|
|
#2491 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2492 |
|
Raczkowanie
|
To ja też pocieszę Skoro nasze dzieciaki z jednego dnia. Młody nie dość, że szczerze nadal nienawidzi leżenia na brzuchu, to też robi samolot unosząc kuperek i nogi w górę. Głowę utrzymuje krótko w górze i niezbyt wysoko. Czytałam jednak w 'Pierwszym roku życia dziecka' Heidi Murkoff, że to jest naprawdę normalne i nie ma czym się przejmować.Od tego gadania o cukinii, chciałam kupić, ale były same brzydkie ![]() Caillouu, o! Fajnie, że przeżyłaś Czekamy na zdjęcie.
|
#2493 |
|
Zadomowienie
|
Saole chyba wysoki nie będzie, no chyba że po moim bracie -chrzestnym ojcu
Magnusia dziare koleżanka sobie robiła. Le la ja rok macierzyńskiego, a później zobaczymy..bo nie mam z kim syna zostawić, jest opcja żłobka, ale póki co przykroby mi było go oddać tam...czas pokaże. A ty kiedy wracasz zdecydowalas już?? ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Orientuje się ktoś może od kiedy dziecko może spać na poduszce? Zalecane to jest? Dziewczyny często ucinacie sobie drzemki w ciągu dnia?? Ja tak mnie więcej co dni. Choć dzisiaj mimo drzemki..jestem zakrecona ...zamiast umyć jabłko to banana zaczęłam myć...jak się nie wyspie to za kierownicą nie myślę czasem co robię... |
|
|
|
#2494 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale mojemu dobrze śpi się bez, więc na razie nie będę dawać - choć mam już kupioną i płaską poduszkę i kołderkę.Jeśli chodzi o drzemki, to zdarza mi się jak w nocy wstaję do karmienia częściej niż 1, albo jak jest taka kijowa pogoda jak dziś czyli jak leje. Wtedy oczy mi się same zamykają i tylko czekam aż junior pójdzie spać, żeby się też położyć
|
||
|
|
|
#2495 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek, a w sumie to już wieczór.
U nas Zuźka ma ostatnio słabsze noce. Do tej pory spała od 20 do 6 rano, a ostatnie 3 noce spała do 4...kto mi popsuł dziecko??Chodze nieprzytomna. Kładę się spać koło północy i te 4 godziny są dla mnie mało... U nas w przychodni piguła kładzie dziecko na deseczce i przymierza wzrost. Na pierwszym szczepieniu młoda była krótsza niż po urodzeniu...nie ma się co patrzeć na te wzrosty wg takich miarek |
|
|
|
#2496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Drzemek w dzień nie robię, chyba dlatego że nie mam ustalonego planu dnia nad czym bardzo ubolewam ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#2497 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2498 |
|
Raczkowanie
|
Tridentina i kulla miedzy naszymi szkrabami są 2dni różnicy i Podobnie sie zachowują. W związku z tym że też nie lubi leżeć na brzuchu staram sie ja trzymać w poprzek na udach tak aby jej ramiona były w połowie uda- polecam tą pozycję zamiast zwykłego leczenia ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
#2499 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po tej cukrzycy należy nam się trochę słodkości. A ja się niby odchudzam ;-) Cytat:
kalski: czekamy, czekamyCytat:
tylko te dinozaury jakoś nietwarzowe..Super, że u Iwonki z uszkami wszystko ok Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byliśmy po południu na zakupach w tesco i wzięliśmy Tymka ze sobą |
||||||
|
|
|
#2500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój Jaś chyba ma się lepiej, właśnie się karmimy przed podróżą i w drogę ![]() Cytat:
Cytat:
mój jeszcze nie był w takim sklepie...A te dinozaury to na pewno Ci pasują
|
|||
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
moja śpi na poduszce od powrotu ze szpitalu po urodzeniu. tylko to jest taki płaski naleśnik - pytałam o to położną i powiedziała że na takim naleśniku właśnie spać może.
A w ogóle to dzień dobry
|
|
#2502 |
|
Rozeznanie
|
Milena do roczku spała bez poduszki,Artur poduszkę dostanie tez w okolicach roczku.A takiego naleśniczka cienkiego też mam ale na przewijaku co by mały nie marzł na ceracie przewijakowej przy przebieraniu
Artur miał dziś jakąś cieżką noc....nie potrafił załapać cyca,nie wiem czemu wyginał się,machał nogami i rękami i w efekcie udało mi sie go przystawić po 20 min.wrzasku gdy zamotałam go w ciasny kokonik z kocyka.uspokoił się,wtulił w cyca i usnał![]()
|
|
|
|
#2503 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Halo Kobiety,
Ależ jestem niewyspana i zmęczona. I nie, to nie wina dziecia, a moja Wszystkim się przypomniało, że warto byłoby się spotkać i tak się na zmianę bujamy z jednego spotkania na drugie Na szczęście pogoda dziś taka se, więc spacer olewamy, mieszkanie już posprzątaliśmy z Mężem, a obiadu nie będę robić ![]() Mój Małżonek Szanowny spędził wczoraj większość dnia sam na sam z Córką, zrobił obiad, był na zakupach i jeszcze coś tu poogarniał. Jestem dumna ![]() Wirtualnie stukam się kubkiem kawy i idę pozachwycać się moim śpiącym dzieckiem. I tym drugim, większym też. Tak się zmęczył sprzątaniem, że zasnął obok na kanapie ![]() Kaja kończy dziś 4 miesiące Cytat:
![]() Ciemiączkiem się nie przejmuj - przyrost głowy jest? Cytat:
A tatuaż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na udzie prawym, dość spory, dlatego dwie sesje. Wzór zobaczysz jak zrobię całość Brawo za wizytę u laryngologa! Cytat:
![]() Choć mnie na szczęście nie są potrzebne, bo nocki w całości przespane od 19.30 do 6/7. Cytat:
A jak Artur się zachowuje? Lepiej? [możesz zagrozić mu, że nie dostanie prezentu na Dzień Dziecka, może podziała :P] ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- A, jeszcze w sprawie macierzyńskiego. Ja zostaję na rok, tj do końca 2014. Potem wracam do pracy, a Kaja idzie do żłobka. Od października/listopada będę ją powoli do żłobka adaptować, a ja w tym czasie będę zaglądać do firmy, zajrzę na kilka zebrań co by nie wrócić taka zupełnie zielona.
Edytowane przez Caillouu Czas edycji: 2014-04-26 o 13:24 |
||||||
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Co za dzień.. obudziłam się z okropnym bólem głowy i cały czas mnie ćmi.. na szczęście mąz zajął się synkiem a ja spałam do 11. Tymek ma dzień przytulaka. zabawy, karuzelki, grzechotki są na nie, tylko mleko i spanie u taty lub mamy na rękach.
A do tego zepsuł się ekran w moim wiekowym laptopie. Mąż probuje zlokalizować problem, może uda się naprawić. Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Co do poduszek, Tymon spi na samym materacu. Wczesniej podkładalam złożona flanelke ale teraz juz nic Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
#2505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() już lepiej,w nocy miał tylko jakąś załamkę.Teraz bączek opił się mleczka i przysypia.uśmiecha się przez sen a ja wymiękam patrząc na niego |
|
|
|
|
#2506 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a u nas nocka była spoko, dziecko umęczone dniem spało bardzo ładnie, wstawał 2x na jedzenie, a potem pobudka o 6. Niestety dzień to kolejny dzień MEGA MARUDY. Trochę się bawi, trochę je, ale jak tylko robi się śpiący to się włącza płacz, ale spać nie będzie, olaboga ![]() TŻ wziął go na spacer, może tak choć trochę pośpi. Ja idę skorzystać z sytuacji i pofarbuję sobie włosy. |
||
|
|
|
#2507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was deszczowo...
wyjechaliśmy z miasta, żeby cieszyć się już majówką a tu cały dzień pada Cytat:
To mały torcik się Kajusi należy ![]() I dziękuję za wirtualne ciasto na cześć odejścia cukrzycy ![]() Tak czytam- Twojej małej zaczęły wychodzić ząbki w 3. miesiącu? O rany, oby mój dłużej z tym poczekał bo mi piersi urwie ![]() Cytat:
Oby jutro było lepiej, życzę tego i Tobie i sobie
|
||
|
|
|
#2508 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2509 |
|
Raczkowanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Konsternacja widzę że rodzice szaleją, Indie ehh.
Celin- współczuje dobrze że już wszystko ok Caillouu- w takim razie czekam z niecierpliwością na efekty. A poza tym jak wyglądały te dwie wypustki w miejscu dolnych jedynek bo nie wiem czego się spodziewać i szukać. Sto lat dla Kaji Sand zdrowia życzę oby główka przestała boleć. Ja już posprzatalam mieszkanie a teraz ogarniał swoje pazury. Chciałam wyjść na spacer ale pogoda zniechęca więc pewnie dzisiaj będzie leniwą sobota w łóżeczku ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Edytowane przez saole Czas edycji: 2014-04-26 o 16:50 |
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
A co do małego ciemiączka - tak przyrost główki jest. To oznacza, że mam się nie martwić?
saole moim rodzicom została do odwiedzenia już tylko Japonia... dzieci odchowane to szaleją Edytowane przez konsternacja Czas edycji: 2014-04-26 o 17:00 |
|
|
|
#2511 |
|
Raczkowanie
|
konsternacja, zazdroszczę Twoim Rodzicom
TEż bym tak chciała. Mamy marzenie z TŻ, żeby na emeryturze kupić camper i jeździć z miejsca na miejsce. Tak, żeby wygrzewać stare kości ![]() Wszystkiego dobrego dla Kai z okazji 4 miesiąca ![]() Ja się zabieram za gotowanie. Jutro mamy gości. Nie chce mi się wymyślać, dlatego robię pieczeń taką jak na święta, sałatkę, ziemniaczki. Do tego na deser ciasto piegus z makiem, a później im już zostawię drogę wolną z serami. Byłam dziś na spinningu na dniu otwartym i teraz umieram. Wszystko mnie boli A i tak nie nadążałam. Może uda mi się jakoś wcisnąć godzinkę w tygodniu... Szkoda tylko, że raczej nie w najbliższym miejscu, tylko w innym mieście. Godzinowo mi u siebie nic nie pasuje.Co do poduszek: my mamy poduszkę klin. Nie kładę Małego na niej wysoko. Bardzo sobie chwalę, bo mocno ulewał, a tak jest bezpieczniejszy. Czytałam, że ma pozytywne opinie wśród lekarzy. Swojej też pytałam. Powiedziała, że nie ma zastrzeżeń.
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaką dokładnie masz tą poduszkę, możesz dać jakiegoś linka? |
|
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
aha- spoko to nie boli za bardzo
![]() myślalam, że jakieś zabiegi kosmetyczne sobie zafundowała
|
|
#2514 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I może to głupie pytanie, ale... Jak taka instytucja jak żłobek w ogóle działa? Przecież takie małe dzieci się nie bawią chyba... Ja mam taką wizję rzędu łóżeczek, w których leżą dzieci i patrzą się w ścianę i dopiero ktoś do nich podchodzi jak zaczną płakać. Jak z karmieniem? Przewijaniem? Smoczkiem? Trudno mi to sobie wyobrazić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak ogólnie to życzę Wam dobrej nocy My dziś zmęczeni po całym dniu zakupów i jeżdżenia. Adaś właśnie zasypia. Po tygodniu braku objawów skórnych na produkty mleczne ogłaszam koniec diety bezmleczno-bezjajecznej I z tej okazji idę zjeść z mężem pierogi, które zrobiła dla nas moja mama
|
||||
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Kacper też spał na klinie, ale nie pomagała na ulewania, a poza tym zsuwał się po niej pod kołdrę - kilka razy w nocy słyszałam przytłumione dźwięki i się okazywało, że Kacper leży cały z głową pod kołdrą. Tylko że Kacper jak na niej spał to był na tyle malutki, że cały się na niej mieścił
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
|
|
#2516 |
|
Raczkowanie
|
o losie losie... utknęłam gdzieś na 40stronie..
![]() ale skoro udało mi się znaleźć czas to wróciłam i mam nadzieję kiedyś nadrobić bo widzę sporo nowych nicków he he dla większości teraz to ja będę nowym ![]() byliśmy niedawno na kontroli bioderek i powiedzcie mi dziewczyny czy wasze wizyty tez trwały tak jak nasza 3min (wraz z rozbieraniem się )wyglądało to dokładnie tak: dzień dobry proszę tu, rozbieramy dziecko do połowy. ile ma? dziewięćdziesiąt dziewięćdziesiąt, stopy prawidłowe. proszę trzymać za kolano. teraz za drugie. obraz prawidłowy. do kontroli za dwa miesiące. prosze ubrac dziecko na przewijaku. następny!
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam, czytsm i nie mogę się już skupić. Moze jutro będzie lepszy dzień, bo dziś ból łeba mnie wykończył. Byliśmy na urodzinach u mojego brata, Tymek był niespokojny i płaczliwy, męczyły go bączki, nowe otoczenie i nie wiem co jeszcze :-( mój biduś mały. W domu trochę to trwalo zanim zasnał. W ogóle foch na wózek trwa :-(
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
#2518 |
|
Raczkowanie
|
idaikot, mam podobną wizję żłobka i ta wizja mnie przeraża. Jednak wiem, że kluby maluchów, kiedy biorą roczniaki, to starają się mocno zabawiać takie szkraby i nie jest tak strasznie
Nie wiem jak jest ze żłobkami.A co do diety, to ja zjadłam trochę soi przez święta i teraz kilka krostek wyszło mu na polikach. Nie jakaś tragedia, ale widać muszę dalej uważać. Hosenko, my mamy poduszkę klin z firmy Matex, ale pewnie niewiele się różni. Młody się nie zsuwa, ale nie był takim Maleństwem, jak Twój synek Staramy się go nie kłaść za wysoko. Zamiast kołderki używamy kocyka minky takiego mniejszego. U nas wszelkie śpiworki, krępowanie odpada. Po prostu nie lubi.Też tak macie, że wybudzacie się mniej więcej na karmienie, kiedy Wasze dzieci zaczynają się wiercić? U nas po tym karmieniu nocnym, wędruje Młody do naszego łóżka i pozwala spać dość długo Gada z lampą.Józefina, u nas też nie trwało długo, ale widziałam, że mierzył wszystko dokładnie, posprawdzał. To było drugie USG i już podobno nie musimy iść do kontroli. Moja teściówka mówiła, że u dziewczynek robi się USG jeszcze po roczku. Prawda to? sand, oby foch minął. Może się nudzi w wózku. Odsłaniasz mu budkę? Ma jakąś zawieszkę? Tobie braku bólu głowy, a Tymkowi 'wyspania' nowych bodźców, żeby jutro był już pogodny ![]() Mamusie marcowo-kwietniowe już na odchowalni Już nasz wątek nie jest taki najmłodszy
'Love is a burning thing And it makes a fiery ring Bound by wild desire I fell into a ring of fire' Johnny Cash Edytowane przez kulla Czas edycji: 2014-04-27 o 00:40 |
|
|
|
#2519 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale panierowanego to chyba bardziej bakłażana lubię niż cukinię. Cytat:
Nigdy nie ucinam sobie drzemki, nie cierpię spać w dzień. Poważny wiek ![]()
|
|
#2520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boli! Przy piątej godzinie było ciężko Choć faktycznie, nie jest to ból nie do przeżycia ![]() Konsternacja, Saole - kurczę jakby to określić. Takie małe biało-przeźroczyste "bąbelki" maleńkie ma. W 3 miesiącu się zaczęło, ale oczywiście nie wybiły na powierzchnię. Strzeliłabym fotę, ale moje ruchliwe dziecię mi nie da ![]() Kajusza dziękuję za życzenia!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

Skoro nasze dzieciaki z jednego dnia. Młody nie dość, że szczerze nadal nienawidzi leżenia na brzuchu, to też robi samolot unosząc kuperek i nogi w górę. Głowę utrzymuje krótko w górze i niezbyt wysoko. Czytałam jednak w 'Pierwszym roku życia dziecka' Heidi Murkoff, że to jest naprawdę normalne i nie ma czym się przejmować.

ale mojemu dobrze śpi się bez, więc na razie nie będę dawać - choć mam już kupioną i płaską poduszkę i kołderkę.

kalski: czekamy, czekamy
tylko te dinozaury jakoś nietwarzowe..

16.06.2012
I faszerowane łódeczki