Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-25, 10:23   #4591
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Witam się i ja. Dzisiaj juz lepiej ale wczoraj nie obyło się bez leków kiedy znieczulenie zeszlo :/
Tak sobie myślę z chyba już czas zacząć wpisywać na pierwszej stronie jakich lokatorów nosimy i stosunek dziewczynek do chłopców. Co wy na to?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mysle ze to dobry pomysl,tez o tym myslalam

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Chłop pewnie teraz sobie myśli "ten dzień to sen" najpierw mu przyniosłaś do domku syna a pózniej lody

ee on ma i tak dobrze ze mną zawsze mu robie jak chce ale dzis sama zaproponowalam z tej radosci

Niedługo mykam zrobic sobie brewki

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:24   #4592
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Jestem zaByłoby fajnie wizdzieć to czarno na białym

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Ale nieekóre z Was się muszą naczekać z poznaniem płci:/Ja już wiedziałam chyba w 14 tyg
Ja teoretycznie też się dowiedziałam w 13tc teraz czekam na potwierdzenie :p

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:29   #4593
Latte88
Zakorzenienie

Humant, Paulinko gratuluję Chłopaków

A mnie dziś obudził mój sen, w którym to mój tż napil się w trzy i jakaś dziunia do niego podeszła pod blokiem i zaczęła z nim tańczyć. Ten na nogach się chwieje po czym prawie upada na ścianę a ta mu jezor do ust wtyka a ten palant tez. Patrzy na mnie i się całuje. Tak się wściekłam, że się obudziłam....
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:32   #4594
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość

A mnie dziś obudził mój sen, w którym to mój tż napil się w trzy i jakaś dziunia do niego podeszła pod blokiem i zaczęła z nim tańczyć. Ten na nogach się chwieje po czym prawie upada na ścianę a ta mu jezor do ust wtyka a ten palant tez. Patrzy na mnie i się całuje. Tak się wściekłam, że się obudziłam....
Jezu ja nienawidzę takich snów,bo potem mam zrypany humor... I w ogóle strzelam z d... cały dzień No i oczywiście moja zazdrość się uaktywnia i mało mnie nie rozniesie,zapominając,że to tylko sen haha

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:36   #4595
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Jezu ja nienawidzę takich snów,bo potem mam zrypany humor... I w ogóle strzelam z d... cały dzień No i oczywiście moja zazdrość się uaktywnia i mało mnie nie rozniesie,zapominając,że to tylko sen haha
Dokładnie czuje to samo. Juz mu Napisałam smsa, że tak mi się śni. Wiem,że to nie jego wina ale co tam
I to.uklucie w brzuchu zawsze mi towarzyszy przy zazdrości :/
Stary 2014-04-25, 10:36   #4596
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:

a to cham
Ja ostatnio mialam jeszcze gorszy sen tego typu...

W ogole wkurzylam sie bo Tz dzwonil do babci ze bedzie chlopak a ona "łee,no trudno" jak mnie cos takiego wkurza... jak mozna w ogole tak powiedziec

Stary 2014-04-25, 10:41   #4597
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
No właśnie... A tak na prawdę to g... kogo to obchodzi czy sama z dzieckiem czy z kim... Niektórym kobietom wychodzi to lepiej jak same wychowują dziecko bez tego ojca,bo czasem taki facet potrafi dzieciakowi zepsuć dzieciństwo...
O mnie były ploty po moim poronieniu,że pewnie usunęłam... Hmm... Jak ktoś mnie zapyta kiedyś wprost z tych starych kur... to powiem"Niech się pani nie martwi tym razem nie usunę"...
no najgorsze sa tacy luzie... wziac i ich wywiezc. Bo ja tam sobie mówie ze dziadostwo zawsze gada ale najwazniejsze nie dac po sobie poznac i kij im w oko... ale najgorsze jest sluchanie o sobie a o mnie to lubia gadac co ja juz o sobie nie slyszalam bo ja mam przyjeaciela na dobre i zle i bardzo go lubie itd ale jak to mowiac dziadostwo ma gadane co ja juz slyszalam ze 9 razy w ciazy z nim bylam ze sie zenimy itd a my mamy tylko ubaw z tego wszystkiego...
Czasem mowia ze jak sie wyprowadzi to będzie lepiej wcale nie bo wszedzie ludzie gadaja i nic na to sie nie poradzi.... najwazniejsze głowa do góry.I nie przejmować sie.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:41   #4598
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
a to cham

W ogole wkurzylam sie bo Tz dzwonil do babci ze bedzie chlopak a ona "łee,no trudno" jak mnie cos takiego wkurza... jak mozna w ogole tak powiedziec
Wstydziła by się trochę. Jak można tak powiedzieć? Wasze pierwsze dzieciątko a tu taki entuzjazm. Jak będzie dzień babci, żeby się nie zdziwiła jak nie przyjdzie do niej Wasz maluch bo powie, łeee no trudno. Boże co za ludzie...

