Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-25, 21:40   #3631
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim za brawa dla Helenki za przewrót.Mam pytanie jak radzicie sobie z zaparciami u maluszków?Nie chcę cały czas ładować jej czopków.Dałam jej dziś starte surowe jabłko,ale nie bardzo chciała jeść

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
ja dawałam duphalac, ale suszone śliwki też pomagają przetestowałam Hipp, gerber i Bobo Vita, te ostatnie najlepsze, bo mają 99, ileś tam % suszonej śliwki, a reszta to wit C
Stary 2014-04-25, 21:41   #3632
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Papuga wracam tego samego dnia

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
teraz dopiero ogarnęłam że szczecin na drugim końcu pl i pewnie będziesz jechać całą noc

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Nawet nie wiem jaka pogoda tam u was..coś czuje ze nieźle zdarzeń..dobra wyłączam neta bo mi baterie nieźle zżera Jutra!

Do jutra kochana

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 21:43   #3633
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a ja znowu zostalam sama..........
tz wyjechal ponownie zagramanice.......
ojej, a gdzie pojechał ;glasiu:
ja wiem, że nie każdy jest wylewny, ale Ty jakoś mało tak piszesz o sobie, a już tym bardziej o Alku
powodzenia, oby znalazł coś co pozwoli Wam być w końcu razem

Poli ale numer, ja tak myślałam, ale jednak nie tylko bym się niepotrzebnie stresowała, a tym bardziej teraz

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 21:47   #3634
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja daje sliwke z gerbera

Lola wytrwalosci

bylam dzis w rosku i zaoszczedzilam ponad 50 zl na tej promocji fajny puder sobie kupilam z bourjois
tak się napaliłam żeby kupić sobie jakiś puder a jeszcze nie pojechałam do roska i pewnie skończy się tak że się obudzę jak się promocja skończy ;]

Stary 2014-04-25, 21:48   #3635
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
więcej wody do picia w ciągu dnia, śliwka suszona, masaże brzuszka i takie ćwiczenie nóżkami coś jak rowerek

Dzieki,sprobuje,tylko wody ona mi nie chce pic
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Moja po surowym jabłku krzywi się jakbym cytrunę jej dała Ale je chętnie I na kupę tez zadzaiałało
Śliwki też ponoć dobre.
No tez sie dzis tak krzywila i miala odruch wymiotny,ale zjadla kilka lyzeczek
Stary 2014-04-25, 21:50   #3636
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Kasiuni_a, jeśli chcesz taj długo jeszcze karmić, to faktycznie z butlą jest ryzyko... a tej kaszy na noc więcej nie zje? może tu spróbować mm dodać? i zobaczysz jak śpi
nie zje więcej, to co napisałam to i tak optymistyczna wersja, bo czasem po paru łyżeczkach zaciśnie usta i koniec
ale z robieniem tej kaszy na mm to jest jakiś pomysł, jutro spróbuję dzięki

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
nieźle ;D
powiem Ci że ja też jestem taki spontan, w wakacje 2012 roku siedziałyśmy z kumpelą nad wisłą na kocyku, piłyśmy piwko i gadałyśmy że fajnie byłoby sobie gdzieś pojechać w te wakacje.. no i po chwili mówie - to jedźmy teraz
miałam z 300 na koncie, ona nieco mniej. spakowałyśmy szybko bety (była godzina kolo 18) i pojechałyśmy na dworzec, dodam że nie miałyśmy kompletnie koncepcji gdzie się udać no i padło na warszawe bo najbliższy pociąg właśnie tam jechał
(był to spontaniczny pijacki pomysł)
dalej miałam wizję żeby jechać do wspaniałego poznania ale ta koleżanka zaczęla coś fiksować no i w efekcie posiedziałyśmy pod pałacem kultury parę godzin i wróciłyśmy. Powiedziała że musi wracać bo obiecała że wyplewi ogródek a siedzi i karmi gołębie pod pałacem kultury
do dzisiaj się z niej śmieje i wypominam że nie pojechałyśmy dalej
niezły spontan
ja to chyba nigdy nic takiego nie zrobiłam, taka poukładana jestem że szkoda gadać

dodinha może odmiana jabłka jej nie podeszła? ja daję tylko rubina, bo on jest dosyć słodki i mały się nie krzywi wcale

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-04-25 o 21:52
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 21:50   #3637
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja dawałam duphalac, ale suszone śliwki też pomagają przetestowałam Hipp, gerber i Bobo Vita, te ostatnie najlepsze, bo mają 99, ileś tam % suszonej śliwki, a reszta to wit C
Kurcze,niestety w polskich sklepach jest tylko gerber,bobovity nie uswiadcze,a o tym leku moge zapomniec buu
Stary 2014-04-25, 21:55   #3638
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Czarna macie chrzściny 11 maja w naszą 1 rocznicę ślubu
chrzściny?? w niektórych regionach tak się mówi?

Cytat:
Kaśka dawaj do Krk!ja będę więc nie będziesz sama ze swoją niesmialoscia

eeeej to może zróbmy sobie w trójeczkę zlot z Kaśką, trzy nieśmiałe
chociaż ten pierwszy zawsze najgorszy a potem jak się wszyscy znają to jest już superancko

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
mam dołka[przyotowałam wode na butle w nocy i zrobiłam sobie drinka i ide oglądać film
chce mieć swój dom i byc samotnikiem spotykajacym się z rodziną od świeta bo wtedy nie będzie mi przykro:brzydal:

kochana jutro Ci będę smsować odnośnie tej czapeczki. W CH będziemy pewnie koło 15 lub 16.

Cytat:
]3m+

ej, a to coś złego myślisz? Marysia od niemowlaka ma pieprzyki tzn nie jakoś dużo, ale właśnie z 4-5 sztuk...

wydaje mi się ze to te, które i w ross były po 2,99, czyli niby zwykły słoik tylko +40% gratis ale u mnie w biedronce ich nie ma
a te za 5,19 w ross to są owoce + zboża lub owoce+jogurt/twarożek

wiesz
nikt Ci nie gwarantuje, że jak dasz mm to będzie spać lepiej, są tu dziewczyny karmiące butlą, których dzieci słabo sypiają. I jest Motylowa Tusia, która przesypia pięknie nocki na samej piersi
Hania na noc nie dostaje mm, tylko koło 18-18.30 kaszkę (z tym że mleczną) a przed spaniem pierś, i przesypia.
wszystko zależy od tego, jakie masz plany w związku ze swoim kp. Jeśli ma to być dłużej niż 2-3 miesiące i jesteś zawzięta, to nie podawaj butli, bo istnieje ryzyko że się w tym czasie odstawi. Jeśli chcesz karmić właśnie jeszcze te 2-3 miesiące lub nawet troszkę krócej, to śmiało raz dziennie dawaj butelkęmoże się też tak zdarzyć, że mimo tej jednej butli nadal będziesz jeszcze kilka miesięcy kp, tego nikt nigdy nie przewidzi
ja własnie w przeciągu 2-3 miesięcy chciałabym odstawić, więc podaje raz dziennie butelkę, żeby w tym czasie na spokojnie skończyć karmić

Anutka, myślę że możemy coś pomyśleć o spotakniu w Łodzi troche nas tu jest z Łodzi i okolic

fajnie z tym Krakowem ja nie dam rady, w sobote mam 60 ur teścia, w niedzielę ur chrześnicy a w środe wyjeżdżamy na majówkę, więc za dużo się dzieje
gdzie jedziecie na majówkę?

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
zazdroszczę

serio?

no potencjał jest elegancko się prezentuje, ale ja czarnych rajstop do niej nie wiedzę

hmmm ja dziś byłam z Dawidem u lekarza, bo go bardzo wysypało i zaczęło mu się to zlewać w takie duże czerwone plamy i jakoś tak poszukałam objawów różyczki i przeważnie piszą, że wysypka zaczyna się od twarzy, plamy wielkości ziaren soczewicy, z reguły gorączki brak, powiększone węzły chłonne na szyi i karku... ale nieee, raczej to nie to
a nie po jakimś warzywku?

straszne tak ciężko się pogodzić z taką sytuacją
11 lat temu zginęła moja przyjaciółka a ja do tej pory często rozpamiętuję i wspominam

za raczkowanie

co się stało ewacia??
wiesz co, jeszcze podejrzewam pietruszkę, chyba,że po jajku-chociaż podaję już od dwóch tygodni no ale dziwnie, bo zawsze miała inaczej po jedzeniu-taką wysypkę, maluteńkie krpeczki obok siebie i za uszami, a tutaj tak rozsiane po buzi.
Oby to nie była żadna choroba, tym bardziej ospa

Cytat:
a ja znowu zostalam sama..........
tz wyjechal ponownie zagramanice.......
ojej

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Uwielbiam ten kolor

za postęp!

Ja byłam podobnie ubrana w Sylwestra i wyglądało to fajowsko... przynajmniej tak mi się wydaje,hahah
Buty mam czarne,na wysokim obcasie z lekko błyszczącym przodem. Co do torebki..nie mam pojęcia,bo kopertówki nie wezmę...
Poradzisz coś?

Taki całiem lejący to nie,ale fajny Chyba jednak się w nią ubierę i wstawie zdjęcia. Ale to nie dzisiaj :P

I jak wrażenia z praktyk gimnazjum?Boże,przerażają mnie te dzieci

co jest ?

Mam jeszcze takie buty (te beżowe)
Jeśli słoneczko będzie bardzo przygrzewać to znowu gorzej z czarnymi i może wtedy cieliste + beżowe buty?
Jakoś nie przekonuje mnie połączenie czarnych rajstop i białych/beżowych/kremowych butów więc brałabym czarne.
Pewnie ubrałabym też czarną marynarkę lub sweterek i wtedy torebkę w jakimś zdecydowanym kolorze, może też biżuterię?

A jeśli zestaw z cielistymi rajstopami i beżowymi butami to kolorową marynarkę/sweterek i beżową torebkę.

nie wiem, ja się nie znam, mówię tylko jak mi się wydaje

Cytat:
Papuga spontan najprawdziwszy w świecie.!o 18 wietrzylam Lilce pupę i czytałam klub . naprawdę pozazdrościlam.zernąłem na rozkład pkp czy da się.. zapytałam meza co on na to a on ze ok no i jadę

jesteś genialna

o której będziesz w krk?nie boisz się tak sama nocną w ciapągu?

Cytat:
nieźle ;D
powiem Ci że ja też jestem taki spontan, w wakacje 2012 roku siedziałyśmy z kumpelą nad wisłą na kocyku, piłyśmy piwko i gadałyśmy że fajnie byłoby sobie gdzieś pojechać w te wakacje.. no i po chwili mówie - to jedźmy teraz
miałam z 300 na koncie, ona nieco mniej. spakowałyśmy szybko bety (była godzina kolo 18) i pojechałyśmy na dworzec, dodam że nie miałyśmy kompletnie koncepcji gdzie się udać no i padło na warszawe bo najbliższy pociąg właśnie tam jechał
dalej miałam wizję żeby jechać do wspaniałego poznania ale ta koleżanka zaczęla coś fiksować no i w efekcie posiedziałyśmy pod pałacem kultury parę godzin i wróciłyśmy. Powiedziała że musi wracać bo obiecała że wyplewi ogródek a siedzi i karmi gołębie pod pałacem kultury

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

smutno tak...
dobre jesteście

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 21:55   #3639
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Spokojnie, nic mu nie będzie. Nawet jak coś połknął to wyjdzie tyłem Papier toaletowy jest niegroźny
dzieki mam taka nadzieje

Cytat:
anutkaOtóż to. Tak naprawdę trzeba by było zrobić na własną rękę tysiąc badań,żeby mieć pewność. A przeważnie tacy dociekliwi to nie jesteśmy. Zaczyna się dopiero wówczas,kiedy są objawy...

