|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z TŻ-em do ołtarza iść chcemy, w 2016 - ślubujemy! PM 2016 cz.8
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4616944 5]Tak sie mowi ale to nie zawsze prawda. Sama znam dziewczyne ktora zaszla w ciaze bo juz czas bo juz 30 na karku bo jak urodzi to poczuje instynkt. Urodzila i nie poczula. I to jest tragedia bo ona ma caly czas poczucie ze cos z nia nie tak ze jest jakas psychiczna bo nie ma tego instynktu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To mnie teraz zaskoczyłaś to może wiecznie się będę brzydziła pieluch itp. ![]() A nie wiem czy mówilam, czy nie... moi rodzice w niedzielę przyjeżdżają do tż rodziców Coś często się umawiają
Edytowane przez agnieszka_2612 Czas edycji: 2014-04-25 o 09:38 |
|
|
|
#4532 |
|
Zadomowienie
|
Omg bliźniaki! Przy jednym paść można, przy dwóch to.chyba bym do głowy dostala. Koleżanka która ma bliźniaczki mowi, że z pierwszych.2. Lat niewiele pamięta
))) nie mówiąc o kupowaniu wszystkiego podwójnie... Mój tz ma.córki z roczna różnica wieku i też pierwsze 3 lata masakra )) ale teraz już fajnie sie bawią i jedna może nosić ciuchy po drugiej ![]() Któraś pisała o tym, że teraz przez rozwój medycyny nie ma selekcji naturalnej. Akurat teraz czytam książke inferno ( boszsz jk ja nienawidzę pisać znkomorki!) i tam jest o przeludnieniu planety i jego konsekwencjach i taki mroczny obraz przyszłości :p mam nadzieję, że to tylko fikcja literacka ))) jeden facet tam właśnie zarzuca medycynie, że przedłuża życie ( i marnuje i tak wyczerpujące ie surowce naturalne) ratuje jednostki które naturalnie by nie przeżyły więc ludzi jest za.dużo a jaj wyczerpią.wszystkie surowce.naturalne to będzie kleska... I ten szalony naukowiec głosił że przydałaby się zaraza żeby co słabszych przetrzebic i że po średniowiecznej zarazie nastąpiło odrodzenie i renesans i że.ten rozkwit był konsekwencja zarazy... Jestem w połowie książki , więc jeszcze.nie.wiem czy ich tam jakąś.dsuma potraktują
|
#4533 |
|
Japońska rzepa
|
Jej,co do jajek,to się totalnie nie zgadzam z tym,że nie ma różnicy, a jestem jajkowym ekspertem
W końcu jem najmniej 3 dziennie przede wszystkim to trochę tak jak z kobietą i ciążą - to co kobieta je, jakie leki bierze,jakie używki stosuje odbija się na płodzie. Tak samo jest z kurą. Kura karmiona karmą z hormonami,, bez dostępu do tlenu nie ma szans "urodzic zdrowego dziecka" czyli znieść dobrego jajka. Ja też kupuję co tydzień/ dwa paletę 30 jajek od hodowcy i jest to MEGA różnica. już nie tylko opisana przez dziewczyny wyżej "żółtość" żółtka,ale sam smak,zapach. Ostatnio po raz pierwszy wywaliłam jajecznicę - bo pokusiłam się na jajka z supermarketu. Jeszcze widziałam temat aut. Ja z kolei strasznie nie lubię nowoczesnych. Ale ja w ogóle nie przepadam za nowoczesnością, wszelkie nowinki techniczne mnie nie jarają, lubię zarówno styl "starszy",jak i starsze auta. Dla mnie jakoś to się gryzie,bo suknia jak księżniczka a auto nowe. Po prostu wizualni mi to nie pasuje Ale wiadomo,że jakbym nie chciała wydawać kasy na transport,to też bym pojechała swoim albo pożyczonym. Mam szczęście,bo mój tata pracuje w branży motoryzacyjnej ,wiec ma sporo kontaktów z właścicielami aut. Mi się marzy miętowy garbusek,ten stary![]() No i jeszcze co do kupek - mnie to nie brzydzi, zbieram kupy kota to i dziecku mogę pupę podetrzeć ![]()
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupy kota też wywalalam, ale na szufelce i kotu tyłka podcierać nie musiałam
a dziecko potrafi się za przeproszeniem osrać po pachy (nie raz taką akcję widziałam )
|
|
|
|
#4535 |
|
Dostojna peema.
