Wszystko o Avonie - Część II - Strona 519 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-22, 12:10   #15541
Limonatka
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Mam juz fakturkę z 8 i tak w skrócie:
- z netto mam szampon 2 w 1 z awokado i podkład w musie Golden Caramel
- z internetu mam żel aloesowy po opalaniu
- alternatywa kremu do pielęgnacji skórek

Ale.. niestety nie ma już z internetu dezodoroantu w kremie Buuu!

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 12:22   #15542
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Fajnie a ja go chciałam i się napaliłam i wy juz macie faktury a ja nadal nie
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 12:28   #15543
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Mam już podgląd faktury. Wszystko przyjdzie oprócz żelu pod prysznic SPA (z netto) a ja się na niego tak napaliłam ciekawe komu w ogóle przyszedł
Stary 2007-06-22, 12:36   #15544
milagrosx
Raczkowanie

Przeglądam tak sobie kat 09 i tylko zainteresowały mnie dwie rzeczy.
Więc chyba tylko wezmę nowy błyszczyk do ust (za 12,90) i metaliczny błyszczyk (za 17,90) no i ewentualnie coś z Demo jeśli będzie coś ciekawego. Jednak za szybko te katalogi. Ciekawe ile moje klientki zamówią - pewnie też marnie będzie, bo w końcu nie zdążą jednego zużyć a tu już kolejne.

milagrosx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 12:45   #15545
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
6zł, ale przez 5 kampanii bodajże, czy tam więcej. I zniżki na próbki. Nie jest to dużo, ale jakby mi trochę brakowało to bym jakoś dobrała rzeczy i tak czasem dobieram żeby mieć większy upust
Ale trzeba mieć telefon w Orange.
A to racja, musi być w Orange albo bez simlocka. A jeśli chodzi o katalogi:
5 razy 6 =30 zł. Zniżka jest na próbki nie będące w promocji, czyli te które już nie są nowościami, więc sporadycznie będą potrzebne, jak sobie klientka zażyczy, no ale to też sprawy groszowe. Wydaje mi się, że dołożenie do tego interesu paręset złoty żeby wejść do klubu to za dużo. 100 zł -ok. może się zwróci
Ja do zamówień też dobieram, bo większy opust to już jest coś. Całe zamówienie wychodzi taniej.
Stary 2007-06-22, 12:56   #15546
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak mówi Sheryl - po prostu nie opłaca się wykręcać takich sum sprzedaży. Bo nie oszukujmy się - wiele nagród i przywilejow za to nie ma - a na pewno nie takie, które faktycznie by wynagradzały wysiłek wkładany w zrobienie takich sum sprzedaży. Ja mam ten caly klub w głębokim poważaniu z tej własnie racji że śmieszne rzeczy proponują w zamian za sprzedaż na kilkanaście tysięcy, pomijam to, że cały avon nie pyta konsultantek o zdanie robiąc wszelkie reformy a niektóre z nas zasuwają jak dzikie aby się dostać do KR. Nie dajmy się zwariować Mi nawet przez myśl nie przeszło aby aspirować do tego klubu
Ani mi choc w Avonie jestem juz ładnych pare lat. Ale te przywileje w Bialym KR to śmiech na sali a o wyższych poziomach to moge sobie tylko pomarzyć...

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Ale mnie tu dawno nie bylo....od razu przyznaje sie nie jestem zbyt na bierząco ale mam zamiar nadrobic po sesji powiedzcie czy wasze klientki zamawiaja doladowania? jak u was sprzedaje sie myavon?
U mnie podobnie jak u wiekszosci - kiszka. Sama nawet nie rozpakowałam tych starterów bo ja mam w Erze duzo lepsza oferte pod kazdym wzgledem. A i tel tez mam fajniejszy i mniej za niego dałam.

