|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Zadomowienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
monika ale to wcale nie ma reguły na te rozstępy
jedne je mają, a inne nie to, że siostra miała, nie znaczy, że twój brzuch też tak będzie wyglądał moja mama ma podobny brzuch do tego ze zdjęcia, które wkleiłaś a ja po pierwszym porodzie nie mam ani jednego rozstępu kilka mam na plecach z okresu dojrzewania, ale na brzuchu, biodrach, cyckach to ani jednego nie wiem jak będzie teraz, ale jeśli coś się pojawi to przecież się nie pochlastam z tego powodu co ma być to będzie |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jakoś 500 km z groszem ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Mnie chyba dzidzia kopie macice bo mi się chce a kiedy pójdę robis siusiu to nic nie leci może kapke. To już wolałabym żebym czuła w brzuchu niż macicy. .
A w karcie ciąży nie mam napisane no ale się zobaczy jeszcze. A powiedzcie do dentysty muszę iść? Bo ja właściwie wszystkie żeby mam wyleczone bo ja o zabki dbam szczególnie bo jako dziecko strasznie się meczylam z nimi a moi rodzie to tacy byli i są nadal ze lekarzy się boja a ja przez to cierpiałam dlatego dbam o żeby.
#4654 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do dentysty to chyba jak uważasz,możesz iść sobie zapobiegawczo na kontrolę ale nie jest to jakoś szczególnie nakazane w ciąży,choć jest polecane ![]() A ja już wykąpana,o dziwo tak szybko... Dobrze,że sąsiadka przyszła i powiedziała,że zaraz wody nie będzie,bo będą od 19 rury naprawiać na mieście...
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Zakorzenienie
|
to ty mnię pokaż gdzie to ma być wpisane bo ja tego nie widzę
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() |
#4658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już trochę czasu minęło, ja bym na twoim miejscu poszła sprawdzić. podejrzewam, że po porodzie prędko się nie wybierzesz, więc lepiej teraz niż mieć taką roczną przerwę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Zadomowienie
|
Któraś z was walczyła z przeziębieniem teraz prawda ? łykam syrop prenalen i biorę na gardło też prenalen , czuję sie dobrze ale pobolewa mnie dziwnie te gardło i sie cały czas zastanawiam czy to nie od tej cholernej ósemki
![]()
![]() |
#4660 |
Rozeznanie
|
No właśnie z tym dentystą... Mi za każdym razem gin przypomina żeby pójść na wizytę kontrolną do dentysty i internisty. Ale kurcze na pewno mam jakieś do leczenia i ósemki do wyrwania bo mi się w szczęce nie mieszcza ale teraz kasy brak bo tyle wydoatków. A u nas taki drogi dentysta. Małż za leczenie kanałowe czwórki zapłacił koło 600zł... Masakra...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do dentysty, rubryka nie musi być wypełniona. Ja idę sama z siebie za miesiąc, bo zawsze 2 razy w roku chodzę na kontrole ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może coś w tym jest. Mam rozstepy z okresu dojrzewania, a w ciąży nowe się nie pojawiły. Cytat:
Cytat:
A dentysta... No wszystko zależy od gina. Mój się czepial. O interniste też. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zadomowienie
|
![]() |
#4664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ceny są jak z kosmosu, pamiętam jak pierwszy raz miałam sama płacić za kanałówkę i się dowiedziałam ile to kasy to chyba z godzine ryczałam, ze złości i bezsilności, no bo skąd tyle kasy?
![]() |
#4665 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie za malutką plombę 110, średnią 150-170, większe ponad 200zł. znieczulenie 20-40 chyba, zależy jakie. jeśli coś na pilnie do leczenia, to ja bym się zapisała na nfz żeby mi zrobili, a ewentualnie później wymiana plomby na lepszą. u jednego dentysty czeka się 1,5-2 miesięcy, u drugiego max 3-4 tygodnie. może warto poszukać ![]() przy czym ja te moje zęby to mam tragiczne jak na swój wiek, więc teraz to muszę chuchać i dmuchać i uważać i w ogóle ![]() Cytat:
Cytat:
17. Niedowaga Najlepiej, jeśli w ciąży przytyjesz 13-18 kg ehem, zobaczymy ile mi to da ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czuję się gorzej niż wcześniej, siódme poty wyłażą, oby samo wyszło wszystko, idę się pocić dalej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobranocek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
![]() kurcze spać nie mogę... wstałam o 3:30 siku i się przewracam z boku na bok... A dziś ciężki dzień, większość rodzinki zwali sie na urodziny. Na szczęście większość już przygotowałam, ale samo siedzenie potem do nocy jest mega męczące.. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluje udanych wizyt i poznanych płci
![]() ![]() tez już bym chciała ale dopiero 2 maja może nam się wystawi ![]() podczytuje was na bieżąco ale brak czasu na odpisywania. Urlop dobiega końca jeszcze dzisiaj i jutro z rana do DE ![]() widzę ze zostało trochę więcej niż 300 postów i nowy wątek i chyba go założę dzisiaj, tylko zacznijcie na nim skrobać jak tu sie zbliżycie do magicznych 5000 tys ok ![]() i proszę prześlijcie mi na PW dane na pierwsza stronę ( tyczy się nowych mamusiek) A tak w ogóle to dzień dobry już nie mogę się doczekać jak będę z wami pisać bo tęskno mi do tego ![]()
![]() |
#4670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż wydaje mi sie, że jeszcze przez weekend nie wyrobimy 5 tysięcy postów, bo w weekend jest tutaj spokojnie ![]() No i tytuł wymysliłam, proponuję - moze ktoś ma faniejszy ![]() Płeć dzieciątka już poznana - miejmy nadzieję, że Michaś to nie Ala Witam sie z rana ![]() Wczoraj jak poszłam na kawę do sąsiadki piętro wyżej o 18stej to wróciłam o 22:30 ![]() ![]() Wszyscy zostali obgadani ![]() Zjadłąm sniadanko: 3 parówki polskie na gorąco i bułeczka a teraz odpoczywam ![]()
![]() |
#4671 |
Wtajemniczenie
|
Mo_onika_ika nie strasz tymi rozstępami,straszny jest ten brzuch
![]() ZygaEffka tylko taki kalkulator nie wie ile mamy tkanki tłuszczowej,ile mięśniowej a ile to jest woda zatrzymana w organiźmie ![]() ![]() Niestabilna ja jestem troche lewa i nie wiem ile jest postow napisanych na danym wątku ![]() dobrze ze sie odezwalas ![]()
#4672 |
Zadomowienie
|
tak w pl mieszkam
![]()
#4673 | |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Niestabilna na pewno będzie dużo wpisów w nowym wątku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 | ||
Zadomowienie
|
Witam się dzisiaj i ja
![]() Dzisiaj tak na szybko, bo o 12 siostra przywozi mi swojego 3latka i zostaje u mnie do jutra ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
16. Niedowaga Najlepiej, jeśli w ciąży przytyjesz 13-18 kg Moja ginka może pocałować się w noc!! ![]() w ogóle wczoraj się dowiedziałam, że jak moja siostra była w ciąży, to ta sama ginekolog kazała się jej odchudzać!!! Miała zakaz słodyczy, makaronu i białego chleba! No masakra jakaś ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A powiem Wam jeszcze, że Tż mnie bardzo zaskoczył... Myślałam, że potrzebuje czasu, żeby oswoić się z myślą, że będzie miał córeczkę, ale gdzie tam! Teraz jak się pomylę i do brzucha mówię On, to małż mnie z pretensjami poprawia, że to przecież jest ONA!! I mam nie obrażać jego księżniczki ![]() No i bałam się reakcji teściów, na wieść o dziewczynce, ale niepotrzebnie ![]() ![]() ![]() ![]() Moi rodzice w siódmym niebie, bo wnuka już mają, to teraz w końcu warkoczyki będą mogli pleść ![]() ![]() No wszyscy się cieszą, a nie spodziewałam się tego ![]() Ufff.... rozpisałam się ![]() ![]() Do zobaczenia (a raczej do przeczytania) w poniedziałek :papa: |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje BMI przed ciążą: 24. W normie Najlepiej, jeśli w ciąży przytyjesz 10,5 - 16 kg Taaa, ja już mam +9kg ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Konto usunięte
|
Twoje BMI przed ciążą: 20. W normie
Najlepiej, jeśli w ciąży przytyjesz 10,5 - 16 kg <- duża rozbieżność, 5,5kg ![]() Monika sorki ale to zdjęcie chyba sobie powieszę na barku gdzie mam słodycze... Mam sąsiadkę, która urodziła córę w wieku 21 lat i po niecałym roku wygląda tak samo jak przed ciążą, czyli na prawdę szkielet! Zero brzucha, nogi chude, cycki małe, szok! No a moja znajoma, ta od bliźniaków, urodziła je jak miała 31 lat. Od 6 mc leżała w szpitalu, w 9mc brzuch miała już tak duży żę trudno jej się było poruszać. Minął rok i szok ![]() To tak dla pocieszenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Rozeznanie
|
Damy radę i my...
A ja się pokłóciłam z Małżem. Już drugi tydzień z rzędu. Tydzień temu sobie poszedł w święta na piwo a mi powiedział, że jak nie idę to mam sobie jechać do domu. Wrócił o 6 rano a o 11 mieliśmy jechać pożegnać się z moją siostrą bo już odjeżdżała... I pojechał jeszcze pijany. A wczoraj byliśmy w pubie na urodzinach koleżanki i się bawił w najlepsze na parkiecie a ja sama siedziałam więc mu powiedziałam że jadę do domu bo nie mam zamiaru sama siedzieć bo wszyscy się bawili na parkiecie... To się wkurzył, ubrał się i poszedł do domu... A mnie zostawił... Pojechałam za chwilę do domu autem i byłam szybciej od Niego i się tak pokłóciliśmy, że masakra. On chyba nie potrafi żyć bez alkoholu... Każdy wolny weekend musi się skończyć tak samo... |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 3 mam kciuki za Was ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Znalazłam sobie tą Warkę Radler 0%... Mmmm, pyszne bąbelki... Ciekawe co na to mój dzieć? ![]() Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2014-04-26 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w południe
![]() Wczoraj zaczęłam 20 tydzień ![]() ![]() Katerina podobny temat nie dawno został założony przez inne mamy wiec chyba trzeba pomyśleć nad czymś innym ![]() Wiecie co mi się śniło? Że byłam na usg połówkowym i okazało się że będziemy mieć chłopca ![]() ![]() ![]() Chciałam coś jeszcze napisać ale kompletnie nie pamiętam co ![]()
#4680 |
Konto usunięte
|
Fajna stronka jakby któraś miała problem z odczytem morfologii i moczu
![]() http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-por...,152_2233.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.