki garnitur wybierze bo jak zwykle będzie przystojniacha i będzie świetnie wyglądał. Też trochę żałuję że nie wzięłam go na przymiarkę, bo suknia pewnie byłaby inna niż ta jaką mam. Noszę rozmiar 36, suknia szyta na 34 jestem bardzo szczupła więc suknie wzięłam hiszpankę z falbanami i nie wyglądam źle
Pokaż sukienkę!? Nie kojarzę, żebyś wstawiała chyba?
No ja mam nadzieję, że nie tych samych! Lubię gdy facet jest zdecydowany i ma gust! Przynajmniej wie, jaką mnie chce oglądać.. niestety w większości przypadków nago, ale no.. hihihi

Tż ma tylko nie ładną buźkę od zawsze kiedy go znam. A ja głupia! Oj wiem, że głupia! Nie mogę się powstrzymać, żeby mu co nieco nie powyciskać tego. Chcę go zaciągnąć do kosmetyczki, ale się ze mną śmieje! Na dodatek obgryza paznokcie i ma takie jakieś w palcach, zamiast jak to ładnie mają kobiety :O
Stary 2014-04-24, 12:25   #374
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Tż nie chce słyszeć o bransoletce dla mam w formie podziękowań dla rodziców - ja już nie mam na niego siły nic mu sie nie podoba co nie jest tradycyjne....
jak jest taki mądry to niech sam wymyśla, ja mam to gdzieś.... (najwyżej swoim rodzicom kupie to co mi sie podoba)

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Melduję się po panieńskim, wróciłam o 4 rano, jest szansa że wytrzeźwieje do wesela, ale niewielka.
jaki panienski!

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
dziś jedziemy rozdać kolejne zaproszenia do rodziny TŻ .. mam stresa bo w ogóle ich nie znam
tego tez sie strasznie boje...
a najgorsze jest to, ze bedziemy zapraszac takich gosci z ktorymi ja nie miałam kontaktu od 10 lat a są moją rodziną i troche boje sie że nie bedzie o czym gadac
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Moja chrzestna to mamy bliska kuzynka-wyjechała do Ameryki i z rodziną żadnych kontaktów nie utrzymuje. Na komunię nawet kartki nie dostałam. Mój chrzestny to brat ojca. Zmarł jak miałam 5 lat, ale tak poza tym to i tak mieszkał z rodziną na drugim końcu Polski. Moja siostra-chrzestna to żona kuzyna mamy, żadnych kontaktów bo się jednak szybko rozwiedli. Chrzestny
-kiedyś bardzo bliski kuzyn mamy. Potem przez konflikty rodzinne stracili kontakt.

Także to żadna gwaracja, że rodzina lepiej się z tej roli wywiąże.
dokładnie! moja chrzestna to żona brata mojego taty, ktora dwa lata po moim chrzcie wypieła się na całą nasza rodzinę (łacznie ze swoim mężem) a chrzestny nie żyje...
sama nie mam rodzeństwa, ani bliskiego kuzynostwa (poza jedna kuzynką, która cały czas mnie traktuje jakbym miała 14 lat - jest 8 lat starsza i zktórą nie mam o czym rozmawiać poza "cześć") więc chrzestną będzie moja bliska przyjaciółka ktora jest dla mnie jak siostra - znamy sie 21 lat! i ciagle jestesmy blisko

obkupiłam sie w promocji rossmanowskiej i nie jestem zadowolona z dwóch podkładów - jeden zapakowany fabrycznie bedzie u mnie zalegał na wieki.... zawsze wydam kase niepotrzebnie....
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 12:28   #375
Lusiija
Zadomowienie

A co do alkoholów kupujcie coś prócz wódki?
Mama chce zrobić stół alkoholowy. Ja, że nie znoszę wódy i innych mocnych chcę kupić z 30 szt takich: , wina itp.
Dziś usłyszałam, że mama chce: za 0,7l - 90 zł.. czy to nie przegięcie, powiedzcie mi? Wystarczy, że za wódkę sporo zapłacimy... Ona uważa, że chcę zrobić wesele tanim kosztem :O a mówi, mi że ma tylko bla bla tyle i musi oszczędzać :O
To typ człowieka, który musi się pokazać - wszystko najlepsze.
Stary 2014-04-24, 12:30   #376
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Kochana niestety nie powiem Ci , bo to było przez chrzestnego Tż załatwiane . On to wziął na siebie bo to samochód od jego partera w biznesach. A będziemy się z nim w maju widzieć więc się wszystkiego dowiemy bo też nie chcę go obciążać kosztami.
Szkoda Ale za to Ty masz fajnego wujka
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
ewaden A zaglądałaś tutaj? Przeglądaliśmy swego czasu w poszukiwaniu auta. Jets jeszcze inna stronka
Patrzyłam, ale nie wypatrzyłam czegoś dla nas :/ i w naszej okolicy, i w tym terminie co mamy, ale dzięki
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 12:32   #377
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Szkoda Ale za to Ty masz fajnego wujka

Patrzyłam, ale nie wypatrzyłam czegoś dla nas :/ i w naszej okolicy, i w tym terminie co mamy, ale dzięki
Ewuś, jak byłam u nas na targach to były zabytki i te trochę nowocześniejsze autka. Widziałaś? Może Ci coś siadło?

o patrz: http://www.samochody-weselne.pl/Biel.../Auto-do-slubu

Edytowane przez Lusiija
Czas edycji: 2014-04-24 o 12:34
Stary 2014-04-24, 12:38   #378
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokaż sukienkę!? Nie kojarzę, żebyś wstawiała chyba?
No ja mam nadzieję, że nie tych samych! Lubię gdy facet jest zdecydowany i ma gust! Przynajmniej wie, jaką mnie chce oglądać.. niestety w większości przypadków nago, ale no.. hihihi

Tż ma tylko nie ładną buźkę od zawsze kiedy go znam. A ja głupia! Oj wiem, że głupia! Nie mogę się powstrzymać, żeby mu co nieco nie powyciskać tego. Chcę go zaciągnąć do kosmetyczki, ale się ze mną śmieje! Na dodatek obgryza paznokcie i ma takie jakieś w palcach, zamiast jak to ładnie mają kobiety :O
Nie pokazywałam tu sukni, nawet jak miałam ubraną to nie zrobili mi foty Coś podobnego: http://www.warszawacity.pl/ogloszeni...roku-58841.htm
To ja tak samo jak Twój tż nie mam zbyt ładnej twarzy, ale jak zaczęłam chodzić do kosmetyczki i ostatnio kupuje maseczki z bingspa, jest o niebo lepiej Zaciągnij Twojego do kosmetyczki, w dzisiejszych czasach to jest normalne że facet odwiedza gabinet kosmetczny.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
A co do alkoholów kupujcie coś prócz wódki?
Mama chce zrobić stół alkoholowy. Ja, że nie znoszę wódy i innych mocnych chcę kupić z 30 szt takich: , wina itp.
Dziś usłyszałam, że mama chce: za 0,7l - 90 zł.. czy to nie przegięcie, powiedzcie mi? Wystarczy, że za wódkę sporo zapłacimy... Ona uważa, że chcę zrobić wesele tanim kosztem :O a mówi, mi że ma tylko bla bla tyle i musi oszczędzać :O
To typ człowieka, który musi się pokazać - wszystko najlepsze.
Ja bym sheridansa nie kupowała, to jest za drogie na wesele, można sobie w domu przy najbliższych wypić ale na wesele - nie. To tylko moje zdania

Jestem mamą
Stary 2014-04-24, 12:42   #379
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Nie pokazywałam tu sukni, nawet jak miałam ubraną to nie zrobili mi foty Coś podobnego: http://www.warszawacity.pl/ogloszeni...roku-58841.htm
To ja tak samo jak Twój tż nie mam zbyt ładnej twarzy, ale jak zaczęłam chodzić do kosmetyczki i ostatnio kupuje maseczki z bingspa, jest o niebo lepiej Zaciągnij Twojego do kosmetyczki, w dzisiejszych czasach to jest normalne że facet odwiedza gabinet kosmetczny.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Ja bym sheridansa nie kupowała, to jest za drogie na wesele, można sobie w domu przy najbliższych wypić ale na wesele - nie. To tylko moje zdania
To samiutko jej powiedziałam! Że jak ma ochotę to niech sobie do domu kupi. Ale wiesz, rozumiesz jaka by była dumna pijąc taki z moją teściową (ale to brzmi!!!) na weselu.

A co do sukni, dół ciekawy. Nie mój gust trochę, bo ja koronki itp, ale śliczna
Musisz przymierzyć i wrzucić!

Edytowane przez Lusiija
Czas edycji: 2014-04-24 o 12:43
Stary 2014-04-24, 12:43   #380
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:

Ja mojego Tż juz zapisałam do kosmetyczki na czwartek przed slubem. Ręce w dniu slubu muszą być ładne. Czasem jak oglądam zdjęcia to nie wiem o czym myśleli ale nie ma nic gorszego niż brzydkie ręce w dniu własnego ślubu.
Tż już uczulam od jakiegoś czasu aby nie ścigał rękawiczek w pracy i codziennie kremował i nawilżał dłonie.

A co do sheridan's my też kupujemy ze 2-3 butelki dla babć ale wiem że na pewno można go kupić taniej niż za 90 zł.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 12:45   #381
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Ja mojego Tż juz zapisałam do kosmetyczki na czwartek przed slubem. Ręce w dniu slubu muszą być ładne. Czasem jak oglądam zdjęcia to nie wiem o czym myśleli ale nie ma nic gorszego niż brzydkie ręce w dniu własnego ślubu.
Tż już uczulam od jakiegoś czasu aby nie ścigał rękawiczek w pracy i codziennie kremował i nawilżał dłonie.

A co do sheridan's my też kupujemy ze 2-3 butelki dla babć ale wiem że na pewno można go kupić taniej niż za 90 zł.
tia? muszę poszukać, bo przecież jak się uprze!?
A co prócz tego kupujecie?
Stary 2014-04-24, 12:58   #382
Szczeperka
Wtajemniczenie

Lusiija - widzę Twoja mama ma wizję "zastaw się, a postaw się"

Co do chodzenia samemu po suknię śłubną - ja chodziłam bo wiem dokładnie w czym dobrze wyglądam i jak się czuję. Nie potrzebowałam pomocy i nikt się w salonach nie dziwił że jestem sama... Takie komentarze to dla mnie brak klasy. Tylko zniechęca.

Cytat:
Mój wczoraj poszedł sam na zabiegi na dłonie. Pierwszy raz w życiu poszedł do kosmetyczki - do tej pory jestem w szoku
Więcej, podobało mu się i będzie tam wracał

Próbowałam się dowiedzieć na czym był ale nie za bardzo wiedział Z tego co zrozumiałam to peeling i parafina

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 12:59   #383
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
ale masz szczęście, że tż się zgodził na tą kosmetyczkę! ja swojego próbuję już od roku namówić, żeby poszedł na manikiur ze mną przed ślubem, albo żeby sobie zrobił stopy (ma tak cholernie ostre, jak jakiś drwal), ale on tylko się stuka w czoło i mówi, że mi odbiło nawet skarpetek złuszczających nie chciał

macie jakiś sposób, żeby go namówić? siłą go raczej nie zaciągnę, mocno się zapiera

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-04-24 o 13:02
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:00   #384
sensuall
Zadomowienie

Godzia_13
Piękne te obrączki Klasyka jest najlepsza Konwalie

ysia Niezły ten Twoj panieński kebab najlepszy !

wiosnaachtoty 30 dni!

Cude Moja kiecka to Oleander z kolekcji Afrodyta

Lusijja My pewnie kupimy tego Sheridana to jest bardzo dobry. Ale to też może 3-4 butelki. Zamierzam też zrobić jakieś swoje nalewki
I co do pytania narzeczonego to odpowiedź brzmi chromy
Stary 2014-04-24, 13:02   #385
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Lusiija - widzę Twoja mama ma wizję "zastaw się, a postaw się"
Dokładnie!

Cytat:
ale masz szczęście, że tż się zgodził na tą kosmetyczkę! ja swojego próbuję już od roku namówić, żeby poszedł na manikiur ze mną przed ślubem, albo żeby sobie zrobił stopy (ma tak cholernie ostre, jak jakiś drwal), ale on tylko się stuka w czoło i mówi, że mi odbiło nawet skarpetek złuszczających nie chciał
Mnie zawsze w nocy paznokciami w nogach dźga! xD heheheh
Stary 2014-04-24, 13:05   #386
Elrosa
Zadomowienie

Ysia boski wieczór panieński ach, ale zazdroszczę tych 2 dni!

Cude mam identycznie ustalone godziny - kosmetyczka na 12 (ale przede mną jeszcze mama i siostra, od 10), fryzjerka od 8 na naszą trójkę ale tę ostatnią muszę jeszcze potwierdzić, nie jest pewna, ile czasu zajmie jej moja fryzura, będziemy wiedzieć po próbnej, bo umawiałyśmy się przez telefon

21klaudyna mój prędzej zostawiłby mnie przed ołtarzem niż zgodził się na pójście do kosmetyczki. Próbuję go (bezskutecznie) namówić chociaż na używanie peelingu do rąk (mam taki cukrowy, firmy Paloma - absolutnie genialny!), to nie, on nie potrzebuje. :/

Sheridansa na stole też bym nie stawiała, trochę drogi z niego trunek, bez przesady u nas będą tylko wina, a na poprawiny dodatkowo piwo - myśleliśmy o tym z Lwówka, TŻ jest z tamtych okolic, a jak nie lwóweckie, to Ciechany.
Stary 2014-04-24, 13:09   #387
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ysia boski wieczór panieński ach, ale zazdroszczę tych 2 dni!

Cude mam identycznie ustalone godziny - kosmetyczka na 12 (ale przede mną jeszcze mama i siostra, od 10), fryzjerka od 8 na naszą trójkę ale tę ostatnią muszę jeszcze potwierdzić, nie jest pewna, ile czasu zajmie jej moja fryzura, będziemy wiedzieć po próbnej, bo umawiałyśmy się przez telefon

21klaudyna mój prędzej zostawiłby mnie przed ołtarzem niż zgodził się na pójście do kosmetyczki. Próbuję go (bezskutecznie) namówić chociaż na używanie peelingu do rąk (mam taki cukrowy, firmy Paloma - absolutnie genialny!), to nie, on nie potrzebuje. :/

Sheridansa na stole też bym nie stawiała, trochę drogi z niego trunek, bez przesady u nas będą tylko wina, a na poprawiny dodatkowo piwo - myśleliśmy o tym z Lwówka, TŻ jest z tamtych okolic, a jak nie lwóweckie, to Ciechany.
Ja to robię sposobem. Gdy leży już w łóżku proponuję mu masaż całego ciała i tak WCIERAM kremy xD Co do buźki to mówię, że mam świetny krem i super maseczkę kupioną specjalnie dla niego. Nakładam mu na łóżku, daję swój krem nawilżający. Co średnio 2 dni przemywam mu płatkami buźkę oczyszczając. Śmieję się, że zobaczymy czy wytrzyma szok na skórze daję raz zimne raz rozgrzewam, potem maseczkę - szorstkie itp. No jak dziecku ale działa!
Stary 2014-04-24, 13:12   #388
Dotka90
Zakorzenienie

Say hello, ja też się boję @ w dzień ślubu
A nie mogę przesunąć, bo na razie powrót do plastrów jest wykluczony

Docik, to nie lepiej było odłożyć tabletki zaraz PO ślubie, zamiast się denerwować teraz @ ?

Z tym dentystą to jesteś oszołom!

Sensual - śliczna sukienka
Co do obrączek to polecam soczewkę, jest OGROMNA różnica w noszeniu. Nasze są tak wygodne, że w ogóle nie czuć na dłoni, jak się ją ubierze

Różnica w cenie u nas była żadna, nic nie dopłacaliśmy za to.

Pudełko na koperty będziemy mieć, później pudło zamkniemy w sejfie (hotel udostępnia).

Nie zostawiaj pudła w aucie!!!

Lusiija - skąd jesteś? Znam Twojego gościa weselnego z winietki Albo zbieg okoliczności i nazwisk

Co do malczana, to jeden kumpel sobie kupił niedawno takiego bodajże 26latka, a jeden ma 2 sztuki, w tym jedna zarejestrowana już jako zabytek

Anka, a na marynarce pisało żeby nie prać? Jeśli nie, to reklamuj

Monia - bańki mydlane mogą Ci porobić plamy na sukience, więc raczej odradzam

Magdalenka, przykro mi z powodu wujka

Anesthesia - obrączki jak trzeba to i w 2 tygodnie zrobią Tylko weź sobie pod uwagę ewentualne reklamacje
My 2 razy jeździliśmy zanim ostatecznie odebraliśmy.
Gdzie zamawiacie?

Klaudyna, auto rewelacja!

Opium, ale dramat z tymi paznokciami! Chyba bym nie zapłaciła, koszmarek.

Mała czarna, dużo do załatwienia jeszcze, czy już luzik?

Misia, super poradnia, wszystkie powinny takie być

Pysia, widzę że fajnie w nowej pracy?

Co do dzieci, u nas będzie:
7l, 6l - na bank osobne krzesełka
2l 8m-cy; 2l 3m-ce - nie mam pojęcia co z nimi?
8 m-cy - wiadomo, z mamą

Ysia, jak Ty nie wiesz, czy do wesela wytrzeźwiejesz, to dobra impreza musiała być

Exist, a czemu ten ksiądz nie da rady?

Linaewen, Cashmere - co do chrzestnych, to popieram Lin - u mnie niby też chrzestni bliscy, ale co z tego..
Moja chrzestna - kuzynka mamy, ale nie utrzymujemy kontaktu. Mój chrzestny nie żyje już.
Chrzestny mojego brata to brat mojej mamy, chrzestna to druga kuzynka i też nie utrzymują kontaktu..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:15   #389
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Lusiija - skąd jesteś? Znam Twojego gościa weselnego z winietki Albo zbieg okoliczności i nazwisk
Nazwisko z Żywca pewnie zbieg okoliczności - wiele jest takich xD
Stary 2014-04-24, 13:19   #390
Opiumalfa
Zakorzenienie

say, wyszukaj jakies zdjecia z brzydkimi dlonmi, ze slubu. moze go otrzezwi
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości