|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchne dietują, spadki notują i powera tyle mają, że część IV zaczynają :)
ale duraline Inglota jest do dodawania do cieni, wtedy powstaje eyeliner w kolorze cienia
|
|
|
|
#1413 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pulchne dietują, spadki notują i powera tyle mają, że część IV zaczynają :)
Cytat:
jakby odjąć czekoladę, to nie jest tak źle.HaGie a w nowym domku się ogarniesz na pewno; dużo zamieszania, ale warto . p.s. Tamlin wpisuje za Ciebie wagę , bo Cię jutro nie będzię? czy prowadzi jakies tajemne zapiski i wpisuje to gdzies indziej? To tylko moja ciekawska natura ![]() Buziaki
|
|
|
#1414 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój co prawda ma dopiero 5 lat...ale tyle kilosów co on zrobił biedaczysko, tyle co się nawoził zakupów i ciężarów w postaci mnie ciężarnej, potem zapasionej, a obecnie z synkiem na fotelu...to już naprawdę wysłużył się za wsze czasy...Laski patrzcie w marketach, teraz sezon komunijny się zbliża- bedą rowery w promocjach, a w tym Auchanie można było wziąć na 10 rat 0%...no to po 69 pln spłacać według mnie nie tak cieżko. Cytat:
Za duża waga, za mało odpowiedniego ruchu, za dużo siedzenia, za malo galarety ze świńskich nóżek ....no i niestety średnio- zdrowe obuwie.Co prawda ja już lata temu zrezygnowałam ze śmigania w obcasach, zakładam naprawdę tylko na ważne okazje, ale nawet płaskie buty mogą być niezdrowe. Ja musze mieć pięte wyzej niż palce i jak najwygodniejsze, nie obciążające stawów buty. Dlatego akurat na buty mogę dać dużo kasy. Z resztą- widzę po TŻcie- on chodził jak łach, ale matka mu wpoiła, ze buty zawsze muszą być przewiewne (nie jakieś sztuczne materiały) z wyprofilowaną wkładką, lekkie, pięta wyżej niż palce itp- no i on teraz jest w stanie zapłacić nawet 700pln za buty, ale za to stopy ma zdrowe, kręgosłup zdrowy, nogi go nie bolą, a jakie ma mięciuśkie pięty...jak noworodek No i on mnie namawia na kupowanie mniejszej ilości par, ale za to zdrowych butów. Mój Tz ma same buty za grubą kasę, ale dosłownie ma 3 pary- sportowe, pantofle i zimowe. ...no dobra cztery, bo jeszcze do gry w piłkę Cytat:
Mi tam się podobają, mają plusa za podeszwę...tylko żeby takie oczoyebki nie były ![]() Cytat:
Do sierpnia zeszłego roku powiedziałabym, że bezsensowny wydatek, w sierpniu zaczęły mi włosy okropnie wypadać i wtedy zaczęłam ją trochę bardziej doceniać....ale i tak jestem zdania, że nie powinna tyle kosztować. Przereklamowana rzecz....jakby powiedział mój synuś NOWOMODNY NONSENS (nie pytajcie skąd 3-latek zna takie słowa- nie wiem)
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam za 29,90zł na promocji, ponad pięć dych bym nie dała |
|
|
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
To jedno z jego zastosowań, ja używam jako bazę
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie głowa puka
jednak ten dzien jakos się kiepsko zaczął i trwa. jakas przytruta się czuję i ten bol głowy jak np. po nawdychaniu sie jakiegos gazu, benzyny itp. ja bardzo na zapachy czuła. od zwykłej choiny zapachowej moge dostac takiego bolu głowy, ze hej. a moze tez sie poduchą przydusiłam? La'Mbria a co ty masz konkretnie z tym kręgosłupem? moim zdaniem doprawilas sie silką i tym drążkiem. i nie mów, ze nie. bo jestes lżejsza, nie widze powodow bys miala pogorszenie. co z tymi zatokami? bylas na przeswietleniu?
|
|
#1418 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja ogólnie tak mam- wmawiam sobie, że coś mi szkodzi i raptem jak po placebo widzę, że rzeczywiście tak jest... a gdy już widzę, ze tak jest, to łatwo mi odstawic.Przykład- gdy karmiłam piersią nie jadłam WCALE czekolady, ani żadnych absolutnie żadnych słodyczy. Całe 7 miesiecy wytrzymałam, bez słodyczy, bez kawy...dla zdrowego zywienia dziecka (tak sobie wmówiłam)...tak wiec umiem niby sobie odmówić czegoś, ale tylko jak zawichruję swoją psychikę i sama sobie wmówię, że robię to dla "wyższego celu"...teraz mam fazę "anty-mleczną" i jakoś na razie udaje mi sie pić mleko bez laktozy (1,5% tłuszczu więc to bardziej woda z kredą niż mleko, w smaku- okropne), no i jakoś tak wyszło, że nabiał sam się odstawił efektów nie widzę żadnych...ale nadal sobie wmawiam, ze to dla zdrowtności Kurcze...ja to bym chciała, ale tak naprawde chciała mieć alergię na czekoladę i taką mocną alergię na laktozę- nie byłoby wyjścia, musiałabym żyć bez Cytat:
tak coś czułam,że to z bajki tekstCytat:
Dyski międzykręgowe zdehydralizowane (tak się pisze?) odwodnione/niedożywione po naszemu przepuklina uciska momentami na nerwy- wtedy mam gorsze dni i chodzę jakby mnie ktoś mocno pobił, albo np. idę-idę..i klik- kręgosłup przeskoczy, staję w miejscu i się ruszyc nie mogę, aż się ktoś zlituje, podejdzie od tyłu i podniesie mnie tak, zeby sobie "odklikał" a jesli mnie tak złapie na środku chodnika to jestem w ciemej doopie, bo stoję jak ta niemota (wyglądam pewnie jak pier.dolnięta ostro) i czekam, aż najgorszy ból przejdzie, a potem robię taki smieszny ruch w bok- takie "karate" i mi kręgosłup odklikuje ...tak wiem- wstyd ze mną do ludzi iść a poważnie- odkąd ćwiczę i schudłam to jest dużo lepiej. Kiedyś doslownie parę metrów przeszłam i "klik" stoję...cały czas praktycznie jechałam na Ketonalu Forte i Tramalu...potem mialam fazę chodzenia na basen i było extra, nawet przy tuszy sporej...teraz na basen nie chodzę od dłuzszego czasu i widzę degradację postępującą. Drążek przynajmniej w teorii powinien mi pomagać ...i pomaga- codziennie sobie na nim wiszę, a gdy wiszę, to kręgosłup jest lepiej ukrwiony. Mi się wydaje, ze mnie dobija rower że za ciężko mam z synem na nim...no i siodło powinnam mieć mocniej amortyzowane, bo kilometry robię niezłe...a siłka- tu prędzej kolana morduję niż sam kręgosłup, bo ćwiczenia robię jedynie takie, ktore nie obciążają wcale kręgosłupa. No i nie robię żadnych brzuszków czy innych cudów, za to za kazdym razem gdy ćwiczę- robię serię lub dwie ćwiczen rehabilitacyjnych. A pogorszenie to mi się wydaje, że własnie z powodu braku basenu, do tego więcej ćwiczeń jakichkolwiek, więcej podnoszenia 15-kilowego młodzieńca...no i wiek- im dalej w las tym więcej drzew po prostu mój kregosłup się zużywa...łajdak jeden A z zatokami cuda na kiju- nic! Dosłownie nic mi nie jest...kur.wa, poszłam do laryngologa, obejrzał, pomarudził, ze nic nie widzi...skierowanie dał- na RTG wyszlo, że owszem jest jakieś "nieznaczne zgrubienie błony sluzowej" ale to nie przejrzyste, czyli nie ropa i nie woda w zatoce, prędzej coś narasta jak polip, albo coś w ten desen, ale za małe zeby w tym grzebać...no i szczerze mówiąc- nażarłam się wit.C i mi przeszło więc zostawiam sprawę do następnego razu
Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2014-04-25 o 13:43 |
|||
|
|
|
#1419 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dokupiłam jeszcze puder transparentny
![]() Byłam w lumpie, ale dziś drogo, wzięłam tylko Kropowi spodenki, ale sobie widziałam piękne spodenki-ogrodniczki z dżinsu, rozmiar idealny na teraz, uwaga 34/36 Ale przeszło 20zł wyszły, nie wzięłam. Ale jutro chyba po nie pójdę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
ja na płaskim chodzę jak Chaplin
i mi drgania mózg ubijają ![]() ty tamlin nigdy niewygodnych butów nie miałaś? jeżu, ja mam za każdym razem problem. z niektorymi to się sezon męczę cały, by za rok je włożyc jako najwgodniejsze buty świata. z tym, że w tedy są już zjechane :/ a z Naturą dobrze wiedzieć. Dzięx La'Mbria eh widzisz jak od braku zaraz globus boli ![]() Co ty cudujesz kolejnego, laktoza? Kobieto by ty nam tu w końcu na trocinach się ostaniesz Swoją drogą podziwiam za charakter! Jak się uprzesz, wmówisz sobie (jak mówisz) to nie ma mocnych. Ja tak nie umiem ![]() przykro mi, że masz aż tak z kręgosłupem. brzmi bardzo...boleśnie mnie przy nielicznych atakach korzonków tak łapie, ze ani w tę ani wewtę, bo się zlac z bólu można. a od czego tak masz?
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
a co do tych drogerii, to u mnie ich nie ma
ja mieszkam w małym miasteczku i mam tutaj jasmin, laboo, schlecker (dayli). i jeszcze dwie bez nazwy Ale może to i dobrze , nakupiłabym znów pierdół
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
własnie sciagma muzyczkę nowa do biegania. poczytałam trochę i tamlinku jesli masz tendencje do przyspieszania to muzyka w odpowiednim tempie jest fajnym rozwiazaniem. ja sobie teraz sciagam na wolne tempo ale są przeróżne. w ogole bardzo polecam bieganie z muzyką. czas nieporownywalnie szybciej upływa, a fajny kawałek moze podźwignąc ze zmęczenia.
|
#1424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego się spinam z tą siłką- gorset mięśniowy robię Cuduję bo mnie waga dobija...na trocinach nie zostanę, mięsiwo to jedna z tych rzeczy ktorych sobie nie odmówię...nie ma bata. Także jakby co, najdramatyczniejsza wersja to paleo. Kojarzysz? Mam wrażenie, ze coraz mi bliżej do tej diety ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
ale tak do dywanówek to sieczka radiowa jest extra...no i te wszystkie britki i inne takie pompowane panny jakoś mnie motywują wtedy, chociaz głosu to to nie ma
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
jak ja kocham Was czytac
Cytat:
napisalam post kilka godzin temu,ale w tele i mi go wje***lo Laska dzwonila z agencji rekrutacyjnej i po wywiadzie srodowiskowym ze mna przekazuje moje dane firmie docelowej Godziny by pasowaly,bo to albo od 9 albo 10... Kulezanka mi powiedziala,ze jak cos to jej niania ma full etat( 2x tansze od nasszej Ahaaaa co do pracy to jak na razie wszystko pieknie ladnie,kasa na poczatek tez spoko,duzo bonusow(emerytalne duperelki,urlop i takie tam,ahaaa no i co roku podwyzka) a praca na caly etat... nie wiem czy pisalam wczesniej... Spoko oko nie? Ale ciiiiiiicho - nie nakrecam sie Bedzie co ma byc ![]() Z moim "nowym" CV az milo sie aplikuje o prace,takie jet profesjonalne ![]() Tamlinek ja tyz wagi nie podam,bo chce sie najpierw ogarnac na spokojnie,a nie jak zawsze na lapu capu na kilka dni,a pozniej znowu to samo ![]() HaGie myslalam wczoraj o Tobie i Twoim pakowaniu - wspolczuje kochana,nienawidze przeprowadzek ![]() Odezwe sie pozniej,bo kulezanka w drodze na kawe
|
|
|
#1427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tamlin mozesz mnie do tego kajetu dopisać, czy trzeba sie jakoś specjalnie postarać :d jak cos to w zeszla sobotę bylo 97,1 , a jutro zobaczymy.
|
|
|
#1428 |
|
Zadomowienie
|
Jest prosty test na sprawdzenie nietolerancji
Wypij rano na czczo szklankę ciepłego mleka i odczekaj od 2 do 4 godzin z jedzeniem. Każda sensacja żołądkowa czy inne dolegliwości na tą nietolerancję będą wskazywać, chociaż u mnie to się nie sprawdziło, bo w moim przypadku tylko mnie pryszczy i mój brzuch mówi ![]() Powiedzcie, że nie tylko ja tak mam, że w najcichszych momentach (np wykłady), mi burczy w brzuchu? I to najgorsze, że nie z głodu
|
|
|
|
#1429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Hej z domu. Jestem smutna. Tesciowa :/
Po robimy cos wieczorem ? Samotne wieczory są bardzo ... samotne. Piekę chlebek z siemieniem i slonecznikiem
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Co teściowa Martuś?
Ja wieczorem tutaj jestem i też dziś sama. Krop wróci w nocy, bo jest w Warszawie na jakimś symulatorze z tego szkolenia. Teraz robię sałatkę na jutrzejsze urodzinki taty
|
|
|
|
#1432 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór!
weekend Cytat:
bo potem to dopiero wieczorem...a buty... 400 zł to mega dużo, ja najwięcej do 300 kupowałam, ale skórzane jakieś, porządne niby... Sportyowe też do 150 zwykle. Cytat:
Ja całe życie w trampkach po 30-50 zł, chyba z 10 par przerobiłam, albo więcej w swojej młodości. I zawsze chciałam conversy. Przed studiami dostałam pracę na dłużej (czyt. 3 miesiące) i po pierwszej wypłacie kupiłam - wiecie co, chodzę w nich do dziś do pracy. Są w tak dobrym stanie, po 5 latach! Nic się z nimi nie dzieje. a chodzę sporo w trampkach, nie okazyjnie Prowadzę też w nich (wcześniej mi pękały trampki od prowadzenia auta) i nic. Także zwykłych trampek p0 50 zł zużyłabym pewnie z 5 par i wyszłoby finansowo podobnie A marzenie spełnione!![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też sama, pierwszy raz w sumie sama na weekend zostałam w stolicy. Tak to zawsze ja na wieś, albo TŻ u mnie. Ciekawe jak będzie. Mam pełno rzeczy zaplanowanych: zakupy w Biedrze, sprzątanie, odkurzanie, pranie, 2 projekty na studia, itp itd, więc pewnie nie będzie czasu na nudę ![]() Miłego wieczoru kochane
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Jako, że w Rossmannie będzie promocja na cienie postanowiłam sprawdzić jakie kolory mi pasują i okazuje się, ze takie których nigdy na oczach nie miałam
Mati śpi, można odpocząć. Powiem Wam, że dziś przyszła jego niania do mnie na kawę i w szoku była jaki to diabeł. Nawet zaproponowała, że go jutro na spacer weźmie, abym odpoczęła
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
dzieci tak mają :/ja słucham pochwał jak to M. w przedszkolu pierwsza do sprzątania zabawek same zielone kropki zbiera (codzienna ocena zachowania) a w domu...
![]() niebieskie cienie? kojarzą mi się z deczko ale może może? a skąd wiesz jakie ci pasują? do tęczówki dobrane czy odcienia cery?tesciowa...zadzowniłam spytac czy możemy u nich przenocowac. bedziemy niedaleko na urodzinach kolezanki dziewczynek, doslownie 4km od tesciów. skoro same jestesmy to sadziłam, ze spedzimy u nich niedziele, ale zaczela krecic nosem...odpusciłam. nie pojedziemy. urodzinki i do domu
|
#1435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja jednak się zawzięłam i poodkurzałam, umyłam kuchnię i wstawiłam prawnie
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam prać, wieszać pranie
proszek do prania. bede prac od rana do nocy ![]() kiedy TŻ się sprowadza do W-wy?
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile pędzli do makijażu macie i jakie? Malowac mi się zachciało. Ale tak lepiej niż normalnie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie, z J. czy bez to jestesmy cięzarem. kiedys nam powiedziała, zebysmy przyjeżdżali po obiedzie, bo jej nie stac by nas czestowac. jak zajmowala sie czasem dziecmi to wszystko zawoziłam lacznie z mlekiem, wodą, mięsem na obiad. jak ostatnio maja zdarla kolano i jej przemywalam to weszła i mowi, ze dosyc bo woda kosztuje. ona taka milutka jest :/
a pedzle mam 3: do różu/brazera (jakiś no name), do nakładania cieni kuleczka (essence) i do ich blendowania (inglot). a co cie najszło? ja rok temu ogladalam namietnie filmiki na you tube, nakupowałam nakupowałam i połowy nie używam.
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2014-04-25 o 21:25 |
|
|
|
#1439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ho Ho ale tu głośno. Czytam Was Uczę się trochę, mam zaliczenie w poniedziałek, poza tym śmigam po lumpach dzisiaj w 3 byłam, do tego uczelnia.. Jutro jadziemy z P. poznać wybrankę naszego kolegi M., która jedzie z nami do Zakopanego. Mam nadzieje, że jakas normalna Cytat:
![]() Na cienie miałam fazę jeszcze 3 lata temu, teraz wcale ich nie używam ![]() Mało mi podkładów-mam 6 Używała któraś podkładu Bourjois Healthy Mix? Mam ochote jutro poszukać w Lublinie -bo u mnie nie ma ich szafy i używać w lecie meiszając z Max Factorem albo Revlon'em by nie było tak cieżko. A może coś lekkiego macie do polecenia, tylko nie aż tak rozwietlajacego jak wake me up ![]() Czekam na poniedziałek zapoluje na tusze w rossmannie i w naturze na eyeliner żelowy, puder sypki i pewnie coś jeszcze wpadnie z essence albo catrice. Te promocję doprowadzą do bankructwa ![]() Cytat:
Poszukam tez conversów bo bywają często Jak nie kupie zamówie nówki
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-04-25 o 21:41 |
||
|
|
|
#1440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

Żartuję oczywiście, ale burdel to jest mega, ja nie wiem, jak ja sie z tym wszystkim odnajdę już w nowym domu, bo na początku wszystko ładnie pakowałam, a potem to cały czas tylko dopycham do kartonów i walizek, żeby jak najmniej pudeł i tobołów było. No i teraz juz nie pamiętam co gdzie wsadziłam 
ale czytam na bieżąco 

muszę kupić bazę pod cienie, poluję na Ingrid.
jednak ten dzien jakos się kiepsko zaczął i trwa. jakas przytruta się czuję i ten bol głowy jak np. po nawdychaniu sie jakiegos gazu, benzyny itp. ja bardzo na zapachy czuła. od zwykłej choiny zapachowej moge dostac takiego bolu głowy, ze hej. a moze tez sie poduchą przydusiłam?