|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
składam też spóźnione życzenia dla:
Mikołajka i Krzysia Nestelle i Trollowej Wiktorii i niespóźnione dla Michałka 100 lat! Szczęścia, szczęścia i jeszcze więcej szczęścia!
|
#2612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze . dzieci jeszcze małe ,niedokonca rozumne . ale konsekwencja twardo musi być .z obu stron -tzta tez! mój R tez nie słucha -musze odwracac uwagę . tez ciagnie czasem za włosy . i namiętnie trzaska drzwiczkami od piekarnika . mówie ze nie wolno i odnoszę go w inne miejsce a on z predkoscia swiatła spowrotem leci do piekarnika .. i tak wkoło.ale przyjdzie czas kiedy efekty się pojawią ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2.przedszkolnym - 2,5 tak gdzies . wgre wchodzą tylko batmany ,kubusie puchatki ,lego ,Mickey. i na dziecięcych stópkach wygladaja tak słodko .tylko na dziecięcych .(wybacz hehe przedzawał estetyczny
|
|
#2613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skoro Roszek nawet tak robi to jakoś mi lepiej
|
|
#2614 |
|
MBZ♥
|
Despa dzięki
Kwiatuszku najpierw brawo za ząbki ![]() Co do bici, klepania, ciągnięcia to dobrze robisz, że tłumaczysz nasze maluchy próbują ile im wolno.
|
|
|
|
#2615 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ania Cytat:
![]() u nas tez dzis nie było lekko, ale bywalo gorzej ![]() Cytat:
![]() i cierpliwosci zyczę na wyjeździe Cytat:
![]() a są takie mini campery??? bo ja mam jedne pełnowymiarowe i sa fajne ![]() Cytat:
![]() aaa, zazdraszczam no ale Ty juz swoje "wycierpiałaś" U nas ostatnio nocki jak za noworodka...Karol profesor ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i ![]() Despa, Tobie tez wspólczuje przezyc z Emi co sie porobilo z tymi naszymi dzieciakami?Ewkaa, brawo dla Tomka! Wy z Luną obie laski jesteście, piekne i młode ![]() Oliwka, hehe lekarz dobry z tymi soczkami
|
||||||
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej miałam .Ninka kieeedys(ok. przed 2 r.ż) wymuszała (tak!!!tak wymuszała!) na mnie różne rzeczy trzaskając dzwiczkami od zamrażarki(w lodówce).trzaskała i trzaskała ile sił .prosiłam ,powtarzałam nic.wiec zaczęłam niereagowac .znudziło jej się. zaczęła się kłaść na podłodze i wymuszać płacz. tez nie reagowałam .po pewnym czasie tez się znudziło. potem zaczęły się foszki ..najprawdziwsze obrażanie ,rece na krzyz ,mina zacieta i szła do swojego pokoju . ale także raz dwa z powodu braku reakcji zaprzestała .nauczyłam ze tylko spokojem i rozmowa można do czegos dojść ale tak gdzies od 2r,z -2,5 lat .w gre wchodzi(wchodził ! bo już daaawno nie było) "kąt" czyli sławny jezyk (akurat przypadkowo). jak cos było nie halo to kazałam isc na jezyka i przemyslec sprawę .po kilku minutach prosiłam spowrotem i pytałam o wnioski .potem sami przychodzili ze słowem"przepraszam" .
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
tęsknię. zawsze rano sprawdzam czy pisałaś
![]() Cytat:
![]() LOL. T. rówieśnik, podkreślam rówieśnik - 8 ![]() tja. jasne ![]() nie wiem czy mam aż takie pokłady cierpliwości ![]() są. w Appi. też mam pełnowymiaowe i kocham ![]() u nas po 12-14 razy(/doba) karmienie... nie widzę w ogóle jak "dorosłe" żarcie eliminuje cyca.
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
krótko
tż strzygę na 3mm, więc u J. to długie włosy ![]() wszyscy mówią, że ładnie mu, że wygląda jak chłopak, nie sterczą mu wszystkie włosy po zdjęciu czapki, same pozytywy nie, żebym miała coś do dłuższych włosów, ale J. ładnie tak wygląda. Cytat:
spał 2 razy i raczej wygodnie mu się w nim i siedzi i śpi, ten podnóżek to bardziej mój niż jego problem.
|
|
|
|
|
#2619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie cycowo je także pięknie ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
ale co do czapek i dłuższych włosków ..to znam te sterczenie - jak mop ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Pani- zapytaj Palczewskiej o opinię nt mleka zwykłego (takiego woreczkowego), od kiedy? Plizzzzz
![]()
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
NUDA .....!!!! Sesese
KWIATUSZKU - ilosc zebow Woooooow jaktak dalej pojdzie 1wszy bedzie mial wszystkie zabkiPowiem wam w sekrecie - ze ciesze sie ze mam wszystko na prad ( przynajmnej sie nie "zaczadze" ew spale haha ) bo Milus tez ist czasu odkryl pokretla od piekarnika - na szczescie i mnie trzeba jeszcze wsianac i dopiero sie przekrecaja ( ponyslowi ci ludzie ). Co do Wymuszania - yhmm temat jak rzeka. Kilka razy ske zdarzylo ze Milus dostal SPAZMOW jak sie mu czegos zabronilo - na szczescie nie trwal dluzej niz 2min - no max 5. - ale NIE NAWIDZI wsadzac sie do wozka - a taka fajna furw mu kupilam hihi. Serio jeszcze godzine z hakiem siedziec musze - bleeeee musze tylo wyniesc smieci - umyc pojemniki ktore uzywam i rozkrecic maszyne do grila i namiczyc w widzie i Moge Isc do domu Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Stanowczo za dużo piszecie....Nie nadązam, nie doczytuje, ciągle gonie i goinie...moze troche wyrozumiałości dla ślumowatej koleżanki...
K. zaczał na wszytskie pytania zaczynajace sie od "Kto" odpowiadać "ja", ale dialog z wczoraj, jak odbierałam Go od babci: babcia: KAcperku, kto był niegrzeczny? KAcper- cisza Babcia: Kacperku, kto był niegrzeczny dzis, kto? Kcper: cisza BABcia: Kacperku no kto był dzis niegrzeczny, powiedz... Kacper cisza Ja: KAcperku kto był dzis grzeczny jak zawsze? KAcper z uśmichem od ucha do ucha:JA! POdejrzewam, ze mu tak wyszło akurat, ale skubany co raz wiecej kuma...Aż mi szkoda tych chwil, keidy jestem w robocie,...;/ U nas w przedszkolu u 3 latka wykryto chłoniaka...Dotknęło mnie to bardzo, bo znam rodziców, a jego siosra jest w mojej grupie....myśleli lekarze, ze to zapalenie oskrzeli ciągle chorował, a nikt nie zrobił analizy krwi, nawet w szpitalu...przed świętami juz leciał przez ręce, pojechali na IP i usłyszeli: białaczka lub chłoniak....głupio to brzmi,ale modlili się o chłoniaka, bo lepsze rokowania...Na razie jest słaby, ale czekaja na operację, a ja nie moge o nim przestac mysleć....Modlę sie i 3mam kciuki! A zaczeło sie od wykrytej mononukleozy kilka miesiecy temu, dzis sie dowiedziałam, ze kolejne dziecko z mojej grupy ma to świństwo....Normalnie strach się bać. |
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
J. lizał dziś moje jabłko, w końcu odgryzł kawałek, ale nie wiedziałam ile. żuł, żuł, krzywił się, otwierał buzię, w końcu wyjęłam mu kawałek. za chwilę patrzę, a on oddechu złapać nie może i zaczyna się dusić. przełożyłam przez kolano i klepię po plecach, on taki biedny, nie może oddychać, nie wie co się dzieje, czemu "biję". wyleciał taki sam kawałek jak wcześniej wyjęłam. podniosłam go, chciałam zajrzeć w buzię, a on dalej się dusi, więc od nowa. wypadł jeszcze jeden kawałek. po wszystkim tak się rozpłakał strasznie, łzy leciały, ciężko było go uspokoić. już drugi raz tak się zakrztusił jabłkiem
|
|
|
|
#2625 |
|
Zadomowienie
|
Hej ! Nie wzięłam sobie dzisiaj telefonu do pracy (bo Hania zamiast pospac wstala o 6 razem ze mną i moje szykowanie do pracy to było latanie między łazienką, kuchnią i salonem...) no i nie mialam dostępu do netu więc nie jestem na bieżąco. Przez tą pracę nie mam na nic czasu
masakra. Z utęsknieniem czekam na weekend.Chciałam się pochwalić, że jedna z górnych jedynek (lewa) w końcu nam się przebiła, więc mamy 3ciego ząbka niestety nagle wyszło Hani odparzenie na pupie, pierwszy raz Lece do mycia i spać, bo jutro pobudka o 5 Dobranoc!