Cytat:
Napisane przez kittyyy1 Pokaż wiadomość
witam
Nie wiecie czy można zamawiać demo na 2gi termin? bo tak się zastanawiam nad nowym full speedem dla te żeta, ale jest wymagający więc wolałabym wcześniej powąchać..
Mozna. Ja tak czesto robie. Zostawiam demo specjalnie na pozniej zeby jak ktos cos szybko potrzebuje zrobic paczke na COK, jak mi do 50 zl brakuje

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
Mam juz fakturkę z 8 i tak w skrócie:
- z netto mam szampon 2 w 1 z awokado i podkład w musie Golden Caramel
- z internetu mam żel aloesowy po opalaniu
- alternatywa kremu do pielęgnacji skórek

Ale.. niestety nie ma już z internetu dezodoroantu w kremie Buuu!
A ja dezod mam. Pierwszy raz mam wszystko z demo i z inter co zamówiłam normalnie szok. A sporo tego bylo.

A czy ten Golden Caramel to bardzo ciemny jest? Bo ja ostatnio zamowiłam Cream ale jest stanowczo za jasny bo juz mnnie troche slonce złapało, choc sie smaruje 50+ SPF.
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 13:08   #15547
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość
A czy ten Golden Caramel to bardzo ciemny jest? Bo ja ostatnio zamowiłam Cream ale jest stanowczo za jasny bo juz mnnie troche slonce złapało, choc sie smaruje 50+ SPF.
Ogólnie Golden Caramel jest bardzo ciemny, ja go używałam jak wróciłam z Grecji mocno opalona na ciemny brąz. Z drugiej strony, wiemy, że musy są jaśniejsze. Więc może być trochę jaśniejszy ale na pewno na dosyć opaloną twarz.
Stary 2007-06-22, 13:09   #15548
joanna974
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!
śledzę Wasz wątek od jakiegoś czasu, jestem z Wami duchowo, a teraz chciałam sie podzielić historią, która miała miejsce we wrocławskim COKu dwa tygodnie temu w czwartek.
Robiłam sobie zakupy, podeszła pani i pyta, czy może zakupy na siebie jako klientka. Pani sprzedwczyni mówi, że nie, to ta pyta się,gdzie jakiś pośrednik i sprzedawczyni wskazała mnie. Ja mówie , że dobrze, więc pani zażyczyła sobie 2 kremy liftingujące do ciała i krem do biustu i pyta, jak się rozliczymy, a ja na to- niech Pani zapłaci, bo ja tyle nie mam przy sobie. Sprzedawczyni poprosiła jeszcze raz o mój numer i pani zapłaciła coś tam około 150 zł i pyta, czy chcę prowizję. Ja mówię, że nie chcę, a pani- no jak to i daje mi 20 zl z reszty wydanej, a na to sprzedawczyni do tej pani-proszę to zabrać, to pani pieniądze. Więc ta wzięła i poszła. Tej prowizji to mi szkoda nie było, ale cieszyłam się, że będę miała sprzedaż większą, bo marnie w 7 było. Niestety wpłata nie pojawiła się na moim koncie do dziasiaj, a poźniej policzyłam, że sprzedawczyni naliczyła tej pani cenę bez żadnego opustu. faktury nie dostałam i nie upomniałam się o nią- mój błąd.
Więc jak to jest, nie rozumiem, na czyje konto były zakupy, kto dostał opust i prowizję, czy to normalne, coś chyba nie tak?
joanna974 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 13:11   #15549
julencjaa
Raczkowanie

w myavon skąd mam wziąśc ten kod Apin
Stary 2007-06-22, 13:12   #15550
Konto usunięte

No i nie mam antyperspirantu w kremie A tak go chciałam
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 13:15   #15551
pAtiŚ
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4616931]No i nie mam antyperspirantu w kremie A tak go chciałam [/QUOTE]

