|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
moj miś je na śniadanie chlebek z szybeczka badz serkiem nastepnie kaszke mleczno-ryzowa w międzyczasie jogurcik i chrupki na obiadek zupke , soczek i na kolacje 210 ml mleka Cytat:
ja z moja siostra miedzy dziecmi mamy 4 tyg roznicy i dzieciaczki razem wygladaja przeslodko Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4652 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
|
|
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak je raz w nocy to dostaje o 6 mleko, 6.30 je kanapki, a jak je 2 razy to juz kanapki tylko, potem ok 9 u babci owocki je
|
|
|
#4654 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym chlebem to zalezy czego sie szuka. Mi juz w Polsce ciezko bylo znalezc zytni chleb na zakwasie bez dodatku drozdzy, a tutaj to chyba niewykonalne. Wiec pieke sama. Nawet moj maz, wychowany na pieczywie tostowym sie zajada i juz nie chce kupowac tamtego (w PL kupowalismy zawsze dwa rozne, dla mnie razowy, dla niego tostowy, wiec uwazam to za swoj sukces
). Sofia tez bardzo lubi ten chlebek wiec juz zostanie z nami na zawsze ![]() Justi i Karota ja po tych 13h skurczy co 2 min i niedzialajacego znieczulenia blagalam o CC. Ale wiem, a raczej wydaje mi sie, ze gdyby te pindy sie przylozyly zamiast siedziec na kawce (bylam na porodowce jedyna rodzaca) to po tych wielu godzinach meki mialabym Sofie w ramionach bez ciecia. Ciekawe jak bedzie kolejnym razem. Eskapada - czy ja dobrze rozumiem, ze staracie sie o dziecko :yyy: myslalam, ze planujesz rozwod W sobote przylatuja do nas tesciowie na 10 dni |
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Ash no ja też gdzieś tam pomiędzy skurczami mówiłam M. że ma mi cc załatwić
ale to bł efekt ogromnego zmęczenia, ja dwa dni nie spałam praktyczni a tu jeszcze 14 godzin silnych bóli.. Sofia będzie zachwycona wizytą dziadków! |
|
|
|
#4657 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a właściwie fajnie by było jak już dojdę do wymarzonej formy no i jak wrócimy z jakiejś wojaży, wtedy mogę zaciążać Nasza Nela to od zawsze aniołek z rogami ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
póki co powtarzam sobie jego opis co kilka dni w głowie żeby pamiętać
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaa i doczytalam tajemniczy szyfr poki co stoje w miejscu, ale zadnych dzieci wiecej na razie, oj nie :P zreszta i tak nie spimy poki co razem najpierw musze sie w polsce zresetowac
Edytowane przez esskapada Czas edycji: 2014-04-24 o 22:30 |
|
|
|
|
#4659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że tak mówisz kochana Diabli ![]() )tak w ogóle to dobry wieczór ![]() miałyśmy dziś z Neluchą cuuudowny dzień kupiłam piękny materiał na pościel i lambrekin, byłam na ciuchach, pyszny obiad, zero nudy, no żyć nie umierać
|
|
#4660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ło Boże! 13h co 2 min? Toż to zejść można! Ale miałaś przeżycia, współczuję ![]() Sofcia śmieszka każdemu kradnie serducho ![]() Co do położnych... Ja dziękuję losowi że miałam położną opłaconą, kobiektę z osiedla mojej siostry. Dzięki niej tak szybko poszło. Drugi raz też z nią chcę rodzić. Dziewczyny, coraz częściej myślę o drugim maluchu. Jakaś tęsknota się we mnie załączyła... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#4661 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz to już nie wiem czym to zabarykadować, przydałoby się coś co łatwo się demontuje i nie ma po tym śladu wiem, że mam wymagania z kosmosu ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
dla Bartusia za wcinanie! jak robisz owsiankę? całą normalnie? mnie zawsze od niej muli na szczęście Nela wcina kaszkę jaglaną ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
nie uciekaj do krzaczorów tylko wracaj na stałe!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki.
Wrocilam po swietach od rodzicow... Powiem Wam ze jak nie urok to sraczka... Ciagle boje sie co to bedzie z tym zlobkiem.. Najpierw sie balam jak on tam zasnie- bo zasypial glownie przy cycku i w super ciszy i odpowiednia muzyczka, nastrój... No dobra jakos z tym sobie dalismy rade, zreszta w zlobie zapewniali ze zasnie i mam sie nie martwic... To potem problem z jedzeniem.. Przestal jesc nic nie chcial wsuwac... Walczylismy z miesiac... Juz kapitulowalam... No w koncu sie udalo.. Jedzenie wrocilo do lask, teraz zasuwa jak szalony wszystko co dam - tzn wszystko co ja tez jestem w stanie zjesc... Sloikow nie trawi.. Wiec dostaje to co my przyprawione normalnie (staram sie tylko bez glutaminianu i soli)... To teraz jest problem ze nie chce mnie odstepowowac na krok... Tzn teraz jak pojechalismy na swieta nie chcial mnie nigdzie poscic.. Jak przychodzilismy do tesciow to chowal sie za moja nogą i sie kurczowo jej trzymal... W ogole nie chcial do nikogo isc.. Nawet do Tzta za bardzo nie chcial... A jak ktos go wzial na rece to bylo w miare poki mnie nie zobaczyl.... Wtedy w wielka rozpacz, dupa sie wywracal do trzymajacego i rece do mnie... Mojej mamie sie udawalo z nim zostawac, ale tylko w opcji ze ja znikalam i poki mnie nie widzial to sie radosnie bawil... i tak sie chowalam.. Wiem wiem ze to nie bardzo bo lepiej by bylo sie z nim zegnac mowic za ile sie zobaczymy, ale to w ogole nie przechodzila a ja baaaardzo musialam sie wyspac... A i wychodzą nam kolejne czworki... Chyba... Dziasla napuchly, 3 noce z rzedu wisi mi ciagle na cycku... BUdzi sie co godzina podlacza pod cyca... Juz nawet nie chowam spie z cyckami na wierzchu i licze ze sam sie obsluzy ... Zeby mnie wykoncza... A jutro ide do pracy pogadac co i jak i mam stresa bo planu brak a z Tztem zupelnie sie nie moge dogadac... A i snilo mi sie ze sie diabli zalilam na tzta mialam romans z kumplem i bralam rozwod z Tztem... hehe proroczy jakis:p |
|
|
|
#4663 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do porodu, to ja podobnie, miałam juz skakać przez okno, a poważnie, to szybko się skurczybyki mi rozkręciły, ledwo podłączyli oxy, a tu już co 5 min, gin nie chciał mi wierzyć a mojej koleżance dopiero przy 3 oxy coś cokolwiek zaczeło się dziac ![]() Ja coś słysząłam,ze przy drugim porodzie mozna samemu decydować, czy się chce cc czy naturalny, słyszłą ktoś coś w tym temacie? ja chcę cc. Co do teściów, to napewno Sofia skradnie serce, a kto oprze się Sofci ![]() Cytat:
Gesslerkę oglądałam żenuła idę spać
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
chyba odwiedzę w tym celu innego lekarza
mój nie jest wylewny w tym temacie. przy Neli zagadkę rozwiązało połówkowe w 21 tyg. a to jeszcze caaałe 2 miesiące
|
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat mam chyba błyskawiczną garść zalałam wodą i tak gotowałam z dodatkiem rodzynek
|
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
A i chyba pierwszy raz nie nasluchalam sie co zle robie przy dziecku.. A głownie dlatego ze w ogole z nikim nie gadalam bo wszyscy siedzieli przy stole i sie zajadali a ja lazilam z dzieckiem w te i spowrotem, albo nosilam po tych wszystkich chacjendach z gory na dol... Myslalam ze mi kregoslup peknie i nogi do dupy wejda... A jak zajechalam do domu to sie zwazylam i okazalo sie ze ponad 0,5 kg mniej waze niz przed swietami...Pierwsze takie swieta.. dieta cud!
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnosnie spokoju przy starankach...wiesz co ja bym pewnie byla spokojniejsza gdybym miala w nosie kiedy ma sie udac. Tak bylo przy Daro. Teraz po prostu bardzo zalezalo mi przed sierpniem, a najlepiej czerwcem, stad mam taka nieco spine...ale coz...bedzie jak bedziem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Karota pierwsze cc może już być wskazaniem do kolejnego, lekarz nie powinien robić problemów
|
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- ejjj 2 dni temu, a w sumie już 3 miałam poinformować, ze Nela skonczyla 11 miesięcy! jeszcze miesiąc i imprezka! |
||
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Melduję ze żyjemy . Jesteśmy u moich rodziców i niestety nie mam czasu na wizaz . Ciekawa jestem co u Was ? Pogodę mamy cudna, od rana do wieczora jesteśmy na dworzu wiec mały zadowolony. Dzis wstał juz przed 5 i tatuś poszedł z nim godzinę temu na spacer. A ja dogorywam. Zione czosnkiem jak jechaliśmy to chyba sie zalatwilam przez klime i troszke sie podziebilam. Także potulnie pije napary zLipy, malin, czarnego buzu i jem czosnek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Aaa właśnie ! Szprotka ! Moze jakieś spotkanko ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Dziewczyny pdejrzewam , ze temat walkowany juz setki razy.. Ale jakie pierwsze buciki do nauki chodzenia ??? Myślałam o elefanten, ale jakoś nic nie mogłam wybrać. Nie wiem czy przebrane takie były czy dopiero dostawa bedzie, nic nie było. A moze Gucio ? Ash, Motyl- Sofcia i Macia chyba je maja , dobrze kojarze ? Jak sie sprawują ? Polecacie ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem zadowolona z attipasów, fajnie sie wkłada i nadają się do raczkowania, więc dla tagkiego stojącego bobasa to super poza domem
|
|
#4674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4675 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4677 |
|
Raczkowanie
|
Haha pisanie z dzieckiem na rekach nocka fatalna i poranek tez;D
|
|
|
#4678 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dam znać ![]() A czemu tak przed czerwcem Ci zależało? ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
mamami88 - myślałam, że Ty siebie snobką nazywasz, w dodatku niezbyt ciekawą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.

to już trzeci dzidziuś na wątku
niezły przyrost, cieszy mnie to bardzo
masz Daro i to najważniejsze 
inna sprawa, że ja nigdy nie chciałam cc, więc gdyby kazała mi stać na głowie, zrobiłabym to 
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

no ale coz, trzeba żyć dalej...