|
#2626 |
|
Rozeznanie
|
Na szybko
![]() moderna na początku bardzo nie chciała wracać do domu z dworu, ale teraz jest tak zmęczona (1-1,5 chodzenia to spory wysiłek), że nie protestuje. Tylko ja ją zwykle do domu już w nosidle/MT noszę, bo do wózka nie wejdzie. Kupiłam Bondolino! Trafiła mi sie używka za mniej niż połowę ceny standardowej, więc klementyna Monika jezu, współczuje zadławienia, nam się też przytrafiło z jabłkiem, ręce mi tak latały z nerwów jak już wypluła jabłko.... amelie moja też szczupła i też mam chwile zwątpienia - jak widzę, że przez cały dzień prawie nic "dorosłego" nie zjadła, ale myślę sobie - karmię piersią, więc jak chce zawsze może zjeść, daję jej do wyboru różne przekąski + obiad w ciągu dnia, skoro nie je, tzn. że nie potrzebuje/nie jest głodna. Widzę swoje dziecko na co dzień, jest szczęśliwa, uśmiechnięta, non stop w ruchu, nie widzę żądnych oznak choroby czy zmęczenia. Więc taka jest jej uroda. Zresztą, chodzę mniej więcej tyle co ona - czyt. w tą i spowrotem i widzę, ile schudłam od porodu. Więc nie dziwię się, że L. mało tyje, jak się urodziła z motorkiem w pupce, to nie mogę oczekiwać, że będzie pulchnym bobaskiem. A, i moderna i kwiatuszku współczuję fazy "buntu", u nas na szczęście się uspokoiło... A miałam chwile zwątpienia, szczególnie jak płakała tak, że aż na podłogę padała. Jakoś przeszło, więc głowa do góry. Fakt, staram się uprzedzać problematycnze sytuacje, ale i tak nie uda mi się wszystkiego pochować. Ostatnio uwielbia moją torebką i portfelem sie bawić, nie pozwalam, ale ona na spacerze np. zabiera mi torebkę. Wtedy odciągam jej uwagę, dużo się dzieje na dworze, więc daję radę, w domu jest gorzej, ale od kilku dni, odpukać, nie było histerii.
|
|
#2627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i wiecie co wam powiem? mialam nie pisac, zdecydowalam ze nie bede ale mam gdzies ze sie ze mnie smiejecie ( niektore), NIE LUBICIE i caly czas dokopujecie. i tak bede sobie pisac, chocby... sama do siebie ![]() jest kilka dziewczyn, z którymi warto popisać, które nie sa zadufane w sobie i nie uwazaja sie za nie wiadomo kogo to taka szczerosc ![]() jeszcze do nestelle jak Ty bys sie czula na moim miejscu? ja nie mam wsparcia od nikogo (nawet tu na forum) i musze radzic sobie sama, nie mam pieknego zycia jak co niektorzy... wiem, ze Ty masz wspaniala rodzine, dzieci, tzta, wszystko cud miod itd ale ja nie ...a takie teksty ze strony bliskich mnie dobijaja(ktorzy powinni chociaz odrobine wesprzec, bo radze sobie ze wszytkim calkiem niezle), staje sie coraz bardziej nerwowa ( juz i tak przez to wszystko mam nerwice i lękową i natręctw) , niecierpliwa, wszystko sie sypie, mam nadzieje na szybką wyprowadzke... Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-24 o 23:57 |
||
|
|
|
#2628 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Ja tylko kilka zdan, bo padnieta jestem - dzis znow cudny dzien na placu zabaw Tak, moja corcia bedzie Ania Krzysiowi ida obie gorne jedynki, dzis moja kumpela stwierdzila, ze dwojki tez Mu sie przebijaja a i chyba trojki widzi... Co najmniej 4 zeby naraz ida ![]() Ale bez wiekszych ekscesow (mniejsze sa od grudnia, wraz z kwasnymi kupkami i mega slinieniem od czasu do czasu ), kochany jest jak zawsze Rano jade na pobieranie krwi. Dobranoc laski
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
I co SPOZNILAM sie 3minuty na wczesniejszego tramwaja - ja wychodze z budynku a On mi odjezdza
![]() To tyle ze zlych wiesci. MONIKA - No tk na tyle. I jutro ide na 15.30 do 21.00 sie zamienilam z kolezanka - wiec bede mogla dluzej pospac - jak krolweicz pozwoli Dobranoc - :claus: Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2630 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
Cytat:
My mieliśmy ostatnio taką sytuację jak mały wymiotował (podczas podróży) i miał małą biegunkę. Podjechaliśmy do szpitala po drodze,bo nie wiedziałam co robić. Lekarz (młody) jak go zobaczył stwierdził, że gdzie tam chory,przeciez ma super humor, uśmiecha się, zbadał go i mowi, że jest ok. Dopytywał czy to pierworodny bo przecież jak dziecko chore to markotne, czasami przez ręce leci. I jeszcze się czasami głupio uśmiechał, pewnie myślał, że panikarze przyjechali. Taka sytuacja zdarzyła się u nas pierwszy raz, bałam się co robić w razie czego. Zresztą nawet w szpitalu pisało, żeby przyjechać w przypadku wymiotów/biegunki. Cytat:
Cytat:
Dziś już mu zrobiłam zupkę szpinakową z jarzynami i mięsem, zjadł Cytat:
Zacżełam też tak długofalowo myśleć - pójdą pewnie do przedszkola razem, szkoły (moze klasy Faaajnie będzie, musi być Dosłałam jakiś czas temu brakujące pliczki, masz już? Cytat:
Ale musisz stać się bardziej 'twarda', bo inaczej może Ci być ciężko w życiu. Wydaje mi się też, że kiedyś dzieci były inaczej karmione i jednak dalej gdzieś jest taki obrazek 'pulchnego bobasa z fałdkami', szczegolnosci u starszych osób. Jesli pediatra nic nie mówi, jest ok w siatkach to się nie martw tak Cytat:
za zakupki!Dziękuje, dobrze. Brzuch nie pobolewa od 2 dni. Mam wyczulony węch (na smrody szczegolnie ), mdłości się pojawiają czasami.Monicca, robiłam badania, ponieważ K nie chciał jeść żółtka jajek. Pediatra zapytała kiedy miał morfologię (tylko przy urodzeniu) i stwierdziła, że można kontrolnie zrobić krew i mocz na roczek ------------- Wiecie co ? Ja się cieszę, że Wasze dzieci też dają popalić czasami ![]() Dziś miałam naprawde dobry dzień, bo mały był grzeczny w porównaniu z wczoraj. Wczoraj momentami miałam ochote dac mu prezent urodzinowy, żeby się czymś zajął, ale TŻ zabronił Także byle do niedzieli.
|
||||||
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia mialam Ci odpisac, teraz sa testy po gimnazjum,a moja zdawala ten do. Te dwudniowe za trzy lata nas czekaja.
A i jeszcze jedno, zadna z nas a tym bardziej ja nie jest zadufana w sobie. Tylko po prostu wychpdzimy z zalozenia ze glowe i rozum na sie nie od parady tylko od tego zeby jej uzywac na codzien. Wiec jak sie lpgos pyta o rade to ja rozumiem to tak, ze sie jej potrzebuje a nie na koncu stwierdza ze i tak zrobie po swojemu. Cale zycie sie czlowiek uczy i nigdy nie jest za pozno na zmiane pogladow.
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Ahahaha
DESPA - ale pojechalam z tymi testami ![]() - ale tak czy siak jak poszedl do Gimnazjum .? Noooo ide spac Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
BYou no nie mogę
Chyba mamy takie same gusta widzię że dużo tych samych rzeczy nam się podoba heh---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Tak w ogóle to DZIEŃ DOBRY ![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Villga dziękuje za linki nawet chłopięcych nie oglądałam ale ten dwustronny mi się bardziej podobał. A ten z -5-10-15 to taki polarek ostatni o kupowałam tam jakąś kurteczkę i widziałam go a we wrześniu tam kupiłam taki z ze stójką różowy z kokardkami w groszki i obszyciem i to ten sam rodzaj. ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Bzinka dla Hani za 3 ząbka Kwiatuszku za 15 ząbka to już prawie na końcówce jesteście U nas A. też krzyczy płacze jak się czegoś nie pozwala ale ja się juz skończyłam przejmować i jak nie dociera jak mówię to krzyknę raz dwa razy stanowczo "nie wolno" i skutkuje no moje dziecko uwielbia wchodzić na schody więc wyjśćia nie mam bo barierki nie mam jak zamontować na dole do tej pory brałam ją odciągałam do zabawek ale to ją jeszcze bardziej nakręcało bo zaraz ze śmiechem raczkowała do schodów i wchodziła więc wczoraj siedziałam na fotelu i głośno bardzo głośno mówiłam nie wolno, zlecisz, nie wolno weszła na jeden schodek po czym zeszła i wiećej nie podeszła. Tak samo z kontaktem były teraz wie że nie wolno podchodzi na metr i pokazuje palcem i się cieszy bliżej nie podejdzie bo wie że matka wredna będzie krzyczeć nie wolno (wiecie ja tak krzyczę że każde "nie wolno" jest o ton wyżej zaczynając o bardzo cichego i spokojnego "nie wolno")---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Moni_ka.g Aaa wczoraj jak byłam na tym bilansie to wam powiem że białej gorączki dostawałam przez jedną mamę dopiero sobie zdałam sprawę że ja o takim czymś w ogóle nie myślałam czy ja jestem wyrodna czy ona ma coś nie ten teges z głową? ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Moderna przyjęcie w sobotę i robiłam mikro wzięłam serię 5 zabiegów jeden w tygodniu.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-04-25 o 07:36 |
|
|
|
#2634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Alliw Wszystkiego Najlepszego, dużo zdrowia, pociechy z Janka i męża
|
|||
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
cathlyn tak, panel bondolino jest sporo nizszy niz np. Tula czy Boba - przylozylam do mojej Boby i jest to sporo bo ok. 10 cm albo troszke wiecej. Kiedys juz o tym pisalam, ze wlasnie Bondolino polecane jest dla mlodszych lub dla mniejszych dzieci, dla starszych i wiekszych idealna bedzie Tula, Boba
monika wspolczuje zadlawienia, jablko jest zdradliwe, dlatego nawet ja nie daje, wole zetrzec na tarce i dac w formie surowki
|
#2636 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszne takie historie ....rozmówka z K Cytat:
Cytat:
![]() biedna pupa H . Cytat:
Ale jeśli mamy dziecko i zdecydowaliśmy się na nie swiadomie przede wszystkim -mysle ze czas dorosnąć ,wziasc zycie na bary .... Zreszta jak na razie te problemy które tu przedstawiłaś nie sa wielkie ,poważne -wiec jeśli teraz przyznajesz ze masz nerwice i inne podobne to pomysl o pomocy fachowej . Bo masz dziecko ,stanowisz niejako autorytet i oparcie dla niego . A stwierdzenia ze "nie masz pięknego zycia" ,".......ze Ty nie masz wspanialej rodziny.." wołaja o pomste do nieba ... brak słow . Przykro mi ze nie masz wsparcia w rodzinie ,ale taka prawda ze w rodzinie zawsze się ktoś znajdzie dołujący . Nie każdy idzie przez zycie z "plecami" . Masz Córke -piekna ,zdrowa , masz tzta .To Twoje szczęście . poniekąd sama je budujesz . Wiec przestań skomleć i miałczeć i doceń co masz . Cudne imie Cytat:
Oliwka - nie podkreslajac ze ludzie przesadzaja bardzo z tymi bakteryjosami ,to ja w przychodni nie pozwoliłabym zjeść . a zta mikro - to dlaczego co tydzień???? nie za często ? skora się odnawia co 28 dni .wystarczy co 3 tyg. ,no chyba ze to jakies ultra lekkie przez kosmet. wczoraj bylam w salon.tatu -zarezerwować termin bo tam się czeka kilka mies (a nawet rok ), w każdym razie pojechałam z R i J . J mnie pyta -co i gdzie będę robic ? ja - na plecach . J - a po co ? i tak nie będziesz tego widzieć ! nie lepiej zrobić sobie miedzy cyckami? dorasta mi syn . "Cycki " - te słowo w ustach syna brzmi naprawdę ...dziwnie
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-04-25 o 08:59 |
|||||
|
|
|
#2637 |
|
MBZ♥
|
Alliw spełnienia marzeń Kochana
Nestelle no nie mogę ![]() Monika współczuję akcji z jabłkiem:/ Tasiu super imię pamiętam jak było popularne kiedy byłam mała, potem zapomniane i teraz znów powraca![]() Brawo za idące ząbki ![]() Bzinko za ząbka![]() Oliwko ![]() jak by Ci przyszło jednak powiadomienie na maila to krzycz ![]() Klementyna, dialog cudny A ta choroba ![]() Demeter to dużo sił i cierpliwości Dzisiaj obudził mnie mokry buziak a tak cicho to zrobiła, że nie słyszałam
|
|
|
|
#2638 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja mogłam tyle nie wydać, i UM nie robić mnie w .... jęczeć że kaski nie mam tak ogólnie nie zamierzam bo mogłabym poszukać pracy a dzieciaki oddac do żłobka i przedszkola i pewnie byłoby lepiej finansowo ale JA nie chce więc już jestem cicho, na jedzenie mi wystarcza Cytat:
Cytat:
Cytat:
a on nie chce tatu? balon z odpustu padł, wczoraj był mocno męczony i nie wytrzymał, leżą zwłoki na podłodze, nawet nie cyknęlam fotki i czuję się jak ten balon dziś, dobrze ze tż wczoraj kupił trochę baterii i reanimował kilka zabawek, narazie pieką zakrętke i klocki lego w piekarniku ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
dobrze że się za jakieś porządki nie wzięła ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Roszek był głodny i w czasie karmienia pan uważnie patrzył w kalendarz i znalazł wczesniejszy termin, jestem pewna
|
|
#2639 |
|
MBZ♥
|
Trolla, a po co pieką
?Do komody z Jej ubrankami niedaleko było-a tam tak pięknie poukładane na szczęście znalazła lepsze zajęcie
|
|
|
|
#2640 |
|
Zadomowienie
|
http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online...wa,421679.html
Patrzcie! To ja już wiem czemu me dziecie codziennie pierwszy raz budzi sie po godzinie 21... ;-) Ona nie chce mieć rodzeństwa! ! ;-):-P Hehe. Oj ci badacze amerykańscy Kasia, ale fajnie, że Cie Milus odwiedzil! Nestelle, tekst z cyckami wymiata ;-) Klementynka, ile zębów! ! Szok. A co do tego chorego dziecka to tragedia...:-( Mnie odwiedziła kolezanka ze szkoły jak Kinia miala dwa mies.i opowirdziala mi o tragedii swojej siostry, której umarla poltoraroczna córeczka. Do tej pory niemal codziennie o tym mysle... Amelie, przykre jak sie słyszy takie słowa od najbliższych. .. BYou, słodka Zosia Fajne są takie pobudki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

a moja cierpliwość co raz bardziej licha. jak do tej pory "no no no" wywoływało jakąkolwiek reakcje tak teraz ma mnie kompletnie w d. włącza piekarnik i bawi się pokrętłami od gazu i mimo moich tłumaczeń, mimo tego że ani razu jeszcze mu nie odpuściłam i za każdym razem go odciągam-dalej to robi. poza tym ciąga mnie za kudły i się śmieje. jak udaję, że płacze to pociągnie jeszcze mocniej. Njabardziej mnie zastanawia co mu się nagle odmieniło, że w ogóle nie reaguje na moje gadanie. przykład: pociągnie mnie za włosy, mówię że nie wolno, że to boli i żeby tak nie robił, popatrzy i znowu ciągnie, więc ja znowu biorę za rękę i tłumaczę, popatrzy i ciągnie i tak w kółko
i tak wkoło.
tylko 5 i osiągnę spokój duszy
skoro Roszek nawet tak robi to jakoś mi lepiej
nasze maluchy próbują ile im wolno.

tż strzygę na 3mm, więc u J. to długie włosy 

bo przecież jak dziecko chore to markotne, czasami przez ręce leci. I jeszcze się czasami głupio uśmiechał, pewnie myślał, że panikarze przyjechali. Taka sytuacja zdarzyła się u nas pierwszy raz, bałam się co robić w razie czego.
), w każdym razie pojechałam z R i J .