|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VI
American Hustle - po przeczytaniu tylu negatywnych opinii zaskoczyłam się bardzo pozytywnie. Fabula mnie wciągnęła, ogolnie bardzo mi się podobał , nie nudził i zleciał szybko
i świetna rola Jennifer, Bradley też całkiem całkiem.
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Przedwczoraj obejrzałam "Motyl i skafander" (2007)- mimo ciężkiej tematyki nie jest to moim zdaniem, o dziwo, jakiś wyciskacz łez. Jest zrobiony tak, że czułam się przytłoczona, ale czułam też pewną nadzieję wraz z bohaterem- nie nadzieję na sprawność, ale na to, że nawet będąc tak mocno sparaliżowanym można choćby dzięki wyobraźni przeżyć jeszcze wiele fajnych chwil. Ciężko sobie to wyobrazić, ale jednak tak też odczułam pod tym filmie. Mimo że bardzo łatwo się wzruszam i melodramaty, dramaty zawsze przeżywam mocno wraz z paczką chusteczek, to tutaj nie płakałam, nie było to pokazane tak, by płakać i rozpaczać. Myślę, że to właśnie kwestia ukazania. Porusza za to to, że to prawdziwa historia, porusza także determinacja lekarki, dzięki której Jean-Dominique może porozumiewać się z otoczeniem, a nawet dzięki jej pomocy wydać książkę. To po prostu niesamowite
Tytuł filmu też bardzo dobry i adekwatny. Miałam ciarki na scenie z okiem, kto oglądał, to pewnie domyśli się co mam na myśli. Mocna scena ta, takie ciarki miałam, że nie mogłam wtedy patrzeć. Ogólnie bardzo dobry film, tylko chwilami może rozwleczony. Moja ocena: 8/10, polecam, ciężki film, temat trudny, ale na pewno skłania do refleksji i warto go obejrzeć.
|
|
|
|
#543 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#544 |
|
Holy Crap!
|
Operacja Świt- w roli głównej Ch. Bale (w sumie dla niego sięgnęłam po ten film). Historia amerykańskiego pilota, który po katastrofie lotniczej trafia do wietnamskiego obozu jenieckiego. Gra aktorska dobra, fabuła również, ale czegoś mi zabrakło. Momentami film się dłużył i był monotonny, momentami trzymał w napięciu i oglądało się z zaciekawieniem. Można zobaczyć, ale to jest taki film na jeden, góra dwa razy, 6/10
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Ona - chyba mu postawiłam za wysoko poprzeczkę bo spodziewałam się czegoś o wiele lepszego. Owszem, film fajny, ciekawy, momentami bardzo zabawny i fajnie zrobiony. No ale niestety też już od początku się domyśliłam zakończenia więc niczym mnie film nie zaskoczył. Ogólnie daje mu 8/10
|
|
#546 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Królewna Śnieżka ( Mirror Mirror ) - 2012 r - ocena 6/10 gwiazdek na Filmwebie
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Devil's Knot (5/10) - zmarnowany potencjał.. fabuła to nic specjalnego, ale obsadą można było wiele nadrobić
![]() That Awkward Moment (6/10) - całkiem niezła komedia, początek trochę zamotany, ale potem ogląda się przyjemnie. Zagrane na wielkim luzie, kilka zabawnych scen - szczególnie wejście na imprezę urodzinową |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
No rozumiem. Mnie poruszył, ale właśnie nie aż do płaczu, chociaż oczywiście, gdyby był inaczej zrobiony, to bym wyła jak nie wiem. No, a jak piszę byłam tym zaskoczona, bo ja praktycznie na każdym dramacie/melodramacie mocno płaczę, więc ten film to taki wyjątek. No, ale bardzo dobry film, to czy płakałam czy nie nie jest wyznacznikiem oczywiście, tak tylko dodałam. Warto obejrzeć, refleksyjny, ciężki, ale warto.
|
|
|
|
#549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
bo ogólnie mi się podobał bardzo.
ale po prostu spodziewałam się czegoś jeszcze lepszego.
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj oglądałam thriller "13 grzechów" (2014). Fabuła nie jest niczym nowym, była już często eksploatowana, mimo tego film oglądało mi się bardzo dobrze i z niesłabnącym zainteresowaniem. Czułam też, że trzyma w napięciu. Nie ma hektolitrów krwi, nie jest jakiś mega mocny, ale całkiem dobry moim zdaniem. Bohaterowie bardzo ciekawi, dobrze zagrali swoje role, akcja moim zdaniem logiczna jak na thriller z taką fabułą- co nie jest dla mnie konieczne, ale mile widziane. Nie zabrakło też zwrotów akcji, które też uważam za dobre. Może samo zakończenie trochę mogłoby być inne, dzięki czemu moim zdaniem film byłby jeszcze lepszy, ale i tak dobry i daję mu ocenę 7/10. Polecam, dobry thriller według mnie.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#552 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u nas też 8/10
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Panaceum - całkiem dobry thriller psychologiczny, dobrze zagrany, początek wolny, ale potem się rozkręca. Nie jest to zaskakujący ani odkrywczy film, ale całkiem dobrze się oglądało, a intryga wciągała (choć z biegiem filmu można było się domyśleć pewnych zdarzeń) ogólnie 6/10.
|
#554 |
|
Konto usunięte
|
Pozdrowienia z Paryża -
|
|
|
|
#555 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() Bogowie Ulicy-- film o pracy dwóch amerykańskich funkcjonariuszach policji. Ukazuje jak ciężka, niebezpieczna i odpowiedzialna jest to praca. W roli głównej Jake Gyllenhaal. Pomimo wyżesz oceny na Filmwebie jakoś mnie nie zachwycił czy oczarwał. Dobrze sie oglądało pomimo wielu wulgaryzmów. Może być dobry na niedzielne popołudnie, 6/10
|
|
|
#556 |
|
Rozeznanie
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;46211116]Pozdrowienia z Paryża -
oj tam, dobry był http://media.tumblr.com/ca67653918b5...OYe1qz4rgp.gif |
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Sekretne życie Waltera Mitty - nastawiałam się na głupawą rozrywkę, ale bardzo pozytywnie się zaskoczyłam. Nie przepadam za Stillerem, ale w tym filmie momentami był nawet przystojny
Piękne zdjęcia, sam film bardzo motywujący i mimo dość prostej historii skłania do przemyśleń. 8/10
|
|
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
Własnie skończyłem ogladać "Płynace wieżowce". Ten polski gejowski melodramat.
Jezusie nazareński, jakie toto koszmarnie nudne było, niedoświetlone, udźwiekowione wręcz tragicznie. Trzymajcie sie z daleka od tego gniota, mówie serio
|
|
|
|
#559 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kierowca dla Wiery (2004) - całkiem przyjemny, rosyjsko-ukraiński film. Na pewno widać pewne aspiracje i zachłyśnięcie amerykańskimi produkcjami, mimo wszystko całość jest jednak dosyć spójna - mamy "biednego" przystojniaka, żołnierza, w zamyśle ładną, ale kulawą, bogatą dziewczynę, córkę wojskowego. Mamy Krym w latach 60', a więc i piękne widoki gwarantowane. Mamy historię big love, zagmatwaną w polityczno-społeczne powinności. Mamy do tego krew, pot (ta scena, kiedy Viktor robił pompki wzruszyła mnie do reszty xd) i łzy. Jest to niewątpliwie dobre, udane dzieło, jak na kino z tej części Europy zachwycająco dobre. Nie ukrywam, że gdyby była to amerykańska produkcja i widoki, które znam, dałabym niższą ocenę, dla mnie samą ocenę windują jednak klimat filmu, może trochę aktorzy i ujęcia. 8/10 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
tylko ciebie chcę- równie fajna jak pierwsza część. Brakowało mi jedynie więcej scen Hace i Babi. szkoda, że się nie zeszli choć ta nowa dziewczyna o wiele lepsza. Daje 7/10
|
|
|
|
#561 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to, że się z nim kochała było mega głupie
|
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie laduje mi się Niesamowity Spiderman 2... pierwsza częśc mnie nie zachwyciła, zobaczę czy kontynuacja jest ciut lepsza
|
#564 |
|
Holy Crap!
|
Grawitacja-- zacznę od tego, że nie zgadzam się z przyznanym Oscarem. Okej, sceny były niesamowite, za scenografię można było przyznać nagrodę, ale nie za całość. Ogólnie lubię Bullock, więc nie przeszkadzała mi, ale nudziła mnie ta monotonność i jednostajność. Jednak lubię gdy coś się dzieje na ekranie, nawet troszeczkę
. 5/10
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Footloose - fajny, luźny film na wieczór. 7/10
Wyścig - nie byłam przekonana do tego filmu i odwlekałam zobaczenia go bo myślałam że temat mnie nie zainteresuje. ale na szczęście okazał się super, bardzo dobrze mi sie oglądało. 9/10 RoboCop - całkiem fajny, fajne efekty i muzyka. no i plus za Oldmana - uwielbiam go. 6/10
|
|
#566 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no właśnie mówię że dziwny
|
|
|
|
|
#567 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#568 |
|
Rozeznanie
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;46247654]
no właśnie mówię że dziwny [/QUOTE]Ja oceniłam 7/10 To kino rozrywkowe i swoje zadanie spełnia dobrze, bawiłam się świetnie
|
|
|
|
#569 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
nie oglądałam. Jak się nazywa ta wersja?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

i świetna rola Jennifer, Bradley też całkiem całkiem. 
Tytuł filmu też bardzo dobry i adekwatny. Miałam ciarki na scenie z okiem, kto oglądał, to pewnie domyśli się co mam na myśli. Mocna scena ta, takie ciarki miałam, że nie mogłam wtedy patrzeć. Ogólnie bardzo dobry film, tylko chwilami może rozwleczony. Moja ocena: 8/10, polecam, ciężki film, temat trudny, ale na pewno skłania do refleksji i warto go obejrzeć.

6/10