|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
![]()
![]() |
#4562 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
O mnie były ploty po moim poronieniu,że pewnie usunęłam... Hmm... Jak ktoś mnie zapyta kiedyś wprost z tych starych kur... to powiem"Niech się pani nie martwi tym razem nie usunę"...
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46156477]Upiekłam mój pierwszy w życiu biszkopt ![]() ![]() ![]() ![]() eeeeeeeej tak się nie robi kobiecie w ciąży ![]() ![]() u mnie wstępnie Kubuś ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wciągnęłam jajecznicę. mam straszne burki, przelewa mi się tam, na głos i na czucie-czuję jak mi bąbelki pękają w środku. i do tego dzieć kopie w coś w dole, pęcherz czy coś, niby tylko parę razy i nie mocno, ale mogę powiedzieć, że prawie że boleśnie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Raczkowanie
|
Witajcie wszystkie wrześnióweczki.
Gratuluję kolejnych udanych wizyt, zauważyłam, ze kilku chłopulków nam doszło ![]() Ja jak już pisałam jeszcze nie wiem, któż tam w brzuszku siedzi, ale w rodzinie z obu stron mamy samych chłopców, a na święta jak byliśmy w rodzinnych domach to wszyscy z nadzieją patrzą na mnie, ze może wreszcie ONA będzie. Niektórzy mówią, ze nawet wyglądam "na dziewczynkę"... się okaże. W każdym bądź razie stwierdzono, że jakbyśmy mieli córeczkę to byłaby pierwsza dziewczynka, niczym królowa na tym męskim tle ![]() Co do przybierania na wadze to ja mam na plusie ok. 3 kg. Niby w święta się siedziało i próbowało różnych smakołyków, ale teraz przeziębienie mnie dopadło i więcej piję niż jem to znów parę deko ucieknie. Wczoraj już się choróbsko rozkręciło i poszłam do lekarza rodzinnego, ale ten stwierdził ze mam tylko zaczerwienione gardło i że nawet jakbym w ciąży nie była to i tak żaden lekarz nic by mi nie przepisał. Zalecał tylko dostępne w aptece bez recepty rzeczy, które już mam w domu i tyle. Nie mam nic do młodych lekarzy, ale nie wiem czy ten chyba nie miał więcej lat jak ja, sczytywał coś ze swojego notesika. Ogólnie cieszę się, że to nic poważniejszego, oby jakiegoś zapalenia płuc nie było czy anginy, choć jak kaszlę to aż mi w środku turkocze czasem. Żeby nie było zbyt nudno znów miałam problem z ubezpieczeniem, bo skończyła mi się umowa w pracy i mi nie przedłużyli, ale jestem na zwolnieniu to w ZUSie mi powiedzieli, ze jestem u nich ubezpieczona, jednak w tej ich bazie wyświetla się że ubezpieczenia nie mam. U ginka przed wizytą ostatnio miałam to samo i zaiwaniam dziś choć ciut chora do ZUSu niech dadzą mi jakieś zaświadczenie, bo na gębę nikt mi nie zaufa po raz kolejny. Jeśli jeszcze o ZUS chodzi... moja mama właśnie nabyła prawa do emerytury, dostała pocztą legitymację i decyzję, a na dole małym drukiem, że nie dostarczyła dwóch ostatnich świadectw pracy. Owszem, dostarczała im, ale chyba zgubili!!! Szukała w domu, prawie całą noc nie spała i teraz musi śmigać po tamtych zakładach, by duplikaty otrzymać. A nieopodal tego ZUSu była skorzystać z ksero i babeczką rozmawiała tam, to tamta kobitka mówi: nie pani pierwsza, ile ludzi tez ma ten problem. Zanim jeszcze podpisywała u nich ostateczne dokumenty kilka razy była pytać czy wszystko w porządku, czy żadnych kwitów nie brakuje, by było dopięte na ostatni guzik, to tak tak, ale teraz ZONK. Ehhh brak słów. U mnie dziś słonko się zapowiada, nie chce mi się ruszać z domu, bo zasmarkaniec ze mnie, ale muszę iść, bo w przychodni kazali mi tę sprawę z ubezpieczeniem w księgowości uregulować, bo wczoraj przecież pań już po 14tej nie było, do domku se poszły. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba dziś też ktoś ma wizytę, to trzymam kciukaski i czekam dobrych wieści. ania9106 fajna sukieneczka ![]() Jeśli chodzi o dziecięce zakupki na razie jeszcze nie kupowałam, bratowa TŻta niebawem rodzi syncia i mówiła, że coś tam mi od niej skapnie. Kilka rzeczy chcąc nie chcąc mam w szufladzie, bo czasem robiłam różne cudeńka dla dzieci, jakieś bukiety z ubranek, torty/motory/czołgi z pampersów to tych dodatków musiałam drobnych mieć trochę. Leżą jakieś bodziaki beżowe i różowe, skarpetusie niebieskie i różowe ![]() A w ogóle któraś z Was wcześniej wstawiała fotki z prezentami od teściów bodajże, takie dziewczęce ubranka, i się zakochałam normalnie!!! Od tego gadania to zaraz mi wmówią, że dziewczynka będzie, tata tez się napalił, bo ja byłam wyczekiwaną dziewczynką po 3 synkach, więc i on nie odpuszcza i mówi, ze będą plecione warkoczyki ![]() A jeszcze wczoraj znajoma co dawno się nie odzywała pisze do mnie, bo widziała się z moją mamą i ta jej powiedziała o mojej ciąży, to ona 100 pytań zaraz: a czy prywatnie chodze czy na kasę do lekarza, czy mam już duży brzuch, czy brałam kwas foliowy przed zajściem czy ta ciąża to dla nas była niespodzianka i takie tam... Masakra, nie dość, ze starsza ode mnie 9 lat, ma już córkę i teraz w ciąży z synkiem jest to ciekawska, że hoho, wkurzyłam się, bo co ją to. Jeszcze żeby zapytała delikatnie jak się czujesz itp, ale nie, wali prosto z mostu, jakbym był jej koleżanką z piaskownicy. Jak już pisałyście kiedyś ciekawość ludzi tym większa jak się teraz mieszka w innym mieście. Ja już od dawna jak przyjeżdżam do rodziców to idąc chodnikiem czuję, że "skanowanie rozpoczęte" ![]() ![]() Aaa jeszcze odnośnie daty ślubowania to ja też lipcowa jestem ![]() ![]() No to tak... się rozpisałam. Ostatnio tylko zaglądam czytam i dalej kitram się w kocyś, by te choróbsko wreszcie wylazło ze mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Konto usunięte
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ircha06 szybkiego powrotu do zdrowia i cierpliwości w ZUSie. Też mnie wkurza ten bałagan u nich. A najgorsze jest to, że wszystko chcą w oryginałach. Szczerze mówiąc to pierwsza instytucja z którą miałam do czynienia, która nie uznaje kopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem. Też mówię mamci żeby kserowała wsio co im daje i miała sporządzoną listę przekazanych dokumentów, niech się podpiszą że je otrzymali Ale mi się nic nie chce. Kiepsko mi się spało. Brakuje mi tego przeciągania się rano. Teraz jak się zapomnę i próbuję się przeciągnąć to mam wrażenie że wszystko mi w środku zaraz pęknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Ircha u nas odwrotnie. Od strony męża same dziewczynki, z mojej strony jest jeden synek reszta dziewczynki. I też patrzą na nas z nadzieja na syna, a pewnie będzie corcia ![]() Wczoraj bylismy w Tesco i dokonałam pierwszego zakupu dla dzieciątka. Chociaż i tak większość rzeczy będzie po corci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Konto usunięte
|
Misstic - dziękuje za gratulacje i nie masz za co przepraszać
![]() Ja wczoraj wróciłam do De i jak tu wcześniej pisałam teściowie mnie wystawili i jechałam sama jednak autem... w tamta stronę było ok a juz w ta ostatnie 100km plecy mi dokuczały no i zmęczyłam sie bardzo aż po kąpieli ze zmęczenia łzy mi leciały no i tz oznajmił, ze sama juz nigdzie nie pojadę...miałam po prostu słabszy dzień bo jak jechałam do PL to było więcej aut na drodze i w ogole i drogi nie odczułam... W domku porządek i tulipanki kupione na stole i lodówka pełna ... Tz sie starał ![]() Obiecałam zdjęcie pomalowanych płytek wiec wstawiam ![]() ![]() ![]() Poza płytkami fotka zdobyczy z Tesco ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Raczkowanie
|
Cześc Dziewczyny!!!
Strasznie cienko u mnie oststnio z aktywnością w naszym forum, ale stsrsma się na bieżaco Was podczytywac. Dzieje sie u mnie tyle, że najlepeij byłoby dla mnie gdyby doba miała ze 36 godzin, to może bym się wkońcu ze wszystki wyrobiła. Ale piszę głównie, żeby Wam donieśc, że byłam wczoraj na USG i ...... BĘDZIE CHŁOPAK ![]() ![]() ![]() ![]() Tż pęka z dumy i cieszy się jak głupi, bo bał się, że będzie kolejna dziewczynka i że będzie w mniejszości ![]() ![]() Za dwa tygodnie (to będzie skończone 22 tc) będę miała połówkowe USG, więc dowiemy się czegoś więcej. Poza tym u nas wszystko super. Gratuluję wszystkim mamusiom córeniek i synusiów i trzymam kciuki za resztę maluszków CAUSKI!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Wtajemniczenie
|
humant gratuluje
![]() ![]() ![]() Ja właśnie wróciłam z połowkowego i tez będzie CHŁOPAK ![]() ![]() Waga 375g w 20t 3d ![]() ![]() Ana kiedys pytala o łozysko i jest na ścianie przedniej,ale nie wiem co to oznacza? lekarz powiedzial tylko ze nie jest przodujące i ze jest ok ![]() ![]() ![]() Rano ze stresu dostałam niemalże sraczki ![]()
#4570 |
Rozeznanie
|
humant gratuluję parki
![]() aisa nawet nie sądziłam że pomalowane płytki mogą tak dobrze wyglądać, super misiu z tesco ![]() ania śliczna sukienka, i ta kokardka w moim ukochanym kolorze-cudo ![]() agnes za 1 zł!!! to poszalałaś, jak przyjdzie daj fotę ![]()
![]() |
#4571 |
Zadomowienie
|
gratuluję wszystkim mamusiom, które w ostatnich dniach poznały płeć
![]() widzę, że chłopaczki zaczęli się ujawniać ![]() ja mam połówkowe dopiero 5 maja i już nie mogę wytrzymać....chciałabym już |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() O i Paulinka będzie mieć chłopaka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agnes 20 Czas edycji: 2014-04-25 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co ja wczoraj przeżyłam... Kupiłam białe winogrona i wpierdzieliłam gdzieś z pół kilograma... Poczułam pełność na pęcherzu i to taką,że myślałam,że mi rozsadzi wszystko w środku i normalnie ledwo do kibelka dobiegłam. I jak na złość w takich momentach nie mogłam spodni ściągnąć,co ja się nakrzyczałam to masakra ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Wtajemniczenie
|
Humant i Paulinka wielkie gratulacje za pisiorki hehe
![]() Brawo ![]() ![]() ![]() Ircha a mieli prawo ci nie przedluzyc tej umowy? Bo od ktoregos tam tygodnia mu7za to zrobic do dnia porodu.
#4575 |
Rozeznanie
|
Hehe Meta biadnaś Ty...
![]() Ja tak ostatnio u rodziców rzuciłam się na truskawki ale bez jakiś rewolucji... Gratuluję wszystkim mamom poznania płci dzieciaczków. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4577 |
Konto usunięte
|
humant, małaPaulina gratuluję chłopaków
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Zadomowienie
|
Witam się z rana przedpołudniowego juz ;D
Gratuluje wszytskim laseczkom nowo poznanych lokatorów w brzuszkach ![]() MałaPaulina ale jaja myslalam ze bedziesz mieć dziewczynke a tu doslownie Jajka ![]() Humant to samo super ciesze sie że masz chłopca ![]() Mój tż dziś chodzi i głaszcze mnie w brzuch i mówi co chwilę "moja mała księżńiczka " O Bożeno aż mam łzy w oczach wtedy , myślałam że bedzie potrzebował dłuższego okresu do przetrawienia tej informacji a tu patrz mimo że chory to szybciej wchłania ![]() Dzanet a Tobie cierpliwości życzę albo kup sobie test na płeć GENDER ![]() ![]() ![]() ![]() Ja dziś wyjeżdzam na weekend do Teściówki ![]() ![]() ![]() Ale mam dobry humor aż strach się bać ![]() ![]()
![]() |
#4580 |
Wtajemniczenie
|
Metamfetaminax napisalas "wpierdzielilam" a ja przeczytalam "wypierdziałam":cojes t: ale powiem ci ze ja tez jadam winogrono i to wlasnie 0,5kg czy 1kg i nic mi nie jest
![]() a dziś przez ten stres jestem nieźle oczyszczona ![]() i z tego wszystkiego zrobilam Tztowi loda ![]() ![]() Dziekuje wam dziewczyny ![]()
#4581 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() O tym teście też tu czytałam ![]() ![]() ![]() Udanego pifkowania i wędkowania! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha nie przeczytam tego mojemu bo przed wyjściem z domu jeszcze nabierze ochoty ![]() ![]() ![]() Haha ten moj sie pyta z czego ty tak lejesz jak siedzisz na tym forum z tym swoim nickiem "ImWciązy" padłam kur**a ! ![]() ![]()
Zosieńka jest już z nami nasz skarb nasz kawałek nieba ![]() Edytowane przez ZygaEffka Czas edycji: 2014-04-25 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46170585]Za te 100zł kupię sobie skrzynki piwa 0% i jakoś przewegetuję do tego 7 maja
![]() O tym teście też tu czytałam ![]() ![]() ![]() Udanego pifkowania i wędkowania! ![]() Oj a za 100 złoty było by sporo Bavarii i Wareczek 0% ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- CHory dziad a taki zadowolony chyba symulant ![]() ![]() Już dybi na piwko na pomości a ja mu na to sorry tatusiek chory jesteś a on na to że piffko nie szkodzi tylko pomaga ![]()
![]() |
#4585 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja. Dzisiaj juz lepiej ale wczoraj nie obyło się bez leków kiedy znieczulenie zeszlo :/
Tak sobie myślę z chyba już czas zacząć wpisywać na pierwszej stronie jakich lokatorów nosimy i stosunek dziewczynek do chłopców. Co wy na to? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chłop pewnie teraz sobie myśli "ten dzień to sen" ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Raczkowanie
|
Gratuluje wszystkim poznania płci
![]() ![]() też bym juz chciała wiedzieć kto mieszka w moim brzuszku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Rozeznanie
|
humant i małaPaulina ja też serdecznie gratuluję chłopaczków...
![]() powiem Wam,że nie mogę się doczekać tego września... ![]() i coś bym zjadła, ale nie wiem co... ![]()
![]() |
#4589 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Ale nieekóre z Was się muszą naczekać z poznaniem płci:/Ja już wiedziałam chyba w 14 tyg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.