|
Ja dzieci lubię na odległość albo czyjeś - popatrzeć, pobawić się ale żeby sama rodzić i opiekować się 24 na dobę to myślę, że za 4-5 lat :P
|
#4536 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak gdzieś idę i są dzieci to mogę popatrzeć i mi starczy Ostatnio to na chrzcinach chwilę nosiłam małego... ale ciążki jak nie wiem był
|
|
|
|
|
#4538 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Nie wiem,ja to odbieram jako naturalną rolę,mama też mi pieluchy zmieniała i jakoś przeżyła
|
|
#4539 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ostatnio bratanica Tz lat 8 usiadla mi na kolanach tak zupelnie bez ostrzezenia poprostu na nie wskoczyla. A ze mam problemy z kolanami i nie wolno mi robis akcji takich. No i Tz zwrocil uwage i bylo o jezu a co nam szkodzi ze sobie posiedzi.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A niestety wtedy fiołkami nie pachnie smród na całą chatę, jak sobie przypomnę to aż mi się cofa ![]() [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4616977 6]No ja z dziecmi kilka godzin i nara ostatnio bratanica Tz lat 8 usiadla mi na kolanach tak zupelnie bez ostrzezenia poprostu na nie wskoczyla. A ze mam problemy z kolanami i nie wolno mi robis akcji takich. No i Tz zwrocil uwage i bylo o jezu a co nam szkodzi ze sobie posiedzi.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Niektórzy to mnie zadziwiają, no kurde 8 letnie dziecko lekkie już nie jest ja sobie np. nie wyobrażam juz takie 7-10 kg nosić bo mam problemy z kręgosłupem to chyba mi pęknie w pół a właśnie tego malego co nosiłam ważył już ponad 7 kg, to po 5 min miałam dosyć |
|
|
|
|
#4541 |
|
Japońska rzepa
|
Miałam wiele razy styczność z niemowlętami i jeszcze nie widziałam (nie czułam?
) kupki niemowlęcia,które jest na mleku matki i śmierdzi ![]() Ale może mam styczność z jakimiś idealnymi niemowlętami
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2014-04-25 o 10:06 |
|
|
|
#4542 |
|
Dostojna peema.
|
Jak ja sobie wyobrażę te nieprzespane noce, brak czasu dla siebie, podporządkowanie się w całości dziecku... Nie, nie nie. Ale mam nadzieję, że to jeszcze poczuję, w końcu mam dopiero 21 lat, do 25 roku życia może mi się unormuje :P
|
#4543 |
|
nibyżona
|
jeju jak zazdroszczę! ja muszę nocleg wstępnie dla 32-34 osób
![]() z transportem też nie wiem, bo w sumie blisko z USC do zajazdu, ale nie wszyscy będą samochodami i jak co to wezmą taxi? hm. co do pędzenia jedzenia to sam mój ortopeda stwierdził, że przez tą chemię (oraz przez mniejszy ruch, otyłość) ma coraz więcej młodych osób do leczenia, bo często wyrastamy/dojrzejemy o wiele szybciej niż ciało da radę. ![]() jejuuu, od razu wróciłam do domu sama to znów zasnąć nie mogę - do 2 czytałam książkę ![]() poza tym dobrze, że w poniedziałek idę do fryzjera bo końcówki wołają o pomstę do nieba i farbować się czas
|
#4544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4545 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Nie wiem no, mnie to nie grzeje,zdaje sobie sprawę,że człowiek im starszy tym bardziej wygodny i bardziej go to przeraża - widzę to po sobie. 2 lata temu totalnie nic mnie to nie grzało,to całe poświęcenie - teraz mam takie chwile na zasadzie "O boshe jak ja kocham spać Myślę,że miłość do dziecka dużo potrafi wybaczyc,tak jak miłość do partnera,ale 100 x większa.
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę czytać o tych kurach, brzydzi mnie to
Co do dzieci to wkurza mnie, jak ludzie od mniej więcej 10 lat na moje słowa, że matką być nie chcę rzucają mi hasłami ,,jeszcze ci się odmieni", ,,jeszcze zachcesz" itp. A już całkiem świra dostają, kiedy bawię przy nich jakieś dziecko. Bo tak sobie świetnie radzę, tak mi pasuje itd ![]() Wiem, że mam podejście do dzieci ( ), umiem sobie poradzić i cieszy mnie to, bo takie są wymagania mojego zawodu. Ale roboty do domu przynosić nie będę, ot co
|
|
|
|
#4547 |
|
Dostojna peema.
|
No wiadomo, miłość do dziecka i od dziecka wynagradza poświęcenia. Ale ja to na razie taka wygodna, lubię pospać, lubię sobie iść gdzie chcę, pojechać gdzie chcę, nic nie robić cały dzień czasem, mieć święty spokój :P No ale powtarzam sobie, że mam prawo do tego w moim wieku. A moja mama już mnie miała jak była w tym wieku, masakra
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Przychodzi albo i nie...
![]() Mój kumpel jest samotnym tatą dwójki małych dzieci: 5 lat i 2,5 roku. ,,Mamusia" dawno temu poszła sobie w świat a dzieci znają tylko ciocie... |
|
|
|
#4549 | ||||||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
W ogóle jak widzę znaczek "3" na jajku to sobie zaraz wyobrażam te ciasne klatki itd :/ Cytat:
No pewnie, lepiej kurze w mini klatce, w której łep jej wystaje i faszerują ją świństwami, niż na zielonym trawniku gdzie może sobie robaczków szukać ![]() Cytat:
A dzisiaj mi się śniło, że urodziłam dziecko, dziewczynkę i w szpitalu byłam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A tak w ogóle to cały weekend będę sama bo TŻ do pracy idzie jutro i pojutrze ![]() Ale za to potem ma 10 dni wolnego
|
||||||
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama w moim wieku też już mnie miała Moi rodzice chcieli mieć 3 dzieci, ale tak im dałam popalić że jestem sama
|
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze czasami zakupy ![]() W zimie było ciekawie, jak miała grubą kurtkę i buty |
|
|
|
|
#4552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za 2 lata niektórym zmieni się podejście do dzieci Ja nigdy nie będę narzekać na kupy itp. byle by mieć takiego zdrowego malucha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy od weterynarza - pierwsza kąpiel w leczniczym szamponie za nami. Obyło się bez ofiar w ludziach i w psach
|
#4554 |
|
Rozeznanie
|
Jestem spakowana, zaraz ruszamy do Włoch
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4555 | |
|
nibyżona
|
Cytat:
![]() super wyjazdu
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem czy bym chciała mieć bliźniaki. Z jednej strony dwa za jednym zamachem
, a z drugiej na pewno jest mega ciężko. Moja babcia miała siostrę bliźniczkę, także jestem w grupie ryzyka
|
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udanego wyjazdu ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
|
#4559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() Młode jesteśmy, na wszystko przyjdzie czas
|
||
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozazdrościć!Udanego wyjazdu! ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Dokładnie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

to może wiecznie się będę brzydziła pieluch itp. 
Coś często się umawiają 

))) nie mówiąc o kupowaniu wszystkiego podwójnie...
Ale ja w ogóle nie przepadam za nowoczesnością, wszelkie nowinki techniczne mnie nie jarają, lubię zarówno styl "starszy",jak i starsze auta. Dla mnie jakoś to się gryzie,bo suknia jak księżniczka a auto nowe. Po prostu wizualni mi to nie pasuje 

smród na całą chatę, jak sobie przypomnę to aż mi się cofa