2 miesiące temu zmarł też mojej koleżanki ojczym. Wyobraźcie sobie,że jeszcze w Wigilię był pełen energii, a 2 dni później dostał wylewu i po badaniach wyszo,że ma czerniaka,a przerzuty są w całym ciele!!!! Zmarł w marcu Był tak sparaliżowany,że nawet nie mógł się z nimi pożegnać

Przepraszam,już nie smęcę
az strach sie bac.
przykro mi, ze takie historie zdarzaja sie w Twoim otoczeniu
ja sama czasem sie boje, szczegolnie o bliskich.
mojej mamie rosnie cos na kosci obojczyka i nie wyglada to za ciekawie. na razie jest w trakcie badan i wiem, ze sie strasznie boi, ale tego nie okazuje...
a ja sie modle, zeby to nie bylo nic zlego
ja u siebie wymacalam jakis guzek na wezle chlonnym na szyi. niby bylam u lekarza, mialam robione badania krwi i niby nic nie wyszlo, ale kurcze ciagle "to" tam jest :/

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
aaaa,Anutka jest nas tu parę z łodzi i okolic
super, moze uda sie cos wykombinowac

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
mam dołka[przyotowałam wode na butle w nocy i zrobiłam sobie drinka i ide oglądać film
chce mieć swój dom i byc samotnikiem spotykajacym się z rodziną od świeta bo wtedy nie będzie mi przykro:brzydal:
co sie dzieje?

Cytat:
Dziękuję wszystkim za brawa dla Helenki za przewrót.Mam pytanie jak radzicie sobie z zaparciami u maluszków?Nie chcę cały czas ładować jej czopków.Dałam jej dziś starte surowe jabłko,ale nie bardzo chciała jeść

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
jablko, sliwka, rumianek.
wtedy tez ograniczam kaszki.
ostateczna ostatecznosc to uzycie termometru.

Cytat:
]
wiesz
nikt Ci nie gwarantuje, że jak dasz mm to będzie spać lepiej, są tu dziewczyny karmiące butlą, których dzieci słabo sypiają. I jest Motylowa Tusia, która przesypia pięknie nocki na samej piersi
Hania na noc nie dostaje mm, tylko koło 18-18.30 kaszkę (z tym że mleczną) a przed spaniem pierś, i przesypia.
wszystko zależy od tego, jakie masz plany w związku ze swoim kp. Jeśli ma to być dłużej niż 2-3 miesiące i jesteś zawzięta, to nie podawaj butli, bo istnieje ryzyko że się w tym czasie odstawi. Jeśli chcesz karmić właśnie jeszcze te 2-3 miesiące lub nawet troszkę krócej, to śmiało raz dziennie dawaj butelkę może się też tak zdarzyć, że mimo tej jednej butli nadal będziesz jeszcze kilka miesięcy kp, tego nikt nigdy nie przewidzi
ja własnie w przeciągu 2-3 miesięcy chciałabym odstawić, więc podaje raz dziennie butelkę, żeby w tym czasie na spokojnie skończyć karmić

Anutka, myślę że możemy coś pomyśleć o spotakniu w Łodzi troche nas tu jest z Łodzi i okolic

fajnie z tym Krakowem ja nie dam rady, w sobote mam 60 ur teścia, w niedzielę ur chrześnicy a w środe wyjeżdżamy na majówkę, więc za dużo się dzieje
ja podaje mm na noc i Jakub tez sie budzi, jak przy kp.
chociaz ostatnio jest ciut lepiej, odkad zageszczam kleikiem ryzowym.
ja po malu tez chce konczyc kp, wiec nie mam cisnienia i tylko raz na dobe daje piers.
Bardzo chetnie bym sie spotkala
U mnie tez weekend bogaty w imprezy, a raczej jedna wspolna.
bo 28.04 jest potrojna okazja - moi rodzice maja 30. rocznice slubu, moja siostra 2. rocznice slubu, a ja 28 urodziny.
i to wszystko jednego dnia szczesliwa data
a przelozylismy na niedziele.

Cytat:
Papuga spontan najprawdziwszy w świecie.!o 18 wietrzylam Lilce pupę i czytałam klub . naprawdę pozazdrościlam.zernąłem na rozkład pkp czy da się.. zapytałam meza co on na to a on ze ok no i jadę

brawo za odwage i organizacje

Cytat:
heh dopiero pojechal, a wlasciwie jedzie, nie wiadomo kiedy ........
zobaczy jak bedzie z praca, jak tylko by cos bylo konkretnego to pojedziemy do neigo ale to moze byc za msc a moze i za pol roku, no ale w miedzy czasi emoze sie zobaczymy jakos

oby jak najkrocej trwala rozlaka
Stary 2014-04-25, 21:55   #3640
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
nie zje więcej, to co napisałam to i tak optymistyczna wersja, bo czasem po paru łyżeczkach zaciśnie usta i koniec

niezły spontan
ja to chyba nigdy nic takiego nie zrobiłam, taka poukładana jestem że szkoda gadać

dodinha może odmiana jabłka jej nie podeszła? ja daję tylko rubina, bo on jest dosyć słodki i mały się nie krzywi wcale
bo ja młoda i głupia jeszcze ;p

Stary 2014-04-25, 21:55   #3641
kaska87
Zakorzenienie

dacie wiarę, że ja nie karmię już prawie miesiąc a ciągle mam mleko co lepsze dzisiaj wieczorem na dopitkę po kaszce przystawiłam Mikiego i pił wtf?! można jakoś zatrzymać laktację po domowemu?

Stary 2014-04-25, 21:57   #3642
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze,niestety w polskich sklepach jest tylko gerber,bobovity nie uswiadcze,a o tym leku moge zapomniec buu
gerber jest ok, ja zawsze daje jak nie może zrobić kupy i pomaga

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
chrzściny?? w niektórych regionach tak się mówi?

eeeej to może zróbmy sobie w trójeczkę zlot z Kaśką, trzy nieśmiałe
chociaż ten pierwszy zawsze najgorszy a potem jak się wszyscy znają to jest już superancko

kochana jutro Ci będę smsować odnośnie tej czapeczki. W CH będziemy pewnie koło 15 lub 16.

gdzie jedziecie na majówkę?

wiesz co, jeszcze podejrzewam pietruszkę, chyba,że po jajku-chociaż podaję już od dwóch tygodni no ale dziwnie, bo zawsze miała inaczej po jedzeniu-taką wysypkę, maluteńkie krpeczki obok siebie i za uszami, a tutaj tak rozsiane po buzi.
Oby to nie była żadna choroba, tym bardziej ospa

ojej

Jeśli słoneczko będzie bardzo przygrzewać to znowu gorzej z czarnymi i może wtedy cieliste + beżowe buty?
Jakoś nie przekonuje mnie połączenie czarnych rajstop i białych/beżowych/kremowych butów więc brałabym czarne.
Pewnie ubrałabym też czarną marynarkę lub sweterek i wtedy torebkę w jakimś zdecydowanym kolorze, może też biżuterię?

A jeśli zestaw z cielistymi rajstopami i beżowymi butami to kolorową marynarkę/sweterek i beżową torebkę.

nie wiem, ja się nie znam, mówię tylko jak mi się wydaje

jesteś genialna

o której będziesz w krk?nie boisz się tak sama nocną w ciapągu?

dobre jesteście
a jak ma się mówić jak nie chrzściny ?

Stary 2014-04-25, 21:57   #3643
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

niezły spontan

Haha ja mam kilka takich wypraw za sobą. Między innymi tygodniowy pobyt w Nysie ze znajomymi wpadliśmy na ten pomysł w sobotę rano a jakoś 5h później byliśmy już w Nysie albo jechaliśmy w 7osób fiatem uno 300km na wieś do mojej babci bo nam się nie podobały wakacje nad jeziorem bo było nudno strasznie pamiętam że wtedy jechałam z radiem na kolanach i auto trochę się nam "zapadało".

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 21:59   #3644
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dacie wiarę, że ja nie karmię już prawie miesiąc a ciągle mam mleko co lepsze dzisiaj wieczorem na dopitkę po kaszce przystawiłam Mikiego i pił wtf?! można jakoś zatrzymać laktację po domowemu?
słyszałam o szałwii
znajoma która skończyła niedawno kp powiedziała że trzeba wypić 2l coli i wtedy mleko całkiem zanika nie wiem ile w tym prawdy i zastanawia mnie to

Stary 2014-04-25, 22:00   #3645
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
nieźle ;D

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

smutno tak...
spontany najlepsze

smutno bardzo ale cóż, tu zero perspektyw

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 22:00   #3646
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Haha ja mam kilka takich wypraw za sobą. Między innymi tygodniowy pobyt w Nysie ze znajomymi wpadliśmy na ten pomysł w sobotę rano a jakoś 5h później byliśmy już w Nysie albo jechaliśmy w 7osób fiatem uno 300km na wieś do mojej babci bo nam się nie podobały wakacje nad jeziorem bo było nudno strasznie pamiętam że wtedy jechałam z radiem na kolanach i auto trochę się nam "zapadało".
łachudro na moich terenach byłaś

ja nie mam chyba spontanów na koncie- jak to mój TZ mówi- PROCEDURA i u mnie jak w N.A.S.A wszystko zaplanowane nawet sex

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-04-25 o 22:02
Stary 2014-04-25, 22:00   #3647
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
bo ja młoda i głupia jeszcze ;p
ejjj ja też kiedyś byłam młoda

Cytat:
mnie dopiero po roku całkiem zanikło jak nacisnęłam to się sączyły kropelki

Mel B 14/14 +
Stary 2014-04-25, 22:01   #3648
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
moja krew

Stary 2014-04-25, 22:01   #3649
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Bywało się tu i tam

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-04-25, 22:01   #3650
kama1987
Rozeznanie

Hej!!

Jutro też do Krk jadę Co prawda nie będę mogła siedzieć jakoś nie wiadomo jak długo, ale zawsze coś

Papuga Ty z Krk, powiedz mi, ta knajpa to obok rynku nie?? Jak będę szła tą ulicą prosto wzdłuż gdzie empik na rynku był to dojdę?? I wogule to się boję że Was nie poznam i wyjdę na głupka

I jeszcze prośba. Czy jakaś dziewczyna z Krk która jutro będzie może mi dać na pw swój nr tel?? I będzie któraś wcześniej?? Bo ja wyjeżdzam po 9, bo podobno korki Jadę z moją Mamą i ona spanikowana jak my dojedziemy

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Mam pytanie
Dodawalyscie do obiadkow kukurydzę i groszek i to miałyscie z puszek czy mrożone czy jak a i z czym to laczylyscie?
Ja dodawałam, groszek mrożony a kukurydza z puszki, bo nie widziałam nigdzie mrożonej. Kukurydzę chyba z indykiem cukinią i ziemniakiem. Wyszło dobre
A groszek do jarzynowej sypłam.

Cytat:
anutkoŻe tak powiem... musiałam się zresetować

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Mogę się pochwalić?

WAGA POKAZAŁA 53 kg! Czyli stan sprzed ciąży!!!!! Ihaaaaaa
Było warto,chociaż napracowałam się w trzy cholery!
gratuluję

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
no dzięki za zaproszenie ja tak miałam wczoraj

czarna nieee to inna szkoła.
no trzeba by się kiedyś spotkać. W sumię ostatni raz w Londynie byłam 9 lat temu
Chętna któraś na Norwegię? Bezpośrednie loty z Gdańska
Cytat:
Z Gdańska do Norwegii to mam całkiem po drodze
Ale zapraszam do mnie! Mieszkam rzut beretem od Luton,także na lotnisko bliziutko! Nocleg gwarantowany!

Ktoś chętny na zrobienie sobie małej wycieczki do uroczej Anglii ?
hehe ja chętnie, o ile ktoś mnie do samolotu wsadzi Przed lotem muszę mieć %, w trakcie też no i ktoś musi do mnie cały czas mówić. Ogólnie to nikt ze mną nie lubi latać z siostrą TZ też

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

kurna moj maly znalazl w lozeczku kawalek papieru toaletowego i pomemlal go nie wiem czy czegos nie lyknal :confused i nic nie bedzie
nic mu nie będzie, Zuzia czasem dorwie chusteczki jak nie zauważę i nic się nie działo nigdy.

Cytat:
Kaśka dawaj do Krk!ja będę więc nie będziesz sama ze swoją niesmialoscia

to ja tez nie będę sama
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 22:02   #3651
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
spontany najlepsze

smutno bardzo ale cóż, tu zero perspektyw
racja..

tz też chciał jechać ale się nie zgodziłam z paru powodów..

Stary 2014-04-25, 22:02   #3652
MsLullaby
Zakorzenienie

Kaśka pij szałwie ja miałam sto litrów mleka w cyckach, zaczęłam pić szałwie i po tygodniu nie było śladu pokarmu

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-04-25, 22:02   #3653
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
ejjj ja też kiedyś byłam młoda

było szaleć!

Stary 2014-04-25, 22:03   #3654
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
gerber jest ok, ja zawsze daje jak nie może zrobić kupy i pomaga

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

a jak ma się mówić jak nie chrzściny ?
Chrzciny

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-04-25, 22:03   #3655
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie mam chyba spontanów na koncie- jak to mój TZ mówi- PROCEDURA i u mnie jak w N.A.S.A wszystko zaplanowane nawet sex
ale że jak zaplanowany sex?

Stary 2014-04-25, 22:03   #3656
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
pij szałwię

agusiowata brawa dla Adasia za raczkowanie
Stary 2014-04-25, 22:04   #3657
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
było szaleć!
no było, było
jak dzieci odchowam to poszaleję na starość

Mel B 14/14 +
Stary 2014-04-25, 22:05   #3658
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Kaśka pij szałwie ja miałam sto litrów mleka w cyckach, zaczęłam pić szałwie i po tygodniu nie było śladu pokarmu

no u mnie włąśnie to nie kropelki tylko jak nacisnę to leciiii
szkoda, że ten Szogun nie chce ssać, tylko od święta

Stary 2014-04-25, 22:06   #3659
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, a gdzie pojechał ;glasiu:
ja wiem, że nie każdy jest wylewny, ale Ty jakoś mało tak piszesz o sobie, a już tym bardziej o Alku
powodzenia, oby znalazł coś co pozwoli Wam być w końcu razem

Poli ale numer, ja tak myślałam, ale jednak nie tylko bym się niepotrzebnie stresowała, a tym bardziej teraz
do holki
a bo ja juz tak mam
wiele razy chcialam wam cos opisac i sie nie da, no musialabym opisac 7 lat naszych zwiazkowych zawirowan zebyscie mogly zrozumiec a uwierzcie mi ze sporo tego jest
tz chce napisac ksiazke o swoim zyciu wiec jak kiedys do tego dojdzie, dam wam do poczytania

co do ALka, hmm Alek jest wspanialy
nie mam z nim zadnych lopotow, jest chyba dla mnie nagroda za to ze ciagle pod gorke mamy
jest kochany grzeczny i bardzo madry
jak zapewne kazde dziecko dla swojej mamy
mi czasmi glupio
bo ja nie mam zadnych problemow z jedzeniem kupkami sczezpieniami itd
a to ze zaczynal sie usmiechac czy przekrecac itd no nie wiem, sczezrze to staram sie to dokumentowac na zdjeciach a o pisaniu tutaj tego nie mysle czesto

czsami chcialbym z wmai pogadac o ALku czy o swojej sytuacji ale ja nie mam kiedy, czytam wa,s czasami cos wtrace ale nie mam czasu siedziec i na biezaco dyskutowac, wszystko czytam i pisze pobieznie ;/
dlatego chcialam jechac na zjazd
no ale we wro jkak bedzie to juz bede

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 22:06   #3660
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
ale że jak zaplanowany sex?
Zapytaj mojego TŻta, on każdy nasz sex zapowiada tym że dziś się kochamy tak z dziesięcio godzinnym wyprzedzeniem

Adrianek
30.07.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości