|
|
#661 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rossmann cz. XXII
Cytat:
|
|
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
Co do Color Tattoo z Maybelline miałam 4, mam 3
* czarnego się pozbyłam bo był jakiś gęsty grudkowaty, nie dało się równo nałożyć a trwałość miał żadną * turkus faktycznie fajny i trwały, tylko kolor mało uniwersalny i ma srebrne drobinki * szary stalowy niby trwały ale nie da się równomiernie rozprowadzić, trochę to niekomfortowe * fiolet - słabo pamiętam ale zdaje się że na oku nie wychodził taki metaliczny jak na dłoni, nie przypominam sobie aby był nietrwały porównałam teraz na ręce i turkus jest bardziej masełkowaty, mocniejszy i jednolity -> to chyba najlepszy jaki mam zrobiłam jeszcze test ścierania chusteczką i turkus został a fiolet niestety łatwo zszedł Edytowane przez Iselle Czas edycji: 2014-04-24 o 12:53 Powód: dopisek |
|
|
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę doczekac się tygodnia z lakierami
![]() mam nadzieję, że będą już rita ora for rimmel 60 seconds tutaj swatche http://www.reallyree.com/2014/02/rit...-swatches.html |
|
|
|
#666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. 52 i 53 są prawie tak samo ciemne, 51 je ładnie rozjaśnia. Ja tak wtopiłam na poprzednim -40%. Teraz dokupilam 51 (sam za jasny dla mnie) - po wymieszaniu ekstra Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz używam innego pudru, ale na pewno wrócę do Rimmela Ale teraz na tej promocji wyjdzie bardzo tanio, zawsze możesz wypróbować, potem ewentualnie komuś oddać jak nie sprawdzi się u Ciebie ![]() Jestem pod wrażeniem intuicji
|
|
|
|
|
#668 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, możecie mi polecić jakiś róż?
|
#669 |
|
Przyczajenie
|
Tak na wstępie, krótki opis mam nadzieję że ktoś przebrnie i pomoże
Dziewczyny mam w domu kilka podkładów(dokładnie 4/wszystkie raczej kryjąco-matujące) ale żaden nie jest dobry kolorystycznie tak na 90 % do mojej szyi i dekoltu. Ja wogóle mam chyba jakiś dziwny odcień skóry, jest taki żółto-zielono szary no sama nawet nie wiem jak go opisać. Mam cerę już raczej mieszaną bo przez ostatnie 2-3 lata jak zaczęłam się malować to przestałam wysuszać twarz a więcej nawilżać ale od co najmniej 6/7 lat mam takie podskórne gule które przez 3 tyg. wyłażą na wierzch a potem drugie tyle się goją, blizny i przebrwienia. Ostatnio pod podkład używam polecanego na KWC kremu z białego jelenia. Aha i prawie wszyskie się utleniają. Podkłady które miałam: 1*pierwszy był essence soft & natural stara wersja kol.02 sand beige na twarzy w dzień dość pomarańczowy ale co dziwne na zdjęciach nie było widać różnicy 2*podkład max factor smooth effect kol. 45 creamy ivory nawet w porządku nie ciemniał nie był różowy 3*catrice dawny infinite mat kol. 010 light beige, zużyty do końca może minimalnie ciemniał ale prawie niezauważalnie niestety nie ma u mnie już natury 4*bb crem garnier kol. light utleniał się na pomarańcz 5*max fac. 3 w 1 all day flawless kol. 47 , idąc tropem wcześniejszego z tej firmy, niestety się utlenia, włazi w pory trochę ciastuje ale mnimalnie 6*bourjois flower perfection kol. 51 vanille clair/light vanilia , utlenia się na tak dziwnie bo trochę różowo i pomarańczowo, kryje średnio robi maskę, strasznie pudrowy a nie można go niczym przypudrować bo twarz jest wtedy jak z gipsu, włazi w pory, robi ciasto, brudzi i ściera się o wszystko 7* i kupiony na ostatniej promo w listopadzie max fac. whipped creame kol. 45 warm almond czemu kupiłam myślam że będzie lekki i średnio kryjący no niby jest , użyłam 3 razy ale ciemnieje w brązo - pomaracz 8* i mój ostatni nabytek z końca lutego pierre rene skim balance cover kol.20 champagne Myślałam nad maybelline dream pure bb cream kol. jasny i l'oreal true match kol. n1 albo w1 moja mama używała go przez pewien czasw starych opak. kol. n1/n2/w3 ale jak spróbowałm dwa pierwsze to na mnie była pomarańcza ale teraz coś chyba zmienili. Ogólnie to nie chciałam nic wysuszającego żebym mogła używać pudru do utrwalenia bez efektu gipsu na twarzy, nawet za cenę jakiegoś tam krycia. |
|
|
|
#670 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Większość kolorówki, które tu wymieniłaś to odcienie neutralne, które lubią zrobić się pomarańczowe, a czasem także (w zależności od ilości różowego pigmentu) świnkują.
|
|
#671 |
|
Rozeznanie
|
A ja nie mogłam się zdecydować którą bazę chcę: L'oreal Lumi czy Revlon Photoready Skinlights Face Illuminator (do tego kolor 100 albo 200) :/ Czytałam na KWC, że L'oreal się rozwarstwia, miała ją któraś z was? Ah te promocje...
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
A ten Revlon, to co za cudo? Tylko rozświetla czy też trochę wygładza/przedłuża makijaż?
|
|
|
|
#673 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Popatrzę dzisiaj albo jutro jeszcze na tego HM 51, ale po zdjęciach w internecie ciekawi mnie ten bb z maybe do cery mieszanej w kol. jasnym. |
|
|
|
|
#674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...luminator.html
mało recenzji, na ręku bardzo się świeci, ale może pod podkładem albo z nim zmieszany da fajny efekt? Właśnie sama nie wiem, chciałabym coś, co nie zapycha
|
|
|
|
#677 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
.
|
|
#678 | |
|
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
![]() Byłam dziś i kupiłam 2 podkłady... ( chciałam Manhattan ale sobie przypomniałam, że ich u mnie nie ma )1. Lirene City Matt 2 Lirene Demoprogram Nature Matte + 3 maseczki Rival de Loop i chusteczki Alterry
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
kochane wczoraj podczas kąpieli pękło mi naczynko pod nosem ,jaki korektor polecacie?
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
ktoś tu pytał o bazę DAX, u mnie w Ross niestety nie jest na promocji
|
|
|
|
#681 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
Bylam dzisiaj u mnie w Rossmanie ale niestety odżywka 3min Aussie nie była w CND jedynie była na nia promocja (bodajże 15,99 kosztowala)
|
|
|
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
najpopularniejszy i chyba najbardziej polecany, a zarazem kultowy róż to bourjois, najczęściej wybierany kolor to 34, różowiutki róż, ani trochę czerwonego/brzoskwiniowego/brązowego/złotego w nim nie ma, czysto różowy
a sprawdzałaś pod czytnikiem ?? ile powinna kosztować w cnd ? ? i który rodzaj - do jakich włosów jest w cnd?? Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2014-04-24 o 15:00 |
|
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
|
zauważyłam, że przy niektórych produktach cena promocyjna widnieje pod czytnikiem, a przy innych rabat nabija się dopiero na kasie. może stąd te niejasności
warto sprawdzić na kasie ewentualnie poprosić o wycofanie produktu jeśli rabat się nie nalicza
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz ruszam do Rossmanna :P
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie, bo mamusia nie da mi żyć
Krem na dzień, konkretnie nawilżający, prawie że tłusty z jakimś filtrem przynajmniej 20-30 dla mamy? Nie mam pojęcia czego dla niej szukać a w Rosie jest ich pełno. Ma typowo suchą cerę, podkładu nie używa czyli nie musi być pod makijaż. Będę wdzięczna za sugestie
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
#690 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

Polecam go, ale może być tak, że z innymi podkładami zachowa się inaczej. A czytałaś opinie na KWC? 

)