![]() |
#871 | |
Przyczajenie
|
Dot.: modne dzieci
Cytat:
Jeśli ktoś kupuje w Pepco i Lidlu to cena faktycznie w porównaniu z tym sklepem jest wysoka, ale są droższe marki niż oni mają. A płaci się za jakość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Konto usunięte
|
niezależnie od jakości moje hipotetyczne dziecko chyba samo by się do adopcji oddało po obejrzeniu zdjęć w czymś takim
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
e nie właśnie nie - coś rajtuzki na "ciężkie" do tej stylizacji
![]() Cytat:
mój na codzień ma spodnie z dresu albo takie ala joggersy albo jakieś inne wygodne (bez liczb i bez postaci z bajek) do tego koszulka dł rękaw - niepstrokate ![]() Ubrań ma za dużo - podwójna komoda hemnes z ikea i szafa duża hemnes zapełniona... ale powoli się leczę ![]() foty z domu mogę bo w pracy nie mam aktualnych jakieś pojedyńcze z jesieni
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2014-04-25 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Konto usunięte
|
ja jestem fanką basiców po prostu, zwykła bluzka z bawełny w jednym stonowanym kolorze jest osiemset razy lepsza niż pstrokata w tej samej cenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
dokładnie - ja na dziale basic dużo kupuję.
I zauważyłam, że mimo nazwy "basic" często t-shirty są tam lepsze gatunkowo niż zwykłe ( np, w HM). Największy problem to co ubrać zimą pod spodnie... rajty beee, kalesony ok się zdarzają ale robią się brzydkie w kolanach. W ub. roku chodził w czarnych i szarych leginsach z działu girl ![]()
![]() |
#877 |
Konto usunięte
|
mnie załamuje moja kuzynka - posłała syna do przedszkola w samych rajstopach, bez spodenek na to. bo wygodnie.
a jak jesteśmy w gościach to syn biega w samych kalesonach - zdejmuje mu spodnie. w zasadzie masz rację że lepiej wyglądałyby już legginsy... tak jakby ten mały człowieczek nie miał godności. no kurde niemowlak to niemowlak, ale pięciolatek wychodzi z domu w samych rajstopach i butach? czy jakaś normalna dorosła osoba by tak wyszła? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#879 |
Konto usunięte
|
ej bardzo ładny zestaw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
dzięki .....i tani w HM na -20 % na działe kids
![]() A propo chłopców nie wiem czy znacie bloga z chłopcem w roli głównej - można podpatrzeć http://colorsoftherainbow.eu/
![]() |
#881 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mirabilka, zestaw jak najbardziej trafiający w moje gusta. Tylko ja dla mojego zamieniłabym jednak spodnie na dresy (ale takie właśnie jednokolorowe, bez naszywek w stylu 3 pasków, nieortalionowe itp.), bo wygodniej. Niemniej jak mój syn będzie starszy, to będzie nosił jeansy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
dziękuję - u nas jeansy ale nie na codzień - i nie na plac zabaw bo jednak dres wygodniejszy.
A propo tego bloga co wkleiłam - mam wrażenie, że prawie każde ubranie ma ten chłopczyk duuuuużo za duże. Drabineczka masakra z tym rajtuzowym chłopcem ![]()
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2014-04-25 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Konto usunięte
|
No rzeczywiście, teraz się przyjrzałam temu chłopcu to spodnie są często dużo, za duże. Ale może i taka uroda tego dziecka. Mój też jest drobny i często gęsto spodnie są za szerokie, a na długość ok. Dlatego zaczęłam mu szyć sama
![]() Ale właśnie tak mniej więcej wyobrażałabym sobie ubranego mojego synka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Konto usunięte
|
o tak, rajtuzowy chłopak. dla mnie to jest masakra, brak poszanowania godności dziecka. jedna dziewczynka na podwórku jak byłam mała, wychodziła... w samych majtkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
zazdroszczę szycia - tym bardziej, że tyle ładnych materiałów można na allegro kupić i 100% bawełna.
U mnie szycie ale zszywaczem ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() chociaż bielizna to bielizna.. jej matka powinna w stringach zatem do Biedrony chodzić ![]()
![]() |
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam synalka małego jeszcze. Staram się oboje swoje dzieci ubierać tak, żeby nie było wstydu z nimi wyjść na ulicę ![]()
![]() |
![]() |
#887 | |
Konto usunięte
|
![]() pamiętam że dzieci się z niej śmiały. a jej starsza siostra stawała w jej obronie. co za rodzinka. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() potem oglądasz zdjęcia z dzieciństwa a tam: majtki, majtki, majtki, oops, urodziny cioci krysi a córka w samych stringach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
no to mi ulżyło, wygląda na to, że mój syn dobrze "się nosi" bo jak wpisałam w google "modny chłopiec" to powyskakiwały mi zdjęcia chłopców bardziej przebranych niż ubranych
nie podobają mi się spodnie z tymi wiszącymi klinami gdy mój syn chodził jeszcze w dresach to zimą do przedszkola na dresy zakładałam mu inne spodnie, w przedszkolu spodnie wierzchnie zdejmowałam, gdy przeszedł na jeansy to zakładałam mu pod spodnie długie podkolanówki, a w przedszkolu je ściągałam i zmieniałam na skarpetki, albo spodnie od kombinezony na wierzch miał on ma uczulenie na rajstopy, jak za długo w nich jest to robią mu się krostki na nogach i skóra jest jak papier ścierny same majtki, na mojej wiosce wszyscy tak chodzili - a ja się wstydziłam ![]() ![]()
![]() |
#889 |
Konto usunięte
|
NibyNic, no niee wiem, wiesz mówisz ze u ciebie na wsi, też zależy ile miałaś lat "i w ogóle" - wyobrażasz sobie że 10 lat temu prawie w centrum miasta chodzi dziewczynka w samych majtkach i bluzce? Raj pedofila...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
no dobra, teraz tak sobie pomyślałam - to jednak było dawno, ponad 20 lat temu
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam mała baaaaardzo dawno temu, ale nigdy w samych majtkach nie latałam. W lato mama mi zakładała sukienki albo koszulki i spodenki, braciom też. Żadne z nas nie chodziło w samych rajtkach albo majtkach. Tak samo zresztą jak żadne z nas nie biegało nad wodą z gołym tyłkiem.
![]() |
![]() |
#892 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nakolaniki to wyglądało ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- tego to w ogóle nie rozumiem - począwszy od pedofilów którzy przecież istnieją .... a dzieci bez pampersów na wodą to w ogóle nieporozumienie...albo na plaży. Leżę na ręczniki a tu goła dupka przede mną - co z tego, ze np 2 letnia ![]()
![]() |
![]() |
#893 |
Konto usunięte
|
No, ja tez w samych majtkach czy rajstopach nigdy nie chodziłam ale co do wody, nie wiem u nas jest jakieś dziwne skrzywienie w rodzinie że dzieci się tak puszcza... o ile rozumiem jak jeszcze jestesmy w chałupach obok plaża nudystów, koc z ludźmi jeden co 500 metrów, ale i tak mi się to nie podoba i nigdy tak dzieciaka nie będę puszczać. i denerwuje mnie też puszczanie dziewczynek w samych majtkach, ja rozumiem maluszki ale siedmiolatka? ma sutki i świadomość jakąś tam społeczną, widzi że tak dorosłe panie nie noszą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
koc co 500 m i własne dziecko ok
ale koc co 15 cm w szczycie sezonu w Łebie to nie ![]()
![]() |
#895 |
Konto usunięte
|
No
![]() ![]() jak już jestesmy w temacie strojów kąpielowych, to jakie macie zdanie o dziewczynkach i jaki stroj kąpielowy byłby akceptowalny dla sześciolatki? macie jakieś propozycje? wiecie, dzien dziecka w czerwcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Konto usunięte
|
A ja jakoś obiekcji co do puszczania na golasa, ewentualnie w majtkach nie mam
![]() ![]() W innej sytuacji jest nie do pomyślenia żeby puszczać dzieciaka na golasa/w majtkach. Przecież są specjalne pampy nad wodę, można je zakładać. Co do stroju, to ja widzę tylko jednoczęściowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie dużo nagich dzieci na plażach, albo w zwykłych bawełnianych majteczkach - to też brzydko wygląda, zwłaszcza gdy te majteczki mokre robią się przezroczyste
byliśmy latem nad morzem, przed nami rodzinka z dziecmi, dziewczynka trochę młodsza od mojego dziecka z gołą pupą, w pewnym momencie usiadła na swoje wiaderko którym się bawiła, po chwili wstała, zajrzała do środka, nasypała tam piasku i mówi do taty "ziobac, naślałam, cio tejaś mam źlobic? do wody ci wyniesieś?" czekałam w napięciu na reakcję ojca, chwilę się zastanowił i kazał żonie wynieść pod lasek i zakopać
![]() |
#898 |
Konto usunięte
|
ale wiesz jak to jest "olaboga zapoci się" "omatko odparzenia' itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Konto usunięte
|
no, fuck logic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.