|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
Po drugie oboje po 28 lat maja Po trzecie oboje są dla nas przyjaciółmi, to komu mieliśmy dać zaproszenie z os. ? A tak w ogóle to ja na miejscu twojej swiadkowej bym się śmiertelnie obrazila za takie zaproszenie, w dzisiejszych czasach gdzie wiek zawierania malzenst jest mocno przesunięty to zamieszkanie razem jest taka granica gdzie wręcza się juz zaproszenia spersonalizowane. Dziękuję ![]() jestem przeciwna zaproszeniom z os. T. W takich przypadkach...
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2014-04-24 o 14:49 |
|
|
|
|
#422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
Możesz napisać coś więcej o tych odżywkach? Zaciekawiłam się ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Znam pary które są starsze i miały 10 lat stażu gdy się rozstawały... To nie ma nic do rzeczy Życzę im jak najlepiej, jeśli będą chcieli do siebie wrócić to wrócą. Dziewczyny mają rację żebyś poczekała ok. miesiąca z zapraszaniem ich - zwłaszcza jeśli on chce wrócić
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ na codzień chodzi w zaroscie
na ślub nie wiem czy się ogoli, ale to mi nie robi - bardzo go lubię w brodzie A co do dłoni - powiem mu, że wszyscy Wasi TŻ idą do manikiurzystki i on też powinien d
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
My właśnie w święta dostaliśmy, a w zasadzie TŻ dostał, zaproszenie na ślub kolegi. Ja jestem wpisana jako osoba towarzysząca. Kolega mnie zna od kilku lat, jego przyszła żona miała okazję mnie poznać bo byliśmy razem pod namiotem, w Boże Narodzenie dostali zaproszenie od nas więc mogli spojrzeć jak mam na imię. TŻ zwalił to na fakt że ten kolega wychowywał się praktycznie sam i nie miał kto go nauczyć manier, ale przecież jest ta dziewczyna i to ona powinna ogarnąć takie sprawy! Zwłaszcza że kolega dobrze mnie zna z imienia, nazwisko mogli spisać lub zadzwonić, ewentualnie wpisać samo imię. My dzwoniliśmy do wszystkich i pytaliśmy o dane osób towarzyszących. Na ich ślubie będziemy już małżeństwem, ciekawa jestem czy będą winietki...
|
#426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja kiecka w rzeczywistości wygląda tak jak w załączniku, może nie wygląda jakoś zachwycająco ale jak ją ubiorę to jest piękna
O ile zdjęcie się załadowało bo mam jakieś problemy ze wstawianiem fotek...
|
#428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli moja świadkowa się obrazi, to jej problem jej partner jest dla mnie jej osobą towarzyszącą, widziałam go 3 razy w życiu, prawdopodobnie jak będziemy wręczać zaproszenia będą mieszkać oddzielnie - nie mam powodu, dla którego miałabym wpisywać na zaproszeniu także jego. Poza tym również z innych powodów nie chcę go wpisywać - bo on ma się czuć, że jest TYLKO jej osobą towarzyszącą, a nie naszym gościem. Wiem, co potrafi naodwalać i nie chcę, żeby się za pewnie czuł. Tyle w Twoim przypadku absolutnie zrozumiałe jest, że dostali wspólne wypisane z imienia i nazwiska zaproszenia, jak najbardziej
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie dać zaproszenia w takiej firmie parze z 10letnim stażem. Ślub czy jego brak nie ma nic do rzeczy...
|
|
#430 |
|
Wtajemniczenie
|
Basiczek
bardzo ładna ! dół podobny do mojej
|
#431 |
|
Rozeznanie
|
Hej
jestem juz po rozmowie w sprawie pracy.... generalnie niby fajnie ale chyba się nie nadaje do ubezpieczeń musze wszystko przemyśleć i przegadać z TŻtem.Fajnie. macie, ze umiecie wysłać TZtow do kosmetyczki, mój nawet nie uzywal pilingu ktory mu kupiłam Jak chodzi o zaroat to ja bym chciała żeby, mój szedł do ślubu w takim 3 dniowym zaroście ale pewnie przy teściowej nie przejdzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę nie rozumiem twojego toku myślenia... To trochę tak jakbym zapraszała ciocie i wujka, ale jego bym nie lubiła czy coś i tylko cioci napisalabym zaproszenie z os. T. Dziwne. Nie muszę rozumieć, ale zdanie mam kompletnie inne
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
madziara Lepiej chyba iść przymierzyć samej - ja tak kupiłam swoją, nie żałuję. Uwierz mi, że łatwiej Ci będzie znaleźć wymarzoną sukienkę niż w towarzystwie niezadowolonej osoby.
Lusija Tak jak pisałam wyżej, mierzenie samej wcale nie jest złe i straszne. Moja mama jest taką osobą, że ją sprawy mojej sukni mało emocjonowały. Az w końcu się okazało, że nie umie być bardziej entuzjastyczna (co poznałam po tym, jak krytykowała inne modele sukien). Co do alkoholi, wydaje mi się że te drinki to lepszy wybór, Sheridan jest dość specyficzny. Nie wiem, czy na przyjęcie i letnią porę, nie za ciężki (słodki, zamulający). exist Wyślij, przecież ten ksiądz byłby zawsze mile widzianym gościem u Was. say Spić do nieprzytomności i poddać w tajemnicy zabiegom ![]() swiat_katarzyny Bardzo mi przykro, nie ma dobrego wyjścia. TŻ chce zaprosić swoich znajomych, którzy byli parą 10 lat, planowali ślub i się rozstali (zaproszenie z osobą towarzyszącą, ich decyzja czy z kimś przyjdą, czy sami). Ja mam koleżanki, które się nie przyjaźnią ze sobą, bo facet odszedł od jednej z nich do drugiej. Te też chcę zaprosić obie, bo nie chcę wybierać, którą bardziej lubię. Niestety takie sytuacje wymagają sporej dojrzałości od zapraszanych, jak i cierpliwości od Ciebie (bo mogą odmówić). Opium Do razu lepiej ![]() kasia Mnie by szkoda było zachodu na zemstę. Ot, zaprosiłabym normalnie, może zrobiła delikatną aluzję, żeby wyczuła, że kiedyś popełniła ogromną gafę. Aaaaa, idę do pani dietetyk, spowiadać się z obżarstwa poświątecznego i posiłków, deserów przy zapraszaniu (nie umiem powiedzieć nie)
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, dobry plan
Świat Katarzyny, ciężka sytuacja... u nas było dosyć podobnie, ale to ona była nam bliższa niż jej facet. teraz się już na szczęście zeszli i w końcu po długich namysłach daliśmy im zaproszenie wspólne. zobaczymy, jak sytuacja się rozwinie. podejrzewam, że jeśli by się rozstali ostatecznie, to przyszliby i bawiliby się dobrze. oni są raczej tacy pokojowi mam nadzieję, że u Ciebie sytuacja pozytywnie się rozwiąże. Jeśli nie, dałabym im zaproszenia z osobami towarzyszącymi mając nadzieję, że przyjdą sami (niezłe kwasy mogłyby być gdyby każdy przyszedł z kimś innym)
|
#435 | ||
|
Konto usunięte
|
wow
Cytat:
Ja część juz wypisałam, jeszcze pare zostało ![]() Cytat:
![]() I do mojej podobny
|
||
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakbym zapraszała ciocię i wujka, to bym napisała i ciocię i wujka - to jest rodzina i lubienie nie ma nic do rzeczy. Zapraszam koleżankę, której narzeczonego nie lubię, a też go wypisuję z imienia i nazwiska. U druhny sprawa ma się inaczej, bo mi jest obojętne, z kim przyjdzie, poza tym nie znam go tak naprawdę, widziałam go 3 razy w życiu, więc z jakiej racji miałabym im dawać zaproszenie z jego imieniem i nazwiskiem? Wypisuję z imienia i nazwiska tych, których znam, albo są narzeczeństwem, albo nie znam 'drugich połówek' za dobrze, ale są parą już tak długo, że nie wypadałoby dać oddzielnie. Taki przyjęliśmy tok myślenia, może dla niektórych dziwny, dla nas normalny
|
|
#437 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM20..
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny na ile przed ślubem kupujecie / kupowałyście alkohol? Bo moja mama uważa że we wrześniu wystarczy ;/ że pójdziemy i kupimy bo przecież wszystko jest.. ale przecież niektóre są alkohole są sezonowo
|
|
|
#438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po za tym ewidentnie piszesz że powodem jest to że nie lubisz tego chłopaka a to już czysta złośliwość bo w takich wypadkach jednak należy się wykazać zasadami savoir vivre a nie osobistymi odczuciami. Wcale się nie zdziwię jak świadkowa Ci odmówi bo skoro jest Twoją świadkową to chyba musicie się przyjaźnić więc wydaje mi się dziwne Wasze zachowanie bo to świadczy o tym że nie szanujesz chłopaka swojej świadkowej a tym samym jej samej skoro dostanie zaproszenie z osoba towarzyszącą. ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Sezonowość alkoholi to chyba tylko dotyczy szampana bo przed sylwestrem jest większy wybór i niższe ceny. Reszta alkoholi jest dostępna cały rok.
|
|
#439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czy się cieszyć że nie dzwonią z odmowami, czy martwić...O niebo lepiej!!! Nie mogę drugi dzień dodzwonić sie do mojej makijarzystki Wysmarowałam jej maila że chcę umówić się na próbny i na paznokcie.
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
Opiumalfa no teraz jest supcio
![]() basiczek24 suknia ![]() Ja też mam małą zagryzkę bo.... W rodzinie TŻ jest kuzyn który rzekomo miał się żenić w przyszłym roku, ale zmienili datę na 2 sierpnia 2014 czyli przed Nami i niestety ale dostaną zaproszenie: imię i nazwisko kuzyna z osobą towarzyszącą... TŻ nie utrzymuje kontaktu z tą rodziną więc nawet nie było wiadomo czy to prawda czy nie prawda czy kogoś ma ten chłopak czy nie, dowiedzieliśmy się dopiero w święta jak już lista z zaproszonymi osobami poszła do druku i przejmować się tym nie mamy zamiaru tym bardziej że ja też pewnie dostanę zaproszenie jako osoba towarzysząca więc trudno ![]() Reszta zaproszeń jest z imion i nazwisk (os. T) jeśli tylko wiemy jak to się nazywa, póki co wszyscy są razem a większość to już nawet małżeństwa
|
#441 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
OPIUM po Twoich poprawkach o stokroć lepiej! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie się dowiedziałam ze u nas na stole będą czerwone tulipany. Mam nadzieje że będzie ok
|
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
Fryzjerka bierze 70 zł, kminię kiedy by tu umówić się na próbną...
Dostałam emaila w sprawie pracy - doradca inwestycyjny. Praca wg mnie ciulowa trochę (nie mam predyspozycji do wciskania ludziom kitu), ale przez tyle czasu nic nie znalazłam, więc poważnie się zastanawiam nad pojechaniem na rozmowę. Zamierzam ponaglić TŻta do zrobienia projektu księgi gości ![]() Już nie Raczkuję, teraz jestem na etapie Rozeznania:P A to dzięki naszym wątkom Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-04-24 o 17:21 |
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, witam się w nowym wątku i od razu usprawiedliwiam, pewnie do niedzieli włącznie mnie nie będzie, nie mam czasu na nic, w sobote egzamin, a ja mam dwie dwunastki w pracy ehhh...
Wszystkim sobotnim Pannom Młodym życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, cudownego męża, znośnych teściów, gromadki dzieci i najwspanialszego wesela na świecie nie nadrobię Was pewnie już nigdy ciąglę będę gonić ![]() Pozdrawiam
|
#445 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() o wiele lepiej po Twoich poprawkach! śliczne obrączki ![]() Cytat:
super, że taki panieński udany! ![]() gratuluję studniówki! ![]() Cytat:
Cytat:
ale może faktycznie jeszcze się zejdą? oby jestem podekscytowana Waszymi sobotnimi ślubami
|
|
|
#446 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Ale może sobie wszystko wytłumaczą i jeszcze się ułoży
|
|
#447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak nas weźmie na szaleństwo to Bielak, a jak wybierzemy jednak klasykę to mocno zastanawiam się nad Red Rubinem lub ew. lokalnym złotnikiem no-name - nie mam w ogóle pojęcia, czym się kierować, do jakich salonów uderzać... wiem tylko, że na pewno nie chcę wielkich sieciówkowców a'la Apart. Cytat:
![]() Opium, paznokcie o wiele lepsze! Ja bym tylko kolor brokatu nieco zmieniła, na mniej żółte złoto
|
||
|
|
|
#448 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
mam taką nadzieje
|
||
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
aa super! Gratuluję 100dniówkowym PMkom!!
![]() Właśnie sobie uświadomiłam, że nasza 100dniówka będzie dokładnie w naszą 2 rocznicę bycia razem Lusija ja bym sheridana na weselu nie stawiała na stole - mimo, że bardzo go lubię ![]() Opium po Twoim poprawkach jest o niebo lepiej! świat Katarzyny przykro mi z powodu Waszych przyjaciół mam nadzieję, że to jakiś chwilowy kryzys i się zejdą i złapią oboje welon/muchę czy co tam będziecie rzucać na weselu ![]() Panna Izabela to Wasza sprawa jak zrobicie z tym zaproszeniem dla świadkowej i jej faceta, ale osobiście zachowałabym się inaczej. Gdyby mnie tak ktoś potraktował to bym sie wypięła na jego ślub i wesele. Ale to tylko moje odczucie i opinia
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2014-04-24 o 18:57 |
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
W końcu mam chwilę żeby usiąść na forum... Fakt przeleciałam tylko po łepkach.. bo za Wami trudno nadążyć :P Do ślubu już tylko 16 dni... Ten czas jednak szybko leci a niby tyle czasu było...Wstawiam kilka fotek, które miałam wcześniej wstawić, ale nie było kiedy :P Dzisiaj umówiłam się do fryzjera na farbowanie. A jutro mam przymiarkę sukni
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

nie zaprosiłabym jej wcale 

na ślub nie wiem czy się ogoli, ale to mi nie robi - bardzo go lubię w brodzie
28.062014

do tego coraz bardziej chce mi sie sikuuu.... i

tak wlasnie patrze na to ich zaproszenie (oczywiscie spersonalizowane bo znamy sie tyle lat ) i mi tak strasznie smutno....