|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Dzieki dziewczyny
musi mu przejsc do czwartku !!! trzymajcie kciuki
|
|
#4713 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
|
|
#4714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja z mala wychodzilam na dwor, jedynie jak byl wiatr mocny to nie, ale to i bez kataru nie wychodze
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za gratulacje
bardzo się z mężem cieszymy, ale mamy trochę stracha jak to ogarniemy Terminu dokładnego jeszcze nie znam. Ciąża jest młodsza niż wychodzi z OM. Mam za dwa tygodnie kolejną wizytę to lekarz powie coś więcej. Mam nadzieję, że będzie ok ![]() Paweł robi się coraz bardziej kumaty Pokazuje gdzie ma oczy, gdzie jest lampa, cmoka, podaje mi misia, książeczkę, piłeczkę jak poproszę itd i daje buziaki - jak na razie z języczkiem mogłabym tak bez końca opowiadać.Ja czuję się ok ciągle mam mdłości, ale nie jest najgorzej. W pracy też dobrze. O ciąży na razie nie wiedzą Pozdrawiamy ciepło!
|
|
|
|
#4716 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny
Żyjemy i mamy się dobrze jakby nie patrzeć prawie pół roku już pracuję i da się pogodzić pracę z wychowaniem dziecka, choć czasami aż ciągnie do maluszka Wszędzie gdzie idziemy zaczepia blondynki, ostatnio do jednej tak piszczał że aż się bidulka zarumieniłaza 2 tygodnie wychodzę za mąż i..........gdzie ten stres? jakoś mnie gorączka ślubna jeszcze nie dopadła, za to nadrabia to moja starsza która dzwoni kilka razy dziennie i mi przypomina co powinnam jeszcze załatwić ![]() Adi za 5 dni będzie miał rok, nawet nie wiem kiedy to tak szybko zleciało. Już staje na nóżki i chodzi powoli przy kanapie, lub krzesłach. A najlepsze że ma już 13nasty ząbek........biały kieł Podczytam was trochę bo aż ciekawość mnie zżera co u was słychać
|
|
|
|
#4717 |
|
siedzę i myślę
|
O kurde na wątku lipcówek jedna dziewczyna urodziła a miała termin na 30 lipca
|
#4718 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka dla kuzynki !!! coraz więcej ludzi to draństwo dopada Cytat:
) żeby nie zaraził, aczkolwiek w przypadku Heli to chyba bez znaczenia bo też ma katar byle nie było gorączki. ja na początku dawałam nasivin i maścią majerankową smarowałam, teraz tylko psikam raz dzienni jak mi się przypomni solą morską ![]() Cytat:
gratki Cytat:
a dlaczego tak wcześnie, wiadomo coś?--- byłam dziś u koleżanki, jest w 8 tc, kilka godzin gadałyśmy co jest potrzebne, czego nie kupować, jakie ciuszki na zimę, że kombinezon ma być jak najwięcej rozpinany itp .... poczułam się mądra i jest chętna na nasz wózek z nosidełkiem więc rozpoczynam poszukiwania porządnej spacerówki bo ona chce już teraz go brać
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2014-04-25 o 22:17 |
||||||
|
|
|
#4719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja myślałam że nasze 8 to dużo Przypomniałaś mi, że muszę zacząć przygotowywać mój powrót do pracy. Będzie ciężko małego zostawić w żłobku. Niania się w ogóle nie opłaca a babcie pracujące i daleko mieszkające. Czy ktoś zna w Krakowie jakiś żłobek godny polecenia? Planujemy od września małego przyzwyczajać do żłobka żebym w październiku mogła wrócić na spokojnie do pracy. |
|
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
13 zebow....wooow..az mi brak slow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4721 |
|
siedzę i myślę
|
Vil wiem tylko tyle,ze zaczął jej brzuch twardniec, tz zawiózł ją do szpitala i lekarz powiedział, że jeszcze 2 h i byłoby za późno... wzięli ją na patologie a rano coś się zaczelo dziać i musieli robić cc żeby ratować dziecko
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wpadłam na szybko coś podczytać
![]() Sal - nam lekarka flegamine (10 kropli 2xdziennie) polecała i trilac plus w kropelkach. Do noska można psikać po odciąganiu nasivin soft 0,01 w kroplach (3 razy dziennie psikać nie dłużej niż 5 dni). My też walczymy z katarem...no ale nie planujemy takiego super wyjazdu. Trzymam kciuki za szybkie pozbycie się tego ustrojstwa!
|
#4723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4724 |
|
siedzę i myślę
|
Dobranoc, jutro ciężki dzień, Darii nie będzie a mąż ma zjazd. ..mam nadzieję że Antos będzie wyrozumiały: )
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4725 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4726 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dam znać ![]() dla Barta i mamuśki ![]() a apropos rodzynek to moja wcina je hurtowo ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
niezle z tym facetem ale clo Ty super wygladasz wiec co się dziwisz![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
dzięki co do Twojego pytania to nie wiem musisz mu często to odciągać, ale to pewnie sama wiesz.. zdrówka, oby przeszło!
|
|
#4727 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
razem obchodzimy roczejmk ) Cytat:
oby wszystko ok z maluszkiem bylo Cytat:
sy hodz na spacer psikaj woda od cigaj i bedzie dobrze ![]() Cytat:
dobrze mowi ![]() Cytat:
zgadzam sie katar czy przeziebienie nic strasznego dobrze ze anty nie bral![]() Cytat:
marzenie taki porod ![]() Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrawiamy z babcinego ogrodu, a dokładniej z huśtawki
ImageUploadedByWizaz Forum1398497249.726779.jpgImageUploadedByWizaz Forum1398497292.324120.jpgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Esska- Ty sie ciesz ze masz takie grzeczne dziecko. Jak mi sie marzy taki spioch
My dzis od 5 nie spimy. Ale masz racje, my Mamuski to zawsze jakiś powód do zmartwień sobie znajdziemy ![]() Clo- a ja tam sie nie dziwie ze koleś gwizdal ![]() Sal- współczuje przeziębienia, kciuki żebyście szybko sie. Tym uporali. Ja od środy walczę z przeziebieniem. Na szczęście mały sie trzyma. Niestety zdradliwa ta pogoda, niby ciepło ale wiatr zimny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
hej..hej..po długiej przerwie..
tak wyszło i ciągle coś wychodzi.. ![]() mnóstwo ciekawych tematów przerobiłyście ..ale wybaczcie ..nie jestem wstanie nadrobic ![]() u nas jest ok..dzieci zdrowe..tak przy okazji..nie wlewam dzieciom nic do noska i nie odciagam katarków (mieli tylko raz) i bardzo szybko przechodziło ..po dobie ..dwóch..często wtedy kładę na brzuszku do spania..i smaruje klatkę i plecki ..i stary sposób to plastry cebuli przy łózkach dzieci..by wdychały opary ..pomaga...a te sole czy wody morskie tylko rozdrażniały noski do wytwarzania jeszcze wiecej katarku.. Wiktor skończył 3 latka 21 kwietnia..była zabawa na tarasie.. i tort ze świeczkami i fontanną ognia..czekoladowy (kwadratowy)..między innymi dostał od wujka(chrzestnego) domowo-ogrodową trampolinę istny szał...a że Wiko to taka skacząca zabka(i zarwał nie jedno juz łózko) to z prezentem trafił świetnie sie bawi i jest całkowicie bezpieczny..w końcu moze się "wyskakac" Gabriel tez korzysta z tej przyjemności i zamykam go tam jak chcę np.wywiesic pranie..radośc niezmierna..wstaje i upada przy czym odbija się jak piłeczka i chichocze aż tchu mu brakuje ![]() za dwa miesiace Gabrys kończy roczek nie mogę uwierzyć że ten czas tak zasuwa...ehhh w ogóle co chwilę mnie na wspomnienia nachodzi.. to jak w ciąży byłam.. to jak rodziłam jednego..drugiego..jakie różnice..co bym jeszcze mogła zmienic w trakcie..ech...łzy sie cisną... może dlatego ...że zdaje sobie sprawe z tego ..że już raczej tego nie przezyję..i zazdroszczę wszystkim tym mamom ..które są w ciązy lub planują zaraz byc..pozytywnie oczywiście ![]() Gabrys ugryzł mnie tak mocno w sutek któreś nocy(jakos 2 tyg.temu) że do dziś zmagam sie ranką...rezerwał mi.. a raczej ja to zrobiłam wyszarpując z jego zaciskajacej sie szczeneczki z dwoma ostrymi ząbkami przez sen cycka i trach...rozerwany sutek na pół cm...bolało strasznie...karmienie koszmar z tej piersi.. ale musiałam mu choc dwa razy na dobe podac tego cysia .. bo bym spaliła laktacje...strasznie się tego bałam...ale udało się..mleka mam jak trzeba i karmienie juz super aaa..i napiszę co się przydarzyło nam.... bylismy u teściów ..pisałam wcześniej ..i tam spotkał mnie przykry incydent..z Gabrielkiem.. w tamtej sytuacji myślałam że go straciłam.. wstrząs po opanowaniu sytuacji był tak silny..że moje nogi odmówiły współpracy i godzinę nie mogłam wstac ..napad płaczu i dreszcze oczyszczające mój organizm z adrenaliny ...szok! Gabriel przytrzasną sobie paluszka drzwiami od łazienki..jakoś tak..od razu wzięłam go na ręce ..przytuliłam i ..........żadnego płaczu ![]() spojrzałam na jego buźkę a on granatowe usta .. sina buzia aż do nosa.. biały języczek i wielkie oczy... złapałam go pod ramionka i do teścia "co robimy..nie oddycha!!!".... a teść "nie wiem" i zbladł padając na kolana... wiedząc już że Gabrylek liczyć może tylko na mnie wybiegłam z nim na zimne powietrze na dworze ..(intuicyjnie podejrzewam) położyłam go na moich przykucniętych kolanach ... uderzyłam go w klatke dla odblokowania płuc i wdmuchałam mu powietrze w usta.... dzięki Bogu udało się .. złapał powietrze.. nabrał od razu kolorku.. i zaczął normalnie płakac..dotleniając się przy tym... teściowa wzięła mnie pod ramiona i z tym dzieckiem zabrała mnie do ciepłego domu.. Gabrys zapomniał szybko o sytuacji bezdechu afektywnego a mi dopiero kiedy on bawił się na podłodze ..nerwy puściły..i trzęsłam się jak galareta.. płacząc i przeżywając to strasznie... koszmar.. ale jestem z siebie dumna..mimo złych mysli które przeszły mi przez głowę ..opanowałam sie i pomogłam mojemu kochanemu maleństwu ![]() a mąż z Wiktorem był wtedy na spacerku ..ech.... |
|
|
|
#4731 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
ale jestes dzielna i wspaniala mama! oby kazda z nas potrafila tak zaaragowac! to jak wrocisz sie troche w tyl to podczytasz nasze porody bo chyba 3 czy 4 dziewczyny opisaly wpadaj czesciej
|
||
|
|
|
#4732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze ze zachowalas zimna krew ja nie wiem co bym zrobila pewnie tez spielabym sie i ratowala dziecko co ja gadam na pewno ale nie chce miec takiej sytuacji ;( dzielna kobietka z ciebie brawo !!!!A ja dzisiaj stwierdZilam ze potrzebuje sie wygrzac i zaraz jade sobie na solarium ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4733 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
O matko co za koszmar aż się wzruszyłam
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
pojechalismy patrze a tam prawie pusto! myslalam ze mnie rozsadzi od srodka! a jak juz wczesniej pisalam chcialam z britaxa przodem i tylem a ten co chcielismy to kosztowal 2500 tylko dlatego ze byl zielony i mieli 8 szt na magazynie (a to bylo zaraz przed swietami czyli tydzien temu) i babka powiedziala ze napewno beda je mili i co? nie maja! zostaly tylko po 3500! myslalam ze sie tam poplacze na miejscu! ale obeszlam do okola stoisko i jeszcze byl jeden britax na ktorego bym sie skusila ale co? montowany tylko tylem wiec lipa, zeby sie nie rozbeczec to juz nic sie nie odzywalam i tz mial pretensje ze ja go obwiniam ze nie kupilismy wczesniej, tylko dlatego tak sadzil po popatrzal na moja mine.. no ale czy wy bylybyscie zadowolone z tego ze wykupili wszystko? no raczj nie.. no i caly wieczor do bani.. ale juz nie chce czekac dluzej i zamowilam axkid kidzofix czy jakos tak na necie bo byl jako jedyny w promocji jeszcze nie wyprzedany i mam nadzieje ze bedziemy umieli go zamontowac :/ bo wlasnie na tym mi zalezy b rzeciez nie sztuka jest kupic fotelik za 2,5 tys i zle go zamontowac :/ ahh no do srody powinien przyjsc wiec bedziemy kombinowac dobrze ze na yt sa filmiki o tym ze mala dala mi w kosc nie chcac w nocy spac to juz pisalam wyzej wiec juz nie marudze! niech spi
Edytowane przez esskapada Czas edycji: 2014-04-26 o 10:37 |
|
|
|
#4735 |
|
siedzę i myślę
|
Ada jest aktualizacja brzucha
|
#4736 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no własnie czytam..to znaczy że nie tylko Ja tak mam i na wspomnienia mnie wzięło ![]() esska przy okazji..pisałaś właśnie o tym długim spaniu małej.. pewnie jest wszystko dobrze ale słyszałam własnie o anemii która u tak małych dzieci objawia sie własnie wzmożona sennością..(mój brat w wieku 10 miesięcy tak miał) może tak dla " Pawlakowej spokojności" zbadaj małej krew? Cytat:
słyszałam o matce ..która podniosła własnymi rekami przód samochodu który przygniótł jej dziecko..w takim szoku była i tak bardzo chciała ratowac swoje dziecko że nie wiedziała co czyni..w efekcie na pare sekund podniosła auto..dziecko około 6 letnie wygrzebało się stamtąd (przeżyło..) a matka w przypływie tej "mocy" nie wiedziała ze pozrywała sobie ścięgna.. ![]() witam nową mamę Cytat:
karolinko jak się czujesz..?? jak brzuś?? ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- |
|||
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Ada- aż mnie ciary przeszły czytając Teoja historie.. Masakra. Dobrze, ze zareagowalas prawidłowo. Strach pomyśleć jak niewiele brakuje do tragedii
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4738 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się z drogi na weekend
![]() Jedziemy do babci TŻta w okolice limanowej ![]() Z moją teściową... Ciekawe co to bedzie nie żebym uprzedzona była ![]() Ada masakra co za historia!! Az mi skóra ścierpła na grzbiecie :/ Dobrze że zachowałaś zimna krew, podziwiam Cię. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Karolina brzuszek cudny <3 Kusisz oj kusisz ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Esska współczuję nocki. I wcale się nie dziwię że się wkurzylaś o ten fotel :/ Ja tez się tak zrobiłam jak chcieliśmy kupić nasz, jak mieliśmy jechać to nie mieli a dostawa dopiero za 2tyg :/ A pewna jesteś że ten fotel z neta bedzie Wam pasował do auta? Bo tak w ciemno to trochę ryzyko kupować... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
anemi chyba nie ma bo apetyt ma normalny a dziewczyny pisaly ze anemia to i brak apetytu a na to nie narzekam
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Zadomowienie
|
Nasza nocka teoszkę ciężka...
Nie wiem czy Barta oczko boało czy co... Nie mógł zasnąć i budził się często i je tarł. Rano jak się obudził to nie mógł go otworzyć bo całe zalepione krwią z ropą ![]() Chyba 5min usiłowałam mu je umyć a on, wiadomo, płakał i zabierał mi ręce. Oczko ma siwe troszkę, wyglada jakby miał podbite biedne to moje dziecię ![]() Oby to był ostatni raz... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

musi mu przejsc do czwartku !!! trzymajcie kciuki

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
ja z mala wychodzilam na dwor, jedynie jak byl wiatr mocny to nie, ale to i bez kataru nie wychodze 

dla Barta i mamuśki
moze teraz taki okres, zeby za chwile bylo znowu piknie? jak pisalas o cycku z samoobsluga calonocna, to sie usmiechnelam
ale clo Ty super wygladasz wiec co się dziwisz
musisz mu często to odciągać, ale to pewnie sama wiesz.. zdrówka, oby przeszło! 
aż się wzruszyłam