Gorsze tez się zdarzają a cholerstwa są tak realistyczne, że aż bolą.
Jestem chyba chora psychicznie
Stary 2014-04-25, 10:42   #4599
elffirka
Rozeznanie

Ja jak mam taki sen to później cały dzień się czuję jakby wydarzyło się to naprawdę...
Ja też poznałam płeć w 13 tygodniu, ale powiedziano mi że jeszcze jest bardzo wcześnie i to nie jest na 100% chociaż jak maluch podskakiwał to fifolek razem z nim więc tym się sugerowali...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:47   #4600
bezaczek7
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46168528]

Ale mi się nic nie chce. Kiepsko mi się spało. Brakuje mi tego przeciągania się rano. Teraz jak się zapomnę i próbuję się przeciągnąć to mam wrażenie że wszystko mi w środku zaraz pęknie [/QUOTE]
mnie też boli. dziś np się obudziłam na lewym boku, kładę się na plecy, a brzuch nadal po lewej stronie
Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Witajcie wszystkie wrześnióweczki.

Jeśli jeszcze o ZUS chodzi... moja mama właśnie nabyła prawa do emerytury, dostała pocztą legitymację i decyzję, a na dole małym drukiem, że nie dostarczyła dwóch ostatnich świadectw pracy. Owszem, dostarczała im, ale chyba zgubili!!! Szukała w domu, prawie całą noc nie spała i teraz musi śmigać po tamtych zakładach, by duplikaty otrzymać. A nieopodal tego ZUSu była skorzystać z ksero i babeczką rozmawiała tam, to tamta kobitka mówi: nie pani pierwsza, ile ludzi tez ma ten problem. Zanim jeszcze podpisywała u nich ostateczne dokumenty kilka razy była pytać czy wszystko w porządku, czy żadnych kwitów nie brakuje, by było dopięte na ostatni guzik, to tak tak, ale teraz ZONK. Ehhh brak słów.

Jeśli chodzi o dziecięce zakupki na razie jeszcze nie kupowałam, bratowa TŻta niebawem rodzi syncia i mówiła, że coś tam mi od niej skapnie. Kilka rzeczy chcąc nie chcąc mam w szufladzie, bo czasem robiłam różne cudeńka dla dzieci, jakieś bukiety z ubranek, torty/motory/czołgi z pampersów to tych dodatków musiałam drobnych mieć trochę. Leżą jakieś bodziaki beżowe i różowe, skarpetusie niebieskie i różowe

Aaa jeszcze odnośnie daty ślubowania to ja też lipcowa jestem
No to tak... się rozpisałam. Ostatnio tylko zaglądam czytam i dalej kitram się w kocyś, by te choróbsko wreszcie wylazło ze mnie.
się rozpisałaś
serio zus nie przyjmuje kopii? mama mnie nauczyła jednego-nie oddawać nikomu oryginałów! niech se skserują sami u siebie, skoro inne ksero "może kłamać", płacić za poświadczanie też nie mam zamiaru nie no, nie ma szans
bratowa mojego tżta też rodzi ale w lipcu jakoś. także od nich nie mamy co liczyć na ciuszki czy inne sprzęty. jeśli nawet coś mieli pochowane po swoim 7letnim synu, to teraz pójdzie do drugiego dziecka.
a ja jestem druga wrześniówka ślubowałam prawie 4 lata temu we wrześniu, a teraz na wrzesień mam termin
zdrówka!
Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
Ale piszę głównie, żeby Wam donieśc, że byłam wczoraj na USG i ......

[COLOR=Blue][SIZE=6]BĘDZIE CHŁOPAK : jupi:

[COLOR=Black][SIZE=2][SIZE=3]

Cytat:

Ja właśnie wróciłam z połowkowego i tez będzie CHŁOPAK
Waga 375g w 20t 3d termin wg okresu i wg usg dokładnie tak samo na 09.09

Cytat:
Co ja wczoraj przeżyłam... Kupiłam białe winogrona i wpierdzieliłam gdzieś z pół kilograma... Poczułam pełność na pęcherzu i to taką,że myślałam,że mi rozsadzi wszystko w środku i normalnie ledwo do kibelka dobiegłam. I jak na złość w takich momentach nie mogłam spodni ściągnąć,co ja się nakrzyczałam to masakra haha. I najlepsze,że w nocy poczułam to uczucie jeszcze 2 razy. Tragedia Nigdy więcej winogron na noc..
jesteś pewna, że to od winogron? mi to bardziej wygląda na aktywne dziecię, które kopnęło nie tam gdzie trzeba ale jak nie dziecię, to oby zaczęło tak kopać jak najpóźniej
Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość

Mój tż dziś chodzi i głaszcze mnie w brzuch i mówi co chwilę "moja mała księżńiczka " O Bożeno aż mam łzy w oczach wtedy , myślałam że bedzie potrzebował dłuższego okresu do przetrawienia tej informacji a tu patrz mimo że chory to szybciej wchłania
dla tżta. może to jest sposób na facetów? komunikować im coś jak są chorzy? może wtedy bardziej rozumieją?

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Chłop pewnie teraz sobie myśli "ten dzień to sen" najpierw mu przyniosłaś do domku syna a pózniej lody

jak już pisałam wyżej-obudziłam się z brzuchem z lewej strony małe się troszkę wierciło na głodno, nagrałam 5 filmików ale malutko co widać. to chyba moje pierwsze filmiki a ile ich jeszcze będzie! pewnie na YT trafi jakiś z późniejszych etapów, bo już teraz mi pływa podobnie do tego filmiku, co wcześniej wstawiałam linka
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 10:49   #4601
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie czuje to samo. Juz mu Napisałam smsa, że tak mi się śni. Wiem,że to nie jego wina ale co tam
I to.uklucie w brzuchu zawsze mi towarzyszy przy zazdrości :/
Dokładnie Mi aż gorąco na samą myśl,że o tym pomyślę. Ja to jestem pies ogrodnika Mam czasem tego Tż dość,że aż czasem nie chcę go widzieć przez miesiąc ale jak pomyślę,że ktoś inny może go dotykać to nie,bo on jest mój i aż podskakuję z zazdrości

Cytat:
a to cham

Zero wstydu... Ale te babcie tak mają... Zresztą tak czy siak nieważne co,bo i tak będzie się kochać bez względu na wszystko

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
no najgorsze sa tacy luzie... wziac i ich wywiezc. Bo ja tam sobie mówie ze dziadostwo zawsze gada ale najwazniejsze nie dac po sobie poznac i kij im w oko... ale najgorsze jest sluchanie o sobie a o mnie to lubia gadac co ja juz o sobie nie slyszalam bo ja mam przyjeaciela na dobre i zle i bardzo go lubie itd ale jak to mowiac dziadostwo ma gadane co ja juz slyszalam ze 9 razy w ciazy z nim bylam ze sie zenimy itd a my mamy tylko ubaw z tego wszystkiego...
Czasem mowia ze jak sie wyprowadzi to będzie lepiej wcale nie bo wszedzie ludzie gadaja i nic na to sie nie poradzi.... najwazniejsze głowa do góry.I nie przejmować sie.
Pewnie. Bo im bardziej się przejmujesz tym bardziej będą Ci krwiopijcy gadać..

Bezaczek,bo mi tak nagle łupnęło i aż nie mogłam a potem znowu.. A dziś już jestem po 2 gałązkach winogron i to dosyć sporych i nie siusiałam jeszcze Ba,nawet mnie nie ciągnie mimo,że pół godziny temu jadłam. Może masz rację.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-04-25 o 10:51
Stary 2014-04-25, 10:53   #4602
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie Mi aż gorąco na samą myśl,że o tym pomyślę. Ja to jestem pies ogrodnika Mam czasem tego Tż dość,że aż czasem nie chcę go widzieć przez miesiąc ale jak pomyślę,że ktoś inny może go dotykać to nie,bo on jest mój i aż podskakuję z zazdrości

Zero wstydu... Ale te babcie tak mają... Zresztą tak czy siak nieważne co,bo i tak będzie się kochać bez względu na wszystko

Pewnie. Bo im bardziej się przejmujesz tym bardziej będą Ci krwiopijcy gadać..

Bezaczek,bo mi tak nagle łupnęło i aż nie mogłam a potem znowu.. A dziś już jestem po 2 gałązkach winogron i to dosyć sporych i nie siusiałam jeszcze Ba,nawet mnie nie ciągnie mimo,że pół godziny temu jadłam. Może masz rację.
Witam w klubie psów ogrodników to jest okropne po prostu :/
Stary 2014-04-25, 11:01   #4603
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim poznania płci ciesze sie razem z Wami
też bym juz chciała wiedzieć kto mieszka w moim brzuszku do wtorku musze wytrzymac jakos
tez bym chciala poznac plec swojego dziecka a nawet terminu nie mam ustalonegodopiero do lekarza jade 8 maja moze wtedy sie dowiem kto tam siedzi?a tak mi smutno

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Haha mój Tż gada to samo,że piwko dobre na wszystko

Ja jeszcze płci nie poznałam :P I mnie szlag trafi,bo nie wiem,kiedy tak na prawdę poznam
to tak samo jak ja i tez nie moge wytrzymac bo nie wiem co kupowac dla dzidzi bo na razie mam tylko łózeczko któe dostalam w prezencie i wózek mam dostac ale musze wiedziec co bedzie bo rozowy jest taki sliczny w sam raz dla dziewczynki....
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-04-25, 11:06   #4604
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w klubie psów ogrodników to jest okropne po prostu :/
To czasem w ogóle jest chore ale co zrobimy.... Baby takie są

Cytat:
tez bym chciala poznac plec swojego dziecka a nawet terminu nie mam ustalonegodopiero do lekarza jade 8 maja moze wtedy sie dowiem kto tam siedzi?a tak mi smutno

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

to tak samo jak ja i tez nie moge wytrzymac bo nie wiem co kupowac dla dzidzi bo na razie mam tylko łózeczko któe dostalam w prezencie i wózek mam dostac ale musze wiedziec co bedzie bo rozowy jest taki sliczny w sam raz dla dziewczynki....
Ojj ja też.. Wszystko mam białe,beżowe. co prawda wózka nie kupię różowego ani niebieskiego tylko w neutralnym kolorze,ale fajnie mieć chociaż jakiś ciuszek typowy dla dziewczynki na przykład...

Stary 2014-04-25, 11:08   #4605
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
mnie też boli. dziś np się obudziłam na lewym boku, kładę się na plecy, a brzuch nadal po lewej stronie

się rozpisałaś
serio zus nie przyjmuje kopii? mama mnie nauczyła jednego-nie oddawać nikomu oryginałów! niech se skserują sami u siebie, skoro inne ksero "może kłamać", płacić za poświadczanie też nie mam zamiaru nie no, nie ma szans
bratowa mojego tżta też rodzi ale w lipcu jakoś. także od nich nie mamy co liczyć na ciuszki czy inne sprzęty. jeśli nawet coś mieli pochowane po swoim 7letnim synu, to teraz pójdzie do drugiego dziecka.
a ja jestem druga wrześniówka ślubowałam prawie 4 lata temu we wrześniu, a teraz na wrzesień mam termin
zdrówka!

jesteś pewna, że to od winogron? mi to bardziej wygląda na aktywne dziecię, które kopnęło nie tam gdzie trzeba ale jak nie dziecię, to oby zaczęło tak kopać jak najpóźniej

dla tżta. może to jest sposób na facetów? komunikować im coś jak są chorzy? może wtedy bardziej rozumieją?

jak już pisałam wyżej-obudziłam się z brzuchem z lewej strony małe się troszkę wierciło na głodno, nagrałam 5 filmików ale malutko co widać. to chyba moje pierwsze filmiki a ile ich jeszcze będzie! pewnie na YT trafi jakiś z późniejszych etapów, bo już teraz mi pływa podobnie do tego filmiku, co wcześniej wstawiałam linka
podaj by sie zobaczylo twoja dzidzie...

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
To czasem w ogóle jest chore ale co zrobimy.... Baby takie są

Ojj ja też.. Wszystko mam białe,beżowe. co prawda wózka nie kupię różowego ani niebieskiego tylko w neutralnym kolorze,ale fajnie mieć chociaż jakiś ciuszek typowy dla dziewczynki na przykład...
kupic bym tez nie lupila takiego ale jak w prezencie to sie nawet nie zastanawiam nad tym ze taki kolor tylko musi byc dziewczynka bo taak bede musiala sobie kupic wózek....
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-04-25, 11:13   #4606
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
podaj by sie zobaczylo twoja dzidzie...

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

kupic bym tez nie lupila takiego ale jak w prezencie to sie nawet nie zastanawiam nad tym ze taki kolor tylko musi byc dziewczynka bo taak bede musiala sobie kupic wózek....
A no w takim razie to tak,masz rację

Stary 2014-04-25, 11:20   #4607
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Tak sobie myślę z chyba już czas zacząć wpisywać na pierwszej stronie jakich lokatorów nosimy i stosunek dziewczynek do chłopców. Co wy na to?

Super pomysł j aco prawda nie wiem na 100% jeszcze...

Cytat:
Ja jeszcze płci nie poznałam :P I mnie szlag trafi,bo nie wiem,kiedy tak na prawdę poznam
Tak na 100% to we wrześniu Bo kto tam wie czy coś tam między nogami nie urośnie jeszcze jak ktoś już widział siusiaka to pewniej - siusiak raczej się nie wchłonie
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 11:23   #4608
Latte88
Zakorzenienie

Ja na pierwszej usłyszałam : chłopak.
Na drugiej : nie ma siusiaka.
Ciekawe co będzie teraz. Dobrze, że bliźniaki nie wchodzą juz w grę
Stary 2014-04-25, 11:23   #4609
Metamfetaminax
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46172133]Super pomysł j aco prawda nie wiem na 100% jeszcze...

Tak na 100% to we wrześniu Bo kto tam wie czy coś tam między nogami nie urośnie jeszcze jak ktoś już widział siusiaka to pewniej - siusiak raczej się nie wchłonie [/QUOTE]
Ja się obawiam,że u mnie podziała to w tą stronę,że dopiero po porodzie w ogóle mi ktoś powie o płci i przez całą ciążę nikt nie poinformuje łaskawie

Stary 2014-04-25, 11:27   #4610
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
humant gratuluje

Ana kiedys pytala o łozysko i jest na ścianie przedniej,ale nie wiem co to oznacza? lekarz powiedzial tylko ze nie jest przodujące i ze jest ok Serduszko i inne organy prawidłowe i siusiak jest
Rano ze stresu dostałam niemalże sraczki
Idziemy równo u mnie też w 20+3 było 375g

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i ujawnień
Ja od nowa mam ruch w interesie i nie mam czasu na wizaż ale to i lepiej bo troszkę kasy wpadnie na wyprawkę
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 11:55   #4611
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Idziemy równo u mnie też w 20+3 było 375g

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i ujawnień
Ja od nowa mam ruch w interesie i nie mam czasu na wizaż ale to i lepiej bo troszkę kasy wpadnie na wyprawkę
jeeeeeeeea

Stary 2014-04-25, 11:57   #4612
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
zmienię trochę temat byłam na zdjęciu miary na suknie mierzyłam suknie która jest w salonie i która zawsze była na nie za mała :P i okazało się,że pomimo 3 kg na + i 90 cm w pasie nie widać nic a to już końcówka 5 miesiąca spódnica jest na tyle szeroka a stan na tyle wysoko,że Mikołajek ładnie sie pod nią chowa i ma jeszcze duuużo swobody
cieszę się, ze znalazła się idealna suknia śliczna!

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ja nie jestem za aborcją "na życzenie". Uważam, że każdy powinien ponosić odpowiedzialność za swoje czyny. Co to ma znaczyć, że jakaś laska pójdzie na dyskotekę i wróci z brzuchem bo "za dużo wypiła".
Albo ktoś kto prowadzi rozwiązły tryb życia i się nie zabezpiecza.
Do cholery jasnej, dzieci to nie zabawki. Seks trzeba uprawiać z głową i się zabezpieczać. Nie chcesz dziecka to korzystasz z antykoncepcji i tyle.
Nie wszystko jest drogie. Ja na początku przez 2 lata brałam tabletki które kosztowały mnie 6zł za opakowanie, to mniej niż paczka fajek. Tak samo prezerwatywy można kupić już za ok 3zł. Drogo? Nie! Ale trzeba chcieć i mieć trochę oleju w głowie.
Dobra jak już kogoś naprawdę nie stać, albo jest uczulony czy co tam jeszcze wymyśli to jest też tak zwany stosunek przerywany. Może marna metoda antykoncepcji ale zawsze coś. I jak się jeszcze człowiek powstrzymuje od stosunków w chociaż przypuszczane dni płodne to dziecka nie będzie.
Naprawdę ludzie.. trzeba brać odpowiedzialność za to co się robi.
Niby to kobiety ciało i to ona decyduje szkoda tylko, że nie decydowała i nie myślała o tym jak dochodziło do wytrysku, że może być z tego coś wiecej niż zwykły seks.
Za aborcją jestem tylko i wyłącznie pod trzema powodami:
1. Jeżeli kobieta zostaje zgwałcona i z tego wyniku zachodzi w ciążę
2. Jeżeli ciąża zagraża bezpośredniemu życiu matki
3. Jeżeli dziecko miałoby się urodzić z POWAŻNYMI wadami genetycznymi, psychicznymi.
Mam bardzo podobne zdanie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie moje drogie
Wszystko super każde objawy jakie mam to norma , kłócia w pochwie , ból więzadel taki ze ledwo wchodze pod prysznic, wilgotność w majtkach to przez ciśnienie macicy , twardnienie macicy i skurcze łydek brak magnezu ( mam brac 4x2 ) szyjka macicy długośc 4,5 cm idealna jak to Pani doktor powiedziala , ph cipki kwaśne tak jak ma być , ujście zamknięte. Serduszko dzidzi bije idealnie . Wszystkie czynnosci w normie

No i rozbijam dzisiejszy bank chłopców i przebijam go Moja Dziewuszką
gratuluję córci!!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:01   #4613
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ejjjj ja też chcę dziewczynkę! !!! Wiec na 9 maja rezerwuje jedną
Jestem po chirurgu bardziej wykonczona z nerwów niz bólu bo nie bolało w ogóle. Doktor dość dlugo męczył się z tym zebem i nie obylo się bez ciecia dziąsła. Mam założone 3 szwy i znieczulenie narazie jeszcze działa, gorzej jak już przestanie.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt a było ich naprawdę duzoooo no i widzę ze pojawilo się kilku chłopców.

dobrze, ze już po zabiegu i go przeżyłaś

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę. Małża siostra dała nam ciuszki. Cały worek ale pokaże te najlepsze...
fajne ciuszki

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
u mnie wstępnie Kubuś
przybywa troszkę synków

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość
Cześc Dziewczyny!!!
Strasznie cienko u mnie oststnio z aktywnością w naszym forum, ale stsrsma się na bieżaco Was podczytywac. Dzieje sie u mnie tyle, że najlepeij byłoby dla mnie gdyby doba miała ze 36 godzin, to może bym się wkońcu ze wszystki wyrobiła.
Ale piszę głównie, żeby Wam donieśc, że byłam wczoraj na USG i ......

BĘDZIE CHŁOPAK : jupi:
gratuluję syneczka

Cytat:
humant gratuluje

Ana kiedys pytala o łozysko i jest na ścianie przedniej,ale nie wiem co to oznacza? lekarz powiedzial tylko ze nie jest przodujące i ze jest ok Serduszko i inne organy prawidłowe i siusiak jest
Rano ze stresu dostałam niemalże sraczki
ooo następny synuś

Tak ja pytałam o łożysko prawidłowe jest na ścianie przedniej lub tylnej. Wiążące się z ryzykiem to takie które jest przodujące, dotyka szyjki macicy. A co do tego na ścianie przedniej to możemy czuć mniej intensywnie ruchy, bo ono je amortyzuje, jest z przodu a dopiero za nim dzieciątko

Cytat:

i z tego wszystkiego zrobilam Tztowi loda taki piękny dzień

hej! wstałam dzisiaj o 11

A i podobnie jak perełka jestem za tym aby na I stronie podpisywać kto kogo oczekuje
i może nasze imiona również?

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Na suwaczku mnie oszukują
Piszą, że maluch wazy 200g a na usg wyszło ponad 300g
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:07   #4614
Paulina Darek
Rozeznanie

właśnie pomalowałam sobie paznokcie u stóp i w życiu bym nie pomyślała, że tyle czasu mi to zajmie i wysiłku mnie to będzie kosztować... a wszystko przez brzuszek... a co to później będzie...może mąż mi będzie malował...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:19   #4615
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
właśnie pomalowałam sobie paznokcie u stóp i w życiu bym nie pomyślała, że tyle czasu mi to zajmie i wysiłku mnie to będzie kosztować... a wszystko przez brzuszek... a co to później będzie...może mąż mi będzie malował...
Ja to samo wczoraj poczułam przy zakładaniu butów I skończyło się na tym,że Tż mi zakładał i wiązał...

A ja mam dzisiaj kryzys!! Ja chcę już wrzesień i w ogóle chcę już maluszka mieć obok siebie Tak podglądam znajome na face,że jedna zaraz rodzi,druga urodziła,trzecia ma miesiąc do porodu a inne już są z maluszkami od kilku tygodni to aż płakać mi się chcę,że to tak długo jeszcze Dopiero 18t+3d a ja chcę chociaż już 35 tydzień
I dobija mnie fakt,że cały czas jestem w domu i dlatego tak mi się dłuży to wszystko A teraz jak cieplutko się robi to jeszcze bardziej będzie się dłużyć

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-04-25 o 12:29
Stary 2014-04-25, 12:28   #4616
etusiaaa
Wtajemniczenie

Z ta lista to jestem jak najabrdziej za

Moja teściowa nie jest zadowolona ze jej synek bedzie mial corke, pyta mi się wczoraj czy to juz tak na 100% dziewczynka
zamiast sie cieszyc to ona z takim tekstem, za to moi rodzice sie ciesza.

Odebrałam wyniki z krzywej cukrowej, i jestem na granicy mam sie pilnowac a ja tak kocham słodkie

u mnie remont dalej trwa i oby szybko sie skonczyl zebym nie musiala spac blisko tesciowejtylko na swoim pietrze

a wiecie co moja niunia tak szaleje w brzuchu czasami przez pol dnia ze az sie boje myslec co bedzie pozniej:P

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017

Edytowane przez etusiaaa
Czas edycji: 2014-04-25 o 12:29
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:36   #4617
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
Ja juz Tztowi zapowiedzialam ze latem on mi maluje stópeczki zgodził się

etusiaaa no tak jak babcia Tzta nie jest zadowolona ze będzie chlopiec... ale g... mnie to obchodzi

Meta i Latte napisalam w klubie coś w relacjach damsko-męskich a pro po wlasnie dzisiejszej dyskusji ech

Meta przejdzie ci mi się szczerze nie spieszy... nie mam pojęcia o dzieciach,nie mam nic jeszcze kupionego,nie mam nawet mieszkania i generalnie wole żeby czas płynął wolniej
a siedzenie w domu ci nie sluzy

Ana no właśnie dlatego może ja czuje te ruchy ale słabo

Stary 2014-04-25, 12:37   #4618
ania9106
Zadomowienie

Witam !
i gratuluje chłopaków klask i:

jestem za stworzeniem listy na 1 stronie Ale coś mi sie wydaję,że póki co cipki dominują

Ja mam wizytę jutrooo dobrze ,że o 9:00 bo do wieczora bym nie wytrzymała

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:46   #4619
elffirka
Rozeznanie

Etusiaa moi teście też jakoś bez entuzjazmu... Jak chodzimy do nich i Małż mówi o dziecku Kondziu to teść się zbulwersował i powiedział że nie ma pewności że na 100% będzie chłopak więc żebyśmy nie wymyślali... Ale wydaje mi się, że jest inny powód ich braku radosci. Mają ogólnie 6 dzieci i mają wybranych swoich dwóch pupilków a mój Małż to tak jest bo jest... A poza tym Oni lubią się we wszystko wtrącać i myśleli chyba, że my im damy kasę na nasze wesele i Oni nam wyprawią... Oczywiście jak najmniejszym kosztem. Bo jak im mówiliśmy co będziemy brać itd to kręcili nosem i byli niezadowoleni. W ogóle chyba im nie pasowało, że ich syn się ze mną żeni bo jak przychodziliśmy do nich przed to teść niby w żartach puszczał piosenkę żoną miałam być i ogólnie się śmiali, że jeszcze do ślubu nie doszło i nie wiadomo, czy Małż nie ucieknie... Lubię ich ale na chwilę... Dlatego z ciąży się nie zwierzam i nawet nie mówię co będziemy kupować i za ile...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 12:46   #4620
Latte88
Zakorzenienie

Jeszcze 300 postów i będzie juz nowa lista może lepiej wszystko na nowej?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości