![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Hej
![]() Cytat:
![]() Też mieliśmy oglądanie sali porodowej. Ogólnie całą porodówkę nam pokazali. Jestem w ciężkim szoku jak wygląda sala do porodów rodzinnych. Mega prysznic, w środku z radyjkiem itp. Sala do porodów ogólnych tak jak u Ciebie troszkę gorsza. Najbardziej nie podoba mi się to że mogą 3 kobiety na raz rodzić i jedna drugą słyszy bo stanowiska są tylko ściankami oddzielone gdzie tyłem bądź przodem można spokojnie przejść i wszystko widać ![]() Położna która nas wczoraj oprowadzała bo miała akurat dyżur wydawała się bardzo sympatyczna. Jutro też z nią będziemy mieć zajęcia. Śmiała się że widzi u nas przerażenie jak się zapytała jak wrażenia ![]() Później to już był temat pierwszej wyprawki. No i jako gryzaczek dla dziecka polecała nam z NUKa maczugę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |||
Zakorzenienie
|
cześć mamusie
![]() Cytat:
![]() ciśnienie masz niskie fakt ale maluszek ma ładne tętno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() No i w końcu trafiłam na rozmownego lekarza. Wytłumaczył, że może dać leki do domu ale one nie zwalczą bakterii do końca i nie zdziwi się, że a 3 tyg wrócę z bólem nerek bo po pęcherzu nerki atakuje następne. Biorę antybiotyk 6 dni i dostanę coś do domu ochronnego, ale w końcu wiem co i jak. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |||||
Konto usunięte
|
Hej
![]() ![]() Wczoraj byłam u koleżanki w szpitalu, mały jest cudny ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() też nie miałam łatwej nocy, tyle, że ja ułożyć to się jeszcze ułożę, ale co z tego jak co godzinę lecę na siku i co jakiś czas muszę zamykać balkon przed palącymi sąsiadami ![]() ![]() ja dziś znowu praktyki, a potem chyba czas wziąć się za porządki w pokoju, bo wszędzie walają się Adasia rzeczy. Wczoraj przyszła wanienka i materacyk - pianka pomiędzy gryką i kokosem nie jest za rewelacyjna, ale mam nadzieję, że się sprawdzi ![]() ![]() Prowansja same dobre wiadomości! ![]() ![]() ![]() ![]() ANTERIA ![]() Aldrin wspaniale, że już jesteście w domu ![]() NecroKitty super, że w poniedziałek już wychodzisz ![]() Pater ja codziennie wstaję z myślą, że to dziś ten dzień kiedy będę sprzątać, ogarniać i w ogóle... ![]() ![]() ![]() Zazdroszczę wam dziewczyny tych praktycznych zajęć z zajmowania się noworodkiem - ja ciągle oglądam filmy instruktażowe, bo nie miałam możliwości pójścia na sr. Wysyłam zawsze jakiś film tż-towi i nawet, nawet jest zainteresowany choć też przerażony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
Witam się z Wami z pociągu na studia. Takiego lenia mam, ze szkoda gadac. Teraz czekają mnie 3 godziny jazdy, na szczescie cały przedzial dla kobiet w ciazy jest mój
![]() W poniedziałek czeka mnie wizyta u lekarza, zdjecie do dyplomu, może fryzjer, i na pewno dzieciowe zakupy. Czas zabrać się za kupno kosmetyków, podkładów itp. I to troche mnie przeraża. Choć moja mama chyba jest bardziej przerażona. ![]() Korzystajac z czasu w pociągu potrenuje oczy. ![]() Miłego dnia brzuchatki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aldrin ![]() ![]() A ja mam od kilku dni jakiś zastój - pranie Wikusi czeka na wyprasowanie a mnie się nie chce... NIC MI SIĘ NIE CHCE ![]() Jedynie cieszę się na myśl o wózku, że jutro odbierzemy. A tak to mogłabym przesiedzieć cały dzień w bez ruchu i przeczekać do wieczora. Do wszystkiego się zmuszam. Mam nadzieję, że jak córa w poniedziałek wróci do przedszkola to ja się troszkę uwolnię, wyjdę na miasto, pochodzę po sklepach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
hej
jestem ledwo żywa... dziś idę po południu wpychać się do lekarza bo już nie wyrabiam... Karat nie przechodzi, kaszel też męczy... boje się o Malutką, że jej zaszkodzi to moje choróbsko... Dodatkowo od wczoraj boli mnie głowa masakrycznie .... |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wczoraj rozłożyła mnie grypa, a w nocy zaczął mnie boleć brzuch, czułam aż takie parcie na krocze ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
Aldrin super,ze juz w domku.
Chocolate to trzymamy mocno kciukasy za Chlopakow,zeby Mamy sie sluchali. Anteria super wiesci i oby wyjazd do Polski sie udal! Prowansja a u Ciebie mega wiesci,dobrze ze wkoncu troche odpuscilo. Necro dobrze,ze juz wiesz na czym stoisz,a tych bucow co nie rozumieja co sie robi w szpitalu pogonilabym w sina dal.Przeciez Ty tez potrzebujesz odrobiny ciszy,a kolezanka niech moze ruszy swoje 4 litery do sali odwiedzin. Gratki za kolejne tygodnie i rozpoczete miesiace. Jeszcze troche i sie u nas zacznie rozgrzana atmosfera. Poruszalyscie ostatnio temat obcinania paznokci. Moja polozna mowila mi,ze nie powinno sie robic tego za szybko ze wzgledu na mozliwosc zakazenia.Wiadomo,to sa bardzo drobniutkie paluszki i delikatne,a dzidzia macha itp,wiec lepiej kilkanascie dni od porodu odpuscic to sobie.A dwa im pozniej,tym bardziej twarde sie robia.Ja tak zrobilam przy Synku i tak faktycznie jest. Ja za pranie zabiore sie dopiero po 10 maja,wczesniej nawet nie mam jak. Moja malutka tez ostatnio jest bardzo aktywna i dzis poraz pierwszy buszowala mi nawet w nocy. O dobra pozycje do spania tez mi ciezko.
#223 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brawa za postępy i super zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Wtajemniczenie
|
Znowu mnie lekarka zestresowała
![]() Leżę sobie pod KTG, ona przychodzi i patrzy ![]() ![]() Nie mam pojęcia o co jej chodzi a to już drugi raz, niby mówi, że w porządku ale coś jej widać nie pasuje. No i co ma zapis na KTG do ilości wypijanej wody ![]() Fakt, że mała się wierci i większość zapisu jest o dupę rozbić ale ordynator codzinnie rano sprawdza i nigdy nic nie mówił. Na USG sprawdzał serduszko i też nic złego nie znalazł. W nerwicy mnie tu wpędzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam ważne pytanie bo głowie sie i głowie ale nie umiem sie określić co do zakupów dla siebie... tzn. chodzi mi o te higieniczne sprawy: - jakie majteczki (siateczkowe, flizelinowe) i jaki rozmiar dobrać, ile sztuk - jakie i ile podkładów poporodowych (nie wiem po jakim czasie można się przerzucić na zwykłe wkładki) Chce sobie już to wszystko skompletować i być spokojna, że wszystko mam ![]()
![]() |
#227 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój leń trwa w najlepsze. Umyłam tylko naczynia, zdjełam pranie ze suszarki, przesadziłam 4 bukszpany i najchętniej poszłabym spać. A tu muszę meża na jutro wyprawić do pracy- koszula, spodnie, buty- każde w innej części domu. I jutro zostaje sama w domu z babcią cały dzień i noc. Mąż na dzień i noc do pracy, rodzice na wyjeździe. Nie lubie tego bo wtedy się niepewnie czuje.
![]() |
#228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podkłady 2 opakowania jedne bella mamma a drugie chyba baby ono |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() podkłady mam Bella, ale takie grubasy mi się wydają, wiec dokupiłąm sobie jeszcze jedno opakowanie Canpola, takie wycięte w kroczu ![]() zobaczę które się lepiej będa sprawdzały i jak mi braknie, to dokupię (mam 1 opak. Belli i 1 Canpol po 10 szt.). Do tego jedno opak. podpasek Naturella, na razie wystarczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
#231 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#234 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kinia8906 ja mam jedną parę majtek wielorazowych z siateczki, takie jakby szorty i 5 par jednorazowych siateczkowych, wszystko w rozmiarze M i na razie pasuje ![]() ![]() A ja dziś ogarnęłam z grubsza mieszkanie, zrobiłam dwa prania, mam plan co zrobić na obiad i jestem z siebie bardzo dumna ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
zaraz lecę na zajęcia w SR....
dziś ostatnie, będę tesknić za dziewczynami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Raczkowanie
|
Czesc, wczoraj bylam w swietnym humorze po zakupach, nie chcialam sobie juz go psuc, wiec napisalam same dobre wiadomosci, dzis czas na te nieco gorsze
![]() Poradzcie mi co mam zrobic otoz, jakby było mi mało to dopadły mnie hemoroidy, dosłownie z dnia na dzien zaczelam odczuwac dyskonfort. Najpierw swedzenie w tamtej okolicy a dzis wyczułam, ze "wyskoczył" skubany- jestem zalamana ;( Dzieki Bogu jeszcze nie boli mnie przy zalatwianiu, po prostu czuje, ze cos tam wyszło i przeszkadza, swedzi i piecze i nie wiem co robic, wizyte mam dopiero we wtorek.. Czy jest cos, co mozna stosowac w ciazy? Jakas maść, czopki nie wiem w ogole co na to jest ![]() bez tego cale zycie mam problemy z zalatwianiem, wystarczy, ze gdzies wyjade albo nie jestem u siebie, to jakies psychiczne blokady to teraz to... Poza tym od paru nocy nie moge spac, za zadne skarby nie moge znalezc odpowiedniej pozycji, zle mi, niewygodnie, wszystko mnie uwiera, krece sie jak szalona i co 2h wstaje siku... bo jak sie obruce i poczuje, ze cos jest w pecherzu to koniec... Do tej pory czas ciazy leciał jak szalony a teraz chyba zacznie mi sie dluzyc.. bo coraz mniej moge robic a dolegliwosci coraz wiecej i sie martwie. No ale z pozytywow to szafa przeniesiona, ciuszki juz tez, reszta (zimowe i rzadko uzywane) juz zapakowane do wywiezienia ![]() Cytat:
![]() Podklady mam canpola, bo maja klej i sa profilowane- dostalam "probke" na Sr, dlatego sie zdecydowalam + na probe babyono i tez nie sa złe. W sumie mam dwie paczki po 10szt. Pomyslalam, ze bedzie czerwiec upał i co chwila bede je zmieniac bo czc sie swiezo. Bella mama to kawał waty po prostu :/ Ja od jakiegos czasu mam takie parcie na krocze, niezbyt przyjemne to..
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! Edytowane przez Prowansja88 Czas edycji: 2014-04-25 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak w dwa dni odebrali 26 porodów na 3 łóżkach to i ja jakoś dam radę tam urodzić ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Wtajemniczenie
|
Wymacali mi znowu brzuch i mała nadal uparcie pupą na dole.
Stwierdzili, że jeśli do 34tyg się nie odwróci to małe szanse, że urodzę naturalnie. Ten szpital to jakieś zbiorowisko pesymistów ![]() Cytat:
![]() Lekarz wie o tym bo przy nim mówiła i stwierdził, że zaraz mam USG, jak coś jest nie tak to będzie wiadomo. Po USG powiedział, że wszystko jest w porządku a słuchał serduszka uważnie. Poza tym ordynator codziennie sprawdza jak wychodzi KTG i mówi, że tu nic złego się nie dzieje. Może to jakaś nadgorliwa baba ![]() ![]() Poproszę jeszcze moją lekarkę na wizycie, żeby sprawdziła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno kciuki za dziewczyny, które są w szpitalu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do podładów to ja kupiłam 4 opakowania Canpola. One mają 5 mm. Ale ze mnie bardzo dużo leciało i teraz spoedziewam się tego samego. Na wkładki to chyba przerzucałam się po ok. 3 tygodniach albo i później, bo u mnie to naprawdę długo trwało. Tak to jak się wygoiło szycie to podpaski. Ale wcale nie musisz być nacinana i może to u Ciebie zupełnie inaczej wyglądać. Ja na pierwszy poród kupiłam 2 opakowania, a potem jak byłam w szpitalu to mąż normalnie dokupił w aptece - przy szpitalach i tak zwykle sa. Także ja proponuję moim przypadkiem raczej się nie sugerować i kupić nie wiecej niz ze 2 opakowania + podpaski. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Wyprałam dzisiaj pierwszą turę ciuszków i nie mogę się napatrzeć na suszarkę ![]() Wiecie może jak rozpoznać kołatanie serca? Od kilku dni mam takie wrażenie, jakby mi nieregularnie biło serce, co jakiś czas mocniejsze uderzenie, ale nie wiem czy to to ![]() Cytat:
![]() Też odczuwam czasami parcie na krocze i też nie wiem, o co kaman ;/ sylvunia gratuluję 30 tygodnia ![]() Aldrin super, że jesteś już w domu!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.