oj ja też go chciałam

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-22, 13:19   #15552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
oj ja też go chciałam
Będę jeszcze na pewno zamawiała z 08 ale nie wiem w jakim terminie a może się uda Ale ja naiwna
Stary 2007-06-22, 13:22   #15553
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanna974 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
śledzę Wasz wątek od jakiegoś czasu, jestem z Wami duchowo, a teraz chciałam sie podzielić historią, która miała miejsce we wrocławskim COKu dwa tygodnie temu w czwartek.
Robiłam sobie zakupy, podeszła pani i pyta, czy może zakupy na siebie jako klientka. Pani sprzedwczyni mówi, że nie, to ta pyta się,gdzie jakiś pośrednik i sprzedawczyni wskazała mnie. Ja mówie , że dobrze, więc pani zażyczyła sobie 2 kremy liftingujące do ciała i krem do biustu i pyta, jak się rozliczymy, a ja na to- niech Pani zapłaci, bo ja tyle nie mam przy sobie. Sprzedawczyni poprosiła jeszcze raz o mój numer i pani zapłaciła coś tam około 150 zł i pyta, czy chcę prowizję. Ja mówię, że nie chcę, a pani- no jak to i daje mi 20 zl z reszty wydanej, a na to sprzedawczyni do tej pani-proszę to zabrać, to pani pieniądze. Więc ta wzięła i poszła. Tej prowizji to mi szkoda nie było, ale cieszyłam się, że będę miała sprzedaż większą, bo marnie w 7 było. Niestety wpłata nie pojawiła się na moim koncie do dziasiaj, a poźniej policzyłam, że sprzedawczyni naliczyła tej pani cenę bez żadnego opustu. faktury nie dostałam i nie upomniałam się o nią- mój błąd.
Więc jak to jest, nie rozumiem, na czyje konto były zakupy, kto dostał opust i prowizję, czy to normalne, coś chyba nie tak?
Witaj wiesz co to jest bardzo podejrzana historia po pierwsze w danych finansowych zakupy z coku są najdalej na drugi dzień (no chyba ze weekend po drodze to w poniedziałek). Skoro ta kobieta nie dała Ci faktury to jest duże prawdopodobieństwo że z tą sumę doliczono "znajomej" - powiedz mi która to sprzedawczyni taka biegła jest? (jak wygląda). Ostatnio jedna się ze mną spierała że katalogi się nie doliczają a mi się spieszyło i nie dyskutowałam chociaz byłam przeswiadczona że się doliczają i okazało się że miałam rację. Potem była swiadkiem tego jak chciała tak samo kogoś z katalogami otumanić ale kobieta na nią krzyknęła że przecież to wszystko idzie na fakturę a brała 20 katalogów...Jednym słowem węszę jakąś machloję
Stary 2007-06-22, 13:22   #15554
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Witamy.
Masz rację, coś nie tak. Widocznie nabiła na swoje lub czyjeś konto wiedząc, że nie będziesz miała dowodu ani kosmetyków. Ale czemu faktury nie wzięłaś? Zawsze to podstawa do zwrotu jakby co. Ciekawe co by było jakbyś zażądała faktury.
Stary 2007-06-22, 13:42   #15555
kittyyy1
BAN stały

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4616983]Będę jeszcze na pewno zamawiała z 08 ale nie wiem w jakim terminie a może się uda Ale ja naiwna [/quote]
nie wiem czy warto tak na niego liczyć, mimo tego ze kosztuje tylko 2 zł z groszami.. mi zostawił kiedyś ślady na bluzce i długo się wchłaniał.. Moja siostra też była niezadowolona..
Chyba ze on tylko na nas nie działał

Można brać demo na drugi termin? :p
kittyyy1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-22, 13:52   #15556
joanna974
Przyczajenie

Cytat:
Witaj wiesz co to jest bardzo podejrzana historia po pierwsze w danych finansowych zakupy z coku są najdalej na drugi dzień (no chyba ze weekend po drodze to w poniedziałek). Skoro ta kobieta nie dała Ci faktury to jest duże prawdopodobieństwo że z tą sumę doliczono "znajomej" - powiedz mi która to sprzedawczyni taka biegła jest? (jak wygląda). Ostatnio jedna się ze mną spierała że katalogi się nie doliczają a mi się spieszyło i nie dyskutowałam chociaz byłam przeswiadczona że się doliczają i okazało się że miałam rację. Potem była swiadkiem tego jak chciała tak samo kogoś z katalogami otumanić ale kobieta na nią krzyknęła że przecież to wszystko idzie na fakturę a brała 20 katalogów...Jednym słowem węszę jakąś machloję
Ta sprzedawczyni to taka z niebieskimi oczami, wlosy ma zazwyczaj związane w kucyk, ciemne, ale to nie ta czarna ani ta w okularach nie wiem, jak ją lepiej opisać;-). A faktury nie wzięłam, bo sierota jestem;-).
Oni tam chyba kombinują w tym COK-u jak się da.
joanna974 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 13:52   #15557
Maricken
Zadomowienie

Tak, już nawet na tej stronie było napisane, że demo można brać na drugi (i trzeci) termin :P
Stary 2007-06-22, 13:56   #15558
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Ta sprzedawczyni to taka z niebieskimi oczami, wlosy ma zazwyczaj związane w kucyk, ciemne, ale to nie ta czarna ani ta w okularach nie wiem, jak ją lepiej opisać;-). A faktury nie wzięłam, bo sierota jestem;-).
Oni tam chyba kombinują w tym COK-u jak się da.
A to ta w okularach taka cwana była z tymi katalogami :P Ta z niebieskimi oczami to chyba wiem która - wydawała się taka miła Ale teraz masz nauczkę, zawsze bierz faktury! Kurde ten avon to jest normalnie...firma. Jak nie braki to takie hece w cokach...

Ups post pod postem - sorki :/

Edytowane przez Maricken
Czas edycji: 2007-06-22 o 13:57 Powód: dopisek
Maricken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 14:14   #15559
kittyyy1
BAN stały

Cytat:
Tak, już nawet na tej stronie było napisane, że demo można brać na drugi (i trzeci) termin :P
to przez te wakacje taka zamotana, że nie zauważyłam.. dzięki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-22, 14:33   #15560
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scarlet23 Pokaż wiadomość
Mam fakturkę no i tylko jedną wodę NY niestety przy paris i london jest 0 wiec wnioskuje że zafakturowali tą którą podałam jako pierwszą szkoda
A radziłam, żeby rozłożyć na różne zamówienia, ja drugą mgiełkę dostałam
Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o ofertę dla KR szkoda ,że obowiązuje od poziomu czerwonego a nie tak jak w kat.6 dla wszystkich
tez tak uważam, bo akurat jak była dla wszystkich w katalogu 6, to nie osiągnęłam poziomu białego
Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
to nie jest motywacja. ( i jakaś nieatrakcyjna zawieszka w prezencie)
dokładnie
Cytat:
Napisane przez Yen.not Pokaż wiadomość
Bardzo glupio w ogole jest z tym Klubem Rozy. Mam w tym momencie 8 tys 700, czyli do konca brakuje mi 4 tys 300. Zamowienie z kat 08 mam na jakie 400zl, powiedzmy ze jeszcze stowe dozbieram w trakcie kampanii.A te 13 tys mam miec do 10tej kampanii wlacznie.
Nie znacie jakiegos rozwiazania? Glupio strasznie miec cos tak juz blisko,a nie dosiegnac..
Cytuję ze strefy:
"3.Edycja Programu 2007 rozpoczyna się wraz z pierwszym terminem kampanii 11/2006, kończy się wraz z drugim terminem kampanii 11/2007 (okręgi prognozujące w tym samym przedziale czasowym, czyli od pierwszego terminu kampanii 12/2006 – do trzeciego terminu kampanii 12/2007) – zgodnie z harmonogramem składania zamówień dla danego dnia wysyłkowego w obrębie okręgu. Czas trwania edycji Programu 2007 obejmuje 14 kampanii."
Coś tu jednak przekombinowane, bo czemu tylko z drugim ? Napisałam pytanie czy to nie jest błąd, ale jak zwykle 48 godzin roboczych, więc sporo "dniówek" poczekam
Cytat:
Napisane przez Yen.not Pokaż wiadomość
35 w ciagu roku? O matko.. ja myslalam ze to sie jakos sumuje,znaczy sie jak juz masz ten Bialy to mniej trzeba niz jak go nie masz. Jak to jest takj jak mowisz,to sie chyba poddaje juz na starcie, bo to chyba oferta skierowana do kupujacych hurtem i sprzedajacych na allegro a nie do konsultantek:/
Znam przynajmniej taka jedną
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 14:33   #15561
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość

A ja dezod mam. Pierwszy raz mam wszystko z demo i z inter co zamówiłam normalnie szok. A sporo tego bylo.

Bu, no szkoda tego dezodorantu, bo chciała wypróbować. Ale trudno Będzie inny
A co do Goldem Caramel, to nie mam pojęcia bo 1)jeszcze paczki nie mam a 2)mus nie dla mnie tylko dla klientki

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 14:45   #15562
inez1234
Raczkowanie

dziewczynki , czy znacie nr telefonu do coku we wrocku??? blagam plisss

And big girls don't cry
inez1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 14:49   #15563
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inez1234 Pokaż wiadomość
dziewczynki , czy znacie nr telefonu do coku we wrocku??? blagam plisss
Znacie: 071 790 27 20

REKLAMA
Stary 2007-06-22, 14:49   #15564
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cool Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez julencjaa Pokaż wiadomość
w myavon skąd mam wziąśc ten kod Apin
musisz wejsc na strone avonu i w zakladce my avon zarejestrowac nr telefonu i sama sobie wymyslasz apin. mam nadzieje ze jasne
a co do brakow to rowniez nie dostane deo w kremie, no ale juz w srode obejrze 10 papierowa i bede miala moje perfumki paris i wybrobuje maseczke do wlosow z mineralami z morza martwego, w sumie ciekawie brzmi choc mialam zadnej maseczki nie brac do wlosow ....
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 14:52   #15565
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
Znacie: 071 790 27 20

o jeny zycie mi uratowalas pieknie dziekuje!!!!!!!

And big girls don't cry
inez1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 15:03   #15566
teteesia
Rozeznanie

Witam Avonówki
Lookam tu juz sporo czasu ale jakoś nie włączyłam się do Was
Mam pytańko w związku ze zmianami. Chodzi o to, czy jak sie złoży zamówienie w I terminie na ponad 150 zł to czy II i III zamówienie dalej można składać na minimum 50 zł, bo nie moge sie doczytać nigdzie tego, a lepiej sie upewnić żeby nie płacić za małe zamówienie
Z góry dzięki. Pozdrawiam
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 15:09   #15567
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
Witam Avonówki
Lookam tu juz sporo czasu ale jakoś nie włączyłam się do Was
Mam pytańko w związku ze zmianami. Chodzi o to, czy jak sie złoży zamówienie w I terminie na ponad 150 zł to czy II i III zamówienie dalej można składać na minimum 50 zł, bo nie moge sie doczytać nigdzie tego, a lepiej sie upewnić żeby nie płacić za małe zamówienie
Z góry dzięki. Pozdrawiam
W I terminie musisz złożyć zamówienie na min. 150zł
W II i III na min. 50zł

REKLAMA
Stary 2007-06-22, 16:17   #15568
kittyyy1
BAN stały

no co za numer! pisałam tu kiedyś o tym że nie zaliczyli mi do zamówienia incadessence.. wiec dopisałam na avon non stop. Później napisałam im mejla ze jeśli można na zamównie 07/2007 zamówić to bym chciała a jak nie to nie.. Patrzę na podgląd fakturyy 08/2007.. a tam doliczona ta woda 2 razy! co ja mam teraz zrobić?
Stary 2007-06-22, 16:17   #15569
taka jedna
Zakorzenienie

Mam podgląd faktury i miałam dużo rzeczy z netto i z internetowej i prawie wszystko przyjdzie Mam też mgiełki Mango i Pasiflora.
Braki:
Preparat do skórek, zaraz do nich napiszę bo tydzień temu już do nich pisałam i mi odpisali że będzie
AB EMULS.OPAL/WRAZL.SPF15 ostatnio już zamawiałam i nie było
ANTYPERSP./KREM BREATHE

Alternatywny:
OCZYSZCZ.CHUST/TWARZY EE produkt alternatywny
KREM/PIELEGN.SKOREK VB produkt alternatywny

No i mam kurację parafinową na fakturze.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 16:24   #15570
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kittyyy1 Pokaż wiadomość
no co za numer! pisałam tu kiedyś o tym że nie zaliczyli mi do zamówienia incadessence.. wiec dopisałam na avon non stop. Później napisałam im mejla ze jeśli można na zamównie 07/2007 zamówić to bym chciała a jak nie to nie.. Patrzę na podgląd fakturyy 08/2007.. a tam doliczona ta woda 2 razy! co ja mam teraz zrobić?
dzwoń szybko do nich !

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości