Rossmann cz. XXII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 12:40   #661
nkfn
Raczkowanie

Dot.: Rossmann cz. XXII

Cytat:
Napisane przez Madziulek_91 Pokaż wiadomość
U mnie nie zmieniał koloru podkładu, a używałam kiedyś Inglota i ostatnio od długiego czasu BB Eveline. Ani nie rozjaśniał, ani nie przyciemniał Polecam go, ale może być tak, że z innymi podkładami zachowa się inaczej. A czytałaś opinie na KWC?
PS: Skąd wiedziałaś, że używałam transparentnego?
A używasz? haha. Kobieca intuicja Czytałam opinie na KWC, ale tam większość opinii o kolorze transparentnym wystawiają bladolice dziewczyny, które wiadomo.. używają jasnych podkładów, a mnie ciekawi jak zachowuje się przy średnio opalonej buźce, żebym nie przesadziła w odwrotną stroną, że ciało oliwkowe a buźka niczym córka młynarza.

Pinger
 Blogspot

/Nigdy nie pozwól, by strach przed działaniem wykluczył Cię z dalszej gry.
nkfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 12:41   #662
oluska55
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Na dziale z pielęgnacją młodej cery.
dzięki, a też wliczają się do zniżki? bo na rossnecie nie ma dzisiaj co sprawdzać...
oluska55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 12:50   #663
Iselle
Zadomowienie

GG do Iselle

Co do Color Tattoo z Maybelline miałam 4, mam 3
* czarnego się pozbyłam bo był jakiś gęsty grudkowaty, nie dało się równo nałożyć a trwałość miał żadną
* turkus faktycznie fajny i trwały, tylko kolor mało uniwersalny i ma srebrne drobinki
* szary stalowy niby trwały ale nie da się równomiernie rozprowadzić, trochę to niekomfortowe
* fiolet - słabo pamiętam ale zdaje się że na oku nie wychodził taki metaliczny jak na dłoni, nie przypominam sobie aby był nietrwały
porównałam teraz na ręce i turkus jest bardziej masełkowaty, mocniejszy i jednolity -> to chyba najlepszy jaki mam
zrobiłam jeszcze test ścierania chusteczką i turkus został a fiolet niestety łatwo zszedł

Edytowane przez Iselle
Czas edycji: 2014-04-24 o 12:53 Powód: dopisek
Iselle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:18   #664
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oluska55 Pokaż wiadomość
dzięki, a też wliczają się do zniżki? bo na rossnecie nie ma dzisiaj co sprawdzać...
Wchodzi do zniżki
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:25   #665
_czarny_kot
Zakorzenienie

nie mogę doczekac się tygodnia z lakierami
mam nadzieję, że będą już rita ora for rimmel 60 seconds śliczne kolorki, kilka sobie zakupię

tutaj swatche http://www.reallyree.com/2014/02/rit...-swatches.html
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:25   #666
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ale lipa... ale jestem załamana...
dziś zabrałam się za testowanie upolowanych okazji...
bourjois 123 kupiłam 2, na teraz 52 na później 53 gdy będzie cieplej i sie troche opalę... nie było testerów wiec brałam na oko i ten 52 jest tak ciemny że na lato dopiero sie nada a z tym 53 to nie wiem co zrobię...
zresztą u mnie sie nie sprawdził - nie zakrywa mi niedoskonałości...
tak samo róż - zachwycona numerkiem 54 na dłoni, na twarzy nie sprawdza sie - nie mój kolor - 50 zł wyrzucone w bloto
Dokup 51 - bardzo jasny - i mieszaj . 52 i 53 są prawie tak samo ciemne, 51 je ładnie rozjaśnia. Ja tak wtopiłam na poprzednim -40%. Teraz dokupilam 51 (sam za jasny dla mnie) - po wymieszaniu ekstra

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:30   #667
Madziulek_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nkfn Pokaż wiadomość
A używasz? haha. Kobieca intuicja Czytałam opinie na KWC, ale tam większość opinii o kolorze transparentnym wystawiają bladolice dziewczyny, które wiadomo.. używają jasnych podkładów, a mnie ciekawi jak zachowuje się przy średnio opalonej buźce, żebym nie przesadziła w odwrotną stroną, że ciało oliwkowe a buźka niczym córka młynarza.
Ja jestem taka pośrednia, nie bardzo jasna i nie oliwkowa i byłam naprawdę zadowolona Teraz używam innego pudru, ale na pewno wrócę do Rimmela Ale teraz na tej promocji wyjdzie bardzo tanio, zawsze możesz wypróbować, potem ewentualnie komuś oddać jak nie sprawdzi się u Ciebie
Jestem pod wrażeniem intuicji
Madziulek_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:32   #668
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

Dziewczyny, możecie mi polecić jakiś róż?
Stary 2014-04-24, 13:36   #669
ania026
Przyczajenie

Tak na wstępie, krótki opis mam nadzieję że ktoś przebrnie i pomoże

Dziewczyny mam w domu kilka podkładów(dokładnie 4/wszystkie raczej kryjąco-matujące) ale żaden nie jest dobry kolorystycznie tak na 90 % do mojej szyi i dekoltu. Ja wogóle mam chyba jakiś dziwny odcień skóry, jest taki żółto-zielono szary no sama nawet nie wiem jak go opisać. Mam cerę już raczej mieszaną bo przez ostatnie 2-3 lata jak zaczęłam się malować to przestałam wysuszać twarz a więcej nawilżać ale od co najmniej 6/7 lat mam takie podskórne gule które przez 3 tyg. wyłażą na wierzch a potem drugie tyle się goją, blizny i przebrwienia.
Ostatnio pod podkład używam polecanego na KWC kremu z białego jelenia. Aha i prawie wszyskie się utleniają.

Podkłady które miałam:
1*pierwszy był essence soft & natural stara wersja kol.02 sand beige na twarzy w dzień dość pomarańczowy ale co dziwne na zdjęciach nie było widać różnicy

2*podkład max factor smooth effect kol. 45 creamy ivory nawet w porządku nie ciemniał nie był różowy

3*catrice dawny infinite mat kol. 010 light beige, zużyty do końca może minimalnie ciemniał ale prawie niezauważalnie niestety nie ma u mnie już natury

4*bb crem garnier kol. light utleniał się na pomarańcz

5*max fac. 3 w 1 all day flawless kol. 47 , idąc tropem wcześniejszego z tej firmy, niestety się utlenia, włazi w pory trochę ciastuje ale mnimalnie

6*bourjois flower perfection kol. 51 vanille clair/light vanilia , utlenia się na tak dziwnie bo trochę różowo i pomarańczowo, kryje średnio robi maskę, strasznie pudrowy a nie można go niczym przypudrować bo twarz jest wtedy jak z gipsu, włazi w pory, robi ciasto, brudzi i ściera się o wszystko

7* i kupiony na ostatniej promo w listopadzie max fac. whipped creame kol. 45 warm almond czemu kupiłam myślam że będzie lekki i średnio kryjący no niby jest , użyłam 3 razy ale ciemnieje w brązo - pomaracz

8* i mój ostatni nabytek z końca lutego pierre rene skim balance cover kol.20 champagne

Myślałam nad maybelline dream pure bb cream kol. jasny i l'oreal true match kol. n1 albo w1 moja mama używała go przez pewien czasw starych opak. kol. n1/n2/w3 ale jak spróbowałm dwa pierwsze to na mnie była pomarańcza ale teraz coś chyba zmienili.

Ogólnie to nie chciałam nic wysuszającego żebym mogła używać pudru do utrwalenia bez efektu gipsu na twarzy, nawet za cenę jakiegoś tam krycia.
ania026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:40   #670
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez ania026 Pokaż wiadomość
Tak na wstępie, krótki opis mam nadzieję że ktoś przebrnie i pomoże

Dziewczyny mam w domu kilka podkładów(dokładnie 4/wszystkie raczej kryjąco-matujące) ale żaden nie jest dobry kolorystycznie tak na 90 % do mojej szyi i dekoltu. Ja wogóle mam chyba jakiś dziwny odcień skóry, jest taki żółto-zielono szary no sama nawet nie wiem jak go opisać. Mam cerę już raczej mieszaną bo przez ostatnie 2-3 lata jak zaczęłam się malować to przestałam wysuszać twarz a więcej nawilżać ale od co najmniej 6/7 lat mam takie podskórne gule które przez 3 tyg. wyłażą na wierzch a potem drugie tyle się goją, blizny i przebrwienia.
Ostatnio pod podkład używam polecanego na KWC kremu z białego jelenia. Aha i prawie wszyskie się utleniają.

Podkłady które miałam:
1*pierwszy był essence soft & natural stara wersja kol.02 sand beige na twarzy w dzień dość pomarańczowy ale co dziwne na zdjęciach nie było widać różnicy

2*podkład max factor smooth effect kol. 45 creamy ivory nawet w porządku nie ciemniał nie był różowy

3*catrice dawny infinite mat kol. 010 light beige, zużyty do końca może minimalnie ciemniał ale prawie niezauważalnie niestety nie ma u mnie już natury

4*bb crem garnier kol. light utleniał się na pomarańcz

5*max fac. 3 w 1 all day flawless kol. 47 , idąc tropem wcześniejszego z tej firmy, niestety się utlenia, włazi w pory trochę ciastuje ale mnimalnie

6*bourjois flower perfection kol. 51 vanille clair/light vanilia , utlenia się na tak dziwnie bo trochę różowo i pomarańczowo, kryje średnio robi maskę, strasznie pudrowy a nie można go niczym przypudrować bo twarz jest wtedy jak z gipsu, włazi w pory, robi ciasto, brudzi i ściera się o wszystko

7* i kupiony na ostatniej promo w listopadzie max fac. whipped creame kol. 45 warm almond czemu kupiłam myślam że będzie lekki i średnio kryjący no niby jest , użyłam 3 razy ale ciemnieje w brązo - pomaracz

8* i mój ostatni nabytek z końca lutego pierre rene skim balance cover kol.20 champagne

Myślałam nad maybelline dream pure bb cream kol. jasny i l'oreal true match kol. n1 albo w1 moja mama używała go przez pewien czasw starych opak. kol. n1/n2/w3 ale jak spróbowałm dwa pierwsze to na mnie była pomarańcza ale teraz coś chyba zmienili.

Ogólnie to nie chciałam nic wysuszającego żebym mogła używać pudru do utrwalenia bez efektu gipsu na twarzy, nawet za cenę jakiegoś tam krycia.
A może zainteresuj się gamą Healthy Mix z Bourjois - może akurat te bardziej żółte 51 i 52 będą ci pasowały. Osoby z oliwkową karnacją mają utrudnione pole manewru w drogeriach - ale zawsze możesz spróbować kosmetyków mineralnych; firmy mają w swojej ofercie odcienie dla wielu odcieni karnacji (beżowe, oliwkowe, złote, różowe, neutralne...).
Większość kolorówki, które tu wymieniłaś to odcienie neutralne, które lubią zrobić się pomarańczowe, a czasem także (w zależności od ilości różowego pigmentu) świnkują.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:49   #671
Tasienkaaa
Rozeznanie

A ja nie mogłam się zdecydować którą bazę chcę: L'oreal Lumi czy Revlon Photoready Skinlights Face Illuminator (do tego kolor 100 albo 200) :/ Czytałam na KWC, że L'oreal się rozwarstwia, miała ją któraś z was? Ah te promocje...
Tasienkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 13:59   #672
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasienkaaa Pokaż wiadomość
A ja nie mogłam się zdecydować którą bazę chcę: L'oreal Lumi czy Revlon Photoready Skinlights Face Illuminator (do tego kolor 100 albo 200) :/ Czytałam na KWC, że L'oreal się rozwarstwia, miała ją któraś z was? Ah te promocje...
A ten Revlon, to co za cudo? Tylko rozświetla czy też trochę wygładza/przedłuża makijaż?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:01   #673
ania026
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
A może zainteresuj się gamą Healthy Mix z Bourjois - może akurat te bardziej żółte 51 i 52 będą ci pasowały. Osoby z oliwkową karnacją mają utrudnione pole manewru w drogeriach - ale zawsze możesz spróbować kosmetyków mineralnych; firmy mają w swojej ofercie odcienie dla wielu odcieni karnacji (beżowe, oliwkowe, złote, różowe, neutralne...).
Większość kolorówki, które tu wymieniłaś to odcienie neutralne, które lubią zrobić się pomarańczowe, a czasem także (w zależności od ilości różowego pigmentu) świnkują.
Dzięki za odpowiedź, widziałam że ten podkład często przewija się na wątku ale mając FP z tej firmy boję się właśnie że będzie się dziać to samo, miałam swgo czasu odlewkę Revlona CS kol. 150 i dla mnie mazał się po twarzy nic nie krył a kolor na twarzy wychodził dziwny i nie kupiłam go bo bałam się też, że będzie mnie zapychał.

Popatrzę dzisiaj albo jutro jeszcze na tego HM 51, ale po zdjęciach w internecie ciekawi mnie ten bb z maybe do cery mieszanej w kol. jasnym.
ania026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:04   #674
Coffee24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
nie mogę doczekac się tygodnia z lakierami
mam nadzieję, że będą już rita ora for rimmel 60 seconds śliczne kolorki, kilka sobie zakupię

tutaj swatche http://www.reallyree.com/2014/02/rit...-swatches.html
Ale mi chęci narobiłaś! Już 4 kolorki mi wpadły w oko.
Coffee24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:11   #675
Beata_Batumi
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź, widziałam że ten podkład często przewija się na wątku ale mając FP z tej firmy boję się właśnie że będzie się dziać to samo, miałam swgo czasu odlewkę Revlona CS kol. 150 i dla mnie mazał się po twarzy nic nie krył a kolor na twarzy wychodził dziwny i nie kupiłam go bo bałam się też, że będzie mnie zapychał.

Popatrzę dzisiaj albo jutro jeszcze na tego HM 51, ale po zdjęciach w internecie ciekawi mnie ten bb z maybe do cery mieszanej w kol. jasnym.
Ja miałam burzuja bio detox i tez mi nie pasował, tak samo próbka tego flower perf- chyba mają jakiś składnik w sobie... a może przestań się malować?

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:13   #676
Tasienkaaa
Rozeznanie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...luminator.html

mało recenzji, na ręku bardzo się świeci, ale może pod podkładem albo z nim zmieszany da fajny efekt? Właśnie sama nie wiem, chciałabym coś, co nie zapycha
Tasienkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:16   #677
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:

Dwa najjaśniejsze kolory HM są bardzo popularne, bo są bardziej żółte. Macałam podkłady z innych linii Bourjois (123 i FP) i one są już takie trochę bardziej neutralne .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:21   #678
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Dzewczyny, sprawdzcie na rossnecie ceny podkladow. Pokazuje ceny regularne, czyzby promocja sie skonczyla?
już wczoraj wieczorem to zauważyłam. Nawet się zastanawiałam czy te promocyjne ceny na stronie rossnet mi się nie śniły

Byłam dziś i kupiłam 2 podkłady... ( chciałam Manhattan ale sobie przypomniałam, że ich u mnie nie ma )
1. Lirene City Matt
2 Lirene Demoprogram Nature Matte

+
3 maseczki Rival de Loop i chusteczki Alterry

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:26   #679
delfix10
Zakorzenienie

kochane wczoraj podczas kąpieli pękło mi naczynko pod nosem ,jaki korektor polecacie?
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:33   #680
EllisMeddle
Raczkowanie

ktoś tu pytał o bazę DAX, u mnie w Ross niestety nie jest na promocji
EllisMeddle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:45   #681
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:
Napisane przez EllisMeddle Pokaż wiadomość
ktoś tu pytał o bazę DAX, u mnie w Ross niestety nie jest na promocji
co jest kurcze, u jednych wchodza produkty na %, u innych nie
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:46   #682
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iselle Pokaż wiadomość
Co do Color Tattoo z Maybelline miałam 4, mam 3
* czarnego się pozbyłam bo był jakiś gęsty grudkowaty, nie dało się równo nałożyć a trwałość miał żadną
* turkus faktycznie fajny i trwały, tylko kolor mało uniwersalny i ma srebrne drobinki
* szary stalowy niby trwały ale nie da się równomiernie rozprowadzić, trochę to niekomfortowe
* fiolet - słabo pamiętam ale zdaje się że na oku nie wychodził taki metaliczny jak na dłoni, nie przypominam sobie aby był nietrwały
porównałam teraz na ręce i turkus jest bardziej masełkowaty, mocniejszy i jednolity -> to chyba najlepszy jaki mam
zrobiłam jeszcze test ścierania chusteczką i turkus został a fiolet niestety łatwo zszedł
Chyba mnie przekonałaś do turkusowego, chociaż znowu te srebrne drobinki...sama nie wiem, chciałam go czasem użyć nie tylko na imprezę ale i na co dzień...ten drugi odcień niebieskiego o którym pisałam to Everlasting nave-czy jakoś tak-miał go ktoś? Dziś ciapnęłam się testerem na dłoni...i jakoś tak dziwnie napigmentowany był, tzn niejednolicie...
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:53   #683
madzia1_s
Zadomowienie

Bylam dzisiaj u mnie w Rossmanie ale niestety odżywka 3min Aussie nie była w CND jedynie była na nia promocja (bodajże 15,99 kosztowala)
madzia1_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 14:58   #684
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
Napisane przez madzia1_s Pokaż wiadomość
Bylam dzisiaj u mnie w Rossmanie ale niestety odżywka 3min Aussie nie była w CND jedynie była na nia promocja (bodajże 15,99 kosztowala)
u mnie tak samo
Stary 2014-04-24, 14:59   #685
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rodzyneq84 Pokaż wiadomość
najpopularniejszy i chyba najbardziej polecany, a zarazem kultowy róż to bourjois, najczęściej wybierany kolor to 34, różowiutki róż, ani trochę czerwonego/brzoskwiniowego/brązowego/złotego w nim nie ma, czysto różowy

Cytat:
a sprawdzałaś pod czytnikiem ?? ile powinna kosztować w cnd ? ? i który rodzaj - do jakich włosów jest w cnd??

Edytowane przez _czarny_kot
Czas edycji: 2014-04-24 o 15:00
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:01   #686
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
co jest kurcze, u jednych wchodza produkty na %, u innych nie
zauważyłam, że przy niektórych produktach cena promocyjna widnieje pod czytnikiem, a przy innych rabat nabija się dopiero na kasie. może stąd te niejasności warto sprawdzić na kasie ewentualnie poprosić o wycofanie produktu jeśli rabat się nie nalicza
Stary 2014-04-24, 15:03   #687
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rodzyneq84 Pokaż wiadomość
Z tańszych polecam Wibo

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:10   #688
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Napisane przez Siuniaaa Pokaż wiadomość
Ja się nadal zastanawiam na Manhattan Powder Matt, Revlon Colorstay i Max Factor Facefinity
No niby to tylko 16zł ale tak z drugiej strony jak nie spasuje;> to lepiej dołożyć i mieć sprawdzony Healthy Mix to jeden z ulubionych, uwielbiam go właśnie za naturalny efekt
też dla bladziochów? :P

zaraz ruszam do Rossmanna :P

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:20   #689
scrabble1
Zakorzenienie

Dziewczyny pomóżcie, bo mamusia nie da mi żyć
Krem na dzień, konkretnie nawilżający, prawie że tłusty z jakimś filtrem przynajmniej 20-30 dla mamy? Nie mam pojęcia czego dla niej szukać a w Rosie jest ich pełno. Ma typowo suchą cerę, podkładu nie używa czyli nie musi być pod makijaż. Będę wdzięczna za sugestie

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 15:22   #690
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:
u mnie nawet promocji nie było, 19,99 na czytniku
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości