Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-25, 16:46   #4651
kasikkkkka
Zadomowienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

monika ale to wcale nie ma reguły na te rozstępy
jedne je mają, a inne nie
to, że siostra miała, nie znaczy, że twój brzuch też tak będzie wyglądał
moja mama ma podobny brzuch do tego ze zdjęcia, które wkleiłaś
a ja po pierwszym porodzie nie mam ani jednego rozstępu
kilka mam na plecach z okresu dojrzewania, ale na brzuchu, biodrach, cyckach to ani jednego
nie wiem jak będzie teraz, ale jeśli coś się pojawi to przecież się nie pochlastam z tego powodu
co ma być to będzie
Stary 2014-04-25, 16:52   #4652
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
to i ja się dzisiaj odezwę... niezbyt szczęsliwa... mam 4 rozstępy na prawym biodrze...Wcześniej też kilka miałam ale mniejszych. A teraz???? Mam szramy jak po cięciu nożem Są długie na ok 4 cm i po przejechaniu palcem czuć wyraźne wgłębienia Są ohydne!!!! okropne!!! obleśne!!! Jestem wściekła Na co ja się smaruję 4 razy dziennie? Na co te peelingi żeby lepiej się wchłaniało? Mimo że skóra jest elastyczna i nawilżona to pękła Także kto ma mieć rozstępy ten będzie miał i nie da się tego uniknąć Koszmar Wykąpałam się, spłukałam olej z włosów bo rano nałożyłam i czekałam kilka godzin, zrobiłam peeling czekoladowo kokosowy, wysmarowałam się olejkiem kokosowym tak jak co dzień po południu... chociaż już sama nie wiem po cholere przecież i tak rozstępy się robią...
6 rano: mustela
11 olejek arganowy
15 olejek kokosowy
na wieczór mustela
Tylko mięśni się dorobię przez to smarowanie... bo innych zalet nie widzę
A jeszcze ostatnio pisałam jak ktoś ma mieć rozstępy to będzie mieć i cuda na kiju nie pomogą Czasem myślę,że producenci kremów na rozstępy wiedzą,że g... one dają i wciskają je kobietom,które chcą uniknąć rozstępów i trzepią na tym niezłą kaskę Nie martw się,każda z nas pewnie ich doświadczy A nie zawsze musisz pójść w ślady siostry

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
I dlatego ja się nie smaruje, bo i tak rozstępy są mi dane i tak 😑

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Bawariia, także zbyt daleko nie masz
Jakoś 500 km z groszem Wcale nie dużo haha.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 17:14   #4653
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Mnie chyba dzidzia kopie macice bo mi się chce a kiedy pójdę robis siusiu to nic nie leci może kapke. To już wolałabym żebym czuła w brzuchu niż macicy. .
A w karcie ciąży nie mam napisane no ale się zobaczy jeszcze. A powiedzcie do dentysty muszę iść? Bo ja właściwie wszystkie żeby mam wyleczone bo ja o zabki dbam szczególnie bo jako dziecko strasznie się meczylam z nimi a moi rodzie to tacy byli i są nadal ze lekarzy się boja a ja przez to cierpiałam dlatego dbam o żeby.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 17:21   #4654
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Biodra i dupsko przeżyję z rozstępami bo zawsze można bokserki założyć i się chowają prawie. Ale kurna jak widzę brzuch mojej siostry po ciąży to koszmar. Wrzucam coś na wzór jej brzucha:

Dziewczyna nie jest gruba, został jej spory nadmiar skóry na brzuchu, tu nie widać tak głębokości tych rozstępów. Na żywo wyglądają gorzej Siostra ma 19 lat i jest 2 lata po porodzie... Także co widzę jej brzuch to wpadam w histerię że mój też będzie tak wyglądał
ojoj. taka młodziutka i taki brzusio? niedobrze.
Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
A jak wy dziewczyny ogólnie wiecie gdzie polzone swoje łożysko? To tylko przez Usg idzie pokazać czy samemu idzie wyczuć?

Ja też nie czuje dzidzi raz czułam i widać leniwe moje to dziecko jest....
mi powiedział na usg 13tc, że z przodu nisko, w opisie też było że z przodu. tak to bym nie widziała. w ogóle nie wiedziałam, że może być albo z przodu albo z tyłu
Cytat:
Tylko ze ja jestem dziwna osoba bo boje się lekarzy facetów wolałabym kobietę lekarz ale w moim mieście to tylko prywatnie przyjmuje a tak sami faceci. I jak jestem w domu to wszystko uloze sobie co mam się spytać swojego gina ale gdy przyjdzie co do czego to nie mam języka mega stres i muszę głęboko oddulychac by nie zemndlec. Do kobiety bym poszła a przy facecie nie potrafię nic z siebie wydusić i tak tylko się mega stresuje nawet ostatnio jak juz mialam sie róże brać to nogi mi sie trzęsły na tym samolocie aż lekarz śmiał sie i mowil żebym sie rozluznila bo swojemu dziecku zaszkodze. Ogólnie mój gin jest ok tylkoam awersję do lekarzy mężczyzn.
zapisz sobie na kartce, może będzie ci łatwiej?
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 17:53   #4655
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie chyba dzidzia kopie macice bo mi się chce a kiedy pójdę robis siusiu to nic nie leci może kapke. To już wolałabym żebym czuła w brzuchu niż macicy. .
A w karcie ciąży nie mam napisane no ale się zobaczy jeszcze. A powiedzcie do dentysty muszę iść? Bo ja właściwie wszystkie żeby mam wyleczone bo ja o zabki dbam szczególnie bo jako dziecko strasznie się meczylam z nimi a moi rodzie to tacy byli i są nadal ze lekarzy się boja a ja przez to cierpiałam dlatego dbam o żeby.
Ja tak już od 15 tygodnia mam,że chodzę jak głupia co 20 minut do kibelka i tak mnie ciśnie a tu nic nie leci... Ale to chyba macica uciska na pęcherz
A do dentysty to chyba jak uważasz,możesz iść sobie zapobiegawczo na kontrolę ale nie jest to jakoś szczególnie nakazane w ciąży,choć jest polecane

A ja już wykąpana,o dziwo tak szybko... Dobrze,że sąsiadka przyszła i powiedziała,że zaraz wody nie będzie,bo będą od 19 rury naprawiać na mieście...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 18:08   #4656
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
w karcie ciąży masz na 100% wpisane gdzie masz łożysko
to ty mnię pokaż gdzie to ma być wpisane bo ja tego nie widzę w ogóle w sanacji jamy ustnej mi wpisali wyniki hiv
Cytat:
jeśli nie masz problemów z zębami, to iść nie musisz. jeśli byłaś dosyć dawno na kontroli-zajdź sprawdzić. jeśli coś by można "nadprogramowego" zrobić, idź spytać: powiedz że jesteś w ciąży i czy przysługuje ci coś dodatkowego za darmo. u mnie mi powiedziała, że usunięcie kamienia by mi mogła zrobić, ale ja kamienia praktycznie nie mam. więc darmo nie dostanę nic
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Stary 2014-04-25, 18:17   #4657
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja tak już od 15 tygodnia mam,że chodzę jak głupia co 20 minut do kibelka i tak mnie ciśnie a tu nic nie leci... Ale to chyba macica uciska na pęcherz
A do dentysty to chyba jak uważasz,możesz iść sobie zapobiegawczo na kontrolę ale nie jest to jakoś szczególnie nakazane w ciąży,choć jest polecane

A ja już wykąpana,o dziwo tak szybko... Dobrze,że sąsiadka przyszła i powiedziała,że zaraz wody nie będzie,bo będą od 19 rury naprawiać na mieście...
ja gdzieś czułam jak uciska na pechesz do 10tyg teraz nie czuje by uciskalo a dziś mi się cchce dość często aż dziwne. a tak juz bym chciała czuć ruchy... Cierpliwość nie jest mojs mocna strona....

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
to ty mnię pokaż gdzie to ma być wpisane bo ja tego nie widzę w ogóle w sanacji jamy ustnej mi wpisali wyniki hiv

jeśli nie masz problemów z zębami, to iść nie musisz. jeśli byłaś dosyć dawno na kontroli-zajdź sprawdzić. jeśli coś by można "nadprogramowego" zrobić, idź spytać: powiedz że jesteś w ciąży i czy przysługuje ci coś dodatkowego za darmo. u mnie mi powiedziała, że usunięcie kamienia by mi mogła zrobić, ale ja kamienia praktycznie nie mam. więc darmo nie dostanę nic
w listopadzie ubiegłego roku bylam i wszystkie żeby mam wyleczone a kamienia nie mam. Bo nie wiem czy obowiązkowo w karcie ciąży musi być to wypełnione...
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-25, 18:42   #4658
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
w listopadzie ubiegłego roku bylam i wszystkie żeby mam wyleczone a kamienia nie mam. Bo nie wiem czy obowiązkowo w karcie ciąży musi być to wypełnione...
też nie wiem czy musi być wypełnione, ja nie mam przez dentystę. po prostu wiem, że najpilniejsze mam zaleczone, a reszta to potem.

to już trochę czasu minęło, ja bym na twoim miejscu poszła sprawdzić. podejrzewam, że po porodzie prędko się nie wybierzesz, więc lepiej teraz niż mieć taką roczną przerwę
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Stary 2014-04-25, 18:51   #4659
ZygaEffka
Zadomowienie

Któraś z was walczyła z przeziębieniem teraz prawda ? łykam syrop prenalen i biorę na gardło też prenalen , czuję sie dobrze ale pobolewa mnie dziwnie te gardło i sie cały czas zastanawiam czy to nie od tej cholernej ósemki
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 19:03   #4660
elffirka
Rozeznanie

No właśnie z tym dentystą... Mi za każdym razem gin przypomina żeby pójść na wizytę kontrolną do dentysty i internisty. Ale kurcze na pewno mam jakieś do leczenia i ósemki do wyrwania bo mi się w szczęce nie mieszcza ale teraz kasy brak bo tyle wydoatków. A u nas taki drogi dentysta. Małż za leczenie kanałowe czwórki zapłacił koło 600zł... Masakra...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 19:05   #4661
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam wpisane w rubryce "Badanie USG podczas ciąż" i w tym okienku gdzie jest opis mam wpisane " płód ułożony poprzecznie, łożysko ściana tylna "

Co do dentysty, rubryka nie musi być wypełniona. Ja idę sama z siebie za miesiąc, bo zawsze 2 razy w roku chodzę na kontrole
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 19:35   #4662
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Biodra i dupsko przeżyję z rozstępami bo zawsze można bokserki założyć i się chowają prawie. Ale kurna jak widzę brzuch mojej siostry po ciąży to koszmar. Wrzucam coś na wzór jej brzucha:

Dziewczyna nie jest gruba, został jej spory nadmiar skóry na brzuchu, tu nie widać tak głębokości tych rozstępów. Na żywo wyglądają gorzej Siostra ma 19 lat i jest 2 lata po porodzie... Także co widzę jej brzuch to wpadam w histerię że mój też będzie tak wyglądał
Słyszałam, że rozstepy lubią młode ciała
Może coś w tym jest. Mam rozstepy z okresu dojrzewania, a w ciąży nowe się nie pojawiły.

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
No właśnie z tym dentystą... Mi za każdym razem gin przypomina żeby pójść na wizytę kontrolną do dentysty i internisty. Ale kurcze na pewno mam jakieś do leczenia i ósemki do wyrwania bo mi się w szczęce nie mieszcza ale teraz kasy brak bo tyle wydoatków. A u nas taki drogi dentysta. Małż za leczenie kanałowe czwórki zapłacił koło 600zł... Masakra...
Idz do dentysty na wizytę kontrolna i popros o podpis. Mi dentystka podbiła od razu, mimo że do leczenia jescze miałam zeby.

Cytat:
Ja mam wpisane w rubryce "Badanie USG podczas ciąż" i w tym okienku gdzie jest opis mam wpisane " płód ułożony poprzecznie, łożysko ściana tylna "

Co do dentysty, rubryka nie musi być wypełniona. Ja idę sama z siebie za miesiąc, bo zawsze 2 razy w roku chodzę na kontrole
Muszę sprawdzić w mojej karcie ciąży. Chyba takiej rubryki nie mam.

