|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
Cytat:
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylo cos jeszcze w gratisie? ![]() wezcie ich juz tak nie chwalcie bo ja sie rozwiode
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No niestety mój nie lubi prasować Napisałam ironicznie, bo ja też nie lubie Może źle się wyraziłam
|
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- to okazja byla!!brałby to juz ten smalec by Ci mogli dorzucic ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
a moj małz to nie wiem czy wogole wie jak dziala zelazko
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no mama dobrze karmisz nakarm tak moje dziecko zeby chociaz do 7 kg dobila ![]() a o wkluciach tez zawsze slyszalam a pozniej jak mloda plakala to jeszcze durne teksty lecialy ![]() nadrobilam, ale jestem swinia i nie odpowiadam bo mi sie cos dzis nie chce
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj już nie miałam weny na pisanie, ale byłam mega wkurzona po wizycie u dermatologa
Otóż zabuliliśmy 90 zł za wizytę, która trwała 10 minut i odbyła się w gabinecie zabiegowym, gdzie nawet nie było jak położyć dziecka i go rozebrać Porażka! I to prywatna przychodnia, niby super świetna itd. Pan dermatolog popatrzył na zmiany Julka przez 3 sekundy i orzekł, że to nie żadne zakażenie bakteryjne/grzybicze, a zmiany alergiczne. Próbowałam podpytać o gojące się wciąż pryszcze na buzi, które Julek na niemal od urodzenia, to nie uzyskałam odpowiedzi Ha! Co do alergii to powiedział, że u tak małych dzieci znalezienie alergenu jest praktycznie niemożliwe i radził, żeby nie przesadzać z dietą eliminacyjną. Mówił, że plamy mogą być epizodem, ale mogą też nawracać. Według niego, Julian nie ma AZS, ale przepisał mu krem na lekkie lub umiarkowane AZS - Elidel Poszliśmy do apteki tuż obok gabinetu i myślałam, że zejdę, jak farmaceuta powiedział, ile ów krem kosztuje Zapłaciliśmy dokładnie 76,90 Szkoda, że pan doktor nas nie uprzedził. I tak bym wykupiła lek, ale zazwyczaj inni lekarze w takich sytuacjach uprzedzali, że lek będzie z tych droższych. Kremem mam smarować zmiany na skórze do 14 dni plus dwa razy dziennie balsamować Julka balsamem np. Emolium, który już zamówiłam. Jak plamy zejdą wcześniej, to przestać. Tyle
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
No to dobrze wiedziec,ze nie jestem sama,ktora daje sloiczki
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
na tvn za nim odejda wody
|
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3312 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Po całym dniu ilość moich wypocin - czytaj pracy magisterskiej - wyniosła 4 strony
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Misia niestety nie mam nic dla Ciebie
nie było ani spodenek, ani kompletu może to nowe rzeczy wrzucone na stronę i tak jak dziewczyny pisały w sklepach są po 2 tyg? a specjalnie nawet 2 kupony -25% wydrukowałam ![]() Matal jak pięknie Elenka stoi!! wow brawo ![]() Cytat:
mówisz że u Was ostatnio lepiej? ojjj oby z nocy na noc było lepiej może przestanie w końcu
|
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
Eh wciąż mam tyły nie mogę nadrobić bo jak już zaczynam to akurat karmie lene i ona usypia a ja z nią ostatnio nie mogę się wyspać w ogole
![]() Tasiu,motylku przykro mi że wyjazdy odwołane Czaszka współczuję zlotych rad cioci LENKA bardzo dziękuję za życzenia lecę spać dopóki dziec śpi może będzie dziś łaskawa dla mamy to się okaże życzę dobrej nocy
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
lece juz spac
zycze wszystkim przespanych nocek ![]() pliss trzymajcie jutro kciuki zeby mała dała rade w czasie podrozy i na zakupach bo jeszcze nigdy nie bylismy z nią az tyle poza domem.Obstawiam ze nie bedzie nas w domu ok 8 godzin. ![]()
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
melduję że z Igorem wszystko ok...
z tego wszystkiego nie wiem czy pisałam że zahaczyliśmy wczoraj o przychodnie, pediatra go obejrzała co prawda nie wiele mi to dało bo w nocy co chwilę się budziłam i sprawdzałam czy wszystko ok :Pi dzisiaj wstałam jak zwykle ledwo żywa Cytat:
![]() nam pediatra też przepisała jakieś kremy maści zaczęłam od samego emolium do kąpieli + balsam i po problemie plamy już nie wracają (odpukać) ciesze się że nie wykupiłam tego co przepisała
|
|
|
#3318 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Wszystkiego naj dla Wikusia!!! ![]() Teacherko super blog!! Lula wszystkiego najlepszego!!!!sto lat jeszcze zdarzyłam
|
#3319 |
|
Wtajemniczenie
|
Czaszko kciuki są.!
Lula- zdrówka z okazji urodzin! Nie śpię juz od ponad godziny . lila bok miała cały mokry wiec musiałam ja przebrać i tak od tego czasu jakoś zasnąć nie mogę.. dziewczyny czy Wasze dzieciaczki mają już pierwsze pieprzyk? A tak w ogóle to mój macierzyński uszczuplilsię i to nie mało..tzn dla mnie dużo a dla was może nie jest to jakaś większą różnica . .przez caly ten okres myslalam ze dostaje 80%..no coz,trzeba będzie zacisnąć pasa.. coś mi się wydaje ze chyba będę musiała szukać pracy szybciej niż myślałam.. Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-04-25 o 05:32 |
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam nocke
![]() nati 3 pobudki w tym o 5 rano z prze.sraniem przez ciuchy i kocyk kawał na dzis Żona do Męża: - Kochanie, od dzisiaj gotujesz, sprzątasz, zajmujesz się dzieckiem - koniec tych tandetnych meczy Extraklasy, filmów w TV, spotkań z kolegami, bilarda i tym podobnych błazeńskich rozrywek... Przerywa spoglądając zdziwiona na Małżonka, który zaczął zakładać buty i kierować się w kierunku wyjścia: - A Ty dokąd!? Jeszcze nie skończyłam... - Idę do apteki. - Po co? - Po Stoperan, bo chyba Cię posrało... ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
http://www.bobomigi.com mi tam wystarczy jak zacznie pokazywac cos palcem, potakiwac i kiwac glowa na nie oraz jak zacznie machac na pozegnanie ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- policzanka - moje nie ma pieprzyka, ale pamietam ze kinia i moja chrzesnica mialy szybko pierwsze pieprzyki |
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze się nie zagłębiałam w temat ale wygląda, że to o tym mowa.
|
|
|
|
|
#3322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hahaha przeczytalam to.mojemu tz i on z powazna mina: "aty myslalas ze sama.tam pojdziesz?" "nie odpuszcze sobie zobaczenia tylu lasek hehe" nie martwcie sie moj zostanie w domu bedzie pilnowal kurzu zeby nie uciekl Cytat:
babo czemu nie jedziecie w sobote i czemu na zlot nie wpadniesz? a skad wy macie 200km tutaj? zaplanuj wyjazd o godzinie kiedy ma drzemke, dobrze miec soczek hakis pod reka, jak.libi chrupki to chrupki, ksiazeczke jak wy sie zmiescice w 4 z fotelikiem w aucie? pytam ogolu bo ciekawa jestem czy sie w ogole da bo ludzie z neta nie istnieja
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Helol
![]() Witam z przychodni, normalnie czuję się jak w ciąży Jeszcze jedna osoba, a potem biegiem do domu na śniadanie, panujemy rzeczy do auta i chłopaki nas odwoza na pociąg ciekawe, czy tz kupił mi wczoraj bilet... wiecie, że na dziecko macie 33% zniżki? lubię jeździć z dzieckiem
|
|
#3324 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Dziś już Tusia mnie nie rozpieściła i wstała po 7. Ale i tak jestem wyspana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chatę wysprzątać umie, ale wolę sama, bo jest wedlug moich standardów ![]() za to ja mu się nie pcham do ogródka i sprzątania samochodów. Cytat:
![]() ![]() ![]() feeeeeee Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3325 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja właśnie podgrzewałam mniej w miseczce, ale Mała zaczęła czasami jeść więcej i muszę latać dogrzewać, a ona później łyżeczkę doje i nie chce. Cytat:
tylko wtedy w ciąży byłam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zależy też jakie auto, ale nawet jak duże to ciasno jest. My jechaliśmy z T. Oplem Vectra do Poznania 270km, ja na środku siedziałam i tak średnio było, bo nie ma możliwości zmiany pozycji.U nas nocka fajna, jedna pobudka na smoka o 1. Szkoda tylko że o 5 moja dziecina dzień zaczeła do 6 w bujaku posiedziała, a później już koniec. Oczywiście teraz śpi
|
|
#3326 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
dziewczyny mam prośbę ![]() czy widziała któraś w hm tyę czapkę http://www.hm.com/pl/product/14761?article=14761-B chcę taka dla adriana ale nie mam tu żadnego hm ani nikogo kto by miał blisko jeśli jest chętna żeby mi kupić i wysłać to proszę pw rozmiar nie wiem jaki jest na czapach ale adi to tak 4-5 lat 110-116 chyba że są podawane obwody głowki to chyba 54 ale to jeszcze sprawdze
|
|
|
|
#3327 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejo
Cytat:
co Ty mówisz? ja też mam 80% i cały czas tyle samo dostaję tzn. za luty było mniej bo mniej dni ![]() istnieją, ale to sami psychole i pedofile Cytat:
no @ więc mam zachcianki jak w ciąży
|
|
#3328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zaraz do mnie dzwoniła koleżanka że ona też tak miała i niewiemy o co biega
|
|
|
|
|
#3329 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A nie wiem, wnioskuje z tego co na ogólnym przeczytałam ![]() Co prawda nie robiłam jeszcze, ale brzmi smakowicie, któraś z dziewczyn wstawiala kiedys http://slodkowytrawnie.blox.pl/2010/...ietankowy.html Cytat:
Cytat:
Zauważyłam, ze dawno nie było joasiek, niekojarze, zeby pisała, ze gdzieś wyjeżdża albo znika z forum. czaszka rozumiem Twoje obawy, my jutro jedziemy 360km i juz sie boje, jak Wiki i my to przetrwamy
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
btw pożyvczyłam właśnie od taty 300zł/ mam mu na konto przelać bo z adaleko mam do bankomatu -15 km
/ i dał mi takie świeżo drukowane ż eaż szkoda wyadwać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nie no mama dobrze karmisz 

Otóż zabuliliśmy 90 zł za wizytę, która trwała 10 minut i odbyła się w gabinecie zabiegowym, gdzie nawet nie było jak położyć dziecka i go rozebrać
Poszliśmy do apteki tuż obok gabinetu i myślałam, że zejdę, jak farmaceuta powiedział, ile ów krem kosztuje
Zapłaciliśmy dokładnie 76,90

nie było ani spodenek, ani kompletu
może przestanie w końcu

lubię jeździć z dzieckiem
a o tej porze to już mi stary nie kupi