A dentysta... No wszystko zależy od gina. Mój się czepial. O interniste też.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 19:48   #4663
ZygaEffka
Zadomowienie

https://mamotoja.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html

Polecam
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 20:18   #4664
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie ceny są wszędzie. To jest dzisiaj norma. Ja już nawet nad tym nie ubolewam bo wiem, że muszę takiego zęba zrobić albo wyrwać a to też ok 400zł (prywatnie) wiec wole jeszcze podleczyć póki można.
Ceny są jak z kosmosu, pamiętam jak pierwszy raz miałam sama płacić za kanałówkę i się dowiedziałam ile to kasy to chyba z godzine ryczałam, ze złości i bezsilności, no bo skąd tyle kasy?

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 21:24   #4665
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie mam takiej rubryki mieszkasz w PL?
Cytat:
zapisz się na przegląd-dowiesz się co jest na pilnie a co na potem. a może nic nie trzeba ósemki też by mi się chyba przydało, ale nie jest to na tyle pilne, więc poczeka.
u mnie za malutką plombę 110, średnią 150-170, większe ponad 200zł. znieczulenie 20-40 chyba, zależy jakie.
jeśli coś na pilnie do leczenia, to ja bym się zapisała na nfz żeby mi zrobili, a ewentualnie później wymiana plomby na lepszą. u jednego dentysty czeka się 1,5-2 miesięcy, u drugiego max 3-4 tygodnie. może warto poszukać
przy czym ja te moje zęby to mam tragiczne jak na swój wiek, więc teraz to muszę chuchać i dmuchać i uważać i w ogóle
Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Któraś z was walczyła z przeziębieniem teraz prawda ? łykam syrop prenalen i biorę na gardło też prenalen , czuję sie dobrze ale pobolewa mnie dziwnie te gardło i sie cały czas zastanawiam czy to nie od tej cholernej ósemki
możliwe, że od zęba ci coś promieniuje albo jakieś bakteryjki się przykleiły. może wybierz się do lekarza lub tego dentysty, niech się wypowie z czego to?
Cytat:
Twoje BMI przed ciążą:
17. Niedowaga
Najlepiej, jeśli w ciąży przytyjesz
13-18 kg
ehem, zobaczymy ile mi to da
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Stary 2014-04-25, 22:07   #4666
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem czy ktoś jeszcze, ale ja walczę z przeziębieniem, też prenalenem w syropie. Ukręciłam sobie syrop z cebuli, a w aptece dziś mi nic nie dała innego, bo mówi, że wszystko trzeba konsultować z lekarzem ginekologiem. Niedawno Tż zrobił mi mleko z miodem i trochę gardełko ukoiło. Ogólnie już rano było w miarę, ale przecież po 2 dniach pocenia wyszłam z domu po wyniki, a to na zakupy no i loda rożka kupiłam i chyba się doprawiłam
Czuję się gorzej niż wcześniej, siódme poty wyłażą, oby samo wyszło wszystko, idę się pocić dalej...
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 23:13   #4667
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ktoś jeszcze, ale ja walczę z przeziębieniem, też prenalenem w syropie. Ukręciłam sobie syrop z cebuli, a w aptece dziś mi nic nie dała innego, bo mówi, że wszystko trzeba konsultować z lekarzem ginekologiem. Niedawno Tż zrobił mi mleko z miodem i trochę gardełko ukoiło. Ogólnie już rano było w miarę, ale przecież po 2 dniach pocenia wyszłam z domu po wyniki, a to na zakupy no i loda rożka kupiłam i chyba się doprawiłam
Czuję się gorzej niż wcześniej, siódme poty wyłażą, oby samo wyszło wszystko, idę się pocić dalej...
herbata z cytryną, miodem, malinami, na gorączkę agrest i leżeć. zdrówka

dobranocek
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Stary 2014-04-26, 04:50   #4668
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cześć dziewczyny
kurcze spać nie mogę... wstałam o 3:30 siku i się przewracam z boku na bok... A dziś ciężki dzień, większość rodzinki zwali sie na urodziny. Na szczęście większość już przygotowałam, ale samo siedzenie potem do nocy jest mega męczące..
Cytat:
Leczenie kanałowe w ciąży jest za free, zapisz się do lekarza z nfz
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 06:42   #4669
Niestabilna
Wtajemniczenie

Gratuluje udanych wizyt i poznanych płci
tez już bym chciała ale dopiero 2 maja może nam się wystawi
podczytuje was na bieżąco ale brak czasu na odpisywania.

Urlop dobiega końca jeszcze dzisiaj i jutro z rana do DE

widzę ze zostało trochę więcej niż 300 postów i nowy wątek i chyba go założę dzisiaj, tylko zacznijcie na nim skrobać jak tu sie zbliżycie do magicznych 5000 tys ok

i proszę prześlijcie mi na PW dane na pierwsza stronę ( tyczy się nowych mamusiek)

A tak w ogóle to dzień dobry już nie mogę się doczekać jak będę z wami pisać bo tęskno mi do tego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-26, 07:54   #4670
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Gratuluje udanych wizyt i poznanych płci
tez już bym chciała ale dopiero 2 maja może nam się wystawi
podczytuje was na bieżąco ale brak czasu na odpisywania.

Urlop dobiega końca jeszcze dzisiaj i jutro z rana do DE

widzę ze zostało trochę więcej niż 300 postów i nowy wątek i chyba go założę dzisiaj, tylko zacznijcie na nim skrobać jak tu sie zbliżycie do magicznych 5000 tys ok

i proszę prześlijcie mi na PW dane na pierwsza stronę ( tyczy się nowych mamusiek)

A tak w ogóle to dzień dobry już nie mogę się doczekać jak będę z wami pisać bo tęskno mi do tego
Jak bedziesz zakładać nowy wątek to napisz na samej górze - Nie pisać jeszcze - na czerwono plus, najpierw dodaj sobie po 3 posty z obrazkami - wówczas sie nie dublują i nie zlewają w jedno tylko są osobno a nastepnie uzupełniaj wpisami

Chociaż wydaje mi sie, że jeszcze przez weekend nie wyrobimy 5 tysięcy postów, bo w weekend jest tutaj spokojnie

No i tytuł wymysliłam, proponuję - moze ktoś ma faniejszy

Płeć dzieciątka już poznana - miejmy nadzieję, że Michaś to nie Ala

Witam sie z rana

Wczoraj jak poszłam na kawę do sąsiadki piętro wyżej o 18stej to wróciłam o 22:30 z taca ciasta z kremem, sokami z truskawek i pomarańczy i piwem dla tz
Wszyscy zostali obgadani

Zjadłąm sniadanko: 3 parówki polskie na gorąco i bułeczka a teraz odpoczywam

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 08:15   #4671
małaPaulina
Wtajemniczenie

Mo_onika_ika nie strasz tymi rozstępami,straszny jest ten brzuch

ZygaEffka tylko taki kalkulator nie wie ile mamy tkanki tłuszczowej,ile mięśniowej a ile to jest woda zatrzymana w organiźmie mi zawsze wszyscy mowili ze nie wyglądam na swoją wagę ale ja tyle lat cwicze że mięsnie też swoje ważą

Niestabilna ja jestem troche lewa i nie wiem ile jest postow napisanych na danym wątku
dobrze ze sie odezwalas

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 08:16   #4672
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
ja nie mam takiej rubryki mieszkasz w PL?
tak w pl mieszkam a kartę mam z prenatal i to jest na tylnej stronie karty, obok jest wizyta u dentysty i internisty
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 08:25   #4673
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejo pospalam do 8, zjadlam śniadanie i myślę co robić. Pogoda u nas do d..., pada :/

Niestabilna na pewno będzie dużo wpisów w nowym wątku tak jest zawsze jak pojawia się nowy wątek, a stary nie skończony

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
tak w pl mieszkam a kartę mam z prenatal i to jest na tylnej stronie karty, obok jest wizyta u dentysty i internisty
A właśnie sprawdziłam swoją kartę i u mnie też jest taka rubryczka w opisie badań usg.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-26, 08:26   #4674
nmartyna
Zadomowienie

Witam się dzisiaj i ja
Dzisiaj tak na szybko, bo o 12 siostra przywozi mi swojego 3latka i zostaje u mnie do jutra Małż już ma atrakcje przygotowane dla niego A, że u nas dzisiaj zjazd motocyklowy, to się młody ucieszy później wizyta w straży i inne takie :P

Cytat:
Twoje BMI przed ciążą:
16. Niedowaga
13-18 kg
Moja ginka może pocałować się w noc!!
w ogóle wczoraj się dowiedziałam, że jak moja siostra była w ciąży, to ta sama ginekolog kazała się jej odchudzać!!! Miała zakaz słodyczy, makaronu i białego chleba! No masakra jakaś A siostra ma normalną budowę ciała. No widać mój lekarz jest przeczulony na tym punkcie, ale ogólnie jestem z niej zadowolona, więc nie zmieniam Przemęczę się z jej marudzeniem o wadze

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Takie ceny są wszędzie. To jest dzisiaj norma. Ja już nawet nad tym nie ubolewam bo wiem, że muszę takiego zęba zrobić albo wyrwać a to też ok 400zł (prywatnie) wiec wole jeszcze podleczyć póki można.
Ceny są jak z kosmosu, pamiętam jak pierwszy raz miałam sama płacić za kanałówkę i się dowiedziałam ile to kasy to chyba z godzine ryczałam, ze złości i bezsilności, no bo skąd tyle kasy?
Ja chodzę na NFZ, ale i tak wydałam na lekarza już 450zł :/ Nie chciałam czarnych plomb, a za białą 100zł od zęba, do tego wymieniałam stare czarne no i się nazbierało :/ Za jednego zęba wziął 150zł, jak plombe wymieniał, bo musiał więcej jej użyć

A powiem Wam jeszcze, że Tż mnie bardzo zaskoczył... Myślałam, że potrzebuje czasu, żeby oswoić się z myślą, że będzie miał córeczkę, ale gdzie tam! Teraz jak się pomylę i do brzucha mówię On, to małż mnie z pretensjami poprawia, że to przecież jest ONA!! I mam nie obrażać jego księżniczki Nic mi nie pozwala robić! Nawet głupiej miski z wodą do sprzątania nie mogę nosić, bo to za ciężkie i krzywdę zrobię malutkiej.

No i bałam się reakcji teściów, na wieść o dziewczynce, ale niepotrzebnie Teściowa to prawie zaczęła skakać z radości
Moi rodzice w siódmym niebie, bo wnuka już mają, to teraz w końcu warkoczyki będą mogli pleść A najbardziej to zaskoczyła mnie reakcja szwagra, oni mają wymarzonego synka, ale jak dowiedział się, że u nas będzie dziewczynka, to już zapowiedział, że to on chce być chrzestnym (nie moja siostra-jego żona) i że chyba damy mu czasami malutką do opieki
No wszyscy się cieszą, a nie spodziewałam się tego

Ufff.... rozpisałam się teraz przez weekend dam Wam spokój
Do zobaczenia (a raczej do przeczytania) w poniedziałek :papa:
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 08:39   #4675
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Oto mój wynik:

Twoje BMI przed ciążą:
24. W normie
10,5 - 16 kg

Taaa, ja już mam +9kg

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Mo_onika_ika nie strasz tymi rozstępami,straszny jest ten brzuch

ZygaEffka tylko taki kalkulator nie wie ile mamy tkanki tłuszczowej,ile mięśniowej a ile to jest woda zatrzymana w organiźmie mi zawsze wszyscy mowili ze nie wyglądam na swoją wagę ale ja tyle lat cwicze że mięsnie też swoje ważą

Niestabilna ja jestem troche lewa i nie wiem ile jest postow napisanych na danym wątku
dobrze ze sie odezwalas
Mam to samo-ludzie nie wierzyli jak mówiłam ile ważęMięsni mam sporo,ale i tłuszczku ciut,natomiast od wieków walczę z zatrzymywaniem wody w organizmie

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 10:38   #4676
Konto usunięte

Twoje BMI przed ciążą: 20. W normie
Najlepiej, jeśli w ciąży przytyjesz 10,5 - 16 kg <- duża rozbieżność, 5,5kg Akurat tyle ile przytyłam do teraz

Monika sorki ale to zdjęcie chyba sobie powieszę na barku gdzie mam słodycze...

Mam sąsiadkę, która urodziła córę w wieku 21 lat i po niecałym roku wygląda tak samo jak przed ciążą, czyli na prawdę szkielet! Zero brzucha, nogi chude, cycki małe, szok!

No a moja znajoma, ta od bliźniaków, urodziła je jak miała 31 lat. Od 6 mc leżała w szpitalu, w 9mc brzuch miała już tak duży żę trudno jej się było poruszać. Minął rok i szok Nie uwierzyłybyście że urodziła bliźniaki ( i to nie jakoś bardzo małe, każde 26oo i 50cm). Tylko piersi jeszcze ma duże, bo ciągle karmi. Trochę ruchu (przy bliźniakach to nie problem), odpowiednia dieta, no i pielęgnacja ciała w ciąży i po ciąży i wszystko wróciło do normy.

To tak dla pocieszenia damy radę i my
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 11:12   #4677
elffirka
Rozeznanie

Damy radę i my...
A ja się pokłóciłam z Małżem. Już drugi tydzień z rzędu. Tydzień temu sobie poszedł w święta na piwo a mi powiedział, że jak nie idę to mam sobie jechać do domu. Wrócił o 6 rano a o 11 mieliśmy jechać pożegnać się z moją siostrą bo już odjeżdżała... I pojechał jeszcze pijany. A wczoraj byliśmy w pubie na urodzinach koleżanki i się bawił w najlepsze na parkiecie a ja sama siedziałam więc mu powiedziałam że jadę do domu bo nie mam zamiaru sama siedzieć bo wszyscy się bawili na parkiecie... To się wkurzył, ubrał się i poszedł do domu... A mnie zostawił... Pojechałam za chwilę do domu autem i byłam szybciej od Niego i się tak pokłóciliśmy, że masakra. On chyba nie potrafi żyć bez alkoholu... Każdy wolny weekend musi się skończyć tak samo...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 12:02   #4678
Konto usunięte

Cytat:
Damy radę i my...
A ja się pokłóciłam z Małżem. Już drugi tydzień z rzędu. Tydzień temu sobie poszedł w święta na piwo a mi powiedział, że jak nie idę to mam sobie jechać do domu. Wrócił o 6 rano a o 11 mieliśmy jechać pożegnać się z moją siostrą bo już odjeżdżała... I pojechał jeszcze pijany. A wczoraj byliśmy w pubie na urodzinach koleżanki i się bawił w najlepsze na parkiecie a ja sama siedziałam więc mu powiedziałam że jadę do domu bo nie mam zamiaru sama siedzieć bo wszyscy się bawili na parkiecie... To się wkurzył, ubrał się i poszedł do domu... A mnie zostawił... Pojechałam za chwilę do domu autem i byłam szybciej od Niego i się tak pokłóciliśmy, że masakra. On chyba nie potrafi żyć bez alkoholu... Każdy wolny weekend musi się skończyć tak samo...
Pogadaj z nim o tym... Powiedz, że chciałabyś spędzić weekend tak bardziej z nim. Jesteś w ciąży i nie odpowiada Ci towarzystwo samych 'pijaków'. Bo co to za przyjemność siedzieć i słuchać tych głupot jakie wygadują wszyscy już lekko wstawieni Zorganizuj jakiś wypad do kina, do zoo, do parku, czy po prostu do rodziny. Albo zrób jakieś dobre żarełko, przygotuj soczki, wypożycz fajny film i zróbcie sobie wieczór z filmami... Pomyśl o tym, bo jak tak częściej będzie znikał to się zrobi nieciekawie... Długo już jesteście małżeństwem?

3 mam kciuki za Was

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Znalazłam sobie tą Warkę Radler 0%... Mmmm, pyszne bąbelki... Ciekawe co na to mój dzieć? Od stycznia nie wypiłam grama pifka, a tak je lubię...

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2014-04-26 o 12:03
Stary 2014-04-26, 12:30   #4679
Misstic
Wtajemniczenie

Witam się w południe

Wczoraj zaczęłam 20 tydzień Czyli połowa już za mną. Ruchy czuję jeszcze nie regularnie i delikatnie ale wiem, że to już mój dzidziuś

Katerina podobny temat nie dawno został założony przez inne mamy wiec chyba trzeba pomyśleć nad czymś innym

Wiecie co mi się śniło? Że byłam na usg połówkowym i okazało się że będziemy mieć chłopca Mój mąż nie był zadowolony.. Ten sen był tak realny, że szok normalnie Ciekawe czy się sprawdzi czy to tylko z tego przejęcia już mam takie sny hehe

Chciałam coś jeszcze napisać ale kompletnie nie pamiętam co

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 12:35   #4680
Konto usunięte

Fajna stronka jakby któraś miała problem z odczytem morfologii i moczu
http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-por...,152_2233.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości